|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zadomowienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Zgadzam się Estelle święta racja!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1532 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1533 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz dla testu kupiłam z Biedronki Jakiś limonkowy i też jest ok Włosy mi trzymają tak, jak kiedyś - 2 dni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;9390423]Najtańszy jaki miałam a który pomógł mi w leczeniu łoju po head&shoulders to czarna rzepa pollena-malwa Teraz dla testu kupiłam z Biedronki Jakiś limonkowy i też jest ok Włosy mi trzymają tak, jak kiedyś - 2 dni[/quote] Myłam włosy przez pewnien czas Barwy tataro-chmielowym ale musiałam go zmienić bo skóra głowy się przyzwyczaiła i przestał działać ale Rzepy nie stosowałam Zakupie i wypróbuję ![]()
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Chatul - czy, aby sposób mycia włosów odżywka sprawdza się przy tłustej skórze głowy ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezeli komus przejscie na odzywke pomoglo na nadmierne przetluszczanie, to nie mam powodu, aby mu nie wierzyc jednak unormowanie sie ilosci wydzielanego łoju w niektorych przypadkach, to tylko dowod na to, ze ktos mial podrazniona skore glowy, ktora bronila sie wydzielajac wiecej loju-to wynik nieprawidlowej pielegnacji(zbyt czeste mycie, zbyt agresywne szampony, suszarka, farbowanie itd.). przy "normalnym" łojotoku mycie sama odzywka moze naprawde zaszkodzic. to tak jakby demakijaz osoby z tradzikiem, ktora uzywa filtrow UV i podkladu/pudru polegal na samym przemyciu twarzy tonikiem. duza czesc brudu zostanie, ktory jest doskonala pozywka dla drobnoustrojow. co moze sie pozniej stac, chyba nie musze juz mowic... Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-10-19 o 11:02 Powód: lit |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Konto usunięte
|
Hmm mi się unormowała cera ale ponieważ widocznie źle określiłam jej typ
Kiedyś miałam pryszcze i żyłam w przekonaniu, że mam tłustą ale potem miałam problem w postaci bardzo podrażnionej i suchej skóry na policzkach, że niby mieszana ale po przerzuceniu się na żele nawilżające i masło kakaowe ziaji (na noc) wszystko jest całkiem normalnie ![]() Nie wiem ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Zakorzenienie
|
cienkie i przetłuszczające się włosy:(
Witam
![]() Mam cienkie i przetłuszczające się włosy . Muszę myć włosy codziennie , nie mogę ich prostować bo jak umyję i później wyprostuję to się przetłuszczają i przyklejają do głowy ;(( Jaki szampon mi polecacie na cienkie i przetłuszczające się włosy? Bardzo chcialabym mieć trochę gęstsze włosy ,aby miały więcej objętości i żeby były proste.Co zatem proponujecie?
#1539 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: cienkie i przetłuszczające się włosy:(
Aż trzeba było nowy wątek o tym zakładać? Wyszukiwarka nie gryzie.
Tutaj jest cały wątek dotyczący włosów przetłuszczających się : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=4144
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
dobrze już przepraszam
![]() Ma ktoś dla mnie radę?
![]() |
#1542 |
ma zielone pojęcie
|
Ale caly wątek o tym jest. Przeczytaj najpierw. Tyle szamponów tutaj dziewczyny wymieniały...
Ja polecam szampon Ziaji z serii "ryż". Dostępny w każdym Rossmannie. Ziaja nie testuje na zwierzętach ![]()
#1543 |
Przyczajenie
|
Włosy przetłuszczające się :(
wcześniej włosy myłam co 3 dni jednak od miesiąca włosy od nasady zaczeły strasznie sie przetłuszczać wieczorem myje głowe a rano już widzę że są przetłuszczone lekko u nasady.
Panie pomocy co mam zrobić by trochę złagodzić przetłuszczanie sie włosów od nasady. Jestem bezradna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Rozeznanie
|
Dot.: Włosy przetłuszczające się :(
Ja myje włosy codziennie, tylko ze teraz to mi sie wydaje, że już bardziej z przyzwyczajenia niż koniecznosci:P Może spróbuj rzepy z joanny, mojej kolezance podobno pomogło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy przetłuszczające się :(
a mnie się udało przejśc z mycia codziennego na co drugi dzień i nawet nie były tragiczne tego drugiego dnia, ale... zaczęły wypadac , sypały się garściami, glównie podczas mycia
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Raczkowanie
|
Ja też też niestety mam problem z moimi włosami
![]() ![]() ![]() ![]()
#1547 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja też mam problem z przetłuszczaniem się włosów, być może to sprawka okresu dojrzewania, mam także tłustą cerę i miałam problem z poceniem się(antidral). Ale mam pytanie czy nadmierną produkcję łoju może powodować to, że mam suche włosy? Są strasznie szorstkie, wywijają się na wszystkie strony, a nie farbowałam, nie suszę i nie prostuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakich odzywek uzywasz? moze warto zmienic kosmetyki? pomysl nad wspomaganiem org od wewnatrz: piciem kubeczka pokrzywy dziennie a do tego łykaniem Salfazinu z cynkiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
U mnie przetluszczajace sie wlosy to raczejnie sprawa dojrzewania- chociaz problem w tym okresie sie pojawil. Mam juz 24 lata a nie widze poprawy, jest nawet gorzej chwilami. Gdyby nie szampony dla dzieci to chyba bym sie zalamala. One ratuja mi zycie, ale i tak musze myc wlosy codziennie zeby wygladac jak czlowiek.
Ja tez mam suche wlosy. Uzywam odzywek mocno nawilzajacych, ale tylko na polowe wlosow, zeby nie przetluscic skory glowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie nikogo nie namawiam, bo to nie jest rozwiazanie pozbawione wad, ale czasem warto wybrac mniejsze zlo(jezeli procz tlustych wlosow trapia nas inne problemy zwiazane z niedoborem zenskich hormonow i nadmiarem meskich) na drugi dzien od mycia moge sie jeszcze pokazac ludziom na oczy, nie jest idealnie jak u osoby, ktora ma wlosy normalne, ale dla mnie to i tak megapostep |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
Poziomu hormonow nie badalam. Branie tabletek na dluzsza mete tez nic nie daje. One dzialaja tylko jak je sie bierze, a potem juz nie (przynajmnej nie slyszalam o takich przypadkach). Ja niedawno odstawialam tabletki anty (co prawda nie te na cere i wlosy) i bardzo sie z tego ciesze, bo one niestety bardzo truja organizm. Poki nie mam takiej potrzeby nie zamierzam do nich wracac.
U mnie przetluszczanie wlosow jest chyba rodzinne, bo moj ojciec ma identyczne problemy jak ja. |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
tak, wiem, ze dzialaja tylko w czasie brania, ale prawdziwy łojotok, a nie jakies tam przetluszczanie sie moze dac niezle w kosc, to nie tylko problem natury estetycznej, nadmiar łoju tworzy wymarzone srodowisko do kololonizacji drobnoustrojow
a co do trucia: sa osoby, ktore biora latami i regularnie badaja watrobe, wszystko z nią ok, nie odczuwaja skutkow ubocznych, wiec nie ma co generalizowac, kazdy organizm jest inny. w dzisiejszych czasach nawet zywnosc bywa szkodliwa, jezeli lubisz pic mleko to proponuje ograniczyc, tez jest przeladowane hormonami i moze nasilac problemy z nadmiernym wydzielaniem łoju. antyandrogenowo dziala za to soja i zielona herbata, niestety w moim przypadku to byl za slaby kaliber, aby mogl naprawde pomoc Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-11-22 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
Watroba to jedna sprawa (ja akurat mam problemy z ukladem pokarmowym i nie powinnam brac/jesc rzeczy ktore to pogarszaja). Wiele moich znajomych bierze tabletki na cere/wlosy i przynosza one wlasnie odwrotny efekt, wiec nie u kazdego sie to prawdza. Szczerze mowiac ona bardziej pomagaja na cere niz na wlosy, z tego co wiem.
Tabletki powinno sie brac przez max 2-4 lata, innej teorii na ten temat nie slyszalam. Raczej chodzi tu o to, ze organizm odzwyczaja sie od jajeczkowania i potem mozna byc bezplodnym. Ja po 3 latach czulam sie opuchnieta (zbiera sie woda w organizmie), mialam wahania nastrojow, dretwialy mi nogi i rece (krew robi sie bardziej gesta). Poza tym takie tabletki to dosc spory wydatek. Koniec off topa, bo to temat rzeka. Najlepiej by bylo zlikwidowac przyczyne, ale poki co nikt chyba na taki pomysl jak to zrobic na stale nie wpadl. |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Raczkowanie
|
Dot.: pomocy-szybko przetłuszczające się włosy!!!!!
I ty nie jestes ze swoich wlosow zadowolona? Co ja bym dala, zeby moc myc wlosy co trzy dni! Jak ja myje wieczorem to juz nastepnego dnia w poludnie sa tluste! wiec nie narzekaj ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy-szybko przetłuszczające się włosy!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kometyki się zmieniają, wchodzą różne nowości więc nie mów żeby ktoś korzystał z wyszukiwarki i czytał tematy z 2002 roku ;/ jak i tak do jakiego tematu nie wejde to mało się dowiaduje bo przewarzają wypowiedzi typu "skorzstaj z wyszukiwarki, o tym już było" czasy się zmieniają, kosmetyki, nowości jak już mowiłam. Wszędzie w starych wątkach pizecie tylko WYSZUKIWARKA. Nie czytałam jeszcze wątku żeby nie było tam chociaz jednego "o tym już było" Bez urazy. Pice |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą czasem warto zajrzeć na początek, aby się zorientować co i jak, a potem przeskoczyć na koniec wątku. Ja tak czasem robię ![]()
![]() |
#1558 |
ma zielone pojęcie
|
A ja zaczęłam posypywać moje włosy, a właściwie skórę głowy, jakąś zasypką dla dzieci. Metoda ta już kilka razy była w tym wątku podawana, ale ja opiero wczoraj się na nią skusiłam.
Efekt? Włosy świeże i układające się nawet na 2 dzień. Zastanawiam się nad przetrzymaniem ich bez mycia jeszcze do jutra. Myślicie, że można? Bo po zasypce wyglądają świeżo, a głowa mnie w ogóle nie swędzi [zazwyczaj ma to miejsce jak długo włosów nie umyję ]
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2008-11-26 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze przetrzymanie jeden dzien wlosow nie zaszkodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Napisałam że czytam wątki i nic nie piszecie tylko odsyłacie do jakiś sarych wątków z przed kilku lat a w tych staych wątkach odsyłacie znowu do staszych i tak w każdym wątku;/ jest w ogóle taki wątek w którym nie odsyłacie do innego?? A zresztą, nieważne. Jeżeli chodzi o tłuste włosy trzeba je przyzwyczaić do rzadkiego mycia, niestety. Trzeba się przemęczyć. Tak samo jak je przyzwyczaiłyśmy do częstego mycia, to teraz trzeba je przyzwyczaić do rzadszego. Innej metody nie ma. Gdzieś jeszcze słyszałam ze na przetłuszczające się włosy można stosować płukankę z 1/4 szklanki soku z cytryny i wody- tyle zeby wystarczyło całą głowę spłukać po umyciu. I tak 3-4 razy w tygodniu. Długi czas myłam włosy codziennie, ostatnio pare razy je przetrzymałam po 3-4 dni (z powodu choroby i leżakowania w domu) i teraz jest dużo lepiej. Myje co dwa dni. pozdrawiam! Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-11-26 o 17:14 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.