Spanie z psem/kotem - bardzo niezdrowe? - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-18, 13:14   #271
lain
Zakorzenienie

Dot.: Spanie z psem/kotem - bardzo niezdrowe?

Cytat:
Napisane przez butters Pokaż wiadomość
Faktycznie w czasie ciazy nie powinno sie miec kota
kota miec mozna tylko nie powinno sie sprzatac jego kuwety.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 14:57   #272
88marlenka88
Raczkowanie

Mam psa,kota i myszke z piesiem nie sypiam<za duzy jak na moje lozko>mimo ze jest czysciochem.Kotka sypia gdzie chce zdazy jej sie usnac w nogach lub na poduszce ale i tak szybko zmyka na fotel lub gdzies kolwiek indziej<w trosce o wlasne bezpieczenstwo:P>A co do nawykow psich do zjadania odchodow to warto troszku przekopac internet bo takie zachowanie jest do wyeliminowania<wiem z wlasnego doswiadczenia>Z Niezbyt ciekawym"zapachem" z pyska tez mozna cos zdzialac przeciez jest wiele roznych preparatow na rynku<pasty,tabletki,odsw iezacze itp.>tak wiec dla chcacego nic trudnego.Szczeze mowiac troszku zdziwily mnie wypowiedzi niektorych ze brzydza sie wlasnych psow<oddechu,siersci,nawy kow>i stwierdzenie ze pies to tylko pies,pies to nie czlowiek...prze de wszystkim pies jak kazde inne zwierze to istota zywa i nalezy ja traktowac z nalezytym szacunkiem a nie jak kawalek futra ktore lezy gdzies pod sciana,wszystkim wadzi no i nadodatek jeszcze chce zeby z nim wyjsc na spacer...Skoro decydujemy sie na psa,szkolimy go uczymy min. tego zeby znal swoje miejsce i np. nie wlazil na lozko chcemy aby nas sluchal i dawal cos od siebie to nauczmy sie tez dac cos z nas..a nie tylko krzyk i komende"wyjdz"....
to sie rozpisalam a wracajac do tematu nie uwazam zeby spanie z psem czy kotem bylo niezdrowe<jesli sie oczywiscie dba sie o ich higiene...co zreszta powinnismy robic bo wkoncu to nasze zwierzeta a skoro dbamy o wlasna to o jego tez trzeba>
Stary 2008-04-19, 15:04   #273
a_njunia
Zadomowienie

GG do a_njunia

Ja mam kotke, ktora nie wychodzi na dwor, takze zaden problem.
Mam ja juz 11 lat i jeszcze zadna noc nie byla bez niej
I za chorobe nie da sie jej wykurzyc z lozka, gdzie sie rozwali na srodku a ja musze spac na skrawku lozka bez koldry
Tak sie zdaza Ale nie mam serca jej zgonic

Weź się sil na tanie d*py z tanich klubów tani durniu,
bo Ona chce bogactwa rozumu.

a_njunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-23, 13:27   #274
Chatt
Raczkowanie

GG do Chatt
Dot.: spanie z psem/kotem - bardzo niezdrowe?

Wiecie co? Ja uwielbiam spać ze swoim kotkiem Tylko że zawsze moja mama go zrzucała, ale ostatnio dała sobie spokójk, już nie ma niego siły :d Jak się uprze to i tak będzie spał na łożku i tak. On jest leniwey, chodzi tylko na podwórku, ale niestety ma kleszcze. Więc odradzam spanie ze zwierzakami, bo kleszxcze w tym roku wyjątkowo świrują! (Nie było mrozów). I na prawdę, wiem, że to jest przyjem,ne, ale lepiej z nimi nie spać... ;( Nie wiem, jak ja to przeżyję, ale cóż, jak trzeba, to trzeba... a zresztą mówicie, ze są czyściutkie. Ale przecież mają te rózne tam takie robaczki, pchły, kleszcze, zarazki... Nawet jak ich nie wiedać... ;( Ja umrę bez mojego kota w nocy.. ;( Bo śpi tylko gdy jest zimno, ale jak go nei ma to nie mogę usnąć, tak się przyzwyczaiłam
Stary 2008-04-23, 13:34   #275
Chatt
Raczkowanie

GG do Chatt

Cytat:
Napisane przez sykutka Pokaż wiadomość
Ja śpię z moją ukochaną kotką, ale tylko jeśli ona sama sobie tego zażyczy Jest marudną indywidualistką, do tego nietykalną, no ale ma dopiero roczek, skończony 8 kwietnia
Tylko pierwszą noc w domu przespała ułożona na moim ramieniu, a szkoda, bo to bardzo przyjemne uczucie
Ostatnio miałam w nocy jakiś straszny koszmar senny, ale wybudziła mnie z niego moja kicia mruczeniem koło ucha Hehe, od razu mi się lepiej zrobiło i szybciej się uspokoiłam. Obecnie - jeśli już w moim łóżku - to śpi wlaśnie koło mojej poduszki lub ewentualnie w nogach, ale nigdy nie tak jak choćby wtedy ułożona na ramieniu, czy gdziekolwiek indziej.
Mam nadzieję, że z czasem zrobi się bardziej tykalna

To osobista decyzja każdej z nas i ja postanowiłam wpuszczać ją do łóżka. Jest czysta, zadbana, nie szlaja się po podwórku, więc śpię (z nią) spokojnie

Moze boi sie ze ja zgnieciesz? Mój to jest aż za bardzo tykalny potrafi nawet na głowie si uwalić
Stary 2008-04-23, 14:30   #276
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatt Pokaż wiadomość
Więc odradzam spanie ze zwierzakami, bo kleszxcze w tym roku wyjątkowo świrują! (Nie było mrozów). I na prawdę, wiem, że to jest przyjem,ne, ale lepiej z nimi nie spać... ;(
dlatego nie tylko dla dobra swojego, ale i kotka powinnas kupic jakis srodek przeciw kleszczom. moj nosi dobra obroze dzieki ktorej z kleszczami nie ma problemu. pchel tez nie ma, bo zaraz by zostal odpchlony. trzeba dbac o kotka i wtedy mozna juz z nim spac
moj kot przynajmniej pol dnia spedza poza domem, a jest czysciutki (po wycieczce pozadnie sie myje), pachnacy i nie ma zadnych kleszczy czy pchel.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-23, 15:10   #277
Chatt
Raczkowanie

GG do Chatt

a wiesz że dziś kupiłam mu moja siostra środek na kleszcze? Trochę się boję z nim spać, po tym, co wyczytałam, ale jak przyjdzie na łóżko, to oczywiście, Że go nie zgonię , nie miałabym serca A nawet jak zaśnie na fotelu to i tak w nocy przyczłapie
Stary 2008-05-04, 20:19   #278
pyska06
Zadomowienie

Ja uwielbiam spać z moją kotką . Najfajniejsze jest to że jak pościelę łóżko to ona pierwsza musi wskoczyć i sobie zająć miejsce, a później ja mam dylemat gdzie się położyć i ciężko jest się wślizgnąć mi pod kołdrę. Ale ja to lubie .Czasami jak po cichu się położę a jej nie ma w pokoju to myślę że pewnie już nie przyjdzie, a tu ciach..i po 10 minutach wskakuje moja przylepka. Najgorsze,że jest dość ciężka i jak leże na brzuchu to kładzie mi się na nogach ewentualnie na plecach tak że nie mam jak się przekręcić ale to pół biedy. Gorzej jak położy te swoje 5kilogranów na mój brzuch to wtedy ja już ledwo dyszę i nie pozwalam jej na takie wygody, więc sugeruję jej by położyła się obok .
Ja uważam że spanie z kotkiem to nic złego,ale wiadomo ,że tylko ze swoim , którego znam i mam pewność że nie ma pcheł , jest czysty , nie chodzi sam po podwórku i nie dzieje się z nim nie wiadomo co.
Fajnie jest się rano budzić i popatrzeć na różne komiczne pozy w jakich śpi moja koteczka Jedyny problem przy wspólnym dzieleniu łoża zaczyna się wtedy gdy zaczyna ona chrapać a to zdarza się dość nagminne no i ta sierść na poduszkach i prześcieradle ( jak ktoś jest uczulony na roztocza i na kocią sierść to absolutnie nie powinien przebywać z kotem, wtedy spanie byłoby wykluczone i uciążliwe dla zdrowia takiego alergika)
Cytat:
Napisane przez moee Pokaż wiadomość
e tam niezdrowe w zimie ugrzeje, w nocy przytuli moja oszołomka kotka to malo tego ze spi w łózku to jeszcze jak w nim jest to u mnie na klacie badz plecach, biodrze, zalezy w jakiej pozycji spie sie uparla i na mnie jej wygodnie
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
heh to jak moj kot. spie na brzuchu - on na moich plecach, ja na plecach - on na mojej klacie, ja na boku - on wtulony. czasem nawet sie wladuje na mojego jaska i mruczy mi kolo glowy
A ja kocham Kotki i też niewiedzę żadnych przeciwwskazań.
HEHE skąd ja to znam jak by łóżka im było za mało

Cytat:
Napisane przez masiek Pokaż wiadomość
Kot jak każde zwierze puszcza bąki kotka mojej cioci mucha się nazywa puszcza straszne śmierdziuchy.
Nie wiem jak inne koty ale moja koteczka to nie ma wstydu jeśli chodzi o bąki. Jak siedzę przed kompem to wskakuje mi na kolana,domaga się pieszczot, mruczy, a po chwili potrafi tak podsmrodzić , że o booże
Cytat:
Napisane przez aga21087 Pokaż wiadomość
Ja tez bardzo lubie spac z mojim koteczkiem nie mogła bym mu zabronic połorzyc mu sie na pierzynke Zreszta moja koteczka jest bardzo czysciutka nie puszcza zadnych baczkuw i ogołem z niej czyscioszek wiec spokojnie pozwalam jej zenma spac zwłaszca jak jest zimno to zawsze mnie ogrzeje
Mimo że moja koteczka też jest wielkim czyściochem , zdarza się jej puścić bączka ,ale to nie jest powód żebym miała ją wyrzucić z łóżka

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 15:18   #279
moooniaaaa
Zakorzenienie

Przyłączam się do właścicieli śpiących ze swoimi pupilami
Moja sunia ma 7 lat, rozpuściliśmy ją trochę, przyznaję Zazwyczaj śpi na fotelu, u siebie albo u mnie na łóżku.
Nie wyganiam jej z kołdry bo niby czemu?
Argumenty typu 'zaburzenie hierarchii' do mnie nie docierają. W naszym domu pies jest członkiem rodziny, przyjacielem,a nie jakimś podwładnym,który ma tylko słuchać rozkazów i poleceń. Nie rozumiem ludzi, którzy traktują swoje zwierzaki przedmiotowo, jak coś gorszego, przecież one też mają serducha i uczucia, też potrzebują ludzkiej bliskości, czułości, głupiego podrapania za uchem. Pies powinien być przyjacielem,a nie podwładnym!
Argument dotyczący higieny też można o kant d*py obić. Jak się dba o psa/kota, czyści mu zęby, kąpie, po każdym spacerze myje łapy, systematycznie czesze itd. to nie ma z tym problemu. Oczywiście, zarazki są,ale gdzie ich nie ma? Gdybym patrzyła na wszystko przez pryzmat bakterii chyba bym zwariowała.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 20:15   #280
dobasi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
moj nie spal ze mna ,nawet wyrzucalam go gdy kladl sie w nogach ,pies to tylko pies nawet najbardziej czytsy.musi znac swoje miejsce w szeregu ,moj nie mial pozwolenia na wskawkiwanie na tapczany i fotele ,te meble sa zarezerowane dla ludzi.

pozatym obrzydliwe jest przyklejanie sie siersci do ubran,zapach psa na kanapie,poduszkach itp.
moj sasiad ma cocer spaniela i osotnio wyszedl w koszulce oblepionej psia sierscia ,cale plecy mial w rudej siersci (stalam za nim w kolejce)bleee.
To po co Ci jakiekolwiek zwierze? To tak jakbyś nie tolerowała dzieci bo robią kupy w pieluchy, zaje... śmierdzi i trzeba potem myć osraną pupę.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
eee a dla czego mialoby byc niezdrowe? moze chodzi o brud na lapach czy cos w tym stylu, ale koty to akurat bardzo czyste zwierzatka wiec nie ma sie czego bac. nie wiem jak psy, bo one chyba same sie nie myja
Każde zwierze samo się myje. Ja nauczyłam od małego moją sunię, że za każdym razem wracając ze spaceru, czeka w korytarzu aż wytrę jej łapki. Nie ma znaczenia czy to jest lato czy zima. Proceder ten stosuję odkąd ją mam i nigdy mi nie nabrudziła łapkami w domu. To tylko kwestia nauczenia, konsekwencji i przede wszystkim cierpliwości. Nic na siłę i nic krzykiem. Posłuszeństwo przez strach to nie posłuszeństwo.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aferka Pokaż wiadomość
Nie całkiem się z tym zgadzam. Moje psy spią ze mna dlatego, że ja im na to pozwalam, a nie dlatego, że one to wymyśliły. Znam wiele psów, które dominują w stadzie mimo, że nie śpią z właścicielem, znam też takie, które znaja swoja pozycję mimo spania z właścicielami. Do zaburzenia hierarchii stada trzeba też innych czynników .
Prawda w 100%.
Ludzie sami uczłowieczają zwierzęta. Traktują je jak dzieci a potem oddają do schronisk, bo są nie znośne albo warczą na właścicieli, no i oczywiście wina psa bo ma zły charakter a nie rozumnego "mądrego" człowieka, który jest zbyt słaby w stosunku do siebie żeby brać pod opiekę choćby chomika.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Kota zaakceptowałabym w łóżku, bo jest czyściutki. Psa-w żadnym wypadku. Mój piesek nigdy ze mną nie spał, dla mnie to jest niehigieniczne, pakować takiego brudasa na prześcieradło.
Brudasa? Czy nie masz wanny żeby go wykąpać? Nie masz szczotki żeby go wyczesać?
Na litość, człowiek ma w ustach więcej bakterii i zarazków niż pies, pomimo że nie liże sobie tyłka i innych części ciała...!

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Lovisa Pokaż wiadomość
Pamiętam, ale to było dawno

Nie wiem, czy wspomniałam, że moja suka kiedys zjadła kawałek kupy na dworze (niestety, nie zdążyłam dobiec i jej powstrzymać ). Od tamtej pory wolę utrzymywać dystans z jej psykiem, szczeóglnie w nocy
A co Ty liżesz...? Czego dotykasz...?

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez marricka Pokaż wiadomość
No dobra, Dziewczyny, może powiecie mi jak oduczyć psa i kota ładowania się do łóżka? Kilka razy próbowałam to robić (krzyki, wywalanki ) i nic z tego. Mam właśnie problem z moim zwierzakami, bo mają zachwiane poczucie swojego miejsca w szeregu, pewnie przez to wspólne spanie. Jak ich oduczyć wskakiwania na łóżko i spania ze mną??
Witaj.
Jest tylko jedna metoda. Umieść legowisko dla Pupili w jednym miejscu, przy łóżku, pod oknem w korytarzu, tak żeby to miejsce było spokojne i tylko dla nich. Za każdym razem jak wpakuje Ci się któreś do łóżka to odnoś spokojnie, bez nerwów na legowisko i powiedz zostań. Wymaga to czasu i cierpliwości a co za tym idzie, nie przespanych nocy, ale proszę uwierz że to działa.
Ja mam suczkę, labradorkę, ze stwierdzonym ADHD, nikt jej nie chciał, hodowca chciał ją uśpić, bo pies z problemami emocjonalnymi, ale na szczęście rodzice byli wyrozumiali i ją zabraliśmy od tamtego człowieka.
Mimo że na początku było z nią wiele problemów i cała rodzina musiała wykazać się niesamowitą cierpliwością, to nie żałuję ani jednego dnia z nią spędzonego, ani jednej nie przespanej nocy przez nią, ani żadnej rzeczy którą mi zniszczyła.
Człowiek, jakby nie było jest istotą bardziej rozumną, i powinien myśleć bardziej "po psiemu" niż uczłowieczać zwierzę.
Takie jest moje zdanie. W chwili obecnej zajmuję się behawiorystyką zawodowo, więc co nieco wiem.
dobasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 20:22   #281
sunshain
Wtajemniczenie

moje koty jak chcą to spią z nami w łóżku

lub tam gdzie im sie zachce czyli: legowiska na podłodze, kocie drzewko z domkami, legowiska na parapetach, fotele

ale w naszym łóżku najwygodniej
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 21:04   #282
dobasi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Juda Pokaż wiadomość
Ja spałam z moją dobermanką do czasu.
Fiona- bo tak się wabi- jako jedyna lubiła spać u mnie.
teraz wszystkie zwierzaki śpią z moją mamą
Wracając do tematu "spała do czasu".
Kiedyś Fiona coś zjadła co jej później zaszkodziło.
Całą noc pierdziała jak oszalała.
Nawet otwarte okno nie pomagało.
Takie odoru to ja dawno wtedy nie czułam.

chcąc nie chcąc musiałam ją wygonić i zarówno z łóżka jak i z pokoju
Nie mogłam sobie pozwolić na to, zeby rano obudzić się żółta
A gdyby mąż lub chłopak najadł się czegoś, to też by został wyrzucony na podłogę za bąki...?!
To normalne, a właściciel jest od tego żeby pilnować aby pies nie zjadał paskudztw.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez marricka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
mam psa i kota, bardzo je kocham a one mnie
próbowałam je oduczyć spania ze mną w łóżku, wywalałam, krzyczałam, ale ich miłość jest zbyt mocna, nic nie działa a poza tym ja też bardzo lubię z nimi spać. Tak się zastanawiam, czy takie spanie ze zwierzętami w jednym łóżku jest bardzo niezdrowe (jeśli w ogóle ).
Nie ma TŻ ze mną w nocy to mnie zwierzaki tulą
W żadnym wypadku spanie nie zwierzętami nie jest szkodliwe.
Jakiś dziwny stereotyp panuje.
Ludzie powinni się zastanowić skąd się wzięło powiedzenie " wyliżesz się".
Człowiek z raną bez opatrunku dostanie jakiegoś zakażenia a z pewnością poważna rana nie zagoi się bez interwencji lekarza i leków.
Psy same sobie radzą, mają naturalny antybiotyk w ślinie, który pozwala im się "wylizać" z najgorszych ran.
Więc jak samo za siebie mówi, jak mogą nam one zaszkodzić.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
To niehigieniczne dla człowieka, a u psa zaburza hierarchię w "stadzie". Pies, spiąc na tym samym posłaniu co "przywódca stada", czyli jego właściciel, zaczyna czuć się na równi z nim, a to może być kłopotliwe. A do higieny wracajac, nie chciałabym nigdy spać w łóżku z kims, kto kąpie się raz na miesiąc, chodzi boso cały czas, nie myje zębów i liże mnie po twarzy tym samym jęzorem, którym przed chwilą mył sobie tyłek
Jak wspominałam wcześniej to pies ma zdecydowanie mniej bakterii w pysku niż człowiek w ustach, pomijając fakt, że człowiek się nie wylizuje w takich miejscach jak pies czy kot.
Jeśli chodzi o hierarchię, to kwestia tego jak człowiek wychował psa. Moja suka też wchodzi do łóżka kiedy mam ochotę się do niej poprzytulać i schodzi na rozkaz. Nauczyłam ją tego nie stosując nigdy przemocy, ani agresji.
Wie gdzie jej miejsce i wie że to ja jestem przywódcą stada. W sprawach hierarchii w stadzie należy brać poprawkę. Pies to nie dziki wilk który musi się "ustawić" aby przetrwać. Owszem, nasze pupile mają pewne cechy, które im pozostały, między innymi to że są stworzone do życia w stadzie a ludzka rodzina tym właśnie dla nich jest. To czy pies jest posłuszny czy nie zależy tylko i wyłącznie od tego jak został wychowany przez człowieka.
Żal mi tylko psiaków, uznanych za rasy "agresywne", że trafiają na niezrównoważonych emocjonalnie właścicieli, którzy nie potrafią zająć się takim psem w odpowiedni sposób.
Oprócz labradorki (ogólnie uznanej tej rasy za łagodną), miałam również Golden Retriwera, który został oddany do schroniska bo ugryzł właściciela. "Głupi" człowiek nie zastanowił się dlaczego ten biedny, zdesperowany i nieszczęśliwy pies tak postąpił, tylko od razu skazał go na schronisko. Okazało się, że to pies był samcem "ALFA", właściciel poddawał się jego każdej woli, a kiedy się sprzeciwił, pies jako przywódca musiał zareagować. Teger, bo tak miał na imię ten pies, żył z moją rodziną jeszcze cztery lata zanim umarł, i przez ten czas nigdy nikomu nic złego nie zrobił, zwłaszcza mojemu malutkiemu dziecku, które urodziło się rok po tym jak przygarnęłam Tegera.
Jeśli ktoś nie potrafi wychować zwierzęcia, niech go nie bierze, a tym bardziej niech nie bierze się za wychowywanie dzieci. Aż strach pomyśleć na jakich ludzi mógłby je wychować.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
To chyba jednak nie to samo Jak chcesz, to sobie śpij, nawet z orangutanem, ale nie musisz zaraz wyśmiewać opinii innych, którzy nie myślą w kategoriach "pitu pitu zupa rybna"
A jak tu się nie wyśmiewać?! Przecież ludzie też pochodzą o zwierzęcia, od małpy. Chyba że wierzysz w Rydzyka i myślisz że zostałaś stworzona z żebra niejakiego adama.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Faktycznie, źle przeczytałam. Ale to nie zmienia zbytnio faktu, że czuja się na równi z Tobą. Ja tego nie pochwalam, bo i tak moja suka jest trudna do ułożenia, nie wspomne, że śmierdzi jej z psyka jak z szamba, a nie chciałabym zostać zagazowana w nocy
Nie ma trudnych psów do ułożenia, są tylko słabi właściciele.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:

to dobra jestes. jakby moj kot puscil baka to by wylecial na zbity pyszczek

oooo to tez
A Ty nie puszczasz bąków w nocy. Wyobraź sobie co Twoje biedne zwierze musi przeżywać jak się nawącha...

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

to dobra jestes. jakby moj kot puscil baka to by wylecial na zbity pyszczek

oooo to tez
Nie chciałabym być na miejscu Twojego pupila jak Ty w nocy puszczasz bąki...Myślisz że śmierdzą mniej?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Żaden z moich psów nigdy nie spał ze mną. Za to kotu teraz pozwalam.
Faktem jest, że kot nie ma tylu gruczołów zapachowych, co pies, nie wydziela właściwie żadnych nieprzyjemnych zapachów wyczuwalnych dla ludzkiego nosa (chyba że nie jest wykastrowany). Wręcz przeciwnie - lubię zapach jej futerka, przypomina pluszową zabawkę lub watę (takie było moje pierwsze skojarzenie) Nie puszcza bąków, bo jest odpowiednio karmiona, z pycha też jej nie jedzie. Odwiedza kuwetę, jak każdy porządny kot , ale widząc, ile uwagi poświęca czystości łap, nie mam schiz na tym punkcie.

Pewnie, że można złapać od zwierzaka pasożyty czy grzybicę, ale jeśli on ich nie ma, Tobie też nic nie grozi.
Od człowieka można zarazić o wiele gorszymi paskudztwami.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez masiek Pokaż wiadomość
Kot jak każde zwierze puszcza bąki kotka mojej cioci mucha się nazywa puszcza straszne śmierdziuchy.

A i nie zgodzę się z tym, że psy nie myślą. Może nie jak dorosły człowiek ale ustalono, że umysł psów jest na poziomie rozumowania 3letniego dziecka. I patrząc na większość psów według mnie to się zgadza. Moja koleżanka dodaje, że przynajmniej głośno niepytają dlaczego.
Może i coś w tym jest. Pies nie myśli abstrakcyjnie, nie myśli żeby być złośliwym czy wrednym, ale za ma bardzo chłonny umysł, jak małe dziecko.
dobasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 21:31   #283
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez dobasi Pokaż wiadomość
A gdyby mąż lub chłopak najadł się czegoś, to też by został wyrzucony na podłogę za bąki...?!
To normalne, a właściciel jest od tego żeby pilnować aby pies nie zjadał paskudztw.

Nie ma trudnych psów do ułożenia, są tylko słabi właściciele.

A Ty nie puszczasz bąków w nocy. Wyobraź sobie co Twoje biedne zwierze musi przeżywać jak się nawącha...

Nie chciałabym być na miejscu Twojego pupila jak Ty w nocy puszczasz bąki...Myślisz że śmierdzą mniej?
Z resztą Twojej wypowiedzi się zgadzam, więc jej nie cytowałam, ale do tych fragmentów mam małe "ale"

Jeśli pies mi puszcza w nocy bąki, których nie można wytrzymać, niestety, wylatuje z pokoju. Nie jej wina, ale NIE MUSI spać w moim pokoju, robi to, kiedy jej się podoba, więc ja równie dobrze mogę ja w każdej chwili z tego pokoju wyprowadzić.

Są trudne psy. Mam dwie suki, mam nadzieję, że druga po sterylce chociaż trochę znormalnieje (pierwsza po sterylce stała się z fajnego psa-psem aniołem ). Ona ma trudny charakter, nie wiem czy to wina pierwszych właścicieli (którzy byli tak "odpowiedzialni", że wywalili psicę na ulicę , niestety nie miałam okazji tych "fajnych" ludzi poznać... ), czy ona ma po prostu taki charakter, po prostu na chwilę obecną jest psem trudnym i tyle.

Może i puszczam bąki w nocy, ale psisko w nocy do łóżka przywiązane nie jest, jak nie pasuje, to do widzenia Jestem w MOIM łóżku, będę sobie w nim bąki puszczać do woli. I tak jak mam w nosie teorię o zaburzeniu hierarchii (w którą widzę nie tylko ja nie wierzę ) po przez spanie psa w łóżku, tak jej siłą nie trzymam. Tarza mi się w pościeli? Wylot. "Kopie", żeby sobie ułożyć pościel po swojemu? No to pa, nie chcę podartej pościeli. Śpi w MOIM łóżku, mi ma być wygodnie, ona ma się dostosować do tego, jak ja chcę spać, a nie ja do niej. Pewnie, że jak się uwali na nogach to czasem aż mi żal jej przepchnąć kawałek, żebym mogła się ruszyć, ale są pewne granice. Nie widzę kompletnie żadnego powodu, żeby dostosowywać się do psich potrzeb we własnym łóżku.

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 22:40   #284
monaa01
Rozeznanie

ja przed kupnem psa zarzekałam się że zero wchodzenia na łóżko, sofe itd i po pierwszej nocy zmiękłam
ale uwielbiam spać z psem i kotem bo obaj śpią z nami w łóżku,
więc bywa ciasno mąż, ja , syn (czasem) i dwa zwierzaki)
a i mój tata, który raczej zwierząt nie lubi, miał mojego psa na wakacje i po 3 dniach mu nie przeszkadzało że się wpycha do łóżka.. taki fajny ten mój piess)
monaa01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 08:59   #285
suszarka
Buc

Nie wyobrażam sobie spania bez psa w łóżku.
To jak się przytula, grzeje ciepłym brzuchem, układa pyszczek na ciele, ach bezcenne.
Stary 2009-11-08, 18:45   #286
wounded_soul
Przyczajenie

z kotem śpię od 4 lat - nic mi nie jest
z psem od miesiąca - też nic mi nie jest ;]
wounded_soul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 13:52   #287
iloneczka1
Wtajemniczenie

Z psem śpię pół roku, zero szkodliwości. On jest schroniskowy i miał 2 zapalenia płuc tam a odkąd śpimy razem (tzn wygrzewamy się plecami i on ma swoją kołderkę) wszystkie słyszalne problemy oddechowe, duszności na spacerze i podczas snu zniknęły. Wiec polecam. Po spacerze ma myte lapy, nie jest wychodzący, tyle co na spacer. Rasa - mix owczarka niemieckiego, takie są najlepsiejsze

Z kocurami (trzema) owszem, sypiało się, zanim przyszedł pies. Przeniosly się do innych domowników. Swoją drogą trochę mi szkodzily bo mam alergie na kocią sierść ale dopiero pies zadecydował (zazdrośnik jeden)
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 22:11   #288
ania_wu
Zadomowienie

Śpię z psem od 6 lat. To Amstaff, jak opowiadam znajomym to reakcja jest tylko jedna: NIE BOISZ SIĘ?! KIEDYŚ CIE ZJE W NOCY! buhehehe. No ale póki co nic się nie stało, bardzo lubię z nim spać, zawsze mam tą świadomość, że ktoś przy mnie jest i mnie pilnuje I nic mi nie jest, nie zauważyłam żeby to było jakoś szczególnie niezdrowe :P Ponoć na pościeli znajduje się ok. 6 mln roztoczy i innych zarazków, bakterii itd, więc spanie z psem chyba dużo nie zmieni
ania_wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-18, 23:51   #289
matra^
Rozeznanie

GG do matra^

na asta taka reakcja mnie nie dziwi, bo sama nie raz spotykam się z podobnymi. moja dziewczyna [także astka] to pani i władczyni wszystkich kanap i foteli w domu, pod warunkiem, że jest sama, bo przy nas nie ma odwagi wejść. no chyba, że ktoś siedzi na kanapie i ogląda film lub leży chory. w innym przypadku pies raczej nie sypia ze mną - po zaproszeniu do łóżka wskakuje, mości się, a potem schodzi na swoje wyro [zrobione z naszego starszego łóżka, które było wygodniejsze, więc się nie dziwię ]. także na obecność ciepłego psiego ciałka w łóżku nie mam co liczyć, jednak przez suczycą mieliśmy kota za kotem, a te się ryły bez pardonu. a dzieciaka mieliśmy kotkę, która lubiła spać komuś zaraz nad głową np (:
i bynajmniej nie uważam tego za niezdrowe mimo, że mam chorą skórę. no chyba, że zwierzak nie jest zbyt czysty lub dużo czasu spędza poza domem.
matra^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 10:02   #290
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Do posiadaczek czworonogów

Moja Kama śpi ze mną
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 14:50   #291
motylek1007
Zakorzenienie

nasz pies z nami tez

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 22:42   #292
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dot.: Re: Do posiadaczek czworonogów

Mój śpi ze mną codziennie i gdy go nie ma to nie mogę zasnąć
Ale mój maluch waży niecałe 5 kg i jest wielkości średniego kota, więc nie sprawia mi problemu jak się wtuli
Natomiast gdy miałam huskiego nigdy nie wolno mu było wchodzić na łózko.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 14:00   #293
Veredise
Zakorzenienie

Moja Kama (szkocki Collie, 5 miesięcy, 13 kilo) śpi z moim tatą na łóżku, jak on ogląda tv w nocy, potem, jak zgasi i zaśnie, to przenosi się na swoje legowisko. Podejrzewam, że dlatego, że tata chrapie i jej to przeszkadza W dzień, jak tata nie pościeli łóżka to ładuje mu się na podusię i nie chce się dać przesunąć. Ze mną spała w lecie, jak pisałam pracę mgr i siedziałam do rana przy biurku i dopiero potem się kładłam. Po godzinie, albo dwóch mama ją brała na spacer i już nie wracała do mnie. Teraz już ze mną nie śpi, bo się muszę wysypiać, ale rano wskakuje, żeby mnie obudzić. No i jak coś robię w pokoju, to Kama czasem śpi u mnie, jak nikogo innego nie ma w domu (mam mały pokoik i jak chce być ze mną w nim, to może się położyć albo na podłodze w przejściu, albo właśnie na łóżku). Na łóżko mamy nie ma wstępu, nawet jak jest pościelone.

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 17:07   #294
Garadiela
Zadomowienie

no wiekszym dla mnie problemem jest nie spac z psem
Zreszta jamnik o zdanie nie pyta,po prostu wchodzi i spi na lozku
Spaniel ma zakaz wlazenia i nawet nie schodzi,co najwyzej sie przytula opierajac o lozko
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-12, 17:50   #295
lapinne
Zadomowienie

nasza mloda, 4 miesiace, gordonica, kg 11,5 spi ze mna.
oczywiscie, ze przez pewien czas bylam twarda i odsylalam ja do klatki.
ale)) ona mnie przechytrzyla i wlazla w nogi tak, ze tego nawet nie poczulam-potrzebowala tych kilku tygodni, zby dorosnac do wskakiwania do lozka.

kiedy moj tz dlugo pracuje, to dziewcznyny spia razem
czasem mloda idzie spac do niego, ale woli ze mna.

kiedy jednak kladziemy sie razem, to ona juz nie tak dobrze sie nie czuje i idzie do klatki. chyba ze ma chote na spenie stadne.

przyznaje, ze uwielbiam z nia spac
lapinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-21, 18:39   #296
Baby_Blues
Raczkowanie

Owszem, mój psiak śpi w łóżku Ale to najczęściej z rodzicami, nie ze mną :P U mnie jest mu nie wygodnie, bo się rozpycham, żeby on sam tego nie robił... Na swoim posłaniu śpi, kiedy nie ma gdzie się ułożyć
Stary 2011-01-10, 15:14   #297
20Agatka20
Rozeznanie

Pewnie że pozwalam spać swoim zwierzakom w łóżku u mnie śpią dwie panie szczurzyce problem jest tylko jak zaczynają po mnie maszerować w środku nocy
20Agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 15:36   #298
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 20Agatka20 Pokaż wiadomość
Pewnie że pozwalam spać swoim zwierzakom w łóżku u mnie śpią dwie panie szczurzyce problem jest tylko jak zaczynają po mnie maszerować w środku nocy

A nie boisz się, że przegryzą Ci kable czy coś? Albo, że je zgnieciesz?
Stary 2011-01-10, 16:55   #299
winogronek
Wtajemniczenie

Ja znam osoby które spały ze świnkami morskimi

winogronek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 17:45   #300
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winogronek Pokaż wiadomość
Ja znam osoby które spały ze świnkami morskimi
Ja bym się bała, że zgniotę i nie mogłabym przez to zasnąć
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości