|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2010 cz. II
Samoa, gdybyś posłuchała naszego organisty tez byś z niego zrezygnowała
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chce oliwki faszerowane pasta paprykową
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię zielone olivki z migdałem
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
ja lubię wszystkie oliwki oprócz tych nadziewanych anchois.
|
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten migdał jest taki twardy jak normalnie?Ja nigdy nie jadłam z migdałem. W ogóle to uwielbiam czarne oliwki. W sobote zamówiłam sobie pizze olive - mozarella i oliwki, do tego mój ukochany sos czosnkowy - dlatego mnie tak dziś wzięło ![]() Ogladałam dzis Pascala, fajne on robi te potrawy, bardzo proste wbrew pozorom, chyba kupie jego ksiązke kucharska albo Nigelli, jeszcze nie wiem, ale jakąś chcę kupić. Nie jadłam nigdy niz z anchois, więc nie wiem czy lubię, jakos zwykle wole nie ryzykować To jest tłuste chyba i ma dośc intensywny smak, tak?Jakos boje się, żemi to przyćmi wszytsko inne.A jadłyście małże? Ja nieeee, bo to takie żylaste... Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2008-12-01 o 13:36 |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubię pizzę z ostrymi papryczkami, kiełbasa peperoni tez ostrą i olivkami zielonymi
|
|
#4658 | ||
|
Raczkowanie
|
przepisy pascala sa na jego stronie internetowej, książkę zawsze możesz sobie sciagnać na torrentach
ja tak robię ![]() ale ciiiicho... bo to nielegalne ![]() Cytat:
kupując te oliwki nie zauważyłam że są z anchois i jak wzięłam jedną do buzi to pomyslałam ze są zepsute ![]() Cytat:
Najbardziej mnie obrzydziło jak opowiadał o ślimakach i ostrygach... Albo jak jadł żoładek świński z jakimś błotem... Mówił że prawie zwymiotował za to koreańce się tak tym zachwycali.... Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2008-12-01 o 13:43 |
||
|
|
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny normalnie masakra.. Jechałam z Jasła do Rzeszowa (tak z 70 km) od 10.15 az do teraz.. Bo wypadek był po drodze i stałam tyle w korku.. Normalnie padam a tu za 10 minut na zajęcia trzeba wyruszac a potem nauka do kolokwium.. Ehhh
Oliweczki bardzo lubię czarne na pizzy z oliwkami salami i serkiem mmmmmA poza tym sobie zrobiłam mniej więcej kosztorys wesela i nawet sięak nie przeraziłam.. Prawdopodobnie też się zamknę w 35 tysiącach, choc tak dokładnie tego nie policzę bo mam kucharza a nie płacę od osoby... Ale zobaczymy jeszcze ![]() Miłego popołudnia wam życzę
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubie jeśc ale nie zjem nic co jest gluciasto-zylaste. Mój tż kiedys pracował z hindusami i jadl z nimi jakie s tam ich mięsne specjały jako s tak strasznie ostro przyprawione i mu smakowały, ale mówił, że jak wziąl to do buzi to nie wiedział coz tym zrobic - jeśc czy wypluć, bo takie ostre ![]() Jozia przypomniało mi się cos fajnego do pokoju a Ty masz remont: http://www.ornamentyka.pl/ http://www.szabloneria.pl/index.php?...ora-119-bambus http://www.dekormania.pl/?gclid=CJ-H...FQhuMAodu1D9Iw takie szablony fajne do malowania albo do przyklejenia na ścianę. Ja na pewno zrobie cos takiego w moim i tżcika mieszkanku
|
|
|
|
|
#4661 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a na platynę nas nie stać, więć cóż... nie będziemy szalećCytat:
|
||
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
oliwki bleeeee!!!!!
![]() nie przechodzi przez gardło choćbym nie wiem jak chciała... to samo owoce morza fujjjjj!!!!! całe szczęście tżcik też tego nie lubi uczyc sie musze ehhh a tak mi sie nie chce...
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
ja ma pierścionek z platyny z brylancikiem, ale obrączki mi się nie podobają, musza dla mnie miec przewage żółtego złota bo inaczej sa takie nieslubne
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie to wygląda. Ja często robię przemeblowania i nie wiem czy na dłuższą metę, to by u mnie się opłacało ale podać, to mi się też podoba. A widziałaś może coś takiego na żywo? Bo ciekawa jestem czy to dobrze wygląda również w małych pomieszczeniach, tzn. czy optycznie nie pomniejsza?
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam na żywo i super to wygląda, ja jak bede kiedyś miała własne mieszkanie na pewno coś takiego sobie zrobię.
a co dziewczyny myślicie o sesji zdjęciowej nie w dniu ślubu tylko innego dnia? Bo ja sobie chciałam zrobić sesję nad jeziorem o zachodzie słońca i może nagrać jakąś czołówkę do filmu, gdzie chodze w sukniu bo brzegu jeziora leko zamoczona.... albo jak leżymy na plaży. suknię sie wypierze a z resztą i tak jej nikt nie odkupi albo sprzedam za grosze. strasznie mi się to podoba a mój kamerzysta jest elastyczny bo w końcu to kuzyn
Edytowane przez bjakbeata89 Czas edycji: 2008-12-01 o 14:11 |
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jest to specjalnie drogie. Zrobiłabym to u mnie w pokoju, ale skoro za póltora roku sie wyprowadzam to nie będę ![]() A do małych pomieszczeń można mniejszy, subtelny wzorek. wiecie co, będe teraz grała w totka, bo chcę otworzyć restaurację, a bez grubej kasiorki nie ma jak ![]() My będziemy miec plener w innym dniu niz ślub. |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
oliwki o nieeeeeeeee i to przez duże N a fuuuuuuuuj
owoce moze próbowałam w Chorwacji i za nie również podziękuję, ale spróbowałam z czystej ciekawości ![]() a zmieniając temat obrączki będą żółte bo uwielbiam ten kolor złota. Ja w ogóle uwielbiam biżuterie i wszystko co się świeci (taka mała sroka ) zazwyczaj nosiłam srebro ale odkąd mam na palcu pierścionek zaręczynowy to nosze już tylko złoto a zdejmuję go praktycznie tylko do kąpieli i zmywania..ostatnio sama się z siebie śmiałam bo zdjęłam go i zapomniałam założyć spowrotem a jechaliśmy gdzieś z TŻ to pół drogi mu marudziłam ze pierscionka nie założyłam i od razu tak mi jakoś dziwnie oj on to się biedny ze mną ma
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Elitak a Ty masz jakigos fotografa z Wrocka na oku bo ja mam tego:
biorą 1950, ale to jest bez kościoła(trzeba 350zł dopłacić) http://www.photodesign.pl/
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
a co do sesji w plenerze to ja nie chce w dniu ślubu tylko w jakimś dniu juz po
ja w ogóle nie chce mieć zdjeć takich typowo studyjnych ani przed ani w trakcie wesela jakos nie mogę się do tego przekonać. Byłam starszą u koleżanaki i jak bylismy na tej sesji typowo studyjnej podczas wesela to ten fotograf ich tak wymęczył dlatego jakos tego u siebie nie widzę no ale do ślubu moze zmienie zdanie..być moze będziemy mieli na slubie i weselu fotografa-amatora który traktuje to jako hobby i jest naprawde dobry w tym co robi, ale to tez jest jeszcze kwestią przemyślenia.
|
#4672 |
|
Raczkowanie
|
a dziewcyzny mówiłyscie że etykietki na butelki chcecie. Ja akurat mam taką okazję że będę miała na butelkach namalowane nasze zdjęcie datę ślubu i jaki chcemy jeszcze nadruk, bo moja mama w hucie szkła pracuje i nadruk ma za darmo, tylko za czyste butelki trzeba będzie zapłacić. Potem takie butelki oddaje się do rozlewni i napełniają je wódką, nakładają zekretki, zamykają maszynowo i nakładają banderolki. Mam jedną taka butelkę od znajomych, kiedyś zrobię zdjecie i Wam pokaże.
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie studyjne fotki sa tandetne
ja chcę tylko plener i ewentualnie jakieś na sali i w kościele
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
myślę podobnie
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo... dręczy mnie ta sprawa.. nie mam jeszcze załatwionego fotografa ale tak sie zastanawiam właśnie bo żeby go szukać to trzeba wiedziec co się chce.... w ogóle to ja sie tak teraz zastanowiłam że po co mi w ogóle kamerzysta??? hmmm raz czy dwa sie taką płytę ze ślubem obejrzy a potem to juz tylko zdjęcia... no ale rodzinka chce wiec niech mają... wczesniej myslalam ze to fotograf mi jest zbedny ale teraz znowu mam ochote na wypasionego fotografa... no ale udzielałam się już nawet na miejskim forum i nikt nie zna takiego naprawde fajnego, a każdy miał jakiegoś bylejakiego no i problem... widziałam zdjęcia tych co dawali linki ale są takie normalne zwyczajne, takie to i kolega mamy zajmujący się fotografią mi zrobi.. a ja chce takie zdjęcia oddające emocje a nie pozujące nie wiem co tu zrobic.. wczoraj przeszukiwałam internet i nic nie znalałam.. chyba trzeba będzie zadzwonić do kamerzysty czy nie zna przypadkiem kogos??? bo ja nie wiem co to bedzie...
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo to lubię i jakos kamerzysta był zawsze na pierwszym miejscu... no ale z drugiej strony pooglądać zdjęcia to tez fajna sprawa - ehhh uwialbiam to moje zdecydowanie
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Kochane ja mam zamiar fotki w plenerze zrobić w dniu ślubu
wiem,że będzie mniej czasu niż w innym dniu ale my z moim kochanym chcemy żeby to były fotki właśnie z TEGO dnia...tacy sentymentalni chyba jesteśmyCo do kamerzysty-zobaczę film z ślubu mojej przyszłej szwagierki to będę wiedzieć czy też chcę tego kamerzysty a jeśli nie tego to dopiero będziemy szukać opcji bo fotografa już mamy na oku (jak wiecie jeszcze NIC nie mam załatwionego) i myślę,że raczej go weźmiemy ![]() Lusmarijko też uwielbiam oglądać filmu z ślubów nie ważne czy znam czy nie znam państwa młodych
|
|
|
|
#4678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() tylko to takie kaloryczne ![]() malze jadlam. jak dla mnie bez szału, aczkolwiek nie jakies strasznie zle. Cytat:
Cytat:
grunt to je dobrze przyrzadzic rowniez w Chorwacji jadlam smazone kalmary i osmiornice i jak kalmary mi smakowaly to osmiornice tak srednio ![]() choc jakos na codzien sama z siebie nie serwowalabym sobie takich dan, bo ogolnie nie jestem entuzjastka owocow morza ![]() Cytat:
ja nawet nie bralam pod uwage sesji w dniu slubu. tego dnia bede miala inne sprawy na glowie ![]() moj ojciec niedawno zgrywal na DVD rodzinne filmy z ostatnich 8 lat i teraz wiem po co kamerzysta. na prawde to swietna rzecz ogladnac cos sobie po tylu latach i zobaczyc jak niektorzy sie zmienili, przypomniec sobie osoby ktore juz odeszly itp. |
||||||
|
|
|
#4679 |
|
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj byliśmy w tym zajeździe i jednak jest tam fajnie ale bardzo mało jedzenia i za wszystko trzeba dopłacać.. byliśmy też w innej sali w lesie nad jeziorkiem
ale wyobraźcie sobie że żadnych sobód nie ma wolnych nawet 2011 zarezerwowane.. zostały piatki wolne w maju.. co myślicie??sala mi się podoba i jest tam tanio że mozna zrobić większe wesele.. a data to by była 17.05.. chyba aż tak bardzo nie skoliduje mi ze studiami czego się zawsze obawiałam a sesja jest w czerwcu, a na wakację pojedziemy w sierpniu?
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

ja lubię pizzę z ostrymi papryczkami, kiełbasa peperoni tez ostrą i olivkami zielonymi

nie wiem co tu zrobic.. wczoraj przeszukiwałam internet i nic nie znalałam.. chyba trzeba będzie zadzwonić do kamerzysty czy nie zna przypadkiem kogos??? bo ja nie wiem co to bedzie...