Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-01, 13:20   #1051
kasiaher
Wtajemniczenie

Dot.: Największe Wizażowe Gaduły - Panny Młode 2009, cz. VII

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Prawie co dzien dziekuje, ze mna mnie Bo na mlodszego brata to nie ma co liczyc. Chlop dorosly, ma swoja rodzine co prawda, ale mieszka w tej samej wiosce, ale zeby zajzec do matki, zobaczyc co sie dzieje, moze pomoc bratu w rabaniu drzewa, by matka miala cieplo zima, to nie. Jak zauwazylam, to w rodzinie TZ jest tak, ze kazdy pilnuje swoich 4 liter. Tylko TZ jest taki, ze ma miekkie serce i jak komus sie cos dzieje, to pierwszy przyjezdza pomoc. Tylko jak po nas trzeba bylo przyjechac do warszawy, bo pociagiem wracalismy z kielc, bo wypadek autem mielismy, to nikogo nie bylo chetnego by pomoc.
to dobrze że umie docenić ciebie i to że go wspierasz, czasami warto byc dobrym dla innych ale nie zatracać sie w tym do końca.

Nieraz mi sie zdarzyło komus pomóc i potem wychdziłam na tym jak zabłocki na mydle.
Mój TŻ tak każdemu pomaga a jak co do czego przychodzi to nagle jemu nie ma kto pomóc.
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:21   #1052
agus87
Zakorzenienie

dziękuj kochane za slowa pocieszenia, no najwazniejsze, ze nam nic nie jest...

tzt wlasnie jezdzi za czesciami do auta, naprawa wyniesie go ok 5 tys... duzo, bo to nowe auto mamy nowego SCENICA

ja mam taki nawal pracy ze lohoho
Stary 2008-12-01, 13:22   #1053
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

tzt wlasnie jezdzi za czesciami do auta, naprawa wyniesie go ok 5 tys... duzo, bo to nowe auto mamy nowego SCENICA

Miał przynajmiej ubezpieczony? zwrócą mu coś chociaż?
Stary 2008-12-01, 13:29   #1054
agnusek22
Wtajemniczenie

Ja dziś już sporo w domu zrobiłam. Tylko pierniczki wyszły za twarde mimo przepisu macie pomysł dlaczego? Za to dość sobrze idzie pisanie, więc chociaż coś. Chyba udzielił mi się smutny nastrój...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:37   #1055
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

czesc dziewczyny.Ale macie dobrze:/ siedzicie w domu a ja wpadłam w przerwie w pracy do domu

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 13:38   #1056
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Ja dziś już sporo w domu zrobiłam. Tylko pierniczki wyszły za twarde mimo przepisu macie pomysł dlaczego? Za to dość sobrze idzie pisanie, więc chociaż coś. Chyba udzielił mi się smutny nastrój...
jeśli chodzi o pieczenie to nie za bardzo, może i umiem piec ale tego nie lubię za to uwielbiam gotować.

dlaczego smutna ?
ja np. jestem bardzo zła i do tego wszystkiego strasznie mnie zemdliło normalnie myslałam że tzw. pawia puszczę , tak jakoś nagle mi sie zrobiło , masakra juz mi przeszło ale troszkę mnie muli...
Stary 2008-12-01, 13:39   #1057
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Miał przynajmiej ubezpieczony? zwrócą mu coś chociaż?
ubezpieczony, tydzien temu swiezutko ubezpieczyl, no ale to podstawowe .... a ze z jego winy to mu nic nie wroca... wazne, ze pokryja tamte auta, a to byl nowiusienki passat i ma przod sciochrany tzn zderzak i rejeestracja sie zskruszyla, no i jak tamten w nas puknal, to obrocila nas 180 stopni i przy okazji moj lukasz wyrabal w seicento.. wgniota mu zrobil porzadnego z boku...

kurde nie zapomne tego, nie wiem co go podkusiolo ruszy l i zdazylam krzyknac lukasz!!!!!!!!!! a on gaz do dechy i szybko prawie udalo sie spieprz... ale pech chcial ze tamten widocnzie chcial nas wyrabac bo nawet zbyrtnio nie hamowal, a jechal na pewno dobra 100 mogl probowac zjechac na bok cy cos
jakby lukasz moj jechal wolniej we mnie by wyrabal... w moje drzwi
Stary 2008-12-01, 13:48   #1058
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
ubezpieczony, tydzien temu swiezutko ubezpieczyl, no ale to podstawowe .... a ze z jego winy to mu nic nie wroca... wazne, ze pokryja tamte auta, a to byl nowiusienki passat i ma przod sciochrany tzn zderzak i rejeestracja sie zskruszyla, no i jak tamten w nas puknal, to obrocila nas 180 stopni i przy okazji moj lukasz wyrabal w seicento.. wgniota mu zrobil porzadnego z boku...

kurde nie zapomne tego, nie wiem co go podkusiolo ruszy l i zdazylam krzyknac lukasz!!!!!!!!!! a on gaz do dechy i szybko prawie udalo sie spieprz... ale pech chcial ze tamten widocnzie chcial nas wyrabac bo nawet zbyrtnio nie hamowal, a jechal na pewno dobra 100 mogl probowac zjechac na bok cy cos
jakby lukasz moj jechal wolniej we mnie by wyrabal... w moje drzwi
no to rzeczywiście szczęście w nieszczęściu
Ja o mało bym kolesia wczoraj nie pukneła, łażą jak chcą , to było na terenie parkingu pewnego sklepu, i do tego koleś nie dośc że mi wszedł pod koła facet koło 60 to jeszcze chciał mnie bić, otworzyłam samochód ale on chyba mojego TŻ nie widział bo odskoczył od samochodu jak go zobaczył TŻ puścił mu taką wiązankę że myśłam że go zaraz tam pobije i poszedł bo się wystraszył. Ale normalnie serce to w gardle juz miałam.
Stary 2008-12-01, 13:56   #1059
agus87
Zakorzenienie

kasiaher na takich tez trzeba uwazac bo czasami laza jak swiete krowy...
Stary 2008-12-01, 14:02   #1060
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Oj, to fatalnie:/ ale można zdobyć kopię z banku jakby co. Tylko na przyszłość pamiętajcie- wszystkie umowy i rachunki na większe kwoty warto gromadzić, ja mam w portfelu ze 20 rachunków i tak co parę miesięcy wywalam te, które mi się nie przydadzą (bo np. gwarancja na coś wygasła) a papiery z banków i inne umowy trzymam wszystkie, aneksy itd. Mam już doświadczenia, kiedy to się okazało baaaardzo potrzebne!
Ja też nosze paragony w portfelu, czasem to mam ich więcej niż pieniędzy a wszystkie ważne umowy i wogóle dokumenty trzymam w specjalnie do tego przeznaczonym segregatorze, na szczęscie TŻ też taki ma więc jestem spokojna że nic się nie straci

po za tym to wielki buziak dla wszystkich dziewczyn nie smutajcie się już i nie złośccie napewno wszystko się ułoży

agus dobrze że Wam nic się nie stało, to jest najważniejsze, zgadzam się z kasiaher, że auto to rzecz nabyta, choć rozumiem że szkoda tych 5 tysięcy bo wiadomo można by to było na coś innego przeznaczyć, ale życie jest bezcennne i cieszcie się że wy jesteście cali a powiedz mi policja jak to potraktowała? Jako kolizja i już dostaliście mandat czy jako wypadek?
Stary 2008-12-01, 14:08   #1061
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

Alkoholik nigdy nie zrozumie, ze jest z nim zle, dopoki sam nie siegnie jak najglebszego dna. I to on sam musi sie od niego odbic, bo proby pomocy zakoncza sie fiaskiem.
Specjalnie druk powiększyłam.. Święte słowa. Mój teść przecudowny kochany człowiek, pił 35 lat i nie było na niego mocnych pił i nie kontrolował agresji czasami. nie pije już od lipca , chodzi na mitingi, spotkania z terapeutą był w zalesiu na leczeniu (sam z własnej woli) bo pewnego dnia zaczęło mu się mieszać w głowie i widział coś czego nie było.Zmieniło go to o 180 stopni. kiedy staczała się na dno umyślnie pozbawiliśmy go odwiedzin wnuka , nszych czy jakiejkolwiek pomocy. teraz może liczyć na nas naszą pomoc wsparcie i miłośc. \Wzruszyłam się bo w piątek Tż powiedział ojcu: "Wiesz tata, jestem z ciebie dumny - naprawdę dumny. A szczerze na początku nie wierzyłem w ciebie. a teraz wierzę, że ci się uda"

Cytat:

Żyjesz i ciesz się drugą szansą - widocznie tak wam było pisane. Cieszę się, że nicWAM nie jest

Cytat:
jeśli chodzi o pieczenie to nie za bardzo, może i umiem piec ale tego nie lubię za to uwielbiam gotować.

dlaczego smutna ?
ja np. jestem bardzo zła i do tego wszystkiego strasznie mnie zemdliło normalnie myslałam że tzw. pawia puszczę , tak jakoś nagle mi sie zrobiło , masakra juz mi przeszło ale troszkę mnie muli...
Stres powoduje czasami odruch wymiotny, bo oprócz adrenaliny i złych hormonów przysadka wydziela substancję, która obiegając organizm powoduje szaleństwa zołądka 9stad czsami biegunki jak się sttresujemy) polecam melisę napar z dwóch torebek w szklance wody zdziała cuda

Ja przez stresy schudłam 5 kilo w 2 misiącei ważę 50 kg przy 171 cm wzrostu i zsiwiałam masakrycznie. mam więcej siwych włosów niż moje 30 letnie koleżanki....fajnie.....
00euphoria00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 14:10   #1062
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Ja też nosze paragony w portfelu, czasem to mam ich więcej niż pieniędzy a wszystkie ważne umowy i wogóle dokumenty trzymam w specjalnie do tego przeznaczonym segregatorze, na szczęscie TŻ też taki ma więc jestem spokojna że nic się nie straci

po za tym to wielki buziak dla wszystkich dziewczyn nie smutajcie się już i nie złośccie napewno wszystko się ułoży

agus dobrze że Wam nic się nie stało, to jest najważniejsze, zgadzam się z kasiaher, że auto to rzecz nabyta, choć rozumiem że szkoda tych 5 tysięcy bo wiadomo można by to było na coś innego przeznaczyć, ale życie jest bezcennne i cieszcie się że wy jesteście cali a powiedz mi policja jak to potraktowała? Jako kolizja i już dostaliście mandat czy jako wypadek?
policjant okazal sie dobrym znajomym siostry mojego tzta, a ze po nazwisku poznal dostal aby 100 zl i 6 pkt, a od soboty ruszyly nowe taryfikatory, takze fuks na dalej linii, dziekuje za slowa otuchy

musze zabrac sie za referat, ktory mam na studia do napisania na niedzie.e " pojecie problemow globalnych i ich klasyfikacja"
Stary 2008-12-01, 14:11   #1063
Zottel
Raczkowanie

Czesc gaduly kochane. Nie moge za wami nadazyc Przez weekend mnie nie bylo na necie, jakos nie mialam kiedy. A teraz siedze i nad muzyka na wesele mysle.
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 14:14   #1064
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

Zottel a masz dj'a czy orkiestrę?
00euphoria00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 14:18   #1065
Daysy85
Zakorzenienie

A propos tego alkoholu....
Mój bart nie pije od marca był na leczeniu, zabrali mu prawo jazdy itd. mił kiedys sporo problemów.
Leczenie jak narazie nie zapszając pomogło.

Matka TŻ od zawsze zachowywała się jak durna małolata nieodpowioedzialna za nic.
Jak zmarł ojciec TŻ wszytsko się posypało
a ona ne zdaje sobie sprawy wciąż że ma rodzinę, że powinna troche przemyslec sprawę... tylko niestety jak ją jaka marskość wątroby dopadnie czy inna choroba od alkoholu to niestety dla niej to kara nie będzie tylko dla nas bo będziemy musieli się nią zajać ...
Nie wiem jak za bardzo dalej żyć???
Co my mamy robić, co z bratem TŻ???
Ruszyła machina której nie da się zatrzymac teraz zajmą się nia instytucje państwowe po tym jak TŻ ja zaczał na policje zgłaszac.
Tak jak już pisałam akcja dopiero będzie jak jej kto machnie dziecko, bo sądzę że po takim długim pocu urodziło by chore.... alkoholik od urodzenia a tekie dzieci sa bardzo nieszcześliwe... i co wtedy???
Co dzień myślę o tym , żeby tak się nie stało!!!!
Bo to poprostu była by katastrofa!!!!!!! Zarówno dla tego dziecka jak i dla nas wszystkich!!!
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 14:28   #1066
Zottel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 00euphoria00 Pokaż wiadomość
Zottel a masz dj'a czy orkiestrę?
Bedziemy miec dj'a bo spora czesc gosci bedzie z Niemiec. I oczywiscie chcialabym zeby wszyscy sie dobrze bawili.
Stary 2008-12-01, 14:36   #1067
Daysy85
Zakorzenienie

Ja też będe mieć Dj'a
Stary 2008-12-01, 14:46   #1068
agus87
Zakorzenienie

a ja mam 7 osobowa orkiesre z prawdziwego zdarzenia..
Stary 2008-12-01, 14:51   #1069
Daysy85
Zakorzenienie

a czy 4 osobowa nie może byc prawdziwego zdarzenia?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 15:01   #1070
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
no ja mam 4 osobowy zespol. Do tego zespol disco polo, ktory gra normalne koncerty

chcialam inny, ale jak pomyslalam, ze mialabym zaplacic 10 tys za sam zespol to zwatpilam... No i wiem, ze przy dicho w polu kazdy dobrze sie bedzie bawil, bo przy swingu, jak chcialam to nie bardzo.

Daysy, a co ty tak juz od razu czarne scenariusze piszesz z matka TZ w roli glownej? A noz widelec bedzie dobrze?

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 15:05   #1071
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
saksofon, akordeon, perkusja, gitara basowa, gitara elektryczna, keyboard i solistka wszyscy spiewaja...

graja zupelnie na zywo a nie z dyskietek
Stary 2008-12-01, 15:05   #1072
Daysy85
Zakorzenienie

no oby był i nóż i widelec!!!!
'A bo ja to czarnowidz jestem i wiedźma bo co pomyslę to sie sprawdza i to zazwyczaj czarne scenariusze! Czuje kto umrze i takie tam...

Pochwal sie jaki będziesz mieć ten zespoł jak się nazywa ???
Stary 2008-12-01, 15:12   #1073
Rybulka
Zakorzenienie

Cześc dziewczynki po weekendzie Zamówiłam suknię!
Ma YTargach Ślubnych byłam, ale nic mi sie w oczy nie rzuciło.
Z DJ'em spotkaliśmy się w piątek. Mielismy juz spisana umowę we wrześniu 2007, ale teraz się okazało, że ma do zaoferowania kilka atrakcji, lepsze światła i podpisalismy nową umowę-- cena wzrosła o 200 złotych, więc płacimy 1200 zł.

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
(...)
Nie mam nic przeciwko solarium,bo sama tam czasem zagladam,ale to raczej zima zeby zlapac troche swiatla.Wszystko jest dla ludzi ,oczywiscie z umiarem
No a widok na ulicach czasem jest przerazajacy...A te dziewczyny ktore naduzywaja solarki maja skore zazwczyaj starsza o 10 lat od nich samych;/
(...)
Ja mam koleżankę na studiach, która śpi w solarium chyba. Jak ja czasem widze z bliska, to to jest jakaś masakra... Ma tak zniszczona skórę Strasznie to wygląda! Dlatego mówimy na nia "Pomarańczowa rewolucja"...

Fasti, Kraven witajcie w naszym gronie

Strobiluska, piękna suknia!

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
(...)
a tak w ogóle, to jak tam nasze ostatnie andrzejki w życiu? mnie wyszedl z wosku nosorożec albo wymiociny (jak powiedział TŻ )
Ja nawet zapomniałam, że są Andrzejki...

Cytat:
Bo pierniczki musza poleżeć tydzień, nawet dłużej, żeby sie zrobiły miękkie

agus87, dobrze, że Wam sie nic nie stało
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-01, 15:26   #1074
Daysy85
Zakorzenienie

no gwiazdki co tak cichoooo???
Stary 2008-12-01, 15:27   #1075
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama zawsze wklada pierniki do pudełka (papierowego) i zawija w worczek foiliowy. Po jakimś czasie pierniki kruszeją i są miękkie

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 15:28   #1076
motley
Zadomowienie

Cytat:
mnie TZ też troche wczoraj wkurzył...
Wziął sobie pralkę na raty w zeszłym roku w banku Cetelem.
Oni z pol roku temu przysłali mu kartę kredytową z limitem 1 tys.
On zignorował tą kartę i połamał ją i wywalił.
Przyszło mu pismo w zeszłym tyg że ma uregulować debet na karcie ponad 300 zł!!!!
On na 100% jej nie używał nawet nie aktywowal!!!!!
myślę, że tu i tak już nic nie da się zrobić. Ja kupowałam nieco ponad rok temu radio do samochodu na kredyt właśnie z Cetelem banku i w umowie był wyraźny zapis, że z kredytem dają tę kartę. Tylko że ja jak im odsyłałam umowę to dołączyłam oświadczenie, w którym napisałam że rezygnuję z kredytu odnawialnego na cele konsumpcyjne (to jest ta karta). No i mi jej nie przysłali ani nic ode mnie w tej sprawie więcej nie chcieli (radyjko jest już spłacone).
A skoro TŻ podpisał tę umowę to raczej nie da się nic z tym zrobić i będzie musiał spłacić. Do rzecznika też nie ma co iść bo to nie jest zapis drobnym druczkiem tylko punkt 1 umowy (specjalnie zerknęłam do swojej) i myślę, że niestety nie macie tutaj szans z nimi czegoś ugrać

No a już wyrzucania umów to nie rozumiem kompletnie. Mi się czasami zdarza wywalić paragon na buty ale jakąś umowę??? Musisz chyba porządną rozmowę wychowawczą z TŻ przeprowadzić

Cytat:
kurde własnie przysłali do mnie smsa że mam zablokowane połączenia wychodzące bo mam 3 rachunki do zapłaty, normalnie zwariuje dzisiaj
a w jakiej sieci? Bo w plusie można zadzwonić i jak obiecasz, że zapłacisz w ciągu np. 2-3 dni to Ci włączą.

Cytat:
dobry dziewczyny

ja jak zwykle w weekendnie mialam czasu a teraz tez nie mam casu zeby ndrabiac.... mielismy wypadke w sobote, wia mojego tzta wjechal na skrzyzowanie i nie zauwazyl pedzacego auta, wypie....nad w tylne nadkole, jeszcze chwile to by mnie nie bylo, cud fuks no trudno auto potrzaskane, nowe auto teraz biedny tzt ma kolejny wydatek, achh zalamany jest...
ojjj to przykre, szkoda że nie macie AC. Całe szczęście, że nic się Wam nie stało

jupik przykro mi z powodu Twoich ząbków Ja też właśnie walczę ze swoimi ale to tylko dziury Masz jeszcze trochę czasu, więc trzymam kciuki żeby wszystko Ci się ładnie do ślubu wyrównało

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 15:30   #1077
Zottel
Raczkowanie

Rybulka ta "pomaranczowa rewolucja" mnie rozbroila
Pokaz zdjecie sukni!
Stary 2008-12-01, 15:30   #1078
Daysy85
Zakorzenienie

A ja mam takie metalowe pudełko i tam przechowujemy kruche ciasteczka, które piecze mój tato i też wtedy "kruszeją " to samo dzieje się z piernikami. Poza tym ostatnio słyszałam że ciasto na pierniki musi dojrzewać nawet 4 miesiące!
A w dodatu po upieczeniu tez powinno leżakować!!!!

A przypomniało mi się coś...
wiecie co dzieje się z miodem z miesiąca miodowego???
Stary 2008-12-01, 15:31   #1079
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam takie metalowe pudełko i tam przechowujemy kruche ciasteczka, które piecze mój tato i też wtedy "kruszeją " to samo dzieje się z piernikami. Poza tym ostatnio słyszałam że ciasto na pierniki musi dojrzewać nawet 4 miesiące!
A w dodatu po upieczeniu tez powinno leżakować!!!!

A przypomniało mi się coś...
wiecie co dzieje się z miodem z miesiąca miodowego???
oświeć nas

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-01, 15:34   #1080
Zottel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
oświeć nas
dolaczam do pytania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości