|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 23:04 |
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
u mnie duzo śniegu
![]() poza tym objadlam sie sałatkami
|
#1593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...Cokolwiek byś nie postanowiła, jestem z Tobą ![]() Motylku, Ty się tu objadasz sałatkami, a ja czekam na obiecany przepis na lasagne, ładnie to tak?
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko ehh po tym wszystkim jestem jakaś taka roztenteges, nie wiem co mu napisac, nie wiem jak mu wytłumaczyć to wszystko, żeby dotarło, poza tym jak widze go jak mu jest strasznie przykro to aż mi szkoda na niego jeszcze najeżdżać .. ehh czy ja zbyt miękka jestem?
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lasagne jeszcze zostala na dzis, wiec moge Ci porzucic kawałek ![]() wykonanie: podsmażone mieso mielone i pieczarki, odpowiedni makaron (takie płaty), sos pomidorowy, przyprawy jak kto lubi, ser. dno naczynia smaruje sosem, zeby mi sie nic nie przypieklo, pozniej warstwa makaronu (ja zawsze obgotowywuje go lekko w wodzie), podsmażone uprzednio pieczarki, mieso, troche sera (zeby sie dobrze skleilo), nastepna warstwa tak samo: makaron, sos, mieso, pieczarki, ser itp, az naczynie bedzie zapełnione. Do piekarnika wstawiam, pod koniec dopiero posypuje serem ziola mozna dodawac jakie kto lubi bazylia, pietruszka, koperek itp
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
jak lasagne to z sosem beszamelowym
wiecie jakie smaczne :P
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
jak sos beszamelowy to zapiekane warzywa od razu
![]() ogladał ktos DDTVN? byla zapiekanka z bakłażanów, ale nie mam przepisu niestety
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie znajdziesz przepis na stronie tvn a moze to ten przepis,skopiuje...na stornce znaleziony Składniki: bakłażan (proszę upiec bakłażana przed programem do zrumienią skórki i miękkości). Uwaga, bakłażan przed pieczeniem trzeba w 2-3 miejscach nakłuć widelcem cebulka dymka ząbek czosnku oliwa z oliwek(extra vergine) tabasco cytryna zielona pietruszka Sposób przyrządzenia: Bakłażan pieczemy, obieramy ze skórki, cebulkę drobno siekamy, czosnek rozgniatamy z solą. Rozgniatamy razem cebulkę, czosnek i bakłażan widelcem lub praską do ziemniaków (uwaga: rozgniatamy w misce drewnianej, naczyniu szklanym lub emaliowanym, żeby nam bakłażan nie poczerniał). Dodajemy sól, pieprz i powoli dolewamy oliwę aż masa będzie miała konsystencję majonezu. Dodajemy sok z cytryny i, jeśli ktoś lubi, parę kropel tabasco. Posypujemy siekana zielona pietruszką. a ja juz jestem! wrocilam duzo wczesniej z pracy,raz mi sie udalo wyjsc! i to w niedziele! ale podobno w swieta bedziemy pracowac,ciekawe,czy na mnie wypadnie ![]() jupi! zjem obiadek i hurrrraaa...TZ przyjedzie! ahhhh,chce juz Swieta i Sylwestra i Nowy Roczek...bo cale zycie chce spedzic z moim TZ Koooochanym....inc0gnit0 daj mu szanse,jesli uwazasz,ze to bedzie sluszne! tylko wyjasnijcie sobie wszystko,bo tak najlepiej!motylku narobilas mi ochoty na salatke! polka jak tam u Ciebie? ja juz nie marudze,staram sie byc grzeczna,moze wtedy mikolaj mnie odwiedzi
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2008-11-23 o 12:54 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za ten przepis, ale to nie to, bo tam byly jeszcze ziemniaki.
Bylam na stronie ale nie widze tam nic o przepisach i nie wiem w co kliknąc heh.... ja mam dzis spokojny dzionek w planach czyli sprzątanie, nakladnie olejkow na glowe, relaks
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie nowe dziewczyny
![]() u mnie bez zmian, weekend nam mija dosc przyjemnie, ha ; ![]() pomijajac ze za oknem snieg i zamiec (no nie teraz, ale byla ), a mialam jechac do katowic do kuzynki, nici z tego!karolca, trudna sytuacja, tak wam wyszlo czy z wyboru? nie wiem czy dallabym rade co ja mowie, jasne ze bym dala ale chyba ciezko...? |
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu a ja robie obiadek.... motylek szkoda,ze to nie ten przepis,a wejsc musisz w dzial kuchnia,moze pozniej pojawi sie szukany przez Ciebie przepis
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2008-11-23 o 13:21 |
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A ja jestem u Tz, leze w łóżku i zajmuje się pracą mgr, teraz nie widzi to weszłam na wizaż |
|
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
no raczej
![]() a żałuję bardzo, bo ona od miesiąca w szpitalu leży, a ja nie mogę się zebrać.. a jak już się zbiorę to albo zacznę chorować, albo zamieć... [znów sypie i wieje] a mój tż przyjechał na letnich oponach!!! ![]() ale też nie pójdziemy ze znajomymi na sanki i jazdę na workach, bo kompletnie się nie spodziewałam takiego obrotu sprawy i nie mam ubrań na śnieg ![]() my dziś lenia ciąg dalszy, nic nie gotuję, tż odkurzył a ja korzystam z przywilejów kobiet w 1 dniu @ ![]() obiad przyjedzie z knajpy
|
|
|
|
#1604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wizazem?![]() ![]() na jaki temat piszesz prace? ja co prawda dopiero licencjat,z prawa podatkowego....ale jestem ciekawa,co to bedzie jak za mgr sie bede brala... hehe.ja juz w pracy mam mgr - manager ale i tak mam dosc pracy....Cytat:
tez chce sanki,chyba wyjme z komorki,ale u mnie za malo sniegu,wiec bede musiala poczekac z szalenstwem..
|
|
|
#1605 |
|
Wtajemniczenie
|
mój tż pisze prace o podatkach
![]() u nas sniegu duuuzo, masakra, znow chwile przerwy bez zamieci
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisze prace o dopłatach bezpośrednich dla rolników. Mam nadzieje, ze tylko otrzymam dane z Agencji restrukturyzacji. Jutro po nie ide. A prosze sie juz od wakacji o nie
|
|
|
|
#1607 |
|
Przyczajenie
|
Hej wczoraj sięprzywitałam ale nikogo nie było więc poszłam spać ( sama
) Jestem z moim Tż juz 7.5 roku. Dlatego czekam i czekam. Rozmawialiśmy wiele razy na temat zaręczyn nawet wybieraliśmy pierścionek. AleTż przekładał juz dwa razy termin. I z tego powodu jest mi smutno i źle.Obiecał że w te święta się doczekam ale już w to nie wierzę. Zaczynam się zastanawiać czy ten związek ma w ogóle sens.
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj oj to długo jesteście razem ja jestem ze swoim 2 lata i 3 miesiące i mi się wydaje, że to szmat czasu.Nie smuć się, poczekaj do świąt może Tz już szykuje niespodzianke...oby, trzymam kciuki.
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Wtajemniczenie
|
to mamy podobny staż
![]() i też czekam.. ostatnio byliśmy u jubilera to się dowiedziałam, że rozmiar trzeba wybrać, i że jaki pierścionek będzie to się nie dowiem, ale nie ten co mierzyłam i tyle, żadnego terminu mi nie podano ![]() myślę - i chyba nie jako jedyna tutaj - że szczera rozmowa może pomóc, przynajmniej bedziesz wiedziec o co chodzi. a skoro już o tym rozmawialiście, to myślę że bez problemu możesz go zapytać, co planuje... trzymaj się i więcej optymizmu!
|
|
|
|
#1610 |
|
Przyczajenie
|
Nie kochana znam go jkuż strasznie długo i on nie jest z takich co szykują niespodzianki.Mam wrażenie ostatnio że on wcale tego nie chce.Zresztą powiedział że nie ma sensu takie zaręczyny bo to nic nie zmienia i po co się wygłupiać.A ja się zastanawiam czy warto czekać.
|
|
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
może jak mu powiesz że dla ciebie jest to ważne i czekasz, aż się zdeklaruje, to zmieni zdanie?
nawet jesli jemu to nie sprawi roznicy, to dla ciebie ma to wieksze znaczenie....
|
|
|
|
#1612 |
|
Przyczajenie
|
Tylko że on o tym dobrze wie.Już tyle razy rozmawialiśmy.Bez sensu suszyć mu głowę.Obiecałam sobie że czekam cierpliwie do tych świąt, zobaczymy jak się zachowa.Nie zmuszę go przecież, chyba nie ma nic gorszego niż wymoszone zaręczyny.Ja bym chciała żeby zrobił to dlatego że mu na tym zależy.
|
|
|
|
#1613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o oooo to moze podpowie mi tamat>???? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bo jeszcze male mam o tym pojecie... Cytat:
![]() ale staz macie naprawde dlugi,powiedz TZ jak bardzo to dla Ciebie wazne i jak bardzo bys chciala,takie rozmowy pomagaja Cytat:
smutne,ze sadzi,ze zareczyny to wyglupy,a tu chodzi o powazna sprawe i plany na przyszlosc...przeciez....
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie, że tak ![]()
|
|
|
|
|
#1615 |
|
Przyczajenie
|
Muszę się poważnie zastanowić czy ma to sens czy nie.Choć z jednej strony to chyba nie warto zrywać z kimś po tylu latach tylko dlatego że się nie zadkelarował? Chociaż ile można tylko chodzić ze sobą? Ja chcę czegoś więcej.
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież Twój Tz napewno nie chce życia na "kocia łapę" pogadaj z nim, przypnij go do muru |
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba nie powód do rozstania. może tzreba przeprowadzić "męską" rozmowe ![]() a mnie czeka batman... nowy w dodatku, a pojęcia nie mam o inncyh częściach tego filmu. choć wolałabym robić coś inego to cóż uczynić? to trwa 3 godziny a mój TŻ na to: ![]() |
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo powiedz TZ , o swoich rozterkach,obawach,smutka ch. przeciez noe chodzi tu tylko o to,ze ze soba jestescie,ale dzielicie swoje zycie
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
karolcia25 rozumiem Cię 7,5 roku to bardzo długo. Faceci są z natury tacy, że im jest dobrze tak jak jest, to my najczęściej chcemy robić krok do przodu, coś zmieniać. Trzeba im uświadomić, że chcemy czegoś więcej niż bycie tylko dziewczyną. Po drugie to inaczej brzmi: ,,jestem jego dziewczyną'' a ,, jestem jego narzeczoną''
Porozmawiaj z nim szczerze, że zależy ci na zaręczynach, że to dla Ciebie bardzo ważne. Ja piszę pracę o przemocy seksualnej wobec dzieci, ale jakoś słabo mi idzie....
|
#1620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm dokładnie nie przytoczę, coś o podatkach przy sprzedaży nieruchomości?? kurde nie wiem ![]() Cytat:
) i chce z tobą być, zaręczyny dla niego mało znaczą, to może zrobi to dla ciebie, prawda?...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pogadaj z nim, przypnij go do muru