Panny Młode 2010 cz. II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-25, 22:26   #3811
lain
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Moja kol ma właśnie takie zdjęcie pod wodą jak nurkują, super
ja ogladalam u kuzynki caly 20 minutowy film super sprawa

Cytat:
widziałam hieroglify i mumie i mi wystarczy
hieroglify i mumie to nawet w Muzeum Archeologicznym w Krk mozna zobaczyc
ja bym jednak chciala zobaczyc na zywo te piramidy, ale kurcze zeby jakos bardziej klimatycznie bylo... a tak to pewno zero wrazen
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:31   #3812
bjakbeata89
Raczkowanie

ja o ciepłych krajach mogę narazie tylko pomarzyć Po pierwsze finanse nie takie, po drugie boję się trochę takich upałów z racji tego że jestem po udarze (nie słonecznym, ale jednak udarze) miałam niedowład prawej częsci ciała ( na szczęście jeśli chodzi o siłę i ruchy wszystko wróciło do normy) a potem padaczkę poudarową, w sumie mam do tej pory ale biore leki i nie mam napadów. Więc ja wolę jeździć tam gdzie pogoda jest taka jak u nas, np Słowacja, Litwa, Ukraina
bjakbeata89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:36   #3813
tancerka212
Zakorzenienie

no tak rafy rzeczywiście z tego co widziałam na zdjęciach były cudne i te kolorowe rybki ale teść też na jeżowca się nadział...
zgadzam się że trzeba mieć drobne, no i napiwki chcą od wszystkiego!
a choroba faraona z tego co wiem złapała wiele osób więc mnie takie niepewne wakacje nie urządzają...
ja też wolę indywidualne wycieczki kiedy mam akurat nastrój i chęć pospacerowania sobie a jak nie mam chęci to wolę leżeć sobie na plaży albo na materacyku w cieplutkiej wodzie sobie dryfowac, no a teściowie z tego co wiem mieli prawie codziennie jakąś wycieczkę i odpoczywania był tylko 1 dzien i to mają byc wakacje???
ehhh nie wiem gdzie pojadę na wakacje ale wspomnienia mi się obudziły w główce i się rozmarzyłam... że też dzisiaj nie jest piątek to bym z tżcikiem sobie wspominała jak cudownie nam razem tam było

hmmm Słowacja, Ukraina... dla mnie jak nie ma morza to nie ma wakacji... już wolę Polskę!

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2008-11-25 o 22:37
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:38   #3814
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja też wolę indywidualne wycieczki kiedy mam akurat nastrój i chęć pospacerowania sobie a jak nie mam chęci to wolę leżeć sobie na plaży albo na materacyku w cieplutkiej wodzie sobie dryfowac, no a teściowie z tego co wiem mieli prawie codziennie jakąś wycieczkę i odpoczywania był tylko 1 dzien i to mają byc wakacje???
a to widocznie tak sobie zaplanowali wczasy bo przeciez wykupuje sie tylko sam pobyt z wyzywieniem i transportem, a wycieczki fakultatywne mozna sobie wybrac (nawet na miejscu, niekoniecznie w polskim biurze podrozy) i trzeba sobie dodatkowo za nie zaplcic. no chyba, ze jedziemy na wycieczke tydzien zwiedzania + tydzien lezenia na plazy, ale to juz na wlasna odpowiedzialnosc sie taka wycieczke wybiera
Stary 2008-11-25, 22:40   #3815
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja ogladalam u kuzynki caly 20 minutowy film super sprawa

hieroglify i mumie to nawet w Muzeum Archeologicznym w Krk mozna zobaczyc
ja bym jednak chciala zobaczyc na zywo te piramidy, ale kurcze zeby jakos bardziej klimatycznie bylo... a tak to pewno zero wrazen
tak, tak w krk tez widziałam, ale 'żywsze' wspomnienia mumii mam z Aten, zwłaszcza, że było widać zwłokaTutaj to większośc muzeów odwiedziliśmy
Ja jakoś nie mam cisnienia na te piramidy...TŻ chce, ale ja nie. Też mam takie podejście, że bez klimatu sie to odbędzie, taka masówka. A ja lubię na spokojnie pomyslec co tam te tysiące lat temu było, że chodzili tamtędy ludzie i takie tam
Powiem Ci, że mi z całje Grecji poza Meteorami (kiszka) nie podobał sie Akropol, bo ludzi mnóstwo, rusztowania itp. no, ale cóż, ja tez byłam zakłócającym wrażenia innych ludziem
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:40   #3816
gosica502
Wtajemniczenie

ojej bjakbeata89 to faktycznie po Twoich przejsciach to upaly raczej niewskazane :/ No ale na szczęście w Europie środkowej też jest dużo ciekawych rzeczy do zwiedzania Mi póki co na szczęście tylko finanse na wojaże nie pozwalają
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 22:45   #3817
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm Słowacja, Ukraina... dla mnie jak nie ma morza to nie ma wakacji... już wolę Polskę!
Ukraina ma morze - np. na Krym mozna sie wybrać

bjakbeata a ile masz lat, że Cie to złapało? Jesli można wiedziećI jak jest przyczyna?Ponoć coraz częściej zdarza się to u młodych ludzi.
Stary 2008-11-25, 22:48   #3818
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Ci, że mi z całje Grecji poza Meteorami (kiszka) nie podobał sie Akropol, bo ludzi mnóstwo, rusztowania itp. no, ale cóż, ja tez byłam zakłócającym wrażenia innych ludziem
ja myslalam o Grecji, ale cos mi TZ badzo protestuje. uknul sobie w swojej glowce jakies wyobrazenie o Grecji i bardzo nie chce tam jechac. moze byc Chorwacja, Czarnogora, Turcja, Maroko, ale do Grecji jest cos uprzedzony

moi rodzice byli w Atenach tuz przed olimpiada. na zdjeciach wszedzie widac wielki plac budowy
Stary 2008-11-25, 22:49   #3819
tancerka212
Zakorzenienie

może i ma morze ale to morze musi spełniać kryteria w mojej głowinie czyli być egzotyczne noooo śródziemnomorskie mi wystarczy
Stary 2008-11-25, 22:49   #3820
bjakbeata89
Raczkowanie

a tak w ogóle to rozmawiałam dziś z krawcową o mojej sukni, i jak jej opisałam jaką chcę to powiedziała że wyniesie mnie to tak około 1700zł, więc jestem szczęśliwa, bo jesli dożyje (krawcowa) to bede miała naprawde piękną suknię Chyba nie ma takiej sukni której by nie uszyła, a cena myślę że całkiem przystepna. Ona zaczyna szyć suknię max 5 miesiecy, a minimum 3 miesiące przed ślubem.
Stary 2008-11-25, 22:52   #3821
tancerka212
Zakorzenienie

uwaga uwaga to mój 2000 post na tym forum i już powód do świętowania

a tż własnie mi napisał smsa z życzeniami, bo podobno dzis jest dzień pluszowego misia a ja mówiłam wczoraj ze nie mam póki co żadnych dni do świętowania hehehe ahhhh jaki on jest kochany
Stary 2008-11-25, 22:52   #3822
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Chorwację polecam na urlop
To był mój najlepszy wypoczynek. O nawet widoczek z pokoju Wam wkleję na zachętę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7290143.jpg (83,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7290145.jpg (80,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7290146.jpg (65,5 KB, 6 załadowań)
Stary 2008-11-25, 22:53   #3823
bjakbeata89
Raczkowanie

no młodziutka jestem, rocznik 89. Złapało mnie w jak miałam niecałe 16 lat, w święta Bożego Narodzenia u mojego TZ, zawieźli mnie do szpitala bo miałam drgawki i wstrzyknieto mi relanium i puścili do domu bo nie mieli oddziału neurologicznego,a drugieigo dnia karetką do Olsztyna wieźli bo przytomność straciłam i nie mogli mnie wybudzić. potem to już tylko same badania i pół roku z małymi przerwami przeleżałam w szpitalu
Stary 2008-11-25, 22:57   #3824
tancerka212
Zakorzenienie

Kulkaaga a w jakiej miejscowości byłaś??
od razu mi sie przypominają wakacje mmm zaręczyłam się w podobnej scenerii- łódki, brzeg pięknego morza superowo!!
Stary 2008-11-25, 22:57   #3825
lain
Zakorzenienie

Cytat:
może i ma morze ale to morze musi spełniać kryteria w mojej głowinie czyli być egzotyczne noooo śródziemnomorskie mi wystarczy
jak dla mnie Morze Czarne w niczym nie ustepuje Srodziemnomorskiemu
http://www.1lobochnia.nazwa.pl/UserF...konkurs/11.JPG
http://www.mundo.cz/images/krym.jpg
http://www.opalinski-piotr.com/foto/...m_sudak_01.jpg

jak dla mnie super chcialabym kiedys na Krym pojechac (szczegolnie, ze podobno tanioach )
Stary 2008-11-25, 23:05   #3826
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Kulkaaga a w jakiej miejscowości byłaś??
od razu mi sie przypominają wakacje mmm zaręczyłam się w podobnej scenerii- łódki, brzeg pięknego morza superowo!!
Tancerka - my sobie objazdówkę małą zrobiliśmy. Zdjęcia są akurat z Korculi. Tam mieliśmy bazę wypadową . I stamtąd: Drvenik, Lumbarda, Vela Luka, Spilt no i obowiązkowo Park Narodowy Krka
Stary 2008-11-25, 23:05   #3827
tancerka212
Zakorzenienie

hehe szczególnie to trzecie zdjęcie zachęca do plażowania
no dobra dziewczyny może tam i ładnie jest ale jakos mnie tam nic nie ciągnie...
Stary 2008-11-25, 23:07   #3828
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja myslalam o Grecji, ale cos mi TZ badzo protestuje. uknul sobie w swojej glowce jakies wyobrazenie o Grecji i bardzo nie chce tam jechac. moze byc Chorwacja, Czarnogora, Turcja, Maroko, ale do Grecji jest cos uprzedzony

moi rodzice byli w Atenach tuz przed olimpiada. na zdjeciach wszedzie widac wielki plac budowy
zalezy co chcielibyście w Grecji robić. Ateny syf. Przepiękny przylądek Sunio i wyspy greckie na pewno też. My bylismy na kontynentalnej, ale własciwie cała zwiedziliśmy, więc mogę cos o tym kraju powiedzieć i doradzic jak coś co warto a co nieMam fajne fotki - jak chcesz obejrzeć zapraszam

Cytat:
no tak, cieplutkie musi być

Cytat:
Napisane przez bjakbeata89 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle to rozmawiałam dziś z krawcową o mojej sukni, i jak jej opisałam jaką chcę to powiedziała że wyniesie mnie to tak około 1700zł, więc jestem szczęśliwa, bo jesli dożyje (krawcowa) to bede miała naprawde piękną suknię Chyba nie ma takiej sukni której by nie uszyła, a cena myślę że całkiem przystepna. Ona zaczyna szyć suknię max 5 miesiecy, a minimum 3 miesiące przed ślubem.
Jak krawcowa pewna to super

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Chorwację polecam na urlop
To był mój najlepszy wypoczynek. O nawet widoczek z pokoju Wam wkleję na zachętę
może się skusimy z tż

Cytat:
no młodziutka jestem, rocznik 89. Złapało mnie w jak miałam niecałe 16 lat, w święta Bożego Narodzenia u mojego TZ, zawieźli mnie do szpitala bo miałam drgawki i wstrzyknieto mi relanium i puścili do domu bo nie mieli oddziału neurologicznego,a drugieigo dnia karetką do Olsztyna wieźli bo przytomność straciłam i nie mogli mnie wybudzić. potem to już tylko same badania i pół roku z małymi przerwami przeleżałam w szpitalu
o to sie od razu dowiedziałam, że młodo wychodzisz za mąż - jak na razie jestes rekordzistką na wątkuZastanawiam się czy to 89 w nicku to rocznik
Kurcze to dużo przeszłaś biedaczkuA już jest ok?Masz rehabilitacje czy coś?
Stary 2008-11-25, 23:11   #3829
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Spilt no i obowiązkowo Park Narodowy Krka
ooo nigdy nie zapomne paru godzin w porcie w Splicie w oczekiwaniu na prom na wyspe (Solte). alez bylam wtedy zmiazdzona po calonocnej podrozy
ale Split z tymi waskimi uliczkami to bardzo fajne miasto.
a w Krka kapalismy sie z TZem pod wodospadami. alez bylo namietnie
Stary 2008-11-25, 23:14   #3830
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo nigdy nie zapomne paru godzin w porcie w Splicie w oczekiwaniu na prom na wyspe (Solte). alez bylam wtedy zmiazdzona po calonocnej podrozy
ale Split z tymi waskimi uliczkami to bardzo fajne miasto.
a w Krka kapalismy sie z TZem pod wodospadami. alez bylo namietnie
Lain - zgaduje, że ta kąpiel to tutaj:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wodoscro.jpg (75,0 KB, 17 załadowań)
Stary 2008-11-25, 23:15   #3831
bjakbeata89
Raczkowanie

Jeśli chodzi o sprawność fizyczną wszystko wróciło do normy, mam tlyko lekko zapadniętą prawą powiekę ale jest to prze niewtajemniczonych niezauważalne, tylko ta padaczka nieszczesna przez którą miałam nauczanie indywidualne w domu prze prawie cały okres liceum bo mdlałam na chodniku w drodze do skzoły albo w szkole.
Teraz biorę cały czas leki i od połtora roku nie miałam ani jednego napadu i mam nadzieję że już nigdy nie bede miała.

A jeśli chodzi o rekord w wieku to faktycznie jakoś szybko, ale mówią mi że jestem bardzo dorosła jak na swój wiek w sumie dużo przeszłam i życie dało mi po tyłku.
Z moim tz jestm od ponad 4 lat przeszedł ze mną całą chorobę i wpsierał mnie. Więc myślę ze dobrze trafiłam i jestem pewna wyboru partnera i ślubu
Stary 2008-11-25, 23:16   #3832
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Lain - zgaduje, że ta kąpiel to tutaj:
dokladnie tutaj
Stary 2008-11-25, 23:19   #3833
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie Morze Czarne w niczym nie ustepuje Srodziemnomorskiemu
http://www.1lobochnia.nazwa.pl/UserF...konkurs/11.JPG
http://www.mundo.cz/images/krym.jpg
http://www.opalinski-piotr.com/foto/...m_sudak_01.jpg

jak dla mnie super chcialabym kiedys na Krym pojechac (szczegolnie, ze podobno tanioach )
pięknie tam jest!A tanioszka to faktTo wrzuce na zachętę troche Grecji i Irlandii
Mam atkie klimatyczne z irl ale nie na forum, bo my tam jestesmyWrzucam Akropol od strony z rusztowaniami - wczujcie się Pogorszyłam jakośc, więc nie wiem jak to będzie wyglądało...

Cytat:
Tancerka - my sobie objazdówkę małą zrobiliśmy. Zdjęcia są akurat z Korculi. Tam mieliśmy bazę wypadową . I stamtąd: Drvenik, Lumbarda, Vela Luka, Spilt no i obowiązkowo Park Narodowy Krka

o miło - już wiadomo gdzie warto pojechać Ale ile Was wyniosły wakacje?Mieliście swoje autko czy wypozyczanie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg irlandia.jpg (18,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dingle.jpg (33,9 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grecja.jpg (20,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg akropol.jpg (33,4 KB, 9 załadowań)
Stary 2008-11-25, 23:20   #3834
lain
Zakorzenienie

haha no rzeczywiscie Akropol z rusztowaniem wyglada interesujaco

mojego TZa do Grecji nie przekonalo ani milion zdjec przywiezionych przez moich rodzicow ani godziny filmow. ja bym predzej chciala na jakas grecka wyspe... Kreta albo Santorini... moze sie kiedys przekona
poki co jest tyle miejsc gdzie chcialabym jechac, ze sie nie bede upierac

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-25 o 23:22
Stary 2008-11-25, 23:27   #3835
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o sprawność fizyczną wszystko wróciło do normy, mam tlyko lekko zapadniętą prawą powiekę ale jest to prze niewtajemniczonych niezauważalne, tylko ta padaczka nieszczesna przez którą miałam nauczanie indywidualne w domu prze prawie cały okres liceum bo mdlałam na chodniku w drodze do skzoły albo w szkole.
Teraz biorę cały czas leki i od połtora roku nie miałam ani jednego napadu i mam nadzieję że już nigdy nie bede miała.

A jeśli chodzi o rekord w wieku to faktycznie jakoś szybko, ale mówią mi że jestem bardzo dorosła jak na swój wiek w sumie dużo przeszłam i życie dało mi po tyłku.
Z moim tz jestm od ponad 4 lat przeszedł ze mną całą chorobę i wpsierał mnie. Więc myślę ze dobrze trafiłam i jestem pewna wyboru partnera i ślubu
spoko - ja miałam 14 lat jak zaczęliśmy z tżI po pół roku już o ślubie mówilismyI pierwsza planowana wersja była, że ślub po moim licencjacie, jak będę miała 21 latNo, ale życie nasze młodzieńcze zapędy zrewidowało i wolimy jak skończe studia.

Cytat:
haha no rzeczywiscie Akropol z rusztowaniem wyglada interesujaco

mojego TZa do Grecji nie przekonalo ani milion zdjec przywiezionych przez moich rodzicow ani godziny filmow. ja bym predzej chciala na jakas grecka wyspe... Kreta albo Santorini... moze sie kiedys przekona
poki co jest tyle miejsc gdzie chcialabym jechac, ze sie nie bede upierac
ja też bym chciała na Santorni, bo bodajże tam sa te piękne białe budyneczkiJa w ogóle polecam irlandię - korzystajcie póki są tam Polacy - może macie znajomych, do których mozna pojechać. Te dwie pierwsze fotki to irl właśnie
Stary 2008-11-25, 23:28   #3836
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:

o miło - już wiadomo gdzie warto pojechać Ale ile Was wyniosły wakacje?Mieliście swoje autko czy wypozyczanie?
Jechaliśmy w 6 osób 1 autem.
W sumie ciężko powiedzieć ile nas to wyszło, bo gdyby policzyć moje ciuchowo/kompielowe zakupy przed to byłoby dużo
Ale tak poważnie - wydaliśmy może 3000max na dwie osoby (już z paliwem) i to nie oszczędzając wcale. Także Chorwacje b. polecam
Stary 2008-11-25, 23:31   #3837
bjakbeata89
Raczkowanie

ahhh obejrzałam te wszystkie zdjecia i się rozmarzyłam mam nadzieję że kiedyś będzie mnie stać zeby tam pojechać i zdrowie dopisze.
te lazurowe morza chyba zachęcają najbardziej.
A teraz ide już spać , może przyśni mi się nurkowanie w oceanie
Wam też życzę miłych snów.
Dobranoc
Stary 2008-11-25, 23:31   #3838
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Jechaliśmy w 6 osób 1 autem.
W sumie ciężko powiedzieć ile nas to wyszło, bo gdyby policzyć moje ciuchowo/kompielowe zakupy przed to byłoby dużo
Ale tak poważnie - wydaliśmy może 3000max na dwie osoby (już z paliwem) i to nie oszczędzając wcale. Także Chorwacje b. polecam
łoszkurcze 6 w 1 podziwiam - my jak jedziemy w góry mamy bagażnik zawalony plus tylnią kanapęAle pewnie dużym autkiem jechaliście.3 tys. ze zwiedzaniem to faktycznie taniocha jak nie wiem. Może jednak Chorwacja hehe...pogadam z tżMOi znajomi byli na motorach i wydali 5 tys. na dwie os, ale nie pamiętam na ile byli.

Ja już spadam do spania
Stary 2008-11-25, 23:34   #3839
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
łoszkurcze 6 w 1 podziwiam - my jak jedziemy w góry mamy bagażnik zawalony plus tylnią kanapęAle pewnie dużym autkiem jechaliście.3 tys. ze zwiedzaniem to faktycznie taniocha jak nie wiem. Może jednak Chorwacja hehe...pogadam z tżMOi znajomi byli na motorach i wydali 5 tys. na dwie os, ale nie pamiętam na ile byli.

Ja już spadam do spania
Samoa - tylko myśmy takim big autem jechali, o takim jak tu :http://www.swotti.com/tmp/swotti/cac...0Carnival2.jpg
Stary 2008-11-25, 23:38   #3840
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa - tylko myśmy takim big autem jechali, o takim jak tu :http://www.swotti.com/tmp/swotti/cac...0Carnival2.jpg
Taką miałam nadzieję Dobra idę spać.Mam jeszcze włosy mokre, ale co tamPapa!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości