Panny Młode 2010 cz. II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-27, 16:48   #4231
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
dziękuję Tancerkonapewno skorzystam z rad !rano kupię w aptece co napisałąś i popróbuje a może stosowałaś kiedyś maseczkę z drożdży?bo ja słyszałam o tym ale niewiem czy sobie zrobić i czy mi to nie pogorszy stanu obecnegojeśli może być gorszy ja mam krostki a dodatkowo swędzi i niewiem czemu ale mam ochotę se wyrwac skórę;/ w zasadzie nigdy nie robiłam sobie żadnego testu ale chyba tłustą bo rano świecę się jak niewiem :P a jak to inaczej można rozpoznać?

SZANA podobno cerę rozpoznaje się tak że myje sie ją a po kilku godzinach przykłada się do niej serwetkę i patrzysz gdzie ci tłuszcz się odbił- jak na calej buzi to tłusta, jak w strefie T to mieszana. Ja mam cerę tłustą ale kiedys mialam mieszaną. Tłusta to jak właśnie ci się przetłuszcza, masz rozszerzone pory, wypryski...
Co do maseczki to stosowałam z drożdży ale nic nie pomogło, ja za to polecam z glinki! zielonej lub białej- kupujesz saszetkę w aptece za 5zł i rozrabiasz z wodą wg przepisu- maseczka starcza na kilka razy więc jak wydasz 5zł na miesiąc to nie zbankrutujesz a efekt super. Mi też bardzo pomogły płatki z Garniera- takie okrągłe pudełko za ok 15zł i starcza na miesiąc i buzia jest super. Na krostki też możesz kłaść pastę cynkową- kosztuje złotówkę w aptece a świetnie pomaga. Sudocream już wspominałam. Afronis tez pomaga ale bardzo wysusza więc nie radzę stosowac na całą twarz, raczej miejscowo. hmmm myślę co jeszcze pomaga... ale myślę że jak to wypróbujesz to ci pomoże. A do pielęgnacji buzi używaj kosmetyków do twojej cery konkretnie bo wtedy zadzialają- np dowiedzialam sie że do cery tłustej nie wolno uzywac kosmetyków do cery trądzikowej bo za bardzo wysuszają... a cerę tłustą trzeba nawilżać. Nie natłuszczać a nawilżąć. Ja używam kremu Humektan jest super i nie zapycha porów no i tani jest. jakby jeszcze jakies pytania to służe pomoca

a może wodę termalną sobie kup- super łagodzi zaczerwienienia itp... może i to swędzenie przejdzie..
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 16:56   #4232
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
SZANA podobno cerę rozpoznaje się tak że myje sie ją a po kilku godzinach przykłada się do niej serwetkę i patrzysz gdzie ci tłuszcz się odbił- jak na calej buzi to tłusta, jak w strefie T to mieszana. Ja mam cerę tłustą ale kiedys mialam mieszaną. Tłusta to jak właśnie ci się przetłuszcza, masz rozszerzone pory, wypryski...
Co do maseczki to stosowałam z drożdży ale nic nie pomogło, ja za to polecam z glinki! zielonej lub białej- kupujesz saszetkę w aptece za 5zł i rozrabiasz z wodą wg przepisu- maseczka starcza na kilka razy więc jak wydasz 5zł na miesiąc to nie zbankrutujesz a efekt super. Mi też bardzo pomogły płatki z Garniera- takie okrągłe pudełko za ok 15zł i starcza na miesiąc i buzia jest super. Na krostki też możesz kłaść pastę cynkową- kosztuje złotówkę w aptece a świetnie pomaga. Sudocream już wspominałam. Afronis tez pomaga ale bardzo wysusza więc nie radzę stosowac na całą twarz, raczej miejscowo. hmmm myślę co jeszcze pomaga... ale myślę że jak to wypróbujesz to ci pomoże. A do pielęgnacji buzi używaj kosmetyków do twojej cery konkretnie bo wtedy zadzialają- np dowiedzialam sie że do cery tłustej nie wolno uzywac kosmetyków do cery trądzikowej bo za bardzo wysuszają... a cerę tłustą trzeba nawilżać. Nie natłuszczać a nawilżąć. Ja używam kremu Humektan jest super i nie zapycha porów no i tani jest. jakby jeszcze jakies pytania to służe pomoca

a może wodę termalną sobie kup- super łagodzi zaczerwienienia itp... może i to swędzenie przejdzie..
Tancereczko moja kochanamuszę sobie to wszystko zapisać bo na pewno nie zapamiętam tych nazw ale spróbuje co mi radzisz,pójdę i w aptece wykupię co nieco zrobię też jutro ten test skórny o którym napisałaś ale wydaję mi się ,że mam jednak tłustą cerę.Ja używam kremiku z nivea-matujący krem nawilżający na dzień to może być? ale jak mi się skończy to wypróbuję ten Twój kurcze tak bym chciała mieć cerę taką jak w wakacje tzn ja nie pamiętam kiedy miałam całkiem super twarz bo zawsze coś wyskakuje ale w wakacje jest dużo lepiej bo raz na kilka dni sie coś pojawi tylko ale to co mam teraz to przesada jużdziękuje jeszcze raz i przepisuję to co wypisałaś
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 17:06   #4233
tancerka212
Zakorzenienie

wiesz co nie wiem czy ten twój krem dobry, musiałabym jego skład przeanalizowac za pomocą dziewczyn na biochemii urody ale to własnie dzięki nim pozbyłam się całej sterty szkodzących tłustej cerze kosmetyków bo większość zapychała pory i zamiast poprawiac stan cery to tylko wysyp zaskórników powodowała i innych syfów.
co do kremu matującego to nie za bardzo poleca się kremy matujące bo one absorbują tłuszczyk ten co jest na buzi i tłusta skóra zaraz sobie "myśli" że musi jeszcze więcej sebum produkowac skoro to co produkuje to za mało... więc poleca się kremy nawilżające a nie matujące i o prostym składzie- lekkie, beztłuszczowe, bez żadnego paraffinum liquidum w skłądzie itp. Humektan znalazłam na wizazu właśnie- raczej go w aptekach nie mają na stanie ale prosisz o zamówienie i nawet tego samego dnia jak jest dostawa to go masz- 30ml kosztujeok 10zł a 100ml kosztuje ok 20zł. fajne jest to że możesz sobie najpierw kupic male opakowanie żeby stwierdzic czy ci pasuje ale wszystkie dziewczyny o tlustej cerze na wizazu zawsze sięgają po kolejne tym razem duże opakowanie
jeśli napiszesz mi co stosujesz do pielęgnacji cery to podpowiem ci co jest dobre a co złe bo sama studiuje wizaz od roku w poszukiwaniu idealnej pielęgnacji tłustej cery
Stary 2008-11-27, 17:15   #4234
szana
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co nie wiem czy ten twój krem dobry, musiałabym jego skład przeanalizowac za pomocą dziewczyn na biochemii urody ale to własnie dzięki nim pozbyłam się całej sterty szkodzących tłustej cerze kosmetyków bo większość zapychała pory i zamiast poprawiac stan cery to tylko wysyp zaskórników powodowała i innych syfów.
co do kremu matującego to nie za bardzo poleca się kremy matujące bo one absorbują tłuszczyk ten co jest na buzi i tłusta skóra zaraz sobie "myśli" że musi jeszcze więcej sebum produkowac skoro to co produkuje to za mało... więc poleca się kremy nawilżające a nie matujące i o prostym składzie- lekkie, beztłuszczowe, bez żadnego paraffinum liquidum w skłądzie itp. Humektan znalazłam na wizazu właśnie- raczej go w aptekach nie mają na stanie ale prosisz o zamówienie i nawet tego samego dnia jak jest dostawa to go masz- 30ml kosztujeok 10zł a 100ml kosztuje ok 20zł. fajne jest to że możesz sobie najpierw kupic male opakowanie żeby stwierdzic czy ci pasuje ale wszystkie dziewczyny o tlustej cerze na wizazu zawsze sięgają po kolejne tym razem duże opakowanie
jeśli napiszesz mi co stosujesz do pielęgnacji cery to podpowiem ci co jest dobre a co złe bo sama studiuje wizaz od roku w poszukiwaniu idealnej pielęgnacji tłustej cery
to Ty profesjonalistka jesteś widzę
na początek nie wiem czy dobrze robię i może to głupio zabrzmi ale chcę zacząć myć twarz szarym mydłem,taki zwykłym bo gdzieś czytałam ,że to pomaga na tłustą cerę...a Ty co o tym myślisz???
ten kremik na pewno kupię skoro mówisz,że matujące nie nadają się do cery tłustej,więc jutro kupię też to mniejsze opakowanie a jak nie będą mieli to zamówię przemywam twarz tonikiem Clean and Clear do skóry wrażliwej ale to tak z 2 razy w tygodniu no i do dzisiaj stosowałam ten kremik o którym już napisałam. Chyba to by było na tyle
Stary 2008-11-27, 17:28   #4235
tancerka212
Zakorzenienie

wiesz niektórzy mówią że to pomaga to szare mydło ale żadna z wizazanek jeszcze nie przestała mieć kłopotów z cerą po mydle....
najlepiej używać specjalnych żeli do cery tłustej nie zawierających w składzie mydła. Najlepsze do tego są żele z firm kosmetyków aptecznych. uwierz mi różnica między żelami do twarzy tymi zwykłymi drogeryjnymi a tymi z apteki jest ogromna. Ja sama używam żelu Avene i to moje odkrycie roku! jest drogi bo kosztuje ok 45zł ale za to używam go od lipca czyli już ponad 4 miesiące a zużyłam może 1/4 buteleczki???? to jak się przeliczy ile razy w roku kupuje się żel do buzi to jeszcze taniej wychodzi bo ten starczy mi spokojnie na rok albo i dłuzej. No i nic lepiej nie oczyszcza cery
tonik z clean & clear na pewno zawiera alkohol a skórze tłustej służą toniki bezalkoholowe więc lepiej nie używac żadnego niż takiego z alkoholem... wysuszy skórę i spowoduje jeszcze większe przetłuszczanie się....
koniecznie przynajmniej 2 razy w tygodniu peeling! inaczej martwe komórki naskórka zatkają pory i cała twarz w zaskórnikach i czarnych kropkach gotowa... maseczki z glinki oczywiscie tez regularnie. No i jeszcze fajnie działa woda termalna- używam jej nawet zamiast kremu- swietnie nawilża, łagodzi a wieczorem jak się nia popsikam to cerę mam świeżą jak po przebudzeniu- obowiązkowo przed randką no i makijaż... najlepiej w ogóle się nie malowac- wszystko zapycha oprócz pudru mineralnego. Sprawdzone przez dziewczyny na biochemii urody skłądy mowią że chyba każdy podkłąd i puder zapychają pory... nawet te do cery tłustej się do niczego nie nadają... dlatego ja przestałam się malowac i mam o niebo lepszą cerę- zbliżoną do tej wakacyjnej!!!
teraz muszę się zbierać na uczelnię ale w razie pytań służę pomocą
Stary 2008-11-27, 17:36   #4236
szana
Zadomowienie

Cytat:
wiesz niektórzy mówią że to pomaga to szare mydło ale żadna z wizazanek jeszcze nie przestała mieć kłopotów z cerą po mydle....
najlepiej używać specjalnych żeli do cery tłustej nie zawierających w składzie mydła. Najlepsze do tego są żele z firm kosmetyków aptecznych. uwierz mi różnica między żelami do twarzy tymi zwykłymi drogeryjnymi a tymi z apteki jest ogromna. Ja sama używam żelu Avene i to moje odkrycie roku! jest drogi bo kosztuje ok 45zł ale za to używam go od lipca czyli już ponad 4 miesiące a zużyłam może 1/4 buteleczki???? to jak się przeliczy ile razy w roku kupuje się żel do buzi to jeszcze taniej wychodzi bo ten starczy mi spokojnie na rok albo i dłuzej. No i nic lepiej nie oczyszcza cery
tonik z clean & clear na pewno zawiera alkohol a skórze tłustej służą toniki bezalkoholowe więc lepiej nie używac żadnego niż takiego z alkoholem... wysuszy skórę i spowoduje jeszcze większe przetłuszczanie się....
koniecznie przynajmniej 2 razy w tygodniu peeling! inaczej martwe komórki naskórka zatkają pory i cała twarz w zaskórnikach i czarnych kropkach gotowa... maseczki z glinki oczywiscie tez regularnie. No i jeszcze fajnie działa woda termalna- używam jej nawet zamiast kremu- swietnie nawilża, łagodzi a wieczorem jak się nia popsikam to cerę mam świeżą jak po przebudzeniu- obowiązkowo przed randką no i makijaż... najlepiej w ogóle się nie malowac- wszystko zapycha oprócz pudru mineralnego. Sprawdzone przez dziewczyny na biochemii urody skłądy mowią że chyba każdy podkłąd i puder zapychają pory... nawet te do cery tłustej się do niczego nie nadają... dlatego ja przestałam się malowac i mam o niebo lepszą cerę- zbliżoną do tej wakacyjnej!!!
teraz muszę się zbierać na uczelnię ale w razie pytań służę pomocą
jak będę miała przypływ kasy to się skusze na ten żel do mycia twarzy Avene o którym napisałaś
a jaki peeling najlepiej? bo na tym się w ogóle nie znam
przepisałam sobie wszystko o czym napisałaś i powolutku zacznę kupować i próbować
ja niestety mam nałóg malowania sięnie robię makijażu tylko jak wiem,że na pewno zostanę w domku cały dzień a tak to to jest silniejsze ode mniewiem,że lepiej jakbym się nie malowała ale zawsze miałam z powodu cery kompleksy...
To leć Tancerko na zajęcia ,do potem albo do jutra
Stary 2008-11-27, 17:51   #4237
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
kochane moje gaduły :d ja tylko na chwilę pochwalić się że dzis poszłam na żywioł i zaszlam do galerii u siebie w mieście zapytać się czy by nie chcieli moich kartek I co........... I chcieli
Pani wybrała 7 na próbe ale już mam zamowienie na następne

Także zmykam coś pokleić

Buziaki
gratuluję kochana :d
Stary 2008-11-27, 17:51   #4238
tancerka212
Zakorzenienie

peelingi są na wizazu dwa najlepsze- jeden to peeling St. Ives do cery tłustej- w kazdej drogerii za ok 11zł dostaniesz- ma większe drobinki i jedt mega wydajny bo ma aż 150ml a drugi to peeling z avonu z serii Cleanskin- ma 75ml i drobniejsze drobinki ale jest równie dobry- mialam oba i oba są dla mnie numerami1.

malowanie się... to był mój nałóg od daaaaawna ale to błędne kolo- dbanie o cere i niszczenie efektów makijazem więc się ośmielilam i guzik mnie obchodzi ze nie mam idealnej cery ale moim marzeniem jest miec piękną cerę bez przebarwien po krostkach i bez zaskórników i wyprysków. wypryski pokonalam, zaskórniki da się pokonac tylko nie malując się zapychaczami. Jeśli chcesz się maloac to kup sobie puder mineralny- teraz je reklamują czesto w tv. Zastępuje podkład i puder no i to jedyny kosmetyk który można stosowac na tłustą cerę. ja własnie przymierzam się do zakupu ale musze poczytac o odcieniach bo ja mam bladziutką cerę i nie chce wyglądac jak pomaranczowa jakas przez zły odcien...
jeśli masz problem z przebarwieniami to te chętnie opowiem ci co wyczytałam o tym na wizazu przez rok. Wiesz powiem ci że aż ci zazdroszcze że masz tu takie streszczenie hehehe bo ja się oczytałam jak świr wizazu żeby wyciągnąć z niego odpowiednie wnioski i wyleczyc twarz hehe
jesli chodzi o niejednolity koloryt buzi przez ślady po krostkach to najlepsze sa zabiegi u kosmetyczki. dermatolog mnie na cos takiego wysłała i powiem ci że aż kosmetyczki podziwiały wtedy moją cerę bo była jak u modelki- nie kłamię!!! ale to są drogie zabawy.. jeden zabieg złuszczania kosztuje ok 100zł a zabiegów trzeba wziąć 7... ale chętnie bym go powtórzyła gdybym miała 700zł wolnych... no ale w domu też można złuszczać buzięi skutecznie ale dłużej to trwa. Otóż jest taki gigantyczny temat na wizazu jak kwasy. Ale nie wiem czy cię to zainteresuje. Bo może wcale nie masz takiej potrzeby. No ale skoro nie mozesz chodzic bez makijażu to ide o zakład że masz taki sam problem.. opowiem ci jak chcesz
wreszcie mogę się podzielić zdobytą wiedza
Stary 2008-11-27, 17:52   #4239
kaska87
Zakorzenienie

ja się chyba zaraz zmwam do domu, bo TZ i tak tylko lezy w łóżku i się nie odzywa do mnie ok ma 39 stopni goraczki, ale bez przesady. Facet jak jest chory to od razu jakby na katafalku leżał-tak się zachowuje

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 17:52   #4240
onaella
Zakorzenienie

Dziękuje Kochane

naprawdę bardzo się cieszę

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 18:02   #4241
tancerka212
Zakorzenienie

Kasia jak ja mam 39 stopni gorączki to się czuję tak jakbym schodziła z tego świata więc nie oczekuj od niego cudów... miałaś kiedys taką gorączkę???? nie dziwne ze się nie odzywa bo pewnie ledwo co ma siłę leżeć... z taką gorączką to nie żarty a ty chcesz żeby jeszcze się tobą zajmował na randce... odpuść mu dzisiaj niech idzie spać.
ja uciekam na uczelnie buziaki
Stary 2008-11-27, 18:17   #4242
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia jak ja mam 39 stopni gorączki to się czuję tak jakbym schodziła z tego świata więc nie oczekuj od niego cudów... miałaś kiedys taką gorączkę????
w tamtym tygodniu

Stary 2008-11-27, 19:11   #4243
szana
Zadomowienie

Cytat:
peelingi są na wizazu dwa najlepsze- jeden to peeling St. Ives do cery tłustej- w kazdej drogerii za ok 11zł dostaniesz- ma większe drobinki i jedt mega wydajny bo ma aż 150ml a drugi to peeling z avonu z serii Cleanskin- ma 75ml i drobniejsze drobinki ale jest równie dobry- mialam oba i oba są dla mnie numerami1.

malowanie się... to był mój nałóg od daaaaawna ale to błędne kolo- dbanie o cere i niszczenie efektów makijazem więc się ośmielilam i guzik mnie obchodzi ze nie mam idealnej cery ale moim marzeniem jest miec piękną cerę bez przebarwien po krostkach i bez zaskórników i wyprysków. wypryski pokonalam, zaskórniki da się pokonac tylko nie malując się zapychaczami. Jeśli chcesz się maloac to kup sobie puder mineralny- teraz je reklamują czesto w tv. Zastępuje podkład i puder no i to jedyny kosmetyk który można stosowac na tłustą cerę. ja własnie przymierzam się do zakupu ale musze poczytac o odcieniach bo ja mam bladziutką cerę i nie chce wyglądac jak pomaranczowa jakas przez zły odcien...
jeśli masz problem z przebarwieniami to te chętnie opowiem ci co wyczytałam o tym na wizazu przez rok. Wiesz powiem ci że aż ci zazdroszcze że masz tu takie streszczenie hehehe bo ja się oczytałam jak świr wizazu żeby wyciągnąć z niego odpowiednie wnioski i wyleczyc twarz hehe
jesli chodzi o niejednolity koloryt buzi przez ślady po krostkach to najlepsze sa zabiegi u kosmetyczki. dermatolog mnie na cos takiego wysłała i powiem ci że aż kosmetyczki podziwiały wtedy moją cerę bo była jak u modelki- nie kłamię!!! ale to są drogie zabawy.. jeden zabieg złuszczania kosztuje ok 100zł a zabiegów trzeba wziąć 7... ale chętnie bym go powtórzyła gdybym miała 700zł wolnych... no ale w domu też można złuszczać buzięi skutecznie ale dłużej to trwa. Otóż jest taki gigantyczny temat na wizazu jak kwasy. Ale nie wiem czy cię to zainteresuje. Bo może wcale nie masz takiej potrzeby. No ale skoro nie mozesz chodzic bez makijażu to ide o zakład że masz taki sam problem.. opowiem ci jak chcesz
wreszcie mogę się podzielić zdobytą wiedza
ja wiem że to błędne koło bo makijaż niszczy cerę ale ja nie wyjdę z domu bez,taka dziwna jestem więc może kupię ten puder mineralny,zobaczę ile kosztuje takie cudo
mam problem z przebarwieniami niestety ale co to za kwasy? matko jak to strasznie brzmi hehe...niestety nie stać mnie na takie zabiegi u kosmetyczki jak możesz to napisz o tych kwasach chętnie odbiorę od Ciebie Twoją wiedzę tzn możesz mnie kształcić
Stary 2008-11-27, 20:22   #4244
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość
ale macie temat ja tam lubię różną muzykę najbardziej ostatnią tę z lat 60 hhhhh

kurcze dziewczyny mam taki problem z cerą ostatnio,że nie wiem co robić już jak przychodzi zima i zaczynają się szale czy typ podobne rzeczy noszone przy brodzie i ocierające się o policzki to na dole policzków,niedaleko ust dzieją się mi takie rzeczymam ropne zmiany i swędzi straszniekurczeeee co mam zrobić?wybaczcie,że wam tu o tym piszę ale musiałam się wyżalić bo nie wytrzymuję już jak czuje to swędzenie i jak spojrzę w lustro;/

mnie też się strasznie nie chce uczyć a tu leżą mi notatki i aż wołają żebym je otwarła i się pouczyła
a może masz alergie na ten materiał i jak on Ci podrażnia skórę to się tam takie kuku robi?Moja kolezanka tak miała jak jej uczulenie wychodziło właśnie.
A co do kosmetyków to ja używam toniku Clinique i jest dobry na wszystkoNie mam problemów z cerą, ale mój brat ma i tez używa, bo mu pomaga, więc polecam
A kto powiedział, że makijaz niszczy cerę?Przecież teraz sa takie podkłady, że nawilżają i inne cuda robią. Niszczy na pewno brak demakijażu, oczyszczania, złuszczania i nawilżania.
Cytat:
Kochane moje gaduły ja tylko na chwilę pochwalić się że dzis poszłam na żywioł i zaszlam do galerii u siebie w mieście zapytać się czy by nie chcieli moich kartek i co........... i chcieli

także zmykam coś pokleić

buziaki
to superNIedługo stworzysz karteczkowe imperium

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
hehe

ale Rammstein to nie tylko szybkie kawalki z reszta my tego nie robimy do rytmu. muzyka jest raczej tlem, ktore nas nastraja w rozny sposob (w zaleznosci co leci)
ogolnie wole jak leci muzyka niz jak jest kompletna cisza
Wiem, bo tez mam płytkę, chociaż juz dawno nie słuchałamMi tam cisza nie przeszkadza a czasem to nawet wolę

Byliśmy w kościele i mamy już zaklepanyI M. dzwonił do fotografa, więc na sobotę mamy fotografa i kamerzyste umówionych a wieczorkiem imprezka

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-27 o 20:25
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 20:28   #4245
madziulka_
Zakorzenienie

Kochane odbiegły od tematu ślubów
A moje Kochanie zrobiło Nam dzisiaj na obaidokolacyje tortille

Wiecie co: Moi dobrzy znajomi zerwali zaręczynyWczoraj sie dowiedziałam i szok na maksa.. Ślub mieli zaplanowany na wrzesień 2009r., mieli już salę, orkiestrę..
A teraz rozmawiam z kumplem i pisze mi ze listopad tego roku to jakiś fatalny jest on tez się rozstał z dziewczyna po kilku latach i ktoś z Jego znajomych też zrywa zaręczyny i wogole dooopa
Dobrze że się kończy ten miesiąc już za chwile

Onaella gratuluje

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 20:44   #4246
lain
Zakorzenienie

moi znajomi mieli brac slub przed nami, ale tak sie poklocili, ze zerwali zareczyny w dzien, w ktorym mieli jechac rezerwowac sale i podpisywac umowe... kolezanka koledze wybaczyla, ale na razie temat slubny umilkl...

mam nadzieje, ze na naszym watku zadna nie bedzie miala takich cyrkow
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 20:54   #4247
madziulka_
Zakorzenienie

Chciałam dać odpowiedź i przypadkiem weszłam w Twoj profil lain
Tak musimy się trzymać dzielnie!

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 20:59   #4248
Samoa
Zakorzenienie

Przykro byc świadkiem tego jak się zanjomym nie układa, ale lepiej się rozstac przed ślubem niż krótko po. My dziś z tż tak rozmawialiśmy, że jak już tak wszystko zarezerwujemy to aż głupio sie rozstawać, już same te rezerwacje sa jak ślub
Stary 2008-11-27, 21:08   #4249
kaska87
Zakorzenienie

a ja dzisiaj sama iedzę i jakoś mi tak smutno P. w domu już pewnie śpi bo ma gorączkę(39stopni) ale ja też zaraz się położe chyba

Stary 2008-11-27, 21:13   #4250
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj sama iedzę i jakoś mi tak smutno P. w domu już pewnie śpi bo ma gorączkę(39stopni) ale ja też zaraz się położe chyba
ja od poniedzialku sama siedze (tj. w sensie ze bez TZa )

ale juz jutro przyjezdza i o tej porze bede juz go miala tylko dla siebie
i juz zapowiedzial, ze sie na dniach wybierzemy do restauracji na jakies pyszne przystawki wlasnie szukam czegos interesujacego
Stary 2008-11-27, 21:24   #4251
Samoa
Zakorzenienie

My idziemy w sobote na jakis fajny obiadek, bo jak się po tych naszych wizażowych rozmowach napaliłam na pyszne jedzonko, to mi M. obiecał

Znalazłam ładne zaproszenia:
http://www.allegro.pl/item491558615_..._promocja.html
http://www.allegro.pl/item485480872_..._promocja.html

w ogóle to chciałabym zaproszenia na papierze perłowym, jest droższy, ale też grubszy i porządnie się prezentuje.

Winietki tez niegłupie:
http://www.allegro.pl/item489588317_..._2_sztuki.html

A i byłam wczoraj w kwiaciarni i pani miała bukiety ze storczyków to przy okazji zapytałam czy ładnie sie trzymają we włosach i powiedziała, że tak i sama miała we włosach na ślubieAle na bukiet powiedziała, że nie bardzo, że ładniej prezentuja się róże.
Stary 2008-11-27, 21:32   #4252
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
My idziemy w sobote na jakis fajny obiadek, bo jak się po tych naszych wizażowych rozmowach napaliłam na pyszne jedzonko, to mi M. obiecał
oo a gdzie sie wybieracie?
bo ja tak sobie ogladam menu roznych miejsc i cos czuje, ze znow trafimy tam gdzie zazwyczaj (tj. nic nowego nie zobaczymy)

Cytat:
Ale na bukiet powiedziała, że nie bardzo, że ładniej prezentuja się róże.
dlatego ja chyba zostane przy rozach. w ogole to lubie roze, szczegolnie te takie zbite, grube, malo rozwijajace sie
Stary 2008-11-27, 21:52   #4253
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
oo a gdzie sie wybieracie?
bo ja tak sobie ogladam menu roznych miejsc i cos czuje, ze znow trafimy tam gdzie zazwyczaj (tj. nic nowego nie zobaczymy)

dlatego ja chyba zostane przy rozach. w ogole to lubie roze, szczegolnie te takie zbite, grube, malo rozwijajace sie
dziś mam ochotę na pizzęW porze obiadowej będziemy na rynku, więc pewnie sie skończy w Mamma Mia, bo mam apetyt na cos włoskiego a tam jest smacznie
Chyba, że tz będzie miał ochote na cos innego to gdzie wejdziemy tam zjemyCzytam sobie teraz menu - mniam
http://www.mammamia.net.pl/MammaMia_menu_05032008.pdf

Ja też lubie takie grube róże Ale nie planuje bordowych tak jak Ty, tylko różowe z jasno zielonymi jakimis dodatkwymi roślinkami

Wyślę tztwoi na słuzbową skrzynke menu, żeby sie napalił na to co ja
Stary 2008-11-27, 22:04   #4254
lain
Zakorzenienie

ja mialabym ochote na:
-Grzanki z ricottą, czosnkiem i bazylią pod pierzynką z szynki parmeńskiej
-Sałatke z kurczakiem marynowanym w occie balsamicznym z dodatkiem migdałów i avocado z sosem vinaigrette

dlatego chyba skonczymy tam gdzie zwykle

buuuu tesknie
zawsze jakos dzien przed powrotem najbardziej

i zrobilabym cos konstruktywnego, ale mam takiego lenia, ze az przykro...
Stary 2008-11-27, 22:17   #4255
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialabym ochote na:
-Grzanki z ricottą, czosnkiem i bazylią pod pierzynką z szynki parmeńskiej
-Sałatke z kurczakiem marynowanym w occie balsamicznym z dodatkiem migdałów i avocado z sosem vinaigrette

dlatego chyba skonczymy tam gdzie zwykle

buuuu tesknie
zawsze jakos dzien przed powrotem najbardziej

i zrobilabym cos konstruktywnego, ale mam takiego lenia, ze az przykro...
Ja miałabym ochotę na wszystko prawie co przeczytałam w menuMam nadzieję, że tam wylądujemy, ale mam obawy, bo z foto jesteśmy umówieni na Rynku a później od razu gdzieś na alejach z kamerzystą i pewnie nie będzie nam sie chciało wracać na karmelicką I sie skończy w osiedlowej pizzerii - która jest dobra, ale to nie to samooooooooooo

Zrób cos konstruktywnego na jutro - jakąs maseczke albo inne badziewie nałóż i sie ciesz, że to juz jutro a nie bucz

Aha LAin - Wy juz sobie wydrukowaliście umowę i przyszliście z nią? Czy foto miał swoją?
Stary 2008-11-27, 22:20   #4256
BlackAngel
Adwokat diabła

Dziewczyny ja już nie nadążam Was czytać.. zaraz nowa część
ja też mam problemy ze swoim no ale co zrobię?

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 22:21   #4257
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Aha LAin - Wy juz sobie wydrukowaliście umowę i przyszliście z nią? Czy foto miał swoją?
co prawda przynioslam na wszelki wypadek swoja wydrukowana z neta, ale okazalo sie, ze foto mial swoja praktycznie identyczna trzeba juz tylko na niej doprecyzowac dlugopisem co bedzie obejmowala usluga, jaka cena itp. ale takie regulki ktore musza byc na kazdej umowie to juz tam sa

z ta maseczka to dobry pomysl. akurat mam w domu dotleniajaca. przyda sie

i nawet zaczelam juz przepisywac notatki z wykladu skserowane od kolezanki (nie lubie sie uczyc z kser, szczegonie jak nie ma na nich mojego pisma )
Stary 2008-11-27, 22:28   #4258
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
interesujaca data :P
My jedziemy do Łodzi na wesele w maju i we wrzesniu na wesele do tarnowa w 2009 roku
oj mnie też ostatnio coś śniło, że w ciąży byłam.....ale nie za specjalnie pamiętam co to było
pewnie dziecko

Cytat:
Rammstein podczas sexu????? no to wy nieźli jesteście hehehe
Mi się marzy mocna muzyka i volume na maxa (np Bush "Chemicals between us" uwielbiam tą piosenkę). Grrrr.... ale by było. Tylko, że aktualnie nie mogę sobie na to pozwolić, bo nie mieszkam sama. Macie tu do posłuchania
http://pl.youtube.com/watch?v=l9T55V-FY6A Uwielbiam, zwłaszcza refren i tą gitarę przed nim.
Edit: a teraz to też tylko muza do zagłuszenia domowników, albo cisza, albo Sade, czyli romantycznie. Ehh nie mogę się doczekać, aż będziemy mieć swój domek.

Cytat:
Kochane moje gaduły ja tylko na chwilę pochwalić się że dzis poszłam na żywioł i zaszlam do galerii u siebie w mieście zapytać się czy by nie chcieli moich kartek i co........... i chcieli

także zmykam coś pokleić

buziaki
To za sukces. Gratuluję i życzę dalszych sukcesów.

Edytowane przez Elitka4
Czas edycji: 2008-11-27 o 22:36
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-27, 22:33   #4259
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już nie nadążam Was czytać.. zaraz nowa część
ja też mam problemy ze swoim no ale co zrobię?
Cos jednak musisz zrobić

Cytat:
co prawda przynioslam na wszelki wypadek swoja wydrukowana z neta, ale okazalo sie, ze foto mial swoja praktycznie identyczna trzeba juz tylko na niej doprecyzowac dlugopisem co bedzie obejmowala usluga, jaka cena itp. ale takie regulki ktore musza byc na kazdej umowie to juz tam sa

z ta maseczka to dobry pomysl. akurat mam w domu dotleniajaca. przyda sie

i nawet zaczelam juz przepisywac notatki z wykladu skserowane od kolezanki (nie lubie sie uczyc z kser, szczegonie jak nie ma na nich mojego pisma )
Aha
Ja ucze sie z kser, sama nie notuję - moje notatki mimo, że sa nadzwyczaj komplente to zwykle przebrzydkie i i tak kseruję, więc doszłam do wniosku, że nie będę marnowac papieru do moich notatek. Ale podczas nauki i tak przepisuję sobie najważniejsze rzeczy i wszystko mam pokreslone pisaczkamiMam jedno ulubione pismo - mojej przyjaciółki, ale niestety ona nigdy nie ma wszystkich notatek, więc uczę się z innych, kompletnych a do jej notatek zerkam, bo lubie jej pismo

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2008-11-27 o 22:36
Stary 2008-11-27, 22:36   #4260
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Mi się marzy mocna muzyka i volume na maxa (np Bush "Chemicals between us" uwielbiam tą piosenkę). Grrrr.... ale by było. Tylko, że aktualnie nie mogę sobie na to pozwolić, bo nie mieszkam sama. Macie tu do posłuchania
http://pl.youtube.com/watch?v=l9T55V-FY6A Uwielbiam, zwłaszcza refren i tą gitarę przed nim.
oo jak juz wracamy do tematu muzyki do seksu to jesli chodzi o wolniejsze kawalki to polecam to http://pl.youtube.com/watch?v=yF-GvT8Clnk

Cytat:
Ja ucze sie z kser, sama nie notuję - moje notatki mimo, że sa nadzwyczaj komplente to zwykle przebrzydkie i i tak kseruję, więc doszłam do wniosku, że nie będę marnowac papieru do moich notatek. Ale podczas nauki i tak przepisuję sobie najważniejsze rzeczy i wszystko mam pokreslone pisaczkamiMam jedno ulubione pismo - mojej przyjaciółki, ale niestety ona nigdy nie ma wszystkich notatek, więc uczę się z innych, kompletnych a do jej notatek zerkam, bo lubie jej pismo
ee to moje notatki to idealy wszyscy chetnie ode mnie kseruja, bo pisze bardzo wyraznie i jest w nich porzadeczek jestem wzrokowcem i pisze tak zeby mi sie z nich dobrze uczylo w dodatku sa na duzych bialych kartkach A4, wiec wszystko wyraznie widac

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2008-11-27 o 22:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości