|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
hehe nooo cena fajna, ale może ceny spadną w dół
|
#4562 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My właśnie rozmawialiśmy o funduszach na mieszkanie. Kiepsko się to maluje, ale może coś wymyślimy jeszcze. |
|
|
|
|
#4563 |
|
Rozeznanie
|
o, my też ostatnio ten temat wałkujemy
mamy to przeogromne szczęscie, że mam mieszkanie, które jednak trzeba gdruntownie odświeżyć. ale to super uczucie móc coś tak sobie już wspólnie planować, snuć plany.. a co do chlebka - jakiś czas nie jadłam chleba białego, ciemny też ograniczyłami lepiej zdecydowanie - do tego spacer do pracy i z powrotem zamiast autobusu czy samochodu i efekty zaczęły się poawiać
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przypomniała mi się taka sprawa.. jak już mówiłam wczoraj tż jak nie mógł zasnąć to mnie obudził i chciał pogadac sobie o ślubie no i gadaliśmy i gadaliśmy i tak coś weszliśmy na temat Kościoła i on powiedział że u niego w Kościele to ślub z tysiąc złotych kosztuje bo sama organistka bierze ze 400zł
a księdzu te 550 to najmniej się daje![]() ![]() plus dekoracja Kościoła przynajmniej 500zł![]() oczy mi na wierzch wyszły!!! bo to wiejski mały Kościółek!!!!! na szczęście nie bierzemy ślubu u niego w Kościele tylko u mnie w mieście ale myślicie że w mieście będą chcieli jeszcze więcej???????? to przecież zdzierstwo żeby przynajmniej 1500zł kosztował ślub w Kościele!!! albo ja jakaś nienormalna jestem... chciałam żeby ślubu udzielał mi zaproszony ksiądz z parafii tżta ale jak moja parafia weźmie kase i jeszcze tżta ksiądz będzie chciał z 500zł to ja nie wiem czy nie zrezygnuje z tych planów.. myślałam ze 500zł to już dużo jak na księdza plus organistke a tu 500zł to oni sobie oddzielnie biorą????? jak jest u was?????
|
#4565 |
|
Zadomowienie
|
A kiedy beda w Łodzi??
Mój Tz poszedł juz do pracy A już tęsknie za nim Byliśmy na spacerku i oglądaliśmy kasetę ze ślubu siostry... Zasnęłam mu na reku ale bylo milutko. Ale sie juz skończyło. A teraz mykam sie wykapać i spaciu bo rano trzeba wstać do pracy![]() Tancerka212 u nas kosciół kosztuje 800zł. A ubieranie to tym sie zajmuje dekorator od sali w cenie juz...
16.11.2007 Poznaliśmy się ![]() 25.12.2008 Zaręczyliśmy się ![]() 04.09.2010 Powiedzieliśmy"Tak" przed Bogiem ![]() Edytowane przez jozia Czas edycji: 2008-11-30 o 19:57 |
|
|
|
#4566 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurde a ja sobie wpisałam w moim cudownym kosztorysie 1000 zł za obrączki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie jem chleba i makaronów, poza wczorajsza pizzą i moja bruschettą domowej roboty No i poza naleśnikami dzisiejszymi![]() Aha Tancerka ktos mi powiedział jakos niedawno, że tysiak za śłub to jest normalna kwota
|
||
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba Samoa musimy zmienić nasze kosztorysy bo z tego co pamiętam ty chciałaś dać ze 200zł?? hehehe.. ale żeby brać tysiąc zaślub to już przesada
![]() jestem lekko w szoku no ale co zrobic... bez księdza raczej ślubu nie będzie
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciekawe co by było jak by się poszło i powiedziało, że chce się zalegalizować związek żeby nie żyć w "grzechu" ale nie mamy pieniążków na te wszystkie opłaty ![]() ![]() Może na raty by rozłożyli |
|
|
|
|
#4569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4570 |
|
Adwokat diabła
|
Zostawić Was na moment
![]() Po 2h ćwiczeń jestem padnięta..
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no właśnie powiedzieć, że chce się być razem, że chce się zamieszkać razem (nawet u rodziców) i chce się być w zgodzie z Kościolem ale nie ma pieniążków na ślub
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Adwokat diabła
|
Nooo, a miałam nie iść..
Kto pójdzie za mnie next time?
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
zeby miec za darmoche chyba musiałybyśmy się ubrać w jakiś pokutny worek
i nie myć sie przez tydzien to może by wtedy ktos uwierzyl ze forsy sie nie ma.. inaczej za ślub tysiaka płać i koniec!!! paranoja.... chyba założę sobie jakąś skarbonkę na ślubne wydatki tylko ile tam wkładac co tydzien???? jak sam ksiądz chce tysiaka...
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Tancerka ja już mam ponad rok skarbonkę na ślubne wydatki i powiem Ci że się troszkę już nazbierało
![]() ![]() A poza tym to chyba obie miałyśmy weekend rozmawiania o ślubie i weselu bo mojemu też się zebrało dziś z rana .. I w ogóle się dowiedziałam że u mnie w kościele (tam gdzie mieliśmy brać ślub) jak się chce innego organistę albo księdza niż nasi to trzeba im zapłacić tak samo niż jakby oni w tym udział brali.. A planowałam właśnie innego organistę załatwiać bo nasz to nieszczególny niestety :/ I coś mi się wydaje, że jednak będzie ślub u mojego narzeczonego w parafii. Byliśmy tam dziś na mszy i mi się jak zawsze podobało.. Kościółek śliczny, organista pięknie gra, księża w porządku.. I będzie nietradycyjnie ale jeden problem z głowy..
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
może weekend rozmawiania o ślubie to nie, ale noc na pewno
hmmm chyba pomyślę o tej skarbonce, bo lokat nie chcę ruszać aż do ślubu i mam zamiar uzbierac coś na bieżąco... narazie mam na obrączki czyli najważniejsze jest!!!z tym organistą to masz przerąbane.. bierzcie ślub w parafii tżta- przynajmniej będzie tak jak chciałaś ![]() my póki co dalej oboje chcemy ślub u mnie w Kościele ale zobaczymy co z tym księdzem zapraszanym będzie.. z resztą nawet jeszcze nie pytaliśmy czy by mógł i chciał, bo jak jakaś para zarezerwuje sobie u niego juz na ten dzien ślub to ktoś go musi i w tamtej parafii udzielic no nie będę już aż tak oszczędzać bo ślub to najważniejsza część dnia i musi być tak jak mi się wymarzyło więc jak trzeba bedzie to juz sie zapłaci te niedorzeczne sumy pieniędzy... ale wyrażam swe poirytowanie z powodu takiego cennika w Kościele![]() ale tu dzisiaj cisza... gdzie sie wszystkie gaduły podziały??????
|
#4577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jeszcze było na stare pieniądze. Pamiętam do dziś (milion czterysta sześćdziesiąt trzy tysiące i osiemset złotych ). Można powiedzieć byłam milionerką ![]() Ja już dwa tygodnie nie byłam w kościele w niedzielę i źle się z tym czuje ![]() Możliwe, że ja będę, ale w Gdańsku. Tak się złożyło, że pierwszy dzień przypada w urodziny mojego K. ![]() Cytat:
My lubimy takie komedie (szczególnie moje Kochanie), więc raczej się jednak wybierzemy ![]() Cytat:
![]() A ja miałam weekend hardcorowy W sobotę wieczorem spotkaliśmy się ze znajomymi i trochę za dużo popiliśmy. Rano obudziłam się z mega kacem. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ale... miałam dzisiaj zajęcia na uczelni na 8 Przyszłam pół godziny spóźniona i siedziałam (wegetowałam) tylko aby mieć obecność. Potem już było lepiej. Na szczęście skończyliśmy o 16, a nie jak było w planie o 20 ![]() PS. Jestem z siebie bardzo dumna, bo nauczyłam się wielo-cytowania
|
|||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
ja oglądam "teraz albo nigdy"
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moje kochanie mi powiedziało że wszystko mu jedno gdzie ten ślub, żeby tylko był ze mną hihihi |
|
|
|
|
#4580 |
|
Adwokat diabła
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4582 |
|
Rozeznanie
|
My już jesteśmy po laniu woskiem. TŻtowi wyszedł motocykl, a mi hmm... TŻ twierdzi, że sowa
mam nadzieję, że to oznacza, że jednak napiszę mgr jakoś.A przypomniało mi się, że na naszych pierwszych andrzejkach jak laliśmy wosk, to mi wyszło też coś dziwnego ale z takim kółeczkiem w środku... i założyłam to sobie na palec. Pasowało jak ulał. No i proszę, teraz mam prawdziwy. |
|
|
|
#4583 |
|
Adwokat diabła
|
ja słyszałam że tak
btw ślub będzie w parafii tż, bo ja swojej nie lubię.. ![]() kościół ciemny, a u tż jak pokazywałam ładnie i jasno..
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz w życiu z koleżankami zrobiłyśmy sobie wieczór wróżb no i wyszła mi literka- która miała być podobno wg wróżby pierwszą literką imienia mojego przyszłego męża- zgodziło się w 100%
mój tżcik własnie mi napisał smska że ten nasz ślub to genialny pomysł był i strasznie się z niego cieszy
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
ja też teoretycznie muszę, bo na pieniądzach nie śpię, ale nie dam się zwariować i ciułać każdego grosza nie mając nic z życia. Każdy jest kowalem swojego losu.
|
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Samoa mój tż myśli tak samo jak ty
nie można zwariowac bo oprócz ślubu żyjemy jeszcze tu i teraz i tez musi byc fajnie![]() za to ja lubie sobie odkładac- ale zazwyczaj zapominam o tym w rossmanie ![]() jejjjj klade sie do łóżka a tu koszulka tżta- jak ona pięknie pachnie!!!!!!!! tż stwierdzil ze chyba musi zainwestowac w jakąś przytulanke dla mnie i ja wypskac jego perfumami zebym nie spala z kawalkiem szmatki hehehe mmmmmmm jak ona bossssko pachnieeee!!! ![]() dobranocka
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to odmawiam sobie błyszczyków i stosów innych pierdół, do których gromadzenia mam skłonności
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() widze, ze nawet nie tak tragicznie duzo naprodukowalyscie postow ![]() ja dzis sie za to porzadnie wyszalalam z TZem w Bialce i padam z nog oj cos czuje, ze jutro zakwasy beda, bo ostatnimi czasy malo ruchu mialam w zyciu ![]() no wiec ide spac, a na poruszane w niedziele tematy wypowiem sie jutro ![]() dobranoc
|
|
|
|
#4589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak na przykład wakacje jakieś razem muszą być, choćby nawet tylko weekend jeden albo dwa jak brak urlopu nie pozwoli na więcej ![]() Zgadzam się z Samooą.. Znam pary które tak strasznie się skupiły na zbieraniu pieniądzorów i ogólnej oprawie wesela, że zapomniały co najważniejsze w tym wszystkim i się rozstały.. Nie mówię broń Boże o kimkolwiek z forum (żeby nie było) ale trzeba pamiętać że najważniejsze jest to, co nas łączy z naszymi TŻ.. I nawet jak coś wyjdzie nei do końca tak jak sobie wymarzyłyśmy to nic straszliwego się nie stanie ![]() Cytat:
I jest regularnie perfumowana do tej pory.. Tak że co wieczór mogę się choć do zapachu mojego mężczyzny przytulić heheh ![]()
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamy grudzień
a my z TZ nie pracujemy więc nawet nie mamy jeszcze z czego odkładać ![]() no a wogóle chciałąbym na gwiazdkę taki pierścionek, tylko nie wiem czy nie będzie wyglądał jak obraczka a nie chcę wyglądać jak 17-stki, które noszą te tandetne obrączki i zgrywają mężusia i żońcie? co myślicie?http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,szukaj,,1072
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-12-01 o 08:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

i 4.000 jak nic...

a księdzu te 550 to najmniej się daje

A już tęsknie za nim