|
|
#271 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**
Szukam tej kamizelki. Czy ktosmoze jej widział?
|
|
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
możliwe, że mialy wężową fakturę ale wiązane nie byly.. i kosztują 199 zl.
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje mademoiselle jeanne za informacje ale niestety poszukuje rozmiaru S albo M. Jeśli kiedyś znudzi Ci sie ta marynarka która udało Ci sie kupić daj znać prosze. Raz jeszcze przepraszam! |
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widzialamale tydzien temu to bylo( bo zare mam daleko) kosztowaly 79 zl teraz sa pewnie tansze, ciagle o niej mysle
i zaluje,ze nie kupilam, ale mam miec ten asymtryczny zakiet z zary, wiec wydaje mi sie bardzo podobny do niej
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam ta marynarke ale na tą kamizelke bym sie skusiła. Ale niestety w moim miescie nie ma sklepu zara. Nad czym bardzo ubolewam. Jak bys miała mozliwosc kupna jej. Była bym bardzo wdzieczna.
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
niestety w najblizszym czasie nie bede w Zarze ( sama bym ja dla siebie kupila) jednak moze odezwie sie ktos kto ma ten sklep w swoim miescie i widzial te kamizelki
Powiem tylko,ze przymiezalam ja i zastanawialam sie do czego beda ja ta jesienia- zima nosila. Dlatego nie kupilam. ale gdyby byla jakas przecena jeszcze, to rowniez jestem chetna na zakup.
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Były te kamizelki dziś w Galerii Łódzkiej, po 59 zł rozm. S i M.
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Jesli jest taka mozliwosc to prosiła bym rozm M. Oczywiscie zwróce wszystkie koszta. Szukam wizazanek z Łodzi które mogły by pomóc w zakupie!
Edytowane przez lora2009 Czas edycji: 2009-08-09 o 21:36 |
|
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy. Jadę na południe Polski, będę przez Wwę przejeżdżać, ale mam dwa terminy do wyboru - ten tydzień i ostatni tydz. sierpnia. Chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym
i może znaleźć kilka fajnych rzeczy z nowych kolekcji, których w Gdańsku nie będzie... Zastanawiam się kiedy sklepy (najbardziej oczywiście ZARA
|
#281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
btw. najlepiej pojechać na zakupy do centrum- najpierw zlote tarasy, a potem w 5 minut na piechotę dojdziesz do domów centrum(3-piętrowa Zara ) ja zawsze tak robię, ze względu że w ZT jest Topshop, a potem wyruszam do domów centrum do tej Zary i H&M
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
macie 3 piętrową Zarę ?!!
![]() ![]()
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy
![]() Na parterze jest dział Woman, na piętrze Men, a na -1 Basic, TRF i Ninio Zdecydowanie jedna z najlepiej zaopatrzonych w Warszawie, jeśli czegoś nie ma już w innych, warto tam zajrzeć
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
A we Wrocławiu nie jest 2-piętrowa Zara? Na 1-piętrze chyba dział Women i Basic, a na 2-piętrze działy Men i TRF, chyba że coś pokręciłam
Edytowane przez Smakusiusia Czas edycji: 2009-08-10 o 17:13 |
|
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
szczęściary !!!
![]() przeprowadzam się ![]()
|
|
#287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jednak do centrum do Zary na zakupy chodzi dużo, dużo ludzi i w miarę szybko znikają rzeczy, tak więc jak już czegoś nie będzie tam ani w ZT to do Blue City najlepiej się wybrać bo tam prawie zawsze jest to czego tam nie ma ze względu na to, że za wiele ludzi tam nie zagląda
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie Marszałkowska ma ten duży + że jest poza zasięgiem dużego CH, a wiadomo, że nie każdemun chce się jechać tylko do jednej Zary jak może do przykładowo ZT gdzie oprócz Zary ma jeszcze ze 100 innych sklepów (inna sprawa, że z ZT na Marszałkowską to już rzut beretem). Niemniej róźnicę widzę dużą, głównie w długości kolejek do przmierzalni oraz porządku w sklepie, na korzyść Marszałkowskiej ![]() Ja zauważyłam, że ostatnio ilekroć czegoś szukałam to po sprawdzenie w systemie kierowano mnie albo na Marszałkowsą albo o dziwo do GM. O ile obsługa na Marszałkowskiej jest super, o tyle w GM ile razy musiałam o coś zapytać/poprosić itp., tyle razy otwierał mi się nóż w kieszeni, bo ekspedientki biegały po całym sklepie od jednej do drugiej niewiedząc o czym mowa, po czym próbowały mi wmówić, że bluzeczka, której szukam na pewno jest z przeceny
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
U nas są tylko dwie Zary
![]() I to jedna 1poziomowa ![]() Druga ma dwa poziomy ale na drugim to są męskie i dziecięce.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się że masz przynajmniej taką :p
u mnie nie ma w ogóle
|
|
|
|
#291 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() Ale z tymi kolejkami roznie bywa. W Zarze w centrum bardzo szybko znikają rzeczy jak i w GM i Złotych. Raczej Galerie na peryferiach mają się lepiej jeśli chodzi o zaopatrzenie z drugiej strony nie zawsze do nich wszystko dociera. Po wnikliwej obserwacji stwierdzam jednak, iż Arkadia ma najwięcej sztuk wystawionych i najczęściej uzupełniają braki. Nawet przeceny były najlepiej zaopatrzone w Arkadii. Ale jak komu wygodnie i jak kto lubi Podzielę się z wami wrażeniami n a temat sukienki a la Balmain, z ramionkami - mała czarna. Nie ukrywam, że trochę się na nią czaiłam, ale chyba za mocno zderzyłam się z rzeczywistością Otóż cena ok 450 zł, ale to nic materiał jest koszmarny podszewka poliester a wierzchnia warsta to wiskoza w sześćdziesięciu paru procentach kilkanaście procent lnu i kilkanaście procent czegoś tam. Nawet Pani w sklepie stiwerdziła, że to przegięcie ![]() ![]() ![]() Więc potwierdziły się najgorsze obawy nt ceny i jakości... |
|
|
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i coś w tym jest. Na pewno bardziej "ekskluzywne" rzeczy trafiają przede wszystkim do ww sklepów + ZT, GM. Przykładowo - ani w Blue City ani w Wola Parku jak pytałam się jeszcze na początku przecen o torebki z łańcuszkami, to nikt ich nie kojarzył.. Ale mniejsza o to.Ja jeszcze nie widziałam tej sukienki na żywo, ale po tym, co piszesz, to chyba nie mam czego żałować. Sporo sobie życzą jak za tak kiepskiej jakości szmatkę o dosyć prostym fasonie Ciekawe, czym jeszcze zaskoczy nas nowa kolekcja..
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jakości rzeczy a ceny w Zarze też mogę cos dodać jeśli chodzi o buty:
Mianowicie, kupiłam ostatnio w Top Secret świetne platformy przecenione na 29,90zł. Pierwszy raz kupowałam tam buty i jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że jest do nich pudełko, i to takie mocne wysuwane, z materiałowymi rączkami do niesienia; mało tego: w środku był woreczek przeciwkurzowy i to na każdy but z osobna .Może i dziwić takie moje zachwycanie się nad opakowaniem do butów, ale jak wyglśdają buty w Zarze? Płacimy za nie często nie takie małe pieniądze, a dają je w zwykłęj reklamówce jak ciuchy! Nawet na bazarach chyba dają pudełka do butów... A Zara chce uchodzić za "lepszą" sieciówkę, nabijając sobie ceny wiele wyższe od jakości, jak oni nawet kartonu do butów na dadzą...
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
fakt, też kupowałam buty w TS niedawno i były dobrze zapakowane. Przecież żeby buty się nie niszczyły warto je trzymać w pudełkach albo w workach przeciwkurzowych, podobnie jak torebki
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mówiąc już o tym, że jedyne na co możemy liczyć przy zakupie butów to "instrukcja użytkowania obuwia"
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a reklamowałaś je? uznali reklamacje czy stwierdzili że nieprawidłowo je użytkowałaś
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do stania na półce byłyby rewelacyjne (jedne z najpiękniejszych kozaczków, jakie widziałam..) ale niestety chyba tylko tyle Co ciekawe w pewnym momencie jak przecierałam je wilgotnym ręcznikiem papierowym, to zaczęła mi dosłownie schodzić z nich farba , zaniosłam do szewca i po ich obejrzeniu stwierdził, że z tym nie da się nic zrobić i pokazał mi na kawałku buta na dole, co by było, jak spróbowałabym je zapastować pastą w tym samym co ich pierwotny kolorze - zaczęły wyskakiwać plamy i zacieki Co do innych butów z Zary mam na szczęście troszkę lepsze doświadczenia O dziwo np. balerinki są całkiem, całkiem Szpilki - zależy od modelu, trafiłam i na bardzo wygodne i na takie, w których nawet stanie w sklepie sprawiało mi straszny ból Niemniej i tak większość jest piękna i mimo iż nie warta swojej ceny, to kusi, oj kusi.Kiepskie są też buty z działu męskiego. TŻ miał już kilka par i takich typowo prostych, sportowych, materiałowych półbutów i tych bardziej eleganckich lakierowanych i żadne nie wytrzymały dłużej niż 3 miesiące. Niestety albo pruły się w środku albo pękały podeszwy
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Ja w marcu/kwietniu kupiłam sobie w Zarze kozaczki jeszcze ich nie nosiłam ze względu na pogodę ale już się boję co z nimi będzie
![]() I tak fakt iż nie odstaje się przy zakupie butów pudełka jest irytujący, mogliby swoją markę budować na czymś też innym niż tylko ceny. Ratuje ich tylko wzornictwo, bo gdyby nie ono to sądzę iż stracili by masę klientek. A tak my zakupoholiczki widząc coś boskiego,padamy,tracimy głowę,przepadamy i po nas ![]() Widziałyście może u siebie z Zarach baleriny : Czerwone lub granatowe (niby zamsz) i czarne lakierowane noski a na nich czarna płaska kokarda z tasiemki ? 170 zł chyba kosztują. PS. zdjęcie z all.
Edytowane przez XS-ka Czas edycji: 2009-08-11 o 12:00 |
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny nie pamiętam, ale rzuciły mi się w oczy bo nawet ładne są Będę dzis w Zaze, jak chcesz to mogę sprawdzić czy to dokładnie te
|
|
#300 |
|
Rozeznanie
|
hej,
na jednym z szafiarkowych blogów zobaczyłam prześliczną torbę z ZARY, no i mam do Was pytanko czy taką torbę można jeszcze kupić i jeśli ktoś się orientuje ile ona kosztuje to byłabym baaaardzo wdzięczna, głównie chodzi mi o ZARĘ w Krakowie bo do tego sklepu mam najbliżej
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

Napisałam na wszelki wypadek, żeby nie było żadnych niejasności odnośnie tego, do kogo były adresowane moje słowa 
), ale może coś mi umknęło jak wczoraj byłam
i zaluje,ze nie kupilam, ale mam miec ten asymtryczny zakiet z zary, wiec wydaje mi sie bardzo podobny do niej

) ja zawsze tak robię, ze względu że w ZT jest Topshop, a potem wyruszam do domów centrum do tej Zary i H&M 

Nie mówiąc już o tym, że jedyne na co możemy liczyć przy zakupie butów to "instrukcja użytkowania obuwia"