Schudnac przy pomocy dietetyka? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-24, 16:00   #31
mirinda24
Przyczajenie

Dot.: Schudnac przy pomocy dietetyka?

Witam

Poszukuję dietetyka w okolicy 3miasta, czy któraś z Was mogłaby takiego polecić. Przy wzroście 164cm ważę 67kg i od jakiegoś czasu próbuje zrzucić zbędny bagaż ale niestety nic z tego nie wychodzi Skoro już się zdecydowałam na taki krok to bardzo mi zależy żeby trafić do kogoś kompetentnego i nie wydawać niepotrzebnie pieniążkówz góry bardzo Wam dziękuję!

pozdrawiam
mirinda24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 14:32   #32
duplo
Rozeznanie

Mam identyczny problem, jestem z Trójmiasta więc podbijam temat. Może ktoś ma już doświadczenie u dietetyka z Madison'a w Gdańsku?
duplo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 15:52   #33
ka_tes
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mirinda24 Pokaż wiadomość
Witam

Poszukuję dietetyka w okolicy 3miasta, czy któraś z Was mogłaby takiego polecić. Przy wzroście 164cm ważę 67kg i od jakiegoś czasu próbuje zrzucić zbędny bagaż ale niestety nic z tego nie wychodzi Skoro już się zdecydowałam na taki krok to bardzo mi zależy żeby trafić do kogoś kompetentnego i nie wydawać niepotrzebnie pieniążkówz góry bardzo Wam dziękuję!

pozdrawiam
Ja korzystałam z usług firmy Twój Dietetyk. Ceny nie są wygórowane a naprawdę Pani mi pomogła. Schudłam 14 kg i waga nie wróciła. Teraz wiem jak się odżywiać aby nie przytyć.
Więcej informacji możesz uzyskać ze strony internetowej www.twojdietetyk.com.pl albo zadzwonić tel. 600-188-133. Z tego co wiem, to można też konsultować się przez internet.
pozdrawiam i życzę powodzenia
Ka-tes
ka_tes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 17:30   #34
mirinda24
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za informację.Myślę że się wybiorę.Tylko jeszcze jakbyś mogła napisać ile w sumie zapłaciłaś, ile wizyt miałaś i co ile to bym wiedziała na co się mniej więcej nastawiać
jeszcze raz dzięki
mirinda24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-27, 14:45   #35
ka_tes
Przyczajenie

Ja płaciłam 80 zł za tygodniową dietę, ale musisz zadzwonić i się dowiedzieć czy nic się nie zmieniło, bo ja odchudzałam się w lutym. Płacisz tyle ile tygodni diety zamówisz, ja miałam 8 tygodni, później radziłam sobie sama. Wizyty kontrolne też zależą od Twoich potrzeb. Ja miałam co ok 4 tygodnie i było wystarczająco. Polecam, bo naprawdę warto. Ja się męczyłam z różnymi dietami i nie mogłam schudnąć. Inni chudli a ja tylko trochę, a potem waga i tak wracała, dopiero dieta ułożona do mojego organizmu zadziałała.
Pozdrawiam
ka_tes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 11:07   #36
dżacha86
Raczkowanie

Czy dietetyk zawsze pyta nas o wage lub wazy?
Bo jesli o mnie chodzi bardziej liczy sie dla mnie wyglad ciala niz to ile waze... Moze to dziwnie brzmi, ale czasem jest przeciez tak, ze ktos nie wyglada na swoja wage...Moze miec np.ciezkie kosci czy miesnie a ogolnie byc szczuply
Czy nie moze byc tak, ze dietetyk spojrzy na mnie i powie tak na podstawie wygladu,, ze powinnam schudnac albo nie?
Stary 2008-10-03, 12:53   #37
kid
Raczkowanie

GG do kid

Waży i sprawdza, jak wygląda stosunek ilości tkanki tłuszczowej do wody i mięśni.
Na oko to nie za bardzo, bo, po pierwsze, musiałabyś sie rozebrać do naga , po drugie, na oko to się skarpetki kupuje .
Ja schudłam 7 kg. Początkowo męczyłam się strasznie, aż w końcu powiedziałam o tym dietetyczce, która... zmyła mi głowę. Dieta została zmodyfikowana, nie wolno byc na diecie głodnym.
Schudłam 7 kilo i mam teraz kryzys. Odkąd zrobiło się zimno jestem ciągle głodna takim wkurzającym głodem: jestem niby syta, ale ciągle bym jadła. Kaloryczność diety mam mocno podwyższoną, żeby nie mieć ataków głodu, bo zniweczę swój wielotygodniowy wysiłek. Pilnuję się, ale dieta nie jest już tak restrykcyjna, jak na początku. Zostało mi 3 kg do zrzucenia (ja planuję raczej 5, moja dietetyczka uważa, że 3 wystarczą). Właściwie moje BMI już jest właściwe, ale ciągle obwód mojej talii wynosi więcej niż 80 cm. Ze mną jest tak, że po mnie tego tłuszczyku tak nie widać, dopiero, jak się rozbiorę. Z drugiej strony z natury jestem drobnokoścista, przez co gdy za dużo ważę mam duuużo tkanki tłuszczowej.
Bardzo chcę zrzucić całą nadwagę, jaka mi się przez lata nagromadziła. Dla mnie to już ostatni dzwonek, bo mam 27 lat i mój metabolizm już się spowalnia. Dlatego musze wyrobić sobie dobre nawyki żywieniowe i ruchowe, żeby się na starość nie zapuścić.
kid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 09:34   #38
dżacha86
Raczkowanie

Dzięki
A jak sie oblicza stosunek ilości tkanki tłuszczowej do wody i mięśni? Da się to jakoś samemu obliczyć?
A poza ważeniem dietetyk mierzy też nasze obwody?
Pyta co i kiedy jemy? Może lepiej iść od razu z rozpisanymi naszymi psiłkami? Wtedy pewnie łatwiej ocenić

A jeśli ktoś ma wagę w normie a tylko ciało wygląda nie tak (np.duży brzuch czy tłuszcz w jakimś miejscu- bo są takie przypadki)? Czy wtedy też zaleci odchudzanie? CZy tylko jakieś ćwiczenia?
Stary 2008-12-02, 22:34   #39
bubblegirl
Raczkowanie

Ja bylam u dietetyka tydzien temu, zmierzyla mnie, zlecila badania i kazala zapisywac wszystko co jem przez tydzien ;p ustalila ze mam w ciagu pol roku schudnac 15 kg iii narazie tyle ide drugi raz w piatek z wynikami badan i spisem żarcia ktore pochlonelam no i Pani mi dobierze dietke Mam nadzieje ze podziala, szczegolnie ze slyszalam o niej duzo dobrego.

dżacha86, ilosc tkanki tluszczowej oblicza sie takim urzadzeniem specjalnym po wprowadzeniu danych, tzn dietetyk to robi, raczej nie zrobisz tego sama w domu. Mi obwodow nie mierzyla, co najlepsze zabroniła mi sie ważyć w domu
Jeśli wage masz okej, to pewnie zaleci Ci ćwiczenia albo jakas inan forme zgubienia tego tluszczyku, zabiegi masaże itp Powodzenia
bubblegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-24, 06:45   #40
aneta8702
Przyczajenie

GG do aneta8702

Cytat:
Napisane przez bubblegirl Pokaż wiadomość
Ja bylam u dietetyka tydzien temu, zmierzyla mnie, zlecila badania i kazala zapisywac wszystko co jem przez tydzien ;p ustalila ze mam w ciagu pol roku schudnac 15 kg iii narazie tyle ide drugi raz w piatek z wynikami badan i spisem żarcia ktore pochlonelam no i Pani mi dobierze dietke Mam nadzieje ze podziala, szczegolnie ze slyszalam o niej duzo dobrego.

dżacha86, ilosc tkanki tluszczowej oblicza sie takim urzadzeniem specjalnym po wprowadzeniu danych, tzn dietetyk to robi, raczej nie zrobisz tego sama w domu. Mi obwodow nie mierzyla, co najlepsze zabroniła mi sie ważyć w domu
Jeśli wage masz okej, to pewnie zaleci Ci ćwiczenia albo jakas inan forme zgubienia tego tluszczyku, zabiegi masaże itp Powodzenia

wyslalam ci PW jakbys mogla mi odpisacc
aneta8702 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 19:25   #41
Dinulka
Zakorzenienie

moja wizyta u dietetyka trwała 10 minut. Pani nie spytała mnie praktycznie o nic prócz mojej wagi. Sama jej powiedziałam, ze od lat nie jem mięsa i ledwie dalam radę wtrącić, że kilka miesięcy temu ważyłam 46 kg, więc w szybkim tempie przytyłam. Reszta to był mniej więcej monolog o zdrowym odżywianiu, który pewnie puszcza każdemu... W skrócie:
- jeść co 2-4 godz posiłki
- śniadanie do 1.5 h po przebudzeniu, może być jogurt lub banan albo i jogurt i banan, albo muesli itp.
- kolacja /białko i dużo warzyw/ 3 h przed snem, tak do 20 gdzieś. Tu zapytałam czy jak się kładę o 2 w nocy to też o 20 ma być kolacja? Nie... Tak o 21 może być ;]
- owoce do 3-4 sztuk dziennie, ok. 400 g do 500g, warzywa bez ograniczeń (zdrowy rozsądek)
- słodycze 2xtyg - zamiast zwykłego batona lepszy corny, ciasta lekkostrawne bądź np. sernik zamiast z kremem itp
- ogólnie na mój problem z brzuchem pomoże tunika tak modna w tym sezonie, bo przecież nikt nie musi mojego brzucha oglądać. No i mam robić po 50 brzuszków rano, po południu i wieczorem i pojawią mi się mięśnie zamiast tłuszczu.
- trochę o ruchu pogadała. Że chociaż spacer z psem lepszy niż nic i takie tam.
- a i kcal mam nie liczyć, ale mam jeść mniej niż wynosi moje zapotrzebowanie obecnie.

Czy każda wizyta u dietetyka tak wygląda?
Mi szczególnie dziwnie kolacja tu wygląda... a raczej jej pora...
No i to, że zamiast stosować dietę powinnam sobie tunikę kupic załamało mnie. Chyba nie po to do niej przyszłam...

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2009-06-18 o 19:27
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-03, 11:33   #42
klaudiaxxx
Przyczajenie

witam! ja mam duza nadwage. boje sie zeby dietetyczka sie na mnie nie wrzeszczala;( Mam prawie 15 lat. boje sie bardzo isc do dietetyka;(( napiszcie na moje gg:7255960
klaudiaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-07, 16:00   #43
TwDietetyk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klaudiaxxx Pokaż wiadomość
witam! ja mam duza nadwage. boje sie zeby dietetyczka sie na mnie nie wrzeszczala;( Mam prawie 15 lat. boje sie bardzo isc do dietetyka;(( napiszcie na moje gg:7255960
Witam Was serdecznie.
Jestem dietetyczką i jeszcze nie zdarzyło mi się nakrzyczeć na pacjentkę, a odchudzam też nastolatki. Dziewczyny, nie bójcie się dietetyków, ale szukajcie takich sprawdzonych, najlepiej poleconych przez innych. Im wcześniej zdacie sobie sprawę z błędów żywieniowych i wpływu na zdrowie w przyszłości, tym lepiej.
Pozdrawiam Katarzyna

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
moja wizyta u dietetyka trwała 10 minut. Pani nie spytała mnie praktycznie o nic prócz mojej wagi. Sama jej powiedziałam, ze od lat nie jem mięsa i ledwie dalam radę wtrącić, że kilka miesięcy temu ważyłam 46 kg, więc w szybkim tempie przytyłam. Reszta to był mniej więcej monolog o zdrowym odżywianiu, który pewnie puszcza każdemu... W skrócie:
- jeść co 2-4 godz posiłki
- śniadanie do 1.5 h po przebudzeniu, może być jogurt lub banan albo i jogurt i banan, albo muesli itp.
- kolacja /białko i dużo warzyw/ 3 h przed snem, tak do 20 gdzieś. Tu zapytałam czy jak się kładę o 2 w nocy to też o 20 ma być kolacja? Nie... Tak o 21 może być ;]
- owoce do 3-4 sztuk dziennie, ok. 400 g do 500g, warzywa bez ograniczeń (zdrowy rozsądek)
- słodycze 2xtyg - zamiast zwykłego batona lepszy corny, ciasta lekkostrawne bądź np. sernik zamiast z kremem itp
- ogólnie na mój problem z brzuchem pomoże tunika tak modna w tym sezonie, bo przecież nikt nie musi mojego brzucha oglądać. No i mam robić po 50 brzuszków rano, po południu i wieczorem i pojawią mi się mięśnie zamiast tłuszczu.
- trochę o ruchu pogadała. Że chociaż spacer z psem lepszy niż nic i takie tam.
- a i kcal mam nie liczyć, ale mam jeść mniej niż wynosi moje zapotrzebowanie obecnie.

Czy każda wizyta u dietetyka tak wygląda?
Mi szczególnie dziwnie kolacja tu wygląda... a raczej jej pora...
No i to, że zamiast stosować dietę powinnam sobie tunikę kupic załamało mnie. Chyba nie po to do niej przyszłam...
Jestem dietetyczką i u mnie to wygląda trochę inaczej. Wizyta trwa ok 1 godziny, przede wszystkim przeprowadzam dokładny wywiad żywieniowy, z którego można wywnioskować jakie błędy się popełnia.
A kolacja tak powinna wyglądać - ok. 3 godzin przed snem i dobrze by było, aby były to warzywa i białko. Jeśli nie jesz mięsa, to białko w postaci chudego twarogu lub tofu.
Stary 2009-08-13, 22:11   #44
Alyszek
Raczkowanie

a co ja mam myśleć, jak dostałam dietę 1000kcal - z czego dwa dni w tygodniu są 'oczyszczające', tzn tak do 200kcal. (mam 17 lat) a dietetyk wiedział, że pływam, biegam i ćwiczę jeszcze dodatkowo. bardzo boję się rozwalić sobie metabolizm, na razie stawiam na zdrowe odżywianie (nie liczę kalorii dokładnie, szacuję po prostu tak ok. 1400-1600)+ruch i wolałabym to utrzymać zamiast tego co dostałam..
Alyszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 10:21   #45
TwDietetyk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Alyszek Pokaż wiadomość
a co ja mam myśleć, jak dostałam dietę 1000kcal - z czego dwa dni w tygodniu są 'oczyszczające', tzn tak do 200kcal. (mam 17 lat) a dietetyk wiedział, że pływam, biegam i ćwiczę jeszcze dodatkowo. bardzo boję się rozwalić sobie metabolizm, na razie stawiam na zdrowe odżywianie (nie liczę kalorii dokładnie, szacuję po prostu tak ok. 1400-1600)+ruch i wolałabym to utrzymać zamiast tego co dostałam..
Dieta 1000 kcal jest dla osób dorosłych, które nie ćwiczą i mają ogólnie mało ruchu. Dorosłe osoby ćwiczące umiarkowanie mogą być na diecie 1200-1350 kcal. Nastolatkom, które mają sporą aktywność fizyczną polecam dietę 1400-1600 kcal, zależy to od indywidualnego zapotrzebowania na energię. Należy pamiętać, że nastolatki się jeszcze rozwijają i dieta musi być pełnowartościowa jeśli chodzi o składniki mineralne, w szczególności żelazo. Na diecie 1000 kcal nie da się dostarczyć odpowiedniej ilości żelaza. A dieta oczyszczająca nie musi mieć 200 kcal. Ja w swojej ofercie też mam dietę oczyszczającą, która nie jest głodówką, a spełnia swoją rolę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-13, 12:20   #46
cisza lesna
Przyczajenie

cześć
chyba przyszedł taki czas kiedy czuje że chciałabym wybrać się do dietetyka..
jakoś mocno mnie to stresuje. ale czuje że ze specjalistą będzie prościej schudnąć..
tylko do kogo? nie chce trafić do osoby która mnie na maksa zrazi - ucieknę i nie wrócę..
znacie kogoś fajnego w warszawie?
cisza lesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 16:14   #47
pchelka_18
Przyczajenie

Witam!
Poszukuję dobrego i sprawdzonego dietetyka,który pomoże mi wyjść z otyłości.Zna może ktoś kogoś wartego polecenia w Warszawie??
pchelka_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 10:33   #48
hiperjajko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mirinda24 Pokaż wiadomość
Witam

pozdrawiam
A ja polecam Panią Magdę z zieleniaka w Gdańsku. Poradnia nazywa się chyba zalety diety. Mi bardzo pomogła - w ciągu 2 miesięcy schudłam aż 8kg co wcześniej nigdy mi się nie zdarzyło Strasznie miła osoba i co najważniejsze potrafi zmotywować
hiperjajko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 16:04   #49
dominika592
Przyczajenie

Witam was

Odkąd pamiętam zawsze byłam "pulpecikiem" tzn od kiedy zaczęłam dojrzewać, okres i te sprawy , pierwsze złamane serce i 10 kg w 3 miesiące. Kiedy już skończyło się naście doszłam do wniosku, że czas coś ze sobą zrobić. Już się skończyły czasy odpowiedzialności kogoś, teraz ja jestem dojrzałą kobietą.
Koleżanka mi poleciła Panią Kamilę Ziemann z Gdyni. Bardzo miła. Dieta prosta, nie jest trudna i skomplikowana, a co najważniejsza dieta nie jest droga. Pani Kamila motywuje, wspiera, z każdym pytaniem można zadzwonić. Schudłam13 kg w 3 miesiące. Nie byłam głodna, dieta była urozmaicona.Od roku staram się trzymać wagę, nie mam efektu jojo. polecam wszystkim, rodzinie znajomym i wam !
dominika592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 22:51   #50
Danka Wegrowska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hiperjajko Pokaż wiadomość
A ja polecam Panią Magdę z zieleniaka w Gdańsku. Poradnia nazywa się chyba zalety diety. Mi bardzo pomogła - w ciągu 2 miesięcy schudłam aż 8kg co wcześniej nigdy mi się nie zdarzyło Strasznie miła osoba i co najważniejsze potrafi zmotywować
A nie lepiej samemu zdobyć wiedzę? jest to czasochłonne jednak w dłuższej perspektywie bardziej się opłaca
Najlepiej zacząć czytywać fora poświęcone dietom i odchudzaniu
Dietetyk kosztuje sporo kasy a i tak nie dam znam żadnej wiedzy, przygotuje tylko menu na np miesiąc...

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-05-27 o 11:28 Powód: Link.
Danka Wegrowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 21:12   #51
lidka74a
Przyczajenie

Angry Dot.: Schudnac przy pomocy dietetyka?

Cytat:
Napisane przez Danka Wegrowska Pokaż wiadomość
A nie lepiej samemu zdobyć wiedzę? jest to czasochłonne jednak w dłuższej perspektywie bardziej się opłaca
Najlepiej zacząć czytywać fora poświęcone dietom i odchudzaniu
Dietetyk kosztuje sporo kasy a i tak nie dam znam żadnej wiedzy, przygotuje tylko menu na np miesiąc...

I tu się bardzo mylisz! W DR GOOGLE jest pełno niezweryfikowanych informacji. Jak boli Cię noga to też możesz poszukać w internecie albo pójść do ortopedy. w tym pierwszym wypadku ostatecznie i tak wyjdzie, że na pewno masz raka...
Wracając do tematu.. na pewno się nie zgodzisz z moją opinią, bo przecież wszystko jest na forach.
Ja przed udamiem się do mojej dietetyczki (Dominika Stefankiewicz z Gdańska) przeszukałam pełno stron. Oczywiście są na nich takie banały jak: trzeba jeść 5 posiłków, bardzo ważne jest 2gie śniadanie, pić dużo wody, nie jeść 3 godziny przed pósciem spać... itd... nie ma inforacji o kalorycznościach, jakich produktó nie łączyć itp.
Cieszę się, że trafiłam na p. DOminikę ponieważ jest świewtnym fachowcem w swojej dziedzinie. I nawet więcej, na podstawie przyniesionych badań zasugerowała, że mogę mieć problemy z tarczycą, co potwierdziło się w dalszej diagnostyce za co jestem jej bardzo wdzięczna. Poza tym wskazała moje błędy żywieniowe (np. kawa z mlekiem między posiłkami = podjadanie).
Bardzo cenie sobię wiedzę, któą przekazał mi p. Dominika i polecam ją wszystkim z Trójmiasta (gabinety w Gdańsku i Gdyni) i nie tylko bo również przyjmuje on-line.

Reasumując... jak zepsuje Ci się auto to nie siedzisz tygodniami na forach tylko jedzie się do mechanika. Tak samo powinno być ze zdrowiem bo o nie jakoś mniej dbamy niż o rzeczy materialne.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-05-27 o 11:28 Powód: Link w cytacie.
lidka74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 21:32   #52
IGG_1
Przyczajenie

Dietetyk, dietetykiem . Najlepiej iść do takiego który rozpisze Ci nie tylko dietę ale także ćwiczenia. Ciało się ujędrni . : )
IGG_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 17:54   #53
ewcia19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidka74a Pokaż wiadomość
I tu się bardzo mylisz! W DR GOOGLE jest pełno niezweryfikowanych informacji. Jak boli Cię noga to też możesz poszukać w internecie albo pójść do ortopedy. w tym pierwszym wypadku ostatecznie i tak wyjdzie, że na pewno masz raka...
Wracając do tematu.. na pewno się nie zgodzisz z moją opinią, bo przecież wszystko jest na forach.
Ja przed udamiem się do mojej dietetyczki (Dominika Stefankiewicz z Gdańska) przeszukałam pełno stron. Oczywiście są na nich takie banały jak: trzeba jeść 5 posiłków, bardzo ważne jest 2gie śniadanie, pić dużo wody, nie jeść 3 godziny przed pósciem spać... itd... nie ma inforacji o kalorycznościach, jakich produktó nie łączyć itp.
Cieszę się, że trafiłam na p. DOminikę ponieważ jest świewtnym fachowcem w swojej dziedzinie. I nawet więcej, na podstawie przyniesionych badań zasugerowała, że mogę mieć problemy z tarczycą, co potwierdziło się w dalszej diagnostyce za co jestem jej bardzo wdzięczna. Poza tym wskazała moje błędy żywieniowe (np. kawa z mlekiem między posiłkami = podjadanie).
Bardzo cenie sobię wiedzę, któą przekazał mi p. Dominika i polecam ją wszystkim z Trójmiasta (gabinety w Gdańsku i Gdyni) i nie tylko bo również przyjmuje on-line.

Reasumując... jak zepsuje Ci się auto to nie siedzisz tygodniami na forach tylko jedzie się do mechanika. Tak samo powinno być ze zdrowiem bo o nie jakoś mniej dbamy niż o rzeczy materialne.
A moim zdaniem zamiast chodzić po dietetykach trzeba poprostu odstawić przetworzone jedzenie (razem z nabiałem i chlebem). Jeść kasze, warzywa, owoce, orzechy, pestki, jajka i ryby . Do tego ograniczyć jedzenie do 2000 kcal i godzinkę dziennie ćwiczyć Dziwi mnie, że dietetycy polecają diety typu 1500 i mniej. To głodówka..

Staram się bo warto!

ewcia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 16:55   #54
lidka74a
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez IGG_1 Pokaż wiadomość
Dietetyk, dietetykiem . Najlepiej iść do takiego który rozpisze Ci nie tylko dietę ale także ćwiczenia. Ciało się ujędrni . : )
IGG_1 masz absolutnie rację. Pani Dominika wręcz nakazałi mi wysiłek fizyczny i poleciła świetny klub fitness z któym współracuje w mojej okolicy (Fitness Leon w Gdańsku). Miałam oczywiście pewne obawi i zwyczajnego "pietra" idąc tam pierwszy raz z moją tuszą ale okazało się wszystko jest ok. Klub na dobrym poziomie ale za to trenerzy wspaniali. Sympatyczni i wyrozumiali.

Natomiast nie wiem czy jakiś dietetyk ukłda treningi.. a jeśli nawet to chyba sama bym się do takiego nie wybrałą bo jak to w tym powiedzeniu "jak coś jest do wszystkiego to jest do nieczego ..." niech każdy robi swoje.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ewcia19 Pokaż wiadomość
A moim zdaniem zamiast chodzić po dietetykach trzeba poprostu odstawić przetworzone jedzenie (razem z nabiałem i chlebem). Jeść kasze, warzywa, owoce, orzechy, pestki, jajka i ryby . Do tego ograniczyć jedzenie do 2000 kcal i godzinkę dziennie ćwiczyć Dziwi mnie, że dietetycy polecają diety typu 1500 i mniej. To głodówka..
ewcia19 to co piszesz to oczywiście prawda... każdy wie, że chemia w jedzeniu to nic dobrego. Ale jak pisałam wcześniej moja pani dietetyk nie dość że pomogła mi wykryć problemy z tarczycą to wskazała błędy żywieniowe o któych nie miałam pojęcia (wspominana kawa z mlekiem jako podjadanie między posiłkami).
Poza tym otrzymałam rewelacyjny INDYWIDUALNY jadłospis. Fajnie zbilansowany bo jak wszyscy wiemy w posiłkach również ważny jest indeks glikemiczny. I częsciowo masz racje z tym 1500 cal. moja dieta na początku miała trochę ponad 2000. ale to wszystko zależy od osoby, pracy, wysiłku itd.
lidka74a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 22:01   #55
Zofinka
BAN stały

Dot.: dietetyk

Cytat:
Napisane przez Ewelina9033 Pokaż wiadomość
witam
czy ktos z towarzystwa był u dietetyka?? czy warto isc do dietetyka po porady lub jakies leki???
Z dietetykami to tak jak z lekarzami. Można trafić na profesjonalnego lub konowała. Ja akurat trafiłam na konowała. Dieta była źle zbilansowana. Schudłam 5 kg a nadrobiłam 7 Radzę wybrać kogoś sprawdzonego i najlepiej zapytać w kilku źródłach.
Zofinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 17:22   #56
yasminnn
Przyczajenie

Hej dziewczyny!!

Moja historia zaczeła się od grudnia. Postanowiłam zrzucić trochę ciałka przed slubem, ktory biore tego roku w maju. Stosowałam diety 'domowe'. zrzucilam w grudniu niecale 3 kg. Zatem w styczniu zapisałam sie do klubi fitness. Pan trener ułożył mi plan ćwiczeń + diete. Chodziłam miesiac, nie dość, ze nic nie schudłam, to nawet nie zmniejszyła mi sie analiza ciała.

Wkurzyłam sie i to konkretnie, zapisałam sie do dietetyka i jestem meeega zadowolona. Okazało się, że plan diety od pana trenera był kiepski, nawet bardzo zly. Teraz biorę to sobie na spokojnie i jem to co mam rozpisane Polecam kontakt z dietetykiem!!!
yasminnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 22:03   #57
Red_Dream
Raczkowanie

Ostatnio słyszałam, że niektóre kluby fitness/parki wodne oferują takie spotkania z dietetykiem. Najczęściej to w ogóle nie dopasowane do konkretnej osoby jadłospisy, bez wyliczenia tak podstawowych parametrów jak jej BMI, CPM i PPM.
Ja radzę wybrać dietetyka cieszącego dobrą opinią, który odchudza zdrową dietą fizjologiczną. I ogólnie polecam - nawet jeśli macie wiedzę na temat zdrowego żywienia, to jednak wizyty u dietetyka, mierzenie, ważenie bardzo mobilizują

Red_Dream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-18, 19:24   #58
AgaCholewinska
Przyczajenie

10 kg to nie jst dużo i przy pomocy dobrego dietetyka, który będzie nad Tobą czuwał oraz dbał o Twoją motywację to jakieś 3 miesiące pracy

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-05-27 o 11:05 Powód: link
AgaCholewinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 13:16   #59
DianaXY
Raczkowanie

Ja też uważam, że wizyta u dietetyka to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Dietetyk wykonuje dokładny pomiar, daje Ci wskazówki, jakie błędy żywieniowe popełniasz. Warto czasami wydać pieniądze, by dowiedzieć się, jak łatwo schudnąć.
DianaXY jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-27, 18:38   #60
dietaonline
Przyczajenie

Dietetyk Medycyny Klinicznej Zaprasza. dieta.online123@gmail.com
Schudnij na wiosnę !
Jeśli nie masz czasu na wizytę w poradni dietetycznej lub po prostu chcesz być anonimowy to jest właśnie oferta dla Ciebie. Chcesz być na topie, podążać za panującymi trendami żywieniowymi – my Ci w tym chętnie pomożemy
 Każdy otrzyma od nas indywidualnie przygotowany jadłospis, dopasowany do zapotrzebowania energetycznego jak i do trybu życia
 Oprócz jadłospisu otrzymasz również listę zakupów, bilans energetyczny twojego jadłospisu a także ogólne zalecenia dietetyczne
 Oferujemy jadłospisy 1-tygodniowe, 2- tygodniowe i 4 tygodniowe indywidualnie przygotowane do twoich potrzeb
 Marzysz o szczupłej sylwetce, umięśnionym ciele - napisz do nas wiadomość, gwarantujemy szybki a zarazem bezpieczny dla twojego organizmu spadek masy ciała
Napisz do nas dieta.online123@gmail.com aby dowiedzieć się więcej - nic Cię to nie kosztuje a możesz zyskać wiele.
dietaonline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości