![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
a propo kasy, zapisywaliśmy z Tż nasze wszystkie wydatki przez cały listopad, teraz będziemy to kontynuować, potem to przeanalizujemy i postaramy się zacząć ciąć budżet tam, gdzie można. Musimy też wreszcie zacząć oszczędzać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Rozeznanie
|
L_V rozumiem Cię doskonale.
![]() Co do ciuchowych zakupów to staram się myśleć racjonalnie, jednak czasem to ogromne zauroczenie jest silniejsze ode mnie. Tak było ostatnio z zakupem spódnicy ![]() Oszczędzanie będzie również moim noworocznym postanowieniem ![]() Dorinko, uważam, że cena paliwa jest u nas naprawdę strasznie wysoka. W krajach arabskich płaci się za nie około 50-60gr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak uważam, ale nie zrezygnuję z jazdy z tego powodu ![]() ![]() ![]() Aż się wystraszyłam jak przeczytałam co napisałam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-02 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie jak blachara ![]() Idę looknąc czy mój bank ma możliwośc dopięcia rachunku oszczędnościowego do mojego normalnego konta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dowiedz się o ten rachunek oszczędnościowy, to działa....poza tym jest lepiej oprocentowany więc widzisz jak kaska Ci rośnie....mało bo mało ale zawsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o to czy mi tam narośnie, tlyko żebym ja tego nie wydała na niewiadomo-co. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Prosze jaki link dostałam przed chwilą mailem od ukochanego:
http://londyn.gazeta.pl/londyn/1,797...czedzaniu.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Dorinko, ale swietny pomysl z tym zapisaniem malego na hip hop ![]() ![]() ![]() Moja koleżanka chodzi na salse juz od dawna i naprawdę, kurczę, jak ona sie rusza.. Sexapil +50% ![]() Sanetko: ja nosilam długo aparat. Najpierw zdejmowany na górę i dół jako dziecko a później w LO jeszcze stały na dół. Efekty sa, bo podobno jak bylam mała to miałam zęby jak wiewiorka ![]() Mango: uwielbiam Twoj nickowy sklep ![]() ![]() Haniu, nie ma Cie i nie ma, a ja czekam, aż mi powiesz cześć ![]() Przyłączam sie do klubu oszczedzających od stycznia. Grudzień zawsze jest cieżki, ale po nowym roku trzeba będzie troche przycisnąć pasa. Nie pamietam kiedy ostatnio mialam jakies oszczędności, raczej wszystko idzie na konsumpcję ![]()
![]() |
#1572 | ||
Zakorzenienie
|
Tak, inny specjalny, oszczędnościowy, przesuwasz sobie dowolną część kasy z normalnego na ten, masz połączenie ze swoim kontem i tym oszczędnościowym, więc można dowolnie przesuwać sobie środki, u mnie działa
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() O! Jest Hania ![]() No właśnie, spróbuj Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-02 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edit: 1. prawie mąż, ale chyba nikt nie będzie za słówka łapał ![]() 2. Dorinko patrz jak ten shopping odsuwa się na dalszy plan, najpierw somochód teraz seks... ![]() Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2008-12-02 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ha, nie zwolnili mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
muszę się zainteresować, może będzie łatwiej w końcu coś zaoszczędzić
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja zaczęłam myśleć, jak przez mój shopping zabrakło mi na paliwo ![]() Tak dla mnie shopping jest właśnie na pozycji numer 3, sex z moim mężem na pozycji numer 1 ![]() ![]() Ja też zawsze myślę o sexie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje Kochane nawet się o mnie martwiłyscie ![]() Jak fajosko tyle czytania, nowe kobitki na watku...BOMBA ![]() Tyle napisalyscie ze juz sama nie wiem co mam pisac. Generalnie stęskniaklm się za WAMI. Piękną mamy wiosnę tej zimy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaak, tęskniłysmy!!! ![]() Ileś ty wypiła że aż na dwa dnie Cię zamroczyło??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do sexu mam juz obsesję..az sie martwię. A TZ troche sie obija pod tym zwględem co mnie ostatnio flustruje coraz bardziej. No nic trza będzie cos wymyslić. Dorinko gratuleszyn zapisania sie na salsę ![]() JA postanowilam cwiczyć..w domu póki co bo takie zbiorowe wygibasy mnie nie kręca. Indywidualistką jestem ![]() ..no i zadowolona jestem z siebie bo podczas imprezowania mocno ograniczylam palenie. ..ale picia nie ograniczyłam. jezuuuu ile ja wypiłam od czwartku ![]() A jak sie dobrze bawilam ![]() Normalnie sylwester stulecia w Andrzejki ![]()
![]() |
#1582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sanetko nie wiem jaką masz wadę, jak widzisz u mnie to strasznie długo trwało, musisz się przygotować na ból, po pewnym czasie znienawidzenie tego żelastwa i oczywiście na nie mały wydatek, ale myślę, że jeżeli przeszkadzają ci krzywe zęby to myślę, że warto. W sobotę będę mogła powiedzieć jak się czuję po, bo teraz to mam okropnie dość tego metalu i wiele razy żałowałam, że założyłam, ale teraz kiedy już w końcu zdejmuje to nie żałuję jednak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zakorzenienie
|
Dorinko, a w jakim banku masz to konto oszczednościowe? I ile płacisz za wypłacenie pieniędzy z konta/ zrobienie przelewu z konta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sobotę przed wyjsciem w miacho wypilismy z przyjaciolka i jej narzeczonym 3 litry wina ![]() ![]()
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do sexu...nie wiem co poradzić, działać chyba najlepiej, nie gadać, nie frustrować się , szkoda nerwów ![]() Hania no ale wiesz tańca samemu się nie nauczę, nawet nie chcę w domu, chcę wyjść do ludzi, chociaż tez nie przepadam za tym, ale przełamuję się, bo wiem że poźniej będzie fajnie.... ![]() L_V ja mam w Multibanku od 8 lat i jestem super zadowolona, nic nie płacę za przelewy, ani z konta na konto oszcz. też zero, wypłaty z Euronetu gratis- płacę jakieś 7 zł za prowadzenie rachunku... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-02 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Zakorzenienie
|
aga inne dziewczyny-dzieki za odpowiedzi
![]() aga gdybym chciala to pierwsze co to musze skonsultowac czy moje zeby nadaja sie pod aparat-znaczy mam strasznie slabe, nie chce zeby je jeszcze bardziej zniszczyl. ![]() pojde na jakas konsultacje, troche mnie ten czas noszenia przeraza ale co tam- nigdy nie jest za pozno. a ja nie cierpie kasy wydawac. TZ twierdzi czasem ze to jest chore bo wszystkiego sobie odmawiam, zastanawiam sie 50 razy zanim cos kupie (np. wczoraj dumalam 20 min przy kremie za 9 zl ![]() u nas najlepszy sposob na niewydawanie za duzo to lista zakupow- siadamy robimy rzetelnie i najwazniejsze to ze jej sie trzymamy ![]() i w sumie ciesze sie ze mieszkamy w malym miescie,nie mamy samochodu wiec odpadaja wydatki na utrzymanie i paliwo.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2008-12-02 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Co do tematu prezentów i oszczędzaniu...nie denerujcie mnie.
Pal licho swięta, mikolajki itp...jakos wykręcimy się z prezentow..ale tak..moja tesciowa ma jutro urodziny, moja mam pojutrze. 9 grudnia moja mama ma imieniny, a 10 grudnia tesciu urodziny. Zalamka. W portfelu mam 10 zł..na lotka..a na koncie pensję ktorą zaraz w calosci przeleje na oplaty. Dobrze ze mąz umie kombinowac i stowki mu wskakuja za granie. Bo oszczędzac to my nie umimy. Pojechalismy wczoraj na zakupy i w koszyku sie znalazlo: mleczko kokosowe, sosy sojowe, pesto, canelloni..itp niezbędne dla mnie produkty. To co mąz zarobil w weekend rozeszlo sie migusiem. Cale szczęscie jutro tez gra...więc jakoś przezyjemy. Jak ludzie na zarcie wydaja 200 zł tygodniowo. Slyszałam o takich co to 200 miesięcznie nawet potrafią ![]()
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
my tyle wydajemy
![]()
#1589 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Kurcze, L_V wiem co czujesz. Mi taka pogadanka na temat wydawania kasy przytrafia się często. Zazwyczaj jak przychodze z jakimś ciuszkiem do domu-bo nie mogłam się oprzeć, bo akurat takiego czegoś szukałam, bo był w moim rozmiarze i tysiące innych powodów. Czuję się wtedy fatalnie, bo z jednej strony mi głupio, a z drugiej strony cieszę się z ciuszka. U mnie jednak najgorsze jest to, że ja nie potrafię często się zdecydować-np. podobają mi się dwie rzeczy, mogą być nawet takie same, tylko w innym kolorze-w takich sytuacjach nie potrafię podjąć decyzji i najchętniej kupiłabym jedno i drugie. Jak jestem z TZ to on mi pomoże wybrać, ale jak jestem sama to nie ma bata - dlatego mam kilka takich samych sweterków w różnych kolorach na przykład ![]() No i kolejną moją obsesją są butki. Ale tutaj nikt mi nie wmówi, że to coś złego-z butków się nie wyrasta już w naszym wieku, ja je bardzo szanuję i większość wygląda jak nowa. Dlatego uważam, że to inwestycja.Nie ma nic gorszego niż brak butków, które nadają całemu wyglądowi jakiegoś takiego czegoś ![]()
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj makaron z sosem pieczarkowym więc też niedrogo....ostatnio mamy fazy na mega proste jedzenie- i okazuje się, że jest ono przy okazji tanie ![]() My więcej wydajemy chyba na alkohol w weekend, zwłaszcza że pijemy zazwyczaj whisky a wiadomo to kosztuje ![]() Co do prezentów musisz ich jakoś tanio opędzić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.