Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy 2008! - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-30, 19:38   #3091
izzi
Zadomowienie

GG do izzi
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Dziewczyny, dzięki za słowa pocieszenia... trochę mi ulżyło jak się tu wygadałam ...
Jaroszaniu, Antek pięknie trzyma główkę!!! Muszę moją grubą też częściej kłaść na brzuchu żeby ćwiczyła. a karmienie butlą u mnie nic nie zmienia bo ona wypija np. tak jak wczoraj 130 ml i budzi się po 3 godzinach głodna... a itak jest już gruba więc nie chciałabym jej tak przekarmiać...
Dziś spała na spacerze od 13.30 do 17.30 ( od 15.00 w wózku w przedpokoju) i już o tej 17.30 ją obudziłam bo boję się że jak z adługo pośpi to potem w nocy będzie problem ze spaniem.

A jeszcze mnie tak głowa dziś bolała że aż się popłakałam normalnie... i wizięłam APAP bo już nie mogłam wytrzymać... chyba młodej nie zaszkodzi nie?

Dobra lecę ją kąpać...
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 19:44   #3092
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy

Cytat:
Napisane przez Sawyer Pokaż wiadomość

Magflieg wywróżyłaś sobie trzeciego malucha na przyszły rok?
Mój gin zaproponował abyś zmalowali drugiego bobaska na przyszły rok bo tak na dwa cyce pokarmić fajna rzecz
Jak tylko wszystkie bedziecie miały dwójeczkę to ja sobie dorobię trzecie

Cytat:
Napisane przez apkr Pokaż wiadomość

A mam pytanie, jak to jest z wizytami na basenie jak się karmi piersią? była któraś?? Bo mam straszną ochotę popływać, ale trochę się boję żeby nie wystąpić w charakterze " świecy dymnej"
ja chodze na basen i nie ma problemów żadnych ale chodze wieczorem a wtedy juz tak bardzo ze mnie nie leci ale tez sie zastanawiałam czy nie popłynie za mną astróżka mleka ale za to raz opryskałam szybę w solarium

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
wieczorem przeczytam wszystko wnikliwie bo Antek nadrabia za noc. spal od 20:30 do 9:30 z jedna przerwa na karienie o 6:15. no i dzis swietujemy jego 3miesiace. to moj Mezczyzna
uroczy mężczyzn szkoda że pewnie wyrośnie z niego kolejny "tż" i wszystkiego mu naj...

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
magflieg coś nie ma, czyżby kaca leczyła po wczorajszym???
Cytat:
Napisane przez mandarynka719 Pokaż wiadomość

A co do magflieg pewnie masz racje tylko nam tu opowiadala o pół lampce wina - chociaż ja widziałam takie 1l lampki do wina
byłam u teściów i na spacerze, potem basenik...ach kac jak to się odczuwa

Dziewczyny za przepisy i powrót do kulinarnych posmaków ja się odchudzam - a potem że one tylko witaminki jedza a zaczeyna sie od kanapek z kawiorem itd...

Dziewczyny oddam w dobre ręce górę prasowania i trochę większą górę naczyń, dorzucam w promocji spacer z psem gratis

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 19:46   #3093
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
A jeszcze mnie tak głowa dziś bolała że aż się popłakałam normalnie... i wizięłam APAP bo już nie mogłam wytrzymać... chyba młodej nie zaszkodzi nie?

Dobra lecę ją kąpać...
spoko Apap można ja też biorę...jak mnie głowa boli i .....na kaca

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-30, 19:52   #3094
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

izzi apap podobno bezpieczny, ale wiem o co ci chodzi, bo ja mimo to też zawsze boję się brać, szczególnie, że jak mnie boli głowa to muszę wziąć dwa, bo jedna mi nigdy nie pomaga.

normalnie tż focha strzelił zapakowałam gofry i podreptałam do rodziców, zasiedziałam się !całe! pół godziny, a tż już napisał smsa, żebym wracała i jeszcze mi gadał, że Piotrek marudził i że późno wróciłam, bo już po 19! A była dokładnie 19.03 To nic, że on wczoraj wylazł, a ja młodego przez godzinę usypiałam, dziś młody znów marudził, a tż go na rękach nosił, chciałam żeby go położył, posiedziałabym przy nim i wiem, że prędzej czy później by zasnął. Ale nie, tż wie lepiej i go nosił aż padł. Ciekawe czy tak samo będzie mu się chciało nosić jak młody sie przyzwyczaji i ważyć będzie ponad 10kg
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 19:53   #3095
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

dzieki dzieki

izzi moj np juz od jakiegos czasu nie spi tyle w ciagu dnia co Twoja Pola i wymaga zeby poswiecac mu duzo czasu. moze chociaz tak sie pociesze.
magflieg chyba mamy taka sama sytuacje w domu
wlasnie wykapalam po raz pierwszy Antka w foczce, w wannie. On sie cieszyl a mi odpoczal kregoslup.
Ide wykorzystac to, ze juz spi i troche sie poucze. wrrrr. chcialam wgrac zdjecia z kapieli, ale cos jest nie tak.

Kimm jest piwojestfuj ??? widze ja/go tu czesto:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gallery-68704366-500x500.jpg (21,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gallery-68704432-500x500.jpg (23,3 KB, 37 załadowań)

nie farbuję od 20.12.2012

Edytowane przez jaroszania
Czas edycji: 2008-11-30 o 19:58
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 20:06   #3096
mandarynka719
Raczkowanie

Któraj z was(przepraszam nie pamiętam kto) pisała kiedyś o biegunce u swojego dziecka. Bo jestem ciekawa jak to się objawia. Czytałam w necie ale tam tak ogólnie pisze a ja wolałabym wiedzieć od kogoś kto się z tym spotkał. Czy są to bardzo rzadkie kupy/ i jak rzadkie. Bo mój mały zawsze miał rzadkie ale zazwyczaj były z dwie w ciągu dnia a dzisiaj po każdym jedzeniu. a karmię go butelką i w necie wyczytałam że jak jestpowyżej 3 w ciągu dnia to juz biegunka i sama już niewiem. Zielona jestem.
przepraszam że taki temat wam wrzucam pomiędzy przepisy kulinarne

mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 20:23   #3097
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

A jak Antosiowi się już brwi zarysowały! super facet z niego! Pewnie wygodnie się go kąpię z tą foczką, u mnie normalnie kąpie tż, bo mi to ręcę wysiadają, szczególnie, że teraz młody w wodzie to normalnie szalony się robi i ledwo co można go utrzymać no i wanienka już nam się robi mała, bo on się nogami odpycha i trzeba mu ręką główkę ochraniać, bo uderza o drugi koniec wanienki. I nie wiem czy kupować wiekszą wanienkę, czy powoli przerzucić się z nim do dużej wanny

a mój młody już coraz częściej przekręca się z plecków na boczek, a jaki przy tym jest zadowolony! Dziś jak mi się obkupczył rano, to połozyłam go na plecach na łóżku i pobiegłam po świeże ubranka, wracam a on leży na boczku z wypiętą pupką i się śmieje. No tylko czekać aż mi się na brzuch przekręci i zacznie raczkować

mandarynka ja nie wiem jak to jest z biegunkami sprawdź temperaturkę, patrz czy kupki są pieniste albo ze śluzem, poobserwuj. Mam nadzieję, że to tylko dziś młody tak z kupa szaleje i jutro już będzie ok!

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-11-30 o 20:24
Stary 2008-11-30, 20:57   #3098
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

anuhaaa to przekrecanie w tym wieku jest zupelnie prawidlowe wiec gratuluje zdobycia kolejnej umiejetnosci

nabuko wlasnie zobaczylam Twoj przepis. ciastwo wyglada apetycznie. nie jestem najlepsza w pieczeniu, ale moze sprobuje

Edytowane przez jaroszania
Czas edycji: 2008-11-30 o 20:59
Stary 2008-11-30, 21:05   #3099
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Cytat:
Któraj z was(przepraszam nie pamiętam kto) pisała kiedyś o biegunce u swojego dziecka. Bo jestem ciekawa jak to się objawia. Czytałam w necie ale tam tak ogólnie pisze a ja wolałabym wiedzieć od kogoś kto się z tym spotkał. Czy są to bardzo rzadkie kupy/ i jak rzadkie. Bo mój mały zawsze miał rzadkie ale zazwyczaj były z dwie w ciągu dnia a dzisiaj po każdym jedzeniu. a karmię go butelką i w necie wyczytałam że jak jestpowyżej 3 w ciągu dnia to juz biegunka i sama już niewiem. Zielona jestem.
przepraszam że taki temat wam wrzucam pomiędzy przepisy kulinarne
Manadarynko moja kiedys mialła po szcepieniu delikatną biegunkę to objawiało się tym że te kupki były pieniste strzelające albo tak jakby z niej leciało....a ilość moim zdaniem nie ma zbyt wielkiego znaczenia tzn pewnie ma ale np 5 razy dziennie to nie biegunka dzieci karmione piersia mogą robić po każdym karmieniu albo i raz na tydzień...moja ma dni że robi 6 razy dziennie a czasami raz dziennie

He he Jaroszania tropicielu nie wiem kto to piwojestfuj ale nicka ma zajfajnego - może jakiś tż nas podgląda Na pewno nasz prezydent

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-11-30, 21:06   #3100
anah
Zakorzenienie

Witaj apkr

Wiktorynko, Wiktor jest super

Amaretta, współczuje Misi i wam też. Małe Słoneczko tak sie męczy. Dużo całusów dla niej i życzę żeby ta dolegliwość poszła precz.

izzi, nie poddawaj się. Jestem z tobą

nabuko, może to nie przepuklina. Oby wszystko było w porządku.

Mylka, dużo zdrowia dla Natalii, precz z katarem!!!

Ania, wszystkiego najlepszego dla Antosia z okazji trzeciego miesiąca. Słodki z niego facet Jak wysoko trzyma główkę. Mój Maciej nie lubi za bardzo takiego leżenia. Chyba sporo w tym mojej winy, bo kłade go na brzuszku za rzadko albo jak jest zbyt zmęczony. Biedak nie ma siły i niesamowicie sie męczy. Z Gabrysią tez tak było a potem uwielbiała leżeć na brzuszku i tak się bawić.

anuha
, Maciej też juz ledwo mieści się w małej wanience. Czeka teraz na niego, większa, plastikowa. Do dużej na razie go jeszcze nie wrzucamy Jak wyroścnie z tej większej, to już nie będzie wyjścia a jak wyrośnie z naszej, to nie wiem gdzie go będziemy kąpać Niesamowicie rośnie. Gabi była sporo krótsza, choc należy do tych wyższych trzylatek Mam długie dzieci, chć mój wzrost raczej mizerny. Wszystko zasługa TŻ i jego rodziny

Co do tabletek przeciwbólowych, to karmiąc piersią można zażywać te na paracetamolu (apap, panadol). Nie mozna raczej sie tych z ibuprofenem a zakazane sa z kwasem acetylosalicylowym (aspiryna, polopiryna).
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 21:48   #3101
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Jaroszaniu, też tego naszego widza często spotykałam na forum, ale w spisie użytkowników go nie ma
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-30, 23:31   #3102
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
smaka mi narobiłaś ale jakoś niechce mi się ich robić ale skoro robisz az z kilograma mąki to może poczęstujesz koleżanki na wizażu
Mi tez leci. Szkoda ze do ciebie tak daleko bo juz bym .

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
a proszę bardzo trzeba mieć jakieś 1,5 kg bananów

Na blachę wyłożyć biszkopty (albo upiec biszkopt, ale komu by się chciało)

Na biszkopty masę bananową:
miękką Kasię utrzeć z cukrem pudrem (pół szklanki), 3 żółtkami. powoli dodać 1 k bananów startych na tarce z dużymi oczkami. potem dodać tężejącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl. wody

Na masę bananową wyłożyć masę białkową:
3 białka ubić z pół szkl. cukru, dodać tężejącą gal. cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl. wody

Na masę białkową poukładać plasterki bananów i zalać tężejącą gal. cytrynową rozpuszczoną w 400-500 ml wody

Włożyć do lodówki. wygląda tak :
Normalnie . Takiego mi tu dzis smaka robicie. A Misia bananow nie toleruje.

Ania wszystkiego najlepszego dla Antona. Ale spryciarz z niego.

Nabuko trzymam za Karolcie. Oby to nie bylo to co myslisz.

Biegunki Misia nie miala wiec nie pomoge.

Wczoraj Misiula pobila rekord nocnego spania - cale 5 godzin za to dzis dała nam popalic - kweka od 17. Normalnie nie wydole z tym jej niedojrzalym przewodem pokarmowym. Dopiero teraz padła, ja tez padam wiec uciekam do wyrka.

Izzi bardzo wspolczuje przepraw z Polcia. Widac niektore mamy maja troche gorzej ::-(:
Tylko dlaczego padło akurat na nas???

Edytowane przez Amaretta
Czas edycji: 2008-11-30 o 23:33
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 05:31   #3103
Wiktorynka
Zadomowienie

Ja melduję kolejna bezsenna nockę... Ignas dokazuje na całego gdzies tak od 23:30... no cóż moze powinnam zabrac rodzinkę w jakąś inna strefę czasową?

Jak ja mam temu, mojemu, małemu, ludzikowi wytłumaczyc, że nocka jest od spania, a dzien od dokazywania?

ps. Wiktor bardzo dziękuje za komplementy... psisko ostatnio, niestety, zostało zepchnięte na dalszy plan, i szczerze mówiąc troche mi głupio z tego powodu.

Edytowane przez Wiktorynka
Czas edycji: 2008-12-01 o 05:34
Wiktorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 07:35   #3104
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

nie zdziwilabym sie bo osoba jest zalogowana od konca stycznia czyli wtedy kiedy zaczelo sie dopisywac najwiecej osobo, nie napisal ani jednego posta i obserwuje tylko (?) nasz watek takze uwazac co piszecie hyhyhy

Cytat:
Napisane przez anah Pokaż wiadomość

Ania, wszystkiego najlepszego dla Antosia z okazji trzeciego miesiąca. Słodki z niego facet Jak wysoko trzyma główkę. Mój Maciej nie lubi za bardzo takiego leżenia. Chyba sporo w tym mojej winy, bo kłade go na brzuszku za rzadko albo jak jest zbyt zmęczony. Biedak nie ma siły i niesamowicie sie męczy. Z Gabrysią tez tak było a potem uwielbiała leżeć na brzuszku i tak się bawić.
Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość

Ania wszystkiego najlepszego dla Antona. Ale spryciarz z niego.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez Wiktorynka Pokaż wiadomość
Ja melduję kolejna bezsenna nockę... Ignas dokazuje na całego gdzies tak od 23:30... no cóż moze powinnam zabrac rodzinkę w jakąś inna strefę czasową?

Jak ja mam temu, mojemu, małemu, ludzikowi wytłumaczyc, że nocka jest od spania, a dzien od dokazywania?

ps. Wiktor bardzo dziękuje za komplementy... psisko ostatnio, niestety, zostało zepchnięte na dalszy plan, i szczerze mówiąc troche mi głupio z tego powodu.
co to za godzina!

Stary 2008-12-01, 07:44   #3105
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Chciałoby się rzec ranne ptaszki były dzisiaj na wątku...ale domyślam się że niekoniecznie fajnie wstawac o 5 Wiktorynka życzę żeby Ignaś jednak szybciutko zrozumiał pory dnia

A wogóle to dzien doberek...mnie dzisiaj czeka troszkę pracy i spacerowania więc mam nadzieje ze pogoda dopisze

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
Stary 2008-12-01, 08:23   #3106
żabulka21
Rozeznanie

Oj laseczki w życiu nie zdążę się odnieść do waszych licznych postów

Czas mnie nagli bo termin składania pracy inżynierskiej mam do 20 grudnia a poza tym w nowej szkole zaczynają mi sie egzaminy ale obiecuuję że jak tylko skończy się ten kocioł to będę się udzielać codziennie

Moje dziecko nabyło umiejętność przewracania się z plecków na brzuszek i odwrotnie i robi to przy każdej nadarzającej się okazji więc nie ma szans żeby go zostawić samego no chyba że na macie.

A oto mój Szymonsjo (tak nazywa go mój małżonek)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mvmnv.jpg (21,0 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez żabulka21
Czas edycji: 2008-12-01 o 08:24
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 08:43   #3107
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

wow, jakie Szymon ma oczka! moj nie umie sie jeszcze przewracac na rownej powierzchni za to zlapany za raczki ma odruch siadania. sam potrfai uniesc sie bardzo wysoko

Stary 2008-12-01, 09:10   #3108
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dzień Dobry!

Żabulko Szymonsjo rewelacyjny! Życzę szybkiego oddania pracy i wracaj do nas!

Wiktorynko oj współczuję ci zamiany nocy z dniem a co do piesków, to moja parówa też odsunięta na dalszy plan, smutne to, ale jak mi pies piszczy, że chce wodę, a Piotrek marudzi i trzeba go ponosić, to muszę parówę trochę przetrzymać, bo by mi się dziecko całkiem rozdarło.

u nas dziś w nocy była powtórka z rozrywki: zabieramy się za przytulanki, Piotrek zaczyna marudzić, otwieram śpiworek, w środku mokro. Nie zdążyłam do końca ubrać poszła kupa, następne przebieranki i znów kupsko. Pewnie sobie wyobrażacie jakie moje dziecko było po tym rozbudzone rozgadany, roześmiany, padł w końcu po godzinie, a ja razem z nim.

a ten cwaniak przekreca mi się na boczek nawet w leżaczku, bedę go musiała już tymi pasami spinać, ciekawe co on na to

Jaroszaniu ale z Ciebie szpieg Może ten ktoś kto nas podgląda też jest mamuską wrz-paź tylko nie chciała się udzielać, a jedynie czerpać informacje z naszego niezwykle interesującego wątku
Stary 2008-12-01, 10:03   #3109
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

cześć kochane.

Szymek fantastyczny !!!

My juz po rehabilitacji.
dziś KArolinie też poprzestawiały się godziny, bo zasnęła o 4. nie byłoby to nwet złe, bo można odespać rano, ale wstawałam o 6, bo trzeba było jechać do osrodka.. a ta cwaniara przespała całą terapię

no i sprawdziło się to co myślałam... przepuklina znów wyskoczyła.. próbuję dodzwonić się do naszej pani chirurg i zobaczymy co dalej..
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 10:08   #3110
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Wiktorynko to Cię synuś doświacza oby jak najszybciej przestawił się na dziennie dokazywanie

moje zwierzaki też niestety na dalszym planie. szynszyle narazie nie biegają po mieszkaniu tyle ile kiedyś bo przy nich wtedy trzeba siedzieć i ich pilnować a Gucio gada teraz częściej do szynszyli właśnie bo nie mam za bardzo czasu z nim się bawić. mam nadzieję, że jakoś to się unormuje niebawem.

Nabuko trzymam kciuki!!!

Hania znowu mnie dziś zaskoczyła. jak zjadła o 20 i jak zasnęła ok. 23 to wstała na jedzenie o 2.30!!!!!
następnie dopiero o 6 a później normalnie o 9. także jestem dziś wyspana

ok. 13 jakiś spacerek bo piękna pogoda u nas

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 10:56   #3111
Dorotka@
Zadomowienie

a ja się tylko przywitam z moimi kochanymi koleżankami-mamuśkami,nie mam za wiele czasu an neta...
Stary 2008-12-01, 11:16   #3112
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

mamuśki smoczkowych bobasów
jakie macie patenty na zatrzymanie smoka w buzi?

Hania dopóki ma smoczka to ładnie usypia a jak jej wypadnie to się wybudza i wkurza. próbowałam zwiniętej pieluchy, przykładałam maskoki i kurde i tak jakoś go wypluwa...

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-12-01, 11:19   #3113
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
mamuśki smoczkowych bobasów
jakie macie patenty na zatrzymanie smoka w buzi?

Hania dopóki ma smoczka to ładnie usypia a jak jej wypadnie to się wybudza i wkurza. próbowałam zwiniętej pieluchy, przykładałam maskoki i kurde i tak jakoś go wypluwa...

Dobre pytanie...
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:38   #3114
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

ja Piotrkowi tak jakby owijam pieluchę wokół twarzy tam gdzie smoczek i później jak już twardo zaśnie to ją odwijam, bo nie chce by się udusił przypadkiem. Bo on jak już twardo zasnie to smoka i tak wypluwa.
Stary 2008-12-01, 11:50   #3115
JagnaK
Zadomowienie

Jaroszaniu Antos cudowny

My tez mamy problem z tym smokiem ale na niego chyba nie ma patentu bo moje dziecko jak zasypia to kreci glowa, macha rekami wiec tak czy siak skutecznie smok z buzi wypada lub jest wyciagany reka. Jak mocniej zasnie to smok wypada, w nocy wogole zasypia bez smoczka ale w dzien nie ma szans.

A wogole to bry laski
Musze leciec bo mala sie wlasnie wybudza z drzemki

Witak apkr
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 11:54   #3116
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
ja Piotrkowi tak jakby owijam pieluchę wokół twarzy tam gdzie smoczek i później jak już twardo zaśnie to ją odwijam, bo nie chce by się udusił przypadkiem. Bo on jak już twardo zasnie to smoka i tak wypluwa.
zabrzmialo groznie

Jagna - dzieki

Stary 2008-12-01, 11:56   #3117
mandarynka719
Raczkowanie

nabuko

Kusicie tymi przepisami a ja tak chcem schudnąć

A my własnie wróciliśmy ze szczepienia tym razem się udało a mały zachował się jak prawdziwy mężczyzna i ....słyszała go cała przychodnia

Ale myślę że to dlatego że był zmęczony bo kiedy go ubierałam na wyjście to już marudził bo to była jego godzina spania ale usnął w drodze powrotnej i tylko lekko sie przebudził jak go rozbierałam i ladnie śpi, A ja mam chwilę na wizaż i kawkę

A moje dziecko od początku nie lubilo smoczka więc u na on nie jest w użyciu - i to mój patent

Edytowane przez mandarynka719
Czas edycji: 2008-12-01 o 11:59
Stary 2008-12-01, 11:57   #3118
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
zabrzmialo groznie
bo tak też jest -> "Jak nie zaśniesz, to przyduszę Cię pieluchą!''
Stary 2008-12-01, 12:04   #3119
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Mandarynko to masz zucha faceta z synka

Anuhaaa to jak będziesz owijać Piotrka tą pielucha to ja o foto bardzo poproszę jak to wyglada

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-12-01, 12:13   #3120
mandarynka719
Raczkowanie

Cytat:
bo tak też jest -> "Jak nie zaśniesz, to przyduszę Cię pieluchą!''
nic dziwnego ze później reaguje kupami w nocy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości