|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
dziewczyny.. MELDUJE SIE
![]() już po ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a potem mi sie słabo zrobiło aż tż musiał wziąść małą a ja zjadłam kromkę chleba i mi przeszło aaaaa a ten kombinezonik co wczoraj kupiłam na 72 cm i wg metki na 6 miesięcy jest....na styk czyli z miesiąc i będzie za mały ![]() a Julcia waży 6900-- w ciągu 6 tygodni przytyła 1600 ![]() a tż powiedział że dziś nie popuści ![]() BUZIAKI DLA SOLENIZANTÓW ![]() a małej dałam nurofen zjadła kaszkę z owocami ze słoiczka(cały słoiczek ![]() ![]() ![]()
#4232 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
CHCIAŁAM WAM JESZCZE POWIEDZIEĆ ZE JA MIESZKAM 20 KM OD TORUNIA I W ŻYCIU NIE JADŁAM PIERNIKÓW TORUŃSKICH
![]() a Julka zrobiła piorunujące wrażeniena ludziach w przychodni ja sie ona do nich szczeżyła to szok ![]() ![]()
#4233 |
Zakorzenienie
|
boshhh, ja tylko na moment, bo padam dzis na twarz.
Malemu sie chyba przytylo ostatnio, bo dzis zdycham, tak mnie miesnie wszystkie bola od noszenia. Normalnie lopatki, plecy, pod zerbrami, ze ledwo oddychac idzie. A moze mnie ktos wnocy kijem zdzielil, a ja o tym nie wiem, w kazdym razie tak sie czuje ![]() Anita, podziwiam cie, bo ja nawet mojego sama w nosidelku nie odwazylabym sie nigdzie wniesc. Pieciu krokow z nim nie zrobie, zawsze do auta czy z auta to wklada tzet. Gorzej bedzie jak zapragne kiedys gdzies jechac sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
dobrz ze juz po Dudi
![]()
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesssu jaka ze mnie sierota! Oczywiscie link tutaj!: http://www.osesek.pl/jadlospis-dosko...emowlecia.html Edytowane przez ver_ona Czas edycji: 2008-11-25 o 20:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
kobieta za ladą
|
nie nie iała gorączki ale nurofen ma działanie też przeciwbólowe(nawet przy ząbkowaniu działa jak pisze przy ulotce) i środowiskowa powiedziała że mogę go podać zapobiegawczo zaraz po przyjezdzie do domu
no i spi hmm czyli tfutfu chyba do rana a jej godziny spania dziś są oszałamiające: zasneła o 20 pobudka o 1 bo smok pobudka 5 rano bo ..nie wiem--dostała mleko i spowrotem do łóżeczka wstała o....10 ![]() o 12.30 ona chce spać-spała godzine od 16.15 godzine spała o 19 normalnie jak codzień ją położyłam do łóżeczka i śpi ![]() zaszokowała mnie dziś ![]()
#4237 |
Wtajemniczenie
|
Juupi własnie sprawdzilam stan konta no i dzis mi zus kase wypłacił całe 1 225,30 i teraz w koncu wiem ile wynosiu moje macierzynskie
![]() ![]() Taka Sobie chłopcy sie jeszce soba nei zajmuja ale patrza na siebie i sie usmiechaja z zaciekawieniem ![]() Powiem szcerze jak bym miala dwa diabełki to bym chyba wrocila do Szczecina bo inaczej nie wiem jak bym dała se rade z brzdacami ktore na przemian płacza ![]() ![]() ![]() A Dudi dobrze ze sie wszytsko dobrze skonczyło juz czekałysmy w nei pewnosci jak tam po akcji szcepienie ![]() A te słabosci mialas bo nie zjadlas?Ja juz od dłuzeszego czasu mam tak ze mi sie slabo robi ciemno przed oczami albo zawroty głowy i za cholere nei wiem od czego jak wstaje do małych to musze bardzo powoli ![]() Chlopaki nadal spia jeszce ich nei kapalam...chce dasc im mleko jak najpozniej zeby potem ich trzymalo bo po mleko cos czuje wybiore sie krotko przed 24... ![]() ![]() Taka Sobie o glutenie krotko - " Produkty z glutenem można podawać już od 5–6. miesiąca życia. Ale pod warunkiem, że karmisz piersią. Wkrótce specjaliści zajmujący się żywieniem niemowląt wprowadzą to nowe zalecenie. Jeśli malec jest karmiony sztucznie, nie może tak wcześnie dostawać glutenu (nawet w małych ilościach), gdyż tylko mleko mamy chroni śluzówkę jelit przed jego szkodliwym działaniem. Dzieci karmione butelką mogą otrzymywać produkty z glutenem (kaszę mannę, pieczywo pszenne i żytnie), począwszy od dziesiątego miesiąca życia." Czyli chodzi o produkty jakie my jemy na codzien chlebek itd i chodzi o to kiedy maluchy powinny zaczac jesc maczne rzeczy gdzie dodawany jest wlasnie gluten tu ktrotko co to jest gluten Co to jest gluten? Gluten jest białkiem znajdującym się w takich zbożach, jak pszenica, owies, jęczmień, żyto, pszenica płaskurka, kamut, orkisz i pszenżyto. Wartość odżywcza glutenu jest bardzo niewielka. Proteina ta spełnia przede wszystkim rolę "kleju", która wiąże mąkę, przyczyniając się do nadania pieczywu odpowiedniej struktury. Edytowane przez anita00079 Czas edycji: 2008-11-25 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
kobieta za ladą
|
matko boska znowu był akcja 2 godziny albo godzinę po zaśnięciu wrzask przeokrutny...dorobiłam 150 mleka zjadła 120 i śpi
boże przecież 2 godziny temu zjadła 190 kaszki ze sloiczka!!!!!!!!! Anita to zasłabnięcie to z głodu jak ja wnerwach to jeść nie mogę bo mnie mdli i mi sie cofa zawsze było tak jak ide do lekarza albo mam coś załatwić to tak mnie muli ze hej a ostatnio to mnie bolą...kolana hmm chyba za starości już...
#4239 |
Zakorzenienie
|
Dudi a Ty jeszcze karmisz? bo takie zasłabnięcia mogą byc raz ze z głodu a dwa z braku płynów, a wiadomo , jak sie karmi to trzeba wiecej pic bo wszystko w mleko idzie. Ja widze po sobie, pije wode litrami a sikam max 3 x dziennie. Przed ciążą latałam co 2 godziny, w ciąży wiadomo
![]() a kolana tez mi dokuczają, myślę ze to po ciąży, w koncu 18 kg + , a ja jeszce głupia przysiady se robiłam Veronko gdzie o tym glutenie?
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-11-25 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Wtajemniczenie
|
Taka sobie ja teraz pije wiecej jak przy cyckowaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem ile wydaje na mleko i pieluchy
![]() a wody nie kupuje, gotuje z 3 minuty kranowe i nic sie nie dzieje ![]() ![]() Anita ja tez juz dawno powinnam zrobic badania ale jakos nie moge sie zebrac z rańca ![]() ![]() czy wiecie czy po macierzynskim trzeba robic badania okresowe????? a co do zaswiadczenia do pracy dot. karmienia piersią to wystawia pediatra, dzwoniłam do moje przychodni i powiedzieli ze mam kiedys odebrac bo lekarz wypisze ![]() ![]() no ja z tymi przysiadami to rzeczywiscie jestem agentka ![]()
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-11-25 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Wtajemniczenie
|
no i ja mam schrzanione hormony testosteronu mialam 3 razy wiecej jak powinno, no i markera w jajnikach i cysty i inne historie ...a potem cudem zaszlam w ciaze i juz nie sprawdzalam sie bo mialam w szcz. lekarza co mnie prowadzil a tu tylko koncowke ciazy mi ginka prowadzila ale o moim problemach z hormonami nie bylo co gafac bo w ciazy i tak nic nie zrobia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
a ja musze jechać do pracy po talony na święta bo tż nie chcą wydać.. noż pojade 220 zet drogą nie chodzi i tym sposobem mam prawie 500 zet na święta ![]() no własnie jak sie coś chce to trzeba kombinować .. co za kraj...
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurde niemam nastroju na pisanie... ![]() ![]() Piszcie kochane abym miala co czytac bo noc przede mna dluga ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
kobieta za ladą
|
dziewczyny ide bo tż coś sie łasi
a tam dam mu i na 2 dni spokój ![]() więc do jutra ![]() paaaaaaaaaaaaaaa
#4249 |
Zakorzenienie
|
byłam dziś na kawce z wrześniówką
![]() fakfakfak jaką mam syfozę w domu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Wtajemniczenie
|
Dudi badz dzielna trzymamy kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
hej babiniec
![]() oczywiście nadrabiania co nie miara ![]() my dzisiaj byliśmy na rehabilitacji, potem zakupy, potem sprzątanie bo teściowa ze szwagierką były. Tymcio doistał kaczuszkę do kąpieli i piramidkę z fisher price-na mikołaja już ![]() Piszecie ze wasze dzieci zoraz gorzej sypiają, wiecie co... nie chcę was już męczyć ale ja od ponad miesiąca nie wiem co to przspana noc... dla mnie przespana noc to dwie pobudki na jedzenie... mały budzi sie co godzinę niemal każdej nocy, trzeba wstac dać mu ciepłej herbatki i zazwyczaj zasypia od nowa ale czasem płącze dalej i wtedy już mam dość. Nic lepiej nie jest ![]() w dzień jest w miarę ok, ale te noce mnie wykańczają, naprawdę już jestem taka zmęczona że mam ochotę uciekać. Nie wiem czy to zęby, nie mam pojęcia... a jeszcze za tydzień na szczepienie-czyli będzie ze 3-4 dni ogólnie gorzej-chyba się pochalstam ![]() Dudi ja też daję Tymkowi od razu w domku panadol po szczepienie, bo po pierwszej szczepionce dostał ponad 38 stopni gorączki wiec teraz profilaktycznie daję My wydajemy na mleko 110 zł za 10 puszek, ale nie wiem już nawet na ile mi to starcza, ale około miesiaca i tydzień. Pieluch dużo mi nie idzie, w sumie to zauważyłam ze mały mało sika... zmieniam mu pieluchę co 3-4 godziny i ona taka srednio mokra... moze zów trzeba badania moczu zrobić... no i tyle miałam pisać, ale że chodze lekko do tyłu ostatnio to nic więcej nie pamiętam ![]() Aha Leonko no co za wredne babska....... !!!!!!!!!!!! ja chodzę z deczka podminowana ostatnio z powodu niedospania więc nie wiem ale dostałabym słowotoku jakby takie idiotki zaczęły sie na mnie drzec. Jakieś niepoważne !!!!!!!wrrrr Kupiłam knige na All- jak nauczyc dziecko przesypiać noce, hehe łudzę się że mi ta ksiażka pomoże ![]() ![]() ![]() aha kupiłam w tesco wdzianko dla Tymka na Święta ![]() ![]() ![]() ![]() Kristi śliczna ta chionka, juz mnei przeraża ze będę musiała takie rzeczy robić kiedys- jestem totalne beztalencie w takich sprawach ![]() Leonko śliczne fotki Lili ![]() ![]() aha rehabilitantka powiedziała że już asymetria się troszke zmniejszyła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Wtajemniczenie
|
taka sobie wiesz nawet nie chce o tym myslec bo sie denerwuje wrr
![]() a najlepze jest to ze one pewnie nie wiele starsze ode mnie a dra ryja..... |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
ale o czym myslec Leonko , bo chyba nie do mnie to
![]() a ja dzis byłam na solarium ![]() ![]() ![]() ![]()
#4258 |
Zakorzenienie
|
Wersta - w koncu zes sie odezwala babo
![]() ![]() Dudi - dobrze, ze juz po szczepieniu. Moja bedzie odstawiac ten sam cyrk... A dzis widze twojemu mezusiowi bedzie dopszzzz ![]() Taka sobie - ja wlasnie dzis gadalam z moja kadrowa i mowila, ze tak: urlop macierzynski mam do 31.12 potem mam wykorzystac wypoczynkowy za 2008-cale 26 dni, potem 2 dni opieki i chyba jeszcze wypoczynkowy za 2009 bo ona nie wie ile chce byc na wychowawczym...ja tez teraz nie wiem bo chcialam byc do czerwca ![]() Judi - ciesze sie, ze rehabilitacja Tymcia przynosi efekty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Judi super ze jest poprawa, a niedługo bedziemy wszystkie wklejac zdjecia jak sie nasze dzieci bawią stopami
![]() ![]() i jak Ci sie sprawdzi ta ksiązka to daj nam przepis na sukces ![]()
#4260 |
Zakorzenienie
|
no to ja juz nie wiem, czy trzeba robic te badania okresowe czy nie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.