|
|
#271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy metal/goth
Cytat:
![]() A tak swoją drogą, to gdyby tak stworzyć mieszankę HP i MP, w której zawarto by nuty głowy MP i nuty serca HP, to powstałyby perfumy idealne
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj aż się psiknęłam MP - no budyń waniliowy jak nic. Słodkie, mleczne, ale żadnych trujacych skojarzeń brak. tendre Poison może bć ciężko znaleźć - nie wiem, czy go jeszcze sprzedają, ja nie widziałam. Poza miłością do mrocznego klasyka (zacznij od niego, a będziesz miała porównanie, co to jest Trucizna ) spodobał mi się nawet Pure Poison - na moje skórze bardzo gorzko-słodki, jednakowo przyciąga i odpycha - ciekawy przypadekP.S. nie wiem, czy już tutaj pisałam, ale z pomoca tego wątku (i całego forum i kwc) wykształciła się taka oto lista moich aktualnie ulubionych zapachów: 1. Ange ou Demon 2. Avignon 3. Angel 4. Alien 5. Poison klasyczny, mrr 6. Black Cole'a Oczywiście za rady wszystkim dziękuję
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-09-09 o 15:48 Powód: cos mi sie przypomniało ;) |
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Zadomowienie
|
Wypróbowałam dzisiaj na sobie zewsząd wychwalanego klasycznego Poisona
![]() Fakt, zapach bardzo charakterystyczny, nawet jeszcze bardziej niż HP, choć mniej morderczy poniekąd. Jednak na mojej skórze pachnie bardzo... kwaskowato xD Rzeczywiście, wędzona śliwka jak nic Tyle, że przez to podoba mi się zdecydowanie mniej niż wspomniane wyżej MP i HP. Jednak trzeba się jeszcze rozejrzeć za swoim ideałem ![]() Cytat:
Kiedy po raz pierwszy użyłam Ange ou Demon, jakoś umknął mi fakt, iż jest to woda perfumowana. Niby drobnostka, ale jednak znajomi w autobusie musieli zachować bezpieczną odległość, a mnie samą pieron prawie udusił Bo to z 6 psików poszło xDA Angela uwielbiam za tą lekko cmentarną słodycz, jednak czegoś mi w nim brakuje... Tak to jest, kiedy rzep się nie ma czego czepić
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
do swoich ulubionych dopisuję jeszcze czarodziejski i mhrroczny Black Cashmere
|
|
#275 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Ooooch, mój kultowy wątek wypłynął..
A kultowy dlatego, że akurat w czerwcu weszłam przypadkowo na Perfumy i prawie od razu natrafiłam na ten wątek i - przyznaję, potraktowałam go w czysto użytkowy sposób - jako przewodnik po zapachach, które muszę poznać (no bo w końcu mhhhhhroczna jestem ).Od czerwca wiele zapachów poznałam i pokochałam, powoli wpadam w nałóg perfumiarski, wkręciłam się też w atmosferę tego forum, i w ogóle.. A wszystko w dużym stopniu dzięki temu jednemu wątkowi ![]() Dzięki, Dziewczyny
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może pochwalisz się swoimi typami, które już poznałaś?
|
|
|
#277 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Tak więc, ten wątek naprowadził mnie na: kadzidła - testuję namiętnie Słonia - mam Black Cashmere - mam Nu EDP - mam Poisony [klasyka niestety jakoś nie udaje mi się polubić, Tendre nie mogę dopaść, za to MP mam w 2 wersjach - odlewkę EDP i moje własne całe 7,5 ml Ekstraktu Maroussię - mam ![]() Holy Smoke - mam Le Baiser du Dragon - mam Ekstrakt Messe de Minuit - mam tycią odlewkę Fumidusa - mam parę kropel, ale tylko na specjalne okazje pięcioraczki CdG - mam na razie tylko odlewkę Ouarzazate, ale tak się zaczajam na Kyoto Burning Leaves - odlewka w drodze Black Tourmalin - odlewka w drodze Encens Flamboyant - odlewka w drodze Bvlgari Black - nic szczególnego Gucci PH - jw. Baby Doll (ble)itd. Nie poznałam jeszcze wielu zapachów tu wymienionych, np. Habanity, czy AoD, ale wszystko przede mną ![]() PS: Czy któraś z tru mhocznych perfumiarek wybiera się na Castle Party 2010?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Spóbuj tez Nocturnes Carona. Najlepiej edp lub ekstract.
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Nindżopesz
|
O, jeden z moich ulubionych wątków wypłynął.
Właśnie czekam na kilka ciekawych próbek w klimacie: Incense Normy Kamali (hardkorowe kadzidło), Black Afgano (haszysz ), CdG Tar (smoła!) i Tauer Lonestar Memories (skóra + dym?).A w temacie: rockowo-metalowe wydaje mi się też Annick Goutal Eau du Fier - wędzonka, mocna herbata, sól, odrobinka smoły a na początku chemiczna świeżość, która kojarzy mi się ze szpitalem (niby że to mięta). Że też Goutalowa popełniła takie cudo... |
|
|
|
|
#281 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Dziekuję za pomysł. Postaram się wypróbować
Cytat:
![]() Zachęcająco [i offtopowo] wklejam obecnie potwierdzoną listę: Behemoth, And One, Clan of Xymox, Qntal, Alec Empire, Theatres des Vampires, Faith and the Muse, Anne Clark, Otto Dix, Kirlian Camera, Noisuf-X, Żywiołak, The Cassandra Complex, The Beauty of Gemina, Bacio di Tosca, The Eden House, Wieże Fabryk, Daimonion, Deviant UK, Doppelgänger, The Proof, Alvarez Perez, THE VIOLET TRIBE
|
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam już tyle mhrrocznych i cięzkich wieczorowych zapachów, że aby patrzeć, jak będa stanowić u mnie większość i nie będe czym miała dyskretnie do pracy się wypachniac Ach, zapomniałabym - jeszcze Cardinala mam (ten się akurat do pracy nadaje, zwłaszcza na mrozie się ślicznie roznosi )
|
|
|
#283 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w małych i ciasnych przedziałach w pociągach różnie bywa (już kiedyś jeden facet ostentacyjnie wyszedł, kiedy się Angelem wypachniłam
e tam, to już nie to, co wyjść w noc w czarnym ubraniu, siejąc wokół mhrrok i grozę
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
Castle party jak na razie ma wyjatkowo udany sklad na przyszly rok;D Jestem ciekawa jak sie sprawdzi Behemoth, tak sie dziwilam jak kiedys wystepowalo Sweet noise a nie bylo tak zle;D
Perfumiarsko sie zaniedbalam- ciagle Alien,Habanita i Poisonik;p
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#287 |
|
Rozeznanie
|
heh ja jestem taka mroczna dziewczyna i rzeczywiscie uwielbiam ciezkie zapachy. czyli zapachy orientalne. Polecam Currera czerwony i zloty
|
|
|
|
|
#288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Leci do mnie długo wyczekiwana miniatura Ange ou demon, na którą to napaliłam się niezmiernie, bo zaprzedałam tejże woni swoją duszę ![]() I jeszcze ostatnio urzekł mnie Alien... Coś czuję, że w tym roku Mikołaj przyniesie cały worek pachnących prezentów
|
|
|
|
#289 |
|
Rozeznanie
|
a jaki moze byc inny rodzaj mrocznosci?
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
noo... te wszystkie, o któruch była mowa w tym wątku...
![]() Immaginary - gratuluję pięknegoAoD
|
|
#291 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie CP2010 - jak tylko ekipa nam dopisze (a powinna
), na pewno ![]() W temacie zapachowym - w końcu mam całe pięcioraczki CdG i własną butlę Kardynała Więc zakupy wstrzymane do przyszłego roku
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (ech, po zakupie Avignon i Kardynała tez mówiłam, że to już koniec... a tu miesiąc minął, a mi już się marzą kolejne... prr! szalona!
|
|
|
#293 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Gratuluję pięknych kadzidlanych nabytków, szczególnie Kardynała.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A marzenia trzeba realizować, więc do dzieła ![]() Cytat:
![]() No właśnie, styczeń już blisko Kolejne plany to pewnie to: http://www.ausliebezumduft.de/kosmet...oducts_id=3161 Ale jeszcze muszę dobrze obwąchać próbkę |
||
|
|
|
|
#295 |
|
Nindżopesz
|
Gothic - gratuluję nabytków!
![]() Mnie na szczęście (na szczęście dla portfela) otrzeźwiło w kwestii kadzideł - mam swojego Avignon i chwilowo mi starcza. Poza tym przeżywam drugie zachłyśnięcie urodą BC (muszę porobić zapasy bo szkoda mi zużywać mojej skromnej 50tki). Messe i BT do kadzideł nie zaliczam :P |
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I marzy mi się jakaś dobra promocja na Poisona - bo moja 30-tka to takie maleństwo... aż strach używać, żeby się po 5 psikach nie skończyło... Żeby to mnie było stać... to bym sobie BT albo czarnego Serża strzeliła Ale na razie ostro sie wstrzymuję z jakimikolwiek zakupami pachnideł (w końcu trzeba jakieś marzenia zostawić na przyszłe lata
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-13 o 12:35 |
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie jakoś BC nie podchodzi. Nie wiem, dlaczego. Co prawda sama próbki nie miałam, więc wszelkie testy były z doskoku, może dlatego
|
|
|
|
|
#298 |
|
Nindżopesz
|
Gothic, mnie podeszła dopiero za trzecim razem jak oswoiłam się z labdanum (ale Labdanum z serii Essence nadal mnie odrzuca, podobnie Incense Kamali) i kiedy wąchnęłam BC "czystym nosem" czyli odrzucając wizażowe kościelne i mocno kadzidlane skojarzenia. Bo ja tu czysty mistycyzm czuję, zero chrześcijaństwa
Maja, ale masz silną wolę Ja liczę na to, że BC będzie w Harrodsie, póki co widziałam na stronie tylko te jednonutowce. A ceny kuszą, 55 GBP z 100 ml, co z tego, że nowa wersja...
|
|
|
|
|
#299 |
|
Konto usunięte
|
o, tak w temacie, powiedzcie, mroczne panny, czy Avignon - Comme des Garcons wywołuje takie mroczne skojarzenia? bo kocham takie udziwnione zapachy, i niedługo ide na "niuchanie nowych zapachów" i tak się napaliłam na te katedrę gotycką
![]()
|
|
|
|
|
#300 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wg mnie nie...raczej radosne..jak procesja na Boze Ciało.....no ale co nos to opinia... Swoją drogą chciałabym poznać takie naprawde, naprawde mroczne perfumy...nie znalazłam takich
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

HP może zabić swoją syntetyczną słodyczą ale o dziwo nawet mi się podoba, niczego podobnego nie wąchałam.

) spodobał mi się nawet Pure Poison - na moje skórze bardzo gorzko-słodki, jednakowo przyciąga i odpycha - ciekawy przypadek
).

), CdG Tar (smoła!) i Tauer Lonestar Memories (skóra + dym?).