|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Próbować do skutku Cześć VII "w drodze po szczęscie"
Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
agabil1 (Agnieszka, 32lata)~~~~ @ 04.11 / Łodź Anciaahk (Ania, 28 lat)~~~~~~~~~ @08.11/ Mazury Anusia_82 (Ania, 26 lat)~~~~~~~~ @ 27.10 / okol. Trójmiasta 4IUI asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~ @ 13.09 / lubuskie aaassssiiiikkkk(Asia, 26lat)~~~~~~@ 18.09 / lodz Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 05.11 / Dublin biedroneczkaolga (Olga, 25 lat)~~~~ @20.11/ Bydgoszcz Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~ @07.11/ Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~ @ 12.10 / Croydon U.K. DDosiek (Dorota, 24 lata)~~~~~~ @ 07.11 / Biala Podlaska Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~ @26 .09 / Wlkp Evuncia (Ewa 28 lat)~~~~~~~~~~~ @19.09 / Irlandia Fiona (Madzia 25lat)~~~~~~~~~~~@03.11 Joannao08 (Asia, 26 lat) ~~~~~~~ @ 09.06 / ok. Ciechanowa Kachula27 (Kasia, 28 lat)~~~~~~~ @ 03.11 / lubuskie Karenina19 (Kamila, 25 lat)~~~~ @ 15.07 / Braunschweig terapia ENATONE Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~@20.11/ Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~@ 26.10 /Londyn Konczita ( Marzena, 24 lata)~~~~~~ @ 18.11 / Śląsk Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~ @ 31.08 / Königsbach Madziwnia (Magda, 24lata ~~~@06.11 1msc.tabsów+szukanie przyczyny/ok Darłowa Mahora (Monika 27 lat)~~~~~~~~~~~ @ 11.10 / U.K Marta8117 (Marta)~~~~~~~~~~~~~~~ @15.10 cykl z hsg. Mikant (Gośka, 33 lata)~~~~~~~~@ 16.11 / małopolska Miramej (Jola, 32 lata)~~~~~ @ 22.10 / Trójmiasto ModzioZ (Madga 35 lata)~~~~~ @ 01.11 /Warszawa Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~ @ 30.10 / Kraków Olunek (Aleksandra, 29 lat)~~~~~~~ @ 08.10 / Gliwice Ryba82, (Iza, 26 lat)~~~~~~~~~~ @07.11 /Częstochowa Sonia 1981 (Sonia 27 lat) ~~~~~ @ 4.11. Storczyk83 (Marta, 25 lat)~~~~~ @ 11.11 Symbio ( Agnieszka 32 lat)~~~~~@ 03.11 Syla (Sylwia 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 26.10 / Norwegia Tarasia (Agata, 25 lat) ~~~~~~~~~ @ 23.11/ Krynica Tequillla (Gosia, 28 lat) ~~~~~~~~~ @ 19.11/ Warszawa Zuziunia (Zuzia, 22 lata)~~~~~~~~ @ 01.11 / lubelskie Są dwie kreski II... obecnie: 30 munio (Iza, 25 lat) - t.p. ??.12.2008 r. ??? lub ??? "Magdalena" (Magda, 23 lata) - t.p. 03.12.2008 r. Nicola *aurora* (Gosia, ?? lat) - t.p. ??.??.2008 r. ??? lub ??? siobhan1 (Joanna, 29 lat) - t.p. 05.01.2009 r. Martusia lub Pawełek pani z herbata (Bożena, 27 lat) - t.p. 08.01.2009 r. Polina freshona (Agnieszka, 33 lata) - t.p. 21.01.2009 r. Hania roxi1980 (Kasia, 27 lat) - t.p. 19.01.2009 r. Patryczek bezsenność (Basia, 24 lata) - t.p. 28.01.2009 r. Mateuszek martynnka (Justyna, 27 lat) - t.p. 28.01.2009 r. ??? lub ??? Gosiala (Gosia, 36 lat) - t.p. 02.02.2009 r. ??? lub ??? jukol (Justyna, 22 lata) - t.p. 02.02.2009 r. Aleksander AMILAMIJA (Ania, 29 lat) - t.p. 03.02.2009 r. Matylda anna1593 (Ania, 25 lat) - t.p. 14.02.2009 r. Hania lub Maksymilian niunieczek (Żaneta, 24 lata)- t.p.26.02.2009??? lub ??? zanka205 (Żaneta, 22 lata) - t.p. 03.03.2009 r.Filip ewccik (Ewa, 28 lat) - t.p. 21.03.2009 r. ??? lub ??? ancia19 (Ania, 28 lat) - t.p. 13.04.2009 r. ??? lub ??? gabriellao0 (Gabriela, 27 lat)- t.p. 22.03.2009 r. Olivka Zlota Jagoda(Ania, 26 lat) - t.p 14. 04. 2009 Joannalub ??? Anadun (Asia lat 34)- t.p. 5.04.2009. ??? lub ??? ikak (Ika, 27 lat)- t.p. 17.04.2009. Natalka Mediane ( Ewa 25 lat)- t.p. ??? Kathi75 (Kasia, 32 lata)- t.p.-01.05.2009. ??? lub ??? Sasha20 (Natalia 20 lat)- t.p.-15.05.2009. Laura lub Jakub Rumiankowa (Sylwia, 30 lat)- t.p.-15.05.2009 ??? lub ??? anulka (Ania, 24 lata)- t.p.-12.05.2009 ??? lub ??? Blondynka (Magda, 26 lat) t.p.29.05.2009 Michalinka lub Marcin Małgosia : ) (Małgosia, 23 lata t.p.11.06.2009Emilia lub Antos Cassandra 23 (Beata, 25 lata)t.p. 04.07 ??? lub ??? Truheart (Ola, 27 lat) t.p. 13.07 ??? lub ??? Ania0104(Ania 25 lat) t.p. 21.07 ??? lub ??? WIELKIE JESIENNE DYMANIE |
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!!
Widzę, że zapowiada się wysyp fasolek ![]() Trzymam kciuki ![]() Co do IUI to może nie jestem wzorcowym przykładem ale dowodzę, że IUza 4 razem też ma sens i nie można tracić nadziei. U nas podziałało to, że IUI była robiona na pękniętym pęcherzyku co miało duże znaczenie bo mamy kiepskie nasienie a panik doktor tłumaczyła, że moja komórka jajowa poczeka bo żyje 24 godziny a plemnik już nie koniecznie. Dlatego nie można się poddawać i trzeba próbować na różne sposoby A poza tym muszę się Wam wyżalić bo Tż wyjechał na 2 miesiące na statek a ja już usycham z tęsknoty i jestem strasznie przerażona tym, że zostałam sama z budową a do tego jutro mam egzamin na prawko Ech pewnie dam radę, ale jakoś tak smutno mi i muszę znowu oswoić się z samotnością.I jeszcze te moje wątpliowści tak długo czekaliśmy na ten cud że teraz nie mogę przestać się martwić...wiem że to irracjonalne ale jakoś tak mam. Ściaskam WAs Wszystkie i życzę samych fasolek na święta
|
#1174 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale Kochanie, nie zostałas sama... masz nas... my Cie tu będziemy dzielnie wspierać przez te dwa miesiące i zobaczysz jak szybciutko Ci czas zleci trzymam mocno kciuki za egzamin ![]() ![]()
|
|
#1176 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zauważyłam, że wciąż czuję sie lepiej na tym wątku...jak ja bym chciała Was Wszystkie stąd zabrać Cytat:
Jesteście cudowne Dziewczyny macie w sobie tyle ciepła i żałuję, że musicie tyle cierpieć i czekać na 2 kreski! To strasznie niesprawiedliwe ale jak mocno trzymam za Was kciuki tak jak Wy za moją IUI
|
|
#1177 | |||
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() nadzieję mam aż do przyjścia @ Cytat:
też Raczek jestem same RaczkiCytat:
Bazylko http://www.wunschkinder.net/forum/za...63947/nummer=2 Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-11-27 o 12:44 |
|||
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś będzie dobrze , zobaczysz! a temperaturka widze pięknie się utrzymuje na 37,0
co do raczków, moja przyjaciółka, też raczek, mówi zawsze, że raczki to nadwrażliwce, przez co wszystkie złe rzeczy tak bardzo biorą do siebie i przeżywają emocjonalnie, ale mówi też, że dzięki tej emocjonalności wszystkie dobre rzeczy smakują nam jak nikomu innemu..więc czekajmy na te dobre rzeczy...przyjdą... anusia_82 - tak tak wiem, że czasem ciężko jest..wczoraj w szkole u Elli usłyszałam imię dziewczynki Millie- i po prostu cały wieczór spędziłam mysląc intensywnie, że to jest właśnie TO imię...cały czas się ganiłam, że to irracjoinalne i tylko się ranię myśląc o imieniu dla dziecka , którego nie ma ( a może dla tego, które odeszło...) ale czasem po prostu przychodzi to wszechogarniające uczucie i klops... nie da się uciec od własnych mysli czasem Ale jak już pisałam: jajniki do góry i uśmiech na buzię bo wszystko co najlepsze jeszcze przed nami... dla wszystkich zdołowanych piekna piosenka http://nl.youtube.com/watch?v=DwSFKt4IS3A Holendrzy jednak mają kilka rzeczy z których mogą być dumni,,hehe
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2008-11-27 o 13:06 Powód: ;) |
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
[quote=agabil1;9880410]boję się wziąć go na ręce
![]() aguś, nie ma się co bać... kobiety maja to we krwi... one takie malutkie i kochane, ale wcale nie takie kruchutkie ... chociaż go pomiziaj troszę tak jak ja Jasia, bo on akurat spał i nie było mowy o noszeniu na rękach ![]() tak myślę o tym Twoim plamieniu i może warto byłoby poprosić lekarza o cos na podtrzymanie ciąży (o ile juz czegos nie łykasz bo Ty biedulko obłozona tymi lekami jesteś)... czytałam na formu kilka opisów dziewczyn, które zanim dowiedziały sie o ciązy to plamiły i uparły się u lekarza, że muszą coś dostać na podtrzymanie bo są pewne że dzidzi jest a nie ma tego jak sprawdzić... nie wiem może spróbuj
|
#1180 | ||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
skad masz tyle siły w sobie?Cytat:
Boję się uczucia, gdy wezmę maluszka na ręce. Że się rozpłacze albo popadnę w depresję Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-11-27 o 14:52 |
||
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bazylko ja Ci nic nie chce pisać ale ... wiesz co ja myśle
Wykresik masz piękniasty!!!! Cytat:
I nie przełączaj się na tryb w pojedynkę - teraz masz fasolkę! Cytat:
Coś czuje ze taraz ja Was będę wpisywać na listę ................ jeszcze 20 minut - niby wiem ze wszystko ok, a jakos boje się tego wyniku wiem dziwna jestem
|
||
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty się nie denerwuj wynikiem na pewno będzie ok w końcu Twoja fasolka jest już ogromniasta
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!
moja druga beta: 51.953,05 ![]() nie mozna było tak od razu napisać? tylko powyzej 1500 ??? No ale pani mnie dzisiaj przerosiła, że musiałam sie denerwować w moim stanie a teraz jeszcze musiałam proooosic zeby mi podała przez telefon - na szczęscie wyprosiłam - no w koncu obiecane miałam
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2008-11-27 o 14:37 |
|
|
|
#1184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1185 | ||
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
już mi bulgocze w podbrzuszu, sluz tez jest zabarwiony krwią, ale jeszcze nie brązowawe plamki jak ostatnio tylko takie....lekko pomarańczowe? Cytat:
|
||
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... nie martw się, nawet jak sobie uronisz łezke to ze szczęścia i emocji, a w depresję my Ci nie damy popaść... trzymaj się od niej z daleka, ja choruję i wystarczy... będzie dobrze aga, ja wiem że to brzmi czasem zupełnie bezsensownie, ale mam nadzieję, że jak Ci tu to powtarzamy to chociaż troszę wiary udaje nam się w Ciebie wlac... w końcu każda z nas zostanie mamą i każda z nas bedzie szczęśliwa... spójrz tylko na nasza dolną listę... ile tam małych, kochanych istotek, ile fasolek, których miało nie być i których rodzice tracili nadzieję? a jednak się udało, stamtąd czerp siłę na każdy następny dzień walki, bo warto... ja się z Tobą podzielę swoją siłą ......................... ......................... ......................... ......................... ................ aniu, piękną betę wychodowałaś
..... przyjaciele są jak anioły, które podnoszą nas kiedy nasze skrzydła nie chcą już dłużej latać..... Bruno już w domku Edytowane przez dafreen Czas edycji: 2008-11-27 o 15:07 |
|
|
|
|
#1188 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Musi być..damy radę ![]() Cytat:
kupiłam kilka ozdóbek My z mężem bliżniaki...szkoda że nasza niunia nie bedzie spod bliżniąt. Chyba tak Cytat:
Ja wróciłam z miasta ok 14 i poszłam spac, przed chwilą wstałam. Od razu człowiek inaczej myśli. Staż tylko na 3m0ce ale dobre i to, a jutro jeszcze świstek musze im zawieżć. A pazurki co robiłam koleżance ładnie sie trzymają..uff...bo to żel ponad połowę tańszy i sie bałąm że do kitu. |
|||
|
|
|
#1189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam wczoraj na usg i dokładnie tak jak TY mam przyjść na USG w sobotę zobaczyć czy pęcherzyk urósł (wczoraj miał 18 mm) i jak urósł to pregnyl i w poniedziałek IUI.To będziemy sie mogły wspierać i razem czekać na betę. mam dokładnie takie same obawy, z jednej strony jestem tak nakręcona, że sobie miejsca nie mogę znaleźć i wierzę, że sie uda, z drugiej wiem, że za pierwszym razem są bardzo małe szanse i próbuję się uspokoić i nie mogę i...... ojeju wiesz co mam na myśli.... Przepraszam, że ostatnio się nie udzielam, zaglądam często, ale mam urwanie głowy, a dodatkowo próbuję wrzucić na luz przed IUI więc próbuje jak najmniej myśleć i tylko podczytuję, co u Was i zmykam.
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Bazylko nie wytrzymalam i musiałam kuknąć na forum jak tam Twój wykresik.
zoobaczysz będzie dobrze czuję to![]() Agabil myślę że będziecie obydwie z Bazylką mieć piękne prezenty Świąteczne
|
|
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobitki...
Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie Ale dotarlam do nowego watku i chyba... chyba nabralam sil do ponownej walki.Ten caly czas staralam sie odpuscic, nie myslec... niestety to tez nie pomoglo... Testy owulacyjne... niestety tez nic... Bylam ostatnio u lekarza, kazal mi jeszcze poczekac, bo to "dopiero" 9 miesiac staran... jedyne co to dostalam tabelki i nakaz pomiaru temperatury, i dopiero z wykresami z 4 cykli mam sie u niego pojawic... No to sie mierze. Z checia chcialabym podac dane, ale nawet doszlo do tego, ze nie chcialam wiedziec kiedy bede miec @, zeby nie myslec i sie nie katowac, wiec nie mam pojecia kiedy byla ostatnia @ ale podejrzewam ze nie dlugo bedzie cos kolo 28 dni takze czekam, a do tego temperaturka powoli rosnia, bylo 36,7, 36,8 a dzis 36,9 takze czuje ze @ na dniach... MAm nadzieje, ze spowrotem po tak dlugiej nieobeznosci przygarniecie mnie do siebie
|
|
|
|
#1192 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co chwile któraś z nas się zastanawia co u Ciebie, dobrze, że nabrałaś sił i woli do walki
|
|
|
#1193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tesknilam za Wami, ale balam sie, ze jak znow zajrze to zaczne sie nakrecac, cudowac, doszukiwac bezplodnosci... odbijalo mi ale juz mi chyba przeszlo, takze z usmiechem, i termometrem pod reka, wracam i wierze, ze w koncu sie uda
|
|
|
|
|
#1194 |
|
BAN stały
|
Jestem w trakcie robienia pazurków, tips doklejony i opracowany zaraz nakładam żel, jak skończę to sie odezwę.
|
|
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja ciągle czekam. Dzis pojawiło mi się trochę tak jakby różowe plamienie i troche mnie tam piecze.Brzuch pobolewa. Trochę sie niepokoje. Czy Duphaston można zacząć brać np. w 6 tygodniu ciąży. Jeśli tak to zadzwonie do mamy aby mi załatwiła u lekarza i przysłała. A moze to jakieś zapalenie jajników Ale nie mam gorączki.
Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2008-11-27 o 20:05 |
|
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ze mozna .Witam laseczki. Troszke mnie nie bylo, posiedzialam sobie w polsce
|
|
#1198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
To ja już nic nie wiem. A test robiłam 7 dni po planowanej @. Teraz to chyba nie ma sensu.
|
|
|
|
#1200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguś, ja tak bardzo dobrze cię rozumiem. Jestem pedagogiem, całe życie spędziłam z dziećmi, marzyłam o swoim własnym, a potem zycie tak się ze mną zabawiło.czuję się oszukana i emocjonalnie pobita. ciężko mi patrzeć na dziecko siostry ( siostra nie planowała ciązy, nie przygotowywała się do niej 5 miesiecy przed tak jak ja...) , trudno mi się pogodzić, tak...ale wiem, że muszę, tego pragnę: być silna i szczęśliwa. a tak na marginesie, imię dziewczynki o którym pisałam Millie- oznacza mildness ( łagodność) i strength ( siła) .... urzekło mnie! i już koniec myślenia o tym. Aga! bądź silna! to rozkaz! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

same Raczki

skad masz tyle siły w sobie?

Ja byłam wczoraj na usg i dokładnie tak jak TY mam przyjść na USG w sobotę zobaczyć czy pęcherzyk urósł (wczoraj miał 18 mm) i jak urósł to pregnyl i w poniedziałek IUI.
co chwile któraś z nas się zastanawia co u Ciebie, dobrze, że nabrałaś sił i woli do walki 
Ale nie mam gorączki.