|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
Joasia, co to za doły listopadowe-weselne. Jutro będziemy ci je wybijać z głowy łyżeczka do ciasta Dziś miałam koszmarek przedślubny. Ślub był, ale nie wszyscy przyszli, zapomniałam dać zaproszenie mojemu ojcu i siostrze i nie przyszli. Zapomnieliśmy o zdjęciach pod kościołem, oczepinach i w ogóle niedosyt weselno-ślubny ogarnął mnie po tej wyśnionej uroczystości. Obudziłam się i z ulga stwierdziłam, że jeszcze przede mną ponad 8 miesięcy do ślubu
|
|
|
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
gabie1 aby móc zacytować dany post, uzyjk ikony pod nim 'cytuj' - jeśli chcesz zacytować tylko jeden, a jeśli chcesz wiele to znak + którey zrobi się wtedy - i tak dalej klikasz w te + aż skończysz dodawać te posty, a potem "Odpowiedź" na końcu i wtedy wpisujesz w tekst który już zawiera te posty
|
|
#963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czego Tobie, sobie i wszystkim przyszłym Pannom Młodym życzę o
|
|
|
|
|
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ za to sie ucieszył, że już przecież tak niedługo sobie powiemy tak itd. Ach ci faceci, ja tu wizje straszne roztaczam, a on z uśmiechem, że już niedługo razem przed ołtarzem staniemy i jak tu takiego nie kochać
|
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
no nie da się nie kochać tych naszych Skarbów
|
|
|
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
Tak jeszcze wrócę do zespołu Primo, bo zostałam poniekąd wywołana
![]() zarezerwowaliśmy ten zespół słysząc go tylko w Walentynki w Huzarze, fakt Pani ma piękną barwę głosu, ośmielę się stwierdzić, że piękniejszą od wielu jakie słyszałam! bardzo chcieliśmy coś ekstra i tu jest saksofon, chociaż ubolewam że niema akordeonu... Pan powiedział ze umie grac, ale jest za ciężki dla niego... ![]() hmm chodziło głównie o tzw. wyprowadzenie z domu, (domy rodz. mamy na wsi i znowu dla babci akordeon jest bardzo istotny) ufam, że wesele z tym zespołem będzie dobre, nie słyszałam złych opinii, Pan powiedział, ze zawsze się starają jak tylko mogą, a w razie gdyby coś ...!!! nie daj Boże........... to im nie zapłacimy ![]() bo resztę pieniędzy chcą po weselu. to oczywiście jest ostatnie rzecz jaką chcę zobaczyć na weselu, że orkiestra olewa sprawę! wierze w Nich! PS. jedziemy po obrączki, Narzeczony mnie pogania ![]() miłego dnia!
|
|
#967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytka-dzięki ![]() a ile wpłaciliście zaliczki? i czy mają jakiś szablon umowy czy tworzyliście wspólnie? |
|
|
|
|
|
#968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wesela nie chciałam od samego poczatku. Chciałam tylko ślub żebym juz mogła być z moich TZ, żebyśmy mogli zamieszkać (to jest następna kwestia której nie ma mocnych żeby przeforsować z rodzicami ) Zdecydowałam się na nie "bo co rodzina powie, przecież to wstyd" i takie tam inne komentarze, które wysłuchiwali moi rodzice. jakby mi ktoś coś takiego powiedział to bym sie za bardzo nie przejęła. Nie chciałam robić nikomu przykrości a zwlaszcza im, a pomimo że TZ mowil ze wesela nie musi byc to czulam ze chyba jednak troche tego chce. Także zascisnelam piesci i sie zgodzilam.Problem w tym ze teraz zostalam z tym sama, wszystkimi zalatwieniami, szukaniem itd. Tz niby oferuje pomoc ale konczy si etak ze i tak sama robie Rodzice nie narzucaja jeszcze swoich wizji, wogole sie nie interesuja ![]() Dlatego pisalam ze z biegiem czasu moze zaczne sie tym cieszyc, ale na razie nie potrafie. Pamietam siostre jak wychodzila za maz, ciszyla sie z byle balonika, kwiatuszka. Ja tak nie mam ale moze dlatego ze mam zupelnie inny charakter Moze sie po prostu jeszcze nioe oswoilam z ta mysla albo jak pisalyscie przechodze wewnetrzny bunt. Troche sie tu wyzalilam wam Dobrze ze nie zlapal mnie jeszcze jesienny dol bo juz wogole wszystko bylo by na nic Cytat:
I to fakt mają bardzo dużo terminów pozajmowanych nawet na dwa lata do przodu, chociaz nie dla tego się zdecydowalismy. Kiedy Wasze wesele ?Wiesz może kto u Was będzie na wokalu? Bo słyszałam że sa jakieś zmiany. oshinek my podpisywalismy umowe która mieli i na sali i zespol mial swoja i byly inne od tych ktore wstawilas. szkoda ze wczesniej ich nie widzialam. |
||
|
|
|
|
#969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-tzn. o pkt 8 rozmawialiśmy i są ustalenia ustne, usłyszeliśmy, że w ciągu tych kilku lat zespołowi nic takiego się nie zdarzyło, żadna zmiana składu, nawet jak choroba dopada to Pan Tomek mówił, że biorą jakieś leki dające kopa i pracują. Także jego słowo w tej kwestii musi nam wystarczyć.Ale dlatego tak jak napisałam, jesli już ktoś to widział wcześniej co może być na umowach niech przynajmniej spróbuje powalczyć o swoje. Najgorsze jest dezawuować kogoś w stylu: ..ale Pani wydziwia, nigdy nikt nie miał obiekcji, zawsze wszyscy akceptowali, umowę sporządza prawnik -on zna się na rzeczy! itd itd Tak naprawdę takie gadanie to zagrywka psychologiczna-trochę moim zdaniem nie fair- mająca sprawić, że osoba zawstydzi się swojej "inności", podwinie grzecznie ogon i podpisze wszystko co jej się podstawi
|
|
|
#970 |
|
Rozeznanie
|
Ja zmieniłam umowę z lokalem, ta która mi zaprezentowali nie odpowiadała mi. Nie robili żadnych probkemów. Teraz nie ma problemu ze zmianą standartowej umowy z deweloperem a co dopiero z zespołem.
|
|
|
|
|
#971 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moim zdaniem takie typowo dancingowe zespoły jak PRIMO mogą podobać się mamom, a na weselu potrzebna jest innego rodzaju muzyka. |
|
|
|
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do zespołu PRIMO-to na stronie mają i dancingowe hity i najnowsze przeboje -można sprawdzić na ich stronce.Ale póki co mam zamir przekonać się jak to wygląda na żywo i wtedy wyrobię sobie zdanie... |
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
potem jednak w tekście który ci się z nich zrobi, musisz odszukać koniec danego postu który chcesz skomentować, i tak z każdym - a wszystko stanie się potem jedną odpowiedzią i jednym postem
|
|
|
#975 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A porównanie umowy deweloperskiej z umową z zespołem? Jest pomiędzy nimi zasadnicza przepaść jak dla mnie zarówno jeśli chodzi o odpowiedzialność jak i wagę ![]() Cytat:
Cytat:
Po tym jak klikasz w "+" w poszczególnych postach które chcesz zacytować klikasz w "cytuj" a nie w "odpowiedź" - mi przynajmniej tak wychodzi
Nie palę http://www.suwaczek.pl/cache/d98bd85f35.png Bycie konfidentem to najgorsza forma upodlenia człowieka ![]() Edytowane przez oshinek Czas edycji: 2008-11-21 o 15:09 |
|||
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiedź też działa ![]() Tylko czasem trzeba zwrócić uwagę na ten znaczek z '+'. poczatkowo jest fioletowy, a jak sie kliknie w plus to zmienia jego kolor na czerwony i pojawia sie znak '-'. forum potrafi sie przywiesić i od razu nie zaznaczyć ze tą wypowiedź chce się zacytować.
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam się z froggie bo kiedyś wypróbowałam po plusach i 'cytuj' i 'odpowiedz' i na to samo wyszło
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za uświadomienie
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ale naskrobalyscie od wczoraj
![]() bylam dzis w salonie Lisy F i mierzylam kilka sukienek ![]() jestem zadowolona, bo mam mniej wiecej obraz tego co bym chciala szkoda tylko ze w promocji sa same prawie 36 i 38 kiedy ja potrzebuje 42 na razie mamy zamowionego P. Tomka, ktory grywa imprezy w jednym ze studenckich klubów i jest znajomym dj hiszpana - wywodza sie z jednego klubu ogladalam pare dvd z wesel, na ktorych gral i "wodzirejowal" i mi sie podobalo. no i tanio jest.... jednak szkoda ze nie ma akordeonu ![]() mamy jeszcze jednego dj'a na oku, ktory tez nam sie podoba i ostatecznie zdecydujemy w nastepnym tygodniu mielismy miec zespol, ale w sumie z wielu wzgledow sie z tego wycofalismy i mam nadzieje ze bedzie ok
|
|
|
|
|
#980 |
|
Rozeznanie
|
Witam przyszłe Panny Młode
mam pytanie trochę z innej beczki Wybieracie się gdzieś na bal Sylwestrowy w Lublinie w tym roku? Ostatnio szukam czegoś ciekawego i na studencką kieszeń ;p ale w internecie nie ma jeszcze za wiele ofert. Znalazłam ofertę z Zajazdu pod Gwiazdami, Vikinga, Victorii, Relaxu, Malibu. Jak słyszałyście o czymś ciekawym, to proszę o info My w poniedzilek bylismy 1 raz na naukach u Dominikanów (może ktoras z Was też była?) i podobało nam się
Edytowane przez ladyinred85 Czas edycji: 2008-11-21 o 16:29 |
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzeba sie troche rozerwac |
|
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
My planujemy iść do klubu ze znajomymi
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak byliśmy z TŻem u księdza, to mówił, żeby przyjść po indeksy dopiero w marcu. Znajomi mówili nam jednak, że nauki warto zrobić wcześniej, nie zostawiać ich na ostatnią chwilę, bo trzeba przecież poświęcić na nie 10 tygodni. A Ty, oshinek ze swoim TŻem kiedy chcecie zacząć chodzić na nauki? Pozdrawiam ciepło
|
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() )Ślub w maju, a od stycznia mój TŻ zaczyna wielką kampanię szkoleniową w pracy, więc nie będzie wtedy czasu.
|
|
|
#985 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec nie moge zacytować ani nic konkretnego napisaćzaliczki było 400zł, granie od 15.00 pod domem, wesele 18.00-4.00 1 dzień 2700zł z tym że wiem ze już zwiększyli stawki, my podpisywaliśmy 14 lutego umowę. Cytat:
mają wszystko, co potrzeba każdy rodzaj, nawet jazz jak ktoś lubi, bardzo fajnie grają ![]() MAMY ZAMÓWIONE OBRĄCZKI u Sawickiego na zamojskiej, model 49,doradzam przedyskutować wcześniej co chcecie na grawerze my się wracaliśmy
Edytowane przez edytka27101982 Czas edycji: 2008-11-21 o 18:09 |
||
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie wszystkie o zespołach. Słyszałyście coś na temat zespołu Alien?
Ja już na poczatku tego roku podpisałam umowe z nimi. Za 1 dzień grania płace 2400zł. Pani z którą rozmawiałam była bardzo miła i sympatyczna. Pokazała film z wesele na którym grali. Mam nadzieje, że się spiszą na moim weselu
|
|
|
|
|
#987 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po tym jak klikasz w "+" w poszczególnych postach które chcesz zacytować klikasz w "cytuj" a nie w "odpowiedź" - mi przynajmniej tak wychodzi[/QUOTE] i zaraz się okaże.... Cytat:
DZiAŁA!! będzie porzadek Dziękuję ![]() P.S. coś tam delikatnie tylko nie wyszło hihi no ale nie od razu Rzym zbudowano hihi Edytowane przez gabie1 Czas edycji: 2008-11-21 o 19:29 |
||
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
My płacimy za kamerę u W.Serafina 2100zł- pakiet nr 3(najdroższy z ogólnie proponowanych Młodym,dużo wstawek,wybór wszystkiego,dowolna ilość kopii,ale bez nagrywania jakiś scenek w plenerze. Ale jak chce ktoś taki bajer,to wiadomo jest parę stówek więcej do płacenia. A ktos tu napisał,że bierze nawet 2900zł...?
nam takiego czegoś nie wiadomo,aczkolwiek stawki w biznesie szybko sie zmieniają,he.)No to jak z tym egzaminem na koniec nauk przedmałżeńskich w lubelskich Kościołach..? bo chciałabym się czegoś dowiedzieć ![]() i mile widziane relacje,wrażenia z nauk u Dominikanów(to na ul.Złotej?),bom zainteresowana
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
nasze wesele 13 czerwca a o zmianach nic mi nie wiadomo.kurcze musze w takim razie wywiedzuec sie wszystkiego ale z tego co wiem to simon ma jeszcze dwa lub jeden zespol ktorego nazwy nie pamietam no i podpisywalam ze bedzie simon i dlatego placimy 4tys. bo w przypadku drugiego podobno taniej wiec i moze wokal inny.tak czy siak jutro sluchawka goraca bo dzwonie do grajkow no i dzieki za podpowiedz.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

za 4 dni 

flejksy