Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-15, 17:41   #271
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Nie opowiadam...rzucam tylko pojedynczymi hasłami z których nic nie wynika także i tak będziesz zaskoczona
TV i neta mam z UPC..dlatego taki szalony transfer

Osz Ty! ale miałaś bombastyczny plan z tym płaszczem i bielizną..szkoda że pogoda na to nie zezwoliła

Tak na prawdę masz powody żeby zrzędzić i wcale się nie dziwię że raz na jakiś czas dopada Cię traki nastrój.
Szczególnie że jesteś taka przytulanką jak ja

I jak lasagna wyszła??
Posmakowała z dodatkiem jajka??
Pyszna

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Cześć,
i doopa. Lekarz przyjmie mnie dziś późno wieczorem, a miał przyjąć po południu poza kolejnością Aktualnie mam drobny dylemat, kogo poprosić, żeby został z małym na dwie godzinki od 23:00???

Na życzenie Zary zdjęcie Oktawianka zrobione przed chwilką (to pierwsze). A drugie jak ziewa (nie płacze!) z dredami
Śliczny ten Twój Oktuś - widziałam tak podpisane zdjęcie, więc pewnie tak zdrabniacie jego imię

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Kubek z kawą to mój znak rozpoznawczy ostatnio... Ale gdy w nocy serce biło mi jak u myszy, a o 5 się obudziłam bo myślałam, że rozerwie mi łeb to trochę się przestraszyłam...

Po!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Właśnie X. do mnie napisał... Kiedyś zaproponowałam mu wypad do Krakowa... No i zapytał mnie dzisiaj czy w listopadzie będzie mógł wpaść . Sprawdziłam i ta jego data przypada akurat na mój zjazd więc mówię, że tak . On mi na to, że przyjedzie i pójdziemy na koncert Comy . I w ogóle taki słodki był . Aj, ja tego nie przeżyję! Zakochałam się totalnie! Nie dość, że facet ma genialny charakter to jeszcze tak bosko wygląda!
Poemi jaki entuzjazm Ale Cię dopadło

Cytat:
Kurcze dlaczego już nie pamiętam jak sie nazywasz

EDIT
Poemi już sobie przypomniałam jak sie nazywasz
Aż na nk weszłam zobaczyć jak Poemi się nazywa

Ale się dzisiaj najadłam Byłam z przyjaciółką po zajęciach najpierw na kebabie, a potem w kawiarni i próbowałyśmy wszystkich deserów po kolei I tym sposobem dopiero wróciłam do domu, mimo, że skończyłam o 13. Nawet się nie mam siły ruszyć

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 17:43   #272
DianaM
Zadomowienie

Dorinko, mam nadzieję, że jednak wybrałaś się na te ploty i jutro nam wszystko opowiesz.

Cytat:

Swoją droga teraz stwierdzam, że byliśmy z mężem pięknie szaleni, rezerwując termin ślubu po 1,5 roku znajomości.
A my po ok. 7 miesiącach?

Rany, wbić się w temat z Wami nie mogę. Nie jest tak, że dziecko zajmuje mi cały czas, bo dużo śpi, a mimo to ciężko mi zasiąść do kompa i tak po prostu cały dzień przed nim siedzieć.
A wcześniej tylko zaopatrzyłam się w odpowiednią ilość czekolady i herbaty i... tak mi dzień zlatywał

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2009-10-15 o 17:44
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:02   #273
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Poemi jaki entuzjazm Ale Cię dopadło
Taaaa, tyle że jest też druga strona medalu... Jak się do mnie nie odzywa albo jak po raz kolejny nie dochodzi do spotkanie to wpadam w taki stan, że nawet nie gadam z ludźmi, po prostu nie da się ze mną załapać kontaktu... Ale teraz jest super . Ale jakby nie wypaliło z tym koncertem (bo to tak na 50% teraz jest) to nawet nie chcę myśleć co będzie się działo...

Zaszalałaś z jedzeniem... Ile tych deserów było? Dla mnie totalna rozpusta to zamówienie 2 kaw z dodatkami... A czasami moja przyjaciółka zamawia czekoladę
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:38   #274
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tydzień temu pomykałam w koszulce, a moja przyjaciółka w bokserce! A dzisiaj...
Poemi, to ja mam zdjęcia z troszkę ponad 2 tyg temu, z plaży w Kołobrzegu. Słonko, ja cieniutko ubrana... A tu taka zima teraz...

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość

Melodio, pytałaś jak mój jamnior wchodzi na parapet. Otóż bardzo prosto, wskakuje na krzesełko, a z krzesełka na parapet i podziwia krajobrazy za oknem Nie ma dla niego pomimo krótkich łapek miejsca, na które nie wskoczy
mademoiselle betti, to z niego jamnior spryciarz Moja ma na dworzu, na tarasie budę i sobie włazi na budę, a z budy na parapet i zagląda co się w kuchni dzieje

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Melodio na pewno jest ciężko w takim związku, ale niepotrzebnie sama sobie serwujesz smutek.Ja też uwielbiam się nakręcać, ale to do niczego nie prowadzi.Chciałabym tak jak Hania zawsze dostrzegać dobre strony
Gosiu, no może się nakręcam to fakt. Nawet smętnych piosenek słuchałam wczoraj Ale już dziś jest lepiej Rozmawiałam z TŻtem z pół godzinki przez telefon. Zadzwonił kochany, bo na GG mnie nie było.I powiedział, że może w piątek za tydzień przyjedzie rano Opuści trening i dzięki temu będzie wcześniej u mnie. Mam nadzieje, że tak będzie, to będziemy siebie mieć na dłużej Całe 3 dzionki, zamiast dwóch

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość

jednak sztorm się wzmógł, dalej wieje, promy kursują w kratkę, nawet te, żeby się dostać do Świnoujścia, no i ciężko się tam teraz dostać samochodem, bo poziom wody jest bardzo wysoki i ciężko wjechać na prom w ogóle

Nie lubię Mielna, nie znoszę Mielna - dla mnie to takie niby miasteczko ze wszystkim co najgorsze w nadmorskich miejscowościach. niby pretendują do miejsca młodych, miejsca imprez, ale tak naprawdę to, co tam organizują to najniższym kosztem typu potupaja na plaży, plastikowe krzesła i parasole z wielkim logo jakiegoś z browaru, do tego ten obleśny handel wszystkim i wszędzie. Nie mówiąc o tłumach, które tam walą - a są to głównie ludzie wożący się super brykami, z blacharami na siedzeniu pasażera - kompletnie nie moja "kultura".
Nie chcę nikomu ubliżać ani nic, ale taką mam opinię. Wolę sto razy wszystkie inne miejscowości wokół od Mielna

a co do Mielna - czytasz w moich myślach. Tam jest nie sto a tysiąc razy gorzej - takie łupu cupu wszędzie.
Miskowa, a Swinoujście jest ładne?? Bo chciałabym się tam też wybrać Może wyciągnę TŻta, ale to pewnie już jak będzie ładna pogoda, czyli na wiosnę

Co do Mielna, to ja żadnego drecha nie widziałam Może jak będę tam w szczycie sezonu to zmienię zdanie

Cytat:

Tak na prawdę masz powody żeby zrzędzić i wcale się nie dziwię że raz na jakiś czas dopada Cię traki nastrój.
Szczególnie że jesteś taka przytulanką jak ja

Może jesteśmy bardziej uczulone na takie plastikowe tandeciarstwo niż dziewczyny
Zresztą Melodia była we wrześniu więc to zupełnie poza sezonem dla znienawidzonego przez mnie głośnego i wulgarnego towarzystwa
Haniu, no dziś już nie zrzędzę Właśnie jestem przytulanką i brakuje mi tej codziennej dawki czułości Ja bym się mogła tulić 24h Brakuje mi tego NAWET dużo bardziej niż seksu Dobrze, że mój TŻ też jest pieszczochem i się uwielbia tulić. Ostatnio do 14 nie wyłaziliśmy z łóżka On jak śpi sam to nie może spać i wstaje o 5-6 rano, nawet wcześniej. A ze mną to uwielbia spać albo leżeć i się tulić W ogóle uwielbiam jak np. ja robię mu kanapeczki albo coś, a on podchodzi i mnie przytula i całuje w kark, albo jak mnie całuje po włosach ehhh I tego mi brakuje tak na co dzień...

Co do Mielna, no to ja też nienawidzę chamstwa, a dresy i jakieś lalki barbie to jest to czego nie lubią tygrysy Ale staram się nie psuć sobie wakacji zwracaniem uwagi na takie pierdoły Skupiam się raczej na cieszeniu się morzem, słońcem, plażą, TŻtem, a nie patrze na inne rzeczy

Cytat:
Tak w ogóle to - Dzień Dobry

Melduję iż mam soczewki.
Wczoraj była masakra u okulisty. Pani mi założyła i kazała poczekac z 15 min na korytarzu. Wyszłam na korytarz i zrobiłam się zielono- biała. Prawie z przejęcia zemdlałam. Mąż wpadł najpierw w panikę po czym stwierdził żem nienormalna

Po jakiś 20 min mi przeszło. O dziwo bardzo szybko soczewki wyjęłam i ponownie sama założyłam.
Pani mi wszystko wytłumaczyła, widziałam super...wyszłam w pełni zadowolona.
Ale po godzinie moje widzenie ześwirowało
Dziś niestety też tak mam..raz widzę ostro raz za mgłą

Wieczorem przyszedł czas na zdejmowanie..i stała się tragedia
Prawie oko wyjęłam a soczewka dalej siedziała na miejscu
Męża przy tym zwyzywałam, sam się poryczałam no tragedia.
Na szczęście problemy mam tylko z prawym okiem ...z lewego i wyciągam i władam w sekundę

Rano zakładałam dziadostwo 5 min w tym 4,57 min prawe, 0,03 min lewe

Tylko kurna dziwnie widzę

I mam jeden wielki problem..nie umiem sprawdzić czy zakładam na dobrą stronę..niby mam książeczkę z obrazkami ale nic z tego nie kumam
O kurcze Haniu, mam ciary jak to czytam Jednak okulary rządzą Ale mam nadzieję, że będziesz miała coraz lepsze rezultaty walki z soczewkami A dzisiejsza akcja okulary plus soczewki boska

Cytat:
Napisane przez mykmyk Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim

Ja tez Cie pamietam bardzo dobrze, Melodio

Jestem z TZ od polowy marca.. poznawalismy sie od konca grudnia/poczatku stycznia Zaproponowal mi zamieszkanie w sumie juz w kwietniu, a tak naprawde jestesmy ciagle razem od marca (nocowal u mnie noc w noc bo ode mnie mial blizej do pracy i ja do swojej tez.. ale wymowka Na poczatku balam sie tempa (bo najpierw znajomosc wolno sie rozwijala, 3 mies tylko same spotkania, gadanie, wspolne wyjscia, picie wina ale nic poza tym, juz sie bal ze go zbywam hehe a pozniej bum i ciagle razem po pracy ) a teraz jestem juz spokojna.
Mykmyk, super!!! Ekspresowo Wam to poszło! Super, że ejsteś szcześliwa I jak się mieszka razem? My też planujemy, ale w sumie nie wiadomo kiedy to konkretnie nastąpi...

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No właśnie, gdyby to zakochanie nadal przekładałoby sie na brak apetytu byłoby bosko !

Tak pamiętam też, takie akcje jak kolacja w restauracji na początku, i ja byłam tak przejęta że i tak jadłam jak wróbelek, bo stawało mi kołkiem w gardle
Dorinko, ja na początku randkowania z TŻ też skubałam jak wróbelek Taki miałam żołądek ściśnięty jak on był obok. A teraz to powoli przechodzi... A szkoda

Cytat:

Na życzenie Zary zdjęcie Oktawianka zrobione przed chwilką (to pierwsze). A drugie jak ziewa (nie płacze!) z dredami
Diano, zdjęcie Oktawianka z dredami wymiata!!!! Przesłodko wygląda!!

Cytat:
No zywnosc sie juz nie marnuje, bo TZ zjada po mnie :P ale nie ukrywam, ze czasem porcje roznych dan sa dla mnie po prostu zbyt duze - np mam ochote na jogurt ale nie chce jesc calego tylko 3 lyzki... i co? I TZ musi dokonczyc.
Mykmyk, u nas jest zupełnie tak samo. Ja nie lubię jak się jedzenie marnuje, ale często już czegoś nie dam rady w siebie wepchać np. obiadu całego. To TŻ, który jest uczulony na to, żeby nic nie wyrzucać, czasem zjada swój obiad i pół mojego Jemu to nie przeszkadza, bo uwielbia jeść Nie wiem gdzie mu to wchodzi, bo jest chudziak. Chociaż ostatnio nabrał trochę brzuszka to fakt

Kurcze Wy tu cały czas nawijacie o jakichś przepisach, nowy wątek przepisowy poswatał, a ja nie umiem i nie cierpię gotowania Nie mam pomysłów co ugotować, w ogóle nie umiem doprawić i w ogóle mnie to nie kręci... Dobrze, że TŻ uwielbia gotować i robi to pysznie. Ja jestem jego pomocą kuchenną od pokrojenia ewentualnie, bo kroić lubię i robię to bardzo dokładnie. No i ja zmywam, bo on nie lubi zmywać. Ogólnie gadaliśmy o tym co kto lubi robić w domu, a czego nie lubi. Ja mogę zmywać, prasować, sprzątać. A on gotować, myć okna, odkurzać. Jeszcze co do prania nie było ustaleń hehe

Już nie mogę się doczekać kiedy to moje do mnie przyjedzie ehhh

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Butter, udanej super romantycznej kolacji Uwielbiam podsmażony camembert A jeszcze jak z żurawinką to mmmm

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010

Edytowane przez Melodia mgieł nocnych
Czas edycji: 2009-10-15 o 18:41 Powód: literówka
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 18:40   #275
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Diano, wzięłaś ślub po 7 miesiącach związku z TŻtem?

O kurcze!

"Świnoujście może zostać odcięte od Polski"

"Jak poinformował rzecznik prasowy prezydenta Świnoujścia Robert Karelus, z powodu silnego wiatru dochodzącego w Świnoujściu do 8 st. w skali Beauforta i wysokiego stanu wody nie kursują promy na przeprawie Karsibór. Miasto ma połączenie z krajem jedynie dzięki dwóm promom "Bielik", które zabierają wyłącznie samochody osobowe. - "Bieliki" kursują tylko dzięki determinacji ich kapitanów, bo bezpieczny poziom wody został przekroczony już o 60 cm. W każdej chwili Świnoujście może zostać odcięte od Polski - powiedział Karelus. Ciężarówki czekają na przeprawę w wielokilometrowych kolejkach. "

Pani Magister

OPENER 2010

Czas edycji: 2009-10-15 o 18:50 Powód: dopisek
Stary 2009-10-15, 19:37   #276
DianaM
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny, naprawdę Mam ochotę chwalić się nim bez końca Tak go nazywam - Oktuś Choć chyba częściej "synuś" na zasadzie: "cycuś dla mojego synusia, no synuś bardziej na prawo, musisz zacząć ssać, w trym Ci nie pomogę..."

Melodio, po ok. 7 miesiącach zamówiliśmy salę i całą resztę. A Tż oświadczył mi się po dwóch miechach
Stary 2009-10-15, 19:48   #277
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny, naprawdę Mam ochotę chwalić się nim bez końca Tak go nazywam - Oktuś Choć chyba częściej "synuś" na zasadzie: "cycuś dla mojego synusia, no synuś bardziej na prawo, musisz zacząć ssać, w trym Ci nie pomogę..."

Melodio, po ok. 7 miesiącach zamówiliśmy salę i całą resztę. A Tż oświadczył mi się po dwóch miechach
Haha Cycuś dla synusia Słodko Oktuś to bardzo ładne zdrobnienie

Diano, ale mieliście tempo zawrotne A mnie przeraża, że TŻ mi sugerował na pierwszej randce zamieszkanie razem, a po jakiś 1,5- 2 miesiącach wyczułam lekką aluzję do zaręczyn Ale już mnie nic nie zdziwi w takim razie

A te aluzje TŻta to z jednej strony mnie przerażają, ale z drugiej to niesamowicie miłe, słodkie i w ogóle, że zachowuje się jakby wiedział, że chce być ze mną do końca życia i że mówi, że jestem kobietą jego życia itd. Schlebia mi to jak nie wiem co Ale Twojego rekordu raczej nie pobijemy Zresztą z takimi rzeczami wolę się nie śpieszyć Ale super, że Ty tak dobrze trafiłaś

A ile masz lat? Jeśli mogę wiedzieć Teraz wyjdzie, że wszystkie o wiek pytam

Pani Magister

OPENER 2010

Czas edycji: 2009-10-15 o 19:52 Powód: dopisek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-15, 21:08   #278
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w ogóle to - Dzień Dobry

Melduję iż mam soczewki.
Wczoraj była masakra u okulisty. Pani mi założyła i kazała poczekac z 15 min na korytarzu. Wyszłam na korytarz i zrobiłam się zielono- biała. Prawie z przejęcia zemdlałam. Mąż wpadł najpierw w panikę po czym stwierdził żem nienormalna

Po jakiś 20 min mi przeszło. O dziwo bardzo szybko soczewki wyjęłam i ponownie sama założyłam.
Pani mi wszystko wytłumaczyła, widziałam super...wyszłam w pełni zadowolona.
Ale po godzinie moje widzenie ześwirowało
Dziś niestety też tak mam..raz widzę ostro raz za mgłą

Wieczorem przyszedł czas na zdejmowanie..i stała się tragedia
Prawie oko wyjęłam a soczewka dalej siedziała na miejscu
Męża przy tym zwyzywałam, sam się poryczałam no tragedia.
Na szczęście problemy mam tylko z prawym okiem ()...z lewego i wyciągam i władam w sekundę

Rano zakładałam dziadostwo 5 min w tym 4,57 min prawe, 0,03 min lewe

Tylko kurna dziwnie widzę

I mam jeden wielki problem..nie umiem sprawdzić czy zakładam na dobrą stronę..niby mam książeczkę z obrazkami ale nic z tego nie kumam
EDIT..i mam zdecydowanie za długie rzęsy...przeszkadzają mi cholernie
OMG Haniu to musiało być straszne

Cytat:
Po prostu za dużo się dzieje żebym mogła jeść. Jakoś tak nie mam ochoty... Ale pewnie mi przejdzie niebawem . Tylko z tą kawą muszę przystopować... Podobno 40 filiżanek to dawka śmiertelna, ale ja po 7 już miałam przygody . Aktualnie jestem na odwyku kawowym. Ograniczam.
Ja wypijam max 3 dziennie.Podejrzewam, że po 5 byłoby ze mną źle Poemi, ty się wykończysz taką dietą

Cytat:

Kochany

Cytat:

Mam nadzieje, ze zawsze bede tak sadzic W sumie sie tylko smieje, ze to haczyk, bo tak naprawde nie ma to dla mnie wiekszego znaczenia. W zasadzie to on jest strasznie zazdrosny o moja przeszlosc i pare razy mielismy spiecia z tego powodu.. Ja nie mam nic do tego, ze mial zone, bo i tak nie jestem wierzaca i slubu koscielnego miec nie bede (nawet bierzmowania nie zrobilam ) Przysiega koscielna tez nie jest mi bliska.

Łeb mi peka
No i dobrze gorzej jakby jeszcze nie był po rozwodzie

Mnie też dzisiaj głowa boli.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Heh mam taką szatańską propozycję na pełnym spontanie, zaproszenie na popijawę i plotki do kumpeli - właśnie wyjechał jej mąż, więc będziemy same..........

No i teraz minusy- muszę wziąć pół dnia conajmniej urlopu bo nie wstanę jutro....
Małego odstawić do ojca/niby nie protestował
Będę jutro zmęczona i skacowana

Plusy- nagadam się za wszystkie czasy, a mamy sporo zaległości, no w zasadzie tylko ten jeden istotny PLUS

cO RADZICIE ???
Już trochę za późno na rady, bo pewnie bawisz się teraz w najlepsze (tak w ogóle, to strasznie żałuję, że nie mam jak z wami rozmawiać jak jestem w pracy ale nie ma jak. Ewentualnie rano mogę się przywitać Szkoda), ale uwielbiam takie akcje Drugi raz taka okazja może przytrafić się nieprędko

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość

Gosiu, no może się nakręcam to fakt. Nawet smętnych piosenek słuchałam wczoraj Ale już dziś jest lepiej Rozmawiałam z TŻtem z pół godzinki przez telefon. Zadzwonił kochany, bo na GG mnie nie było.I powiedział, że może w piątek za tydzień przyjedzie rano Opuści trening i dzięki temu będzie wcześniej u mnie. Mam nadzieje, że tak będzie, to będziemy siebie mieć na dłużej Całe 3 dzionki, zamiast dwóch
Super, że już lepiej Czyli za niedługo kolejne spotkanie

Ja teraz też wróciłam ze spotkania z 3 koleżankami.Od 16.30 do 21 paplałyśmy i tak jeszcze mnóstwo tematów do obgadania zostało

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-10-15 o 21:10
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:15   #279
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wypijam max 3 dziennie.Podejrzewam, że po 5 byłoby ze mną źle Poemi, ty się wykończysz taką dietą

Super, że już lepiej Czyli za niedługo kolejne spotkanie

Ja teraz też wróciłam ze spotkania z 3 koleżankami.Od 16.30 do 21 paplałyśmy i tak jeszcze mnóstwo tematów do obgadania zostało
Goosiu! Ja po jednej kawie latałabym pod sufitem Nie mogę pić, bo mam trzęsiawkę, brzuch mnie boli i latam do toalety Chyba, że wypiję takie mleko z kawą, ale czasem i tego mój organizm nie toleruje

No kolejne spotkanie już wkrótce A dziś TŻ stwierdził, że jakbym do grudnia się obroniła, to od kwietnia mieszkamy razem Bo on w lutym ma operację i będzie musiał dojść do siebie po niej Super, bo jest jakaś konkretna granica tego związku na odległość To będzie wtedy 9 miesięcy na odległość W sumie dobrze, że nie tak od razu Niech trochę się postara ta moja cholera

Goosiu, superTakie babskie ploty to jedna z najfajniejszych rzeczy w życiu

A mnie nie będzie na wizażu do soboty, bo jadę jutro na koncert do Wawy Moje ukochane Archive gra Mam na nich bilet od kwietnia Więc jutro szaleję A potem nocuję u przyjaciółki, więc też będą pogaduchy

Pani Magister

OPENER 2010
Stary 2009-10-16, 06:26   #280
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

czeeesc

<spi na stojaco>
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 06:49   #281
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Goosiu! Ja po jednej kawie latałabym pod sufitem Nie mogę pić, bo mam trzęsiawkę, brzuch mnie boli i latam do toalety Chyba, że wypiję takie mleko z kawą, ale czasem i tego mój organizm nie toleruje
Niektórzy tak reagują na kawę Ja nie mogę pić na czczo, bo sie bardzo źle czuję.Dobrze, że nie muszę całkowicie z niej rezygnować, bo cieżko by było

Cytat:
No kolejne spotkanie już wkrótce A dziś TŻ stwierdził, że jakbym do grudnia się obroniła, to od kwietnia mieszkamy razem Bo on w lutym ma operację i będzie musiał dojść do siebie po niej Super, bo jest jakaś konkretna granica tego związku na odległość To będzie wtedy 9 miesięcy na odległość W sumie dobrze, że nie tak od razu Niech trochę się postara ta moja cholera

Goosiu, superTakie babskie ploty to jedna z najfajniejszych rzeczy w życiu

A mnie nie będzie na wizażu do soboty, bo jadę jutro na koncert do Wawy Moje ukochane Archive gra Mam na nich bilet od kwietnia Więc jutro szaleję A potem nocuję u przyjaciółki, więc też będą pogaduchy
Melodio do kwietnia już niedaleko właściwie to pół roku, ale życzę ci żeby bardzo szybko minęło.Fajnie, że już macie jakieś wspólne plany na przyszłość i związek prze do przodu

Taaa babskie ploty, to super sprawa

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
czeeesc

<spi na stojaco>
cześć
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 07:08   #282
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Hej!

Wpadlam tylko sie na szybko pozegnac, zaraz wychodzimy z domu.

Sciskam Was wszystkie i do uslyszenia za tydzien
Stary 2009-10-16, 07:51   #283
miskowa
Zakorzenienie

cześć, wreszcie piątek

Cytat:

Miskowa, a Swinoujście jest ładne?? Bo chciałabym się tam też wybrać Może wyciągnę TŻta, ale to pewnie już jak będzie ładna pogoda, czyli na wiosnę
Świnoujście się dość mocno zmieniło w ostatnich latach, sporo odnowili, sporo wybudowali. Jest kawałek promenady naprawdę ładny i elegancki, są bardzo szerokie plaże tutaj, ale też sporo starszych ludzi, szczególnie Niemców. Warto się wybrać i zahaczyć sobie po drodze o kilka ciekawych miejsc

Cytat:
O kurcze!

"Świnoujście może zostać odcięte od Polski"

"Jak poinformował rzecznik prasowy prezydenta Świnoujścia Robert Karelus, z powodu silnego wiatru dochodzącego w Świnoujściu do 8 st. w skali Beauforta i wysokiego stanu wody nie kursują promy na przeprawie Karsibór. Miasto ma połączenie z krajem jedynie dzięki dwóm promom "Bielik", które zabierają wyłącznie samochody osobowe. - "Bieliki" kursują tylko dzięki determinacji ich kapitanów, bo bezpieczny poziom wody został przekroczony już o 60 cm. W każdej chwili Świnoujście może zostać odcięte od Polski - powiedział Karelus. Ciężarówki czekają na przeprawę w wielokilometrowych kolejkach. "
ciężarówki czekają, ale te najpilniejsze przepływają małym promem, więc tak źle nie jest. Miasto nie będzie odcięte od świata, cofki się zdarzają, czasem nawet kilka razy w roku a teraz zaczęli to jakoś strasznie rozdmuchiwać chyba ze względu na całą sytuację nie tylko nad morzem. Owszem, ciężko przejechać samochodem, często w ogóle nie można, bo poziom wody jest za wysoki i nie ma szans wjechać na prom, ale miasto żyje normalnym życiem, ludzie pracują, żyją, a pogoda ma się poprawiać. Najważniejsze, żeby wiatr ucichł
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:37   #284
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...
Co za szczęście, że dziś już piątek!! Mam już dość tego tygodnia w pracy...blaaaa

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:38   #285
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć...
Co za szczęście, że dziś już piątek!! Mam już dość tego tygodnia w pracy...blaaaa
jak kolacja, Butterku? to wczoraj było?
Stary 2009-10-16, 08:41   #286
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Cześć...
oo taaak

dzisiaj po pracy babskie plotki ,a juro mam nadzieję TZ będzie miał wolne i spędzimy miły dzień w terenie
Tak ostatnio narzekałam na swojego małża, tydzien temu byłam juz porządnie wkurzona i rozżalona...no i proszę...od ostatniej soboty nastapila cudowna zmiana Moj mąż ma niespożyte pokłady energii ,nie zrzędzi całymi dniami ,i nawet guganie mam codziennie

Odkryłam,że generatorem jego dołków jest.....jego mama

Edytowane przez stokrotka_to_ja
Czas edycji: 2009-10-16 o 08:44
Stary 2009-10-16, 08:44   #287
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
jak kolacja, Butterku? to wczoraj było?
Tak, wczoraj
Było bardzo miło. Nagotowałam masę jedzenia, TŻ był zachwycony, jak smażyłam camemberta w kuchni, to przylazł i powiedział 'Mysza Ty wiesz, że ja Cię tak strasznie kocham? Mam najlepszą narzeczoną na świecie' Hihihi... Ale wszystko było pyszne.. A potem zobaczyliśmy jedną z naszych ulubionych komedii Fajny wieczór... Tylko gotować tak na co dzień, to masakra (bo zrobiłam dwie przystawki, danie główne i deser )

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 08:53   #288
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

No no.. Fajnie,że tak miło spędzilismy rocznicę

Ja gotowac uwielbiam, a najlepiej kiedy TZ mi asystuje ,moge spędzić w kuchni cały dzień.
Do tego wino i jest bosko
Stary 2009-10-16, 08:56   #289
miskowa
Zakorzenienie

a ja jadę dziś do rodziców, tż jedzie do swoich i takie mamy plany na ten weekend

w dodatku zobaczyłam dziś plan na ten semestr podyplomówki i stwierdzam, że to na szczęście ostatni semestr, bo jedyne, co mi się w oczy rzuca, to masa godzin - nasiadówa po prostu i tyle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-16, 09:10   #290
jodie
Zakorzenienie

Cześć wszystkim!

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Hej!

Hej! baw się dobrze

Cytat:
oo taaak

dzisiaj po pracy babskie plotki ,a juro mam nadzieję TZ będzie miał wolne i spędzimy miły dzień w terenie
Tak ostatnio narzekałam na swojego małża, tydzien temu byłam juz porządnie wkurzona i rozżalona...no i proszę...od ostatniej soboty nastapila cudowna zmiana Moj mąż ma niespożyte pokłady energii ,nie zrzędzi całymi dniami ,i nawet guganie mam codziennie

fajne masz a co jego mama robi że tak dołuje TŻ?

Cytat:
Tak, wczoraj
Było bardzo miło. Nagotowałam masę jedzenia, TŻ był zachwycony, jak smażyłam camemberta w kuchni, to przylazł i powiedział 'Mysza Ty wiesz, że ja Cię tak strasznie kocham? Mam najlepszą narzeczoną na świecie' Hihihi... Ale wszystko było pyszne.. A potem zobaczyliśmy jedną z naszych ulubionych komedii Fajny wieczór... Tylko gotować tak na co dzień, to masakra (bo zrobiłam dwie przystawki, danie główne i deser )
butterku najlepszego z okazji rocznicy

ja mam kilka ciężkich dni za sobą ale załatwiłam wszystko co miałam w planach , tylko teraz strasznie bolesna @ się przyplątała i wczoraj nie nadawałam się już kompletnie do niczego , no chyba że do leżenia.
Stary 2009-10-16, 09:11   #291
mykmyk
Raczkowanie

Czesc

Cytat:
Mykmyk, super!!! Ekspresowo Wam to poszło! Super, że ejsteś szcześliwa I jak się mieszka razem? My też planujemy, ale w sumie nie wiadomo kiedy to konkretnie nastąpi...
Mieszka sie bajecznie Probuje wyciskac z naszego czasu tyle ile sie da..bo TZ ma taka prace, ze czesto wyjezdza na tygodniowe projekty a ja jest w wawie, to i tak wraca z pracy kolo 21-22.. no coz,trzeba przyzwyczic sie. Do tego w koncu nie musze wszystkiego robic sama, bo TZ wie, jak dziala pralka, jak sie zmywa, gotuje (a jak gotuje ) .. Wszystko gra

Cytat:
Mykmyk, u nas jest zupełnie tak samo. Ja nie lubię jak się jedzenie marnuje, ale często już czegoś nie dam rady w siebie wepchać np. obiadu całego. To TŻ, który jest uczulony na to, żeby nic nie wyrzucać, czasem zjada swój obiad i pół mojego Jemu to nie przeszkadza, bo uwielbia jeść Nie wiem gdzie mu to wchodzi, bo jest chudziak. Chociaż ostatnio nabrał trochę brzuszka to fakt
Ja tez nie lubie wyrzucac jedzenia, dlatego teraz kupuje male porcje

Cytat:
No i dobrze gorzej jakby jeszcze nie był po rozwodzie

Mnie też dzisiaj głowa boli.
Nie no, decyzja o rozwodzie byla podjeta zanim sie poznalismy musial odczekac rok odkad sie rozstali zanim mogl zlozyc papiery, a w maju byl juz wolny. Byl bardzo zdeterminowany, zeby szybko to rozwiazac

MNie glowa boli codziennie odkad pogorszyla sie pogoda. I ciagle jestem glodna, co godzine cos jem. Wlasnie ide kupic rogalika..
Stary 2009-10-16, 09:15   #292
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!

fajne masz a co jego mama robi że tak dołuje TŻ?

.
moja teściowa jest człowiekiem typu "ja wiem wszytsko najlepiej" ,"ja jestem super zaradna"

od dziecka TZ słyszał,ze nie jest dosc dobry ,i teraz tez tak jest. Jesli jest jakikolwiek problem (a staramy sie,zeby nie wiedziała jesli tak jest) to ona ma od razu gotowy opiernicz na dziendobry ,bo pewnie on cos zawalił. Wmawia mu praktycznie,że jest zyciowym nieudacznikiem,ze trzeba go za rączkę prowadzić. Z resztą sama go za tą rączkę długo prowadziła, i dzięki temu dzisiaj Tz sobie kiepsko radzi w sytuacji kiedy musi szybko podjąc wazna decyzję.
Stary 2009-10-16, 09:22   #293
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
moja teściowa jest człowiekiem typu "ja wiem wszytsko najlepiej" ,"ja jestem super zaradna"

od dziecka TZ słyszał,ze nie jest dosc dobry ,i teraz tez tak jest. Jesli jest jakikolwiek problem (a staramy sie,zeby nie wiedziała jesli tak jest) to ona ma od razu gotowy opiernicz na dziendobry ,bo pewnie on cos zawalił. Wmawia mu praktycznie,że jest zyciowym nieudacznikiem,ze trzeba go za rączkę prowadzić. Z resztą sama go za tą rączkę długo prowadziła, i dzięki temu dzisiaj Tz sobie kiepsko radzi w sytuacji kiedy musi szybko podjąc wazna decyzję.
coż za mamusia i wcale sie nie dziwie postawie Twojego męża że ma problem z podjęciem szybko decyji skoro jedna w najbliższych i ważniejszych osób go krtykuje ciągle. mam nadzieję ze przy Tobie zmieni swoją samoocenę i poczuje się pewniejszy siebie , tego życzę
Stary 2009-10-16, 09:34   #294
hania811
Zakorzenienie

Helloo

Cytat:
Dziękuję dziewczyny, naprawdę Mam ochotę chwalić się nim bez końca Tak go nazywam - Oktuś
Oktuś bardzo ładnie
W końcu sie dowiedziałam jak do niego mówicie

No Diano to tempo szybsze od naszego

Cytat:

Super że już jakieś konkrety sie pojawiły.
Teraz będzie łatwiej bo masz do czego odliczać dni.

Zapowiada Ci sie super weekend

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Hej!

Leń się w najlepsze
I rób dużo zdjęć

Cytat:
oo taaak

No wiesz co...guganie codziennie to już przesada

A co wyprawia jego mama??

Cytat:
Tak, wczoraj
Cudnie
I tak ma myślec i mówić juz zawsze

Zaszalałaś z jedzonkiem
Cytat:
Czesc

Mieszka sie bajecznie Probuje wyciskac z naszego czasu tyle ile sie da..bo TZ ma taka prace, ze czesto wyjezdza na tygodniowe projekty a ja jest w wawie, to i tak wraca z pracy kolo 21-22.. no coz,trzeba przyzwyczic sie. Do tego w koncu nie musze wszystkiego robic sama, bo TZ wie, jak dziala pralka, jak sie zmywa, gotuje (a jak gotuje ) .. Wszystko gra

.
Szczęściara
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 09:40   #295
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli toksyczna mamusia.
ma z nią częsty kontakt??...dobrze by było żeby był ograniczony

----------
Soczewek dzien drugi:
Wczoraj zdejmowanie posżło dużo szybciej. Zrobiłam to Waszą metodą..na bok i w 2 palce.
Zakładanie dzisiaj natomiast gorzej niż wczoraj. te soczewki sa chyba za duże do mojego oka
Rozchylam powieki a soczewka i tak przykleja się do rzęs
I co najgorsze dziś cały czas ją czuję w prawym oku...a jak patrzę w lusterko wszystko jes ok.
Normalnie tak jakbym miała rzęsę w oku.
Chyba muszę zdjąć a nie wzięłam oprzyrządowania do pracy
Stary 2009-10-16, 10:13   #296
mykmyk
Raczkowanie

Cytat:
----------
Soczewek dzien drugi:
Wczoraj zdejmowanie posżło dużo szybciej. Zrobiłam to Waszą metodą..na bok i w 2 palce.
Zakładanie dzisiaj natomiast gorzej niż wczoraj. te soczewki sa chyba za duże do mojego oka
Rozchylam powieki a soczewka i tak przykleja się do rzęs
I co najgorsze dziś cały czas ją czuję w prawym oku...a jak patrzę w lusterko wszystko jes ok.
Normalnie tak jakbym miała rzęsę w oku.
Chyba muszę zdjąć a nie wzięłam oprzyrządowania do pracy
Hania, jesli okulistka Ci sama dopasowala te soczewki, to powinny miec dobry rozmiar. Moje wystaja poza obreb teczowki ok. 1 mm. A jakie w ogole nosisz, jaka firma?
Tak naprawde to pierwsze pare dni czuje sie lekki dyskomfort, oko sie przyzwyczaja. Powinno przejsc po tygodniu.
Co do samego zakladania i zdejmowania, to chyba najgorszy jest lek, ze sobie cos zrobisz i to, ze dotykasz palcem oka. Ale to tez Ci przejdzie, bo przeciez jak dotykasz bialka, to to w ogole nie boli, jakbys skore dotykala

Bedzie dobrze, tylko na spokojnie i wstawaj z 15min wczesniej, zeby sie nie stresowac.

Aha, mozesz tez sobie kupic krople do oczu, ktorych mozna uzywac wraz z soczewkami na oczach. Ja uzywam Gen Teal.

Edytowane przez mykmyk
Czas edycji: 2009-10-16 o 10:14
mykmyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-16, 10:29   #297
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Hania, jesli okulistka Ci sama dopasowala te soczewki, to powinny miec dobry rozmiar. Moje wystaja poza obreb teczowki ok. 1 mm. A jakie w ogole nosisz, jaka firma?
Tak naprawde to pierwsze pare dni czuje sie lekki dyskomfort, oko sie przyzwyczaja. Powinno przejsc po tygodniu.
Co do samego zakladania i zdejmowania, to chyba najgorszy jest lek, ze sobie cos zrobisz i to, ze dotykasz palcem oka. Ale to tez Ci przejdzie, bo przeciez jak dotykasz bialka, to to w ogole nie boli, jakbys skore dotykala

Bedzie dobrze, tylko na spokojnie i wstawaj z 15min wczesniej, zeby sie nie stresowac.

Aha, mozesz tez sobie kupic krople do oczu, ktorych mozna uzywac wraz z soczewkami na oczach. Ja uzywam Gen Teal.
Mi też tak z jeden milimetr
Mam Air Optix
Ja lęku nie mam tylko mam odruch bezwarunkowy zamykania powieki jak tylko coś zbliża się do oka
Po oku mogę sobie macać i macać...nic mnie nie boli i nie przeraża

No nic, mąż mi dostarczył pudełko i płyn jak dalej mnie bedzie drażnić zdejmę
EDIT .
Dla mojego oka to w ogóle podwójny szok bo nie dość że soczewki to jeszcze większa korekta jak w okularach....bo pogorszył mi sie ostro wzrok i przez ostatni czas chodziłam w złych okularach.
Wiec teraz widzę raz za ostro raz za mgłą

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-10-16 o 10:34
Stary 2009-10-16, 10:47   #298
miskowa
Zakorzenienie

Haniu, daj sobie trochę czasu na przestawienie się

z doświadczenia - łatwiej się zakłada i zdejmuje nad lusterkiem (ja mam takie na nóżce do stawiania na stole). Jak patrzysz lekko pod kątem w dół, jakoś łatwiej rozchylać powieki i operować paluchami w oku
Stary 2009-10-16, 10:57   #299
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, daj sobie trochę czasu na przestawienie się

z doświadczenia - łatwiej się zakłada i zdejmuje nad lusterkiem (ja mam takie na nóżce do stawiania na stole). Jak patrzysz lekko pod kątem w dół, jakoś łatwiej rozchylać powieki i operować paluchami w oku
Też to wczoraj zauważyłam

Wiem że czasu potrzeba...z tym że ja strasznie niecierpliwa jestem

Co tu taka cisza ...przed weekendowa??
Stary 2009-10-16, 11:05   #300
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Też to wczoraj zauważyłam

Wiem że czasu potrzeba...z tym że ja strasznie niecierpliwa jestem

Co tu taka cisza ...przed weekendowa??

na to wychodzi, że przedweekendowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości