Wesele w Lesznie i okolicach - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-26, 12:32   #121
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach

nikkusia no niestety takie czasy, roczniki wyżowe zakładają rodziny i dlatego trzeba spieszyć się z załatwianiem sali. Na pocieszenie powiem tylko tylko, że u nas w regionie aż tak źle nie jest, ja zamawiam salę na 1,5 roku przed ślubem i było jeszcze sporo wolnych dat, a np na śląsku trzeba salę zamawiać z ponad 2-letnim wyprzedzeniem.
O sali w Błotnicy wiem jedynie z radia nie byłam tam i nie znam nikogo kto by się tam bawił na jakiejś imprezie.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 12:45   #122
nikkusia
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach

Baja86..nio niestety..nie chchemy czekac z weselem do 210 roku bo z tego co sie orientowaliśmy wiekszość terminów zajeta;/ myśleliśmy ze sie uporamy z tym wszystkim.. z tego cio słyszeliśmy o restauracji Ballada w Błotnicy to jest tam ciekawie wystrój ładny i jedzenie podobno dobre..jak wiadomo chodzą różne opiniee...Tylko jest jedna rzecz która mnie przeraża t.j to że maja=ą tam dośc duzo wolnych terminów a dokładniej wolne terminy mają juz od 19 września i dalej...Nie wiem czym to spowodowane ale chyba Tym ze starsze liczniejsze roczniki zakładają rodziny i i organizują wesela raczej na sali- bo nizszy koszt niż w restauracji i jak wiadomo nie zawsze restauracja pomieści daną liczbę osób. Poza tym Błotnica znajduje sie w mało konfortowym miejscu. Ponieważ mieszkancy leszna i okolic skupiają sie na Ramzesie, Edenie, Restauracji Zamkowej itp., co więcej Ballada jest stosunkowo ktrótko otwarta bo rok temu...
ceny maja jak w standardowej restauracji czyli 130 zł za osobę z ciastem..( 3 kawałki miecha do obiadu to chyba wszędzie standard)
Porsze pomóżcie mi równiez w doborze zespołu znacie cosik ciekawego?
A co myslicie o FOTO STUDIU MAJA chcemy tam miec zdjęcia nio i kamerę- zażyczyli sobie łącznie 2500(1000 zł kamera+1500 album)
pozdraiwm serdecznie
nikkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 12:56   #123
baja_86
Zakorzenienie

No skoro opinie mają dobre to chyba warto zaryzykować. Myślę, że wolne terminy mają bo to słabo rozreklamowane miejsce, tak jak piszesz w niezbyt dobrym miejscu, bo troszkę daleko od Leszna. a taki dojazd wiąże się z dodatkowymi kosztami, bo czasem nie każdy z gości ma jak dojechać.
Generalnie problem leży w tym, że jest mało sal weselnych w naszej okolicy, gdyby było więcej to nie trzeba by tak szybko rezerwować terminów.
Co do zespołu to ja polecam swój, czyli zespół Colorado, jest to 5-os. zespół, skład męski, młodzi, fajnie grają, biorą 2500 zł + dojazd.
Ooo widzę, że Studio Maja podrożało, od nas chcieli 1000 zł za film i 1000 zł za zdjęcia. To porządna firma, widziałam wiele ich filów i zdjęć. Możesz być o nich spokojna. My się na nich nie zdecydowaliśmy, bo znaleźliśmy równie fajnego kamerzystę i fotografa w tańszej cenie.
Stary 2008-11-26, 13:10   #124
nikkusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
No skoro opinie mają dobre to chyba warto zaryzykować. Myślę, że wolne terminy mają bo to słabo rozreklamowane miejsce, tak jak piszesz w niezbyt dobrym miejscu, bo troszkę daleko od Leszna. a taki dojazd wiąże się z dodatkowymi kosztami, bo czasem nie każdy z gości ma jak dojechać.
Generalnie problem leży w tym, że jest mało sal weselnych w naszej okolicy, gdyby było więcej to nie trzeba by tak szybko rezerwować terminów.
Co do zespołu to ja polecam swój, czyli zespół Colorado, jest to 5-os. zespół, skład męski, młodzi, fajnie grają, biorą 2500 zł + dojazd.
Ooo widzę, że Studio Maja podrożało, od nas chcieli 1000 zł za film i 1000 zł za zdjęcia. To porządna firma, widziałam wiele ich filów i zdjęć. Możesz być o nich spokojna. My się na nich nie zdecydowaliśmy, bo znaleźliśmy równie fajnego kamerzystę i fotografa w tańszej cenie.

A mozesz podac mi nr telefonu do tego zepołu colorado?? byłabym bardzo wdzięczna..))mam nadziję zze już niedługo wszytsko załatwimy i bedziemy tylko czekali na ten wzny dzień
nikkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 13:12   #125
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikkusia Pokaż wiadomość
A mozesz podac mi nr telefonu do tego zepołu colorado?? byłabym bardzo wdzięczna..))mam nadziję zze już niedługo wszytsko załatwimy i bedziemy tylko czekali na ten wzny dzień
rzucam namiarami Colorado- Paweł Gościniak tel. 0 505 509 056
więcej namiarów na inne zespoły znajdziesz na stronie radio elka
Stary 2008-11-26, 17:45   #126
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikkusia Pokaż wiadomość
Baja86..nio niestety..nie chchemy czekac z weselem do 210 roku bo z tego co sie orientowaliśmy wiekszość terminów zajeta;/ myśleliśmy ze sie uporamy z tym wszystkim.. z tego cio słyszeliśmy o restauracji Ballada w Błotnicy to jest tam ciekawie wystrój ładny i jedzenie podobno dobre..jak wiadomo chodzą różne opiniee...Tylko jest jedna rzecz która mnie przeraża t.j to że maja=ą tam dośc duzo wolnych terminów a dokładniej wolne terminy mają juz od 19 września i dalej...Nie wiem czym to spowodowane ale chyba Tym ze starsze liczniejsze roczniki zakładają rodziny i i organizują wesela raczej na sali- bo nizszy koszt niż w restauracji i jak wiadomo nie zawsze restauracja pomieści daną liczbę osób. Poza tym Błotnica znajduje sie w mało konfortowym miejscu. Ponieważ mieszkancy leszna i okolic skupiają sie na Ramzesie, Edenie, Restauracji Zamkowej itp., co więcej Ballada jest stosunkowo ktrótko otwarta bo rok temu...
ceny maja jak w standardowej restauracji czyli 130 zł za osobę z ciastem..( 3 kawałki miecha do obiadu to chyba wszędzie standard)
Porsze pomóżcie mi równiez w doborze zespołu znacie cosik ciekawego?
A co myslicie o FOTO STUDIU MAJA chcemy tam miec zdjęcia nio i kamerę- zażyczyli sobie łącznie 2500(1000 zł kamera+1500 album)
pozdraiwm serdecznie
Jesli martwisz się to salą to wydaję mi sie ze nie ma takiej potrzeby, bo jeśli byłaś tam, widziałaś na własne oczy i ci się podobało, a jeśli chodzi o jedzenie to zawsze możecie poprosić o obiad próbny z pewnościa się na to zgodzą, jeśli nie za darmo to za jakąś drobna opłatą. ja ci powiem że my sale mamy od czerwca zarezerwowaną i też mieliśmy sporo kłopotu. co do zespołu to my mamy zespół PLAY z Leszna, widziałam kilka nagrań z wesela i musze przyznać ze mi się podobało. możesz sobie wejść na stronę radia elki i tam jest naprawde bardzo dużo zespołów. Słyszałam że bardzo fajnie gra zespół PARADISE, MODUS z Jutrosina.

Edytowane przez sylwiatkoo1
Czas edycji: 2008-11-26 o 17:47
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 18:01   #127
espace
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1 Pokaż wiadomość
hmm... czy my mówimy o tej samej sali?? bo już się pogubiłam. Sala o której ja mówie z pewnościa jest na dosyć sporą liczbe gości.
nie pogubilas sie mowimy o innych salach pozdrawiam
espace jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 18:18   #128
Madeleinei
Przyczajenie

Wesele w Lesznie i okolicach

co do sali w Ramzsie to nam się udało bo akurat ktoś zrezygnował i z tego co wiem na 2009 nie ma juz terminow tzn. takic rozsądnych no bo wiesz na 1 listopada jest My zrezygnowaliśmy z sali Toskania we Włoszakowiach wstępnie rezerwowalismy na 14 sierpnia - juz ich informowalismy, bo wlascicielka byla super oraz z sali w Krzemieniewie Dobrodziej na 12 czerwca tam jeszcze nie dzwonilismy aby odmowic ale na 100 % nie chcemy wiec mozna probowac POWODZENIA DZIEWCZYNY

A co do zespołu Colorado to wlasnie dzisiaj dzwonilam maja mi sprawdzic czy maja moj wolny termin i biara faktycznie 2500 ale za ten tzw. dojazd to 200 a raptem to niedaleko bo w Wilkowicach moze cos utargujemy mam taka nadzieje mamy jeszcze wstepnie zarezerwowany zesp. bass studio ale nie jestesmy ich pewni

a wiecie moze czy foto maja bierze jakas zaliczke? i ile mam za samo kamerowanie 1200 zaspiewali ((

Sylwiatko te nagrania z Waszego zespołu tj. Agencja Muzyczna Play gdzies na internecie mozna znalezc ?

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-11-30 o 19:33 Powód: PROSZę NIE PISAć POSTóW POD SOBą I UżYWAć OPCJI EDYTUJ!!
Madeleinei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-26, 19:46   #129
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleinei Pokaż wiadomość
A co do zespołu Colorado to wlasnie dzisiaj dzwonilam maja mi sprawdzic czy maja moj wolny termin i biara faktycznie 2500 ale za ten tzw. dojazd to 200 a raptem to niedaleko bo w Wilkowicach moze cos utargujemy mam taka nadzieje mamy jeszcze wstepnie zarezerwowany zesp. bass studio ale nie jestesmy ich pewni
my też wesele mamy blisko Leszna, a za dojazd biorą tyle samo, podejrzewam, że ten dojazd to nic innego jak opłata do Zaiksu, bo w umowie jest wspomniane, ze to oni regulują te kwestie, wiadomo,że chcą wyjść na czysto z okrągłą sumą, więc doliczyli więcej do dojazdu

Cytat:
a wiecie moze czy foto maja bierze jakas zaliczke? i ile mam za samo kamerowanie 1200 zaspiewali ((
bierze, ale ile nie wiem. My płaciliśmy chyba 200 zł ale u innej firmy.
Widzę, że jak narazie to mi najmniej zaoferowali, ale byłam pytać w lutym\marcu.
Stary 2008-11-26, 20:04   #130
Madeleinei
Przyczajenie

baja a znasz jakiś iny fajny zespół bo Colorado niestety nasz termin ma zajety (((
Stary 2008-11-26, 20:13   #131
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
baja a znasz jakiś iny fajny zespół bo Colorado niestety nasz termin ma zajety (((
oj szkoda Brat ma fajny zespół( bierze ślub 2 m-ce po mnie), ale nie pamiętam jak się nazywają. Wiem jedynie, ze to zespół 3os. i biorą mniej niż 2 tys., ale dokładnie nie powiem, spytam brata i napisze, proszę jednak o cierpliwość.
Podobno fajnym zespołem, grającym w 100% na żywo jest zespół Cantata z Leszna, ale nie znam namiarów niestety.
Poza tym fajnie grają Holidays, Paradise, ale obawiam sie, że mają już zajęte terminy, bo to popularne zespoły

edit
przypomniała mi się nazwa tego zespołu, no więc to chyba Centrum

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-11-26 o 20:17 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 20:20   #132
Madeleinei
Przyczajenie

Wesele w Lesznie i okolicach

super a masz namiary na ten zespół Cantata z Leszna na elce go nie widze )

no tak glapa jestem nie masz

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-11-30 o 19:31 Powód: post pod postem
Stary 2008-11-27, 14:47   #133
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Sylwiatko te nagrania z Waszego zespołu tj. Agencja Muzyczna Play gdzies na internecie mozna znalezc ?
niestety, ale z tego co wiem to ten zepol swojej stronki internetowej jeszcze nie ma, ale jesli jestes zainteresowana to mozesz zadzwonic i napewno podrzuca ci cos do obejrzenia. ja tak wlasnie zrobilam, oprocz tego okazalo sie ze znajomi byli na weselu gdzie gral ten wlasnie zespol, takze w sumie widzialam nagrania z 3 roznych wesel.
Stary 2008-11-27, 19:28   #134
kasiaf84
Przyczajenie

Hej Dziewczyny, Kantata gra świetnie grali u szwagra zapytam czy mają jeszcze jakiś nr do nich. A Colorado gra również u nas i też płacimy 2500 + dojazd 200zł. A Studio Foto za zdjęcia zawołało od nas 1000zł w maju 2008 a ślub mamy 25 kwietnia 2009, ale nie spisali umowy tylko wzięli 100 zł zaliczki i dali paragon ze wpłacone. Mam nadzieję, że teraz nagle nie powiedzą nam ze 1500 zł ;/ Pozdrawiam
kasiaf84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 12:53   #135
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaf84 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, Kantata gra świetnie grali u szwagra zapytam czy mają jeszcze jakiś nr do nich. A Colorado gra również u nas i też płacimy 2500 + dojazd 200zł. A Studio Foto za zdjęcia zawołało od nas 1000zł w maju 2008 a ślub mamy 25 kwietnia 2009, ale nie spisali umowy tylko wzięli 100 zł zaliczki i dali paragon ze wpłacone. Mam nadzieję, że teraz nagle nie powiedzą nam ze 1500 zł ;/ Pozdrawiam
szkoda, że nie macie spisanej umowy, bo teraz mogą Wam powiedzieć, że umawialiście się na 1500 zl a nie na 1000. Zawsze wydawało mi się, że zaliczkę się płaci przy spisywaniu umowy. A może dla pewności przydusicie ich, że chcecie mieć umowę, muszą się zgodzić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-29, 21:26   #136
bujawoblokach
Raczkowanie

a o zespole Studio z Przemętu słyszałyście coś dziewczyny?
i jeszcze jedna sprawa - poszukujemy DJa na poprawiny, nie możemy nikogo, nikogo znaleźć... czy jest w okolicy ktoś godny polecenia?
bujawoblokach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 14:48   #137
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bujawoblokach Pokaż wiadomość
a o zespole Studio z Przemętu słyszałyście coś dziewczyny?
i jeszcze jedna sprawa - poszukujemy DJa na poprawiny, nie możemy nikogo, nikogo znaleźć... czy jest w okolicy ktoś godny polecenia?
o zespole nie słyszałam niestety Też szukamy dobrego DJ na poprawiny, nie mamy żadnego pomysłu, a już bym chciała mieć to załatwione
Stary 2008-11-30, 18:52   #138
sylwiatkoo1
Zadomowienie

dziewczyny, a dlaczego nie chcecie na po pawiny zespolu, który bedzie grał na waszym weselu?? my właśnie tak zrobiliśmy, musimy zapłacić tylko o 400 zł wiecej.
Stary 2008-11-30, 19:05   #139
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, a dlaczego nie chcecie na po pawiny zespolu, który bedzie grał na waszym weselu?? my właśnie tak zrobiliśmy, musimy zapłacić tylko o 400 zł wiecej.
a my o 1000zł więcej i właśnie dlatego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-30, 21:19   #140
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
a my o 1000zł więcej i właśnie dlatego
to faktycznie sporo! a orientujesz sie ile bierze DJ za granie na poprawinach?
Stary 2008-11-30, 23:13   #141
bujawoblokach
Raczkowanie

Cytat:
to faktycznie sporo! a orientujesz sie ile bierze DJ za granie na poprawinach?
ja się orientuję pytałam niedawno, chłopak zażyczył sobie 500zł.
bujawoblokach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 12:07   #142
baja_86
Zakorzenienie

Jeden nam proponował 400 zł, potem słyszałam o dwóch młodych chłopakach, którzy biorą 600 zł za poprawiny.

Edit
Moje drogie myślałyście już o zakupie alkoholu? Słyszałam, że ma zdrożeć po nowym roku, więc pomyśleliśmy, że warto rozejrzeć sie za kupnem chociaż częściowym już teraz. Znacie może jakieś hurtownie, sklepy w których alkohol jest w dobrej cenie?

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-12-01 o 12:36
Stary 2008-12-01, 22:33   #143
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Jeden nam proponował 400 zł, potem słyszałam o dwóch młodych chłopakach, którzy biorą 600 zł za poprawiny.

Edit
Moje drogie myślałyście już o zakupie alkoholu? Słyszałam, że ma zdrożeć po nowym roku, więc pomyśleliśmy, że warto rozejrzeć sie za kupnem chociaż częściowym już teraz. Znacie może jakieś hurtownie, sklepy w których alkohol jest w dobrej cenie?
ja napewno ceny sprawdze w eurocashu, wydaje mi sie ze skoro jest to hurtownia to cenny powinni miec w jakims stopniu nizsze i pamietam jak byłam w kauflandzie to jedna Pani mówiła że mają bardzo dużo zamówień jeśli chodzi o alkohol na wesele wiec warto tez sie tam zapytac o ceny.
Stary 2008-12-02, 12:22   #144
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ja napewno ceny sprawdze w eurocashu, wydaje mi sie ze skoro jest to hurtownia to cenny powinni miec w jakims stopniu nizsze i pamietam jak byłam w kauflandzie to jedna Pani mówiła że mają bardzo dużo zamówień jeśli chodzi o alkohol na wesele wiec warto tez sie tam zapytac o ceny.
dzięki za info. A gdzie jest eurocash? bo coś mi w głowie świta, ale pewna nie jestem
Stary 2008-12-02, 23:49   #145
sylwiatkoo1
Zadomowienie

eurocash o ile sie nie myle jeśli chodzi o nazwe ulicy jest przy ul. Strzeleckiej. tam tez jest Lucas i Spinko. pozdrawiam.
Stary 2008-12-03, 13:31   #146
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
eurocash o ile sie nie myle jeśli chodzi o nazwe ulicy jest przy ul. Strzeleckiej. tam tez jest Lucas i Spinko. pozdrawiam.
to gdzies blisko straży?
Stary 2008-12-03, 22:40   #147
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
to gdzies blisko straży?
tak, blisko strazy. doladnie zeby ci wytlumaczyc to jak pojedziesz prosto przez 17-stycznia, za stadionem, dojedziesz do ronda i na rondzie w prawo, i po lewej stronie jest eurocash.
Stary 2008-12-18, 18:17   #148
baja_86
Zakorzenienie

Hej Moje drogie mam pytanie związane z dekoracją sali weselnej? Zamierzacie same stroić czy może wynajmujecie jakąś firmę?
Szczerze mówiąc myślałam o jakiejś firmie, ale nie wiem jaką wybrać. Może macie coś na oku? podzielcie się namiarami
Stary 2008-12-19, 21:03   #149
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Hej Moje drogie mam pytanie związane z dekoracją sali weselnej? Zamierzacie same stroić czy może wynajmujecie jakąś firmę?
Szczerze mówiąc myślałam o jakiejś firmie, ale nie wiem jaką wybrać. Może macie coś na oku? podzielcie się namiarami
hej! my mamy wynajętą firmę z Włoszakowic i właśnie po świetach muszę się z nimi skontaktować, by dogadać wszystkie szczegóły, wybrać kolory dekoracji. Zależy mi też na tym aby były przykrycia na krzesła, coprawda są na tej sali dosyć ładne, drewniane krzesła, ale podoba mi się bardzo z przykryciami, ale pewnie cena by była wyższa, musze sie dogadać. wiem, że ponoć ładnie stroja w kwiaciarni przy ul. Leszczyńskiej ( od rynku po prawej stronie, kawałek za filarami) musiałabyś się tam przejść i zapytać o wszytsko. pozdrwaim.
Stary 2008-12-20, 09:19   #150
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
hej! my mamy wynajętą firmę z Włoszakowic i właśnie po świetach muszę się z nimi skontaktować, by dogadać wszystkie szczegóły, wybrać kolory dekoracji. Zależy mi też na tym aby były przykrycia na krzesła, coprawda są na tej sali dosyć ładne, drewniane krzesła, ale podoba mi się bardzo z przykryciami, ale pewnie cena by była wyższa, musze sie dogadać. wiem, że ponoć ładnie stroja w kwiaciarni przy ul. Leszczyńskiej ( od rynku po prawej stronie, kawałek za filarami) musiałabyś się tam przejść i zapytać o wszytsko. pozdrwaim.
a ta firma z włoszakowic ma może swoją stronę internetową? jaki jest mniej wiecej koszt dekoracji sali i kościoła? zdaję sobie sprawę, że to zależy od kwiatów i tego co się by chciało, nie mniej jednak chce mieć jakiś punkt odniesienia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości