Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-09, 09:15   #271
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
no własnie ja muszę mieć wózek nie obok siedzenia a pod spodem siedzenie, bo mam dość małe windy w bloku i się nie wcisnę z takim a mieszkam na 7 piętrze wiec muszę korzystac z tej windy.
No to faktycznie trochę ograniczone pole manewru. Na szczęście trochę czasu zostało na ogarnięcie tematu
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:16   #272
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
1 Hahah Ja dostałam Wedla Brownie tez taka duża ale w koncu sam ja zjadł, bo ja wiedziałam ze zjem kawałek i pójdzie cała tabliczka

2 Hahaha ja wczoraj kupiłam Julkowi puzzle czuczu takie 2+, 22 elementy, myślałam ze to bedzie banalne do ułożenia, a wiesz jak sie nameczylam? az mi wstyd było

3 Tez sie wczoraj troche ścielam z Tz... on ma jakies swoje udziwnienia, zawsze jak ja pakuje zmywarkę o potem przyłazi i poprawia bo twierdzi ze zle układam, z workiem na śmieci to samo.. wczoraj cos tam wyrzucał i nagle wrzeszczy "czy Ty nawet worka na śmieci nie potrafisz dobrze włożyć?" W ogole znikąd. Wiadomo ze chlapnął w złości bez zastanowienia ale mega przykro mi sie zrobiło....

4Ale jeszcze apropo "buntu dwulatka" u Nas zupełnie nie ma odpukać, chociaz ja tez sie nie doszukuje jakiegoś buntu nie mam nad dzieckiem żadnej władzy zeby sie miał "buntować" jakoś zupełnie inaczej postrzegam relacje

Ale naprodukowalyscie!! Nadrobić Was to masakra
1 Paczki pożarłam, czekolade dopiero zaczełam
2 Miód na me serce
3 Mój tez jakieś dziwne ma odzywki ostatnio, nerwowy sie zrobił, hormony ciążowe na niego przeszly czy jak Zaraz mu piersi pewnie urosna
4 Moja corka buntuje sie w kazdej minucie swego zycia od samego porodu i to dosłownie Taki ciekawy egzemplarz, stary mówi, ze jak znajdzie faceta to mu zapłaci, byleby ja zabrał ze soba

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:17   #273
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Już po wyrwaniu. Tak panikowalam że duszno mi było. Jak usiadłam na fotelu to strach odszedł w dal. Wyrwanie trwało może minute ale nic nie czułam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:18   #274
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
stary mówi, ze jak znajdzie faceta to mu zapłaci, byleby ja zabrał ze soba
Stary 2017-03-09, 09:23   #275
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja niestety swoj wózek gondolkę oddałam koleżance, i sama po paru miesiącach zaszłam w ciąże, narazie tamta nic nie wspomina ze odda czy coś wiec nastawiam się ze muszę kupić tak czy siak nowy ... wiec jak juz mam kupować to chyba jednak ten duble.

o o o własnie o takim siedzisku z boku mówiłam , no tylko ze to ma sens jak się ma wózek po młodszym dziecku bo przecież ja już nie mam :/
Szkoda, ze nie masz. Z drugiej strony jak starsze podrosnie i nie bedzie chcialo siedziec to pojedynczy wozek bylby wygodniejszy.

Są tez wózki z ktorych mozna zrobic po jakims czasie pojedynczy wozek Calkiem niedawno widzialam na jakiejs stronce. Nie byl jakis mega drogi

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam 5. miesiąc
Gratuluję klask i:

Cytat:
Już po wyrwaniu. Tak panikowalam że duszno mi było. Jak usiadłam na fotelu to strach odszedł w dal. Wyrwanie trwało może minute ale nic nie czułam
Najważniejsze, że juz po

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-09, 09:30   #276
_km
Raczkowanie

Cytat:
Ja się jakiś czas temu śmiałam z koleżanek że przesadzają z tymi zachciankami na lody. A sama już chyba że 3 pudełka zjadłam.

Wczoraj w grycanie zjadłam 3 kulki i mam dosyć na następny rok
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:31   #277
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja to jestem jakaś dziwna chyba bo z mężem spoko mi sie śpi, kazdy dupa sie odwróci i spokój, a z córką nie śpimy, od małego byla nauczona spać w swoim łóżeczku, nawet jak cycka jej dawałam w nocy to odnosilam i w tedy dopiero mogłam odpocząć we snie bo ja przy niej sie wyspac nie mogłam. Teraz jak mąż idzie do pracy to ona sie budzi tak kolo 5/6 to tz mi ja do lozka przynosi , mleczko i juz zostaje ze mną albo zaśnie i śpi do 7 albo juz nie śpi tylko leżymy i książki czytamy. Mam nadzieje, że drugie też bedzie u siebie spało bo bym na rzęsach chodziła
Czyli jednak się da Jak ja mówię, że dziecko będzie od początku spać w swoim łóżeczku we własnym pokoju, to patrzą na mnie jak na ufoludka i od razu zakładają, że mi się to nie uda, albo mnie krytykują, bo dziecko przecież potrzebuje przytulania

A mi się od razu włącza opcja "Ja nie dam rady? To potrzymaj mi piwo i patrz"

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Ja miałam słaby cały wczorajszy wieczór, w nocy się budziłam, mam MEGA ZAKWASY, ledwo się ruszam. I brzuch cały czas boli. Dobrze, że ja mam dzisiaj tę wizytę. :-/ Podejrzymy dzidzię, zapytam o szyjkę, bo mnie już to niepokoi. Wcześniej taki utrzymujący się ból miałam w okolicach Sylwestra, a teraz jeszcze zaczęłam basen, to mi wskakuje niepokój. :-/
Chyba przedobrzyłaś

Cytat:
Napisane przez kochanalukrecja Pokaż wiadomość
Chyba i na mnie przyszedł czas sie przywitać. Jestem z Waszymi postami na bieżąco, miło mi się was czyta, ale u mnie z regularnym pisaniem gorzej. Mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża, z terminem porodu na 27.08 ale ze względu na problemy rodzinne zarówno w mojej rodzinie i rodzinie męża nie mam czasu na zakupy dla maluszka. Dosłownie nie mamy jeszcze nic z wyprawki i zapewne będziemy mogli liczyć tylko na nasze możliwości w tym aspekcie bo na rodzinę liczyć nie możemy. I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które borykają się z alergia, jak to u was wygląda w ciąży? Byłam juz u trzech lekarzy i każdy mówi co innego a na koniec najlepsza wiadomość, prawdopodobnie będzie chłopiec, mam nadzieje, że w poniedziałek się potwierdzi imię wybrane po dziadku męża- Staś
Cześć

Cytat:
No prosze Cie, ja swietuje połowinki, czyli ten jedyny dzien gdzie jest rowno 20tc, a nie tam caly tydzien, chyba ze chcesz pic codziennie
Pękniemy od tych bąbelków

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
No pięknie, nie było mnie jeden dzień, ucieszyłam się z 3 stron do nadrabiania a tu wyskoczył nowy wątek
Ups...

Cytat:
Tez sie wczoraj troche ścielam z Tz... on ma jakies swoje udziwnienia, zawsze jak ja pakuje zmywarkę o potem przyłazi i poprawia bo twierdzi ze zle układam, z workiem na śmieci to samo.. wczoraj cos tam wyrzucał i nagle wrzeszczy "czy Ty nawet worka na śmieci nie potrafisz dobrze włożyć?" W ogole znikąd. Wiadomo ze chlapnął w złości bez zastanowienia ale mega przykro mi sie zrobiło....
Taa... jakbym mojego słyszała... Ja w takich sytuacjach mówię: Widocznie nie potrafię, chyba będziesz musiał wszystko sam robić, skoro jestem taka beznadziejna I wtedy przychodzi refleksja i przeprosiny

Cytat:
Dziękuję za inspiracje śniadaniową
Tak sobie właśnie myślałam, że pewnie któraś się skusi na ten dżem
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 09:33   #278
Nancyyyy
Raczkowanie

Moja córka będzie miała 3 jak młody się urodzi a ja panikuje jak dam radę z 2 😮😮ale jak poczytam o dzieciach rok po roku to jakoś mi lżej 😉😉
Nancyyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:36   #279
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff... dobrze, że już z głowy

Cytat:
4 Moja corka buntuje sie w kazdej minucie swego zycia od samego porodu i to dosłownie Taki ciekawy egzemplarz, stary mówi, ze jak znajdzie faceta to mu zapłaci, byleby ja zabrał ze soba
Da sobie radę dziewczyna w życiu

Cytat:
Gratuluję klask i:
Dzięki
Stary 2017-03-09, 09:37   #280
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

To dzięki naszym kciukom he he super,że juz po strachu

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:53   #281
oriane
Rozeznanie

Dzisiaj prosto z pracy jadę z mężem na bezpiecznego malucha, a jak na złość od rana boli mnie krzyż, nie wiem jak ja wysiedzę tyle godzin. Chyba skłony zaraz jakieś porobię w pracy na zapleczu

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 09:56   #282
_km
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jadlyscie kiedyś ciasto kinder country? Bo nie wiem czy jest sens robić.

http://www.mniammniam.com/Ciasto_ins...ry-21274p.html

Robiłam, ale w pucharkach jak deser. Bo bałam się że się rozplynie pyszne, slodkie
Stary 2017-03-09, 10:00   #283
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jednak się da Jak ja mówię, że dziecko będzie od początku spać w swoim łóżeczku we własnym pokoju, to patrzą na mnie jak na ufoludka i od razu zakładają, że mi się to nie uda, albo mnie krytykują, bo dziecko przecież potrzebuje przytulania

A mi się od razu włącza opcja "Ja nie dam rady? To potrzymaj mi piwo i patrz"

Chyba przedobrzyłaś

Cześć

Pękniemy od tych bąbelków

Ups...

Taa... jakbym mojego słyszała... Ja w takich sytuacjach mówię: Widocznie nie potrafię, chyba będziesz musiał wszystko sam robić, skoro jestem taka beznadziejna I wtedy przychodzi refleksja i przeprosiny

Tak sobie właśnie myślałam, że pewnie któraś się skusi na ten dżem
Przytulać przecież możesz w ciągu dnia i w czasie nocnego karmienia mi akurat taka opcja bardzo pasowała i mojemu dziecku też, a maleństwo właśnie mnie kopie to moze tez jest znak he he

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

A może kopie po serniku, który właśnie zjadłam

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-09, 10:01   #284
pff_prl
Raczkowanie

Dot.: Sierpniówki 2017  cz.3

Matko, a ja muszę nadrobić cała 3 cz
Co do dnia kobiet, ja spędziłam go u weterynarza, bo nasz labrador zaraził sie babeszjoza (psia borelioza) i było nieciekawie... szybko zareagowałem, wiec jest szansa.

Matko u nas ostatnio jak nie urok to sraczka...

Jutro mam wizytę i giną wiec zapytam o to wypadanie włosów- tez mam ten problem. U mnie jest nawracający, bo swego czasu bardzo intensywnie leczylamten problem latając po dermatologach, trychologach itp wydane grube tysiące
Koniec końców pomogło mi osocze wstrzykiwane w skore głowy!
Ale w ciazy chyba nie jest to wskazane.
pff_prl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 10:04   #285
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, ze nie masz. Z drugiej strony jak starsze podrosnie i nie bedzie chcialo siedziec to pojedynczy wozek bylby wygodniejszy.

Są tez wózki z ktorych mozna zrobic po jakims czasie pojedynczy wozek Calkiem niedawno widzialam na jakiejs stronce. Nie byl jakis mega drogi

Gratuluję klask i:

Najważniejsze, że juz po
Znalazłam jeszcze cos takiego http://allegro.pl/mr-buggy-dostawka-...679142670.html ciekawe czy takie cos sie sprawidzi ? Moja corka nie śpi w dzień to może by taka opcja wystaczyla?

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez pff_prl Pokaż wiadomość
Matko, a ja muszę nadrobić cała 3 cz

Co do dnia kobiet, ja spędziłam go u weterynarza, bo nasz labrador zaraził sie babeszjoza (psia borelioza) i było nieciekawie... szybko zareagowałem, wiec jest szansa.

Matko u nas ostatnio jak nie urok to sraczka...

Jutro mam wizytę i giną wiec zapytam o to wypadanie włosów- tez mam ten problem. U mnie jest nawracający, bo swego czasu bardzo intensywnie leczylamten problem latając po dermatologach, trychologach itp wydane grube tysiące

Koniec końców pomogło mi osocze wstrzykiwane w skore głowy!

Ale w ciazy chyba nie jest to wskazane.
O kurna współczuje pieskowi i tobie z tymi włosami...

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-09, 10:07   #286
aneta_91
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Odebrałam spodnie z paczkomatu i zastanawiam się czy nie powinnam wziąć mniejszych ale wzięłam M odpowiadającą 38 więc no...ale fajne są takie bardziej jak jegginsy
Stary 2017-03-09, 10:07   #287
_km
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
No właśnie nie bo nie. Bo regulamin wynagrodzeń mówi, że prowizji nie zmniejsza się za czas niezdolności do pracy (a zgodnie z Ustawą zasiłkową premie przysługujące za ten czas nie wchodzą do podstawy). Tylko że to jawna nieprawda! Regulamin jest niezgodny ze stanem faktycznym, bo jak niby mam wypracować prowizje, skoro nie pracuję :| Zresztą 99% agencji nie robi z tym problemu, nie wiem dlaczego akurat moja robi.
Niestety będzie Ci ciężko to wywalczyć.

U mnie zmieniła się osoba wyliczajaca zasiłki i stwierdziła że wliczanie premii procentowej do zasiłku jest bezzasadne. I mimo że ktoś wcześniej wliczal, to ona nie będzie i koniec z tym że mam w regulaminie zapis że podstawą premii jest pensja od której odliczono nadgodziny i wynagrodzenie chorobowe (!). Dopiero od tego nalicza się procent. Taki zapis stanowi podstawę do wliczenia premii w zasiłek. Mam maila z zusu który to potwierdza więc jeśli tylko masz podobny zapis to daj znać, podeślę.
Stary 2017-03-09, 10:18   #288
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Dzisiaj prosto z pracy jadę z mężem na bezpiecznego malucha, a jak na złość od rana boli mnie krzyż, nie wiem jak ja wysiedzę tyle godzin. Chyba skłony zaraz jakieś porobię w pracy na zapleczu
Daj znać jak warsztaty, bo ja za tydzień jadę.
A co do Twoich pleców, to chyba coraz trudniej będzie Ci wysiedzieć w pracy

Cytat:
Przytulać przecież możesz w ciągu dnia i w czasie nocnego karmienia mi akurat taka opcja bardzo pasowała i mojemu dziecku też, a maleństwo właśnie mnie kopie to moze tez jest znak he he
Też tak uważam

Cytat:
Napisane przez pff_prl Pokaż wiadomość

za pieska. My w listopadzie mieliśmy taki stres, jak naszej suni wlazł kleszcz, totalnie się go nie spodziewaliśmy o tej porze roku Na szczęście okazało się, że żadnego dziadostwa nie złapała. Wcześniej dawaliśmy jej kropelki wiosną i latem, ale po tej akcji ma obrożę specjalną, która jakoś 7 miesięcy działa, będziemy ją całorocznie zabezpieczać

Dziwna sprawa z tymi włosami. Większość kobiet ma chyba tak, że w ciąży się wzmacniają włosy, a po porodzie wypadają, ale jak widać nie ma reguły

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Znalazłam jeszcze cos takiego http://allegro.pl/mr-buggy-dostawka-...679142670.html ciekawe czy takie cos sie sprawidzi ? Moja corka nie śpi w dzień to może by taka opcja wystaczyla?
Ale sprytne są te dostawki
Stary 2017-03-09, 10:24   #289
kochanalukrecja
użytkowniczka

Cytat:
Mozesz juz pić spokojnie

No prosze Cie, ja swietuje połowinki, czyli ten jedyny dzien gdzie jest rowno 20tc, a nie tam caly tydzien, chyba ze chcesz pic codziennie

Dobrze, ze akurat masz ta wizyte, to Cie moze gin uspokoi

Witaj
Piękne imię, tak miał miec na imie mój pierworodny
O co dokladnie pytasz w kwestii alergii? Jestem pod opieka alergologa

Czy nadal leczysz się w ten sam sposób co przed ciąża? Mi ginekolog kazał kontynuować leczenie a alergolog zakazał. I jestem w kropce. W przyszłym tyg mam innego alergologa ale do tego czasu nie wiem co robić. Mam alergie wziewną i jak nie biorę leków to się duszę i kicham, a przy tym mam skurcze macicy.

A do listy mnie ddopisać, to będzie wieksza motywacja do pisania regularnego
kochanalukrecja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 10:24   #290
judkama
Zakorzenienie

Weszłam sobie na stronkę next, no niepotrzebnie no

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-09, 10:26   #291
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodkie....kurczę nie kuś uielbiam nexta ale nie przeglądałam na razie malusich ciuszków.
Stary 2017-03-09, 10:26   #292
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Cuda 😍

Pff zdrówka dla pieska! Szybko zareagowaliscie więc powinno być dobrze
Stary 2017-03-09, 10:31   #293
diablica80
Zakorzenienie

Tż wstał po nocce wysłał buźkę smesem....a ja mu, że foch nie minął jeszcze

Przyszedł kolejny sms "Pracuje nad tym"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 10:35   #294
admirable
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
no to teraz siedzę i przeglądam stronę
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 10:36   #295
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Daj znać jak warsztaty, bo ja za tydzień jadę.
A co do Twoich pleców, to chyba coraz trudniej będzie Ci wysiedzieć w pracy

Też tak uważam

za pieska. My w listopadzie mieliśmy taki stres, jak naszej suni wlazł kleszcz, totalnie się go nie spodziewaliśmy o tej porze roku Na szczęście okazało się, że żadnego dziadostwa nie złapała. Wcześniej dawaliśmy jej kropelki wiosną i latem, ale po tej akcji ma obrożę specjalną, która jakoś 7 miesięcy działa, będziemy ją całorocznie zabezpieczać

Dziwna sprawa z tymi włosami. Większość kobiet ma chyba tak, że w ciąży się wzmacniają włosy, a po porodzie wypadają, ale jak widać nie ma reguły

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Ale sprytne są te dostawki
Dam znać wieczorem 😀 To nie przez pracę tylko przez bezczelne zaparcie mnie krzyż boli. Ja mam tak dziwnie, że zawsze jak mam wzdęcia, albo cokolwiek z brzuchem to mnie krzyż boli. Podczas okresu też krzyż mnie nawala, a brzuch nie. Wzięłam 2 espumisany to liczę na poprawę 😀

PS wczoraj pożarłam pizzę wielką i tłustą w Pizza Hut i cukier po 1h 92 lalala więc można grzeszyć 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 10:40   #296
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:

PS wczoraj pożarłam pizzę wielką i tłustą w Pizza Hut i cukier po 1h 92 lalala więc można grzeszyć 😀

Dżizas... to u Ciebie nie ma cukrzycy, nie ma takiej opcji
Stary 2017-03-09, 10:42   #297
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Dam znać wieczorem 😀 To nie przez pracę tylko przez bezczelne zaparcie mnie krzyż boli. Ja mam tak dziwnie, że zawsze jak mam wzdęcia, albo cokolwiek z brzuchem to mnie krzyż boli. Podczas okresu też krzyż mnie nawala, a brzuch nie. Wzięłam 2 espumisany to liczę na poprawę 😀

No właśnie gdzie ta cukrzyca? Moze warto jescze raz iść na krzywa ?

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-09, 10:44   #298
Serenely
Zakorzenienie

No ja to mówiłam od samego początku przecież... Wartość graniczna to jeszcze nie cukrzyca. Ja mam tak od lat.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

W ogóle nieśmiało przypomnę, że sonda z poprzedniego wątku wykazała 7 "za" grupą na FB i 6 "za" klubem. Nie mam pojęcia co robimy w tej sytuacji, bo na pewno nie wszyscy głosowali.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 10:48   #299
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ja wolę fejsika ale nie korzystam z wizażu na kompie wiec nie zagłosowałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 10:49   #300
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wolę fejsika ale nie korzystam z wizażu na kompie wiec nie zagłosowałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja mam to samo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości