Panny Młode 2010 cz. II - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 23:23   #3691
Elitka4
Rozeznanie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez bjakbeata89 Pokaż wiadomość
Miejmy nadzieję że się dogadają. Najbardziej mnie przeraza to że ona (teściowa) się do wszystkiego wtraca. Nawet jak sobie cicho rozmawiamy i o cos się tam pokłócimy to włazi do pokoju i mówi " O CO SIĘ TAK KŁÓCICIE? " takie ciekawskie jajo. Wiec co bedzie w przygotowaniach do wesela? Moze sama wybierze mi suknie,zespół ustali menu i orkiestrę szkoda słów.
Wy tez macie takie wredne przyszłe teściowe?
Nie. Ja mam całkiem spoko teściową i teścia też. Fakt faktem, że słabo ich znam, ale wydają się fajni. TŻ na nich nie narzeka, więc Ja chyba też nie będę miała powodów.

Cytat:
Napisane przez bjakbeata89 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za rady dobre rady. Mój TŻ powiedział że to świetny pomysł z tymi gośćmi, ze każdy za swoich płaci, a resztę po połowie.
Powiedział że mam się matką nie przejmowac, bo przekwita i jej szajba odbija. I że się zmieni, bo tak to nie bedzie jej miał kto dochować i że to jej ostatnie podrygi pseudo władzy
No i super. U mnie jeszcze nie wiem czy będziemy płacić każdy za swoich gości czy po połowie, ale tak czy tak chyba wyjdzie podobnie. Ja mam więcej gości, bo moja rodzina jest ogromna, ale wszyscy mieszkają na miejscu. TŻ ma małą rodzinę, ale większość przyjedzie do Wrocławia z pod Kielc/Krakowa i trzeba będzie im hotel opłacić, więc suma sumarum koszty chyba wyjdą podobne. Ale to tak na oko, bo wnikliwego kosztorysu nie robiliśmy. TŻ ma czas

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
ja przymierzyłam moje rurki i uznałam, że koniec z żarciem

Tancereczko - nie trzeba jesc grejpfrutów - ja jem, bo lubię
Ja też. Mniam, mniam. A najlepsze są pomelo. Pychotka. U mnie w domu tylko Ja lubię grejpfruty, więc ile nie kupię, to wszystkie moje

A co do kieszonkowego, to Ja już nie dostaję. Kiedyś dostawałam dawno temu, ale bardziej mi się opłacało dostawać pieniądze tak na bieżąco. Odkąd pracuję, to mama płaci mi za studia wieczorowe i kupuje bilet miesięczny, a za wszystko inne płacę sama. Nie zarabiam dużo, bo pracuję na umowę zlecenie jako stażystka (pomimo, że mam już za sobą rok stażu, ale w tej firmie wszyscy studenci są stażystami i zarabiają 1200). Mam jeszcze 400 zł stypendium, ale te środki idą na razie na spłatę rat za laptopa. Jak go spłacę, to stypendium będzie sobie leżakowało na koncie i czekało na wakacje albo ślub.

A co do wspólnej kasy z mężem, to Ja nie wiem jak Ja się do tego przyzwyczaję. Bardzo cenię sobie niezależność i lubię sama rządzić swoją kasą. Wiadomo, że w życiu różnie może być, ale mam nadzieję, że nigdy nie będę zależna od pieniędzy męża. Nie mam nic przeciwko, żeby mąż utrzymywał dom, ale na swoje kosmetyki, ciuszki i książki sama muszę zarabiać. Tak już mam.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 23:47   #3692
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
A co do wspólnej kasy z mężem, to Ja nie wiem jak Ja się do tego przyzwyczaję. Bardzo cenię sobie niezależność i lubię sama rządzić swoją kasą. Wiadomo, że w życiu różnie może być, ale mam nadzieję, że nigdy nie będę zależna od pieniędzy męża. Nie mam nic przeciwko, żeby mąż utrzymywał dom, ale na swoje kosmetyki, ciuszki i książki sama muszę zarabiać. Tak już mam.
ale wspolna kasa to nie kasa meza tylko kasa Twoja i meza
my mamy wspolna kase i wcale niezaleznosci mi nie brakuje kupuje sobie to co mi sie podoba i TZ mi nawet nie wazy sie niczego wypominac, bo w koncu swoj wklad we wspolna kase mam nam jest tak duzo wygodniej niz rozliczac sie na kazdym kroku. szkoda na to czasu
(z reszta nawet jakbym wlasnego wkladu do kasy nie miala to TZ by mi nie wypominal, ze wydaje jego taki juz jest fajny gosc )

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-24 o 23:49
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 00:01   #3693
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
my mamy wspolna kase i wcale niezaleznosci mi nie brakuje kupuje sobie to co mi sie podoba i TZ mi nawet nie wazy sie niczego wypominac, bo w koncu swoj wklad we wspolna kase mam nam jest tak duzo wygodniej niz rozliczac sie na kazdym kroku. szkoda na to czasu
(z reszta nawet jakbym wlasnego wkladu do kasy nie miala to TZ by mi nie wypominal, ze wydaje jego taki juz jest fajny gosc )
Mój pewnie też by nie wypominał. Chodzi o to, że ja bym nie mogła tak wydawać na siebie jego pieniędzy (okay naszych, ale przez niego zarobionych). Gdyby utrzymywał nasze dzieci, to spoko, ale Ja bym się czuła jak truteń wydając na siebie pieniądze, których nie zarobiłam. Nie chodzi o rozliczenia (kto, komu i ile), tylko o o wewnętrzny opór.
Stary 2008-11-25, 00:22   #3694
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o to, że ja bym nie mogła tak wydawać na siebie jego pieniędzy (okay naszych, ale przez niego zarobionych). Gdyby utrzymywał nasze dzieci, to spoko, ale Ja bym się czuła jak truteń wydając na siebie pieniądze, których nie zarobiłam. Nie chodzi o rozliczenia (kto, komu i ile), tylko o o wewnętrzny opór.
no ale ja pisze o wspolnym budzecie, wspolnym koncie - ty zarabisz, on zarabia, wasze wyplaty ida na wspolne konto i razem te pieniadze wydajecie. wiadomo, ze czasem ktos zarabia wiecej, czasem ktos mniej, ale malzenstwo polega na tym zeby sie wszystkim dzielic. ja wychodze z zalozenia, ze wszystko co jest moje jest tez TZa i na odwrot. dlatego ja wiem, ze np. zadnych intercyz podpisywac nie bedziemy bo my lubimy miec wspolna kase
Stary 2008-11-25, 07:03   #3695
tancerka212
Zakorzenienie

no u nas narazie ciężko by było rozwiązać technicznie ten problem wspólnego konta bo mieszkamy ładne 100km od siebie ale już nam przemknął taki pomysł mimo ze nawet nie pracujemy hehe i po ślubie na pewno takie powstanie, a nawet mój tż mówi że ja będę kasę w domu trzymać bo tak będzie fajniej no a ja się nie sprzeciwiam!
dobra dziewczyny trzeba kończyć sniadanko i się zbierać na zajecia.. jejuuu jedne tylko mam a musieli je zrobic o 8 rano!!! papa
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 08:30   #3696
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
no ale ja pisze o wspolnym budzecie, wspolnym koncie - ty zarabisz, on zarabia, wasze wyplaty ida na wspolne konto i razem te pieniadze wydajecie. wiadomo, ze czasem ktos zarabia wiecej, czasem ktos mniej, ale malzenstwo polega na tym zeby sie wszystkim dzielic. ja wychodze z zalozenia, ze wszystko co jest moje jest tez TZa i na odwrot. dlatego ja wiem, ze np. zadnych intercyz podpisywac nie bedziemy bo my lubimy miec wspolna kase
Ale Ja nie mam nic przeciwko wspólnemu kontu. O intercyzach też nie myślę. Jak nasze pieniądze będą stanowiły jeden budżet, to będziemy je razem wydawać na nasze wspólne wydatki. Ale realizując swoje własne zachcianki pewnie będę tak kalkulować, żeby nie wydać więcej niż tyle ile na to konto ode mnie wpłynęło. Z drugiej jednak strony nie będę miała nic przeciwko jeżeli TŻ będzie wydawał więcej. Tak już mam. Mam koleżanki, które nie mają oporów, żeby się ładnie uśmiechnąć do TŻta jak widzą w sklepie coś ładnego, ale Ja tak nie potrafię. Jak mnie nie stać, to poczekam do następnej wypłaty. Najwyraźniej inna jakaś jestem ale nie narzekam, bo dobrze mi z tym
Stary 2008-11-25, 09:39   #3697
angluka
Rozeznanie

dzień doberek
pisałyscie rocznicach, to najlbizasz jaka mi sie szykuje to czerwiec i minie trzy lata od zaręczyn Mój osobisty Mikołaj wczoraj sie chwalił ze juz jeden prezent a na gwiazdke i juz jestem ciekawa co on wymyślił ale ja nie mam zielonego pojęcia co mu kupie
na siłownie mój TŻ chodzi regularnie i kiedys z nim chodziałam ale teraz zaczął chodzic gdzie indziej a ja nie lubie tego własiciela i nawet nie mam ochoty tam chodzic a w domku tez mam hantelki i był okres co ntensywnie cwiczyłam ale teraz jakos nic mi sie nie chce
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 09:42   #3698
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
i po ślubie na pewno takie powstanie, a nawet mój tż mówi że ja będę kasę w domu trzymać bo tak będzie fajniej no a ja się nie sprzeciwiam!
a w jakim sensie trzymac kase w domu? tj. zarzadzac budzetem, placic rachunki itp.?

u mnie zajmie sie tym TZ, bo jest w tym dobry (w koncu bankier ). jego zadaniem bedzie pamietanie o wszystkich przelewach za rachunki, splacaniu karty kredytowej w terminie, to on bedzie inwestowal, zakladal jakies lokaty itp. (z reszta juz teraz to on sie tym zajmuje)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-25 o 09:49
Stary 2008-11-25, 10:18   #3699
kaska87
Zakorzenienie

cześć ja jestem własnie na wykładzie jakis film o styglicu oglądamy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 10:21   #3700
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ty nosisz laptopa na uczelnie i robisz w nim notatki?
ja jestem len i mi sie nie chce nosic
zawsze w torebce mam wystarczajaca liczbe luznych kartek w skoroszytach zeby sie nie przemeczyc noszeniem
Stary 2008-11-25, 10:25   #3701
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a ty nosisz laptopa na uczelnie i robisz w nim notatki?
ja jestem len i mi sie nie chce nosic
zawsze w torebce mam wystarczajaca liczbe luznych kartek w skoroszytach zeby sie nie przemeczyc noszeniem
pff jakie notatki na przerwach na wizaz wchodze a laptop P. nosi

Stary 2008-11-25, 10:33   #3702
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Nie no dziś to przesada nie bylo mnie wczoraj od 11 a tu 5 stron masakra:/ Nie mam czasu teraz wszystkiego czytac. Ale to co widzialam... To TZ mowi ze ja bede sie zajmowac wszystkimi finansami ale pieniadze bedziemy trzymac razem nie ma ze ja czy on... NO chyba ze ja nie bede miec czaus albo w danym miesiacu mi sie nie bedzie chcuialo to on bedzie chodzil i wszystko zalatwial a co niech poczuje co to znaczy:P

Wczoraj byłam zamówić fotografa. Mamy do wyboru
- 5 póz za 60zł.
- 60 zdjęć plenerowych 800zł.
- 80 zdjęć w tym 5 pozowanych, 30 z kościoła i 45 plenerowych za 1500 zł.
I nie wiemy a teraz chcemy podpisac juz umowe bo mówi że ceny od stycznia znów pójdą do góry. Powiedźcie mi doradzcie. Tz chce ten ostatni pakiet... A ja nie wiem juz sama...
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 10:34   #3703
lain
Zakorzenienie

Cytat:
pff jakie notatki na przerwach na wizaz wchodze a laptop P. nosi
oj to ty rzeczywiscie jestes powaznie uzalezniona od Wizazu
to ze mna tak zle nie jest
Stary 2008-11-25, 10:35   #3704
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
oj to ty rzeczywiscie jestes powaznie uzalezniona od Wizazu
to ze mna tak zle nie jest
poczekaj jeszcze na Ciebie przyjdzie czas haha

Stary 2008-11-25, 10:36   #3705
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
NO chyba ze ja nie bede miec czaus albo w danym miesiacu mi sie nie bedzie chcuialo to on bedzie chodzil i wszystko zalatwial a co niech poczuje co to znaczy:P
ale po co chodzic i tracic czas?
wszystko przez internet mozna zalatwic pare przelewow albo stale zlecenia i juz
Stary 2008-11-25, 10:40   #3706
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
poczekaj jeszcze na Ciebie przyjdzie czas haha
Zgadzam się z Kaśka Ja też jestem uzależniona Szkoda tylko ze w pracy nie mogę tak zrobić byłabym chociaż na bieżąco.
Stary 2008-11-25, 10:41   #3707
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
ale po co chodzic i tracic czas?
wszystko przez internet mozna zalatwic pare przelewow albo stale zlecenia i juz
Też prawda o tym nie pomyślałam No to po zakupy bede go wysyłać Cos sie zawsze znajdzie a co....
Stary 2008-11-25, 10:55   #3708
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
a w jakim sensie trzymac kase w domu? tj. zarzadzac budzetem, placic rachunki itp.?

u mnie zajmie sie tym TZ, bo jest w tym dobry (w koncu bankier ). jego zadaniem bedzie pamietanie o wszystkich przelewach za rachunki, splacaniu karty kredytowej w terminie, to on bedzie inwestowal, zakladal jakies lokaty itp. (z reszta juz teraz to on sie tym zajmuje)

dokładnie w sensie zarządzać budżetem jak w przyszłości mam zostać księgową to nawet mi to pasuje z resztą i tak jakby tż to robił to bym i tak chodziła i sprawdzała czy nie zapomniał więc sama się tym zajmę i będę spać spokojnie

a nam dzisiaj odwołali wykład więc na dziś mam już wolne, zrobie sobie gorącej herbatki i zmykam pod koc coś poczytam sobie z racji mojego postanowienia o nauce! buuu wcale nie chcę wyłączać wizazu ale inaczej to nic z tego nie bedzie
Stary 2008-11-25, 11:08   #3709
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
to ja tak nie mamJak zarabiałam wszystko przelewałam tżtowi, bo wiem, że jestem wybitnie kosztotwórcza i wolałam na zapas sie spłacićNie no żartuję, po prostu tak jest wygodniej. A jak jesteśmy na zakupach i mi sie coś spodoba to sie pytam tz czy mamy pieniążki na to, on zawsze mówi, że tak i kupujemyOn jest od kontrolowania moich żądz zakupówSpłacania karty, robienia lokat - tak jak u Lain - mój w końcu też bankierJa się nie przejmuję wydatkami, bo to M. decyduje ile możemy wydać, co warto kupic, z czym warto poczekać itp. Poza tym nie jest skąpy co bardzo cenięLubi wydawac pieniądze, ale rozsądnie, więc jego czujne oko nie pozwala mi szaleć A w najbliższym czasie mój inwestor będzie mógł poszleć, bo odłozyłam trochę kaski, on tez dostanie dużą premie i założymy sobie następną lokatęSzkoda tylko, że te najfajniejsze od 20 tys się zaczynają Ale w sumie nie chodzi aż tak o to, żeby zarobić, ale żeby miec i nie wydać

Cytat:
no własnie my tak samoZ reszta ja w ogóle mam tak, że jak on sobie coś kupi to ja się ciesze jak głupek

Cytat:
O M. się na Stiglitzu dużo opierał w pracy mgr
Wymyśliłam wczoraj okazje do wypasionego obiadku/kolacji w restauracji - trzeba uczcić mój dyplom licencjata i magistra tż, bo w sumie sami tego nie oblewaliśmy
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 11:18   #3710
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Wymyśliłam wczoraj okazje do wypasionego obiadku/kolacji w restauracji - trzeba uczcić mój dyplom licencjata i magistra tż, bo w sumie sami tego nie oblewaliśmy
heh my juz nie raz zdazylismy uczcic mojego licencjata
w sumie do restauracji chodzimy bez okazji czasem ktores z nas stwierdzi, ze mialoby ochote zjesc cos pysznego i sobie spontanicznie idziemy

na moim nowym neciku sciaga mi sie film z torrenta 350Kb/s
chyba popadne w manie sciagania
Stary 2008-11-25, 11:31   #3711
tancerka212
Zakorzenienie

fajnie wam dziewczyny że macie już samodzielnych pracujących tżtów mam nadzieję że mój tż się szybko obroni i też pójdzie do jakiejś pracy bo on wysiedzieć na tyłku nie może i już by najchętniej szukał pracy ale niech już się lepiej obroni i skonczy te studia niż jak ma coś zawalić i ciągnąć obronę nie wiadomo ile.. ale za to łapie się jakiś dorywczych robótek- a to samochód naprawić komuś, a to pomalować, a to sąsiadce ściany pomalowac w domu i w sumie chyba nieźle na tym wychodzi mimo wszystko bo kasy od rodziców już nie bierze- tylko mu jeść dają
a u nas w miasteczku naszym jak już mówiłam nawet fajnej restauracji nie mamy jedyne co to kilka pizzerii z których tylko jedna ma pizze którą da się zjeść ze smakiem więc my praktykujemy domowe wynalazki w chorwacji znaleźliśmy fajną knajpkę gdzie się codziennie zywiliśmy i teraz staramy się przypominac sobie co tam pysznego jedliśmy a potem gotujemy sobie razem do tego winko domowej roboty i żyć nie umierać ale trochę szkoda że nie ma nastrojowych lokali u nas gdzie możnaby sobie przesiadywac godzinami... no ale tam gdzie mieszkam nie ma uczelni gdzie są studenci wiec wszystkie atrakcje szykowane na poziom gimnazjalistów...
Stary 2008-11-25, 11:38   #3712
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
dzień doberek
pisałyscie rocznicach, to najlbizasz jaka mi sie szykuje to czerwiec i minie trzy lata od zaręczyn Mój osobisty Mikołaj wczoraj sie chwalił ze juz jeden prezent a na gwiazdke i juz jestem ciekawa co on wymyślił ale ja nie mam zielonego pojęcia co mu kupie
My w tym roku piszemy listy do Mikołaja. Każde z nas ma wypisać 3 rzeczy, które chce dostać i element niespodzianki będzie taki, że nie będziemy wiedzieć którą z tych rzeczy dostaniemy. Ostatnio TŻ namiętnie oglądał zegarki i chciałam mu zegarek kupić, ale mnie zdemaskował i powiedział, że nie chce zegarka pod choinkę, bo sam chce sobie kupić. A że Ja juz więcej pomysłów nie mam, to piszemy listy. A wybrany przez TŻcika zegarek załączam do posta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zegarek Darka.jpg (13,7 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-11-25, 11:53   #3713
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
heh my juz nie raz zdazylismy uczcic mojego licencjata
w sumie do restauracji chodzimy bez okazji czasem ktores z nas stwierdzi, ze mialoby ochote zjesc cos pysznego i sobie spontanicznie idziemy

na moim nowym neciku sciaga mi sie film z torrenta 350Kb/s
chyba popadne w manie sciagania
my tez juz uczcilismy, ale nie samiTez chodzimy bez okazji, zwykle jest tak, że wsiadamy do autka i któreś z nas zadaje pytanie co i gdzie dziś jemyJa jak mam przerwę między zajęciami to jestem u tż i czasem cos ugotuję, ale w więkoszści przypadków jemy na mieście. Z tym, że to na to jednak dużo kasy idzie i dlatego ja rozwijam mój talent kulinarnyMoże poproszę Mikołaja o książkę kucharską?Mam tyle pomysłów, że sama nie wiem co wybrać

Cytat:
fajnie wam dziewczyny że macie już samodzielnych pracujących tżtów mam nadzieję że mój tż się szybko obroni i też pójdzie do jakiejś pracy bo on wysiedzieć na tyłku nie może i już by najchętniej szukał pracy ale niech już się lepiej obroni i skonczy te studia niż jak ma coś zawalić i ciągnąć obronę nie wiadomo ile.. ale za to łapie się jakiś dorywczych robótek- a to samochód naprawić komuś, a to pomalować, a to sąsiadce ściany pomalowac w domu i w sumie chyba nieźle na tym wychodzi mimo wszystko bo kasy od rodziców już nie bierze- tylko mu jeść dają
a u nas w miasteczku naszym jak już mówiłam nawet fajnej restauracji nie mamy jedyne co to kilka pizzerii z których tylko jedna ma pizze którą da się zjeść ze smakiem więc my praktykujemy domowe wynalazki w chorwacji znaleźliśmy fajną knajpkę gdzie się codziennie zywiliśmy i teraz staramy się przypominac sobie co tam pysznego jedliśmy a potem gotujemy sobie razem do tego winko domowej roboty i żyć nie umierać ale trochę szkoda że nie ma nastrojowych lokali u nas gdzie możnaby sobie przesiadywac godzinami... no ale tam gdzie mieszkam nie ma uczelni gdzie są studenci wiec wszystkie atrakcje szykowane na poziom gimnazjalistów...
mój tż pracował podczas studiów, z tym, że studiował wieczorowo (ale zajęcia mieli z dziennymi i np. o 13...na szczęście jakos sobie poustawiali, że ćwiczenia mieli faktycznie wieczorem). Jak Twoj studiuje dziennie to cięzko się załapać na pełny etat a na pół etatu nie wszędzie chcą zatrudniać. Uwielbiam winko domowej roboty

Cytat:
My w tym roku piszemy listy do Mikołaja. Każde z nas ma wypisać 3 rzeczy, które chce dostać i element niespodzianki będzie taki, że nie będziemy wiedzieć którą z tych rzeczy dostaniemy. Ostatnio TŻ namiętnie oglądał zegarki i chciałam mu zegarek kupić, ale mnie zdemaskował i powiedział, że nie chce zegarka pod choinkę, bo sam chce sobie kupić. A że Ja juz więcej pomysłów nie mam, to piszemy listy. A wybrany przez TŻcika zegarek załączam do posta.
widzę, że zegarki z aparta królują
Stary 2008-11-25, 12:02   #3714
tancerka212
Zakorzenienie

No dziennie studiuje ale już ostatni rok więc jakoś do tego czerwca musi siedzieć spokojnie i nie rwac się do roboty bo na to przyjdzie czas za pół roku

no właśnie miałam się was pytać Samoa i Lain jak często wy jadacie na mieście bo to chyba kupa kasy na to idzie.. ja całe szczęście polegam na zapasach od mamusi ale jak trzeba to i ugotuje coś więc głodna nie chodzę ale dzisiaj znalazłam w szufladzie rozpoczęte przed wakacjami tabletki Linea- wspomagające odchudzanie i nie wiem czy nie zabrać się za nie.. przed wakacjami kupiłam ale jak pojechałam do pracy to przestałam je brac no a potem na wakacjach to już całkiem same kulinarne przyjemności zamiast opanowania dietetycznego nie jestem gruba ale jakbym zgubiła te 2-3 kg co przytyło mi się na studiach to byłoby fajnie kurcze zapisałabym się na jakiś fitness ale nie ma obok mnie nic takiego no a jeździć autobusem z przesiadką gdzieś daleko to tez mi się nie chce bo to mi zajmie ze 3 godziny przy godzinie zajęć fitness dziennie.. a ja nie lubię taka zmachana i zmęczona potem na drugi koniec miasta jechac i się jeszcze przesiadac z autobusu w autobus który niezbyt często jeździ...

ehh a może to ja sama sobie wymyślam przeszkody bo tak szczerze to nie chce mi się jak nie wiem ćwiczyc..
Stary 2008-11-25, 12:07   #3715
gosica502
Wtajemniczenie

A my z PIotrkiem w sumie dośc często chodzimy sobie do różnych lokali i knajpek Zwykle kończy się to tak, że ja zamawiam jakąś sałatkę z włoskim pieczywem a on jakieś makaroniarskie jedzonko Nie wiem co on w tym widzi żeby w takich ilościach to zajadac
A co do finansów to u nas tak jak u większości będzie wspólna kasa pewnie ale za wszelkie opłaty itd będzie TZ odpowiedzialny ponieważ ja to zbyt roztrzepana jestem
Poza tym to ja mam focha narzeczonego ciąg dalszy i normalnie nie chcę byc w jego skórze w czwartek jak się będziemy widziec.. :/ Ehh nienawidzę fochów na odległośc.. W ogóle życia na odległośc znieśc nie mogę.. Przez to wszystko to mi się dziś śniło że odmawiamy orkiestrze bo wesela nie będzie.. Masakra
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 12:15   #3716
lain
Zakorzenienie

Cytat:
A wybrany przez TŻcika zegarek załączam do posta.
moj tez go ogladal jednak nie podobaly mu sie te biale kolka na tarczy
ale tez kupilismy TZowi zegarek w Aparcie, bo prawde mowiac tam byl najwiekszy wybor zegarkow ze sklepow ktore obeszlismy

Cytat:
no właśnie miałam się was pytać Samoa i Lain jak często wy jadacie na mieście bo to chyba kupa kasy na to idzie..
ogolnie na miescie to dosc czesto, szczegolnie, ze TZ nie je w tygodniu w domu obiadow tylko mama mu daje pieniazki zeby cos na miescie zjadl (tak, tak... chlop pracuje, dobrze zarabia, a ma tak opiekuncza mame, ktora sie boi, ze jak mu nie da osobnych pieniedzy na obiadek to nie bedzie jadl i znow bedzie mial anemie ). tu raczej chodzi wlasnie o jakies KFC, North Fishe, Lanczowisko (taki przybytek gdzie nakladasz sobie na talerz co chcesz,a oni to waza i placisz za wage jedzenia pyszne domowe jedzonko) czy osiedlowa pizzerie, gdzie jakos strasznie drogo nie jest.
a w porzadnych restauracjach to tak jakos 4-5 razy w roku, wiec jakos specjalnie nie szalejemy.

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-25 o 12:17
Stary 2008-11-25, 12:30   #3717
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dajcie Wy już spokój z tym jedzeniem, bo ja na diecie jestem, a przez Was twister z kfc mi się marzy
Stary 2008-11-25, 12:31   #3718
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie miałam się was pytać Samoa i Lain jak często wy jadacie na mieście bo to chyba kupa kasy na to idzie..
od poniedziałku do piątku codziennie, chyba, że tż coś w pracy zamówi nie jest głodny na wielki obiad - a właściwie obiado-kolację albo jak ja cos pysznego przyrządzę. W weekendy zawsze jemy u mnie w domu to co mamusia przygotujeMy jak tak na szybko chodzimy do chacza, spinxa, do kfc, maca, do pizzerii albo zamawiamy do domu, a do tych włoskich jak mamy więcej czasu - te lepsze tak średnio trzy razy w miesiacu czasem mniej czam więcej, czasem w ogóle Jedzenie na mieście jest kasożerne niestety a jeszcze sam lunch w pracy też koło 14 zł kosztuje, więc musimy przystopować. A ja lubię gotować, więc nie powinno byc problemuZ reszta teraz mam własnie duże luki między zajęciami i nie na wszystkie chodzę- co widać na wizażuwięc sobie cos tam działam w kuchni. A jak nie robie obiadu to robie tżtowi np. paste z jajek albo twarożek, żeby miał do pracy, bo on je śniadania w pracy. Ma pojemniczek na moje serki i inne pasty i sobie to zabiera
Robię duszoną cebulkę, bo mnie ochota naszła
Stary 2008-11-25, 12:52   #3719
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Dajcie Wy już spokój z tym jedzeniem, bo ja na diecie jestem, a przez Was twister z kfc mi się marzy
Cytat:
od poniedziałku do piątku codziennie, chyba, że tż coś w pracy zamówi nie jest głodny na wielki obiad - a właściwie obiado-kolację albo jak ja cos pysznego przyrządzę. W weekendy zawsze jemy u mnie w domu to co mamusia przygotujeMy jak tak na szybko chodzimy do chacza, spinxa, do kfc, maca, do pizzerii albo zamawiamy do domu, a do tych włoskich jak mamy więcej czasu - te lepsze tak średnio trzy razy w miesiacu czasem mniej czam więcej, czasem w ogóle Jedzenie na mieście jest kasożerne niestety a jeszcze sam lunch w pracy też koło 14 zł kosztuje, więc musimy przystopować. A ja lubię gotować, więc nie powinno byc problemuZ reszta teraz mam własnie duże luki między zajęciami i nie na wszystkie chodzę- co widać na wizażuwięc sobie cos tam działam w kuchni. A jak nie robie obiadu to robie tżtowi np. paste z jajek albo twarożek, żeby miał do pracy, bo on je śniadania w pracy. Ma pojemniczek na moje serki i inne pasty i sobie to zabiera
Robię duszoną cebulkę, bo mnie ochota naszła
Tak ładnie prosiłam a Ta znowu o jedzeniu

Idę zjeść kanapkę
Stary 2008-11-25, 12:55   #3720
szana
Zadomowienie

cześć
o jedzonku nawijacie i mnie naszło na makaron z sosem pieczarkowym hh:P może nie zdrowe ale pyszne
Ja tam lubię sama gotować lecz czasem z TZ też gdzieś wyjdziemy i wtedy jemy po prostu to na co mamy ochotę

teraz to wyjaśniam sobie terminy na pedagogikę,potem jeszcze niemiecki się poczuć, z filozofii poczytać i esej napisać eh. Ale powolutku do przodu no i se przerwy na wizaż robię a jakże inaczej

Samoa ja na obiadek dla rodzinki podgrzeje pierożki i do tego cebulki podduszę troszkę
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości