|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuski styczniowo-lutowe 2009 FINAL COUNTDOWN
Ami no niestety nie ma takich bajerów z różnymi kolorowymi nakładkami jak w bugaboo
![]() a swoją drogą ciekawe czy te nakładki oryginalne pasowałyby do babyace głównie chodzi mi o budkę ![]() Ja też nie mogę doczekać sie śniegu i ubranej choinki, wtedy w domku jest taki magiczny nastrój i mogę cały wieczór spędzić przy kolorowych światełkach choinki z kubkiem gorącej czekoladki o smaku marcepanowym.......mmmm rozmarzyłam sie
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Jejku Dziewczyny... ja to chyba zaraz sama pobiegnę do piwnicy i wszystkie ozdoby przytaszczę
) i ja tez już tak jakoś świątecznie sie czuję... a tu jeszcze miesiąc trzeba poczekać
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
ja tez uwielbiam swięta
juz zdązyłam nakupowac troche swiatecznych akcesoriów typu,swiece,lampiony,ozdo by ,gwiazde -kwiatka.tyle tego w sklepach ,ze nie wiadomo co wybrac. u mnie w domu pomalutku robi się swiatecznie. z nowosci u mnie dobra nowina ,wreszcie po 3 tygodniach poszukiwan i nerwów znalazłam hydraulika z uprawnieniami ,który zgodził sie wpisac do dziennika budowy i dał swoje uprawnienia ,które były potrzebne do odbioru domu. pani z inspektoratu ze względu na mój stan ciązowy od ręki wydała mi dokument potwierdzajacy odbiór domu.[a przepisowo mają na to az 2 miesiace ,zeby wydac dokument] więc dziewczyny jak chcecie cos załatwiac to tylko bedac w ciąży ,ona naprawde wiele ułatwia.
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu chcialam Ci ogromnie podziekowac za .... podeslanie w moja strone kilka chmurek sniegowych
Slicznie pada
|
|
|
|
#485 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki Co do Świąt Bożego narodzenia to ja już niestety nie wytrzymalam i polozyłam na komodzie 2 mikołajki takie na swieczki jedna choineczke swieczke i takie złote swieczki gwiazdki, juz normalnie nie moglam wytrzymać i tak jak piszecie też juz bym najchętniej ubrała choinke. Ale czekam tylko do mikołajek i zaczynam szaleństwo na całego ![]() Lampeczki, mikołajki wszystko wszystko , moj pokoik bedzie taki świąteczny że hhoohhhooo ![]() ![]() ![]() az nie moge sie doczekac. A co do śniegu to popadało i normalnie milutko ale zaraz stopniał leży tylko troszke na dachach ale cały czas czekam z niecierpliwoscia Już świeta tak blisko a jak świeta blisko to tym bliżej do porodu. Moj lekarz mi powiedział że od 24 grudnia już moge siedzieć jak na szpileczkach także cieszę się dwukrotnie ![]() ![]() ![]() ![]() A za tydzień zobacze moją córcie Marysie mam na wizyte na nastepny piątek to już tak niedługo Ja też mam jeszvze troche do kupienia tylko wlasnie skad na to brac pieniazki. Byla przed chwilą u mnie kolezanka i sie dowiedzialam że ma do sprzedania taka kolyske na kolkach wiklinowa za 150zl ma mi przeslac wieczorem zdjecie na maila ciekawe , tak zastanawialam sie nad tym na poczatek , mowi ze trzymała swoje dziecko w tym do 5 miesiaca a potem jak juz usiadlo to od razu przelozyla do lozeczka. I oczywscie ma do tego posciel takze jakbym kupiła od niej to teraz to ta posciel do kolyski jest tańsza. Jak dostane to zdjecie to je dodam i mapiszecie kochane co myslicie. A jak sie czujecie dzisiaj???
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wam fajnie z tym śniegiem !!! Ja też chce !!!!!
![]() Tutaj mogę sobie pomarzyć o zimie ze śniegiem i lepieniem bałwana.. Jak już to śnieg z deszczem.. buuuuuuuuuuu... ![]() ![]() ![]() No ale za to cały Dublin jest pięknie ozdobiony już teraz choinkami i światełkami świątecznymi... Mnie także ogarnął już nastrój świąteczny i powoli w domu zaczynam przyozdabiać ...Ostatnio sprawdzałam lampki na choinkę czy czasem nie trzeba dokupić nowych no ale działaja ... ![]() ahhhhhhhhhh ŚWIĘTA Już nie mogę się doczekać !!!!!!!! W sumie to został już tylko miesiać... A wiecie że może sie tak zdarzyć że któraś z mamusiek z pierwszych dni stycznia może sie już w grudniu rozpakować, i zrobić piękny prezent pod choinkę TZ-towi ... ![]() A u mnie dzień jak codzień... NUDY ![]() tż poszedł do pracy a ja sama siedze w domku.. mam zamiar robić ten sweterek na drutach dla małego... ![]() No to idę po druty .... ![]() |
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
he he ja tez liczę na to ,ze któras z mamusiek rozpakuje sie w grudniu,biorac pod uwage rozpakowywanie mamusiek listopadowo-grudniowych ,one zaczeły dosc szybko...u nas bedzie podobnie.
sporo z nich urodziło przed terminem,wiec jakas szansa jest! ja bardzo chciałabym przed swietami zeby w wigilie tulic maluszka.a co z tego wyjdzie? siła wyzsza !nie mam na to wpływu. powiem wam,ze teraz wszystko jakies drogie,te pieniadze dosłownie sie ulatniaja i skad je brac? wszystko tak kusi az trudno sie powstrzymac!mam takie uczucie ,ze dzidzius bardzo nisko ułozony .dosłownie jakby zaraz miał wyleciec jak sie schylam to czuje dyskomfort w okolicy fredzi tak jakby mi ktos tam cos sporego wsadził i zostawił.wy tez tak macie
|
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Dla tych spragnionych Świt i tej atmosfery....
Ta mala zawsze poprawia mi humor. Mam nadzieje, ze moja Matylda polubi jej piosenki tak, jak ja. (po prawej pozostale jej kawalki) http://pl.youtube.com/watch?v=-0pVHG...eature=related |
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście szalone! Czy tylko ja jedna nie lubię świąt i zimy? No, może gdyby święta były u nas w lipcu, a lipiec wglądała by jak ten na hawajah to bym lubiła
![]() Ja miałam dziś caly dzień zabiegany. Aż wieczorem się martwiłam bo cały dzień nie czułam kopniaków maluszka. Ale jak wróciłam do domu to go obudziłam i sobie poszalał, a ja jestem spokoniejsza
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki nie pisalam,bo wczoraj caly dzien mialam atak.Dostalam rano 1 zastrzyk i po poludniu 2
O 20 polozylam sie i staralam nie ruszac,zasnelam po 21. Niestety przyjeli do mojej sali babe,ktora ta chrapala,ze obudzila mnie o 2 Zwijalam sie z bolu i o 3 15 blagalam o zastrzyk.Usnelam chyba przed 5.O 6 mierzenie temperatury,potem troche przysnelam i o 9 30 usg nerek Wczoraj radiolog widzial zastuj moczu,dzis urolog ze nie widzi Jak bedzie trzeba cos robic,to przez plecy,bo maly uciska na pecherz Dalej leze,dalej zdycham z bolu Nie wiedza co maja ze mna robic,Ja jestem zalamana i bezradna Jak wytrzymac w tych bolach do stycznia Zyc mi sie nie chce... Boliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiii
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Amilamija zmoich obserwacji wynika, ze bardzo duzo dzieci lubi Bebe
moj Adrian to staje przed laptopem i woła Lyly co znaczy "mamo włacz mi piosenke Bebe"a tą piosenkę o Mikołaju bardzo lubi, szkoda, ze ona taka krótka Hitem tez jest Halo dziadku pozdrawionka dla wszystkich brzuchatków
|
|
|
|
#492 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja robie głośniej to zaczyna aktywnie się poruszać może to już jakiś talent taneczny hehehekrolowa mam takie uczucie ,ze dzidzius bardzo nisko ułozony .dosłownie jakby zaraz miał wyleciec jak sie schylam to czuje dyskomfort w okolicy fredzi tak jakby mi ktos tam cos sporego wsadził i zostawił.wy tez tak macie![]() Ja mam to samo , czasami właśnie jak się schylam to mam takie same uczucie i az sie boje zeby corci krzywdy nie zrobić a o zawiazaniu butów moge pomarzyc takie to juz uroki. I powiem że chciałabym tez bardzo na swieta juz miec niunie przy sobie ale od 24 grudnia mam juz siedziec jak na szpilkach to moze tak pare dni wczesniej ![]() nie była bym zla.Kellys , pamietam kochana jak bylam w zeszlym roku na swieta w Irlandi to spadło troche sniegu tak milo sie zrobilo bylo to jakos kolo sylwetra, moze teraz bedzie niespodzianka i na swieta spadnie ![]() ![]() specjalnie dla ciebie zobaczysz Co do zdjec kołyski jeszcze nie mam napisała mi ze wysle mi dopiero jutro bo nie ma na tym kompie w domu tylko jakims innym wiec cierpliwie poczekam . Znalazłam śliczny spiworek na allegro tylko cena trochę nie odpowiednia i raczej moge tylko pomarzyc ale musicie zobaczyć jaki śliczny http://www.allegro.pl/item472903234_..._swarovsk.html A dzisiaj kupiłam dla mojej niuni kombinezonik tylko mam zamiar go trochę stuningować chce doszyć jasniutko rozowe futereczko na kapturku i kupiłam ciepla bluze, jeansy i spiochy zaraz porobie kochane zdjecia i pokaże swój zakup
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamietaj trzeba byc zawsze dobrej mysli i sie nie poddawac a widze ze ty jestes silna i tak ma byc ![]()
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak sobie pomyśle że też miałabym tak cierpieć to.............. Bidulko... Dasz radę.... Pisz do nas .... Możesz się żalić ile chcesz... Buziaczki dla waszej dwójki... Pomasuj brzuszek od ciotek wizażanek ![]() Olimpia śpiworek śliczny, taki dla małej księżniczki ![]() ![]() ale z ceną to też sobie wyskoczyli...hehe... Ja byłam tutaj w tamtym roku i jakoś nie pamietam śniegu.. Tylko taki śnieg z deszczem co sie zaraz topił.. No i chyba jeden dzień się utrzymał bo go przymroziło w nocy ![]() No ale mam nadzieje że masz racje i spadnie śnieżek.... |
|
|
|
|
#495 |
|
Rozeznanie
|
Sandruniu moja kochana
![]() ![]() tak mi cie szkoda... tymbardziej ze nie wiem jak cie pocieszyc ani ci pomoc... badz dzielna skarbie!!!
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Tz nie ma znow gra w kosza z kolegami do pozna a mnie wzielo na szukanie na necie instrukcji zeby wykonac wlasnorecznie jakies ozdoby swiateczne
jutro uderzam na sklepy papiernicze
|
|
|
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
Ja również dziękuję za podesłanie śniegowych chmurek do centrum Polski, tak Wam po cichu zazdrościłam że pada u Was śnieg, aż tu tż woła żebym zobaczyła jaka zawierucha za oknem i bialutko teraz jest na trawnikach...choć przez chwile
![]() Zostałam sama w domu tż poszedł na urodziny do kolegi trochę mi smutno ale i tak zaraz idę spać.....jutro u nas w mieście Targi dziecięce, przejdziemy sie pooglądać bo oprócz wózka i pieluch już chyba nic nam nie brakujeCałuję Was Kochane i dobrej nocki
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Martaaaaaaa
ale licytuje taki sam u innego sprzedawcy
|
|
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Ciesze sie, ze mogłam pomóc i sprawic radość
|
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
kolyska juz zlozona
dorzucili mi jeszce ochraniacz i kolderke, wisza teraz i sie susza jak zaloze to walne fotebylam dzis u GP na zwyklej kontrolnej wizycie i mowie ze moja ginka polecila mi lekarstwo na zmnieejszenie obrzekow i czy moglby mi je przepisac a on mi na to ze cisnienie mam niskie bialka w moczu nie mam to obrzek ma byc wszystko w normie a ja kuzwa ledwo chodze, ledwo wstaje ledwo spie i do tego pytam sie czy moge pic ile chce bo ciagle mi sie chce ( a moja ginka pow zeby ograniczyc ilosc plynow bo spuchne jeszce bardziej) a on mi na to pij ile chcesz ![]() zebralo mi sie dzisiaj na robienie pierogow (1szy raz w zyciu) od mamy dostalam ksizke kucharska kuchnia polska a w niej pierogi ruskie leniwe i z serem a ja chcialam z miesem na dodatek pochwalilam sie pomyslem TZtowi a on byl w wniebowziety wiec trzeba bylo zrobic farsz wzeity z glowy, w polowie roboty pow ze to ostatni raz kiedy lepie to cholerstwo ( a tak fajnie wyglada jak moja mama lepi ) TZ pow ze to pierwszy raz ale nie ostatni bo u niego w rodiznie to tradycja (u mnie tez) i zaraz zadzwonil do tescowej pochwalic sie ze mu pierogi robie. pierogi sie rozgotowaly (a moze ciasto zrobilam nie takie) no wychwalone pod niebiosa byly ![]() dolaczam do tych z zylami na brzuchu i piersiach mega niebieskie autostrady biegna po moim ciele mam nadzieje ze urodze przed nowym rokiem
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja także mam niebieskie autostrady na brzucholu i cyckach..
![]() A tak jest mi świątecznie ![]() Co to człowiek z nudów nie robi ![]() ![]() ![]() Dobranoc mamusie moje kochane ![]() |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wczoraj zaliczyłam małą imprezę - normalnie pierwsze moje wyjście odkąd jestem w ciąży a co najważniejsze spotkałam się z ludźmi z mojej poprzedniej pracy - bardzo miło było. Wprawdzie wpadłam tam tylko na ok. 1,5-2h, ale jednak ![]() Dziś za to obudziłam się znowu z bólem gardła, chrypką i katarem cholera! co mi przejdzie, to mija parę dni i od nowa... A teraz śniadanko , potem muszę zamówić psu karmę i zbieram się do sklepu - jadę zamówić powóz dla Małego ![]() Miłego dnia Słonka! |
|
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() wlasnie wstalam. nie moglam spac pol nocy, bo malenstwo kopalo mnie w watrobe ![]() no i trzeba bylo siku robic. a za oknem u mnie bialo!!!!napadalo przez noc i jest pieknie!!!! pada nadal. dzis musze posprzatac nasz pokoj i uczyc sie do egzaminow. przesunelam sobie terminy egzaminow na polowe grudnia, zeby juz potem miec swiety spokoj ![]() ![]() ![]() :
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten piękny biały dzień
![]() ![]() Dzisiaj tez jakoś obudziłam się o 3 w nocy nie przez kopanie tylko jakoś tak i nie mogłam zasnać tak do 5 ale potem powoli zasnełam. Kellys wyglądasz prześlicznie w tym ubranku a brzuszek cudowny ![]() ![]() A co do żełek na brzuchu i pieriach to wiecej mam ich na piersiach na brzuchu jest troszke ale nie mocnych. Zaraz musze isc na zakupy w ten śliczny biały poranek bo o 16 też jestesmy zaproszeni na urodziny mojego mezusia chrześnicy wiec ja jak zwykle za pozno sie obudzilam i musze jeszcze prezent kupić A dzisiaj na obiadek chyba zrobie to znaczy moj mezuś zrobi bo on kocha gotować a dzisiaj ma wolne (w koncu kucharz) zapiekaneczke serowa z brokulami i szpinakiem , pyszotka buziaczki dla was dziewczynki sniezynki i do napisania
|
#506 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście w granicach moich uprawnień ;PCytat:
![]() Ja zyły na brzuchu też mam, ale wolę niech one ozdabiaja mój brzuchol niż rozstępy. Sandruniu - nie wiem jak Cie pocieszyć. Życzę Ci wiele siły i niech Twój maluszek lekko sie przekręci by Ci ulzyć. Zdróweczka! U nas tez bielutko- i słoneczko świeci- w świeta mogła by być taka pogoda. Wczoraj na obiad zrobiłam żurku, mój mąż jak wrócił z pracy i jak wywąchał obiad to padł na kolana ciesząc sie jak dziecko i całując mój brzuch . Pożarł 3 tależe i stwierdził że tym żurkiem mu tak dogodziłam - jakby 2 orgazmy dostał ![]() Ewidentny przykład faceta u którego działa zasada "przez żołądek do serca". |
||
|
|
|
#507 |
|
BAN stały
|
Ja sie dopisuje do tych których za oknem powitał biały puch... u mnie tez pieknie biało i nadal sypie.
Kellysss - fotka rewelacja...czuć jak bucha od Ciebie już atmosfera świat Sandruniu - wiem, że zadne słowa Cie nie pociesza... więc napisze krótko badz nadal dzielna tak jak jesteś do tej pory i nie poddawaj się!! A ja dziś nie gotuję stwierdziłam ze wciskamy się na obiad do teściowej w sumie po coś ją mam hihi... a do tego nakłoniłam ja żeby lasanie zrobiła |
|
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia w licytacji, bo kombinezik cudny
|
|
#509 |
|
Rozeznanie
|
Czesc mamuski
![]() u mnie ciagle szaro-buro i ponuro;/ i humor mam taki sam jak pogode... Wczoraj zaczelam pic herbatke z lisci malin mam nadzieje ze cos pomoze i szybko urodze;p a meza zagodnilam do masowania krocza co mu sie chyyba spodobalo;p chcialam sama ale po pierwsze ledwie siegam a po drugie mam za dlugie pazurki i bym sie cala podrapala;p
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wróciłam z zakupów - wózeczek Tako Jumper zielony zamówiony
![]() ![]() Zamówiłam wózek + fotelik + parasolkę - cena 1155 zł, więc źle nie jest ![]() Ponadto kupiłam sobie 3 nowe prześcieradła, w tym dwa na moje nowe łóżko, które dojedzie we czwartek - takich dużych nie mam w domu, bo pow. spania 170 x 210 Potem rozpętała się śnieżyca, więc wróciłam taksówką - trasę którą auto pokonuje zwykle w 10 min jechaliśmy prawie pół godziny - widoczność kilkumetrowa, prędkość 20km/h i stłuczka za stłuczką... a śnieg pada pierwszy dzień, aż strach pomyśleć, co będzie dalej...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Adaś

NUDY
jak sie schylam to czuje dyskomfort w okolicy fredzi tak jakby mi ktos tam cos sporego wsadził i zostawił.wy tez tak macie