|
|
#271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wieczorne dłubanki
Sztyfciki wyglądają świetnie
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
Obejrzałam wszystkie prace, wszystkie są bez zarzutu, a najbardziej podobają mi się Twoje szyte i plecione. Widać że nie powielasz tylko szukasz nowych rozwiązań i brawa Ci za to
|
|
#273 |
|
Raczkowanie
|
Zanna wszystko jest piękne z ostatniego wrzutu ale jak dla mnie 3 jest booska
|
|
|
|
|
#274 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, dziewczyny, za wszystkie miłe słowa
Krutko - dziekuję Ci specjalnie. To jeden z najpiękniejszych komplementów jakie usłyszałam o moich biżutkach Staram się bardzo, aby nie powtarzać po kimś i wymyślać coraz to coś nowego, ale w sumie wszystko już było... a czasami pewne formy są po prostu uniwersalne... kulka to kulka, nieważne czy czerwona czy zielona Dzisiaj nic nowego, głównie bransoletkowy minimalizm... Takie minimalistyczne lubię i takie lubią moje znajome, więc siedzę i kleję [te sreberka] ... Świetne są te zapięcia do rzemieni z SN Jedne kolczyki się wyłamały z szeregu, ale to też na zamówienie koleżanki. No i, oczywiście, dłubię coś na wymiankę mikołajkową. Już prawie skończone, na szczęście, bo już od poniedziałku będę przypełzała ostatkiem sił do domciu po ośmiu godzinach pracy na etacie i dopóki nie przywyknę z powrotem do rannego wstawania i tego, że nie jestem sama sobie szefem w pracy, to będzie ciężko...
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczne
Zwłaszcza te czerwone. To gotowa kulka, czy łączysz sama koraliki?
|
|
|
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Aniu, oczywiście, że zszywam koraliki! Gotowa kulka to żadne wyzwanie!
|
|
|
|
|
#277 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne są te czerwone kuleczki, bardzo eleganckie. Koleżance na pewno się podobają
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
|
|
|
|
#278 |
|
Wtajemniczenie
|
Minimalizm bardzo fajny jest i basta
a kulki mają świetny kolor |
|
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Prześliczne! Chętnie poszerzyłabym swoją biżutową kolekcję o tą czarną bransoletkę w komplecie z takimi czerwonymi kolczykami- ostatnio bardzo krótko ścięłam włosy i mam większą ochotę błyszczeć ładnymi kolcami
Zapięcia rzeczywiście efektywnie się prezentują! Ja też już powoli zamawiam komponenty do bransoletek, tak więc póki co podglądam tu i ówdzie, żeby jakieś swoje projekty stworzyć i nie kopiować
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Tak coś czułam, że te kulki to ręczna robótka. Ty większy mój podziw i brawa dla Ciebie
|
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Niby takie proste ale jakie eleganckie
![]() klas ki:
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
bransoletki są piękne! te lubię taki minimalizm i prostotę
a zapięcia prezentują się pięknie! choć w tej fioletowej jest chyba najlepsze
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Absolutnie piękne te czerwone kulki, też się na coś w tym klimacie zamierzam, skoro kostki już opanowałam.
|
|
|
|
|
#284 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo wszystkim odwiedzającym za mile słowa
Niestety nic do pokazania nie mam, chociaż parę rzeczy zrobiłam lub robię, ale nie mam fotek Mój czas na dłubanie skrócił się prawie do zera, tylko czasem w sobotę i niedzielę mogę posiedzieć chwilkę, a myślałam, że będzie odwrotnie ... a żeby sobie jeszcze ten wolny czas bardziej wypełnić, wpadłam na pomysł i zakupiłam włóczki do robienia na drutach ... marzę o zrobieniu sobie komina i mitenek w ściśle określonym kolorze, a raczej melanżu kolorów, no i musiałam to marzenie zrealizować, bo w sklepach takiego nie znalazłam. To tyle na temat: nie miała baba kłopotu... to zamówiła włóczkę
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się jej surowość
|
|
|
|
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
Gosiu, mamy modę na surowość, bo już 2 takie bransy musiałam zrobić
![]() A teraz, ponieważ musiałam zmobilizować się i sfotografować wymiankowe cudności, które dostałam, przy okazji sfotkowałam kilka ostatnich tworków... oczywiście bransoletek Ostatnio są moją manią i mniej niż dwie naraz nie zakładam Powstały już dawno temu, teraz skończyłam w końcu!!! bransoletkę z Toho 11/0, ale jeszcze nie wkleiłam końcówek, więc nie pokażę |
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu cudności
(btw. ja wciąż nie mam jak i kiedy sfotografować swoich nowostek )Jakie to kolorki? Oxblood i topaz? |
|
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastyczne
|
|
|
|
|
#289 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzemienno-sznurkowe są świetne - bardzo fajne kolory i forma
|
|
|
|
|
#290 |
|
Raczkowanie
|
Jakaż obfitość bransoletek!
Ciekawe czy tobie Zanna też się świeżutkie toho przydadzą do realizacji świątecznych prezentów
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
Stasiu-Gosiu - ten kolorek to zapewne oxblood, ale szczerze mówiąc to zapomniałam, z której paczuszki go "pobrałam"
, natomiast topazowe - to euroclassy. Tak w ogóle - to bardzo podoba mi się sekwencja "1a1b" i myślę, że sporo jeszcze takich naszydełkuję. Chociaż zbieram się się też duchowo do bardziej skomplikowanych wzorów, ale to nabieranie... ech Aniu, E_W - dziękuję Nefryt - nowe koraliki już się trochę przydały : przede wszystkim transparent crystal do cieniowanych bransoletek (których oczywiście musiałam zrobić kilka wersji w różnych kolorach. ![]() Na ostatniej giełdzie w Warszawie w OSIRze kupiłam kilka fajnych kaboszonów, m.in. serafinit i przepiękny labradoryt i tak czekam sobie do świąt w nadziei, że coś wyskrobię w postaci wisiora haftowanego.. albo i dwóch
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne bransoletki.Kolory i pomysł na połaczenie koralikow
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetne te bransoletki.
Zapięcia też- okazało się, że też sobie takie kupiłam, więc muszę porobić co nieco Twoje dzieła straszliwie kuszą więc muszę spróbować! Te koralikowe to bym Ci wszystkie ukradziła!!!! Naobiecywałaś i co?? Gdzie te co miały być wklejone? ![]()
|
|
|
|
|
#294 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie cudne i nie potrafię wybrać która najbardziej mi sie podoba .Czerwona mega energetyczna, turkusowe ,fioletowa ach wszystkie mi się strasznie podobaja.A szydełkowe świetne
I wcale się nie dziwie mani twórczej:PTylko tak dalej doczekać się nie mogę na nowy wrzucik Czernion końcówki w szydełkowych bransoletkach wygladaja rewelacyjnie Sama oxydujesz czy juz takie kupiłaś??
|
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
Beata, Rusa, Frydzia - dzięki za wygrzebanie wątku gdzieś z wiżazowych czeluści
Rusa, fotki będą jak spotkam się ja+światło dzienne+aparat , ewentualnie noc+namiot bezcieniowy+aparat+ja... Frydzia, końcówki czarne i zapięcia togle czarne kupiłam w bixelu. W innych sklepach z półfabrykatami, szczerze mówiąc ich nie spotkałam, a szkoda. |
|
|
|
|
#296 |
|
Rozeznanie
|
Frydzia, końcówki czarne i zapięcia togle czarne kupiłam w bixelu. W innych sklepach z półfabrykatami, szczerze mówiąc ich nie spotkałam, a szkoda.
Przepięknie dopełniają całość.A że zachorowałam na sznury szydełkowe , to końcówki do wklejania pilnie poszukiwane Dobrze wiedzieć gdzie szukać .Wielkie dzięki
|
|
|
|
|
#297 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie dawno mnie tu nie było
![]() Coś dłubałam powolutku, ale niestety jakoś do sutaszu zebrać się w garść nie mogę. Lekko, łatwo i przyjemnie oraz... relaksująco działa na mnie wyrób bransoletek koralikowo-szydełkowych, więc dłubię, dłubię i dłubię 1. Na fali zachwytu miedzianą biżuterią Verhy zrobiłam kuleczki w miedzi, zbieram się myślami do naszyjniczka z takimi samymi kuleczkami (Metalic Iris Purple). 2.Powoli spożytkowuję mój duży zapas Toho Transparent Crystal ze zbiorowego zamówienia ![]() 3. Moje eksperymenty z dziurkaczem do metalu miedź ,mosiądz i srebro.4.Filcowanki jeszcze z zeszłego roku, ale dopiero niedawno nabrały cech tworu użytkowego...
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Kolczyki miedziane
|
|
#299 |
|
Rozeznanie
|
Kolczyki i wisiorek trójmetalowy jest świetny. Prosty, a wyobrażam sobie jak pięknie prezentuje się na modelce. Uwielbiam ostatnio takie wiszące wyraziste kolczyki. Kuleczkowe śliczne i bransoletki też, nie wiedziałam, że były takie ładne kolory, jakoś przy rozdzielaniu wszystkie wydawały mi się już podobne pod koniec...
A jak w pracy? |
|
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

Takie minimalistyczne lubię i takie lubią moje znajome, więc siedzę i kleję [te sreberka] ... 

Zwłaszcza te czerwone. To gotowa kulka, czy łączysz sama koraliki?

klas ki:

... a żeby sobie jeszcze ten wolny czas bardziej wypełnić, wpadłam na pomysł i zakupiłam włóczki do robienia na drutach
)