|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Dziewczyny, dzięki za słowa pocieszenia... trochę mi ulżyło jak się tu wygadałam ...
Jaroszaniu, Antek pięknie trzyma główkę!!! Muszę moją grubą też częściej kłaść na brzuchu żeby ćwiczyła. a karmienie butlą u mnie nic nie zmienia bo ona wypija np. tak jak wczoraj 130 ml i budzi się po 3 godzinach głodna... a itak jest już gruba więc nie chciałabym jej tak przekarmiać... Dziś spała na spacerze od 13.30 do 17.30 ( od 15.00 w wózku w przedpokoju) i już o tej 17.30 ją obudziłam bo boję się że jak z adługo pośpi to potem w nocy będzie problem ze spaniem. A jeszcze mnie tak głowa dziś bolała że aż się popłakałam normalnie... i wizięłam APAP bo już nie mogłam wytrzymać... chyba młodej nie zaszkodzi nie? Dobra lecę ją kąpać...
|
#3092 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Cytat:
![]() Cytat:
ale tez sie zastanawiałam czy nie popłynie za mną astróżka mleka ale za to raz opryskałam szybę w solarium![]() Cytat:
i wszystkiego mu naj...Cytat:
byłam u teściów i na spacerze, potem basenik...ach kac jak to się odczuwa![]() Dziewczyny za przepisy i powrót do kulinarnych posmaków Dziewczyny oddam w dobre ręce górę prasowania i trochę większą górę naczyń, dorzucam w promocji spacer z psem gratis
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
izzi apap podobno bezpieczny, ale wiem o co ci chodzi, bo ja mimo to też zawsze boję się brać, szczególnie, że jak mnie boli głowa to muszę wziąć dwa, bo jedna mi nigdy nie pomaga.
normalnie tż focha strzelił zapakowałam gofry i podreptałam do rodziców, zasiedziałam się !całe! pół godziny, a tż już napisał smsa, żebym wracała i jeszcze mi gadał, że Piotrek marudził i że późno wróciłam, bo już po 19! A była dokładnie 19.03 To nic, że on wczoraj wylazł, a ja młodego przez godzinę usypiałam, dziś młody znów marudził, a tż go na rękach nosił, chciałam żeby go położył, posiedziałabym przy nim i wiem, że prędzej czy później by zasnął. Ale nie, tż wie lepiej i go nosił aż padł. Ciekawe czy tak samo będzie mu się chciało nosić jak młody sie przyzwyczaji i ważyć będzie ponad 10kg
|
|
|
|
#3095 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dzieki
![]() izzi moj np juz od jakiegos czasu nie spi tyle w ciagu dnia co Twoja Pola i wymaga zeby poswiecac mu duzo czasu. moze chociaz tak sie pociesze. magflieg chyba mamy taka sama sytuacje w domu ![]() wlasnie wykapalam po raz pierwszy Antka w foczce, w wannie. On sie cieszyl a mi odpoczal kregoslup. Ide wykorzystac to, ze juz spi i troche sie poucze. wrrrr. chcialam wgrac zdjecia z kapieli, ale cos jest nie tak. Kimm jest piwojestfuj ??? widze ja/go tu czesto:/
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2008-11-30 o 19:58 |
|
|
|
#3096 |
|
Raczkowanie
|
Któraj z was(przepraszam nie pamiętam kto) pisała kiedyś o biegunce u swojego dziecka. Bo jestem ciekawa jak to się objawia. Czytałam w necie ale tam tak ogólnie pisze a ja wolałabym wiedzieć od kogoś kto się z tym spotkał. Czy są to bardzo rzadkie kupy/ i jak rzadkie. Bo mój mały zawsze miał rzadkie ale zazwyczaj były z dwie w ciągu dnia a dzisiaj po każdym jedzeniu. a karmię go butelką i w necie wyczytałam że jak jestpowyżej 3 w ciągu dnia to juz biegunka i sama już niewiem. Zielona jestem.
przepraszam że taki temat wam wrzucam pomiędzy przepisy kulinarne
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
A jak Antosiowi się już brwi zarysowały! super facet z niego! Pewnie wygodnie się go kąpię z tą foczką, u mnie normalnie kąpie tż, bo mi to ręcę wysiadają, szczególnie, że teraz młody w wodzie to normalnie szalony się robi i ledwo co można go utrzymać
no i wanienka już nam się robi mała, bo on się nogami odpycha i trzeba mu ręką główkę ochraniać, bo uderza o drugi koniec wanienki. I nie wiem czy kupować wiekszą wanienkę, czy powoli przerzucić się z nim do dużej wanny![]() a mój młody już coraz częściej przekręca się z plecków na boczek, a jaki przy tym jest zadowolony! Dziś jak mi się obkupczył rano, to połozyłam go na plecach na łóżku i pobiegłam po świeże ubranka, wracam a on leży na boczku z wypiętą pupką i się śmieje. No tylko czekać aż mi się na brzuch przekręci i zacznie raczkować ![]() mandarynka ja nie wiem jak to jest z biegunkami sprawdź temperaturkę, patrz czy kupki są pieniste albo ze śluzem, poobserwuj. Mam nadzieję, że to tylko dziś młody tak z kupa szaleje i jutro już będzie ok!
Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa Czas edycji: 2008-11-30 o 20:24 |
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
anuhaaa to przekrecanie w tym wieku jest zupelnie prawidlowe wiec gratuluje zdobycia kolejnej umiejetnosci
![]() nabuko wlasnie zobaczylam Twoj przepis. ciastwo wyglada apetycznie. nie jestem najlepsza w pieczeniu, ale moze sprobuje
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2008-11-30 o 20:59 |
|
|
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() He he Jaroszania tropicielu nie wiem kto to piwojestfuj ale nicka ma zajfajnego - może jakiś tż nas podgląda Na pewno nasz prezydent
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj apkr
![]() Wiktorynko, Wiktor jest super ![]() Amaretta, współczuje Misi i wam też. Małe Słoneczko tak sie męczy. Dużo całusów dla niej i życzę żeby ta dolegliwość poszła precz. izzi, nie poddawaj się. Jestem z tobą nabuko, może to nie przepuklina. Oby wszystko było w porządku. Mylka, dużo zdrowia dla Natalii, precz z katarem!!! Ania, wszystkiego najlepszego dla Antosia z okazji trzeciego miesiąca. Słodki z niego facet Jak wysoko trzyma główkę. Mój Maciej nie lubi za bardzo takiego leżenia. Chyba sporo w tym mojej winy, bo kłade go na brzuszku za rzadko albo jak jest zbyt zmęczony. Biedak nie ma siły i niesamowicie sie męczy. Z Gabrysią tez tak było a potem uwielbiała leżeć na brzuszku i tak się bawić.anuha , Maciej też juz ledwo mieści się w małej wanience. Czeka teraz na niego, większa, plastikowa. Do dużej na razie go jeszcze nie wrzucamy Jak wyroścnie z tej większej, to już nie będzie wyjścia a jak wyrośnie z naszej, to nie wiem gdzie go będziemy kąpać![]() Niesamowicie rośnie. Gabi była sporo krótsza, choc należy do tych wyższych trzylatek Mam długie dzieci, chć mój wzrost raczej mizerny. Wszystko zasługa TŻ i jego rodziny![]() Co do tabletek przeciwbólowych, to karmiąc piersią można zażywać te na paracetamolu (apap, panadol). Nie mozna raczej sie tych z ibuprofenem a zakazane sa z kwasem acetylosalicylowym (aspiryna, polopiryna). |
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Jaroszaniu, też tego naszego widza często spotykałam na forum, ale w spisie użytkowników go nie ma
|
#3102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
leci. Szkoda ze do ciebie tak daleko bo juz bym Cytat:
![]() ![]() ![]() Ania wszystkiego najlepszego dla Antona. Ale spryciarz z niego. Nabuko trzymam za Karolcie. Oby to nie bylo to co myslisz.Biegunki Misia nie miala wiec nie pomoge. Wczoraj Misiula pobila rekord nocnego spania - cale 5 godzin za to dzis dała nam popalic - kweka od 17. Normalnie nie wydole z tym jej niedojrzalym przewodem pokarmowym. Dopiero teraz padła, ja tez padam wiec uciekam do wyrka.Izzi bardzo wspolczuje przepraw z Polcia. Widac niektore mamy maja troche gorzej ::-(: Tylko dlaczego padło akurat na nas???
http://www.suwaczek.pl/cache/c109703129.png MY ![]() http://suwaczki.waszslub.pl/img-2003080901201230.png Edytowane przez Amaretta Czas edycji: 2008-11-30 o 23:33 |
||
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Ja melduję kolejna bezsenna nockę... Ignas dokazuje na całego gdzies tak od 23:30... no cóż moze powinnam zabrac rodzinkę w jakąś inna strefę czasową?
Jak ja mam temu, mojemu, małemu, ludzikowi wytłumaczyc, że nocka jest od spania, a dzien od dokazywania? ps. Wiktor bardzo dziękuje za komplementy... psisko ostatnio, niestety, zostało zepchnięte na dalszy plan, i szczerze mówiąc troche mi głupio z tego powodu.
Edytowane przez Wiktorynka Czas edycji: 2008-12-01 o 05:34 |
|
|
|
#3104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nie zdziwilabym sie bo osoba jest zalogowana od konca stycznia czyli wtedy kiedy zaczelo sie dopisywac najwiecej osobo, nie napisal ani jednego posta i obserwuje tylko (?) nasz watek
takze uwazac co piszecie hyhyhy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Chciałoby się rzec ranne ptaszki były dzisiaj na wątku...ale domyślam się że niekoniecznie fajnie wstawac o 5
Wiktorynka życzę żeby Ignaś jednak szybciutko zrozumiał pory dnia![]() A wogóle to dzien doberek...mnie dzisiaj czeka troszkę pracy i spacerowania więc mam nadzieje ze pogoda dopisze
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Oj laseczki w życiu nie zdążę się odnieść do waszych licznych postów
![]() Czas mnie nagli bo termin składania pracy inżynierskiej mam do 20 grudnia a poza tym w nowej szkole zaczynają mi sie egzaminy ale obiecuuję że jak tylko skończy się ten kocioł to będę się udzielać codziennie Moje dziecko nabyło umiejętność przewracania się z plecków na brzuszek i odwrotnie i robi to przy każdej nadarzającej się okazji więc nie ma szans żeby go zostawić samego no chyba że na macie.A oto mój Szymonsjo (tak nazywa go mój małżonek )
http://www.suwaczki.com/tickers/1kk0qtkfpne0ar9c.png http://www.suwaczki.com/tickers/syy2tv73csmdgm2w.png Edytowane przez żabulka21 Czas edycji: 2008-12-01 o 08:24 |
|
|
|
#3107 |
|
Wtajemniczenie
|
wow, jakie Szymon ma oczka! moj nie umie sie jeszcze przewracac na rownej powierzchni za to zlapany za raczki ma odruch siadania. sam potrfai uniesc sie bardzo wysoko
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Żabulko Szymonsjo rewelacyjny! Życzę szybkiego oddania pracy i wracaj do nas! Wiktorynko oj współczuję ci zamiany nocy z dniem u nas dziś w nocy była powtórka z rozrywki: zabieramy się za przytulanki, Piotrek zaczyna marudzić, otwieram śpiworek, w środku mokro. Nie zdążyłam do końca ubrać poszła kupa, następne przebieranki i znów kupsko. Pewnie sobie wyobrażacie jakie moje dziecko było po tym rozbudzone rozgadany, roześmiany, padł w końcu po godzinie, a ja razem z nim.a ten cwaniak przekreca mi się na boczek nawet w leżaczku, bedę go musiała już tymi pasami spinać, ciekawe co on na to ![]() Jaroszaniu ale z Ciebie szpieg Może ten ktoś kto nas podgląda też jest mamuską wrz-paź tylko nie chciała się udzielać, a jedynie czerpać informacje z naszego niezwykle interesującego wątku
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
cześć kochane.
Szymek fantastyczny !!! My juz po rehabilitacji. dziś KArolinie też poprzestawiały się godziny, bo zasnęła o 4. nie byłoby to nwet złe, bo można odespać rano, ale wstawałam o 6, bo trzeba było jechać do osrodka.. a ta cwaniara przespała całą terapię ![]() no i sprawdziło się to co myślałam... przepuklina znów wyskoczyła.. próbuję dodzwonić się do naszej pani chirurg i zobaczymy co dalej..
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktorynko to Cię synuś doświacza
oby jak najszybciej przestawił się na dziennie dokazywanie ![]() moje zwierzaki też niestety na dalszym planie. szynszyle narazie nie biegają po mieszkaniu tyle ile kiedyś bo przy nich wtedy trzeba siedzieć i ich pilnować a Gucio gada teraz częściej do szynszyli właśnie bo nie mam za bardzo czasu z nim się bawić. mam nadzieję, że jakoś to się unormuje niebawem. Nabuko trzymam kciuki!!! Hania znowu mnie dziś zaskoczyła. jak zjadła o 20 i jak zasnęła ok. 23 to wstała na jedzenie o 2.30!!!!! następnie dopiero o 6 a później normalnie o 9. także jestem dziś wyspana ![]() ok. 13 jakiś spacerek bo piękna pogoda u nas
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
a ja się tylko przywitam z moimi kochanymi koleżankami-mamuśkami,nie mam za wiele czasu an neta...
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
mamuśki smoczkowych bobasów
jakie macie patenty na zatrzymanie smoka w buzi? Hania dopóki ma smoczka to ładnie usypia a jak jej wypadnie to się wybudza i wkurza. próbowałam zwiniętej pieluchy, przykładałam maskoki i kurde i tak jakoś go wypluwa...
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
ja Piotrkowi tak jakby owijam pieluchę wokół twarzy tam gdzie smoczek i później jak już twardo zaśnie to ją odwijam, bo nie chce by się udusił przypadkiem. Bo on jak już twardo zasnie to smoka i tak wypluwa.
|
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Jaroszaniu Antos cudowny
![]() My tez mamy problem z tym smokiem ale na niego chyba nie ma patentu bo moje dziecko jak zasypia to kreci glowa, macha rekami wiec tak czy siak skutecznie smok z buzi wypada lub jest wyciagany reka. Jak mocniej zasnie to smok wypada, w nocy wogole zasypia bez smoczka ale w dzien nie ma szans. A wogole to bry laski ![]() Musze leciec bo mala sie wlasnie wybudza z drzemki Witak apkr
|
|
|
|
#3116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jagna - dzieki
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
nabuko
![]() Kusicie tymi przepisami a ja tak chcem schudnąć ![]() A my własnie wróciliśmy ze szczepienia tym razem się udało a mały zachował się jak prawdziwy mężczyzna i ....słyszała go cała przychodnia ![]() Ale myślę że to dlatego że był zmęczony bo kiedy go ubierałam na wyjście to już marudził bo to była jego godzina spania ale usnął w drodze powrotnej i tylko lekko sie przebudził jak go rozbierałam i ladnie śpi, A ja mam chwilę na wizaż i kawkę ![]() A moje dziecko od początku nie lubilo smoczka więc u na on nie jest w użyciu - i to mój patent
Edytowane przez mandarynka719 Czas edycji: 2008-12-01 o 11:59 |
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Mandarynko to masz zucha faceta z synka
![]() Anuhaaa to jak będziesz owijać Piotrka tą pielucha to ja o foto bardzo poproszę jak to wyglada
|
#3120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

ale za to raz opryskałam szybę w solarium
byłam u teściów i na spacerze, potem basenik...ach kac jak to się odczuwa
zapakowałam gofry i podreptałam do rodziców, zasiedziałam się !całe! pół godziny, a tż już napisał smsa, żebym wracała i jeszcze mi gadał, że Piotrek marudził i że późno wróciłam, bo już po 19! A była dokładnie 19.03
sprawdź temperaturkę, patrz czy kupki są pieniste albo ze śluzem, poobserwuj. Mam nadzieję, że to tylko dziś młody tak z kupa szaleje i jutro już będzie ok!

leci. Szkoda ze do ciebie tak daleko bo juz bym 
za Karolcie. Oby to nie bylo to co myslisz.