Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 16:13   #271
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2

ajć dziewczyny! Tyłek mi aż puchnie od tej waszej chłosty...

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Mi sie tez czasem wydaje ze jest tak jak dawniej i cos zrobie a potem mnie boli i sie pukam głupia w czoło po co mi to. No ale cóż jak moj TZ tak sie rozleniwił odkod siedze na zwolnieniu ze juz nawet naczyn do zmywarki nie wsadzi ani nie wyciagnie. Nie wspominajac o tym ze jak wyrzuci smieci łaskawie to nowego worka juz nie załozy do kubła.
Amaretta, mam wrażenie, że napisałaś o moim tż. Normalnie mam to samo w domu. Tylko się wkurzyć można.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 16:53   #272
żabulka21
Rozeznanie

właśnie siedzę przed komputerem, spoglądam na bluzkę a tam mokro .Wczoraj przed kąpaniem rozebrałam się patrzę a tam na końcu sutka duża kropla siary.Chyba musze się zaopatrzyć we wkładki laktacyjne
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 17:23   #273
JagnaK
Zadomowienie

A ja mam dzisiaj zryty humor, pomimo tego ze byla na zakupach i w szafce i lodowce pelno smakolykow. Moj TZ to ma takie pomysly ze mnie szlag trafia ze nie chce mi sie wogole o tym pisac, poprostu rece opadaja i poprostu nie chce sie na nowo wkurzac. Ale jesli chodzi o sprzatanie i gotowanie czyli te zwykle obowiazki domowe tonie moge narzkc, bo jest bardzo pomocny i robi wszystko o co go poprosze, nawet idealnie sprzatnie lazienki.
Jutro naszczescie ostatni dzien w pracy czeka mnie 3 dniowy weekend. Mamy taka piekna pogode ze nic mi sie nie chce robic a sterta ciuchow do prasowania na mnie czeka tylko nie wiem czy sie za nia wezme juz dzisiaj czy dopiero jutro.

Ja siary jak narazie nie mam ale ciekawa jestem kiedy sie pojawi i czy wogle...
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 17:40   #274
Dorotka@
Zadomowienie

żabulka, ja też od jakiegoś czasu mam kropelki siary na końcówkach sutków. Najczęściej rano, bo ja zawsze śpię na boku i jedna pierś w związku z tym jest całą noc przyciśnięta do łóżka co sprzyja wyciekom...
Stary 2008-05-08, 18:02   #275
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
ajć dziewczyny! Tyłek mi aż puchnie od tej waszej chłosty...

Amaretta, mam wrażenie, że napisałaś o moim tż. Normalnie mam to samo w domu. Tylko się wkurzyć można.
No własnie juz mam tego dosc. Dlatego ciesze sie ze w pon wracam do pracy. Tez po pracy nie bede nic robiła i zobaczymy czy mu sie oczy otworzą. I czy po powrocie z popołudniowej zmiany ktos mi obiad poda?

Sorki dziewczyny ale mam dzis takie nerwy na mojego Grzeska ze musze sie wyzalic. Zjadł obiad i pojechal na kosza. A talerz na stole został. Normalka. Normalnie z nim nie wytrzymam, szczegolnie ze wczesniej było normalnie. Dopiero od kiedy jestem na zwolnieniu to juz palcem w domu nie tyknie.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 18:27   #276
JagnaK
Zadomowienie

Czy ktoras z was ma moze linka do tych filmikow o rozwoju dzecka w brzuchu matki, one byly chyba w czesciach. Nie moge tego nigdzie znalesc a chcialabym sobie jeszcze raz ogladnac.
Stary 2008-05-08, 18:30   #277
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

ja już przywykłam do wkładek laktacyjnych... niestety nie miałam wyjścia. Dziś mam piersi jak głazy, a prawa boli jakby mi ktoś w nią przywalił. Mam straszne wzdęcie, w brzuszku mnie kuje i chyba zaraz pęknę. Dobra... trochę się wyżaliłam...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 19:10   #278
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Dorotka i jak tam przed jutrem? mma nadzieje, ze nic mi sie nie pomieszalo i to Ty masz usg

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 19:21   #279
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
Dorotka i jak tam przed jutrem? mma nadzieje, ze nic mi sie nie pomieszalo i to Ty masz usg
tak dobrze pamiętasz
trochę zestresowana jestem, za dużo ostatnio się naoglądałam chorych dzieci
usg mam o 16.00 nie wiem jak usiedzę w pracy...na dodatkej jutro u nas podsumowanie miesiąca, co wiąże się z dużą ilością pracy, może przynajmniej o stresie zapomnę?
wczoraj mój krasnal był tak aktywny, że aż troche mnie to męczyło... jak oglądałam "you can dance" to cały czas przeciskał się z boku na bok i do tego wszystkiego podkopywał w pęcherz mały sportowiec!
szalenie ciekawa jestem czy ujawni się...chciałabym mieć już pewność, że jak mówię do niego/niej Natalka to nie obrażam Mariuszka/Szymonka...
Stary 2008-05-08, 19:35   #280
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

mi sie wydaje, ze bedziesz miala coreczke moje usg jest 20min wczesniej, ale mysle, ze bedzie opoznienie wiec pewnie o tej samej godz bedziemy przezywac bede czekac na relacje i zdj. ja niewiem czy jakies dostane bo panstwowo jeszcze nie bylam.

Stary 2008-05-08, 19:42   #281
JagnaK
Zadomowienie

Trzymam za was dziewczynki kciuki!! Poza tym to mam wielki brzuch!! Wyszlam wlasnie z kapieli z takim wnioskiem i po przegladnieciu sie w lustrze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 20:18   #282
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Dorotka, Jaroszania - jutro mocno trzymam za Was kciuki! Piszcie koniecznie jak najszybciej co i jak z Waszymi maluszkami!
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:40   #283
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

dzieki dzieki!
Nasmazylam sobie 2 duze takie talerze cukini w panierce z sosem fetowo-ogorkowo-czosnkowym i popilam cola, ale ciiiii... . teraz nie moge sie ruszyc

aha nie wiem czy informowalam, ale na + juz 7kg mi leci. cellulit rozwija sie pieknie

ps czy to prawda, ze nie powinno sie jesc fety w ciazy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cukinia.JPG (33,6 KB, 20 załadowań)

Stary 2008-05-08, 20:46   #284
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość

ps czy to prawda, ze nie powinno sie jesc fety w ciazy?
Ja słyszałam tylko o serach plesniowych... sama fete zajadam i wolałabym zeby jednak nie było przeciwwskazań. Własciwie to raczej sa sery typu feta, bo tradycyjna fetę raczej rtudno by tu dostac. Prawdopodobnie chodzi o to czy jest to produkt z mleka pasteryzowanego czy nie.
Stary 2008-05-08, 21:04   #285
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

plesniowych nie wolno ponoc jesc, bo maja jakies bakterie ktore moga byc niebezpieczne dla dzidziola.. generalnie jest tyle roznych plotek, przesadow ze mozna sie pochlastac...
dzis slyszalam bajke o nospie, ze rzekomo jak sie ja wcina w ciazy to dziecko ma pozniej problemy z mowieniem, trzymaniem miesni twarzy itp.. a kazdy lekarz kaze ja brac jak tylko brzuch boli czy sa jakies skurcze..

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 21:26   #286
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Hehehe właśnie zjadłam michę sałaty z fetą, ogórkiem i pomidorem.. wchodzę na forum a tu... akurat laski jesteście w temacie Ale macie nosa
Ja też słyszałam różne opinie o fecie ale tak jak pisze Wiktorynka ta nasza feta to ma raczej niewiele wspólnego z taką prawdziwą. Ja kupuję zwykle Favitę (Mlekovity) i ona jest robiona z mleka pasteryzowanego więc myślę że bezpieczna
JAroszaniu - pysznie ta Twoja cukinia wygląda

A ja się dziś ważyłam u gina i jestem na+ 5 kg. No i zawsze mnie ta położna rozwala na każdej wizycie jak jakimś oldschoolowym sprzętem usiłuje posłuchać bicia serca mojej Polci Aż jej dziś powiedziałam ,,niech sobie pani daruje..., ja już sobie posłuchałam bicia serca dziecka w poniedziałek na usg" A gines mnie pyta ,,kiedy Pani ostatnio miała robioną morfologię?" A ja na to ,,dawno, dawno temu w odległej galaktyce... w styczniu" No i dał mi skierowanie w końcu na morfo i na mocz

Dziewczyny, dajcie jakiś przepis na pokonanie zgagi!... Please
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 21:45   #287
Liatris
Rozeznanie

Kaolinat na pierwszym usg byl jeden rozbójnik .

anuhaaa ja też na poprawę nastroju do fryzjera chodzę, byłam niedawno i też nie jestem zadowolona. Powariowałaś z tymi ciężkimi zakupami. Oszczędzaj się.

Wiktorynko ja miałam takie myśli na początku ciąży o bezużyteczności i staniu w miejscu. Do tego stopnia, że nie potrafiłam cieszyć się dzieckiem . Stwierdziłam, że na wszystko jest czas i pora. Teraz jest pora dla mnie na macierzyństwo i dopiero później zrozumiałam jakie to szczęście. A kariera i reszta świata nie uciekną. To niech oni czekają na mnie.

Dziewczyny faceci są poprostu bezczelni. Zauważyłam, że jak się dobrze czuję i za dużo w domu robię, to on wymaga jeszcze więcej. O takiego........... Teraz stęknę od czasu do czasu, zrobię minę kota ze Shreka i mi nawet buty ściąga po spacerze. Facet jak mu się pozwoli, to by na głowę wszedł.

Dorotka, Jaroszania trzymam kciuki za usg. Dorotko ciekawe co Ci się tam pod
sercem kluje.

Co do sera feta, to nie ma zastrzeżeń. Racja, jest długa lista rzeczy, których nie powinno się jeść. Jakoś na początku ciąży, wpadłam na pomysł żeby się wybrać na sushi. Coś mnie tknęło i zajrzałam na jakieś forum. Dziewczyna po zjedzeniu 5 dni później poroniła. Nie można jeść surowego mięsa. Listerioza.

Dobrej nocy
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 21:48   #288
Liatris
Rozeznanie

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,2866731.html

dla izzi
Stary 2008-05-08, 21:50   #289
Liatris
Rozeznanie

CIEKAWOSTKA:

dziecko w okresie płodowym czas spędza we śnie. U dorosłych marzenia senne zajmują tylko 25 proc. czasu snu, u dziecka w ostatnim miesiącu ciąży - aż 60 proc. Prawdopodobnie nie śnią mu się obrazy, ale dźwięki, dotyk, ruch

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 22:00   #290
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość

Co do sera feta, to nie ma zastrzeżeń. Racja, jest długa lista rzeczy, których nie powinno się jeść. Jakoś na początku ciąży, wpadłam na pomysł żeby się wybrać na sushi. Coś mnie tknęło i zajrzałam na jakieś forum. Dziewczyna po zjedzeniu 5 dni później poroniła. Nie można jeść surowego mięsa. Listerioza.
to mogl byc zbieg okolicznosci. ja sie objadalam sushi w sylwestra (to byl chyba 4 czy 5tc) i jak widac wszystko jest ok.

Stary 2008-05-08, 22:52   #291
4n3t4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia27 Pokaż wiadomość
To ładnie przybrałaś! Ja przed ciążą ważyłam 44 kg, a przytyłam tylko 3 kg. Jem i jem, ale waga jakoś nie chce ruszyć zbytnio do góry.
Ano... część kg w brzuszku, a część w piersiach ech... Wam też tak rosną?

4n3t4 - po prostu Aneta!
4n3t4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 00:31   #292
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Cytat:
Napisane przez 4n3t4 Pokaż wiadomość
Ano... część kg w brzuszku, a część w piersiach ech... Wam też tak rosną?
Rosna, rosną... Ja dzis stwierdziłam ze znowu trzeba bedzie kupic wiekszy biustonosz bo juz sie ledwie mieszcze w DD .
A TZ zadowolony, oczywiscie. Bo to nie on cały dzien nosi te balony.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 07:14   #293
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Witam mamuśki!
Ja już po ogarnieciu mieszkania, bo zaraz ma wpaść pan wymienić domofon, na taki co można wyciszyć, bo kilka razy dziennie przychodzą ulotki, kartofelki, jajeczka, administracja, listonosz i sąsiedzi, co im się kluczy nie chce nosić... i wszyscy drzwonią do mnie a mnie już cholera łapie! No ale już zaraz będę miała spokój.

Dorotka, Jaroszania trzymam kciuki za usg!

Ja z moimi piersiami też już wysiadam. Cisnę się w 75D, o którym kiedyś mogłam tylko pomarzyć. Więc chyba dziś zrobię wycieczkę po większy...

A co do tż-ów to muszę jeszcze posmęcić na swojego, który jak mu się pod nogi nie podstawi kubła na śmieci, tak żeby się przewrócił, to nie ma szans na wyrzucenie. Bo nawet jak go poproszę to w 5 sekund zapomina...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 07:24   #294
żabulka21
Rozeznanie

Jaroszaniu ale nabrałam ochoty na cukinię

Mamuśki trzymajcie kciuki bo mam dzisiaj koło o 13 mam nadzieję że jakoś uda się zaliczyć
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 07:39   #295
Liatris
Rozeznanie

Jaroszania widać miałaś szczęście na swieże sushi. M.in. surowe ryby mogą zawierać bakterię Listeria monocytogenes niebezpieczną w ciąży.
Wiadomo, nie popadać w paranoję, ale lepiej wystrzegać się czegoś co może być zagrożeniem.
Stary 2008-05-09, 07:40   #296
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

za to ja mam ochote na kapusniaczek teraz

dzieki za kciuki.

ale mam dzisiaj rzeczy do zrobienia. musze posprzatac mieszkanie, przeprowadzic test, zrobic 2diagnozy, pojsc na usg (a tam na pewno bedzie opoznienie wiec troche mi zejdzie), spakowac sie i odrobic lekcje z siostra... :/ jutro z samego rana jade do wroclawia na weekend i wszytsko musi byc na dzis. no, ale pogoda sliczna to moze jakos doda mi sily do dzialania

Stary 2008-05-09, 07:49   #297
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Liatris Pokaż wiadomość
Jaroszania widać miałaś szczęście na swieże sushi. M.in. surowe ryby mogą zawierać bakterię Listeria monocytogenes niebezpieczną w ciąży.
Wiadomo, nie popadać w paranoję, ale lepiej wystrzegać się czegoś co może być zagrożeniem.
ale to sushi bylo robione przeze mnie i Kamila wiec nic zlego bysmy nie dodali. to byl pyszny losos teraz juz nie bede kusic losu.

kolezanka mi wyslala:
http://studio.wp.pl/i,Najgrubszy-nie...l?ticaid=15db0

porazka. dziecko jest prawie kaleka. nie rozumiem co mowia i nie wiem czy to jakas choroa czy rodzice go tak utuczyli.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 08:03   #298
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

biedny dzieciak! Myślę, że to jakaś choroba, przecież nikt o zdrowych zmysłach nie skrzywdziłby tak swojego dziecka.

Już mam swój cichy domofonik Teraz to se mogą dzwonić i dzwonić...
Stary 2008-05-09, 08:45   #299
DiBi
Raczkowanie

witam!
nie pozostaje mi nic innego jak dołączyć do tematu Mam termin na 15 pażdziernika, brzuszek rośnie i już czuję Maleństwo
pozdrawiam przyszłe Mamy

DiBi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 09:01   #300
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Witaj DiBi! Widzę, że też jesteś z Olsztyna. Gratuluję fasolinki i życzę jak najlepszych następnych miesięcy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości