![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Schudnac przy pomocy dietetyka?
Witam
Poszukuję dietetyka w okolicy 3miasta, czy któraś z Was mogłaby takiego polecić. Przy wzroście 164cm ważę 67kg i od jakiegoś czasu próbuje zrzucić zbędny bagaż ale niestety nic z tego nie wychodzi ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Mam identyczny problem, jestem z Trójmiasta więc podbijam temat. Może ktoś ma już doświadczenie u dietetyka z Madison'a w Gdańsku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Więcej informacji możesz uzyskać ze strony internetowej www.twojdietetyk.com.pl albo zadzwonić tel. 600-188-133. Z tego co wiem, to można też konsultować się przez internet. pozdrawiam i życzę powodzenia Ka-tes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za informację.Myślę że się wybiorę.Tylko jeszcze jakbyś mogła napisać ile w sumie zapłaciłaś, ile wizyt miałaś i co ile to bym wiedziała na co się mniej więcej nastawiać
![]() jeszcze raz dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Ja płaciłam 80 zł za tygodniową dietę, ale musisz zadzwonić i się dowiedzieć czy nic się nie zmieniło, bo ja odchudzałam się w lutym. Płacisz tyle ile tygodni diety zamówisz, ja miałam 8 tygodni, później radziłam sobie sama. Wizyty kontrolne też zależą od Twoich potrzeb. Ja miałam co ok 4 tygodnie i było wystarczająco. Polecam, bo naprawdę warto. Ja się męczyłam z różnymi dietami i nie mogłam schudnąć. Inni chudli a ja tylko trochę, a potem waga i tak wracała, dopiero dieta ułożona do mojego organizmu zadziałała.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Czy dietetyk zawsze pyta nas o wage lub wazy?
Bo jesli o mnie chodzi bardziej liczy sie dla mnie wyglad ciala niz to ile waze... Moze to dziwnie brzmi, ale czasem jest przeciez tak, ze ktos nie wyglada na swoja wage...Moze miec np.ciezkie kosci czy miesnie a ogolnie byc szczuply ![]() Czy nie moze byc tak, ze dietetyk spojrzy na mnie i powie tak na podstawie wygladu,, ze powinnam schudnac albo nie?
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Waży i sprawdza, jak wygląda stosunek ilości tkanki tłuszczowej do wody i mięśni.
Na oko to nie za bardzo, bo, po pierwsze, musiałabyś sie rozebrać do naga ![]() ![]() Ja schudłam 7 kg. Początkowo męczyłam się strasznie, aż w końcu powiedziałam o tym dietetyczce, która... zmyła mi głowę. Dieta została zmodyfikowana, nie wolno byc na diecie głodnym. Schudłam 7 kilo i mam teraz kryzys. Odkąd zrobiło się zimno jestem ciągle głodna takim wkurzającym głodem: jestem niby syta, ale ciągle bym jadła. Kaloryczność diety mam mocno podwyższoną, żeby nie mieć ataków głodu, bo zniweczę swój wielotygodniowy wysiłek. Pilnuję się, ale dieta nie jest już tak restrykcyjna, jak na początku. Zostało mi 3 kg do zrzucenia (ja planuję raczej 5, moja dietetyczka uważa, że 3 wystarczą). Właściwie moje BMI już jest właściwe, ale ciągle obwód mojej talii wynosi więcej niż 80 cm. Ze mną jest tak, że po mnie tego tłuszczyku tak nie widać, dopiero, jak się rozbiorę. Z drugiej strony z natury jestem drobnokoścista, przez co gdy za dużo ważę mam duuużo tkanki tłuszczowej. Bardzo chcę zrzucić całą nadwagę, jaka mi się przez lata nagromadziła. Dla mnie to już ostatni dzwonek, bo mam 27 lat i mój metabolizm już się spowalnia. Dlatego musze wyrobić sobie dobre nawyki żywieniowe i ruchowe, żeby się na starość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() A jak sie oblicza stosunek ilości tkanki tłuszczowej do wody i mięśni? Da się to jakoś samemu obliczyć? A poza ważeniem dietetyk mierzy też nasze obwody? Pyta co i kiedy jemy? Może lepiej iść od razu z rozpisanymi naszymi psiłkami? Wtedy pewnie łatwiej ocenić ![]() A jeśli ktoś ma wagę w normie a tylko ciało wygląda nie tak (np.duży brzuch czy tłuszcz w jakimś miejscu- bo są takie przypadki)? Czy wtedy też zaleci odchudzanie? CZy tylko jakieś ćwiczenia?
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Ja bylam u dietetyka tydzien temu, zmierzyla mnie, zlecila badania i kazala zapisywac wszystko co jem przez tydzien ;p ustalila ze mam w ciagu pol roku schudnac 15 kg iii narazie tyle
![]() ![]() dżacha86, ilosc tkanki tluszczowej oblicza sie takim urzadzeniem specjalnym po wprowadzeniu danych, tzn dietetyk to robi, raczej nie zrobisz tego sama w domu. Mi obwodow nie mierzyla, co najlepsze zabroniła mi sie ważyć w domu ![]() Jeśli wage masz okej, to pewnie zaleci Ci ćwiczenia albo jakas inan forme zgubienia tego tluszczyku, zabiegi masaże itp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
wyslalam ci PW jakbys mogla mi odpisacc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
moja wizyta u dietetyka trwała 10 minut. Pani nie spytała mnie praktycznie o nic prócz mojej wagi. Sama jej powiedziałam, ze od lat nie jem mięsa i ledwie dalam radę wtrącić, że kilka miesięcy temu ważyłam 46 kg, więc w szybkim tempie przytyłam. Reszta to był mniej więcej monolog o zdrowym odżywianiu, który pewnie puszcza każdemu... W skrócie:
- jeść co 2-4 godz posiłki - śniadanie do 1.5 h po przebudzeniu, może być jogurt lub banan albo i jogurt i banan, albo muesli itp. - kolacja /białko i dużo warzyw/ 3 h przed snem, tak do 20 gdzieś. Tu zapytałam czy jak się kładę o 2 w nocy to też o 20 ma być kolacja? Nie... Tak o 21 może być ;] - owoce do 3-4 sztuk dziennie, ok. 400 g do 500g, warzywa bez ograniczeń (zdrowy rozsądek) - słodycze 2xtyg - zamiast zwykłego batona lepszy corny, ciasta lekkostrawne bądź np. sernik zamiast z kremem itp - ogólnie na mój problem z brzuchem pomoże tunika tak modna w tym sezonie, bo przecież nikt nie musi mojego brzucha oglądać. No i mam robić po 50 brzuszków rano, po południu i wieczorem i pojawią mi się mięśnie zamiast tłuszczu. - trochę o ruchu pogadała. Że chociaż spacer z psem lepszy niż nic i takie tam. - a i kcal mam nie liczyć, ale mam jeść mniej niż wynosi moje zapotrzebowanie obecnie. Czy każda wizyta u dietetyka tak wygląda? ![]() Mi szczególnie dziwnie kolacja tu wygląda... a raczej jej pora... No i to, że zamiast stosować dietę powinnam sobie tunikę kupic załamało mnie. Chyba nie po to do niej przyszłam... Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2009-06-18 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
witam! ja mam duza nadwage. boje sie zeby dietetyczka sie na mnie nie wrzeszczala;( Mam prawie 15 lat. boje sie bardzo isc do dietetyka;(( napiszcie na moje gg:7255960
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Jestem dietetyczką i jeszcze nie zdarzyło mi się nakrzyczeć na pacjentkę, a odchudzam też nastolatki. Dziewczyny, nie bójcie się dietetyków, ale szukajcie takich sprawdzonych, najlepiej poleconych przez innych. Im wcześniej zdacie sobie sprawę z błędów żywieniowych i wpływu na zdrowie w przyszłości, tym lepiej. Pozdrawiam Katarzyna ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
A kolacja tak powinna wyglądać - ok. 3 godzin przed snem i dobrze by było, aby były to warzywa i białko. Jeśli nie jesz mięsa, to białko w postaci chudego twarogu lub tofu.
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
a co ja mam myśleć, jak dostałam dietę 1000kcal - z czego dwa dni w tygodniu są 'oczyszczające', tzn tak do 200kcal.
![]()
![]() |
#45 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
cześć
chyba przyszedł taki czas kiedy czuje że chciałabym wybrać się do dietetyka.. jakoś mocno mnie to stresuje. ale czuje że ze specjalistą będzie prościej schudnąć.. tylko do kogo? nie chce trafić do osoby która mnie na maksa zrazi - ucieknę i nie wrócę.. znacie kogoś fajnego w warszawie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Witam!
Poszukuję dobrego i sprawdzonego dietetyka,który pomoże mi wyjść z otyłości.Zna może ktoś kogoś wartego polecenia w Warszawie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Witam was
![]() Odkąd pamiętam zawsze byłam "pulpecikiem" tzn od kiedy zaczęłam dojrzewać, okres i te sprawy , pierwsze złamane serce i 10 kg w 3 miesiące. Kiedy już skończyło się naście doszłam do wniosku, że czas coś ze sobą zrobić. Już się skończyły czasy odpowiedzialności kogoś, teraz ja jestem dojrzałą kobietą. Koleżanka mi poleciła Panią Kamilę Ziemann z Gdyni. Bardzo miła. Dieta prosta, nie jest trudna i skomplikowana, a co najważniejsza dieta nie jest droga. Pani Kamila motywuje, wspiera, z każdym pytaniem można zadzwonić. Schudłam13 kg w 3 miesiące. Nie byłam głodna, dieta była urozmaicona.Od roku staram się trzymać wagę, nie mam efektu jojo. polecam wszystkim, rodzinie znajomym i wam ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Najlepiej zacząć czytywać fora poświęcone dietom i odchudzaniu Dietetyk kosztuje sporo kasy a i tak nie dam znam żadnej wiedzy, przygotuje tylko menu na np miesiąc... ![]()
<ciach_reklama> Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-05-27 o 11:28 Powód: Link. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
I tu się bardzo mylisz! W DR GOOGLE jest pełno niezweryfikowanych informacji. Jak boli Cię noga to też możesz poszukać w internecie albo pójść do ortopedy. w tym pierwszym wypadku ostatecznie i tak wyjdzie, że na pewno masz raka... Wracając do tematu.. na pewno się nie zgodzisz z moją opinią, bo przecież wszystko jest na forach. Ja przed udamiem się do mojej dietetyczki (Dominika Stefankiewicz z Gdańska) przeszukałam pełno stron. Oczywiście są na nich takie banały jak: trzeba jeść 5 posiłków, bardzo ważne jest 2gie śniadanie, pić dużo wody, nie jeść 3 godziny przed pósciem spać... itd... nie ma inforacji o kalorycznościach, jakich produktó nie łączyć itp. Cieszę się, że trafiłam na p. DOminikę ponieważ jest świewtnym fachowcem w swojej dziedzinie. I nawet więcej, na podstawie przyniesionych badań zasugerowała, że mogę mieć problemy z tarczycą, co potwierdziło się w dalszej diagnostyce za co jestem jej bardzo wdzięczna. Poza tym wskazała moje błędy żywieniowe (np. kawa z mlekiem między posiłkami = podjadanie). Bardzo cenie sobię wiedzę, któą przekazał mi p. Dominika i polecam ją wszystkim z Trójmiasta (gabinety w Gdańsku i Gdyni) i nie tylko bo również przyjmuje on-line. Reasumując... jak zepsuje Ci się auto to nie siedzisz tygodniami na forach tylko jedzie się do mechanika. Tak samo powinno być ze zdrowiem bo o nie jakoś mniej dbamy niż o rzeczy materialne. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-05-27 o 11:28 Powód: Link w cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Dietetyk, dietetykiem . Najlepiej iść do takiego który rozpisze Ci nie tylko dietę ale także ćwiczenia. Ciało się ujędrni . : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#54 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Natomiast nie wiem czy jakiś dietetyk ukłda treningi.. a jeśli nawet to chyba sama bym się do takiego nie wybrałą bo jak to w tym powiedzeniu "jak coś jest do wszystkiego to jest do nieczego ..." ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Poza tym otrzymałam rewelacyjny INDYWIDUALNY jadłospis. Fajnie zbilansowany bo jak wszyscy wiemy w posiłkach również ważny jest indeks glikemiczny. I częsciowo masz racje z tym 1500 cal. moja dieta na początku miała trochę ponad 2000. ale to wszystko zależy od osoby, pracy, wysiłku itd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Dot.: dietetyk
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!!
Moja historia zaczeła się od grudnia. Postanowiłam zrzucić trochę ciałka przed slubem, ktory biore tego roku w maju. Stosowałam diety 'domowe'. zrzucilam w grudniu niecale 3 kg. Zatem w styczniu zapisałam sie do klubi fitness. Pan trener ułożył mi plan ćwiczeń + diete. Chodziłam miesiac, nie dość, ze nic nie schudłam, to nawet nie zmniejszyła mi sie analiza ciała. Wkurzyłam sie i to konkretnie, zapisałam sie do dietetyka i jestem meeega zadowolona. Okazało się, że plan diety od pana trenera był kiepski, nawet bardzo zly. Teraz biorę to sobie na spokojnie i jem to co mam rozpisane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
Ostatnio słyszałam, że niektóre kluby fitness/parki wodne oferują takie spotkania z dietetykiem. Najczęściej to w ogóle nie dopasowane do konkretnej osoby jadłospisy, bez wyliczenia tak podstawowych parametrów jak jej BMI, CPM i PPM.
Ja radzę wybrać dietetyka cieszącego dobrą opinią, który odchudza zdrową dietą fizjologiczną. I ogólnie polecam - nawet jeśli macie wiedzę na temat zdrowego żywienia, to jednak wizyty u dietetyka, mierzenie, ważenie bardzo mobilizują ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
10 kg to nie jst dużo i przy pomocy dobrego dietetyka, który będzie nad Tobą czuwał oraz dbał o Twoją motywację to jakieś 3 miesiące pracy
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-05-27 o 11:05 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ja też uważam, że wizyta u dietetyka to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Dietetyk wykonuje dokładny pomiar, daje Ci wskazówki, jakie błędy żywieniowe popełniasz. Warto czasami wydać pieniądze, by dowiedzieć się, jak łatwo schudnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
Dietetyk Medycyny Klinicznej Zaprasza. dieta.online123@gmail.com
Schudnij na wiosnę ! Jeśli nie masz czasu na wizytę w poradni dietetycznej lub po prostu chcesz być anonimowy to jest właśnie oferta dla Ciebie. Chcesz być na topie, podążać za panującymi trendami żywieniowymi – my Ci w tym chętnie pomożemy Każdy otrzyma od nas indywidualnie przygotowany jadłospis, dopasowany do zapotrzebowania energetycznego jak i do trybu życia Oprócz jadłospisu otrzymasz również listę zakupów, bilans energetyczny twojego jadłospisu a także ogólne zalecenia dietetyczne Oferujemy jadłospisy 1-tygodniowe, 2- tygodniowe i 4 tygodniowe indywidualnie przygotowane do twoich potrzeb Marzysz o szczupłej sylwetce, umięśnionym ciele - napisz do nas wiadomość, gwarantujemy szybki a zarazem bezpieczny dla twojego organizmu spadek masy ciała Napisz do nas dieta.online123@gmail.com aby dowiedzieć się więcej - nic Cię to nie kosztuje a możesz zyskać wiele. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.