![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: moja biżuteria... troszke wrappków i innych
rany!!! jakie to wszystko śliczne
![]() to forum mnie rozwala dziewczyny na prawdę! tyle talentów!!! ![]()
![]() |
#272 |
www.dulcedo.pl
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1243247068 śliczne chętnie bym się nimi zaopiekowała.
Pozostałe stoje prace też niczego sobie, decydowanie podobaja mi sie Twoje prace.
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1243247068
i komplet z koralem różowym świetne! Mój komplecik od Ciebie też doskonale się sprawdza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
najbardziej z wszystkich biżuterii podoba mi się komplecik z pierwszego postu - pierwszy (pomarańczowo - niebieski)
Cudny ![]() Życzę dalszych sukcesów w robieniu biżu ![]()
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1243247068 chetnie bym ponosila
![]()
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
dzięk iwam dziewczyny za wszystkie komentarze
![]() dawno mnie nie było - ale skoro mój wąteczek wypłyną to wrzucę parę prac - nie wiem czy widziałyście czy nie moją kolekcję z miedzi ![]() ![]() obiecałam poprzednio że wrzucę zawartość pudełeczka - niestety fotki beznadziejne i aż sie wstydzę ich pokazywać na forum ![]() teraz moją głowę też zaprząta duuuużo rzeczy dotyczących zdecydowanie innych frontów niż biżuteryjne ale cóż ![]() 1 - miedź oksydowana + dymny + srebro 2 - oksydowana na czarno miedź - kielichy sama robiłam ![]() 3 - sama miedź - kuta, faktórowana ręcznie ![]() 4 - podobnie jak pierwsze ale nie satynowałam wcześniej miedzi - przez co zupełnie inny efekt ![]() 5 - miedź oksydowana i przecierana + granat [od Pani Wioli ze sklepu - genialna jakość - cudne kamyczki.....] + cytryn + srebro 6 - niemiedź a srebro ![]() ![]() ![]() 7 - pierwsza próba z miedzią - kuta, satynowana i jeszcze raz kuta, jeszcze oksydowana leciuchno + amazonit + srebro 8 - moje resztki srebrnego drutu ![]() wklejam jesszcze dwie pary kolczyków - maleństw oj maleństw - może te zawijaski na zdjęciach wygldają mało spektakularnie ale na żywo przy takiej wielkości to po prostu cud ze przy nich niepowykręcałam sobie palców ![]() ![]() 9 - razem ze sztyftem maja wielkość niecałe 1,5 cm - z dotatkiem fasetowanych kulek rubinu wielkości 5,5mm 10 - niecałe 2 cm - z maluśkimi słodkimi ametyścikami w kształcie łezek chyba 7 czy 8 mm ![]() - obie te pary kolczy [dwie ostatnie ]pojechały do wa-wy na weryfikacje moich umiejętności i predyspozycji ![]() obiecuję - na przyszłość więcej miedzi!! to genialny materiał który muszę odkryć na nowo ![]()
------------------------------------------ my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]- wymienię: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685 Edytowane przez orangecountry Czas edycji: 2009-06-29 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
www.dulcedo.pl
|
TE Sliczne
![]()
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Piękne miedziane prace, zachwycające, rób ich więcej bo dobrze Ci wychodzą. A te pierwsze to wyglądają na srebro w pierwszej chwili
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nonono super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
śliczne, co tu więcej mówić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Konto usunięte
|
Ogromnie podobają mi się pierwsze - fantastyczne są
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Rozeznanie
|
Miedziane eksperymenty Twoje obserwowałam na blogu-fajnie sobie radzisz z miedzą,ale w sumie nie mozna się było niczego innego po Tobie spodziewać^^.Ta bransoleta miedziana-mrr.
No a tak poza miedzią-te kolczyki boskie są^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
pierwsze fantastyczne zaraz za nimi reszta miedziakow
i wogóle to bardzo zdolna bestia z ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Te dwie ostatnie pary sztyfcików wyglądają przecudnie! Co to za weryfikacja umiejętności? Praktyki związane ze szkołą czy tak po prostu u jakiegoś jubilera? Trzymam kciuki za maturę, mój brat mi się już chwalił że mu dobrze poszło
![]()
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
Piękne sa Twoje prace z miedzią. Najciekwsze według mnie są pierwsze kolczyki. Bransoleta cudnie klepana. No i kolczyki nr 7. Świetnie wygląda miedziany element. I sama nie mogę się zdecydować, czy te kolczyki lepiej by wyglądały z kamyczkami o ciepłym kolorze, czy tak jak jest kontrastowo. Krótko mówiąc podobają mi się bardzo. Pozostałe, srebrne są śliczne, tym bardziej, że takie malutkie (2 ostatnie).
Czym oksydujesz miedź? Z tego co pamiętam z lekcji chemii, oksydowanie to utlenianie, a miedź naturalnie utlenia się do koloru zielonkawego. Zaciekawilo mnie to. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
lubomirka -
![]() ![]() cayen1 - ![]() ![]() Joasiunia ![]() ![]() solange421 - ![]() szajajaba - mam zamówienie na podobne z lekko nieprzezroczystymi kropelkami ![]() ayumi88 - ![]() klejnotki - tylko nie besteia ![]() ggagatka - ![]() poruszyliśmy niebo i ziemię aby jakiś jubiler przyją mnie na praktykę wakacyjną ![]() ![]() a metura jak matura.. grunt że zdana... ![]() ![]() B.Zet - ![]() ![]() ![]() ![]() 1. tlenek miedzi I [zwany kiedyś kuprytem ] - który łatwo rozpuszcza sie w kwasie solnym i przez co łatwo wchodzi w różne reakcje chemiczne ze związkami kwasu solnego na wolnym powietrzu [a jest tego sporo wbrew pozorom ![]() ![]() 2. tlenek miedzi II - jest ciemnym , czarnym, matowym pyłkiem [ma konsystencję zwyklego pudru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [mam nadzieję że się nie pomyliłam w niczym z chemi ![]() ![]() międzyczasowe zwyklaczki + nowa wersja kolczyków cyen ![]() ![]()
------------------------------------------ my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]- wymienię: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685 Edytowane przez orangecountry Czas edycji: 2009-07-01 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
pierwszy komplecik uroczy, i 5 cudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
To trzymam kciuki za praktykę, mam nadzieję że się uda, bo to fajna sprawa czerpać widzę od kogoś kto w tym siedzi. Potem będziemy Cię męczyć żebyś nas nauczyła różnych sztuczek
![]() Fajny jest ten czerwony komplecik z ostatniego wrzutu
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Dzięki za tak wyczerpujące wyjaśnienia. Ja na razie miedzi nie zamierzam oksydować, ale moją ciekawość zaspokoiłaś
![]() Pierwszy komplecik wygląda ciekawie. A drugie kolczyki mnie zaintrygowały. Fajne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
no no pojechałaś z tą widzą... jakoś ciekawa taka ale nie na moja główkę, bo ja to wszystko łopatologicznie muszę przetwarzać. Ale też zapisuję się do ciebie na nauki. Palnik już wyuczyłam się chyba co? - tzn kulki okiełznane
![]() ![]() taa chyba te czerwone widziałam już ale nie pamiętam hehe piękniusie jak jabłuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
www.dulcedo.pl
|
Też uderzyło mnie że widziałam już czerwone w galerii, przykuwają uwagę. A dla mnie najpiękniejsze 3 piórka zupełnie o nich zapomniałam, a to taki letni temat
![]()
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
![]()
Pierwszy komplet-genialny!!!
Drugie kolczyki są przecudne ![]() Pawie oczka mniej mi się podobają-ale to tylko dlatego,że nie jestem do takich przekonana ![]() ![]() A te ostatnie kolczyki są przecudne!!! ![]() No i korale śliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Najbardziej spodobaly mi się piórka na lańcuszkach. Jako pierwsze wpadły mi w oko i to zdjęcie najpierw otworzyłam. Wszystko ładne - każde trochę inne, więc trudno porownywać. Śliczne są też 5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
miedziana kolekcja - super
![]() i ciesz sie, ze mnie nie ma w poblizu, bo pierwszych kolczykow juz bym Ci nie oddala ![]() z ostatniego wrzutu najladniejszy kompleciok z koralem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zadomowienie
|
cayen1 -
![]() ggagatka - ![]() B.Zet - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dagus_gd , lubomirka - ![]() ![]() Joasiunia ![]() ![]() piechotka - ![]() lookrecya - ![]() ![]() nowy wrzucik ![]() ![]() a właśnie ![]() ![]() ![]() ![]() 1. srebro + karneol ![]() 2. srebro + nieszczęsne cyrkonie które próbowałam w jakiś sposób oprawić - skończyły w tej ramce - a przy okazji wyszło jeszcze kilka biżutków ![]() ![]() 3,4 - szafirki + srebro ![]() ![]() ![]() ![]() 5 - kwarc ruby [dzięki Ewelinko ![]() ![]() ![]() 6 - ametyściki ![]() ![]() 7 - małe i słodkie ![]() ![]() 8 - dalsza zabawa miedzią - miedź oksydowana i przecierana + kyanit + srebro ![]()
------------------------------------------ my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]- wymienię: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685 Edytowane przez orangecountry Czas edycji: 2009-07-06 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
www.dulcedo.pl
|
Piękny wrzucik, ale dla mnie ostatnie najciekawsze.
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Wisior ładnie się zapowiada, ale niestety na zdjęciu słsbo widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1246876234
Ooooooo! Ooo! Oooooooooooooooooo! Tej pani już podziękujemy. Ministerstwo Netykiety i Antyspamu.
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
1 i 6, czyli srebro i karneol oraz ametystowe łezki, to moje typy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
piękny wrzucik. 1
![]() ![]() To powiedz mi jeszcze kochana jaka jest grubość drutu bazowegow 1 -wiem 100razy pytam ale już mnie oslabia czemu moje wrapy takie zmaltretowane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.