![]() |
#3571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
![]() Najpierw sprzęt wyłączyć (najlepiej szybko guzikiem bez bawienia się w jakiekolwiek zamykanie systemu), następnie błyskawicznie go odwrócić klawiaturą do dołu, podłożyć coś wchłaniającego, najlepiej papier toaletowy, bądź papierowy ręcznik, wyjąć baterię i zabrać się za osuszanie. Ja bym nie stosowała suszarki, coby niczego nie stopić przez przypadek. Udało mi się tak uratować lapka zalanego kawą, duużą ilością kawy.
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie jest przed kursem spróbować jeżdżenia, zwłaszcza ruszania z miejsca imho - żeby później nie tracić drogiego czasu na lekcjach. Ale instruktor jest od tego, żeby w razie potrzeby uczyć Cię od samiuśkich podstaw. ![]()
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BigMamo - ale on mi wprost powiedział, że dobrze by było, gdybym z kimś w weekendy ćwiczyła ![]() Ja rozumiem, że oni mają zaplanowane te 30 h - że mnie więcej po tylu godzinach robi się to, czy tamto. On mi dziś powiedział, że według planu powinniśmy już jeździć do miasta X ( większego, gdzie będzie egzamin), a tymczasem on się mnie boi puścić w miasto Y ( mniejsze, w którym zapisałam się na kurs). Powiedziałam mu, że to najwyżej nie pojedzemy w przyszłym tygodniu do Xi i już ![]() Papuziu - to wygląda tak, że on mi tam raz coś pokaże, powtarzam to, dopytuję, jeżeli mam taką potrzebę, ale w trakcie jazdy zapominam, albo ze strachu mam dziurę w mózgu, a on, że przecież to już było. Wiesz poszło o zmianę biegów. Owszem mam to w książeczce, schemat opis. Ale nie ukrywam, że opis w książce jedno ( zresztą bardzo suchy), a poćwiczenie na sucho, to dla mnie dwa. Nagle jedziemy a on nagle rzuca "a teraz "dwójka", ja w popłoch, zamiast patrzeć przez szybę, patrzę na ten cholerny drążek i nie wiem jak zrobić tę "dwójkę". Wiem, że wstyd jak stodoła, ale nie wiem. On uznaje właśnie, że to już powinnam była widzieć. Pożyczył mi dziś swoją książkę, z opisami, co się robi w danej sytuacji, tak konkretnie. Teraz mam 4 dni wolnego. Zamierzam się odstresować, nie myśleć o jazdach, przeczytać tę książeczkę ze zrozumieniem. Jutro jadę do fryzjera ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-04 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Wtajemniczenie
|
![]() W mojej domowej klawiaturze nie działa literka "ć" i powoli oduczam się jej używać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak powinno być, tylko mnie się rano spieszyło z tym pisaniem posta w pracy za bardzo ![]() W ogóle to napisałam "Przepis na zalany laptop" - haha - ten byłby chyba dużo prostszy ![]() Madzik - miłego i skutecznego odstresowywania ![]() Pamiętaj - kac nie pomaga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Zakorzenienie
|
Yolu - zapewniam, że nie zamierzam się kacować ( nienawidzę kaca), tylko lekko rozluźnić
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba dzisiaj do Ciebie dołączę. Będziemy luźne ![]() Został mi ten Sex On The Beach którego we wtorek, po zalaniu sprzętu mi się odechciało pić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
Madziczko - zmien instruktora.
Kazdy potrzebuje tyle czasu ile potrzebuje. Ja tez sie ucze i mam lepsze i gorsze dni. Jak jadac 60 mil na godzine wrzucajac 5 zjechalam na drugi pas zajezdzajac innym droge moj intruktor mnie jechal tylko spokojnie wytlumaczyl zebym mocniej i stabilniej trzymala kierownice prawa reka (biegi zmieniam lewa) On ma taka technike motywowania. - ja wiem, ze cos mi nie wyszlo on kaze sie skupiac na tym co wyszlo. Nie mowi - oj tam nta lekcja powinnas juz jezdzic tak czy srak. Bo w sumie to na bledach sie uczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci powiem jak sie takie rozluznienie konczy buty w przymalym rozmiarze 37 ( ale pieeeekne ) i biala torebka ![]() Margot, w zakladkach masz zablokowana strone ( czasem sie uda takie cos uskutecznic, zwlaszcza jak komunikat wyskoczy w obcym jezyku ) Tak mi kiedys luby jeden zalatwil Allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
BAN stały
|
Madziczko, doskonale rozumiem
![]() ![]() Ale uwierz, że wszystko przyjdzie z czasem. Fakt, że jedni mają predyspozycje i przychodzi im to łatwiej, innych ogarnianie pewnych rzeczy kosztuje więcej czasu i wysiłku. Ja jestem aktualnie po 19 godzinach i dalej robię głupoty. Ale samochód naprawdę da się wyczuć. Tylko nie od razu ![]() ![]() ![]() Aha, i jeśli instruktor będzie przeginał, to nie wahaj się go zmienić. Ja akurat trafiłam świetnie ( ![]() ![]() ![]() Anyway, trzymam kciuki za postępy i życzę wytrwałości. I cierpliwości. ![]() ![]() -- Tak jakoś znów wyszło, że praktycznie nie miałam dziś lekcji ![]() Zamiast lekcji zafundowałam sobie mały maraton sklepowy. Poszukiwanie butów na studniówkę (czy naprawdę tak trudno znaleźć coś niższego niż 10 cm??), piernikowy żel YR, bosko pachnąca herbatka "Choinkowa Słodycz" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hecate - kurczaki, nie wiem czy chcę go zmieniać. Nie mam porównania, a moim odczuciu nie jest źle. A jak wymienię i trafi mi się jakiś krzyczący i wyzywający furiat? Wtedy to już gleba na amen. Melkmeisje - ja po prostu mam zastrzeżenia, że mój trochę za bardzo pogania. Ale da się z nim porozmawiać, pytać, tak jak pisałam - ani razu nie podniósł głosu, nie wyzywa mnie, nie naśmiewa się, nie puszcza złośliwych komentarzy. Nie ma ideałów. Oczywście gdzieś tam jestem wyczulona i będę umiała ocenić moment, w którym nasza współpraca nie będzie miała sensu. Rzadko jest chyba tak, albo trzeba mieć łut szczęścia, żeby trafić na instruktora, z którym rozumiesz się na 100%. Taj jak napisałam wyżej - nie mam porównania, a boję się, że mogę wydziwić i trafić w naprawdę złego instruktora.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-04 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam kilka razy dość niemiłe sytuacje związane z prośbą o pieniędze. Chłopak na oko z 12 lat przychodzi do mnie do pracy i prosi o pieniądze na wakacje, a był to pierwszy tydzień września, jeszcze jakby na książki czy zeszyty to rozumiem, ale na wakacje we wrześniu no coś mi tu nie grało. Zresztą ja o wakacjach to mogę sobie pomarzyć. Potem ten sam chłopak w listopadzie chyba, "no niechże Pani da na wycieczkę, no niech Pani mi da". Nie mam pojęcia czy rodzice takich dzieci wiedzą co ich pociechy robią po lekcjach. Widziałam tego dnia chłopaka z mamą na zakupach wieczorem. Byłam świadkiem proszenia o pieniądze przez osóby dorosłe, jeśli padała propozycja pracy widziałam oburzenie że oni nie pytają o pracę tylko chcą pieniądze. Madziczko instruktor trafił Ci się nienajlepszy według mnie, gorzej może być owszem, ale lepiej również. Życzę wytrwałości.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-12-04 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3582 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() A co do butów to ja znalazlam na All śliczne kozaczki, 37 właśnie i się waham, czy kupić bo się boję, ze za duze będa ![]() ![]()
![]() |
#3583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa, mam Mozille, ale to chyba zadna roznica na Windowsie jest tez plik Host WINDOWS/system32/drivers/etc/host moglas dodac tez adres do Czarnej Listy ( jesli wejdziesz w Google i go wpiszesz wyswietli Ci sie obok sygnaturka, czy adres jest z gatunku chcianych przegladac czy nie, tez mozna odfajkowac ) Edytowane przez Nasturcja-Pospolita Czas edycji: 2008-12-04 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
niecnotliwa dziewica
|
Do Czarnej Listy nawet w pijanym widzie bym tej strony nie dodała, ale poszukam we wszelkich paskach narzędziowych u góry strony i moze cosik znajde
![]() ![]()
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak czy siak "przepis na zalany laptop" rządzi ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Patrzę w okno wypatrując listonosza. Straciłam już jednak nadzieję. Ważna przesyłka, 2.12 zamówione rano, miały być wysłane jeszcze we wtorek, priorytetem za pobraniem, od azzaro66. Jeśli był to polecony to może rano jeszcze dostanę, ale jeśli paczka, to paczki dostawałam ostatnio właśnie po godz. 16.
Potrzebowałam tej przesyłki na dziś. Jestem w kropce ![]() O 17 zadzwonię na spedycję poczty, ale niechętnie tam szukają przesyłek ![]() Najwyższy czas zacząć pisać już kartki na święta, aby doszły przed 24.12.2008 a nie po Nowym Roku.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2008-12-04 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz, ze czekasz i ze awizo mogly wyjac dzieciaki ( zeby nie bylo, ze sa niesumienni ) jesli trafisz na wzglednie mila pania poszpera w komputerze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |||||||||
BAN stały
|
To przezyles podwojna traume
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odświeżam pasemka, bo mam straszliwe odrosty plus cięcie ![]() Skusiłam się dziś na bazę pod podkład - tę. Miałam ochotę na tę z Daxa, ale cena przewyższała zawartość mojego portfela ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-04 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No, ale jakoś doszedłem, co i jak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Wszystkim Basiom najserdeczniejsze życzenia ![]() ![]() Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2008-12-04 o 17:51 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkich
Madzik cholera jasna jak czytam Twoje posty to jakbym sama siebie widziala. uprzedzilam sie zanim jeszcze zaczelam jezdzic ze na pewno nie jestem urodzonym kierowca i d..a zimna. mialam kilka lekcji z instruktorka- beznadziejna byla, bo za mnie caly czas tym zapasowym sprzeglem operowala- co mi dawalo zludne wrazeniue ze samam ladnie zapalam, ruszam itd. jak sie potem na zywo okazalo ze tego nie umiem to mialam oczywiscie dowod na swoja teorie -z Kasi kierowcy nie bedzie- no i zdecydowalam ze nie ma sesnu ciagnac lekcji. nawet mi kilka przepadlo, ale dupatam, stwiedzilam ze co mam sie stresowac skoro i tak nigdy sie nie naucze. i tak moja niezdolnosc motoryzacyjna stala sie dyzurnym dowcipem w domu, maz ciagle ze mnie lacha drze (ale zawsze mn ie tez ubezpiecza bo ma nadzieje ze moze jednak sie kiedys przelamie)...a ja troche zaluje w sumie, no bo moglabym sobie brac autko i jechac na zakupy czy wycieczke nad morze, a tak to ciagle jestem na lasce pana S. chodzi mi tylko i wylcznie o Twoje Madzik nastawienie- proooooooooooooosze nie powielaj mojego bledu, nie daj sie wpedzic w poczucie ze nie bedziesz dobrym kierowca. BEDZIESZ< TYLKO DAJ SOBIE TROCHE CZASU I WIARY W SIEBIE Kazdy ma swoje tempo, jedni rozwiazuja zadanie z matematyki w 2 minuty, inni potrzebuja pol godziny. to samo z samochodem- to ze niektorzy maja w sobie ODWAGE i WIARE ZE POTRAFIA- moze ulatwia im szybszy wyjazd na zatloczone ulice, inni sie boja i dlatego to trwa troche dluzej ja tam z calych sil trzymam za Ciebie kciuki i jestem pewna ze bedzie dobrze, poradzisz sobie, tylko uwierz w siebie ![]() bierz pod uwahe ze takie lekcje czesto biora ludzie ktorzy od 10tego roku zycia prowadzili samochodzik tatusia na wiejskich drozkach i przynajmniej podstawy opanowali, ty tego nie masz i to nie znaczy ze jestes wolna, zly kierowca czy cokolwiek innego- po prostu to twoje pierwsze "kroki" jako kierowca, wiec potrwa chwilke zanim bedziesz stapac pewnie. POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
![]() być popychany ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-04 o 18:09 Powód: zazwyczaj |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bedziesz piekna ![]() Mialam wrazenie, ze niebieskie tabletki wcale nie pomagaja ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez princeska69 Czas edycji: 2008-12-04 o 18:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Sukienka, którą sobie upatrzyłam jest oczywiście czarna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zakorzenienie
|
Glamorous
![]() ![]() Wszystkim dziękuję za słowa otuchy ![]() Muszę przyznać jedno - wracam z tych jazd wykończona, zmarnowana, skołowacona, w poczuciu, że mi nie idzie, ale ogólnie NIE JESTEM ZNIECHĘCONA ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-04 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Rozeznanie
|
Madziczko, to że jesteś nieszczególnie uzdolniona w kwestii prowadzenia pojazdu mechanicznego, nie powinno być dla ciebie źródłem stresu. Mało kto jest bowiem tak uzdolniony w tej materii, że zdaje egzamin tylko po jazdach wykupionych w ramach kursu. To duża rzadkość. Większość musi dokupić jazdy. Niektórzy nawet sporo dodatkowych jazd. To właśnie jest norma, a wszystko to, co opisujesz mieści się idealnie w jej granicach, więc się nie deprymuj.
Wszystko to powiedział mi mój instruktor - mądry człowiek. Stoik ![]() Ale i antytalenty zdarzają się rzadko. Np. babka, która przez 20 (słownie dwadzieścia) jazd uczyła się ruszać, a w sumie miała ponad 120 godzin jazd zanim zdała. Tylko ten instruktor mógł to znieść, bo miał podejście filozoficzne, stoickie właśnie. A świadomość własnej niedoskonałości na drodze będzie dla Ciebie najlepszym stróżem, chroniącym Cię przed zbędnym szarżowaniem. Tak długo, jak nie nabierzesz pewności siebie, co jest nieuchronne, niestety (niestety, bo wówczas łatwiej popełniamy głupstwa). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.