![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
katarzynka mi tez ciagle niedobrze ale nie wymiotuje
#1024 |
Raczkowanie
|
A ja jak stara zardzewiała płyta będę powtarzać, że Wam dziewczyny zazdroszczę tych objawów
![]() ![]() Głupek ze mnie, ale boję się okropnie że skoro nie jest mi niedobrze itd. to pewnie coś jest nie tak... Byle do czwartkowego USG
![]() |
#1025 |
Zadomowienie
|
nie ma czego zazdrościć, ja właśnie czuję się okropnie , i tak już od .....ponad miesiąca codziennie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Zakorzenienie
|
a pytam sie bo ja tez juz jestem ponad 6 tygodni i na razie raz bylo mi mdło ! ale nie wiem czy to iwna ciazy czy raczej czegos co zjadłam ! ale caly czas mnie zgaga meczy !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
potwierdzam nie ma czego zazdroscic
![]() poza tym mountain ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow przez cala ciaze i wszystko bylo w porzadku ![]() malo tego mialam takiego powera ze cala ciaze biegalam na spacery, zakupy itp - jak robot jakis - z 20stoma kilogramami wiecej biegalam jak motylek ![]()
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
No witam moje drogie panie, się rozpisałyście musiałam nadrobić 3 stronicowe zaległości w czytaniu.
Gosiu trzymam mocno za ciebie kciuki (napisz co ten drugi gin powiedział), witam też nowe ciężarówki. Ja dziś właśnie ugotowałam pomidoróweczkę bo też za mną chodziła od tyg, a smaki też przyznam, ze w stronę zup zmierzają, szkoda, że nie mogę jeść ciepłych obiadków o normalnej porze, też pracuje 8 godz przy kompie wiec obiad wypada tak na 17. A właśnie czytałam, że przed monitorem powinno się spędzać max do 5 godz. Ja od stycznia chciałabym już iść na zwolnienie, zapiszę się na aerobik dla ciężarówek, kupię karnet do groty solnej i będę gotować mężusiowi obiadki, ach... i wszyscy będą zadowoleni ![]() ![]() ![]() a też byłam wczoraj na kabaretach - jestem z zielonej góry - zagłębie kabaretowe, mamy teraz pojedynek kabaretów z całej polski, byłam na łowcach.b, byli rewelacyjni. Hm...się rozpisałam, na koniec chciałabym tylko dodać, ze zamarzyło mi się spotkanie z wami na jakimś soczku ![]() aha CASS ja też 15.12 idę na 2 wizytkę POZDRAWIAM I CAłUJE |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cześć laski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć Estellko ![]() ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2008-12-05 o 20:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
A ktoś pisał o fissanie (krem na rozstępy) ja go mam, nawilża dobrze, ale taka lepka po nim skóra pozostaje, ja smaruje się nim przed snem i trzeba założyć koszulkę jakąś bo inaczej piżamka po dwóch użyciach nadawałaby się do prania. Co do zapachu to też tak średnio, pachnie jak taka maść, osobiście jak go już zurzyje to kupię coś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Wiem, wiem... Macie rację - przecież napisałam, że to irracjonalne
![]() ![]()
![]() |
#1032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wieczorem po kąpieli używam na wilgotną jeszcze skórę olejku Babydream rossmana i normalnie się wycieram. Zostaje odrobina tłustego filtru, ale do rana wszystko pięknie się wchłania. Rano smaruję się kremem Perfecta mama z Daxa. Obydwa kosmetyki są fajne o dość delikatnym zapachu, ale czy działają to powiem wam za 9 miesięcy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha9 napisz cos o tym aerobiku, nie slyszalam o tym a chetnie bym poszla
![]()
#1034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aquaaerobik pomaga złagodzić bóle miednicy i krzyża u ciężarnych kobiet, donoszą szwedzcy naukowcy. Wśród zdrowych kobiet w ciąży panie uprawiające ten sport przynajmniej raz w tygodniu rzadziej uskarżały się na ból krzyża i opuszczały mniej dni w pracy niż kobiety ćwiczące tradycyjnie na sali gimnastycznej. Ponad jedna trzecia kobiet cierpi w czasie ciąży na tę przykrą dolegliwość, co z kolei zwiększa ryzyko, że da ona o sobie znać także w późniejszym okresie. Aby porównać skuteczność ćwiczeń wykonywanych w wodzie i na suchym lądzie w łagodzeniu bólu krzyża i miednicy, badacze losowo przypisali 390 zdrowych ciężarnych do jednej z dwóch grup. Spotkania odbywały się raz w tygodniu. Zwykły i wodny aerobik dostosowano do potrzeb i możliwości kobiet w ciąży. Po 45 minutach aktywności przychodził czas na 15-minutową relaksację. Panie zaczynały przeważnie ćwiczyć ok. 19. tygodnia ciąży. Kobiety z grupy aquaaerobiku rzadziej doświadczały ciążowych bólów pleców oraz rzadziej przebywały na zwolnieniach niż panie ćwiczące tradycyjnie. Ciężarne kobiety powinny być zachęcane do kontynuowanej tak długo, jak się da, umiarkowanej aktywności fizycznej. Wodny aerobik jest prostą i tanią formą aktywności fizycznej — konkludują naukowcy. Nadal mi tak "nijak" czy leże, czy siedze nie przechodzi.Dzis mnie tak zaatakowało na poważnie. A jak wasze dojki- he he moje bez zmian ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2008-12-05 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hmmm brzmi ciekawie.....ja bym chciala cos dla poprawienia formy i dla utrzymania w miare sylwetki....moze zwykly aerobik dla ciezarnych
![]() a mnie boli tak jakby jajnik prawy :/ a dojki....moje troche poszly, ale bola ![]()
#1036 |
Raczkowanie
|
Ten aerobik wodny brzmi kusząco
![]() Co do dolegliwości to ja też puki co ciągle żadnych nowych nie mam poza czestym chodzeniem siusiu, bulem brzucha i piersi. Przez to w sumie też jakoś ciężko jest mi uwierzyć że jestem w Ciąży ![]() A teraz pora iść spać bo póżno się zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() otoz rano jak wstalam poszlam sikac i podcieram sie no i razem z restzamki moczu widze troche sluzu zabarwionego na bordowo ! i nie wiem co mam teraz robic, dzwoniłam do mojej poloznej ale nie ma odebral jej mąz i powiedzial ze na zakupach jest i teraz nie wiem co ja mam robic jestem wystraszona na maxa ! ze nie wiem co . czy wy tez moze miałyscie cos takiego ? cos czuje ze to chyba jest to najgorsze !
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mountain ma racje
![]() i zachowaj spokoj dla dobra dziecka
#1040 | ||
Zakorzenienie
|
Malga19, kinusia86 witajcie!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Dzis i ja tak mialam jak Gizmiatko
![]() Czekam niecierpliwie na wieści od Gizmiatko |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, że wszystko dobrze. Oczywiście trzymam mocno kciuki.
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie i dziekuje za przywolywanie moich kolezanek z "probowac..."
![]() No wiec jestem w ciazy ![]() Poronilam juz dwa razy wiec modle sie teraz codzinnie zeby tym razem bylo wszystko w porzadku. Trzymajcie za mnie kciuki ![]() ![]() Gizmatko mam nadzieje ze to nic powaznego ![]()
#1046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gizmiątko ma niestety ciąże zagrożoną, dalej jest w szpitalu ale już czuje sie lepiej. Łyka Duphston i leży. Musi być dobrze!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Raczkowanie
|
uj ja też trzymam kciuki za naszą bidolkę, mam nadzieję, że szybko wyjdzie, pozdrów ja od nas majaka, no i witam syle
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Zadomowienie
|
Witam mikołajowo
![]() Gizmiatko tak mi przykro ale mam nadzieję, że szybko wrócicie cali i zdrowi ![]() A poza tym witam nowe Mamusie!! Życzę spokojnych 9 miesięcy a szczególnie ciepło witam Syle ![]() Miłego wieczoru
#1049 |
Wtajemniczenie
|
Ja również mam nadzieję, że Gizmiątko szybko do nas wróci
![]() katarzynka00 dużo odpoczywaj i nie przejmuj się. Skoro położna tak ci powiedziała to znaczy, że będzie ok ![]() syla witaj ![]()
#1050 |
Zakorzenienie
|
ja też witam Sylę i przesyłam pozdrowienia dla Gizmiątka
jednocześnie dołączam do mam bez specjanych dolegliwości miałam na początku okropne mdłości, ale pracuję cały czas, więc musiałam sobie jakoś radzić - zauważyłam, że jak już zmuszę się do zjedzenia czegokolowiek jest mi lepiej ![]() tym sposobem od 6 do 9 tygodnia praktycznie cały czas coś jadłam - przytyłam prawie 4 kg, ale dzięki temu czułam się lepiej teraz już praktycznie nie odczuwam mdłości (10/11 tydzien), ale apetyt mi baaaardzo spadł i przestałam przybierać na wadze spróbujcie - może wam też jedzenie pomoże
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.