Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-20, 11:45   #421
freshona
Zadomowienie

Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ehhh faceci...
ja sobie mogę tylko popatrzeć i pomarzyć... dr dał zaraz sekszenia, a mąż zakaz dotykania (co by go nie kusić...)
Taaaaa, tylko jak to mój chłop stwierdził, on nie ma zakazu, więc małą przyjemność można by mu sprawić Gdy z kolei pytam o moje "małe przyjemności", to zawsze jest odpowiedź, że boi się, że mu na sofie urodzę On chyba faktycznie myśli, ze to będzie takie szast-prast i po wszystkim
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 12:05   #422
Olimpia24
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkie Mamuśki po moich 2 dniach nieobecności. Troche popisane zostało A ja całe dwa dni zaganiane a dzisiaj taka pogoda że nawet noska z domu nechce się wychylić ale ja już i tak byłam z moja babcia u lekarza, No i siedziałam sobie w tej przychodni aż w końcu poszłam sobie pochodzić bo jak to moje plecy ukochane po 5 minutach siedzenia zaczynają dawać się we znaki. Na drugim końcu przychodni zobaczyłam napis szkoła rodzenia wiec sobie tam poszłam popatrzeć na ulotki az zza drzwi wyszła pielęgniarka od razu złapała mnie za brzuch i się pytaa czy chce się zapisać , a ja mowie ze przyszlam tak zobaczyć ale od razu oczywiście zaczełam uskuteczniać rozmowePytala się kiedy mam termin , która ciąża i mówi żebym wziela skierowanie od mojego gina przyszla do niej i bede chodzić i tak sobie myśle ze pojde , za darmo , bliziutko domu , a napewno duzo mnie tam nauczą. A tak w ogóle to jak wziełam sobie ulotki w jednej z nich mam komplety poscieli i są poprostu śliczne właśnie muszę znależć je w necie

A co do ostatnio poruszonego tematu na forum czyli o ochocie na miłostki to u mnie jest odwrotnie. Ja sama już nie wiem co się ze mną dzieje bo ja w ogole nie mm ochoty na seks, w ogole. Nie przez to ze się boje czy cos nie, tylko nie mam ochoty. I tak mam od 5 miesiac ciąży . moj maz ma a ja z kolei nie i dziekuje Bogu że on to jakos wytrzymje i sie nie zlosci.Mam nadzieje ze po ciazy mi to przejdzie. Czy ktoras z was ma to samo???
Stary 2008-11-20, 12:09   #423
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

mumi, ja nie mam pretensji, że ktos chce sobie kupic funkcjonalny wózek. Bugaboo jest naprawde niemal ideałem. Cena jest adekwatna do uzytych materiałow, wykonania, funkcjonalności, niezawodności itd. i dlatega jest taka, a nie inna. Skoro komus przyszlo do glowy niemal zywcem zerżnąc wszystko, to znaczy, ze warto. Mam swiadomość, że Bugaboo jest drogi...nowego nie kupiłabym na pewno. Dlatego mam uzywany (co prawda nie widać, żeby był używany i jest w idealnym stanie). A wózek, ktory wkleiłas jest funkcjami bardzo zblizony do wzoru, nie mniej jednak nie wszystko jest takie samo (choćby regulowana amortyzacja przednich kol), nie wiem, jak z tkaninami, jakościa połączeń itp. Mam nadzieje, ze nie ma duzej rożnicy, bo cena o połówę niższa od oryginalu moglaby na to wskazywac...
Nie mam pretensji do tych, którzy chcą miec fajny, funkcjonalny wozek, ale do tych, ktorzy bezczelnie skopiowali czyjąś pracę i sprzedaja pod swoja nazwą. Nad marką sie pracuje, opinie wyrabia sie latami...a ktos sobie włazi na gotowe i żeruje na osiągnięciach i wysiłkach innych. Przeciez gdyby nie opinie i renoma Bugaboo wózek, ktory jest jego kopia mialby mniejsze powodzenie, prawda? I po co pracowac nad nowym wzorem, jak mozna skopiowac cos, co juz jest popularne?
Plagiat i tyle.

Ale jeszcze raz zaznaczam - nie mam pretensji do kupujacych i wymagań rynku, a do producenta.

Duze tylnie koła sa pompowane, przednie-piankowe.
Jakbys miała jakies jeszcze pytania, to chetnie odpowiem. (a tak na marginesie - przekładana rączka to ekstra funkcja i jestem baaardzo zadowolona, ze ten wózek ja ma).

Dzisiaj jeszimy po nową wykładzinę do sypialni i oswietlenie. Nie mogę sie doczekac, kiedy te "grubsze" prace zostana zakończone i zacznę juz tylko prasowac, układac i zachwycac się
Stary 2008-11-20, 12:16   #424
Glizda87
Rozeznanie

Ta pogoda mnie dobija!!!!!;/ poprostu nie mam ochoty ani sily na nic, boli mnie kregoslup i lydki czuje sie brzydko i aseksualnie... ogolnie do du**;/ chyba jakas jesienno ciazowa depresja mnie dopadla...
Stary 2008-11-20, 12:20   #425
passionfruit
Zakorzenienie

To tak, jak mnie Glizdko :/ Teraz robię na poprawę humoru zrazy. Pierwszy raz, mam nadzieję że mi wyjdą.
Stary 2008-11-20, 12:48   #426
ryzak82
Przyczajenie

GG do ryzak82

Witam w ten ponury dzień,
dzisiaj musiałam iść na badania Usg nerki, rano wstać, nic nie jeść przez ponad godzinę, a pani dr nieststy badała mnie około 1 minuty. Powrót w tym deszczu, wietrze i ponurej aurze tak mnie podbił, że położyłam sie i dopiero wstałam. Ale dalej chce spac....
ryzak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:15   #427
pani z herbata
Zadomowienie

witam mamulki zaraz Was dopisze
Ariellina wiesz juz czy chlopaczek czy dziewuszka???

wstawiam fote Poliny z zeszlego tyg, dopiero sie zabralam zeskanowac
mala pyzata po mamusi

kolyska przyjechala juz wczoraj jak tylko TZ ja zlozy to fotke podrzuce, trzeba bedzie ochraniacz kupic i przesceiradelko- jak myslicie jak chce mala w rozku a potem w spiworku to jest sens kupowac kolderke do kolyski???

Sandrus kochana wysylam sloneczko i przytulaki i niech juz Cie nie boli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Polina 33weeks copy.jpg (14,8 KB, 36 załadowań)

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:22   #428
passionfruit
Zakorzenienie

pani z herbatą, ja bym nie kupowała już kołderki. W razie czego zawsze można dokupić, a jeśli chcesz żeby mała spała w spiworku to tym bardziej nie ma sensu.

Dziewczyny, czy kupujecie laktator? Czy planujecie poczekać i kupić po porodzie? Jeśli kupujecie to wiecie już jaki?
Stary 2008-11-20, 13:24   #429
pani z herbata
Zadomowienie

laktator czyli w sensie do sciagania pokarmu??

sory za durne pytanie na tym etapie to jz powinnam wiedziec, ale u mnie dzisiaj w ogole martwica mozgu

Stary 2008-11-20, 13:25   #430
passionfruit
Zakorzenienie

tak, do ściągania
Stary 2008-11-20, 13:27   #431
lucyAS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość

kolyska przyjechala juz wczoraj jak tylko TZ ja zlozy to fotke podrzuce, trzeba bedzie ochraniacz kupic i przesceiradelko- jak myslicie jak chce mala w rozku a potem w spiworku to jest sens kupowac kolderke do kolyski???

[
zazdraszczam kołyski bo tez ostatnio zachorowałam na taki mebel niestety sa wazniejsze wydatki , nieplanowane - pralka

ja bym do kołyski nie kupowałą kołderki, chyba ze masz zimne mieszkanie, jak nie to nie widze sensu, najpierw rozek a pozniej spiworek w zupełnosci powinien wystarczyc

z takiej kołyski to mam wrazenie ze dzieciaki szybko wyrastaja
ogladałam i wydały mi sie takie malutkie, w sam raz na 2 - 3 miesiace... jak ma ktoras doswiadczenie z kołyskami to niech napisze jak długo bobas sie w tym miesci?...

sandrunia -
moja znajoma miała operacje w 6 mies, cysta na jajniku urosła jej do rozmiarow głowy dziecka i musiel to usunac, wszystko dobrze sie skonczyło i urodziła w terminie [ cc ] zdrowa dziewczynke, z tego co wiem to operacja trwała około 3 godzin i tyle była pod narkoza

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........

Edytowane przez lucyAS
Czas edycji: 2008-11-20 o 13:29
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:27   #432
ariellina
Rozeznanie

Cytat:

mala pyzata po mamusi

wiem,ze chlopczyk. w sumie od wrzesnia lekarz twierdzi,ze to ON. ja w sumie tez chyba nie mam watpliwosci, bo na usg widac taaaakiego ptaka!

na poczatku chcialam corcie,zeby ja czesac w kucyki i stroic w sukieneczki. razem bysmy rzadzily w kuchni

ale ciesze sie bardzo,ze chlopczyk, bo mala ich w mojej rodzinie.
maz wybral imie(ja mu podpowiedzalam) ma byc SZYMONEK. zeby brzmialo mesko i powaznie, gdy dorosnie. to ma byc prawdziwy mezczyzna

a co do kolyski.. mam w rodzinie taka kolyske, ktora liczy sobie blisko 40 lat juz. wykolysano w niej wszystkich moich kuzynow, kuzynki, mnie i moje rodzenstwo, a potem dzieci mojego kuzynostwa. teraz przyszla kolej na mojego bobaska
kolyska jest odnowiona i czeka spokojnie u kuzynki, by po narodzinach przywiezc ja do domku

poza tym mam juz troszke rzeczy dla dzidziusia. ciuszki nowe i uzywane w roznych rozmiarach, pierwsza paczuszke pieluszek do szpitala, mam tez tetre. rozek i kocyk, reczniczek. juz cos tam mam,malo, ale mam.
nie spiesze sie.
Stary 2008-11-20, 13:31   #433
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
mumi, ja nie mam pretensji, że ktos chce sobie kupic funkcjonalny wózek. Bugaboo jest naprawde niemal ideałem. Cena jest adekwatna do uzytych materiałow, wykonania, funkcjonalności, niezawodności itd. i dlatega jest taka, a nie inna. Skoro komus przyszlo do glowy niemal zywcem zerżnąc wszystko, to znaczy, ze warto. Mam swiadomość, że Bugaboo jest drogi...nowego nie kupiłabym na pewno. Dlatego mam uzywany (co prawda nie widać, żeby był używany i jest w idealnym stanie). A wózek, ktory wkleiłas jest funkcjami bardzo zblizony do wzoru, nie mniej jednak nie wszystko jest takie samo (choćby regulowana amortyzacja przednich kol), nie wiem, jak z tkaninami, jakościa połączeń itp. Mam nadzieje, ze nie ma duzej rożnicy, bo cena o połówę niższa od oryginalu moglaby na to wskazywac...
Nie mam pretensji do tych, którzy chcą miec fajny, funkcjonalny wozek, ale do tych, ktorzy bezczelnie skopiowali czyjąś pracę i sprzedaja pod swoja nazwą. Nad marką sie pracuje, opinie wyrabia sie latami...a ktos sobie włazi na gotowe i żeruje na osiągnięciach i wysiłkach innych. Przeciez gdyby nie opinie i renoma Bugaboo wózek, ktory jest jego kopia mialby mniejsze powodzenie, prawda? I po co pracowac nad nowym wzorem, jak mozna skopiowac cos, co juz jest popularne?
Plagiat i tyle.

Ale jeszcze raz zaznaczam - nie mam pretensji do kupujacych i wymagań rynku, a do producenta.

Duze tylnie koła sa pompowane, przednie-piankowe.
Jakbys miała jakies jeszcze pytania, to chetnie odpowiem. (a tak na marginesie - przekładana rączka to ekstra funkcja i jestem baaardzo zadowolona, ze ten wózek ja ma).

Dzisiaj jeszimy po nową wykładzinę do sypialni i oswietlenie. Nie mogę sie doczekac, kiedy te "grubsze" prace zostana zakończone i zacznę juz tylko prasowac, układac i zachwycac się
Ami ja pokojowo masz rację, że takie kopiowanie jest dla osób które to wymyślily strasznym świństwem, a dla konsumenta niejako okazją.
dziwię się że bugaboo nie wprowadziło patentu...bo zwłaszcza funkcjonalność ramy wózka jest niesamowita
Chciałabym zapytać o parę rzeczy np. z czego są u Ciebie zrobione budka i środek gondoli, czy gondolka jes tez tak dość nisko, i czy wózek jak potrząsasz za rączkę na boki też się lekko porusza tzn sama konsrukcja?
a i masz rację amortyzacji na koła przednie nie ma - to minus, w x-landerze xq też nie ma tej opcji a jest o wiele droższy i nie przekłada się rączka ani siedzisko, a tak jak piszesz to może być super wygodne....no i szkrab na oku

wiesz zaczełam się zastanawiać bo facet za komplet z fotelikiem maxi cosi adapterami itd. zaproponował nam cenę 1.725zł

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:40   #434
kellysss
Zakorzenienie

Witamy nowe mamusie !!!!!!!!
Wow ale nas dużo !!!!!!

Ja wstałam jakieś pół godzinki temu ...
Ale mam spanie co?
No ale właśnie najlepiej mi sie śpi nad ranem
bo w nocy to się nachodzę do kibelka z 5 razy,
a do tego kopniaki także dopiero koło 4.oo--5.oo rano mogę
pospać w miare normalnie....

Włąśnie staram się wyciągnąc tż-ta na mały spacerek,
bo skisnę w tym domu

Co do przytulańców to my tak raczej rzadko , może
z 6 razy w ciąży.....
Jakoś ja nie mam weny, grubo mi no i aseksualnie ..hehehe
Tż jest bardzo wyrozumiały... I chyba poczeka aż urodzę na
normalne sekszonko...: ehem:

Ok... ide.. Zgłoszę sie wieczorkiem...
Miłego dzionka babeczki

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2008-11-20 o 22:26
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 13:49   #435
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
pani z herbatą, ja bym nie kupowała już kołderki. W razie czego zawsze można dokupić, a jeśli chcesz żeby mała spała w spiworku to tym bardziej nie ma sensu.

Dziewczyny, czy kupujecie laktator? Czy planujecie poczekać i kupić po porodzie? Jeśli kupujecie to wiecie już jaki?
To jeszcze raz ja sorki
Bo właśnie niewiem co z tym laktatorem...
Niewiem czy mam go kupić teraz czy jak urodzę..
Ale wydje mi sie że tak czy tak bedzie potrzebny
także lepiej chyba teraz...
Napiszcie czy kupujecie wogóle ten laktator?
Ja jak kupie to taki tu fajny znalazlam i nie za drogi
i w zestawie są buteleczki i inne potrzebne pierdółki
http://www.toys.ie/Philips-Avent-ISI...4870-prod.aspx

No to paa!!!!!

Stary 2008-11-20, 13:57   #436
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

ja po pierwszym porodzie miałam nawał pokarmu w szpitalu i nie miałam laktatora ,myslałam ,ze oszaleje ,piersi jak balony i bardzo bolały .
tym razem przygotowałam sie na taką okolicznosc i kupiłam laktator taki za 35 zł ,zeby był w razie czego!
moze byc tak ,ze wogole sie nie przyda...z tym nigdy niewiadomo
ale lepiej miec go juz w szpitalu.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 14:15   #437
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
ja po pierwszym porodzie miałam nawał pokarmu w szpitalu i nie miałam laktatora ,myslałam ,ze oszaleje ,piersi jak balony i bardzo bolały .
tym razem przygotowałam sie na taką okolicznosc i kupiłam laktator taki za 35 zł ,zeby był w razie czego!
moze byc tak ,ze wogole sie nie przyda...z tym nigdy niewiadomo
ale lepiej miec go juz w szpitalu.
No ja się też właśnie nad tym zakupem zastanawiam - jeśli będę kupować to chyba taki: http://www.allegro.pl/item485311248_laktator_to mmee_tippee_akcesoria_dob racena.html ale raczej kupię po porodzie w razie potrzeby - sklep gdzie są w stałej sprzedaży mam 5 min od domu, więc jak coś to mąż kupi w drodze do szpitala.

A ja mam wielkiego głoda i sama nie wiem, co zjeść, bo nie chcę się napakować przed obiadem, który będzie za jakąś godzinę :/ Wogóle to ostatnio strasznie mało jem - nie wiem, co jest... wczoraj wielce głodna naszykowałam sobie na kolację 3 kromalki takiego świeżutkiego chlebka i jedna poszła do kosza - nie dałam rady

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 14:22   #438
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz kupilam Tommy Teepee, o taki:
http://www.allegro.pl/item482814840_...ki_gratis.html

byl w promocji 50% wiec wlaciwie dlatego sie zdecydowalam. Mam do tego pojemnik do sterylizacji, jedna butelke - mala i dokupilam jeszcze jedna wieksza - na wszelki wypadek. Do tego 2 malutkie smoczki.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 14:58   #439
Żyrafka_81
Raczkowanie

Witam w ten ponury dzień... U mnie tak leje że wyjść z domu nie można
Dzisiaj dopadł mnie taki ból głowy, że prawie padłam. Na szczęście miałam w szafce cudowne lekarstwo - czekoladę z orzechami

Laktarot już mam od dawna - prezent od męża, który nie może się doczekać
kiedy go użyję Jest to Philips-Avent taki jak w linku kellysss.

A i witam nowe Mamusie!
Stary 2008-11-20, 15:22   #440
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

U mnie leje od rana... Normalnie to chyba już pływać na ulicy można

Gardło mnie boli... Ledwo ślinę przełykam... Masakra

Laktator mam po pierwszym dziecku... myślałam, że uda mi sie tym zwiększyć laktację... Niestety nie pomogło. Może teraz sie przyda chociaż

Widzę, że na topie seksik mamy... Cóż zakazu nie mam... Czasami mam mega ochotę, ale niestety moja fredka wymięka - stale ciągnie mnie ta rana po nacinaniu, a wiadomo ból amorom nie sprzyja

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 15:23   #441
pani z herbata
Zadomowienie

ja tez juz mam dojarke, dostalam od siostry, nazwy nie pamietam, ale wrzucalam tu kiedys fotke

co do kolyski jakbysmy jej nie dostlai to bysmy jej nie kupowali w ogole no bo wlasnie na 2-3 miechy chyba starcza
i tak slodko wyglada

zdecydowalismy z TZtem ze w tym roku swieta beda z prawdziwego zdarzenia i kupujemy choinke i reszte dupereli do tego..juz nie moge doczekac

jesli chodzi o przytulaki to ochota jest ale mi tak ciezko strasznie wiec liczba pozycji ograniczona bardzo no zle z nami nie jest

Stary 2008-11-20, 15:52   #442
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

u mnie leje od wczoraj ,pogoda tragiczna .za chwile zeby wyjsc z domu bede potrzebowała kaloszy wedkarskich takich ,które siegaja pod tyłek.

u mnie seksik dozwolony ale co z tego skoro nie ma z kim tego zrobic
tż bedzie dopiero w połowie grudnia po 3 miesiacach abstynencji ....juz od progu bede atakowac .

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 16:46   #443
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Żyrafka_81 Pokaż wiadomość
Witam w ten ponury dzień... U mnie tak leje że wyjść z domu nie można
Dzisiaj dopadł mnie taki ból głowy, że prawie padłam. Na szczęście miałam w szafce cudowne lekarstwo - czekoladę z orzechami

!
ja tez raczyłam sie dzisiaj tym cudownym lekarstwem-tylko bez orzechów
i bez wstydu przyznaje ze cały dzień spedziłam zakopana w koc
czekam tylkon na tz bo trzeba uzupełnic zapasy zywnosci w domu....a bez auta z domu sie nie ruszam

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 16:57   #444
siobhan1
Zadomowienie

Kurczaki,

dziewczyny ale Wam zazdroszcze!!!

Mam dzis taki slaby dzien i musze w robocie siedziec
Wlasnie próbuje sie postawic na nogi kawusia - cieniutenka, ale zawsze

O czekoladzie mi nie mówcie
Wczoraj tak mnie wzielo, ze wyzeralam nutelle ze sloika i to tak by TZ nie widzial, bo po mnie krzyczy, hihihihih - sama mu kazalam
Ale sie samam oszukije a potem narzekam, ze mi zad rosnie

Na prawde mam nadzieje, ze karmienie piersia pomaga schudnac, bo jak nie, to od dzis mozecie do mnie mówic wieloryb

Marze o dniu spedzonym z kubkiem kakao pod kocykiem z ksiazeczka, och ale sie rozmarzylam....
Moze jak przekonam TZ, ze mam gorszy dzien w sob to mi pozwoli polezec w lózeczku troszke dluzej niz zwykle....

Jeszcze tylko 2 tyg i bede mogla siedziec w domku ile dusza zapragnie
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 17:33   #445
ryzak82
Przyczajenie

GG do ryzak82

Cześć dziewczyny,

jesteśmy właśnie na etapie wyboru łóżeczka dla naszego bobasa. mam dwie opcje:
1. Drewex Kuba II
2. Klupś Radek II
Czy któras z Wam może ma jakieś opinie na temat któregoś z nich?
ryzak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-20, 19:09   #446
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupilam laktator i to od razu taki poazadny elektryczny (medela) bo studiuje dziennie i wiem ze bede musiala czesto wyjsc na 2-3 godziny do szkoly i zostawic malenstwo z tatusiem a baaaaardzo mi zalezy zeby niunia byla jak najdluzej karmiona cycem...
Stary 2008-11-20, 19:23   #447
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryzak82 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

1. Drewex Kuba II
2. Klupś Radek II
Mi sie podoba KubaII z szuflada
Ale najbardziej drewex Duck tylko kosztuje 5 stow
Stary 2008-11-20, 19:31   #448
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryzak82 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

1. Drewex Kuba II
2. Klupś Radek II
Ja chcę kupić Klupś Radek VII. Bardzo mi się podoba. Tylko nie wiem, czy lepiej z szufladą, czy bez
Stary 2008-11-20, 19:40   #449
nimfetka
Zadomowienie

Dot.:Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN

Cytat:
Napisane przez irtew Pokaż wiadomość
witam dziewczyny
mam termin na 9.02.09 - coraz bliżej i jestem coraz bardziej przerażona :P zamierzam rodzić naturalnie, choć przyznam, że na początku ciąży intensywnie myślałam o cc.
wg usg ma być dziewczynka, zatem imię będzie iza. ja jednak czuję, że to będzie facet - filip
pozdrawiam
Witam serdecznie
Super ,bedziemy rodzić w podobym terminie ja mam na 8 lutego -u mnie tez ma byc dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Ta pogoda mnie dobija!!!!!;/ poprostu nie mam ochoty ani sily na nic, boli mnie kregoslup i lydki czuje sie brzydko i aseksualnie... ogolnie do du**;/ chyba jakas jesienno ciazowa depresja mnie dopadla...
glizdko a mnie???zaraz zwariuje w domu ja chce wiosne ,lato buuuuuuu

Cytat:

mala pyzata po mamusi

piekne dziewcze równiez po mamusi??
Stary 2008-11-20, 19:43   #450
nimfetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Ja kupilam laktator i to od razu taki poazadny elektryczny (medela) bo studiuje dziennie i wiem ze bede musiala czesto wyjsc na 2-3 godziny do szkoly i zostawic malenstwo z tatusiem a baaaaardzo mi zalezy zeby niunia byla jak najdluzej karmiona cycem...
glizdko Tyś na dziennych???? jestem pod wrażeniem

A ja umrę,strzele sobie w głowe,nudyyyy,nudyyy nic się nie dzieje,ehh w nocy spac niee moge,,,buuuu zasypiam nad ranem i ogólnie jest tak dupawo.U mnie z sexem ehh mój JArosław sie boi a ja chce ale nie tak jak sprzed ciązy oczywiście....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości