Panny Młode 2010 cz. II - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-30, 18:11   #4561
madziulka_
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2010 cz. II

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
pronovias jak nic i 4.000 jak nic...
hehe nooo cena fajna, ale może ceny spadną w dół

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 18:11   #4562
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja jakoś nie mogę się zmotywować do ćwiczeń, a o diecie już nie wspomne.. mój opis codziennie mi przypomina że trzeba się wziąść za siebie, ale wiosną odchudzanie idzie mi o wiele lepiej..a teraz szaruga za oknem że nic się nie chce
Ja postanowiłam w piątek, że aż do wigilii nie jem chleba! Tzn. około 20-ego zacznę powoli znowu jeść, ale tylko ciemny, żeby brzuszek po świętach nie doznał szoku, ale tymczasem muszę się odchudzić chociaż trochę.

My właśnie rozmawialiśmy o funduszach na mieszkanie. Kiepsko się to maluje, ale może coś wymyślimy jeszcze.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 18:17   #4563
Quillaja
Rozeznanie

o, my też ostatnio ten temat wałkujemy
mamy to przeogromne szczęscie, że mam mieszkanie, które jednak trzeba gdruntownie odświeżyć. ale to super uczucie móc coś tak sobie już wspólnie planować, snuć plany..
a co do chlebka - jakiś czas nie jadłam chleba białego, ciemny też ograniczyłami lepiej zdecydowanie - do tego spacer do pracy i z powrotem zamiast autobusu czy samochodu i efekty zaczęły się poawiać

Quillaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 19:34   #4564
tancerka212
Zakorzenienie

dziewczyny przypomniała mi się taka sprawa.. jak już mówiłam wczoraj tż jak nie mógł zasnąć to mnie obudził i chciał pogadac sobie o ślubie no i gadaliśmy i gadaliśmy i tak coś weszliśmy na temat Kościoła i on powiedział że u niego w Kościele to ślub z tysiąc złotych kosztuje bo sama organistka bierze ze 400zł a księdzu te 550 to najmniej się daje plus dekoracja Kościoła przynajmniej 500zł oczy mi na wierzch wyszły!!! bo to wiejski mały Kościółek!!!!! na szczęście nie bierzemy ślubu u niego w Kościele tylko u mnie w mieście ale myślicie że w mieście będą chcieli jeszcze więcej???????? to przecież zdzierstwo żeby przynajmniej 1500zł kosztował ślub w Kościele!!! albo ja jakaś nienormalna jestem... chciałam żeby ślubu udzielał mi zaproszony ksiądz z parafii tżta ale jak moja parafia weźmie kase i jeszcze tżta ksiądz będzie chciał z 500zł to ja nie wiem czy nie zrezygnuje z tych planów.. myślałam ze 500zł to już dużo jak na księdza plus organistke a tu 500zł to oni sobie oddzielnie biorą????? jak jest u was?????
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 19:50   #4565
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
a moze któras w łodzi bedzie na targach?
A kiedy beda w Łodzi??

Mój Tz poszedł juz do pracy A już tęsknie za nim Byliśmy na spacerku i oglądaliśmy kasetę ze ślubu siostry... Zasnęłam mu na reku ale bylo milutko. Ale sie juz skończyło. A teraz mykam sie wykapać i spaciu bo rano trzeba wstać do pracy

Tancerka212 u nas kosciół kosztuje 800zł. A ubieranie to tym sie zajmuje dekorator od sali w cenie juz...

Edytowane przez jozia
Czas edycji: 2008-11-30 o 19:57
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 20:37   #4566
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
za sztukę, przynajmniej w aparcie
kurde a ja sobie wpisałam w moim cudownym kosztorysie 1000 zł za obrączki

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Odkryłam Amerykę http://styczen-fotografia.pl/zasl/album/index.html
Panna młoda na tych zdjęciach ma taką fryzurę, jaką chyba ja będę miała...
To moja stara fryzurka
Miałam ją na bierzmowaniu
Jest za***ioziasta... Warkocz wokół głowy... już zapomniałam jaka to wdzięczna fryzura
Ja tez chcę cos takiego plecionego - nawet mnej więcej wiem jak - wokół głowy splecione a z boku od wysokości karku będe miała rozpuszczone włosy w taki sposób, że wyjdzie z tego taka ładna kitka

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam w piątek, że aż do wigilii nie jem chleba! Tzn. około 20-ego zacznę powoli znowu jeść, ale tylko ciemny, żeby brzuszek po świętach nie doznał szoku, ale tymczasem muszę się odchudzić chociaż trochę.

My właśnie rozmawialiśmy o funduszach na mieszkanie. Kiepsko się to maluje, ale może coś wymyślimy jeszcze.
My tez rozmawialismy o funduszach na mieszkanie i uznaliśmy, że się tym nie martwimy, nie wiemy jakie będą ceny mieszkań, jak będzie z kredytami, jak z naszą pracą, nie ma co gdybać. Pomarzyliśmy o wakacjach i trzymamy się naszego carpe diem, bo, za przeproszeniem, g. nam z kilkunastu tysięcy na koncie, jak w kazdej chwili można stracić życie i nic z niego nie mieć a tak to będziemy korzystać i będziemy miec piękne wpomnienia i przeżycia.

Ja też nie jem chleba i makaronów, poza wczorajsza pizzą i moja bruschettą domowej robotyNo i poza naleśnikami dzisiejszymi

Aha Tancerka ktos mi powiedział jakos niedawno, że tysiak za śłub to jest normalna kwota
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 20:48   #4567
tancerka212
Zakorzenienie

no to chyba Samoa musimy zmienić nasze kosztorysy bo z tego co pamiętam ty chciałaś dać ze 200zł?? hehehe.. ale żeby brać tysiąc zaślub to już przesada
jestem lekko w szoku no ale co zrobic... bez księdza raczej ślubu nie będzie
Stary 2008-11-30, 20:51   #4568
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no to chyba Samoa musimy zmienić nasze kosztorysy bo z tego co pamiętam ty chciałaś dać ze 200zł?? hehehe.. ale żeby brać tysiąc zaślub to już przesada

A ciekawe co by było jak by się poszło i powiedziało, że chce się zalegalizować związek żeby nie żyć w "grzechu" ale nie mamy pieniążków na te wszystkie opłaty

Może na raty by rozłożyli

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 21:01   #4569
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
chyba 300 tam policzyłam

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
A ciekawe co by było jak by się poszło i powiedziało, że chce się zalegalizować związek żeby nie żyć w "grzechu" ale nie mamy pieniążków na te wszystkie opłaty

Może na raty by rozłożyli
akurat A na życie w grzechu to pieniążki są, he?
Stary 2008-11-30, 21:01   #4570
BlackAngel
Adwokat diabła

Zostawić Was na moment
Po 2h ćwiczeń jestem padnięta..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 21:07   #4571
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
c

akurat A na życie w grzechu to pieniążki są, he?
Nie, no właśnie powiedzieć, że chce się być razem, że chce się zamieszkać razem (nawet u rodziców) i chce się być w zgodzie z Kościolem ale nie ma pieniążków na ślub

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 21:29   #4572
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Zostawić Was na moment
Po 2h ćwiczeń jestem padnięta..

2 h podziwiam
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 21:35   #4573
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
2 h podziwiam
Nooo, a miałam nie iść..
Kto pójdzie za mnie next time?

Stary 2008-11-30, 21:37   #4574
tancerka212
Zakorzenienie

zeby miec za darmoche chyba musiałybyśmy się ubrać w jakiś pokutny worek i nie myć sie przez tydzien to może by wtedy ktos uwierzyl ze forsy sie nie ma.. inaczej za ślub tysiaka płać i koniec!!! paranoja.... chyba założę sobie jakąś skarbonkę na ślubne wydatki tylko ile tam wkładac co tydzien???? jak sam ksiądz chce tysiaka...
Stary 2008-11-30, 22:21   #4575
gosica502
Wtajemniczenie

Tancerka ja już mam ponad rok skarbonkę na ślubne wydatki i powiem Ci że się troszkę już nazbierało
A poza tym to chyba obie miałyśmy weekend rozmawiania o ślubie i weselu bo mojemu też się zebrało dziś z rana .. I w ogóle się dowiedziałam że u mnie w kościele (tam gdzie mieliśmy brać ślub) jak się chce innego organistę albo księdza niż nasi to trzeba im zapłacić tak samo niż jakby oni w tym udział brali.. A planowałam właśnie innego organistę załatwiać bo nasz to nieszczególny niestety :/ I coś mi się wydaje, że jednak będzie ślub u mojego narzeczonego w parafii. Byliśmy tam dziś na mszy i mi się jak zawsze podobało.. Kościółek śliczny, organista pięknie gra, księża w porządku.. I będzie nietradycyjnie ale jeden problem z głowy..
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-30, 22:33   #4576
tancerka212
Zakorzenienie

może weekend rozmawiania o ślubie to nie, ale noc na pewno
hmmm chyba pomyślę o tej skarbonce, bo lokat nie chcę ruszać aż do ślubu i mam zamiar uzbierac coś na bieżąco... narazie mam na obrączki czyli najważniejsze jest!!!

z tym organistą to masz przerąbane.. bierzcie ślub w parafii tżta- przynajmniej będzie tak jak chciałaś
my póki co dalej oboje chcemy ślub u mnie w Kościele ale zobaczymy co z tym księdzem zapraszanym będzie.. z resztą nawet jeszcze nie pytaliśmy czy by mógł i chciał, bo jak jakaś para zarezerwuje sobie u niego juz na ten dzien ślub to ktoś go musi i w tamtej parafii udzielic no nie będę już aż tak oszczędzać bo ślub to najważniejsza część dnia i musi być tak jak mi się wymarzyło więc jak trzeba bedzie to juz sie zapłaci te niedorzeczne sumy pieniędzy... ale wyrażam swe poirytowanie z powodu takiego cennika w Kościele

ale tu dzisiaj cisza... gdzie sie wszystkie gaduły podziały??????
Stary 2008-11-30, 22:41   #4577
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
a co do totka to male wygrane są za 4.. wg mnie powinny być większe..
To zależy od losowania. Ja raz jak miałam ok. 6 czy 7 lat skreśliłam 5 i dostałam niecałe 150 zł ale to jeszcze było na stare pieniądze. Pamiętam do dziś (milion czterysta sześćdziesiąt trzy tysiące i osiemset złotych ). Można powiedzieć byłam milionerką

Cytat:
ja już wstałam 7.30 bo byłam póxniej w kościółku...
Ja już dwa tygodnie nie byłam w kościele w niedzielę i źle się z tym czuje

Cytat:
Któraś z Was bedzie na tych styczniowych?
Możliwe, że ja będę, ale w Gdańsku. Tak się złożyło, że pierwszy dzień przypada w urodziny mojego K.

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem warto, ale TŻ się nie podobało. Fajnie gra ten facet z kabaretu Mumio (ten z reklamy Plusa). Było dużo ludzi na sali i wszyscy się śmiali. Wydaje mi się, że gdybym ten film sama w domu oglądała, to bym się uśmiechała, ale na głos się już nie śmiała, a tak jak się wszyscy śmieją na głos, to jakoś śmieszniej.
Aniołku, jeżeli wy rzadko do kina chodzicie, to w przypadku tego filmy trudno mi jest powiedzieć ci czy warto, bo nie wszystkim się jednak ten film podoba, np. mojemu TŻ się nie podobało i pomimo, że wszyscy dookoła się śmiali, to on siedział poważny i czasem się tylko lekko uśmiechnął (a też lubi komedei).
Dzięki za recenzję My lubimy takie komedie (szczególnie moje Kochanie), więc raczej się jednak wybierzemy

Cytat:
My tez rozmawialismy o funduszach na mieszkanie i uznaliśmy, że się tym nie martwimy, nie wiemy jakie będą ceny mieszkań, jak będzie z kredytami, jak z naszą pracą, nie ma co gdybać. Pomarzyliśmy o wakacjach i trzymamy się naszego carpe diem, bo, za przeproszeniem, g. nam z kilkunastu tysięcy na koncie, jak w kazdej chwili można stracić życie i nic z niego nie mieć a tak to będziemy korzystać i będziemy miec piękne wpomnienia i przeżycia.
Ale niestety niektórzy MUSZĄ zbierać kasę i odkładać każdy grosz. Gdybyśmy tego nie robili, to nigdy byśmy się nie hajtnęli, bo nawet Salomon z pustego nie naleje

A ja miałam weekend hardcorowy W sobotę wieczorem spotkaliśmy się ze znajomymi i trochę za dużo popiliśmy. Rano obudziłam się z mega kacem. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ale... miałam dzisiaj zajęcia na uczelni na 8 Przyszłam pół godziny spóźniona i siedziałam (wegetowałam) tylko aby mieć obecność. Potem już było lepiej. Na szczęście skończyliśmy o 16, a nie jak było w planie o 20

PS. Jestem z siebie bardzo dumna, bo nauczyłam się wielo-cytowania Teraz często będę tego używać
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 22:44   #4578
kaska87
Zakorzenienie

ja oglądam "teraz albo nigdy"

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 22:50   #4579
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
może weekend rozmawiania o ślubie to nie, ale noc na pewno
hmmm chyba pomyślę o tej skarbonce, bo lokat nie chcę ruszać aż do ślubu i mam zamiar uzbierac coś na bieżąco... narazie mam na obrączki czyli najważniejsze jest!!!

z tym organistą to masz przerąbane.. bierzcie ślub w parafii tżta- przynajmniej będzie tak jak chciałaś
my póki co dalej oboje chcemy ślub u mnie w Kościele ale zobaczymy co z tym księdzem zapraszanym będzie.. z resztą nawet jeszcze nie pytaliśmy czy by mógł i chciał, bo jak jakaś para zarezerwuje sobie u niego juz na ten dzien ślub to ktoś go musi i w tamtej parafii udzielic no nie będę już aż tak oszczędzać bo ślub to najważniejsza część dnia i musi być tak jak mi się wymarzyło więc jak trzeba bedzie to juz sie zapłaci te niedorzeczne sumy pieniędzy... ale wyrażam swe poirytowanie z powodu takiego cennika w Kościele

ale tu dzisiaj cisza... gdzie sie wszystkie gaduły podziały??????
No to pewnie że zapłacimy jak trzeba będzie ale też bulwersa na pazerność złapałam.. :/ Ja tylko jestem ciekawa co to będzie jak powiem proboszczowi, że w innej parafii chcę ślub.. Ile sobie zażyczy wtedy hehe
A moje kochanie mi powiedziało że wszystko mu jedno gdzie ten ślub, żeby tylko był ze mną hihihi
Stary 2008-11-30, 22:51   #4580
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
ja oglądam "teraz albo nigdy"
to chyba ostatni odcinek nie?

Stary 2008-11-30, 22:51   #4581
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba ostatni odcinek nie?
nie wiem

Stary 2008-11-30, 23:05   #4582
Elitka4
Rozeznanie

My już jesteśmy po laniu woskiem. TŻtowi wyszedł motocykl, a mi hmm... TŻ twierdzi, że sowa mam nadzieję, że to oznacza, że jednak napiszę mgr jakoś.

A przypomniało mi się, że na naszych pierwszych andrzejkach jak laliśmy wosk, to mi wyszło też coś dziwnego ale z takim kółeczkiem w środku... i założyłam to sobie na palec. Pasowało jak ulał. No i proszę, teraz mam prawdziwy.
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 23:06   #4583
BlackAngel
Adwokat diabła

Cytat:
nie wiem
ja słyszałam że tak

btw ślub będzie w parafii tż, bo ja swojej nie lubię..
kościół ciemny, a u tż jak pokazywałam ładnie i jasno..

Stary 2008-11-30, 23:27   #4584
tancerka212
Zakorzenienie

ja raz w życiu z koleżankami zrobiłyśmy sobie wieczór wróżb no i wyszła mi literka- która miała być podobno wg wróżby pierwszą literką imienia mojego przyszłego męża- zgodziło się w 100%
mój tżcik własnie mi napisał smska że ten nasz ślub to genialny pomysł był i strasznie się z niego cieszy jak będę dostawać takie smski przez 1,5 roku to może jakoś doczekam cierpliwie tego dnia- bo ja to chce JUŻ
Stary 2008-11-30, 23:27   #4585
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Ale niestety niektórzy MUSZĄ zbierać kasę i odkładać każdy grosz. Gdybyśmy tego nie robili, to nigdy byśmy się nie hajtnęli, bo nawet Salomon z pustego nie naleje
ja też teoretycznie muszę, bo na pieniądzach nie śpię, ale nie dam się zwariować i ciułać każdego grosza nie mając nic z życia. Każdy jest kowalem swojego losu.
Stary 2008-11-30, 23:42   #4586
tancerka212
Zakorzenienie

Samoa mój tż myśli tak samo jak ty nie można zwariowac bo oprócz ślubu żyjemy jeszcze tu i teraz i tez musi byc fajnie
za to ja lubie sobie odkładac- ale zazwyczaj zapominam o tym w rossmanie tak jak dzisiaj weszlam po chusteczki a wyszlam z kilkoma innymi gadżetami

jejjjj klade sie do łóżka a tu koszulka tżta- jak ona pięknie pachnie!!!!!!!!:sli na: będę z nią spac!
tż stwierdzil ze chyba musi zainwestowac w jakąś przytulanke dla mnie i ja wypskac jego perfumami zebym nie spala z kawalkiem szmatki hehehe mmmmmmm jak ona bossssko pachnieeee!!!

dobranocka
Stary 2008-11-30, 23:47   #4587
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa mój tż myśli tak samo jak ty nie można zwariowac bo oprócz ślubu żyjemy jeszcze tu i teraz i tez musi byc fajnie
za to ja lubie sobie odkładac- ale zazwyczaj zapominam o tym w rossmanie tak jak dzisiaj weszlam po chusteczki a wyszlam z kilkoma innymi gadżetami
poza tym jak człowiek będzie sie skupiał tylko na kasie to w końcu zapomni o co chodzi w życiu. Ja szczerze mówiąc chyba przez to gadania dziewczyn o oszczędzaniu i tez przez to, że jak nie pracuję to mi jednak brakuje dawnej swobody, zaoszczędziłam nadprogramową kasę, którą i tak wydam, ale na to, czego na pewno sobie nie odmówię, czyli na podróżeZa to odmawiam sobie błyszczyków i stosów innych pierdół, do których gromadzenia mam skłonności
Stary 2008-11-30, 23:55   #4588
lain
Zakorzenienie

hej dziewczynki
widze, ze nawet nie tak tragicznie duzo naprodukowalyscie postow
ja dzis sie za to porzadnie wyszalalam z TZem w Bialce i padam z nog oj cos czuje, ze jutro zakwasy beda, bo ostatnimi czasy malo ruchu mialam w zyciu

no wiec ide spac, a na poruszane w niedziele tematy wypowiem sie jutro
dobranoc
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 08:05   #4589
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
poza tym jak człowiek będzie sie skupiał tylko na kasie to w końcu zapomni o co chodzi w życiu. Ja szczerze mówiąc chyba przez to gadania dziewczyn o oszczędzaniu i tez przez to, że jak nie pracuję to mi jednak brakuje dawnej swobody, zaoszczędziłam nadprogramową kasę, którą i tak wydam, ale na to, czego na pewno sobie nie odmówię, czyli na podróżeZa to odmawiam sobie błyszczyków i stosów innych pierdół, do których gromadzenia mam skłonności
No my z TŻ też oszczędzamy ale na szczęście mamy na tyle czasu,że jeszcze zdążymy odłożyć i pożyć normalnie I tak na przykład wakacje jakieś razem muszą być, choćby nawet tylko weekend jeden albo dwa jak brak urlopu nie pozwoli na więcej
Zgadzam się z Samooą.. Znam pary które tak strasznie się skupiły na zbieraniu pieniądzorów i ogólnej oprawie wesela, że zapomniały co najważniejsze w tym wszystkim i się rozstały.. Nie mówię broń Boże o kimkolwiek z forum (żeby nie było) ale trzeba pamiętać że najważniejsze jest to, co nas łączy z naszymi TŻ.. I nawet jak coś wyjdzie nei do końca tak jak sobie wymarzyłyśmy to nic straszliwego się nie stanie

Cytat:
Napisane przez Tancerka212 Pokaż wiadomość
ejjjj klade sie do łóżka a tu koszulka tżta- jak ona pięknie pachnie!!!!!!!!:sli na: będę z nią spac!
tż stwierdzil ze chyba musi zainwestowac w jakąś przytulanke dla mnie i ja wypskac jego perfumami zebym nie spala z kawalkiem szmatki hehehe mmmmmmm jak ona bossssko pachnieeee!!!
A ja jeszcze od czasów wojska TŻta kiedy to mi się taaaaaak straszliwie tęskniło mam od niego taką podusię z napisem "uśmiechnij się" która została wyperfumowana jego wodą toaletową I jest regularnie perfumowana do tej pory.. Tak że co wieczór mogę się choć do zapachu mojego mężczyzny przytulić heheh
Stary 2008-12-01, 08:38   #4590
kaska87
Zakorzenienie

cześć mamy grudzień
a my z TZ nie pracujemy więc nawet nie mamy jeszcze z czego odkładać

no a wogóle chciałąbym na gwiazdkę taki pierścionek, tylko nie wiem czy nie będzie wyglądał jak obraczka a nie chcę wyglądać jak 17-stki, które noszą te tandetne obrączki i zgrywają mężusia i żońcie? co myślicie?
http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,szukaj,,1072

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2008-12-01 o 08:47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości