|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIV)
do poludnia Versace Woman a teraz Pure Poison Elixir
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Może zaraz zacznę pachnieć Cifem i Domestosem. Wytworne.
![]() Sabbath właśnie klikłam w * Sabbath Of Senses * i jestem pod wrażeniem Twoich opisów, takie obrazowe, rzeczywiste jakbyś film opowiadała. Piękne ilustracje. Plus za przejrzystość, tzw. czarno na białym. ![]() M.in zrecenzowałaś jeden z moich ulubionych zapachów-Mahorę. Kochana, nieładnie tam podsumowałaś fankę[i]: Cytat:
|
|
|
#3663 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Stroj wybrany ,taki jak mowilam nie ma co pokazywac ,juz wiesz
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny używające Molecule, czy Wy też zauważyłyście, że one są jakby "tłustawe" w konsystencji? Po robieniu przepsików dla dziewczyn całą butelkę miałam "tłustą".
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2008-11-27 o 16:59 |
|
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Dziś musiałam być la cabochard, więc był Cabochard . Wciąż nie mogę wyjść z podziwu jaki to szlachetny zapach.
|
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
dziś solidnie zlanam l'eau trois - pięknie kadzi (Rawito ta "ławka kościelna" jest idealnym określeniem) ale dopiero po jakiejś godzinie od aplikacji
Wszystkim chciałam serdecznie podziękować za słowa otuchy i wsparcie Potrzebuję tego, bo czuję że ledwie zipię...Wiele osób się zastanawia jak to możliwe... U nas przyczyn jest wiele - przede wszystkim: skrajne wcześniactwo (600gr wagi urodzeniowej) i powikłania z nim związane - długotrwałe przebywanie pod respiratorem, wada serca, zatrucie wit.d3 , refluks, nadwrażliwość dotykowa i słuchowa, wielokrotne hospitalizacje iPEG (założony, bo by się zagłodziła). Wczoraj psychiatra po wywiadzie i obserwacji stwierdził, że przyczyną są emocje: ona po prostu boi się cierpienia, a tego akurat jej nie brakowało i jedzenie też kojarzy z bólem (przez stan zapalny przełyku) więc go unika i odmówiła jedzenia doustnego półtora roku temu...teraz nareszcie wiemy na czym stoimy, jesteśmy otoczeni kompleksową opieką (właściwie z różnych stron Polski) i wiemy, że długa droga przed nami ale już tyle przeszliśmy, że biorę ten mój "słodki Krzyż" na plecy i idę dalej z uśmiechem, bo w końcu inni mają gorzej a nie narzekają a jeszcze inni chcieliby mieć i taki a nie jest im dany ...
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś AS.
|
|
|
|
#3668 |
|
Rozeznanie
|
Nie będę w stanie nadrobić zaległych stron tego wątku, jakkolwiek bardzo bym chciała
![]() Kriss dużo siły przede wszystkim Ci życzę i trzymam kciuki za córkę ![]() Wróciłam wczoraj wieczorem z Polski, przywiozłam ze sobą grypę, ale i dobry humor Wszystko mnie cieszy teraz - to że przyleciała dzisiaj długo wyczekiwana i upragniona flaszka Tea For Two, że jestem na przymusowym urlopie podczas którego przynajmniej odpocznę trochę, że mężczyzna z którym dopiero co zaczęłam się spotykać okazał się być dla mnie tak wielkim wsparciem w trudnych momentach, że przyjaciel który wcześniej zawiódł zrozumiał i przeprosił, że mój mały braciszek jest już w końcu dorosłym mężczyzną i tak się też zachowuje, że kot rozłożony na moich kolanach słodko mruczy, no i że tu gdzie mieszkam jest prawie 10 stopni cieplej niż tam, skąd właśnie wróciłam Wywąchałam w końcu na kimś osławionego już Kourosa, no i jestem w szoku, że zbiera on tak negatywne opinie. Spodziewałam się, że będzie on pachniał dworcową toaletą, jednak na miłym eleganckim panu pod sześćdziesiątkę pachniał on charakternie i... pięknie ), ale Kouros naprawdę mnie urzekł Pachnę oczywiście Tea For Two
|
|
|
|
#3669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, pieprzu nie czułam na sobie prawie wcale (a po co mi perfumy, które nie pachną ), natomiast szafran nie dość, że trwały i intensywny, to w dodatku cudowny. Wybór miałam więc jednoznaczny, choć przyznaję, że żałuję, że np. papryczka tak się na mnie zohydziła. Bo mam generalnie słabość do L`Artisanów... ![]() Dziś jednak miast Safrana pachnę Palisandrem i kroplą Tumulte.
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziś dzień dziecka
bo dostałam dwie przesyłki i wybieram teraz z kilkunastu próbek, szkoda że tak mało miejsca do testowania ![]() Rano Flowerbomb Extreme a teraz na różnych częściach rąk: Daim Blond, Gloria, Jaisalmer i EDM na dokładkę.
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Amour de Cacao
Jak się ma tylko 3 flaszki perfum przy sobie to ciężko o różnorodność
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Angel
|
|
#3673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak to możliwe, oprzeć się Hinokiemu? ![]() . Bois d'Iris.
|
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() __- Ostanio pachniałam Eau Sauvage na przemian z Eau Premiere Chanel, czysto, schludnie i przytulnie. ja też poproszę Zuzię o zdjęcie
|
||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
a ja trzymam kciuki za Twojego tatę i za Ciebie
|
|
|
|
#3676 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Sabbacikowy czas to cherlawe stworzonko, to prawda, ale wszystko, co da się wycedzić jest do Sałatkowej dyspozycji od zaraz. Cytat:
![]() Pomadko, czy możemy uznać, że poza granicą kiczu jest nowa jakość? Bo ja nie pisałam, że Mahora jest brzydka - ten obraz jest na swój sposób pociągający... I tego będę się trzymać. ![]() A ogólnie - dziękuję pięknie. Cytat:
Ale mój kumpel powiedział, że klęcznik to mało - cały konfesjonał. Cytat:
Pachnę nadgarstkowo i nałokciowo Santal Noble, ale moja kangurka nosi na sobie Serge Noire, a we włosach wciąż mam Burning Leaves.
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3678 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
|
|
#3679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3681 | ||
|
BAN stały
|
Zaraz poprawię BLV Notte
![]() Cytat:
Szczególnie zaintrygowała mnie ta "francuska szansonistka" ![]() Cytat:
Dla mnie to zabójczy misz-masz, kakofonia szafki z przyprawami Oby to żaden wirus z Filipin ![]() --- Kriss, w dniu imienin wszystkiego dobrego dla Was |
||
|
|
|
#3682 |
|
BAN stały
|
Kadzidło w perfumach (mówię o czystych kadzidlakach (np. taki Costes też kadzidlak, ale kocham go za co innego)) powinno porywać, gwałcić, tarmosić w prawo lewo i do przodu. Powinniśmy przy nim czuć się mali...
Takie jest Bois d`Encens, taki jest Czarny Turmalin, taki jest Avignon i Zagorsk, podejrzewam, że takie jest kadzidło Kamali, choć naskórnie nie miałem okazji poznać... Już nawet Cardinal to nie to... A swoją drogą, nie znudziło Ci się Twoje BdE???? |
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
A co
![]() Za odleweczkę Irko dziękuję, ale naprawdę nie mam tej śmiałości, żeby uszczuplać Twoje i tak już uszczuplone Molekuły. Myślę o własnej flaszce, gdzie można Molekuły kupić po rozsądnej cenie? Ja cała w borowinach
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba sprawa czysto subiektywna, prawda? Np. według mnie kadzidło nie powinno gwałcić i tarmosić. A tu taki nieomylny ton.
|
|
|
#3685 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie musisz mieć śmiałości, wystarczy, że ja ją mam ![]() Z resztą w przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie (z kryształami), to będziemy się i tak widzieć ![]() Molekuły najlepiej (chyba) kupować z Wlk. Brytanii - tam jest najtaniej z tego co zdążyłam się rozeznać. Tylko można by poszukać sklepu z tańszą wysyłką niż my miałyśmy (15 funciaków). Albo poprosić kogoś stamtąd żeby kupił
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis znów na zasadzie experymentu połączonego z nagłą zachcianką - Time to Play a Woman z próbasa - a zachciało mi się cynamonu no i jestem cynamonem.
Takie experymenty tylko po to aby się przekonac czy aby na pewno za pierwszym podejsciem słusznie odrzuciłam ten zapach. No i słusznie nie będzie mój - co z tego ze mam chwilowe najscie nacynamon jak nei chce nim pachniec. Jak kotś szuka cynamonu - to to jest dobry adres - aha i trwały fest. A tak btw niech mnie ktos oświeci i potwierdzi bądź zaneguje bo nie wiem czy słusznie odbieram Time to Play jako kopie OI? Oba tylko próbkowałam więc pojęcie moje to raczej pierwsze wrażenie. |
|
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
Pachniałam cały dzień Organzą-za każdym razem,gdy ją użyję,utwierdzam się w mojej miłości do niej.Słowo"miłość" nie jest w tym wypadku nadużyciem-mało które perfumy dają mi takie poczucie błogości,czuję się tak jakbym chodziła cały dzień otulona luksusową,miękką,jaśminow o-waniliową pierzyną.
|
#3689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kseniu
biedna Mała Sądzę, że w końcu odkryjecie potrawę, którą będzie wcinać z apetytem - oby jak najprędzej... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W temacie Sequoia.
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2008-11-27 o 20:05 |
|||
|
|
|
#3690 |
|
czyli Endżi
|
Kriss, dużo siły Ci posyłam
![]() I wszystkiego naj w dniu imienin ![]() Agio, strasznie się cieszę, że u Ciebie już lepiej. Oby było coraz lepiej i lepiej ![]() Cały dzień L LL. A w środku dnia nagle zachciało mi się Angela. I to tak, że aż mnie zabolało z tej tęsknoty. W moim torbiszczu mam dosłownie wszystko więc i próbka Aniołka się znalazła i szybko zaspokoiłam swą potrzebę Boże, to nie do opisania jaki on piękny ... ![]() Teraz testowo do szybkiej kontemplacji w przerwie przed konstruowaniem notatek z kilogramów tekstu trzy zapachy CB I Hate Perfume - Black March, Fire from Heaven i Memory of Kindness. Za takie momenty kocham niszę. Choć w tym przypadku jest to zachwyt absolutnie bierny, bo na pewno nie nosiłabym tych zapachów na codzień. Ale tak bardzo lubię się dziwić... Pachnę zatrważająco dosłownie tłuczonym liściem łopianu, leśną sadzawką i dosładzanym kościelnym kadzidłem. Zapachy same w sobie dość obrzydliwe, ale ten pomysł żeby przemycić je w perfumach...
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2008-11-27 o 20:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

Potrzebuję tego, bo czuję że ledwie zipię...Wiele osób się zastanawia jak to możliwe... U nas przyczyn jest wiele - przede wszystkim: skrajne wcześniactwo (600gr wagi urodzeniowej) i powikłania z nim związane - długotrwałe przebywanie pod respiratorem, wada serca, zatrucie wit.d3 , refluks, nadwrażliwość dotykowa i słuchowa, wielokrotne hospitalizacje i

Raz wydaje mi się, że szafran, raz, że pieprz, a innym razem papryczka
, pieprzu nie czułam na sobie prawie wcale (a po co mi perfumy, które nie pachną
pachnę Palisandrem i kroplą Tumulte.

Szczególnie zaintrygowała mnie ta "francuska szansonistka"
Dla mnie to zabójczy misz-masz, kakofonia szafki z przyprawami
biedna Mała
Sądzę, że w końcu odkryjecie potrawę, którą będzie wcinać z apetytem - oby jak najprędzej...