![]() |
#2311 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Samotne Mamusie ... ?? ...
Wiem tylko jakos boje sie nowej pracy jakakolwiek by nie byla...boje sie ze sie nie sprawdze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
To odpowiedzialna bardzo praca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Zakorzenienie
|
no przecież jesteś odpowiedzialną osobą... jako samotna matka jesteś wulkanem odpowiedzialności więc czego się boisz... dasz radę!!!
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
wiem ale jakos tak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
to jest praca w szpitalu jak opiekunka mam prawo wykonywac to co pielegniarka tylko bez iniekcji i rozdawania lekow i troche sie boje ze wszytko ze szkoly zapomnialam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2318 |
Rozeznanie
|
nawet jesli zapomniałas to zawsze mozesz sbie przypomniec , więc bez strachów . Trzymam kciuki zeby się udało !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
Zadomowienie
|
właśnie poradzisz sobie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
anulcia ja też gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2321 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja jaki mam wilczy apetyt!! szok dosłownie i kilogramy rosną heh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laski.
czuje się strasznie skołowana po tej rehabilitacji, Ala się obudziła i musze kończyć wiec skopiowalam to co napisałam na płodziankach o nasezj dzisiejszej wyprawie i naszym problemie - ciemieniuszcze, mam nadzieje, ze nie maci mi za złe ze skopiowałam, No i byłyśmy na tej rehabilitacji. Problemow z komunikacja miejska nie mialyśmy, wszytsko szło sparwnie, ale... czuje się jakoś dziwnie po tej rehabilitacji. Gościu nic nie powiedział zeby Ala miała jakieś napiecie mieśniowe. Wydaje mi się, ze nie jest jej ta rehabilitacja potrzebna, ale chyba mi ![]() ![]() ![]() czuje się lekki zakret po tej rehabilitacji. no i wymiekam też jeżlei chodzi o małej skóre, nie wiem już sama jak mam ja pielegnować, w czym kąpać bo wicznie coś ma na twarzy. już pzrestałam słodkie jeść. Od krowy to jem tylko masło. Ciemieniucha iwecznie wraca, nie mogę jej wytepić. 3 dni temu znalazlam na ytle główki znalazłam bardzo suhce place, zdrapałam je, naoliwiłam i co, rano znowu są , ręce mi opadają. Ochoty na sex juz nawet nie mam ;( Anulciak nie boj sie , chociaz rozumiem cie bo tez bym sie bala, ale głowa do gory.
![]() |
#2323 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
To wspaniała wiadomość ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A próbowałas wykąpac małą w "krochmalu" ? Jeśli ciemieniucha nawraca to odstaw oliwke.Skóra nie może przez nią oddychac i dlatego ciemieniucha powraca.Daj główce odpocząć i zobaczysz co bedzie.Gdzieś miałam przepis na maść na wszelkie uczulenia - musze poszukać.Dostałam to w szpitalu,pomagało dosłownie na wszystko -potówki,odparzenia a nawet na oparzenia. No a teraz złe wieści ![]() ![]() Moje nereczki niestety nie są w dobrej formie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie stosowałam "metody kołyski" i powiem Ci, ze cięzko na moim przewijaku się to robi, ponieważ on ma brzegi takie wyzej by dziecko sie nie skulneło. Uważam, ze ta metoda nie jest wygodna, ale moze się wprawię. A tak wogole to starsznie wyrodna ze mnie matka bo ja prawie od poczatku nosiłam ją w pionie. Boje się, ze jak odtswie calkiem oliwke to cała główka będzie w ciemieniuszcze i co wówczas zrobie
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-11-27 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
a moze kup sobie w aptece olejuszkę... to środek na ciemieniuche... a wyczesujesz jak Ci kiedyś radziłam... I nie mów mi Dorbarku że jestes wyrodną matką bo tak nie jest
![]() |
#2326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak sie dzisiaj czuje, ale pewnie nieługo mi przejdzie. Wiesz ja miałam olejuszke, ale jakoś ona nam nie pasuje. Pediatra mi moiwl, ze dieta tez wpywa na pojawianie sie ciemienuchy, atylko co ja znowu zjdałąm ![]()
![]() |
![]() |
#2327 | |
Zadomowienie
|
jejku jakie maleństwo!!!!!!!!! boskie!
Cytat:
pierwsze 3 dni rzeczywiście były trudne, nie wiedziałam gdzie się podziać, nie znalam dzieci i ich przyzwyczajeń, nie wiedziałam jakie panują tam zwyczaje.. i wiesz co? nie taki diabeł straszny ![]() głowa do góry i czekamy na sprawozdanie z nowej pracy ![]() ![]() dorbar - bo teraz wśród rehabilitantów wyraźny jest trend żeby nie ingerować w naturalny rozwój dziecka, niczego nie przyśpieszać. Dlatego nie powinno się sadzać dziecka zanim samo tego nie zrobi, nie prowadzać za rączki, nie używać chodzika... Wcześniej czy później dziecko samo do tego dojdzie i zacznie się podciągać za meble i chodzić. Te sposoby co ci pokazywał (chyba to metoda bobatha tak?) opieki nad dzieckiem mają utrwalać prawidłowe wzorce ruchowe. Z napięciem mięśniowym to różnie bywa, z tego co czytam na forach to mnóstwo maluchów ma zbyt wysokie lub zbyt niskie napięcie mięśniowe na początku, a potem to się wyrównuje poprzez aktywność dziecka. Co do noszenia w pionie mój maluch od małego się do tego przyzwyczaił - a wszystko przez cholerne kolki :/ tylko taka pozycja (ułatwiająca odbekiwanie) lub noszenie w chuście mu przynosiło ulgę, więc też był noszony przede wszytkim w tej pozycji a tą "metodę kołyski" to wybiórczo ją stosowałam ![]() Najważniejsze - nie czuj się winna! nie ma matek idealnych! poza tym nie istnieją szkoły które uczyłyby jak być dobrą mamą - wszystkiego uczymy się na własnych (ewentualnie cudzych błędach) awenturyn! niedobrze :/ mam nadzieję, że szybko dojdziesz z nimi do ładu! wczoraj miałam ciężki dzień pracy - dzieciakom tak odwalało że szok! nie wiem czy ciśnienie jakieś nie takie czy burza idzie czy co ale co poniektórzy przechodzili sami siebie... Dzisiaj dla odmiany mój synek dostał małpiego rozumu i na przemian szaleje i rozrabia i jęczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
Mukaa a Ty w przedszkolu pracujesz?
poczucie winy pewnie mi niedługo przejdzie. Ale wiecie co to jest dziwne bo ta rehabilitacj amiała być dla Ali, a w sumie to na to wyjdzie, że to ja będę się uczyła, szybki kurs opieki ![]()
![]() |
#2329 | ||
Raczkowanie
|
dziękuje wszystkim
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Małgosia1051 ja też strasznie czekałam a teraz nawet nie wiem kiedy to zleciało, ile CI jeszcze zostało?? Mój maluszek przechodzi żółtaczkę, ale chyba już mu przechodzi jutro mamy pierwsze badania i mam nadzieje, że nie trafi do szpitala. Położna kazała mi go karmić co 2 godziny, że to pomoże, ale malucha dobudzić nie można, macie jakieś sprawdzone sposoby na budzenie maluszków?? Już robię wszystko, jak się przebudza i przyłoże go do cyca to moment usypia.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2331 | |
Zakorzenienie
|
Kocham imię Filip
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2332 |
Wtajemniczenie
|
Khvila ja podawalam glukoze spozywcza by zoltaczki sie pozbyc i szybko przeszlo.
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Od glukozy dzieci niepotrzebnie tyją... Sorry, ale to jest fakt...
![]() |
#2334 | |
Wtajemniczenie
|
Xantia Ty to zawsze musisz się czegos doczepić, ale mi to nie przeszkadza, więc
Cytat:
![]() ![]() za 5 miechow to bedzie miala prawie 9 miesiecy, ja zaczelam chodzic jak mialam 8 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2335 |
Wtajemniczenie
|
jakoś nie jest gruba. a zresztą to polożna poleciła
![]()
![]() |
#2336 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gruba w sensie otyła może nie jest, ale bardzo pełna tak... Spokojnej nocy...
![]() |
![]() |
#2337 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wysle ci na priva Cytat:
jezeli uwazasz, ze niemowlak ktory ma 3,5 misiaca i wazy 6,5kg jest pelne to chyba masz nie rowno pod sufitem.
![]() |
![]() |
#2338 |
Zakorzenienie
|
Kochane nadal sie waham bo dziewczyny mi mowily zem czasami sa bardzo wykorzystywane przez pielegniarki..ale papiery napisze i w poniedzialek w razie czego zloze a jesli nie to bede szukac gdzies w biurze zeby robic na jedna zmiane...
Dorbarku co do ciemieniuchy to nie pomoge bo moj kubus nie mial wcale ale rehabilitant ma racje nawet jak mala nie ma napiecia miesniowego to lepiej dla jej bioderek jak zmienisz sposob ubierania ale co do chodzenia to moj kuba mial troche ponad 5 miesiecy jak raczkowal a niecale 10 jak chodzil i bardzo mnie cieszy ze tak sie ladnie rozwijal!! A dopajanie maluch woda z glukoza wcale nie musi powodowac otylosci bo robi sie to sporadycznie a mleko matki tez jest slodkie...L ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Zakorzenienie
|
moja siostra zaczęła chodzić jak miała 9 miesięcy a ja jak 10 więc to nie jest nic dziwnego... dziewczynki w ogóle prędzej zaczynają wszystko robić, więc Dorbarek ma rację, że Ala może zacząć chodzić za 5 miesięcy
![]() |
#2340 |
Zakorzenienie
|
Szanuj się kobieto!! Ja nie rzucam w Twoją stronę epitetami i Ty też tego nie rób ok?? Bo nie mnie, ale siebie poniżasz. Z tego co widać, pojęcia za wiele o rozwoju dziecka nie masz, co potwierdził rehabilitant, delikatnie dając Ci do zrozumienia, że większość rzeczy przy dziecku ROBISZ ŹLE. Nie chciał być bezpośredni tak jak ja, więc inaczej to ujął.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.