Ostatnio obejrzane filmy cz. II - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 10:42   #3001
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II

Czarownice z Eastwick z cudownym Jackiem Nicholsonem.
Film momentami absurdalny, ale przy tym zabawny, nieco straszny. Niestety, raziły mnie niektóre obrzydliwe sceny
Film jednak bardzo mi się podobał, myślę, że duża w tym zasługa świetnej obsady 8/10
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 10:49   #3002
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Ultimatum Bourna - wiem, film nie najnowszy. Obejrzałam do połowy - nudny jak flaki z olejem. Ksiązka Ludluma została straszie okaleczona, nie ma tej dynamiki akcji, efektu sensacji. Film beznadziejny. Nie polecam. 3/10.
a no nudny
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 10:50   #3003
Akane
Zakorzenienie

"Mechanik". Świetny
Stary 2008-11-28, 16:11   #3004
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akane Pokaż wiadomość
"Mechanik". Świetny
Również mi się podobał, 10/10
Stary 2008-11-28, 17:18   #3005
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afri Pokaż wiadomość
(...) Dobrze dobrana obsada, szczególnie Brad Pitt. Kiedyś uważałam go za lalusia z ładną buźką, teraz uważam za genialnego aktora.
Dlaczego dopiero teraz ? Przeciez on ma mnostwooo swietnych rol za soba

Wielka Draka w Chinskiej Dzielnicy/Big Trouble in Little China

Dawno nie widzialem glupszej, mniej realistycznej fabuly. Za to bardzo milo sie oglada, jak to filmy tego typu z lat 80tych Ciezko mi to ocenic, bo sie dobrze oglada, ale na pewne rzeczy ciezko przymknac oko...

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 23:07   #3006
rabid
Zadomowienie

W paszczy szaleństwa - 7/10 - agent ubezpieczeniowy szukając zaginionego autora horrorów trafia do nieistniejącego miasta z jego książek. Jest pomysł, jest klimat i wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to co najbardziej irytuje mnie w tego typu filmach. 'To fikcja, fikcja. Wszystko jest wyreżyserowane. Fikcja, fikcja. Nie wierzę. Właśnie przyjechałem do miasta którego nie ma na mapie, widziałem świątynię zła, opętane dzieci, mutantów z toporami, obraz na którym ludzie ruszają się, staruszkę z recepcji odrąbującą sobie macki a kobieta z którą tu przyjechałem obróciła głowę o 180 stopni ale to fikcja, fikcja. Musi być jakieś wytłumaczenie. Wszystko jest wyreżyserowane. Fikcja, fikcja.'.

Stay - 8/10 - znów przegrałem zabawę w detektywa. Cztery strony analizy spostrzeżeń a i tak wszystko (no, prawie) zrozumiałem dopiero na końcu. Ale to zaleta. Drugą jest kilka idealnych zabiegów montażowych. Trzecią, Gosling.

Barton Fink - 9/10 - historia o pisarskiej niemocy i diabelskim hotelu. Tym razem nie czuję się przegrany, bo przegrywają wszyscy. Alegoryczność tego filmu i ilość interpretacji jest powalająca.
Stary 2008-11-28, 23:09   #3007
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Bangkok - ostatnie zlecenie: można się co nieco pośmiać chociaż to nie komedia
nie przepadam za tego typu filmami i szczerze mowiac troche sie wynudzilam...
4/10

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 06:49   #3008
MMae
Raczkowanie

Obejrzeliśmy wczoraj Mirrors (Lustra) i aż trudno mi ten film ocenić.
Z jednej strony, mój mąż w trakcie oglądania stwierdził, że film nie jest zły, jest tylko niesamowicie przewidywalny. Oprócz tego znaleźliśmy też czas podczas oglądania na dyskusję o tym, że widać, że to kalka z jakiegoś innego, pewnie japońskiego (okazało się, że koreańskiego), filmu. Mnie też rozbawiła babcia z Jeziora Marzeń... jakoś zupełnie nie pasowała mi do tej roli.
No ale, z drugiej strony: naprawdę się bałam. Chyba po tym powinno oceniać się horrory? Do tego nie uważam czasu jaki poświęcaliśmy na oglądanie za stracony. W gruncie rzeczy dobrze się bawiłam... Myślę, że dlatego 6/10.

MMae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 12:10   #3009
aga70
BAN stały

wczoraj wieczorem, obejrzałam "Oszukać przeznaczenie III" i w sumie... jedynka była najlepsza
aga70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 14:27   #3010
teranka
Raczkowanie

A nie mówiłam?
teranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 14:52   #3011
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMae Pokaż wiadomość
*Catherrine*, a widziałaś może [Rec]? Bo jestem ciekawa jak Kwarantanna wypada w porównaniu do swojego pierwowzoru
Nie widziałam Rec, więc niestety nie pomogę..

Cytat:
Napisane przez MMae Pokaż wiadomość
Obejrzeliśmy wczoraj Mirrors (Lustra) i aż trudno mi ten film ocenić.
Z jednej strony, mój mąż w trakcie oglądania stwierdził, że film nie jest zły, jest tylko niesamowicie przewidywalny. Oprócz tego znaleźliśmy też czas podczas oglądania na dyskusję o tym, że widać, że to kalka z jakiegoś innego, pewnie japońskiego (okazało się, że koreańskiego), filmu. Mnie też rozbawiła babcia z Jeziora Marzeń... jakoś zupełnie nie pasowała mi do tej roli.
No ale, z drugiej strony: naprawdę się bałam. Chyba po tym powinno oceniać się horrory? Do tego nie uważam czasu jaki poświęcaliśmy na oglądanie za stracony. W gruncie rzeczy dobrze się bawiłam... Myślę, że dlatego 6/10.
Na horrorach powinniśmy się bac. Ale dlatego powinny byc też nieprzewidywalne bo to wzmacnia efekt
Stary 2008-11-29, 16:56   #3012
gragub
Wtajemniczenie

GG do gragub

Ostatnio obejrzałam film Skazaniec (Felon), wspaniały film, w skrócie o co w nim chodzi:
Wade Porter przyszły mąż i ojciec zostaje uznany za winnego zabicia włamywacza i trafia do więzienia, gdzie musi radzić sobie z codziennym życiem w ciężkim zakładzie karnym...
Polecam.
gragub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 17:41   #3013
MMae
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gragub Pokaż wiadomość
Ostatnio obejrzałam film Skazaniec (Felon), wspaniały film, w skrócie o co w nim chodzi:
Wade Porter przyszły mąż i ojciec zostaje uznany za winnego zabicia włamywacza i trafia do więzienia, gdzie musi radzić sobie z codziennym życiem w ciężkim zakładzie karnym...
Polecam.
Oj, zgadzam się, zdecydowanie warto zobaczyć
Mnie zaskoczył dodatkowo Val Kilmer. W pewnym momencie mój mąż się zapytał czy to przypadkiem nie on tu gra... a ja uparcie twierdziłam, że to z pewnością nie jest Kilmer zmienił się nie do poznania.... a ja sentymentalnie ciągle pamiętam go jako Batmana.

MMae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 18:24   #3014
edyta1421
BAN stały

PEACEMAKER- z Clooneyem i Kidman... fajne, żwawe kino akcji... akcja filmu toczy sie prawie na całym swiecie, ale większość w byłym związku radzieckim i austrii i w USA. w Rosji zostaje skradziona broń nuklearna.. dzięki szybkiej akcji agentów którymi dowodzi Clooney zostają odzyskane prawie wszystkie, oprócz jednej. na całym świecie zostają włączone wszystkie komórki wojskowe aby ją odzyskać. i zaczyna się pościg za tą jedną głowicą nuklearną. wg. mnie klasyka dobrego kina akcji.. 10/10
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 19:50   #3015
marta6704
Zakorzenienie

Indiana Jones Tajemnica Kryształowej Czaszki - od tak dla relaksu po ciężkim dniu nadawał się w sam raz, Harrison Ford był świetny.
Film momentami zabawny, ale potrafił też chwilami się dłużyć, dlatego daje 6/10
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 21:37   #3016
Vic87
Rozeznanie

Seksmisja: 10/10 . Przecudowny, przefantastyczny i niezmiennie mnie bawiący

Nie krępuj się Albercik! Usta, usta!

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 10:59   #3017
moooniaaaa
Zakorzenienie

Happy go lucky - lekka komedia. Nic nadzwyczajnego, ale można się pośmiać i zrelaksować. Dobra na zły humor. Ale śmiech głównej bohaterki może po pewnym czasie denerwować :P 6/10
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 11:29   #3018
marta6704
Zakorzenienie

Mroczny Rycerz ( Dark Knight) - wkońcu i ja wziełam się za Batmana
Heath Ledger jako Joker dla mnie doskonała rola, był świetny. Bale jakoś nieprzekonywał mnie tak jak Ledger. Ogólnie historia o bohaterze, ktora raczej całkowitym happy endem, gdzie żyli długo i szczęśliwie nie była i to mi się podobało.
dla mnie 8/10
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 12:58   #3019
tysiaa02
Raczkowanie

Ja ostatnio obejrzałam najnowszego Bonda i Świadectwo.

Quantum of Solace- wbrew złym opiniom nie az taki zły film a wręcz bardzo dobry
Świadectwo- bardzo bardzo bardzo wzruszajacy
tysiaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 14:19   #3020
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga70 Pokaż wiadomość
wczoraj wieczorem, obejrzałam "Oszukać przeznaczenie III" i w sumie... jedynka była najlepsza

ojoj, pierwsz czesc byla najlepsza, ale kazda nastepna to porazka

Cytat:
Napisane przez edyta1421 Pokaż wiadomość
PEACEMAKER- z Clooneyem i Kidman... fajne, żwawe kino akcji... akcja filmu toczy sie prawie na całym swiecie, ale większość w byłym związku radzieckim i austrii i w USA. w Rosji zostaje skradziona broń nuklearna.. dzięki szybkiej akcji agentów którymi dowodzi Clooney zostają odzyskane prawie wszystkie, oprócz jednej. na całym świecie zostają włączone wszystkie komórki wojskowe aby ją odzyskać. i zaczyna się pościg za tą jedną głowicą nuklearną. wg. mnie klasyka dobrego kina akcji.. 10/10

bardzo dobre tak

Cytat:
Napisane przez Vic87 Pokaż wiadomość
Seksmisja: 10/10 . Przecudowny, przefantastyczny i niezmiennie mnie bawiący

Nie krępuj się Albercik! Usta, usta!
klasyk wszyscy ten film chyba lubimy

wczoraj: Body of lies- Bardzo dobry, nie wszytsko zaczaiłam, watki dosyc skomplikowane, Dicaprio bardzo pro, ale Russel Crowe mnie denerwował straszeni

Madagaskar 2 - uwielbima ta kreskówke. nie taka dobra jak jedynka ale tez smieszna!!!
Stary 2008-11-30, 14:38   #3021
Ag4
AGA :)

To nie tak jak myślisz, kotku w sumie to nie mam opinii, pozostaję obojętna. Nie był zły, ale jakiś wybitny też nie. Miał być śmieszny. Momentami był.
Chociaż czasami zerkałam nerwowo na zegarek (ale może dlatego, że poszłam na nocny seans i już mi się spać chciało)
Generalnie nie był zły.

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 17:14   #3022
Ludowa
Zakorzenienie

Juno. Podobało mi się, ciekawy scenariusz, niektóre teksty naprawdę dobre

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 18:37   #3023
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Juno. Podobało mi się, ciekawy scenariusz, niektóre teksty naprawdę dobre
mi sie strasznie podobał !!!!!
Stary 2008-11-30, 22:07   #3024
Limonka1987
Zakorzenienie

"Mała Moskwa"- 10/10 bez chwili namysłu. Przez niemal połowę filmu miałam łzy w oczach, a muszę podkreślić, że nie wzruszam się łatwo... Jak dla mnie po prostu genialny film.
Stary 2008-11-30, 22:09   #3025
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Mroczny Rycerz ( Dark Knight) - wkońcu i ja wziełam się za Batmana
Heath Ledger jako Joker dla mnie doskonała rola, był świetny. Bale jakoś nieprzekonywał mnie tak jak Ledger. Ogólnie historia o bohaterze, ktora raczej całkowitym happy endem, gdzie żyli długo i szczęśliwie nie była i to mi się podobało.
dla mnie 8/10

Rola Bale'a niestety go ograniczala, uwazam ze zarowno Eckhardt jak i Ledger mieli duzo wieksze pole do popisu i obaj to swietnie wykorzystali. Mi ten mrok i brak happy endu najbardziej sie spodobal, no ale w sumie - film w rezyserii Nolana, czyz nie ?

----

Green Street Hooligans
- Az dziwne ze dopiero teraz obejrzalem ten film. To i Football Factory zdecydowanie rozslawilo wyspiarskie chuliganskie klimaty i zrobilo mode na stylizacje casual, czyli kraciaste klimaty burberrypodobne, biale laczki itd.

Film mi sie bardzo podobal, chociaz pewne rzeczy sa bardzo zle przedstawione - typu ilosc lejacej sie krwi , z drugiej strony, sporo aspektow przedstawionych fajnie. Dziwi lekkosc z jaka taki obcy wszedl tak szybko w szeregi firm, no ale, przymknijmy oko Zakonczenie przewidywalne i wnioski koncowe tez. Dodatkowo szybko sie zorientowalem kim byl Major Kilka scen powala, np. gdy wyzywali sie z Yids w metrze, czy scena w pubie gdy spiewali swoj hymn. Podejscie mi sie momentami nie podoba, ale za zrobienie dobrego filmu o tych klimatach nalezy sie 9/10

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2008-11-30, 22:34   #3026
Titane
Rozeznanie

Obejrzane przeze mnie:

The Marine - do bólu amerykański Nie wiem czy to miał być film akcji czy komedia parodiująca film akcji, ale wyszło jak wyszło. Amerykański żołnierz zniesie wszystko i potrafi wszystko, a panie nawet po kilkugodzinnej wędrówce po bagnach wciąż maja błyszczyk na ustach i ogólnie nieskazitelny makijaż O dialogach lepiej nie wspomianać Jednakże udało mi się obejrzeć to cudo do końca, więc niech będzie 2/10.

Tomb raider - nie ma to jak Angelina Jolie, na którą zawsze przyjemnie popatrzeć Niestety do jednej z głównych ról przyplątał się najnowszy James Bond, czyli Craig jakiś tam (uhh nie trawię ziomka ), więc mi obniża ocenę. Ogólnie film przyjemny 6/10.
Titane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 23:33   #3027
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Titane Pokaż wiadomość
Tomb raider - nie ma to jak Angelina Jolie, na którą zawsze przyjemnie popatrzeć Niestety do jednej z głównych ról przyplątał się najnowszy James Bond, czyli Craig jakiś tam (uhh nie trawię ziomka ), więc mi obniża ocenę. Ogólnie film przyjemny 6/10.
Grzeszysz Daniel Craig jest fajniusi
Stary 2008-11-30, 23:41   #3028
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
The Marine - do bólu amerykański Nie wiem czy to miał być film akcji czy komedia parodiująca film akcji, ale wyszło jak wyszło. Amerykański żołnierz zniesie wszystko i potrafi wszystko, a panie nawet po kilkugodzinnej wędrówce po bagnach wciąż maja błyszczyk na ustach i ogólnie nieskazitelny makijaż O dialogach lepiej nie wspomianać Jednakże udało mi się obejrzeć to cudo do końca, więc niech będzie 2/10.
To z niejakim Senna Johnem w roli glownej ? Jeden z filmow, ktorych profilaktycznie nie bede ruszac.

Cytat:
Tomb Raider to kicha straszna, ale przez lewy scenariusz i Angeline. Akurat Craig to jest wg mnie najlepszy skladnik obydwu czesci

Stary 2008-12-01, 10:38   #3029
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Grzeszysz Daniel Craig jest fajniusi
Sorry ale ja go tez nie lubie
Stary 2008-12-01, 11:29   #3030
bybella
Wtajemniczenie

"Dziewczyna mojego kumpla" całkiem fajna., lekka komedia, o dziwo nawet śmieszna jak na taki styl to 8/10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości