![]() |
#3421 | |
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa najpiekniejsze, najwspanialsze, najdoskonalsze i inne naj, ktorych mi brakuje na koncu jezyka ale cenowo, szalenstwo ostatnio na Allegro osiagnely ponad 300zl a u mnie w pudelku niemal dno. nalozone pod oczami, az po zaglebie policzkowe ![]() Mam tez Beige Chic, bez szalenstw rozswietlajacych, ladnie podkreslaja cere latem. Jesli chcecie natomiast cos rozswietlic, podkreslic, wyblyszczyc to polecam to: Calvin Klein Face Color Wash ( niewiele juz kolorow pozostalo ) poswiata metaliczna, srebrnawa, mrozna, a cena smieszna http://eu.strawberrynet.com/makeup.a...neId=7797#7797 doskonale sprawdza sie jako baza pod podklad ( traci na intensywnosci ) i solo, zwlaszcza latem ( ma filtry ) dziekuje za mile powitanie, teraz stad nie wyjde ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Ciężko
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie martw sie, ja dobrze poczulam sie po okolo 20 godzinach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś chwaliłam sobie Lancome Teint Idole Ultra kolor 010, potem zaczęłam go mieszać z Armani Giorgio Armani, Luminous Silk Foundation (Jedwabisty podkład rozświetlający)kolor 0 - porcelanowo biały(udało mi się raz upolowac to niedostępne u nas cudo, potem nacięłam się na bazę Armani z drobinkami, bo sprzedająca wstawiła zdjęcie podkładu 0, ale zwróciła mi pieniądze, od tamtej pory nie było ich na Allegro). Ładne jasne kolory ma Mary Kay Full Coverage 104 i 105, ale tylke seria Full, Medium są ciemniejsze. Z truskwkowych zakupów Borghese, Cura Naturale, Time - Defying Makeup SPF 8 (Długotrwały podkład SPF 8) kolor Ivorio. Christian Dior, Diorskin, Sculpt (Podkład liftingujący ![]() Przypomniałam sobie tym samym że muszę znów się zabrać za edytowanie niektórych recenzji i dodanie nowych. Czekam na ważną paczkę/list polecony i mam nadzieję że dojdzie dziś lub jutro. Priorytet ale mam świadomość że poczta ma już opóźnienia ![]() Czaję się na zakup takich lampek, gwiazdek na okno http://www.allegro.pl/item490683635_...ed_lampki.html Widziała któraś z Was na żywo? Marzyłyby mi się niebieskie, a na Allegro same białe gwiazdki.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-12-03 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
rude jest piękne:)
|
Witaj Kwiatuszku ![]() zostan nie wychodz nigdzie ![]() Ja sobie chwale bardzo Sensai Silky Highlighting Powder Kanebo ![]()
#3428 |
Zakorzenienie
|
Bluegirl - kupiłam takie lampki do pokoju mojej córki , juz trzeci sezon będą jej służyć.
Ślicznie to wygląda , zwłaszcza jak są zapalone , oczywiście ale i bez tego te kabelki ,estetycznie nie kłują w oczy. Nasze sa białe, jak kupowałam w IKEA i pamiętam jeszcze takie żółtawe i czerwone, niebeskich nie pamiętam.
#3429 |
Zadomowienie
|
Dziewuszki i chłopczyki, przepraszam że się wtrącę tylko na chwilę. Może ktoś wie, gdzie można kupić Armani Prive Bois d'Encens? Np. w Londynie. Albo przez internet.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oblubieniec pojechal szkolic narciarzy i zem sama, samiutka taka, ino z winkiem w samotne te wieczory (nooo, jest jeszcze kot niemozebny, ale ostatnio jakby go nie bylo, bez jaj jest od wczoraj, co widac ) dobrze, ze pieniedzy nie mam bo zaczelabym w tym upojeniu ( wolnoscia ) wydawac bez opamietania. Ja-istota uciskana ![]() ![]() Kanebo nie znam sie nie wytestowalam, choc cholera wie moze bedzie tak jak z Lancasterem milosc od pierwszego uzycia na calej linii ( ino podklady maja kulejace ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
niecnotliwa dziewica
|
W Warszawie zdaje się, można, stacjonarnie - tzn. w Douglasie w Złotych Tarasach. I o ile pamiętam, ktoś niedawno pisał, ze cena kształtuje się w granicach 800zł.
#3432 |
Zakorzenienie
|
Gwai, ja dzisiaj po południu będę w Złotych Tarasach, moge sprawdzić czy Bois d'Emncens jest dostępne i za ile
![]()
#3433 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o fluidy, to ostatnio namiętnie używam Estee Lauder. Bardzo się wybieliłam przez ostatnie miesiące, więc w tym tygodniu zakupiłam Double Wear Light 1.0. Odcień 2.0 okazał się dla mnie za ciemny. 1.0 jest ciut za jasny, najbardziej odpowiadałoby mi coś pośredniego pomiędzy 1.0 i 2.0
![]() Meteoryty lubię, ale bez jakieś wielkiej euforii. Mam Winter Radiance i od wczoraj ![]() Dla mnie najlepsze roświetlacze na świecie ma Collistar. Szkoda, że często są to edycje sezonowe ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2008-12-03 o 12:04 Powód: lit. |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() (niby nic straconego, Sephora i Douglas niedaleko ![]()
![]() |
#3435 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaganku, rok temu nie mialam nic poza czerwonymi pomadkami ( ktore uwielbiam od lat stu ) i czarnym tuszem kompletowalam powoli, metoda prob i bledow podkladu idealnego jeszcze nie znalazlam, mieszam ( rozcieram na dloni ) tak jak doradzila mi znajoma wizazystka sztuki dwie i wychodzi fantastycznie. Mam kilka baz poz makijaz, ktore z lenistwa stosuje jako podklad i puder w jednym, sprawdzaja sie wysmienicie. Z radoscia zaglebilam sie w temat rozswietlaczy ( bom ja czarna jest, ciemnolica bardzo a chcialbym zimowac ![]() No i roze, ho ho, do niedwana nie wiedzialam po co sa, a teraz juz wiem. Ale tematu cieni nie tykam. Jeszcze ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Zwariuję tu zaraz. Ostatnio takie jakieś zniechęcenie w pracy mnie dopada, że zgroza… Tak do południa jest jeszcze jako tako, ale później jest już coraz gorzej.
Nie umiem się skoncentrować, błądzę myślami i marzę o niebieskich migdałach. I czytam Chmielewską po kryjomu ![]() W kwestiach meteorytowych: chyba jako jedyna nie uważam ich za coś wyjątkowego. Jak dla mnie efekt jest bardzo mizerny, prawie niewidoczny. Co- zważywszy na cenę- jest dość bolesnym odkryciem. A z baz bardzo sobie chwalę zwykłą matującą z Sephory. Kosztuje jakieś 30 zł, a czyni cuda: nie używam jej na co dzień, lecz na wielkie wyjścia, nakładam na całą twarz i makijaż wytrzymuje 10 godzin w dusznym, zadymionym, pozbawionym tlenu klubie. Mało, że wytrzymuje: o 8 rano, tuż przez zmyciem wygląda jak świeżo nałożony! Nie jestem jednak pewna, jak długotrwałe, codzienne nakładanie tej bazy wpłynęłoby na stan skóry. Podejrzewam, że nienajlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio mam kryzys "malowniczy". Ograniczam się do podkładu, pudru i tuszu do rzęs. Nie mam pomysłu na róże, rozświetlacze, cienie do powiek właśnie - nie wiem jak się umalować, jakie kolory dobrać. Nawet czasem tego "minimum" makijażowego nie chce mi się wykonywać, ale patrzę w lustro i widzę, że moja buzia, aż się prosi o "podrasowanie" ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Kochani prosze o edukacje i pomoc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Madzik, ja też mam podobne wątpliwości dotycząće makijażu. Z jednej strony potrafię wyjść z domu kompletnie nieumalowana - w swoim życiu zuzyłam może z 10 tuszow do rzęs
![]() A z drugiej chciałabym miec tyle samozaparcie, aby jednak malować się codziennie i za każdym razem inaczej - jednego dnia czarna kreseczka na powiekach, rozświetlacz w odcieniu różu na policzki i delikatny błyszczyk bądź beżowa szmnika. Nastepnego dnia - czerwone usta, beżowy cień na powiekach i odrobina brązowego tuszu do rzęs. Najczęściej jednak dziabię sie tuszem w firmowej łazience. A tak w ogóle, dzisiaj wielki dzień, wybieram się kupić paletke do makijażu brwi. Widzę, że dobre opinie ma paletka Sephorowska, ale sęk w tym, że nie wiem jak będzie z dobraniem odcienia. Bo mimo popielatego blondu włosów i jasnej cery mam dość ciemne brwi jak na swoją karnację. Odcienie brązu odpadają, z kolei czerń zrobi ze mnie babę jagę ![]() ![]()
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie to takie zamknięte koło - kupuję kolorówkę ( na szczęście niedrogą, bo bym się chyba sama ukatrupiła), po czym natchnienie mija, posyłam w świat, a potem znowu kupuję, "bo przecież nie mam czerwonego błyszczyka, a taki się zawsze przyda" ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Madzik, bo gdyby podążać za radami wszystkich kobiecych pism, to każda z nas musiałaby mieć po kilkadziesiąt cieni do powiek, no bo jednego dnia chodzisz z papuzimi oczkami, drugiego w smoky eyes, a trzeciego robisz sobie kreskę a la gejsza
![]() Ja akurat nie mam skłonności do wydawania kasy na zółte cienie do powiek - wiem, że nie jest to w moim stylu i nawet jak widze pieknie pomalowana modelke, to zastanawiam się - czy ja bym sie takmalowała? gdzie, do pracy? Czy ja w ogóle lubię taki kolor? - I wena do zakupów odchodzi. W ciagu ostatniego roku z kolorówki nabyłam tylko podkład, bo poprzedni mi sie skończył oraz podwójke cienie Joko "Winter Glamour". Piekne opakowanie, cudowny efekt rozświetlenia na powiekach. A poza tym mam jeszcze sporo cieni: podwójne zielone Lumene, potrójne Inglota w odcieniach lila, potrójne Inglota w odcieniachbrązu i burgunda (porazka, wyglądam jak ofiara pobicia), poczwórne Isadory w odcieniach bezu, bieli i lila. Aha, kupiłam też różowy rozświetlacz do policzków Sephory i porządny pędzel do rózu, za poradę dziewczyn ze Scent Baru. Tak w zasadzie jedyną kolorówką (oprócz niezbędnej kredki do brwi lub szerego cienia) jest dla mnie lakier do paznokci. Jak nie mam pomalowanych pazurów, to chodze nie w sosie. No cóż, taki bzik. ![]()
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje największe "wtopy" to cienie właśnie. Kupowałam, bo kolor mi się podobał. ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-03 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Madzik, a jesteś typem chodnym czy ciepłym?
Ja podobno jestem typem chodnym, róże, fiolety, wszelkie odcienie niebieskiego, rozświetlona biel, gołebi szary - bardzo mi pasują. Ale różowe cienie to dla mnie porażka, wyglądam, jakbym miała zaczerwienione oczy. Jedynym różowym cieniem jaki moge stosować jest sypki cień Inglot AMC, ale to ciemny róz z dodatkiem złota ![]() Ja natomiast od jakiegoś czasu marzę o beżowych ustach. Niektóre dziewczyny wyglądaja rewelacyjnie w mocniej podkreslonych oczach i jasnych ustach. Ale ja wyglądam jak kretyn, bo mam naturalnie rózową barwę ust. Wszelkie beże sprawiaja wrażenie, jakbym sobie usta zaszpachlowała ![]() ![]()
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kolorami mam ten problem, że dobrze mi zarówno w zimnych jak i ciepłych ( jeżeli chodzi o ubiór). W makijażu - mam wrażenie, że paradoksalnie lepiej mi w chłodnych. Niedobrze wyglądam w brązowych cieniach do powiek, brązowych i pomarańczowych szminkach. Ale o dziwo - pomarańczowy róż do policzków już mi pasuje. Jestem zdezorientowana ![]() Co do beżowych szminek - tu będę trochę nieskromna ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius) Edytowane przez miss natasha Czas edycji: 2008-12-03 o 14:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Ja od lat maluje sie podobnie.
Stawiam na podkreslenie oka. Mam obrysowane oczy czarna, nieco przeciagnieta kreska. Ostatnio zastosowalam modyfikacje i moja kreska jest grubsza, zaczyna sie delikatnie ale ku zewnetrznemu kacikowi nabiera wyrazu. Codziennie jednakze zmieniam pod ta kreska cien do powiek - a raczej jego kolor. Dzis akurat delikatnie - zloty w wewnetrzym kaciku roztarty jasnym perlowym cieniem. Usta muskam jasnymi blyszczydlami, bezem ale lubie i roz. Nie przepadam za czerwienia. Zreszta pokdreslone mocno oczy i usta nie podobaja mi sie. Zawsze podklad i policzki rozswietlone - jedynie tonacje lekko zlotawe lub brzoskwiniowe. W rozach rozowych wygladam straszliwie. Maluje sie codziennie i nie wyobrazm sobie wyjsc na ulice bez 'tapety' Moja wersja minimalistyczna to kreska na gornej powiece i tusz. Podklad moglabym odpuscic. |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Podkład nakładam cienką warstwą na świeżo nałożony krem - wpracowuję go dłońmi w skórę tak, żeby był naturalnie niewidoczny (i niewyczuwalny). Po wyschnięciu omiatam transparentnym pudrem zmiatając nadmiar pustym pędzlem i tapety nie ma. Choć oczywiście wiele zależy od podkładu i pudru. Dla mnie najlepszy, naturalny podkład to Vichy (przeciwzmarszczkowy oczywiście) i z moich doświadczeń wynika, że większość górnopółkowych zostaje grubszą warstwą na skórze jednak - czasem to pożądane, więc nie będę tu wybrzydzała na nie. ![]() Madzik, Tobie akurat makijaż wychodzi perfekcyjnie. Szczególnie żółty - widziałam. ![]() A w kwestii kosmetycznego Świętego Graala, to chyba parę ich już mam. Ostatnio dzięki Annmarie odkryłam Graala w kategorii różów do policzków - IsaDora SnowWhite - szkoda. że to limitowanka była. No i muszę się pochwalić - z racji konieczności dokonania wampirzego make upu na konwent odkryłam, że LipFusion ma wreszcie kryjące pomadki w ofercie. ![]() Kupiłam czerwoną jak krew, plus konturówka EL i dają radę kilkanaście godzin bez poprawek, a usta jak tafla lustra. Będę piękna (jesli się w końcu wyśpię!!! ![]() ![]()
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-12-03 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.