|
|
#1081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
Ale trzeba by było przełozyc wesele 'na potem' bo nie wyrobilibyśmy sie chyba z pilnowaniem i przygotowywaniem tego wszystkiego Cytat:
szkoda ze u mnie nie beda tacy
|
|
|
#1082 |
|
Raczkowanie
|
- Froggie (cytat) :heh ja od znajomych słyszałam zupełnie co innego
'a na co ci ślub?, odbiło wam? kiedy rodzisz?' no nieźle do Nas tez były komentarze(czy to nie za wcześnie?),tylko my już chodzimy ze sobą prawie 5 lat i starczy, he, chcemy już razem być na stałe i zamieszkać- elizabarbara (cytat) : poza tym TŻ'a tez brak, bo aktualnie przebywa w UK i poza 2 tyg w swieta, to pojawi sie dopiero na tydzien przed weselem ![]() Ło matko! to jak Ty bez niego wytrzymujesz..? hi hi.- Oshinek (cytat) : ...,,jej (już mąż) narzeczony w tamtym czasie podczas innego ślubu szedł do komunii, po czym wypluwał do kieszeni i pokazywał wszystkim, że nie jest taki głupi żeby to jeść ...'' ...^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Obrączki najważniejsze Jak zaczynaliśmy przygotowania do ślubu,oczywiście był wielki szok,że tyle wcześniej wszystko pozajmowane.(zresztą,kto planuje wesele,ten wie )Odnośnie vodki, My planujemy kupić Finlandię, bo Nam smakuje hy hy.jakby któraś z Was chciała,to mam namiar do taniego kamerzysty i fotografa (na PW)
tatuaż z emocji wypalany... Edytowane przez calineczka87 Czas edycji: 2008-11-25 o 18:43 |
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
jakby któraś z Was chciała,to mam namiar do taniego kamerzysty i fotografa (na PW)[/quote] Ja bym chciała na miary
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, coz takie zycie ![]() wyjechal za chlebem heheh zawsze jak przyjezdza to nie moge sie od niego oczepic, szkoda tylko za tak malo czasu mamy dla siebie zawsze sa jednak telefony i gg ![]() Amira, niezly pomysl z tym dowozem, musze nad tym pomyslec a tak a propos to umowilam sie z dj na czwartek wyznalazl go moj TŻ, sama nie wiem skad ciekawe co ten pan Dj mi powie - wiem ze chce 2 tys za cala noc grania i prowadzenia imprezy no i ze ma fajny glos i nazywa sie P. Dominik heh |
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdy ma prawo wypowiedzieć się co do swoich odczuć oraz podzielić się swoimi spostrzeżeniami. I tak wiadomo, że każda z nas ma swój własny rozum i zrobi tak jak sama uważa. Dlatego taka krytyka oraz tak radykalne osądy nie są potrzebne i wprowadzaja tylko dziwną atmosferę na wizażu. |
|
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja równiez mam zamiar zaprosić świdków Jehowy, bo z nimi pracuje i sa to naprawde normalni i mili ludzie
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bede miala dlugi welon. Taki welon 2 w 1, jeden krotki a drugi długi. Pozniej na weselu ten dlugi sie odpina i zostaje ten krotki. I mozna sie bawic do bialego rana
|
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mierzylam rozne suknie i chyba wiem co mi sie podoba
ale chcialabym jednak uszyc... koszty spadaja do polowy.. macie moze jakas dobra krawcową w lublinie ? |
|
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi gdzie w Lublinie można kupić alkohol?
na pewno pojedziemy do marko, eldorado, i gdzie jeszcze warto pojechać sprawdzić ceny? |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hurtownia alkoholu "Bis" ul Energetyków 37. |
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w zaproszeniach będziemy pisać, że prosimy gości (jakby nie patrzeć świadków zawarcia małżeństwa) o modlitwę i przyjęcie komunii w naszej intencji, i chyba czegoś takiego świadkom Jehowy dać nie powinnam, czyli dla nich oddzielne zaproszenie?? cała moja rodzina jest wierząca i wszyscy znajomi też tak piszą w zaproszeniach, tylko mam problem z tymi kuzynami... tam kupiłam alkohol, polecam
|
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
My równiez planujemy tam kupic alkohol. Jaka wodke kupilas? I w jakiej była cenie. Liczylas 0,5 litra na osobe?
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście zaprosze ale nie wiem czy przyjdą.
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2008-11-25 o 20:25 |
|
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
Mozesz mi napisac w jakiej cenie jest 0,5 Pana Tadeusza. My sie wachamy miedzy Panem Tadeuszem a Maximusem.
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na takim wykładzie i conajmniej bardzo dziwnie sie czułam i wiem że wiecej nie pójde na takie coś.
|
|
|
|
#1098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytam sie po prostu jutro w pracy jak chcieli by być proszeni na nasze śluby i po sprawie
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
to daj znać, co powiedzą. swoją drogą, nie wiem jak to jest u nich z weselami, słyszałam ze np. imienin i urodzin hucznie nie obchodzą.
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
na ul.Zielonej ponoć dobrze szyją w pracowni sukien ślubnych.
|
|
#1102 |
|
Zadomowienie
|
Mi tez sie butelka podoba. Czyli im wiecej sie kupuje tym taniej bedzie?
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Malemalenstwo! my ślubujemy w tej samej godzinie! tego samego dnia
Edytowane przez edytka27101982 Czas edycji: 2008-11-25 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to fajnie. Zreszta wczesniej widzialam, ze bedziemy slubowac tego samego dnia, ale nie wiedzialam ze i o tej samej godzinie
|
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam prawo powiedzieć, że nie podoba mi się to, że nowo przychodzące osoby są od razu na wejściu zarzucane tekstami typu: spiesz się, bo już mało czasu, nie zdążysz wybrać ładniejszej, lepszej sali, zespołu.... Poza tym to nie jest ani krytyka ani tym bardziej osąd -to moja osobista opinia. Ty masz inną i bardzo dobrze - głupio by było gdyby wszyscy myśleli w ten sam sposób. Co do transportu to faktycznie jak napisała Amira, jeśli goście są zmotoryzowani i wesele jest w Lublinie czy bliskiej okolicy to najlepsza opcja to taksówki-każdego stać na wydanie tych 20-30 zł, jeśli zaś wesele jest dalej, jakieś 20-30km to zdecydowanie autokar. U mojej koleżanki autokar jeździł 3 razy -o 2, o 3.30 i o 5. Także nikt z gości nie musiał na nikogo czekać. Byłam kiedyś na weselu gdzie busik był tylko raz ok. 5 -no i część gości leżała już na stołach zmęczona oczekiwaniem na busa - nie za fajny to był widok
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O weselu wiem z tego co mi mówiła dziewczyna ode mnie że nie ma czegoś takiego jak przyśpiewki typu "gorzka wódka" czy oczepin
|
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze mowiac ja nie rozumiem jechowych dlaczego tak strasznie boja sie wejsc do kosciola??? Gdyby ktos z jechowych poprosil mnie na wesele i na ich spotkanie to bym poszla i nie dlatego ze chce zostac jedna z nich a dla panstwa mlodych. Dziwna jest ta wiara...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem wszystko
![]() Koleżanka powiedziała że jak by dostała zaproszenie na ślub i wesele to poszła by na ślub pomimo że nie bedzie uczestniczyć czynnie w mszy, ale złoży życzenia oraz da prezent. Natomiast na wesele już nie , ponieważ nie uznaje zabaw typu gorzka wódka, kto w styczniu urodzony jest czy oczepiny wiec naturalnie by sie nie bawiła razem z resztą. Wystłumaczyła to tym że głupio by było jej jak i Panstwu młodym . Mówiła również że to jest jest zdanie na ten temat ale inni Świadkowie chodzą na wesela nasze i zwyczajnie wychodzą w trakcie takich zabaw. Także dam zwyczajne zaproszenie a co zrobi z tym Świadek to juz jego indywidualna decyzja ![]() Czas wracać do pracy heheh bo zaraz szef coś dojrzy
|
|
|
#1109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jasne jest jeszcze czas i w ogóle nie ma co panikować, ale zapytam się Was o propozycje i jak Wy to widzicie: Po pierwsze: Jeden jedyny raz korzystałam z autokaru na weselu i nigdy więcej!! to czekanie, zmęczenie, zimno brrr! Zupełnie nie komfortowa sytuacja. Dlatego już zawsze jeździmy własnym samochodem, ja nie piję, TŻ sporadycznie więc nie ma kłopotu z powrotem. Mi autokar nie jest nigdy potrzebny. Takie jest moje zdanie. ślub mamy ok.15km od sali weselnej, czyli jakiś transport będzie na bank potrzebny, z tym ze do mnie do kościoła goście dojadą chyba samemu, więc powinni mieć też transport do sali, Powiedzmy że ktoś ich przywiezie pod kościół, ja zapewnię im dojazd do sali. Co dalej: przyjęcie się kończy, goście z daleka nocują przy w pokojach przy lokalu, jednak zdecydowana większość gości będzie z Lublina i Puław. wesele w Garbowie, czyli "na trasie", nie wiem,mam mieszane uczucia w związku z wynajęciem busa, to chyba będzie spory koszt jak miałby ich wieść i do Puław i Lublina, już nie mówiąc że niektórzy będą chcieli wcześniej drudzy później... i dalszy ciąg "problemu " poprawiny, dla wszystkich na 14, już nie powinni mieć problemu z dojazdem (busy, autobusy co 10 minut) ewentualnie po poprawinach znowu im wynajmować bus??nie chcę wyjść na sknerę i pakować ich w te busy kursowe, ale zasadniczo ja nikogo nigdy nie obarczałam swoim powrotem i organizowałam go sobie sama, oczywiście liczę się, z tym że trzeba będzie Babcie odwieźć, i ze ktoś z samochodem trzeźwy będzie zawsze (choćby ja i małżonek), ale nie chcę też nikogo z gości prosić o przysługi i rozwożenie gości, każdy ma się czuć swobodnie i chce żeby się dobrze bawił. czyli zostają busy/autobusy.. a może pytać się przy potwierdzeniach ludzi czy będą mieli swój transport?? czy nie wypada?? czy któraś z Was może mi powiedzieć jak sobie liczą firmy transportowe? od km? od godziny? ale się rozpisałam... miłego dnia dziewczyny!
|
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a te Zomera mi się podobają - jak mówisz kwestia gustu - ja się na niego zdecydujęPolecam hrtownię MTC - przy salonie nissana przy drodze Męczenników Majdanka - może cen nie mają najniższych na rynku ale za to można się z gościem dogadać żeby zrobić zwrot alkoholu, który nie pójdzie na weselu. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

flejksy

do Nas tez były komentarze(czy to nie za wcześnie?),tylko my już chodzimy ze sobą prawie 5 lat i starczy, he, chcemy już razem być na stałe i zamieszkać
...''