|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Cytat:
eeee.....nie aż takie DUŻE JA bym nigdy nie zatrudniła jakiejś baby co by mi miała organizować wesele, a w życiu Tyle radości i satysfakcji mam jak sama to robię, że nie odebralabym sobie tej przyjemności ![]() A w ogóle u mnie by się to nie sprawdziło, bo i tak ja bym musiała być przy niej cały czas aby wszystko na bieząco kontrolować i akceptować bądz nie, więc to by było bez sensu ![]() Choćby nie wiem jak była profesjonalna to nie zaufalabym jej aby wszystko powierzyc i przyjśc na gotowe. Wiem, że ona robi wszystko pod nas ale ja zanim coś wezmę czy kupię musze 7 razy dokładnie obejrzeć z każdej strony więc nie byłabym w stanie normalnie funkcjonować wiedząc, że ktoś wybiera coś za mnie o to jeszcze za taką kasę
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
fotograf u mnie koztuje 700zł za sesję,
ciasta i tort sa wliczone w cenę sali, Cytat:
Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2008-12-01 o 12:02 |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialas jeszcze dodac opłat urzedowych, kursów przedmalzenskich, zapowiedzi, tortu, zaproszen, obrączek, kosmetyczki i fryzjerki lub kosmetyków jesli sie sama malujesz, no i kwiaty!!!
a masz zapisaną naszą listę z postu numer 2919???? z tego wątku??? jak nie to koniecznie zajrzyj i zobacz ile jest rzeczy nawet drobiazgów do załatwienia o których zapomnialas napisac i ci wyjdzie wiecej...
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nowe PM proponuję wejść na naszą stronkę na googlach( w moim podpisie) tam są pliki z budżetami w excelu więc samo się policzy
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-01 o 12:04 |
|
|
|
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
mam jednak cichą nadzieję że nie wyjdzie aż tak dużo. Malować będę się u mojej zaprzyjaźnionej kosmetyczki za cały makijaż bierze 50zł z sztucznymi rzęsami i z makijażem próbnym. za fryzurkę zapąłce 60zł a próbną 30zł, tez zaprzyjaźniona fryzjerka co czesała mnie na studniówkę.
obrączki będzie kupował mój tż z własnej kieszeni, u nas nic się nie płaci za kurs przemałżeński a w moim kosciele za całą uroczystosc płaci się "co łaska" co się teraz już rzadko zdarza. w moim kościele nie ma zapowiedzi wiec za to się nie płaci. za kwiaty moje siostra placiła 200zł już z bukietem dla świadkowej wiec myślę że nie aż tak drogo. |
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale cóż to miasto...a jeśli mówisz że obrączki tż kupuje z własnej kieszeni to i tak doliczasz je do budzetu no bo jak on placi tylko za obraczki a tyza reszte... tak czy tak i tak bedziecie musieli za nie zaplacic.. czy Ty czy Twój TŻ, czy kazde po kolei z Waszych rodziców.. to i tak naywa się koszt wesela i slubu.. jedyne co z takich rzecyz nie wchodzi w sklad kosztow slubu i wesela to pierscionek zareczynowy ![]() wszystko co rygluje sie pod pojeciem slub i wesele wlicza sie do budzetu i to stad sie bieze minimum 35-50 tyś wiesz tancerka ma racje zobacz sobie jej post 2919 podajze a jak nie no to zarejestruj sie w googlach na naszej grup[ie dyskusyjnej i tam znajdziesz budzet i przelicz jeszcze raz
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-01 o 12:13 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
u mnie co łaska to co łaska, zwykle 200zł choć zdarza sie że udzielają ślubu za darmo. Taki bardzo przyjazny kościół i świetni księża,
myślę że nie wyjdzie 50tys a jak wejść w ten post 2919? |
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko dodam, że jak tak sobie liczyłam te najważniejsze rzeczy, które wymieniłas ( nie wymieniłas wszystkich) to wychodziło mi ok.37 tys na 100 osób. Jak policzyła wszystko łąćznie z rzeczami, które wymieniły dziewczyny wyszło mi prawie 50 tys, więc lepiej siądź i zrób sobie uczciwy kosztorys
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm to pozazdrościc takich niskich kosztów... wszystko prawie darmo! też bym tak chciała ale niestety tak sie nie da. u mnie w miescie sala kosztuje 170zł od osoby i to bez owoców ciast i alkoholu
tez mnie to wkurza ze tak drogo.. jak doliczyc ciasto owoce i wodke to ponad 200zł spokojnie za osobe wyjdzie... no i nie mam zaprzyjaźnionych kosmetyczek i fryzjerek buuu
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a slyszalam pare razy na mszy jak proboszcz spiewal ze para mloda w ramach zapowiedzi dala ofieare 100 -150 zł mam nadzieje ze to wszystko z oplat w tym kosciele,, dowiem sie po kolendzie u mojego TZ... zobacyzmy... ale koszt 35-50 to jest standart... jak CI sie zamknie w 35 tys to ja CI gratuluje ![]() po boku masz numery postow #4616 na przyklad i musisz sobie powoli sama jego poszukac Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-01 o 12:21 |
|
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, a ja będę miała ponad 200 zł za osobę i to bez ciast, alkoholi i owoców
![]() porażka
|
|
|
|
#4633 |
|
Raczkowanie
|
być może na warmii i mazurach ceną sa trochę niższe.
W sumie macie rację że mam trochę rzeczy po znajomości, tzn. kamerzystę, kosmetyczkę, fryzjerkę, krawcowa, tanio kościół, ubranie na poprawiny tez tańsze bo chrzestna ma sklep odzieżowy, paznokcie sama sobie zrobię bo akuret do tego mam talent i długie własne paznokcie. |
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
zobacz każdy post ma swój numerek i musisz poszukać w tym wątku ale to szybko pojdzie- tam powinno byc wszystko..
Cytat:
do tego w urzedzie odpisy aktu urodzenia, zaswiadczenie o braku mozliwosci wykluczających zawarcie małzenstwa, odpisy chrztu i bierzmowania, za kazdy dokument z 50zł a to zaswiadczenie 75 i to kazde z was musi zrobic wiec tu stówka tam stówka i sie zbierze... ja bym tak optymistycznego kosztorysu nie robiła bo za 2 lata ceny urosną, kwiaty nie będą juz kosztowac 200zł w sumie tylko ze 300... do sukni trzeba dokupic buty, bielizne, dodatki typu biżuteria, welon... niech każda z tych rzeczy wyniesie cię nawet 50zł wiecej niz zamierzone to już ci z tysiąc wyjdzie dodatkowy...
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dco do sukni i jej kosztów to też nie ma sensu za bardoz udowadniać sobie że suknia bedzie wiecej czy mnie kosztowala bo ja planuje zamknac moja suknie w 200 dolarach + odatki.. wiec w sumie suknia moze mi ise zamknac w 1000 zł :P Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-01 o 12:30 |
|
|
|
|
#4637 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry w poniedziałek
![]() o jaaaaaaaaaaa juz za 20 dni bede mogła ubierać choinkę to tak na marginesieu mnie na weselu będzie coś ok 200 osób (!!!!!!!!) tak więc wole nie podliczać narazie kosztów ile wydamy (a raczej rodzice ) mój TŻ jest bardzo rodzinny u mnie jest to samo stąd te 200 osób zreszta na wiosnę planujemy z TŻ zorganizować jakieś małe spotkanie rodziców i wtedy sie okaże jak to wygląda wszystko
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Kubusewa stary czy nie stary- ważne że jest! ja też gdzieś miałam więc będę musiała poszukać
zawsze to jakaś oszczędność hehe a jak się miało bierzmowanie w tym Kościele co ma się ślub to też chyba nie musi się za to płacic co???no ale USC mnie nie ominie hehehe ![]() Bjakbeata rzeczywiscie masz duzo znajomych co ci mogą pomóc przy ślubie więc naprawdę sytuacja godna pozazdroszczenia... ja tak mysle ze ciocia tżta jest fryzjerką ale ok 20km ode mnie wiec jak mi przyjdzie jeszcze tracic czas i benzyne na dojazd to chyba juz lepiej pójść do fryzjera obok siebie...
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
z tego co wiem moja siostra nic nie płaciła za takie dokumenty z resztą wiekszosć z nich jest już w moim kościele.
jeśli chodzi o organistę to z niego zrezygnujemy i wynajmiemy taki zespół grajacy na skrzypcach, gitarze i bębenkach, kurcze tez zaprzyjaźniony bo chodziłam z nimi na chór, więc juz mówili ze wezmą góra 300zł a na wejsciu zagrają na skrzypcach ave maria i dziewczyna to zaśpiewa. Pięknie grają.... |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to jest ciotka tz to przeciez wiadomo, ze powinna przyjechac do CIebie do domu... chyba ze teog chcesz uniknac poza tym... skoro to jest jego ciocia to w sumie placic jej jeszcze za fryzure??? a czemu nie zrobic jakos tka zeby zrobila wam za free w ramach na przyklad prezentu slubnego.. jesli ja poprosisz i jesli nie jest szczegolnie pazerna na pieniadze to sama powinna to zaproponowac ( tak mi sie wydaj )
|
|
|
|
|
#4641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest pelno takich malych ******* za ktore musicie zapalcic oboje lub jedno z was popatrz sobie na liste i bedziesz wiedziala.. zeby sie potem nie okazalo ze ojeju czegos tam nie mam uciekam juz papa mlego popoludnia Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2008-12-01 o 12:47 |
|
|
|
|
#4643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak bierzesz papierek nawet z tego samego kościoła to sama musisz to załatwić i dac kasę mimo wszystko. Cytat:
|
||
|
|
|
#4644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak ciotka ale swój zakład ma i w soboty ma zawsze full klientow na śluby to przecież nie zamknie salonu specjalnie dla mnie- nawet bym tego nie wymagała od niej z resztą nie wiem czy chce sie czesac w domu.. chyba wole w zakłądzie i wiadomo że nie musiałabym płacić nic za fryzure!!! to jest pewne ale chodzi tu o wygode bo bym musiala jechac ze 40 km w sumie jak nie wiecej a to jednak się zchodzi, a w dniu ślubu czas jest cenny! mam fajny zakład fryzjerski obok siebie to bym tam sobie na piechote poleciala a do fryzjera ktos by musial ze mna pojechac bo moje umiejetności kierowcy w stresie przedslubnym mogą się okazac tragiczne w skutkach... i to chyba mnie najbardziej niepokoi!!! ze walne w kogoś i bede miala nispodzianke
|
|
#4645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może moje miasteczko jest po prostu przyjazne ludziom i nie jest takie skorumpowane, niby z jakiej racji miałabym mu płacić? |
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
boże ale naskrobałyście a ja byłam tylko na 2 zajęciach po 1,5 godziny
![]() nam wesele wyjdzie ok 26.000 z ubraniami, obraczkami, ale u nas to +/-70 osób będzie bo nie chcę zapraszać tzw 6 wody po kisielu
|
#4647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzę związku tematu z korupcją...
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
chodzi mi o tą całą czarną mafię jak to mówi mój tż. Dlaczego niby mam płacić organiscie tym bardziej ż eon gra tylko na głownych mszach przede wszystkim w niedzielę a w soboty wieczorami nie gra wcale. wiec z ajkiej racji mu płacić? Może u Was jest inaczej, u mnie na 100% się nie płaci
|
|
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem jak jest u mnie, ale gdybym miała rezygnowac z organisty to bym sie dowiedziała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

tez mnie to wkurza ze tak drogo.. jak doliczyc ciasto owoce i wodke to ponad 200zł spokojnie za osobe wyjdzie... no i nie mam zaprzyjaźnionych kosmetyczek i fryzjerek buuu

) mój TŻ jest bardzo rodzinny u mnie jest to samo stąd te 200 osób
)