![]() |
#1201 |
Organizatorka
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
SILK NATURALS ??? Ktos kupował i mieszał te minerałki??? Prosze o opinie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Raczkowanie
|
czy ktoras z Was ma porownanie pudrow mineralnych i ziemi slonecznej Lavertu?
sama uzywam tylko mineralnych pudrow (Bare Escentuals). ale zaciekawila mnie ![]() pytam bo ziemia w sumie tez zawiera mineraly...i sie zastanawiam czy kupowac czy nie... na pewno nie odejde od Bare, ale sprobowac innych nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam ziemi Lavertu głownie po to aby ocieplić i przyciemnić karnację - najjaśniejszy odcień wygląda na mojej twarzy bardzo naturalnie, jest niewyczuwalny, a warstwa ziemi mocno stapia się ze skórą i wygląda jak opalona, "naga" twarz. Mam ciemny, lekko opalony kolor pudru mineralnego Revlon i ziemia bije go na głowę.
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
nie wiecie gdzie w Polsce można kupić ten puder? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-w-pudrze.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Raczkowanie
|
Niestety w Polsce jest jeszcze niedostępny, tylko na ebayu go można kupić albo polować na Allegro bo tam kiedyś jakieś pojedyncze sztuki widziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kolor 7.0 Medium Light Foundation bardzo dobrze dopasował mi sie kolorystycznie do aktualnego odcienia buźki (jestem jeszcze "muśnięta słońcem" ![]() Potestuje dalej i podzielę się wrażeniami. Ja niestety w EDM nie znalazłam odpowiedniego dla siebie koloru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2008-11-20 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny
![]() prosilabym o mala pomoc, otoz ostatnio namietnie poszukuje cieni w palecie czerwieni ale niestey trudno jest cos takiego znalezc nawet wsrod zwyklych kosmetykow ![]() blakając sie po goglach w poszukiwaniu swatchy natknelam sie na minerlane cienie pure lux i...odpadlam, piekne, nasycone a czerwieni mnoooostwo ![]() ![]() cudo cudooo probki sa tam malenkie ale po 1 $ wiec rzucilam sie do kupowania... tu pojawia sie problem, otoz na tej stronie nie ma czegos takiego jak zakladanie konta(????) ![]() mozecie zarknac na stronke i ocenic obiektywnie, bo moze sie zamieszałam ale chyba nie ![]() http://pureluxecosmetics.com/home.php wrzucam kilka swatchy ![]() Edytowane przez tranqil babe Czas edycji: 2008-11-20 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
pomyłka, przepraszam
Edytowane przez tompola Czas edycji: 2008-11-23 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a jak masz konto na Paypalu to te dane są już tam wcześniej podane przy zakładaniu konta ![]() udanych zakupów ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Wizażanki w tym wątku
![]() Idę czytać wszystko od początku, bo ten temat strasznie mnie zaciekawił ostatnio ![]()
![]() |
#1212 |
Rozeznanie
|
Czesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Raczkowanie
|
Cześć, od wczoraj jestem posiadaczką kohl'a mineralnego l'oreal, na razie tylko raz go użyłam, ale muszę stwierdzić że makijaż nim wykonany jest na prawdę rewelacyjny. Dodam że mam bardzo małe doświadczenie w malowaniu kresek. Jedyny minus to nieporęczne opakowanie.
Niestety nie używałam kohl'a givenchy więc nie mam porównania... Edytowane przez anakonda81 Czas edycji: 2008-11-22 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
A ja przedwczoraj wybrałam się po próbki 3 cieni 02,03,04 i różu 30 mineralnego Loreala
![]() ![]() ![]()
#1215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edit: Bosz, oczywiscie chodzi mi o kohl guerlain... Przepraszam za pomylke ![]() Edytowane przez Korlat Czas edycji: 2008-11-23 o 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Koleżanki Drogie ,
mam pytanie gdzie zaopatrujecie sie w EDM ![]() ![]() Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Organizatorka
|
Cytat:
a tu mega duzo na ten temat ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=271653 Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-11-23 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
Mój kohl l'oreal nakładam tylko na zewnętrzną stronę powieki, ale efekt jest na prawdę oszałamiający, oczy zyskują taki niesamowity wyraz. Niebawem będę miała oryginalny kohl arabski więc będę miała porównanie...tego użyję na wewnętrzną stronę powieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Organizatorka
|
Zamowilam z silknaturals zestaw do mieszania samodzielnego podkladu, ciekawa jestem efektu. Tania przesylka do Polski jest z tego sklepu i na drugi dzien juz mialam maila ze mi wysłali
![]() Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-11-30 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Ja juz mam metlik w glowie i chcialabym uzyskac jednoznaczna odpowiedz bo wlasciwie nie zauwazylam na forum takiego porownania.
Jaki puder/podklad mineralny jest najbardziej/bardzo kryjacy ale zeby nie tworzyl maski? Otoz cere mam tlusta ze wszystkim co sie da chyba czyli tradzik, przebarwienia, nierowny koloryt, ziemista, pergaminowa bo widac wszystko, piegi itd. Szukam jakiegos pudru mineralnego z kaolinem i bez talku, ewentualnie tylko bez talku. Dodam, ze chce kupic w Londynie i widzialam dobre recenzje o Maybelline, Mineral Power, Natural Perfecting Powder Foundation, ale skladu nie znalazlam. Chcialabym w koncu zejsc z fluidow, bo 10 lat uzywania od mlodosci to stanowczo nie dla mnie :/ i czuje ze przez fluidy mam taka cere jaka mam...
#1223 | |
Organizatorka
|
Cytat:
Ingredients: Mica, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Boron Nitride, Iron Oxides natomiast pod podklad jest primer w Twoim wypadku dla tłustej cery o składzie: Oily Skin Primer Ingredients: Kaolin Clay, Silk Powder, Boron Nitride maybeline to mineralny tylko z nazwy, pozostalych ktore wymienilas nie znam polecam tez everydayminerals w formule intensive, tez dobre krycie lecz meow mocniejsze, to samo sie tyczy signatureminerals i na 100 % nie ma efektu maski po zadnym z nich a tu efekt krycia- zwykłych ludzi ![]() http://www.signatureminerals.com/sig...fter-main.html Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-12-02 o 17:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
pastereczka, dzieki za te fotki. Bardzo przydatne, mam nadzieje ze w PS nie byly obrabiane
![]() Zaraz sprawdze to signatureminerals bo patrzylam na meowcosmetics i tam jakies to zagmatwane, tyle odcieni masakra. A ja nawet mam dosc spory problem z doborem jak ide do sklepu i sobie na palec wycisne fluid.. no ale zobacze jak to jest, a co to jest dokladnie to "PRIMER"? Widze ze sklad chyba OK, tym bardziej ze wiekszosc skladnikow mnie zapycha ![]() ciekawa jestem co to kaolin clay kurcze nie wiem co dac tutaj - Calculate shipping for this order
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2008-12-02 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Organizatorka
|
matuja bardzo dobrze, wg mnie primer nie jest niezbedny, ja bez sie maluję. Jego zadaniem jest zmatowienie, wyrownanie cery aby sie lepiej trzymaly tzn bardziej kryly, u mnie bez poprawek bez problemu 10-14 godzin podklad jest w nienagannym stanie. Kolezanka z mocna strefą T zaczyna sie swiecic po 8 godzinach wiec i tak niezle.
Co do kolorow to faktycznie jest duzo chyba okolo 70 (meow), ja mam beżową cerę i mnie pasuje SIAMESE mam srednią jasmośc skóry i używam jasnosci 2 (0 1 są za jasne) trzeba czytac opis przy tych kotach, czy masz odcien z brzoskwinka zolcia itd a z signature mam 2.3 numer podkladu |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
No wiec tak, moze sie troche rozpisze, ale moze i ktos to przeczyta :P
Nigdy nie uzywalam pudrów, nigdy nie uzywalam pedzli ani gąbek zawsze fluid rozprowadzalam palcami i mysle czy nie bede miec problemow z nakladaniem.. 1,2. Dodaje fotki mojej skóry bez makijazu, jak widać na zalaczonych obrazkach zakreslilam te miejsca gdzie mam zaczerwienienia i od zawsze je mam (te kolo nosa zaraz na policzku) ![]() 3 fotka przedstawia na lewo: broda bez makijazu, na prawo broda i fluid Revlon Custom Creations, jak widac srednio ten fluid radzi sobie z kryciem. No i tak: Cere mam tlusta z przebarwieniami, krostami, pryszczami, jakimis zaczerwienieniami, pory itd. Jest alergiczna, wrazliwa, wiekszosc kosmetykow mnie podraznia, DLATEGO chciałabym jakos dac skorze troche oddechu i pomyslalam o PUDRACH mineralnych. Nie wiem czy dobrze rozumuje, skoro pudry maja sklad np tylko z 4 skladnikow itd to one pewnie lepiej sie toleruja na skorze i nie zapychaja? Nie posiadaja tych caprylicow, TG, Methylparabenow itd. PYTANIE: Czy puder mineralny jest w stanie zakryc te moje paskudztwa? Jesli tak to jaki puder? meow, EDM, inny? 2 PYTANIE: jesli EDM, to czy ma on jakas baze pod niego (tak jak meow), co by sie dluzej trzymal puder i znacznie lepiej kryl. ( o ile takie cos jak baza nie zapycha ![]() Chodzi mi o jak najmocniejsze krycie, bez efektu maski.. no i czy takie pudry nie "warzą" się na twarzy? Czy bede sie po nich swiecic jak zarowka? bo po fluidach niestety sie swiece i one splywaja.. 3 PYTANIE: Jesli odpowiedzi na pytania 1 i 2 brzmią TAK ![]() ![]() 4 PYTANIE: Jaki pedzel? Bo jesli bym kupowala puder to bede mogla wziac tylko jeden pedzel, chodzi mi o najlepszy bo prawdopodobnie narazie bedzie to jedyny zakup zagraniczny. a do wydania nie mam za duzo bo tylko ok 20-30$ (30 to max z wysylka). Ogolnie to chcialam zaprzestac sotosowanie fludiow, ale z moja cera sienie da wiec myslalam o przejsciu na puder az troche zalecze to wszystko no a potem juz nic nie stosowac ![]() ![]()
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jeżeli chodzi o markę, to jako miłośniczka EDM polecam Ci właśnie te kosmetyki. Najbardziej kryjąca formuła podkładów to intensive i tą Ci doradzam. Do tego zaopatrz się w korektor, najlepiej intensive light, tak mi się wydaje że będzie on dobry dla Ciebie. Jeżeli nauczysz się dobrze rozprowadzać podkład, to nie zrobisz nim efektu maski. Do korektora też warto poszukać najlepszego dla siebie pędzelka. Można nim naprawdę wiele zakryć. Nie mówię, że zakryjesz nim wszystko, pewnie nie, ale biorąc pod uwagę to że Twoja cerą może zacząć się poprawiać, będziesz potrzebować coraz mniej tego korektora. ![]() Bardziej kryjącą formułę niż intensive z EDM znajdziesz w Meow, ale dla mnie osobiście ich minerały są za tempe. Jeżeli jednak chcesz potestować, to zamów próbki także z Meow, w końcu Tobie mogą się one spodobać. ![]() Jeżeli chodzi o bazy, to ja znów polecam z EDM puder Start to Finish. Możesz go stosować właśnie jako bazę, przedłuża wtedy trwałość makijażu, albo jako puder wykańczający. W obu przypadkach twarz jest dłużej zmatowiona. Nie mniej jednak baza nie jest rzeczą niezbędną, najważniejsze to dobrze opanować technikę nakładania minerałów. I tu doradzam by koniecznie zaopatrzyć się w dobry pędzel do kosmetyków mineralnych. Moim numerem jeden jest Flat Top z EDM, ogólnie płasko ścięte pędzle pozwalaja na uzyskanie szybciej większego krycia. Ale oczywiście nie o markę pędzla chodzi, ale o to by był on stworzony do minerałów. Ale przede wszystkim odłóż klasyczne podkłady. ![]()
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2008-12-03 o 13:27 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje za tak wyczerpującą odpowiedz
![]() Sprobuje najpierw MEOW i zobaczymy. Jak leczylam sie teracyklina to nie mialam ani zaczerwienien ani pryszczy, no nic nie mialam.. zupelnie ladna cera, ale szybko to paskudztwo cale wrocilo.. mam 24 lata i dalej walcze ![]() ![]() Jako korektora teraz uzywam dermacolu ale mam za jasny i mieszam z fluidem Revlona. Zapisze sobie wskazowki gdzies w notesie, bo czuje ze musze zaczac powoli wszystko zmieniac na mineraly (o ile mi podpasują). Najbardziej boje sie zapychania, bo mnie nawet rzeczy ktore nie powinny - zapychaja ![]()
#1229 |
Organizatorka
|
Kolejny raz zgadzam się z FRANTIC w 100%- mniej więcej to samo napisalam na priv
![]() A co do zapychania to nie mogą bardziej zapychać niż tradycyjne fluidy bo w nich oprócz tych składników jest wiele dodatkowych łacznie z parabenami itp. Skoro nie zrezygnujesz z podkladow wogole- to mineraly sa dla Ciebie. A więc teraz dobieranie ![]() Od tego efektu na zdjeciu z podkladem na pewno bedzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie ogladam na Youtube rozne takie jak nakladac.. ze fluidow musze zrezygnowac i tak sukcesywnie zejsc na pudry a potem najlepiej nic nie nakladac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.