|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
SZANA podobno cerę rozpoznaje się tak że myje sie ją a po kilku godzinach przykłada się do niej serwetkę i patrzysz gdzie ci tłuszcz się odbił- jak na calej buzi to tłusta, jak w strefie T to mieszana. Ja mam cerę tłustą ale kiedys mialam mieszaną. Tłusta to jak właśnie ci się przetłuszcza, masz rozszerzone pory, wypryski... Co do maseczki to stosowałam z drożdży ale nic nie pomogło, ja za to polecam z glinki! zielonej lub białej- kupujesz saszetkę w aptece za 5zł i rozrabiasz z wodą wg przepisu- maseczka starcza na kilka razy więc jak wydasz 5zł na miesiąc to nie zbankrutujesz a efekt super. Mi też bardzo pomogły płatki z Garniera- takie okrągłe pudełko za ok 15zł i starcza na miesiąc i buzia jest super. Na krostki też możesz kłaść pastę cynkową- kosztuje złotówkę w aptece a świetnie pomaga. Sudocream już wspominałam. Afronis tez pomaga ale bardzo wysusza więc nie radzę stosowac na całą twarz, raczej miejscowo. hmmm myślę co jeszcze pomaga... ale myślę że jak to wypróbujesz to ci pomoże. A do pielęgnacji buzi używaj kosmetyków do twojej cery konkretnie bo wtedy zadzialają- np dowiedzialam sie że do cery tłustej nie wolno uzywac kosmetyków do cery trądzikowej bo za bardzo wysuszają... a cerę tłustą trzeba nawilżać. Nie natłuszczać a nawilżąć. Ja używam kremu Humektan jest super i nie zapycha porów no i tani jest. jakby jeszcze jakies pytania to służe pomoca ![]() a może wodę termalną sobie kup- super łagodzi zaczerwienienia itp... może i to swędzenie przejdzie..
|
|
#4232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę sobie to wszystko zapisać bo na pewno nie zapamiętam tych nazw ale spróbuje co mi radzisz,pójdę i w aptece wykupię co nieco zrobię też jutro ten test skórny o którym napisałaś ale wydaję mi się ,że mam jednak tłustą cerę.Ja używam kremiku z nivea-matujący krem nawilżający na dzień to może być? ale jak mi się skończy to wypróbuję ten Twój kurcze tak bym chciała mieć cerę taką jak w wakacje tzn ja nie pamiętam kiedy miałam całkiem super twarz bo zawsze coś wyskakuje ale w wakacje jest dużo lepiej bo raz na kilka dni sie coś pojawi tylko ale to co mam teraz to przesada już dziękuje jeszcze raz i przepisuję to co wypisałaś
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co nie wiem czy ten twój krem dobry, musiałabym jego skład przeanalizowac za pomocą dziewczyn na biochemii urody ale to własnie dzięki nim pozbyłam się całej sterty szkodzących tłustej cerze kosmetyków bo większość zapychała pory i zamiast poprawiac stan cery to tylko wysyp zaskórników powodowała i innych syfów.
co do kremu matującego to nie za bardzo poleca się kremy matujące bo one absorbują tłuszczyk ten co jest na buzi i tłusta skóra zaraz sobie "myśli" że musi jeszcze więcej sebum produkowac skoro to co produkuje to za mało... więc poleca się kremy nawilżające a nie matujące i o prostym składzie- lekkie, beztłuszczowe, bez żadnego paraffinum liquidum w skłądzie itp. Humektan znalazłam na wizazu właśnie- raczej go w aptekach nie mają na stanie ale prosisz o zamówienie i nawet tego samego dnia jak jest dostawa to go masz- 30ml kosztujeok 10zł a 100ml kosztuje ok 20zł. fajne jest to że możesz sobie najpierw kupic male opakowanie żeby stwierdzic czy ci pasuje ale wszystkie dziewczyny o tlustej cerze na wizazu zawsze sięgają po kolejne tym razem duże opakowanie ![]() jeśli napiszesz mi co stosujesz do pielęgnacji cery to podpowiem ci co jest dobre a co złe bo sama studiuje wizaz od roku w poszukiwaniu idealnej pielęgnacji tłustej cery
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na początek nie wiem czy dobrze robię i może to głupio zabrzmi ale chcę zacząć myć twarz szarym mydłem,taki zwykłym bo gdzieś czytałam ,że to pomaga na tłustą cerę...a Ty co o tym myślisz??? ten kremik na pewno kupię skoro mówisz,że matujące nie nadają się do cery tłustej,więc jutro kupię też to mniejsze opakowanie a jak nie będą mieli to zamówię przemywam twarz tonikiem Clean and Clear do skóry wrażliwej ale to tak z 2 razy w tygodniu no i do dzisiaj stosowałam ten kremik o którym już napisałam. Chyba to by było na tyle
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz niektórzy mówią że to pomaga to szare mydło ale żadna z wizazanek jeszcze nie przestała mieć kłopotów z cerą po mydle....
najlepiej używać specjalnych żeli do cery tłustej nie zawierających w składzie mydła. Najlepsze do tego są żele z firm kosmetyków aptecznych. uwierz mi różnica między żelami do twarzy tymi zwykłymi drogeryjnymi a tymi z apteki jest ogromna. Ja sama używam żelu Avene i to moje odkrycie roku! jest drogi bo kosztuje ok 45zł ale za to używam go od lipca czyli już ponad 4 miesiące a zużyłam może 1/4 buteleczki???? to jak się przeliczy ile razy w roku kupuje się żel do buzi to jeszcze taniej wychodzi bo ten starczy mi spokojnie na rok albo i dłuzej. No i nic lepiej nie oczyszcza cery tonik z clean & clear na pewno zawiera alkohol a skórze tłustej służą toniki bezalkoholowe więc lepiej nie używac żadnego niż takiego z alkoholem... wysuszy skórę i spowoduje jeszcze większe przetłuszczanie się.... koniecznie przynajmniej 2 razy w tygodniu peeling! inaczej martwe komórki naskórka zatkają pory i cała twarz w zaskórnikach i czarnych kropkach gotowa... maseczki z glinki oczywiscie tez regularnie. No i jeszcze fajnie działa woda termalna- używam jej nawet zamiast kremu- swietnie nawilża, łagodzi a wieczorem jak się nia popsikam to cerę mam świeżą jak po przebudzeniu- obowiązkowo przed randką no i makijaż... najlepiej w ogóle się nie malowac- wszystko zapycha oprócz pudru mineralnego. Sprawdzone przez dziewczyny na biochemii urody skłądy mowią że chyba każdy podkłąd i puder zapychają pory... nawet te do cery tłustej się do niczego nie nadają... dlatego ja przestałam się malowac i mam o niebo lepszą cerę- zbliżoną do tej wakacyjnej!!!teraz muszę się zbierać na uczelnię ale w razie pytań służę pomocą
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jaki peeling najlepiej? bo na tym się w ogóle nie znam ![]() przepisałam sobie wszystko o czym napisałaś i powolutku zacznę kupować i próbować ![]() ja niestety mam nałóg malowania się nie robię makijażu tylko jak wiem,że na pewno zostanę w domku cały dzień a tak to to jest silniejsze ode mnie wiem,że lepiej jakbym się nie malowała ale zawsze miałam z powodu cery kompleksy...To leć Tancerko na zajęcia ,do potem albo do jutra
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
peelingi są na wizazu dwa najlepsze- jeden to peeling St. Ives do cery tłustej- w kazdej drogerii za ok 11zł dostaniesz- ma większe drobinki i jedt mega wydajny bo ma aż 150ml a drugi to peeling z avonu z serii Cleanskin- ma 75ml i drobniejsze drobinki ale jest równie dobry- mialam oba i oba są dla mnie numerami1.
malowanie się... to był mój nałóg od daaaaawna ale to błędne kolo- dbanie o cere i niszczenie efektów makijazem więc się ośmielilam i guzik mnie obchodzi ze nie mam idealnej cery ale moim marzeniem jest miec piękną cerę bez przebarwien po krostkach i bez zaskórników i wyprysków. wypryski pokonalam, zaskórniki da się pokonac tylko nie malując się zapychaczami. Jeśli chcesz się maloac to kup sobie puder mineralny- teraz je reklamują czesto w tv. Zastępuje podkład i puder no i to jedyny kosmetyk który można stosowac na tłustą cerę. ja własnie przymierzam się do zakupu ale musze poczytac o odcieniach bo ja mam bladziutką cerę i nie chce wyglądac jak pomaranczowa jakas przez zły odcien... jeśli masz problem z przebarwieniami to te chętnie opowiem ci co wyczytałam o tym na wizazu przez rok. Wiesz powiem ci że aż ci zazdroszcze że masz tu takie streszczenie hehehe bo ja się oczytałam jak świr wizazu żeby wyciągnąć z niego odpowiednie wnioski i wyleczyc twarz hehe jesli chodzi o niejednolity koloryt buzi przez ślady po krostkach to najlepsze sa zabiegi u kosmetyczki. dermatolog mnie na cos takiego wysłała i powiem ci że aż kosmetyczki podziwiały wtedy moją cerę bo była jak u modelki- nie kłamię!!! ale to są drogie zabawy.. jeden zabieg złuszczania kosztuje ok 100zł a zabiegów trzeba wziąć 7... ale chętnie bym go powtórzyła gdybym miała 700zł wolnych... no ale w domu też można złuszczać buzięi skutecznie ale dłużej to trwa. Otóż jest taki gigantyczny temat na wizazu jak kwasy. Ale nie wiem czy cię to zainteresuje. Bo może wcale nie masz takiej potrzeby. No ale skoro nie mozesz chodzic bez makijażu to ide o zakład że masz taki sam problem.. opowiem ci jak chcesz ![]() wreszcie mogę się podzielić zdobytą wiedza
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
ja się chyba zaraz zmwam do domu, bo TZ i tak tylko lezy w łóżku i się nie odzywa do mnie
ok ma 39 stopni goraczki, ale bez przesady. Facet jak jest chory to od razu jakby na katafalku leżał-tak się zachowuje
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jak ja mam 39 stopni gorączki to się czuję tak jakbym schodziła z tego świata więc nie oczekuj od niego cudów... miałaś kiedys taką gorączkę???? nie dziwne ze się nie odzywa bo pewnie ledwo co ma siłę leżeć... z taką gorączką to nie żarty a ty chcesz żeby jeszcze się tobą zajmował na randce... odpuść mu dzisiaj niech idzie spać.
ja uciekam na uczelnie buziaki
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc może kupię ten puder mineralny,zobaczę ile kosztuje takie cudomam problem z przebarwieniami niestety ale co to za kwasy? matko jak to strasznie brzmi hehe...niestety nie stać mnie na takie zabiegi u kosmetyczki jak możesz to napisz o tych kwasach chętnie odbiorę od Ciebie Twoją wiedzę tzn możesz mnie kształcić
|
|
|
|
|
#4244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kosmetyków to ja używam toniku Clinique i jest dobry na wszystko Nie mam problemów z cerą, ale mój brat ma i tez używa, bo mu pomaga, więc polecam![]() A kto powiedział, że makijaz niszczy cerę?Przecież teraz sa takie podkłady, że nawilżają i inne cuda robią. Niszczy na pewno brak demakijażu, oczyszczania, złuszczania i nawilżania. Cytat:
NIedługo stworzysz karteczkowe imperium![]() Cytat:
Mi tam cisza nie przeszkadza a czasem to nawet wolę![]() Byliśmy w kościele i mamy już zaklepany I M. dzwonił do fotografa, więc na sobotę mamy fotografa i kamerzyste umówionych a wieczorkiem imprezka
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-27 o 20:25 |
|||
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane odbiegły od tematu ślubów
![]() A moje Kochanie zrobiło Nam dzisiaj na obaidokolacyje tortille ![]() Wiecie co: Moi dobrzy znajomi zerwali zaręczyny Wczoraj sie dowiedziałam i szok na maksa.. Ślub mieli zaplanowany na wrzesień 2009r., mieli już salę, orkiestrę..A teraz rozmawiam z kumplem i pisze mi ze listopad tego roku to jakiś fatalny jest on tez się rozstał z dziewczyna po kilku latach i ktoś z Jego znajomych też zrywa zaręczyny i wogole dooopa ![]() Dobrze że się kończy ten miesiąc już za chwile Onaella gratuluje
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
moi znajomi mieli brac slub przed nami, ale tak sie poklocili, ze zerwali zareczyny w dzien, w ktorym mieli jechac rezerwowac sale i podpisywac umowe... kolezanka koledze wybaczyla, ale na razie temat slubny umilkl...
mam nadzieje, ze na naszym watku zadna nie bedzie miala takich cyrkow
|
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam dać odpowiedź i przypadkiem weszłam w Twoj profil lain
![]() Tak musimy się trzymać dzielnie!
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Przykro byc świadkiem tego jak się zanjomym nie układa, ale lepiej się rozstac przed ślubem niż krótko po. My dziś z tż tak rozmawialiśmy, że jak już tak wszystko zarezerwujemy to aż głupio sie rozstawać, już same te rezerwacje sa jak ślub
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj sama iedzę i jakoś mi tak smutno
P. w domu już pewnie śpi bo ma gorączkę(39stopni) ale ja też zaraz się położe chyba
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ale juz jutro przyjezdza i o tej porze bede juz go miala tylko dla siebie i juz zapowiedzial, ze sie na dniach wybierzemy do restauracji na jakies pyszne przystawki wlasnie szukam czegos interesujacego
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
My idziemy w sobote na jakis fajny obiadek, bo jak się po tych naszych wizażowych rozmowach napaliłam na pyszne jedzonko, to mi M. obiecał
![]() Znalazłam ładne zaproszenia: http://www.allegro.pl/item491558615_..._promocja.html http://www.allegro.pl/item485480872_..._promocja.html w ogóle to chciałabym zaproszenia na papierze perłowym, jest droższy, ale też grubszy i porządnie się prezentuje. Winietki tez niegłupie: http://www.allegro.pl/item489588317_..._2_sztuki.html A i byłam wczoraj w kwiaciarni i pani miała bukiety ze storczyków to przy okazji zapytałam czy ładnie sie trzymają we włosach i powiedziała, że tak i sama miała we włosach na ślubie Ale na bukiet powiedziała, że nie bardzo, że ładniej prezentuja się róże.
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tak sobie ogladam menu roznych miejsc i cos czuje, ze znow trafimy tam gdzie zazwyczaj (tj. nic nowego nie zobaczymy )Cytat:
|
||
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W porze obiadowej będziemy na rynku, więc pewnie sie skończy w Mamma Mia, bo mam apetyt na cos włoskiego a tam jest smacznie![]() Chyba, że tz będzie miał ochote na cos innego to gdzie wejdziemy tam zjemy Czytam sobie teraz menu - mniam![]() http://www.mammamia.net.pl/MammaMia_menu_05032008.pdf Ja też lubie takie grube róże ![]() Wyślę tztwoi na słuzbową skrzynke menu, żeby sie napalił na to co ja
|
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
ja mialabym ochote na:
-Grzanki z ricottą, czosnkiem i bazylią pod pierzynką z szynki parmeńskiej -Sałatke z kurczakiem marynowanym w occie balsamicznym z dodatkiem migdałów i avocado z sosem vinaigrette dlatego chyba skonczymy tam gdzie zwykle ![]() buuuu tesknie ![]() zawsze jakos dzien przed powrotem najbardziej ![]() i zrobilabym cos konstruktywnego, ale mam takiego lenia, ze az przykro...
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że tam wylądujemy, ale mam obawy, bo z foto jesteśmy umówieni na Rynku a później od razu gdzieś na alejach z kamerzystą i pewnie nie będzie nam sie chciało wracać na karmelicką I sie skończy w osiedlowej pizzerii - która jest dobra, ale to nie to samooooooooooo![]() Zrób cos konstruktywnego na jutro - jakąs maseczke albo inne badziewie nałóż i sie ciesz, że to juz jutro a nie bucz ![]() Aha LAin - Wy juz sobie wydrukowaliście umowę i przyszliście z nią? Czy foto miał swoją? |
|
|
|
|
#4256 |
|
Adwokat diabła
|
Dziewczyny ja już nie nadążam Was czytać.. zaraz nowa część
![]() ja też mam problemy ze swoim no ale co zrobię?
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba juz tylko na niej doprecyzowac dlugopisem co bedzie obejmowala usluga, jaka cena itp. ale takie regulki ktore musza byc na kazdej umowie to juz tam sa ![]() z ta maseczka to dobry pomysl. akurat mam w domu dotleniajaca. przyda sie ![]() i nawet zaczelam juz przepisywac notatki z wykladu skserowane od kolezanki (nie lubie sie uczyc z kser, szczegonie jak nie ma na nich mojego pisma )
|
|
|
|
|
#4258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się marzy mocna muzyka i volume na maxa (np Bush "Chemicals between us" uwielbiam tą piosenkę). Grrrr.... ale by było. Tylko, że aktualnie nie mogę sobie na to pozwolić, bo nie mieszkam sama. Macie tu do posłuchania http://pl.youtube.com/watch?v=l9T55V-FY6A Uwielbiam, zwłaszcza refren i tą gitarę przed nim. Edit: a teraz to też tylko muza do zagłuszenia domowników, albo cisza, albo Sade, czyli romantycznie. Ehh nie mogę się doczekać, aż będziemy mieć swój domek. Cytat:
Edytowane przez Elitka4 Czas edycji: 2008-11-27 o 22:36 |
||
|
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ucze sie z kser, sama nie notuję - moje notatki mimo, że sa nadzwyczaj komplente to zwykle przebrzydkie i i tak kseruję, więc doszłam do wniosku, że nie będę marnowac papieru do moich notatek. Ale podczas nauki i tak przepisuję sobie najważniejsze rzeczy i wszystko mam pokreslone pisaczkami Mam jedno ulubione pismo - mojej przyjaciółki, ale niestety ona nigdy nie ma wszystkich notatek, więc uczę się z innych, kompletnych a do jej notatek zerkam, bo lubie jej pismo
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-11-27 o 22:36 |
||
|
|
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wszyscy chetnie ode mnie kseruja, bo pisze bardzo wyraznie i jest w nich porzadeczek jestem wzrokowcem i pisze tak zeby mi sie z nich dobrze uczylo w dodatku sa na duzych bialych kartkach A4, wiec wszystko wyraznie widac
Edytowane przez lain Czas edycji: 2008-11-27 o 22:40 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

napewno skorzystam z rad !rano kupię w aptece co napisałąś i popróbuje
jeśli może być gorszy

zrobię też jutro ten test skórny o którym napisałaś ale wydaję mi się ,że mam jednak tłustą cerę.Ja używam kremiku z nivea-matujący krem nawilżający na dzień to może być? ale jak mi się skończy to wypróbuję ten Twój
kurcze tak bym chciała mieć cerę taką jak w wakacje

Wczoraj sie dowiedziałam i szok na maksa.. Ślub mieli zaplanowany na wrzesień 2009r., mieli już salę, orkiestrę..