Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 ! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-05, 17:46   #1021
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2009 !

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
gooha3 ...dosłownie brak słów. W takiej kwestii żadne słowa nic nie pomogą, ani Ciebie nie ukoją, natomisat miej świadomość że bardzo współczujemy

Witamy Malge19 i kiniusie86 dwie, nowe przyszłe mamusie
Myślę ,że większość z nas na początku nie wiedziała że jest w ciąży to i objawów nie było.
Mnie strasznie bolało w dole brzucha, aż nospy się najadłam Potem pomyślalam jaki człowiek głupkowaty i że trzeba było najpierw zrobić test
Z moich objawów: zapachowstręt, a od wczoraj poprostu mi niedobrze, ale wymiotków brak.
a który masz tydzien ?

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 18:16   #1022
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
a który masz tydzien ?
no teraz zaczęłam 6-ty tydzień, a co? hmmm?
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 19:56   #1023
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

katarzynka mi tez ciagle niedobrze ale nie wymiotuje
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 20:07   #1024
mountain
Raczkowanie

A ja jak stara zardzewiała płyta będę powtarzać, że Wam dziewczyny zazdroszczę tych objawów Wiem, że to irracjonalne ale wydaje mi sie, że gdybym wreszcie poczuła coś innego niż ból piersi to w jakiś magiczny sposób wpłynęłoby to na prawidłowy rozwój mojego maleństwa
Głupek ze mnie, ale boję się okropnie że skoro nie jest mi niedobrze itd. to pewnie coś jest nie tak... Byle do czwartkowego USG

"Dziecko to anioł, którego skrzydła skracają się w miarę wydłużania nóg."

minął 28 tydzień
mountain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 20:14   #1025
musicman
Zadomowienie

nie ma czego zazdrościć, ja właśnie czuję się okropnie , i tak już od .....ponad miesiąca codziennie..
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 20:15   #1026
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no teraz zaczęłam 6-ty tydzień, a co? hmmm?
a pytam sie bo ja tez juz jestem ponad 6 tygodni i na razie raz bylo mi mdło ! ale nie wiem czy to iwna ciazy czy raczej czegos co zjadłam ! ale caly czas mnie zgaga meczy !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-05, 20:17   #1027
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

potwierdzam nie ma czego zazdroscic

poza tym mountain ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow przez cala ciaze i wszystko bylo w porzadku
malo tego mialam takiego powera ze cala ciaze biegalam na spacery, zakupy itp - jak robot jakis - z 20stoma kilogramami wiecej biegalam jak motylek mialam mase energii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 20:25   #1028
aha9
Raczkowanie

No witam moje drogie panie, się rozpisałyście musiałam nadrobić 3 stronicowe zaległości w czytaniu.
Gosiu trzymam mocno za ciebie kciuki (napisz co ten drugi gin powiedział), witam też nowe ciężarówki.
Ja dziś właśnie ugotowałam pomidoróweczkę bo też za mną chodziła od tyg, a smaki też przyznam, ze w stronę zup zmierzają, szkoda, że nie mogę jeść ciepłych obiadków o normalnej porze, też pracuje 8 godz przy kompie wiec obiad wypada tak na 17. A właśnie czytałam, że przed monitorem powinno się spędzać max do 5 godz. Ja od stycznia chciałabym już iść na zwolnienie, zapiszę się na aerobik dla ciężarówek, kupię karnet do groty solnej i będę gotować mężusiowi obiadki, ach... i wszyscy będą zadowoleni choć i tak nie mam źle, dziś popracowałam tylko 2 godz bo o mało nie ulałoby mi się na klawiaturę , dobrze jest pracować z samymi facetami, są wyrozumiali
a też byłam wczoraj na kabaretach - jestem z zielonej góry - zagłębie kabaretowe, mamy teraz pojedynek kabaretów z całej polski, byłam na łowcach.b, byli rewelacyjni.
Hm...się rozpisałam, na koniec chciałabym tylko dodać, ze zamarzyło mi się spotkanie z wami na jakimś soczku hihih szkoda że nas tak rozsypało po Polsce całej
aha CASS ja też 15.12 idę na 2 wizytkę
POZDRAWIAM I CAłUJE
aha9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 20:32   #1029
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Witajcie Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona BO Tez bede mama juz w sierpniu 10 2009.....W srode dowiedzilam sie ze bede mama MOJ TZ Bedzie mial prezent mikolajkowy Pozdraiwam
Cytat:
Napisane przez kinusia86 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki !!!!

W poniedziałek zrobiłam test i były II kreseczki, pózniej jeszcze jeden i II kreseczki, i wczoraj znow II kreski. Więc to chyba wreszcie TO We wtorek idziemy dopiero do lekarza, więc sie upewnimy. Ale postanowiłam za namową przyjaciółki już dołączyć do waszego fasolkowego grona. Wg okresu to powinno sie urodzić moje maleństwo koniec lipca początek sierpnia. Ale wiecie co..... nie mam żadnych objawów..... no poza tym, że mi się troszkę @ spóźnia...
Hihi, mówiłam, że nowy wysyp idzie
Cześć laski
Cytat:
Napisane przez mountain Pokaż wiadomość
A ja jak stara zardzewiała płyta będę powtarzać, że Wam dziewczyny zazdroszczę tych objawów Wiem, że to irracjonalne ale wydaje mi sie, że gdybym wreszcie poczuła coś innego niż ból piersi to w jakiś magiczny sposób wpłynęłoby to na prawidłowy rozwój mojego maleństwa
Głupek ze mnie, ale boję się okropnie że skoro nie jest mi niedobrze itd. to pewnie coś jest nie tak... Byle do czwartkowego USG
Mnie do tej pory mdłości dopadły może ze 4 razy, ale to okropne uczucie i naprawdę nie ma czego zazdrościć
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
potwierdzam nie ma czego zazdroscic

poza tym mountain ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych objawow przez cala ciaze i wszystko bylo w porzadku
malo tego mialam takiego powera ze cala ciaze biegalam na spacery, zakupy itp - jak robot jakis - z 20stoma kilogramami wiecej biegalam jak motylek mialam mase energii
Czyli generalnie nie ma reguły i każdy może czuc się totalnie inaczej

Cześć Estellko dołączysz do nas ?

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2008-12-05 o 20:34
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-05, 20:34   #1030
aha9
Raczkowanie

A ktoś pisał o fissanie (krem na rozstępy) ja go mam, nawilża dobrze, ale taka lepka po nim skóra pozostaje, ja smaruje się nim przed snem i trzeba założyć koszulkę jakąś bo inaczej piżamka po dwóch użyciach nadawałaby się do prania. Co do zapachu to też tak średnio, pachnie jak taka maść, osobiście jak go już zurzyje to kupię coś innego.
Stary 2008-12-05, 20:34   #1031
mountain
Raczkowanie

Wiem, wiem... Macie rację - przecież napisałam, że to irracjonalne Jeśli można to potraktować jako ciążową zachciankę to po waszych opowieściach o kabaretach też mi się zachciało i zaraz poszperam czy u mnie czegos nie grają

minął 28 tydzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-05, 20:50   #1032
mountain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aha9 Pokaż wiadomość
A ktoś pisał o fissanie (krem na rozstępy) ja go mam, nawilża dobrze, ale taka lepka po nim skóra pozostaje, ja smaruje się nim przed snem i trzeba założyć koszulkę jakąś bo inaczej piżamka po dwóch użyciach nadawałaby się do prania. Co do zapachu to też tak średnio, pachnie jak taka maść, osobiście jak go już zurzyje to kupię coś innego.
Ja też już zaczęłam "kurację" Mam juz po okresie dojrzewania trochę rozstępów (na udach i pośladkach) więc chronię już miejsca strategiczne
Wieczorem po kąpieli używam na wilgotną jeszcze skórę olejku Babydream rossmana i normalnie się wycieram. Zostaje odrobina tłustego filtru, ale do rana wszystko pięknie się wchłania.
Rano smaruję się kremem Perfecta mama z Daxa.
Obydwa kosmetyki są fajne o dość delikatnym zapachu, ale czy działają to powiem wam za 9 miesięcy

minął 28 tydzień
Stary 2008-12-05, 21:32   #1033
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aha9 napisz cos o tym aerobiku, nie slyszalam o tym a chetnie bym poszla
Stary 2008-12-05, 22:04   #1034
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
aha9 napisz cos o tym aerobiku, nie slyszalam o tym a chetnie bym poszla
Ja nie jestem aha9 ale pozwole sobie dodac to o tym aerobiku:
Aquaaerobik pomaga złagodzić bóle miednicy i krzyża u ciężarnych kobiet, donoszą szwedzcy naukowcy.
Wśród zdrowych kobiet w ciąży panie uprawiające ten sport przynajmniej raz w tygodniu rzadziej uskarżały się na ból krzyża i opuszczały mniej dni w pracy niż kobiety ćwiczące tradycyjnie na sali gimnastycznej.
Ponad jedna trzecia kobiet cierpi w czasie ciąży na tę przykrą dolegliwość, co z kolei zwiększa ryzyko, że da ona o sobie znać także w późniejszym okresie.

Aby porównać skuteczność ćwiczeń wykonywanych w wodzie i na suchym lądzie w łagodzeniu bólu krzyża i miednicy, badacze losowo przypisali 390 zdrowych ciężarnych do jednej z dwóch grup. Spotkania odbywały się raz w tygodniu. Zwykły i wodny aerobik dostosowano do potrzeb i możliwości kobiet w ciąży. Po 45 minutach aktywności przychodził czas na 15-minutową relaksację. Panie zaczynały przeważnie ćwiczyć ok. 19. tygodnia ciąży.
Kobiety z grupy aquaaerobiku rzadziej doświadczały ciążowych bólów pleców oraz rzadziej przebywały na zwolnieniach niż panie ćwiczące tradycyjnie.
Ciężarne kobiety powinny być zachęcane do kontynuowanej tak długo, jak się da, umiarkowanej aktywności fizycznej. Wodny aerobik jest prostą i tanią formą aktywności fizycznej — konkludują naukowcy.

Nadal mi tak "nijak" czy leże, czy siedze nie przechodzi.Dzis mnie tak zaatakowało na poważnie.
A jak wasze dojki- he he moje bez zmian Wciąż czekam aż coś się zacznie dziać

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2008-12-05 o 22:06
Stary 2008-12-05, 22:42   #1035
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hmmm brzmi ciekawie.....ja bym chciala cos dla poprawienia formy i dla utrzymania w miare sylwetki....moze zwykly aerobik dla ciezarnych

a mnie boli tak jakby jajnik prawy :/

a dojki....moje troche poszly, ale bola nie tyle co same piersi a sutki - mam tak napeczniale i obolale ze dotknac nie moge
Stary 2008-12-05, 23:25   #1036
AsssiiA
Raczkowanie

GG do AsssiiA

Ten aerobik wodny brzmi kusząco
Co do dolegliwości to ja też puki co ciągle żadnych nowych nie mam poza czestym chodzeniem siusiu, bulem brzucha i piersi. Przez to w sumie też jakoś ciężko jest mi uwierzyć że jestem w Ciąży No ale to chyba lepiej niż chodzić i na wszystko kręcić nosem a jak już uda się coś zjeść to zaraz to oddać.
A teraz pora iść spać bo póżno się zrobiło

http://suwaczki.maluchy.pl/ci-34124.png
AsssiiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 08:55   #1037
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Witam dziewczyny nie wiem co mam robic !!!

otoz rano jak wstalam poszlam sikac i podcieram sie no i razem z restzamki moczu widze troche sluzu zabarwionego na bordowo ! i nie wiem co mam teraz robic, dzwoniłam do mojej poloznej ale nie ma odebral jej mąz i powiedzial ze na zakupach jest i teraz nie wiem co ja mam robic jestem wystraszona na maxa ! ze nie wiem co . czy wy tez moze miałyscie cos takiego ? cos czuje ze to chyba jest to najgorsze !

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2008-12-06, 09:25   #1038
mountain
Raczkowanie

Cytat:

otoz rano jak wstalam poszlam sikac i podcieram sie no i razem z restzamki moczu widze troche sluzu zabarwionego na bordowo ! i nie wiem co mam teraz robic, dzwoniłam do mojej poloznej ale nie ma odebral jej mąz i powiedzial ze na zakupach jest i teraz nie wiem co ja mam robic jestem wystraszona na maxa ! ze nie wiem co . czy wy tez moze miałyscie cos takiego ? cos czuje ze to chyba jest to najgorsze !
Po pierwsze nie panikuj, nerwy mogą zaszkodzić twojemu maleństwu, no i pędź do szpitala! Być może to nic takiego - czasem się zdaża - ale lepiej chuchać na zimne. W szpitalu zbadają Cie i powonni podać jakieś leki na podtrzymanie - przynajmniej tak mi sie wydaje. Ściskam Cie mocno!Będzie dobrze

minął 28 tydzień
Stary 2008-12-06, 09:55   #1039
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mountain ma racje biegiem do najblizszego szpitala

i zachowaj spokoj dla dobra dziecka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-06, 10:36   #1040
mariolasl
Zakorzenienie

Malga19, kinusia86 witajcie!
Cytat:
Napisane przez mountain Pokaż wiadomość
Mountain, to jest nas dwie, które dobrze się czują , tylko ja im nie zazdroszczę tych mdłości itp. Jakoś już wcześniej wewnętrznie się do tego przygotowałam bazując na doświadczeniach mamy i innych kobiet z rodziny
Cytat:

Gizmiatko, warto, aby cię ktoś obejrzał. Czasami tego typu sensacje zdarzają się np po stosunku lub około terminu ew miesiączki, czasami jest to zapalenie pęcherza (też może występować lekkie brudzenie podczas podcierania). Dobrym znakiem w tej sytuacji jest to, że to nie jest świeża, czerwona krew, tylko bordowa (może brynatna bardziej?) śluzowa wydzielina. Nie zawsze oznacza to najgorsze, ale trudno gdybać na odległość. Trzymam kciuki, aby twoje obawy okazały się bezpodstawne. Daj znać, jak się miewasz, gdy się juz z kimś skontaktujesz.
Stary 2008-12-06, 11:43   #1041
majka versace
Zadomowienie

Cytat:

Nasza koleżanka Gizmiątko została w szpitalu. Trzymajmy kciuki żeby wszystko było w porządku i żeby szybko wrócili do domku.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 11:43   #1042
katarzynka00
Zakorzenienie

Dzis i ja tak mialam jak Gizmiatko dosłownie na papierku jasno-brązowy śluz,wiec telefon do polożnej i w moim przypadku złuszczył się ten krwiaczek z którego miałam to krwawienie. Nie zaleciła szybszej wizyty u gina. Niby mnie uspokoiła...niby
Czekam niecierpliwie na wieści od Gizmiatko
Stary 2008-12-06, 12:45   #1043
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Nasza koleżanka Gizmiątko została w szpitalu. Trzymajmy kciuki żeby wszystko było w porządku i żeby szybko wrócili do domku.
Dziękujemy za wieści i czekamy na kolejne, dobre
Stary 2008-12-06, 14:30   #1044
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że wszystko dobrze. Oczywiście trzymam mocno kciuki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 15:59   #1045
syla39
Wtajemniczenie

Witam serdecznie i dziekuje za przywolywanie moich kolezanek z "probowac...".

No wiec jestem w ciazy. Jednak narazie nie chce sie wpisywac na liste bo bylam juz na listopadowo-grudniowym watku i zle sie to dla mnie skonczylo wiec tym razem wole odczekac.
Poronilam juz dwa razy wiec modle sie teraz codzinnie zeby tym razem bylo wszystko w porzadku. Trzymajcie za mnie kciuki. Ja za was tez trzymam, mam nadzieje ze zdaze sie z wami zaprzyjaznic i razem dotrwamy do konca.

Gizmatko mam nadzieje ze to nic powaznego.

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 17:16   #1046
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie i dziekuje za przywolywanie moich kolezanek z "probowac...".

No wiec jestem w ciazy. Jednak narazie nie chce sie wpisywac na liste bo bylam juz na listopadowo-grudniowym watku i zle sie to dla mnie skonczylo wiec tym razem wole odczekac.
Poronilam juz dwa razy wiec modle sie teraz codzinnie zeby tym razem bylo wszystko w porzadku. Trzymajcie za mnie kciuki. Ja za was tez trzymam, mam nadzieje ze zdaze sie z wami zaprzyjaznic i razem dotrwamy do konca.

Gizmatko mam nadzieje ze to nic powaznego.
Witaj Syla. Oczywiście że trzymamy kciuki żeby tym razem sie udało Każda z nas ma taką nadzieje że wszystko będzie tak jak powinno. Ja jestem pierwszy raz w ciąży ale długo na nią czekałam więc też drże każdego dnia czy będzie dobrze. No ale musze wierzyć że tak będzie, nie ma innej opcji

Gizmiątko ma niestety ciąże zagrożoną, dalej jest w szpitalu ale już czuje sie lepiej. Łyka Duphston i leży. Musi być dobrze!!!

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 17:43   #1047
aha9
Raczkowanie

uj ja też trzymam kciuki za naszą bidolkę, mam nadzieję, że szybko wyjdzie, pozdrów ja od nas majaka, no i witam syle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-06, 18:01   #1048
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Witam mikołajowo

Gizmiatko tak mi przykro ale mam nadzieję, że szybko wrócicie cali i zdrowi

A poza tym witam nowe Mamusie!! Życzę spokojnych 9 miesięcy a szczególnie ciepło witam Syle

Miłego wieczoru

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 18:04   #1049
megi b
Wtajemniczenie

Ja również mam nadzieję, że Gizmiątko szybko do nas wróci najważniejsze, że szybko zareagowała. Będzie dobrze, musi być.

katarzynka00 dużo odpoczywaj i nie przejmuj się. Skoro położna tak ci powiedziała to znaczy, że będzie ok

syla witaj

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 18:23   #1050
p4w
Zakorzenienie

ja też witam Sylę i przesyłam pozdrowienia dla Gizmiątka

jednocześnie dołączam do mam bez specjanych dolegliwości

miałam na początku okropne mdłości, ale pracuję cały czas, więc musiałam sobie jakoś radzić - zauważyłam, że jak już zmuszę się do zjedzenia czegokolowiek jest mi lepiej

tym sposobem od 6 do 9 tygodnia praktycznie cały czas coś jadłam - przytyłam prawie 4 kg, ale dzięki temu czułam się lepiej

teraz już praktycznie nie odczuwam mdłości (10/11 tydzien), ale apetyt mi baaaardzo spadł i przestałam przybierać na wadze

spróbujcie - może wam też jedzenie pomoże

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości