|
|
#1651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszczę zaręczonym dziewczynom
Cytat:
wiem,ze krotki,ale to moj pierwszy powazny zwiazek,a ze z moim TZ widzimy sie codziennie,to czuje sie jakbym znala go wieki,to cudne uczucie!!!!!! wlasnie zapytal,co prawda na gg
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj to widze, że Tż ma juz naprawde poważne plany wow
a mozna spytać ile macie lat????![]() Jeśli chodzi o mnie, to jest to mój drugi poważny związek. Perwszy trwał 3 lata i był zyciowym błędem
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mmmm...no plany planami...a ze Tobie sie kiedys nie udalo,to nic
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie udało, szkoda, że nie poznałam obecnego Tż wcześniej, ale widocznie tak miało być Z moim eks niegdy w zyciu nie poruszalismy tematu slubu ani zaręczyn. On sobie pod nosem gadał, że będzie miał piękną zone kiedys itp...phiii, ale na szczęście się rozeszliśmy. Bo tak z perspektywy czasu patrząc z nim to miałam mękę![]() PS:mój Tz też jest młodszy ode mnie, co prawda o 4 miesiące, ale młodszy ![]()
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-11-23 o 21:52 |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy roznice dwoch lat,ale nie zamienilabym TZ nigdytrafil swoj na swego
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
a mój weekend cudowny się kończy pomału, ale jestem przeszczęśliwa
![]() interpretując słowa mojego tż - niedługo mogę się spodziewać czegoś miłego ![]() oczywście nie sam mi powiedział, tylko własnym sprytem i kombinatorstwem to wyciągnęłam... świnia ze mnie..... ![]() ![]()
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
i to wcale nie pozytywanie, tylko negatywnie zadzroszcze![]() ![]() Mój Tz po ostatniej rozmowie zamilkł.To poczekam sobie jeszcze z rok
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodziewaj sie,spodziewaj...nie wiadomo kiedy,gdzie,o ktorej skoro takie zapowiedzi juz sa trzymam kciuki by bylo jak najszybciej!Cytat:
ja tez zazdroszcze kazdej,mimo wszystko! nie poradze na to nic. domi7ks a uwazasz,ze moj staz to zbyt krotko na takie zapowiedzi???
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie sądze, żeby to był za krotki staz. Bo rok temu (mając tak sam staż jak Ty masz teraz) znałam się praktycznie tak samo, jak teraz spotykając codziennie z Tz. Tylko, że w tym roku mielismy sie okazję "dotrzeć"mieszkając przez 3 miesiące razem, a przyokazji razem pracując [ Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-11-23 o 22:32 Powód: problem z wizażem |
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
http://facet.wp.pl/kat,70996,wid,105...l?tic aid=1704f
Czytałyście to??? Jeny to ten żar się u mnie dopiero zaczyna, a tu już za dwa miesiące ma się skończyć??? co za głupota
|
|
|
|
#1662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a zazdrościć jasne, że można - w końcu od tego jest ten wątek! ale śmiem twierdzić, że wysyła jakieś pozytywne fluidy. dopóki nie zaczęłam tu pisać, mój tż NIC A NIC nie wspominał na ten temat, ucinając wszelkie rozmowy ![]() a teraz jest już lepiej, i to jak lepiej ;D Cytat:
poza tym, fakt, że ktoś jest razem np 8 lat nie znaczy, że jest "lepszą" parą niż ktoś w związku załóżmu 2letnim, wszystko zależy od wieku osób i ich zaangażowania... także spoko ![]() zresztą, myślę, że im człowiek starszy, tym krótszy związek ma prawo być przecież nie można porównywać 2letniego związku dwojga 17latków (ja i mój tż kiedyś ), ze związkiem 2letnik 20paro-latków
|
||
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ja tez wlasnie uwazam,ze jestem pewna i chce! ![]() ![]() ![]() ![]() a u nas zaangazowanie naprawde...z miesiaca na miesiac wzrasta i rosnie,rosnie ![]() szczesliwa jestem... to co - obstawiasz jakis termin aelitko? a Ty domi7ks? nic Tz twoj nie wspomina o zareczynach?
|
|
|
#1665 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm.... jak dla mnie, same wątpliwości oznaczają, że to jednak nie jest to........ więc ja, mając wątpliwości, nie miałabym ich ale to tylko moje skromne zdanie, ja z moim tż jestem 7,5roku i tylko się utwierdzam w tym, że to ten jedyny no, czasem mi przejdzie przez myśl, co by było gdyby, ale to są tylko gdybania nic nie znaczące... ![]() Cytat:
no to najważniejsze - że jesteś szczęśliwa! ja nic nie obstawiam, osobiście myślę, że dobry by był sylwester - który prawdopodobnie spędzimy we 2kę, po raz pierwszy.. ale tż ucina moje wszelkie pytania czy coś rezerwujemy czy nie, więc w sumie nie wiem co będzie... na nic się nie nastawiam, jak już mówiłam niespodzianka to niespodzianka...... ![]() dobra, idę spać! dobranoc!!!!!! ![]() ostatnia noc z tż.. byle do czwartku! ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 13:12 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
.
na chleb codzienny i na poranne otwarcie oczu w blasku słonecznym; na dobry wieczór, na długi wieczór, na zgodne ciepłe ścielenie łóżek, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie. Edytowane przez polka746 Czas edycji: 2009-01-22 o 23:04 |
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aelitka to żarowej i ognistej nocy życze (tak, jak w artykule napisali, Wam ten żar pewnie minął jakięs 6 lat temu )
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2008-11-23 o 22:58 |
|
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
och,by sie nam wszystkim ulozylo tak,jak chcemy!
a teraz i ja ide spac, dobranoc!
|
|
#1669 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że w dzisiejszych czasach bycie z kimś w małżeństwie jest niemodne. A już nie daj Boże układa się wam to w ogóle... całkiem nie jest trendy. Konsumpcja, społeczeństwo konsumpcyjne ;] i to powoduje, że ludziom ciężko jest tworzyć wieloletnie, udane związki, bo każdy ciągnie w swoją stronę heh;/ Widzicie piszą o takich rzeczach.. moja ciocia nawet mówi "nie wychodz za mąż, po co ci to".... Smutne jest to, że tak się dzieje. Brak wiary w miłość, tę prawdziwą. A my sobie tutaj na wątku o zaręczynach jak bardzo ich pragniemy ![]() Wczoraj usłyszałam smutną rzecz od TŻ.. "lepiej nie wchodź skarbie na ten wizaż i te fora o zaręczynach i ślubach, bo to kształtuje twoją postawę. Wszystko w swoim czasie" wiem, młodzi ja 20, on 23, ale jesteśmy ze sobą już ponad 3lata i hmmm szkoda gadać ![]() Cytat:
Nie cierpię takich tekstów "za 5lat". Niby to żarty, ale w sercu się robi.. same wiecie jakie uczucie
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-10 o 13:06 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
czesc!
witam the_sania ![]() a ja dzis jakos lepszy mam humor,od rana jestem pozytywnie nastawiona i ooooo ![]() zaden artykul mnie z rownowagi nie wyprowadzi
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio Tż, jak nie chciało mis ię zrobić kolacji: "Musisz!!! Jesteś moją Narzeczoną, to Twój obowiązek mnie karmić!!! A jak nie, to maczetą, za włosy i do jaskini!!!" ![]() Także być narzeczoną, to ciężka sprawa ![]() ![]()
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Ja podłamana jestem od wczoraj , nie będzie zaręczyn raczej co z tego ,że On gadał o tym jak wczoraj mówi ,że jak nie ma pracy to nie może zrealizować planów naszych. Taki jest załamany ,że nie wiem już czasami co mam robić , roboty nie ma od 1,5 miesiąca w domu i snuje czarne wizje także szczerze wątpie ,że zaskoczy mnie w grudniu i oświadczy się czuje się niepotrzebny a moje wsparcie nie wystarczy bo on musi się spełniać ale w pracy , robiąc coś.. ![]() Się wkurze i powiem,że bierzemy ślub w marcu 09 może być i cywilny ! a teraz nawet nie mogę mu pomóc tak jak chce będąc Jego dziewczyną.. tylko dziewczyną.. bo 16 latka też ma chłopaka a to dwie odmienne bajki. Lecę na zajęcia miłego dnia
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczęta
![]() takie artykuły to tylko w głowach mieszają. ja z moim ponad dwa lata i póki co tendencja emocjonalno-namiętna jest rosnąca. ![]() idę do mojego za niedługo. widzę, że ja tu zostanę sama na wizażu, bo mój jak wspomina o zaręczynach, to na zasadzie: "w dalekiej przyszłości". Oliwka, nie wyolbrzymiasz troszkę...? Ja wiem, że słowa "moja dziewczyna" brzmią niedojrzale, ale znam osobiście kilkanaście par będących ze sobą długo, nie planujących ślubu (bo nie) i mówiących o sobie, nie 'dziewczyna-chłopak', ale 'ukochany-ukochana'. samo słowo 'narzeczona' chyba niewiele zmienia, poza poczuciem, że to następny etap. ale w uczuciu raczej jest tak samo mocno jak było przedtem. poza tym nie dziwię się, że jeśli nie ma pracy, to nie chce się ztego powodu oświadczać. mój luby ma dobrą pracę, ale wiem, że nie stać nas na mieszkanie, a mieszkać z rodzicami, albo 'byle do pierwszego' w jakiejś zapleśniałej norze (bo - ze względu na to, że ja pracuję zaocznie, nie mamy co marzyć o czymś "ładnym") nam się nie chce. i choć chciałabym strasznie żeby już mi się oświadczył, mając nadzieję, że jakoś to będzie, to gdzieś tam głos rozsądku mi mówi, że to nie ma sensu. bo oświadczyny i małżeństwo, choć nie ma się pracy, czy perspektyw na godziwe życie, to - według mnie - typowe zachowanie "szesnastolatków" kilka lat później... Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2008-11-24 o 08:41 |
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebuje wsparcia,to na pewno,wiec mu je daj ![]() zobaczysz,ze spelni sie i pracy i w zyciu osobistym ![]() zawsze narzeczona to jednak cos wiecej niz dziewczyna i to jest jasne trzymaj sie Ollliwka
|
|
|
#1675 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() alez się rozpisałyście wczoraj... nadrobiłam z grubsza ![]() Cytat:
pewnie po tym co napisałam, to wyszłam na jakąś wredną zimną babę ale tak nie jest, uważam po prostu, że skoro sprawił Ci przykrość, to musi zdac sobie z tego sprawę, żeby broń boże nie powtórzyło się to w przyszłości... facet powinien ZAWSZE starać się i zdobywać swoją kobietę... i vice versa w przeciwnym razie- jeżeli uważamy, że partner/partnerka jest już "nasz", związek automatycznie staje się nudny, wkrada się rutyna, a to już tylko krok do obojętności...Ale się rozpisałam ![]() Motylek1007; dziękuję za przepis Cytat:
a aj sądziłam, że moje już prawie 5 lat z TŻ to mnóstwooo czasu ![]() Niepokojące to przekładanie terminu zaręczyn, skoro już tyle o nich rozmawialiście...:/ może trzeba przyprzeć troszkę Twojego TŻ do muru... chociaż z 2. strony, nei wiem, czy sama byłabym w stanie tak zrobić ![]() Eh, no, dlaczego Ci faceci nie rozumieją, jak ważne sa dla nas zaręczyny, deklaracje na temat przyszłości, a nie ciągłe iluśtamletnie chodzenie ze sobą ![]() [quote=karolcia25;9831168]Tylko że on o tym dobrze wie.Już tyle razy rozmawialiśmy.Bez sensu suszyć mu głowę.Obiecałam sobie że czekam cierpliwie do tych świąt, zobaczymy jak się zachowa.Nie zmuszę go przecież, chyba nie ma nic gorszego niż wymoszone zaręczyny.Ja bym chciała żeby zrobił to dlatego że mu na tym zależy.[/quote] No więc właśnie, ja mam taike samo zdanie, też nie umiałabym tak o zmusić faceta do zaręcyzn.. co nie zmienia faktu, że jesli do stycznia nic się nie zmieni (w styczniu mija nam 5 lat razem ).. to mam zamiar przeprowadzić z nim poważną rozmowę....... w końcu chcę wiedzieć, na czym stoję ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wczoraj spędziłam milutkie popołudnie z TŻ, za oknem ceimno, zimno i śnieg... a my pod kocykiem i oglądaliśmy filmik ![]()
|
|||||
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
cristal 66, to ja chyba jestem na pograniczu... studiuję polonistykę, ale nie na nauczycielstwie tylko na komunikacji społecznej, mimo to jednak blisko mi do bycia nauczycielką. co do mojej urody to jest raczej nijaka. może brzydka nie jestem, ale pięknością nazwie mnie tylko mój facet
także chyba coś w tym jest :P a szczerze, to myślę, że nie ma reguły. poza tym, że zauważyłam ,ze pierwsze za mąż wychodzą te, co wpadły i najgorliwsze katoliczki. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2008-11-24 o 08:54 |
|
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
Co do artykułu- nie ma co się oburzać, bo to uogólnienie. Nad związkiem trzeba cały czas pracować, żeby był udany. jeśli się spocznie na laurach- to logiczne, że zaczyna się psuć.
Tak sobie myślę, że decyzja o zaręczynach zależy chyba raczej od jakości bycia ze sobą niż od czasu. Moi rodzice byli ze sobą jakieś 8 lat zanim się pobrali |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma co ogladac sie na innych,choc czasem trudno
ale jesli chodzi o to,ze zwiazek przechodzi kryzys etc. w danym niby momencie,to tylko wtedy tak jest,kiedy takie mamy nastawienie,bo nadejdzie ten czas i jestesmy przekonane,ze teraz sie psuje wszystko. a to nie prawda.... ja jestem zadowolona ze swojego zwiazku,odliczam staz,ale dlatego,ze cieszy mnie to,ile juz jestem z Tz najfajniejsza a z tymi najgorliwszymi to chyba masz racje
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
ale tam biało ![]() ja myśle, żę wielu TZtów by sie zdecydowało ale chodzi im o zabezpieczenie materialne. Faceci zazwyczaj chca być samodzielni i nie chcą dostawać wszystkiego tylko móc zapracować na to i być w stanie utrzywać swoje przyszłe żonki. Dlatego tak to długo trwa czasem
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no piekne zalozenia ![]() mam nadzieje,ze tak jest... poki co zaraz jade na miasto po prezent dla TZ,z tata az sie moim wybieram idziemy do sklepu samochodowegoa pozniej jade do TZ,dzis ma wolne,ja tylko jeden wyklad,wiec tez zrobie wolne...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

a sierpień to najwyrażniej miesiąc zakochanych, a nie maj

mmmm...no plany planami...
nigdy
i to wcale nie pozytywanie, tylko negatywnie zadzroszcze

trzymam kciuki by bylo jak najszybciej!
co za głupota