|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kieszonkowego, to Ja już nie dostaję. Kiedyś dostawałam dawno temu, ale bardziej mi się opłacało dostawać pieniądze tak na bieżąco. Odkąd pracuję, to mama płaci mi za studia wieczorowe i kupuje bilet miesięczny, a za wszystko inne płacę sama. Nie zarabiam dużo, bo pracuję na umowę zlecenie jako stażystka (pomimo, że mam już za sobą rok stażu, ale w tej firmie wszyscy studenci są stażystami i zarabiają 1200). Mam jeszcze 400 zł stypendium, ale te środki idą na razie na spłatę rat za laptopa. Jak go spłacę, to stypendium będzie sobie leżakowało na koncie i czekało na wakacje albo ślub. A co do wspólnej kasy z mężem, to Ja nie wiem jak Ja się do tego przyzwyczaję. Bardzo cenię sobie niezależność i lubię sama rządzić swoją kasą. Wiadomo, że w życiu różnie może być, ale mam nadzieję, że nigdy nie będę zależna od pieniędzy męża. Nie mam nic przeciwko, żeby mąż utrzymywał dom, ale na swoje kosmetyki, ciuszki i książki sama muszę zarabiać. Tak już mam. |
|||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my mamy wspolna kase i wcale niezaleznosci mi nie brakuje kupuje sobie to co mi sie podoba i TZ mi nawet nie wazy sie niczego wypominac, bo w koncu swoj wklad we wspolna kase mam nam jest tak duzo wygodniej niz rozliczac sie na kazdym kroku. szkoda na to czasu ![]() (z reszta nawet jakbym wlasnego wkladu do kasy nie miala to TZ by mi nie wypominal, ze wydaje jego )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-24 o 23:49 |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas narazie ciężko by było rozwiązać technicznie ten problem wspólnego konta bo mieszkamy ładne 100km od siebie ale już nam przemknął taki pomysł mimo ze nawet nie pracujemy hehe
i po ślubie na pewno takie powstanie, a nawet mój tż mówi że ja będę kasę w domu trzymać bo tak będzie fajniej no a ja się nie sprzeciwiam! ![]() dobra dziewczyny trzeba kończyć sniadanko i się zbierać na zajecia.. jejuuu jedne tylko mam a musieli je zrobic o 8 rano!!! papa
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie narzekam, bo dobrze mi z tym
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
![]() pisałyscie rocznicach, to najlbizasz jaka mi sie szykuje to czerwiec i minie trzy lata od zaręczyn Mój osobisty Mikołaj wczoraj sie chwalił ze juz jeden prezent a na gwiazdke i juz jestem ciekawa co on wymyślił ale ja nie mam zielonego pojęcia co mu kupie na siłownie mój TŻ chodzi regularnie i kiedys z nim chodziałam ale teraz zaczął chodzic gdzie indziej a ja nie lubie tego własiciela i nawet nie mam ochoty tam chodzic a w domku tez mam hantelki i był okres co ntensywnie cwiczyłam ale teraz jakos nic mi sie nie chce
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie zajmie sie tym TZ, bo jest w tym dobry (w koncu bankier )
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-25 o 09:49 |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja jestem własnie na wykładzie jakis film o styglicu oglądamy
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na przerwach na wizaz wchodze a laptop P. nosi
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Nie no dziś to przesada nie bylo mnie wczoraj od 11 a tu 5 stron masakra:/ Nie mam czasu teraz wszystkiego czytac. Ale to co widzialam... To TZ mowi ze ja bede sie zajmowac wszystkimi finansami ale pieniadze bedziemy trzymac razem nie ma ze ja czy on... NO chyba ze ja nie bede miec czaus albo w danym miesiacu mi sie nie bedzie chcuialo to on bedzie chodzil i wszystko zalatwial a co niech poczuje co to znaczy:P
Wczoraj byłam zamówić fotografa. Mamy do wyboru - 5 póz za 60zł. - 60 zdjęć plenerowych 800zł. - 80 zdjęć w tym 5 pozowanych, 30 z kościoła i 45 plenerowych za 1500 zł. I nie wiemy a teraz chcemy podpisac juz umowe bo mówi że ceny od stycznia znów pójdą do góry. Powiedźcie mi doradzcie. Tz chce ten ostatni pakiet... A ja nie wiem juz sama... |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko przez internet mozna zalatwic pare przelewow albo stale zlecenia i juz
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Kaśka
Ja też jestem uzależniona Szkoda tylko ze w pracy nie mogę tak zrobić byłabym chociaż na bieżąco.
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to po zakupy bede go wysyłać Cos sie zawsze znajdzie a co....
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie w sensie zarządzać budżetem jak w przyszłości mam zostać księgową to nawet mi to pasuje z resztą i tak jakby tż to robił to bym i tak chodziła i sprawdzała czy nie zapomniał więc sama się tym zajmę i będę spać spokojnie![]() a nam dzisiaj odwołali wykład więc na dziś mam już wolne, zrobie sobie gorącej herbatki i zmykam pod koc coś poczytam sobie z racji mojego postanowienia o nauce! buuu wcale nie chcę wyłączać wizazu ale inaczej to nic z tego nie bedzie
|
|
#3709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zarabiałam wszystko przelewałam tżtowi, bo wiem, że jestem wybitnie kosztotwórcza i wolałam na zapas sie spłacić Nie no żartuję, po prostu tak jest wygodniej. A jak jesteśmy na zakupach i mi sie coś spodoba to sie pytam tz czy mamy pieniążki na to, on zawsze mówi, że tak i kupujemy On jest od kontrolowania moich żądz zakupów Spłacania karty, robienia lokat - tak jak u Lain - mój w końcu też bankier Ja się nie przejmuję wydatkami, bo to M. decyduje ile możemy wydać, co warto kupic, z czym warto poczekać itp. Poza tym nie jest skąpy co bardzo cenię Lubi wydawac pieniądze, ale rozsądnie, więc jego czujne oko nie pozwala mi szaleć A w najbliższym czasie mój inwestor będzie mógł poszleć, bo odłozyłam trochę kaski, on tez dostanie dużą premie i założymy sobie następną lokatę Szkoda tylko, że te najfajniejsze od 20 tys się zaczynają Ale w sumie nie chodzi aż tak o to, żeby zarobić, ale żeby miec i nie wydać![]() Cytat:
Z reszta ja w ogóle mam tak, że jak on sobie coś kupi to ja się ciesze jak głupek![]() O M. się na Stiglitzu dużo opierał w pracy mgr ![]() Wymyśliłam wczoraj okazje do wypasionego obiadku/kolacji w restauracji - trzeba uczcić mój dyplom licencjata i magistra tż, bo w sumie sami tego nie oblewaliśmy
|
||
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie do restauracji chodzimy bez okazji czasem ktores z nas stwierdzi, ze mialoby ochote zjesc cos pysznego i sobie spontanicznie idziemy ![]() na moim nowym neciku sciaga mi sie film z torrenta 350Kb/s ![]() chyba popadne w manie sciagania
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie wam dziewczyny że macie już samodzielnych pracujących tżtów
mam nadzieję że mój tż się szybko obroni i też pójdzie do jakiejś pracy bo on wysiedzieć na tyłku nie może i już by najchętniej szukał pracy ale niech już się lepiej obroni i skonczy te studia niż jak ma coś zawalić i ciągnąć obronę nie wiadomo ile.. ale za to łapie się jakiś dorywczych robótek- a to samochód naprawić komuś, a to pomalować, a to sąsiadce ściany pomalowac w domu i w sumie chyba nieźle na tym wychodzi mimo wszystko bo kasy od rodziców już nie bierze- tylko mu jeść dają a u nas w miasteczku naszym jak już mówiłam nawet fajnej restauracji nie mamy jedyne co to kilka pizzerii z których tylko jedna ma pizze którą da się zjeść ze smakiem więc my praktykujemy domowe wynalazki w chorwacji znaleźliśmy fajną knajpkę gdzie się codziennie zywiliśmy i teraz staramy się przypominac sobie co tam pysznego jedliśmy a potem gotujemy sobie razem do tego winko domowej roboty i żyć nie umierać ale trochę szkoda że nie ma nastrojowych lokali u nas gdzie możnaby sobie przesiadywac godzinami... no ale tam gdzie mieszkam nie ma uczelni gdzie są studenci wiec wszystkie atrakcje szykowane na poziom gimnazjalistów...
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
My w tym roku piszemy listy do Mikołaja. Każde z nas ma wypisać 3 rzeczy, które chce dostać i element niespodzianki będzie taki, że nie będziemy wiedzieć którą z tych rzeczy dostaniemy. Ostatnio TŻ namiętnie oglądał zegarki i chciałam mu zegarek kupić, ale mnie zdemaskował i powiedział, że nie chce zegarka pod choinkę, bo sam chce sobie kupić. A że Ja juz więcej pomysłów nie mam, to piszemy listy. A wybrany przez TŻcika zegarek załączam do posta.
|
|
|
|
#3713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chodzimy bez okazji, zwykle jest tak, że wsiadamy do autka i któreś z nas zadaje pytanie co i gdzie dziś jemy Ja jak mam przerwę między zajęciami to jestem u tż i czasem cos ugotuję, ale w więkoszści przypadków jemy na mieście. Z tym, że to na to jednak dużo kasy idzie i dlatego ja rozwijam mój talent kulinarny Może poproszę Mikołaja o książkę kucharską?Mam tyle pomysłów, że sama nie wiem co wybrać![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
No dziennie studiuje ale już ostatni rok więc jakoś do tego czerwca musi siedzieć spokojnie i nie rwac się do roboty bo na to przyjdzie czas za pół roku
no właśnie miałam się was pytać Samoa i Lain jak często wy jadacie na mieście bo to chyba kupa kasy na to idzie.. ja całe szczęście polegam na zapasach od mamusi ale jak trzeba to i ugotuje coś więc głodna nie chodzę ale dzisiaj znalazłam w szufladzie rozpoczęte przed wakacjami tabletki Linea- wspomagające odchudzanie i nie wiem czy nie zabrać się za nie.. przed wakacjami kupiłam ale jak pojechałam do pracy to przestałam je brac no a potem na wakacjach to już całkiem same kulinarne przyjemności zamiast opanowania dietetycznego nie jestem gruba ale jakbym zgubiła te 2-3 kg co przytyło mi się na studiach to byłoby fajnie kurcze zapisałabym się na jakiś fitness ale nie ma obok mnie nic takiego no a jeździć autobusem z przesiadką gdzieś daleko to tez mi się nie chce bo to mi zajmie ze 3 godziny przy godzinie zajęć fitness dziennie.. a ja nie lubię taka zmachana i zmęczona potem na drugi koniec miasta jechac i się jeszcze przesiadac z autobusu w autobus który niezbyt często jeździ... ehh a może to ja sama sobie wymyślam przeszkody bo tak szczerze to nie chce mi się jak nie wiem ćwiczyc..
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
A my z PIotrkiem w sumie dośc często chodzimy sobie do różnych lokali i knajpek
Zwykle kończy się to tak, że ja zamawiam jakąś sałatkę z włoskim pieczywem a on jakieś makaroniarskie jedzonko Nie wiem co on w tym widzi żeby w takich ilościach to zajadac ![]() A co do finansów to u nas tak jak u większości będzie wspólna kasa pewnie ale za wszelkie opłaty itd będzie TZ odpowiedzialny ponieważ ja to zbyt roztrzepana jestem ![]() Poza tym to ja mam focha narzeczonego ciąg dalszy i normalnie nie chcę byc w jego skórze w czwartek jak się będziemy widziec.. :/ Ehh nienawidzę fochów na odległośc.. W ogóle życia na odległośc znieśc nie mogę.. Przez to wszystko to mi się dziś śniło że odmawiamy orkiestrze bo wesela nie będzie.. Masakra |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
moj tez go ogladal jednak nie podobaly mu sie te biale kolka na tarczy
![]() ale tez kupilismy TZowi zegarek w Aparcie, bo prawde mowiac tam byl najwiekszy wybor zegarkow ze sklepow ktore obeszlismy Cytat:
(tak, tak... chlop pracuje, dobrze zarabia, a ma tak opiekuncza mame, ktora sie boi, ze jak mu nie da osobnych pieniedzy na obiadek to nie bedzie jadl i znow bedzie mial anemie pyszne domowe jedzonko ) czy osiedlowa pizzerie, gdzie jakos strasznie drogo nie jest.a w porzadnych restauracjach to tak jakos 4-5 razy w roku, wiec jakos specjalnie nie szalejemy. Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-25 o 12:17 |
|
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajcie Wy już spokój z tym jedzeniem, bo ja na diecie jestem, a przez Was twister z kfc mi się marzy
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jak tak na szybko chodzimy do chacza, spinxa, do kfc, maca, do pizzerii albo zamawiamy do domu, a do tych włoskich jak mamy więcej czasu - te lepsze tak średnio trzy razy w miesiacu czasem mniej czam więcej, czasem w ogóle Jedzenie na mieście jest kasożerne niestety a jeszcze sam lunch w pracy też koło 14 zł kosztuje, więc musimy przystopować. A ja lubię gotować, więc nie powinno byc problemu Z reszta teraz mam własnie duże luki między zajęciami i nie na wszystkie chodzę- co widać na wizażu więc sobie cos tam działam w kuchni. A jak nie robie obiadu to robie tżtowi np. paste z jajek albo twarożek, żeby miał do pracy, bo on je śniadania w pracy. Ma pojemniczek na moje serki i inne pasty i sobie to zabiera![]() Robię duszoną cebulkę, bo mnie ochota naszła
|
|
|
|
|
#3719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Idę zjeść kanapkę
|
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() o jedzonku nawijacie i mnie naszło na makaron z sosem pieczarkowym hh:P może nie zdrowe ale pyszne Ja tam lubię sama gotować lecz czasem z TZ też gdzieś wyjdziemy i wtedy jemy po prostu to na co mamy ochotę ![]() teraz to wyjaśniam sobie terminy na pedagogikę,potem jeszcze niemiecki się poczuć, z filozofii poczytać i esej napisać eh. Ale powolutku do przodu no i se przerwy na wizaż robię a jakże inaczej ![]() Samoa ja na obiadek dla rodzinki podgrzeje pierożki i do tego cebulki podduszę troszkę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

szkoda słów.
dobre rady. Mój TŻ powiedział że to świetny pomysł z tymi gośćmi, ze każdy za swoich płaci, a resztę po połowie. 

ale nie narzekam, bo dobrze mi z tym
Mój osobisty Mikołaj

ale inaczej to nic z tego nie bedzie