Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-02, 20:58   #841
pani ćma
Zakorzenienie

Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

a mnie ostatnio pobolewa podbrzusze w okolicy jajnikow. dobrze ze za 2 tyg. mam wizyte

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-02, 21:26   #842
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

a mi się jutro kończy 3 tygodniowa abstynencja! to była masakra

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 09:43   #843
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie Yasminellki,
w czwartek idę do mojej lekarki. Od 3 tygodni tak strasznie cierpną mi dłonie, że tragedia. W nocy budzi mnie ból I od końca zeszłego tygodnia boli mnie już też w dzień... ehhh. Chcę wykluczyć, że to przez tabletki, choć obawiam sie, że może tak sie dziać przez nie. Ale też od dosć długiego czasu mam mnóstwo zmartwień, stresów i nerwów w ogóle. Może też dlatego tak cierpię. No zobaczymy, w czwartek skonsultuje sie z moją gin.

to na pewno od tabletek odkad je biore rowniez cierpną mi nogi i dlonie. ale zjawisko to bylo przy 1 opakowaniu przy 2 juz znacznie mniej teraz 3 i na razie problemu nie ma.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:19   #844
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
to na pewno od tabletek odkad je biore rowniez cierpną mi nogi i dlonie. ale zjawisko to bylo przy 1 opakowaniu przy 2 juz znacznie mniej teraz 3 i na razie problemu nie ma.
Witaj,
dziekuję za odpowiedź. Ja kończę w piątek 5 opakowanie, być może przestały mi służyć. Ale poza tym okropnym bólem spowodowanym cierpnięcim dłoni, to wszystko jest super. Mam wspaniałe włosy, cerę, paznokcie. O połowę krótszy czas krwawienia i praktycznie zero bólu przy nim. Przezwycieżyłam 3miecięczną adaptację (3 pierwsze opakowania) i jest bosko, bo początki faktycznie za fajne nie były. Dlatego też nie chciałabym zamieniać ich na inne. Ciekawe tylko co mogłaby zrobić, żeby pozbyć sie tego dziadowskiego bólu...?? Może pić magnez?? Jutro dokładnie o to popytam moją gin, może coś zaradzi. Pozdrawiam wszystkie Yasminellki

Edytowane przez littlevenus
Czas edycji: 2008-12-03 o 14:20
littlevenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-03, 14:20   #845
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witaj,
dziekuje za odpowiedź. Ja kończę w piatek 5 opakowanie, być może przestały mi służyć. Ale poza tym okropnym bólem spowodowanym cierpnięcim dłoni, to wszystko jest super. Mam wspaniałe włosy, cerę, paznokcie. O połowę krótszy czas krwawienia i praktycznie zero bólu przy nim. Przezwycieżyłam 3miecięczną adaptację (3 pierwsze opakowania) i jest bosko, bo początki faktycznie za fajne nie były. Dlatego też nie chciałabym ich zamieniać na inne. Ciekawe tylko co mogłaby zrobić, żeby pozbyć sie tego dziadowskiego bólo...?? Może pić magnez?? Jutro dokładnie o to popytam moja gin, może cos zaradzi. Pozdrawiam wszystkie Yasminellki
tak, przede wszystkim pić magnez bo tabletki go wypłukują
oczywiście pogadaj o tym ze swoim ginem, na pewno Ci doradzi fachowo co jeszcze możesz robić i czy trzeba zmienić tabletki

Stary 2008-12-03, 18:20   #846
Yasminelle
Raczkowanie

A ja właśnie skończyłam pierwsze opakowanie Yasminelle Czuję się super, żadnych skutków ubocznych Jedyny problem to plamienia. Ale to normalne, że w ciągu pierwszych 3 opakowań może tak się dziać. Teraz czekam na krwawienie... Zobaczymy czy pojawi się ból.
Yasminelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 16:29   #847
Finlora
Zakorzenienie

Mam za sobą dopiero pół pierwszego opakowania i jak na razie jest nieźle, nie zauwazyłam jakichś skutków ubocznych, nie ma bólu piersi i dziwnych nastrojów. Chyba, że nie zauwazyłam
Tylko wczoraj i dzisiaj tak mnie trochę dziwnie bolało z lewej strony, jakby jajnik
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 18:44   #848
Rebelious
Zakorzenienie

no ja jestem po kilku pierwszych tabletkach jak zużyje jedno czy dwa opakowania to się wypowiem na temat tego specyfiku. mam nadzieję tylko, że biust mi się drastycznie nie powiększy, bo juz jest za duży.
Rebelious jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:47   #849
Finlora
Zakorzenienie

Ja mam wrażenie jakby biust mi lekko "napęczniał" i taki trochę cięższy się zrobił ale może to dlatego, że jestem w połowie cyklu.
Stary 2008-12-04, 18:54   #850
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie jakby biust mi lekko "napęczniał" i taki trochę cięższy się zrobił ale może to dlatego, że jestem w połowie cyklu.
albo gromadzi wodę

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 18:56   #851
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
albo gromadzi wodę
Nie kracz, ostatnia rzecz jaka jest mi w tym momencie potrzebna to jeszcze bardziej przytyć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-04, 18:57   #852
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
albo gromadzi wodę
a jesli moj na poczatku [przez dwa opakowania] byl napecznialy i obolaly [pewnie od wody], a przez rok stosowania tabletek tak po prostu urosl z miseczki C/D do E? ginekolog potwierdzila - u mnie jest raczej wzrost piersi [niestety] a nie tylko zebranie wody

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 19:30   #853
wnik
Przyczajenie

Mam pytanie, niedlugo zaczynam pierwsze opakowanie Yasminelle[sa to moje pierwsze tabletki] czy mogę wziaść dwa opakowania pod rząd nie robiąc przerwy ,żeby opóźnić/nie dostać okres
wnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 19:32   #854
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez pani ćma Pokaż wiadomość
a jesli moj na poczatku [przez dwa opakowania] byl napecznialy i obolaly [pewnie od wody], a przez rok stosowania tabletek tak po prostu urosl z miseczki C/D do E? ginekolog potwierdzila - u mnie jest raczej wzrost piersi [niestety] a nie tylko zebranie wody
a mi teraz zmalal po odstawieniu;(

Cytat:
Napisane przez wnik Pokaż wiadomość
Mam pytanie, niedlugo zaczynam pierwsze opakowanie Yasminelle[sa to moje pierwsze tabletki] czy mogę wziaść dwa opakowania pod rząd nie robiąc przerwy ,żeby opóźnić/nie dostać okres
przy pierwszym opakowaniu jest to niewskazane

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-04, 20:51   #855
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

przy pierwszym opakowaniu jest to niewskazane
dlaczego?

Stary 2008-12-05, 09:55   #856
littlevenus
Raczkowanie

Witajcie,
wczoraj odwiedziłam moją gin. Na moje dolegliwości spowodowane cierpnięciem dłoni- kazała mi pójść do lekarza rodzinnego, bo yć moze spowodowane jakąś niedyspozycją kręgosłupa. No wiec idę. Mówiła, ze jeszcze nie spotkała sie w swojej praktyce z takim działanie ubocznym Y u swoich pacjentek. No zobaczymy. Pytałam ja też o to, czy to ok, że mam krwawienie w 1 dniu odstawienia- potwierdziła, nie jestem fenomenem i to sie zdarza A dziś piszę do Was z takim oto pytaniem. Otóż, od wczoraj źle sie czuję, chyba wylazł mi węzeł chłonny przy uchu. Zaraz pędzę do rodzinnego i pewnie skończy sie na antybiotyku. Wezmę ze soba moje Y i ulotkę, bo może niektórych leków nie mogę przyjmować?? Jutro zaczynam przerwę, myślicie, ze jak dostane jakis silny lek, to będzie to miało znaczenie? Może sie coś "poprzestawiać" w moim organiźmie? Kurcze sama nie wiem. I muszę jeszcze po powrocie jeszcze raz postudiować ulotkę, bo przy antybiotykach trzeba z tego co pamietam jakis czas dodatkowo sie zabezpieczać. Ehhh, ten śmierdzący lateks Trudno, jak wrócę to bedę mysleć. Pozdrawiam Was serdecznie!!
Stary 2008-12-05, 10:48   #857
wnik
Przyczajenie

Question Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
dlaczego?

Mnie też ciekawi dlaczego?
wnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 21:11   #858
Yasminelle
Raczkowanie

1.Czy Furagin ( Furaginum ) - lek przeciwko zapaleniu pęcherza, problemami z ukł. moczowym - powoduje obniżenie skuteczności tabletek antykoncepcyjnych?

2.Mam już 3 dzień przerwy między opakowaniami. Krwawienia nie ma, co najwyżej mocne brązowe plamienia. Mam się czym martwić?
Stary 2008-12-05, 22:10   #859
P-o-n-y
Zakorzenienie

o rany...

jedno slowo: wyszukiwarka.

mi sie nie chce milionowy raz na to samo pytanie odpowiadac.
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-06, 08:44   #860
Mrs.
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Przeczytałam 1część tego wątku i teraz doszłam do tej Wczoraj byłam u gin. i przepisał mi dwa opakowania tabletek anty -
yasminelle jednak nie jestem pewna na 100% czy ich wykupić ogólnie nie mam jakiś problemów z cerą typu trądzik itp. i czy po tych tebletkach moze mi się pojawić ? Boje sie tych skutków ubocznych :-/ w lutym mam studniówkę i nie chce zeby pogorszyła się moja cera i wygląd , to jest główny problem mój czy wziac i wykupić te tabletki czy nie ? Jak to u Was wyglądało ? Wiem ze u każdej dziewczyny to jest sprawa indiwidualna ale wiem ze zawsze moge się Was doradzić , dlatego pytam
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 09:16   #861
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mrs. Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Przeczytałam 1część tego wątku i teraz doszłam do tej Wczoraj byłam u gin. i przepisał mi dwa opakowania tabletek anty - yasminelle jednak nie jestem pewna na 100% czy ich wykupić ogólnie nie mam jakiś problemów z cerą typu trądzik itp. i czy po tych tebletkach moze mi się pojawić ? Boje sie tych skutków ubocznych :-/ w lutym mam studniówkę i nie chce zeby pogorszyła się moja cera i wygląd , to jest główny problem mój czy wziac i wykupić te tabletki czy nie ? Jak to u Was wyglądało ? Wiem ze u każdej dziewczyny to jest sprawa indiwidualna ale wiem ze zawsze moge się Was doradzić , dlatego pytam
ja też nigdy nie miałam problemów z cerą, przy yasminelle też było ok, dopiero po jakiś 8mies zaczęło się psuć ;p

Stary 2008-12-06, 09:55   #862
Kenali
Raczkowanie

Ja obecnie biore drugie opakowanie.Piersi troche napęczniały,troszke przytyłam,ale to najprawdopodobnie jest spowodowane czym innym, mam huśtawke nastrojów,płacze o byle głupote.. wzruszam się bardzo szybko co u mnie nigdy w życiu nei miało miejsca.Przez pierwsze 2 tygodnie brania miałam ogromną ochote na sex teraz wróciło do normy Jak do tej pory jestem zadowolona ale chyba jeszcze jest zbyt szybko by to oceniać
Kenali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 15:55   #863
juma1989
Raczkowanie

czesc dziewczynki a ja mam takie pytanie do Was: wczoraj wzięłam pierwsza tabletkęYasmin <pierwsza w zyciu <bo myślałam ze to pierwszy dzien miesiączki> a dzis krwawienie ustąpiło..i nie wiem czy to przez ta tabletke czy moze to byl falszywy alarm a ta miesiaczka a jak tak, to czy mam dalej je brac?????
juma1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 16:54   #864
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kenali Pokaż wiadomość
Ja obecnie biore drugie opakowanie.Piersi troche napęczniały,troszke przytyłam,ale to najprawdopodobnie jest spowodowane czym innym, mam huśtawke nastrojów,płacze o byle głupote.. wzruszam się bardzo szybko co u mnie nigdy w życiu nei miało miejsca.Przez pierwsze 2 tygodnie brania miałam ogromną ochote na sex teraz wróciło do normy Jak do tej pory jestem zadowolona ale chyba jeszcze jest zbyt szybko by to oceniać
To co wyróżniłam podkreśleniem u mnie miało miejsce w pierwszym i na przełomie 1 i 2 tyg brania Yasminelle. Później minęło

Cytat:
Napisane przez juma1989 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki a ja mam takie pytanie do Was: wczoraj wzięłam pierwsza tabletkęYasmin <pierwsza w zyciu <bo myślałam ze to pierwszy dzien miesiączki> a dzis krwawienie ustąpiło..i nie wiem czy to przez ta tabletke czy moze to byl falszywy alarm a ta miesiaczka a jak tak, to czy mam dalej je brac?????
Opisana przez Ciebie sytuacja jest normalna. Jeśli wzięłaś tabletkę pierwszego dnia jak tylko pojawił się okres to wszystko będzie ok. Bierz tabletki dalej.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 21:34   #865
Yasminelle
Raczkowanie

W 4 dniu przerwy pojawiło się krwawienie Najlepsze jest to, że praktycznie nic mnie nie boli. Przed stosowaniem Y, zwijałam się z bólu. A już na pewno pierwszego dnia. Czuję, że mogę wszystko
Stary 2008-12-06, 21:53   #866
Kiniolek91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yasminelle Pokaż wiadomość
W 4 dniu przerwy pojawiło się krwawienie Najlepsze jest to, że praktycznie nic mnie nie boli. Przed stosowaniem Y, zwijałam się z bólu. A już na pewno pierwszego dnia. Czuję, że mogę wszystko
Ooo, to super =D
Też mam nadzieję, że moje bóle będą mniejsze, ale jak narazie to czekam na @, aby wziąść pierwszą pigułkę... Ehhh

"Trudno jest złapać wiatr,
brać na żarty ten szalony świat.
Trudno jest, przecież wiem,
wierzyć w bajki, jeszcze w życie wplatać je..."

"To, czego tylko chcę - ja z Tobą w chłodnym deszczu"
Kiniolek91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 22:17   #867
pani_smith
Zakorzenienie

@ mrs - a z jakiego powodu lekarz ci yasminellki przepisał? to nie cukierki i ich się nie przepisuje pacjentkom dla rozrywki. jeśli natomiast chodzi ci o antykoncepcję, to sama sobie odpowiedz na pytanie czy decydujesz się na bardzo dobre zabezpieczenie i liczysz z możliwością wystąpienia skutków ubocznych czy odpowiada ci tak, jak jest teraz - brak współżycia, stosowanie prezerwatyw i innych metod czy jakkolwiek to w twoim wypadku wygląda.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 22:41   #868
Mrs.
Zakorzenienie

Pani smith ~ Jak najbardziej wiem że tabletki to nie cukierki i tego mi mówic nie trzeba lekarz przepisał mi je w celu antyk. jednak powiedziałam mu że nie jestem pewna czy sie zdecyduje jeszcze je wykupić Lekarz powiedział że decyzja w 100% należy do mnie Wypisał mi te recepty w razie gdybym sie zdecydowała i zebym nie musiała sie wracac po te recepty . Wykonał mi komplet badań porozmawialismy i wybrał odpowiednie dla mnie tabletki kwestia tylko czy sie zdecyduje je wykupić czy nie . A w moim wcześniejszym poście napisałam jakie mam trudności w podjęciu decyzji i jakich skutków ubocznych sie boje ale jestem ich świadoma
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 08:24   #869
Wizazanka492
Zadomowienie

Zapomniałam wczoraj połknąć jednej tabletki. Dzis chce to zrobić o tej samej porze co zwykle. Czy antykoncepcja będzie nadal skuteczna?

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-07, 09:03   #870
ona2008
Rozeznanie

jak wezmiesz dwie razem(dzisiejsza plus zapomnaina) to tak.przeczytaj ulotke.

podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/
od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09
ona2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości