![]() |
#1951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
Cytat:
![]()
![]() |
#1952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
Hej. NIe czytałam Was... Nie jestem w stanie... Zerwałam się z zajęć bo tak mi niedobrze było. Aż dreszczy dostałam i podobno jestem blada jak ściana. Chyba coś mnie bierze... Na uczelni koleżanka określiła mnie słowem "anorektyczka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | ||
Zakorzenienie
|
no jaka??
![]() Cytat:
Ja na Twoim miejscu badania bym zrobila bo takie chudnęcie to nie jest normalne. Cytat:
..aczkolwiek wolałabym aby nie było to trafne ![]() Przed slubem tesciowej nie tolerowalm i ona mnie ![]() Po slubie zapałala do mnie wielka miloscią..ja mialam rozowe okulary i nawet uwazałm ze jest "cacy" Teraz chce wleźc nam na glowę i mam jej dość.
![]() |
#1956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj jajecznica i pół bułki tak jak wczoraj, bułkę słodką i rogalika (w szkole w akcie desperacji) i talerz zupy jarzynowej w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zadomowienie
|
Cześć, oj nie czytałam Was, nie było kiedy
![]() Dziś w pracy, jutro w pracy, w weekend na uczelni. Błagam o kciukasy, w sobotę ważny egzamin. W hotelu modernizacja, wymiana wszystkiego na nowo. Będzie pięknie, już się cieszę, ale dopóki to się stanie to nie wiem ile jeszze fruwającego tynku się nawącham ![]() Kupiłam sobie płytę z filmem Seks w wielkim mieście. Byłam w kinie, le pomyślałam, że chętnie obejrzę jeszcze z 10 razy, hihihi ![]() W ogóle już mnie wzięło na dekorowanie domu na święta. W poniedziałek będzie już po Mikołajkach, a zatem daje sobie do tego prawo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko same węgle. A gdzie mięsko jakieś, warzywka, owoce. Ja tam jem jajecznice z 3 jajek na sniadanie ![]() I cala bulkę z pomidorem ![]() Cytat:
Kciuki będę trzymać. Ja dziś ubralam choinkę w pracy i trzeba zacząć mysleć o dekoracjach do domu. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie tej choinki dmuchanej....
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-12-04 o 16:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1960 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja znajoma ma teściową z którą i na miasto wyskoczy i kawkę wypije,a jednocześnie nie wtrąca się do ich małżeńskiego życia. Poprostu skarb... Mnie z moją przyszłą teściową łączą relacje całkowicie obojętne, skierowane ku negatywnym... Jej zachowanie jest strasznie irytujące... dobrze, że rzadko się widujemy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2008-12-04 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej (znaczy od przedwczoraj wstecz) jadłam jabłka tonami, ale akurat mi się skończyły. Mięsa nie jem od 7 lat. A warzywa... No, akurat tak wyszło, zazwyczaj jem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1964 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Możecie się ze mnie śmiać, ale proszę zrozumcie, ja lubię atmosferę świąt, lubię mikołaje, choinki i wszystkie pierdoły z tym związane. Po prostu lubię. Jak wchodzi się do mnie do domu przed samymi świętami to wszystko jest świąteczne, tak jak w tych amerykańskich serialach. Lubię te dekoracje... Cytat:
![]() |
#1965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1966 |
Zakorzenienie
|
Co do ozdób świątecznych to dzisiaj kupiłam dwa obrusy świąteczne, jeden na ławę, a drgi na stół wigilijny, skoro ma być wigilia w domu, to musi być odświętnie
![]() ![]() ![]() Ozdoby też lubię, ale nie takie mega tematyczne, mi wystarczy ładny stroik na stół, świecznik, ładne serwetki no i oczywiście choinka w tle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety jak też zawsze uważałam,że najlepiej to parę kilometrów od teściów (i w sumie od rodziców też) tylko tak jak pisałam zrobienie poddasza, to koszt ok.35tys (tak mówi mój Tz, nie ma tam strasznie dużo pracy) oczywiście łącznie z łazienką, kuchnią i osobnym wejściem (to było pierwsze moje pytanie-czy będą osobne wejścia), a nowe mieszkanie czy dom...wiadomo ile ![]() A jeśli chodzi o relacje z teściami, to mam bardzo dobre.Z obojgiem. Zobaczymy.Mam jeszcze parę miesięcy do namysłu ![]() Hehe dzięki za radę
![]() |
#1968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit Oglądacie dzisiaj Londyńczyków ? Ja bardzo lubię ten serial ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-04 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1970 | ||
Rozeznanie
|
Hehe, prosto jak z fabryczki Tadeusza z serialu "Mamuski"
![]() Cytat:
Sama jeszcze nic nie ustroilam. Wczoraj chcialam wlaczyc lampki, ale nie dzialaly ![]() Cytat:
A co do tesciow, to tez jestem na "nie". Moja tesciowa mieszka kilka kilosow od nas, ale odwiedzamy ja raz na miesiac, albo rzadziej. Obecnie szukamy mieszkania i nawet niezle bylo, ale jak TZ powiedzial, "za blisko do mamy" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie ogladałam Londyjczyków i nawet jakbym chciała dzisiaj zobaczyć, to nie śmiem prosić Tżta o przełączenie, bo oglada długo wyczekiwany mecz ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1972 |
Wtajemniczenie
|
Diana, niezła choinka
![]() ja uwielbiam swiateczne dekoracje w domu. choinka, stroiki i mam taki zielony łancuch na sciane. niecierpie za to rozbierac choinki. brrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Potwierdziło się... Szef ma do mnie słabość... Ale nie ten który chce mnie wywalić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Zakorzenienie
|
mekintoszku, no coż, nie zgodzę się z Tobą w kwestii psów.
Napiszę to samo, co napisałam cape: nie ma psów, których wychowywać nie trzeba, takich, którym nie trzeba poświęcać czasu! Jak ktoś tak myśli o jakimkolwiek psie, nawet najłagodniejszym, to lepiej, żeby sobie kupił wypchanego psa. Co do hodowli, to też się nie zgodzę. Psy rodowodowe to niestety takie dziwactwa psychiczne często, że szok. Ciągle te same się mieszają, żeby wychodziły jak najładniejsze. Nie mówiąc o tym, że często po latach wychodzą różnego rodzaju choroby itp. itd. Ludzie, których opisujesz, którzy oddają psy do schroniska, bo przewróciły dziecko...też powinni mieć wypchanego. Pies to żywe stworzenie, trzeba o nim myśleć, zajmować się nim, być konsekwentnym i traktować jak członka rodziny. Pisałam o tych niektórych rasach, bo to są psy, które łatwiej wychować niż rasy trudniejsze. To jest oczywiste (przynajmniej dla mnie), że ktoś, kto nigdy nie miał psa powinien zacząć od takiego, którego łatwiej utemperować. Znowu się powtórzę, że ludzie, których opisujesz, to osoby, które myślały, że jak kupią łagodnego psa, to ręki nie trzeba będzie przyłożyć do wychowania. A z żadnym psem tak nie jest. Ok, nieważne. Nie chcę się 'wymądrzać'. Uważam akurat, że na tym trochę się znam... ale może jestem w błędzie. A Ty jaką rasę poleciłabyś komuś, kto nigdy nie miał psa i np. nie ma pojęcia o tym jak się psem zająć? Co do mieszkania z rodzicami, to my jesteśmy w takiej sytuacji. Cóż, na pewno nie jest to marzenie nikogo, ma to swoje minusy, ale niewątpliwie są też jakieś plusy. Akurat my jesteśmy w takiej sytuacji, że na nic innego sobie pozwolić finansowo nie możemy, więc zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie. Mamy duży dom, podzielony na dwa osobne, niezależne mieszkania. Każde z nich ma 110 m2. Nigdy w życiu by nas nie było stać na takie mieszkanie w bloku, a dodatkowo mamy ogród, mój psiak ma super warunki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do traktowania jak członka rodziny-jak najbardziej, ale bez uczłowieczania go przy okazji. Nigdzie nie podważyłam Twojej wiedzy w tym temacie - ale nie zgadzam się z tym, że rasy podane przez Ciebie są łatwe w ułożeniu. Takie moje zdanie, po prostu. Co do ras dla początkujących - jak już napisałam...tutaj nie ma jednej recepty. To wszystko zależy od naszego sposobu spędzania wolnego czasu, od naszej aktywności i nierzadko sprawności fizycznej, od stanowczości, konsekwencji. Wiadomo, że Każdego psa trzeba wychować, ale zgodzisz się chyba, że niewychowany pies, który waży ok 40kg może stanowić większe zagrożenie niż taki, który waży tych kilogramów 5. A co do hodowli-dlatego użyłam określenia "pewnej, sprawdzonej". Znam pasjonatów, którzy dbają o rasę, robią psiakom badania pod kątem chorób typowych dla danej rasy. Nie dopuszczają do rozmnażania psiaków, które mogą obciążać chorobą itd itp. Są tacy ludzie. A to, że każda rasa ma swoje choroby-jasne że tak, to efekt lat pracy nad rasami niestety. Ale nieważne. Raczej chodzi mi tutaj o to, żeby nie wrzucać wszystkich do jednego worka, bo dla wielu Hodowców to krzywdzące. No, ale, Butter to są dyskusje, które można by toczyć w nieskończoność ![]() Miłej nocy ![]()
![]() |
#1976 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny- temat rzeka. Obiecuje byc swiadoma obowiazkow, konsekwencji i wymogow rasy ktora wybralam, ale z pewnoscia bede was niejednokrotnie prosic o rade
![]() Zawsze musi byc ten pierwszy raz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Zakorzenienie
|
cześć i czołem
![]() zaraz idę do pracy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
Hey dziewuszki
![]() Wczoraj wyprobowalam mleko z miodem i czosnkiem. Kupilmam tez do psikania na gardlo i jeszcze amolem plukalam. W nocy sie wypocilam, ale co z tego jak dzis trzeba byc w pracy ![]() Edit: Jak sie robi syrop z cebuli? Nie moge sobie pozwolic na chorowanie teraz, wiec musze szybko stanac na nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | ||||||
Zakorzenienie
|
cześć, piątek dziś
![]() Cytat:
![]() Fajnie się mój kolega jeden przebrał kiedyś za pszczółkę Maję. Dziewczyny się często za facetów przebierają. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kaśka, co to za praca? chwal się szybko |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.