![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Cytat:
W moim ulubionym lumpku "Pełna szafa" istnieje taki podział. Pon i wt 100% ceny ( od 10zł do 30zł za szt) środa -20%, czw -30%, pt wszystko za pół ceny a w sobote wszystko po 5zł ![]() Zawsze w soboty latem kupuję rzeczy na zimę i zimą na lato ![]() Nikt się na te ciuchy nie rzuca, bo to nie ta pora ![]() ![]() Maniaczki Lumpków nie macie czasami tak, że znajomi zachwycają się właśnie tymi ciuchami i dopytują... "gdzie kupiłaś taką kurteczkę na zimę itp? Moje koleżanki się bardzo zachwycają, często odkupują ode mnie rzeczy po moich dzieciach. Nie informuję ich gdzie te rzeczy kupuję ![]() Edytowane przez koralik_1982 Czas edycji: 2010-11-11 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ales mi smaka narobila Ty niedobra Ty ![]() Teraz mysle tylko o nalesnikach a dzis znow silownia ![]() Cytat:
Co do reszty to jak mam czas to biegam po lumpkach. Tyle ze tu one sa mniejsze, bo to sie zwie charity shop i tu ludzi sami przynosza swoje ubrania (czasem nawet choc rzadko z takimi metkami ze matko kochana - np. Prada! itd) Zostawiaja te ubranka wieczorem pod sklepem a rano panie ze organizacji charytatywnej do ktorej nalezy sklep przychodza i rozpakowuje, naklejaja ceny i sprzedaja. A dochod jest przekazywany na te wlasnie organizacje. najlepsze jest to ze te ciuszki cala noc leza i nikt ich nie rusza, nic nie ukradnie. ![]() Dla mnie super sprawa. Ciuszki zawzwyczaj napradwe dobrej jakosci i czyste bo brudnych czy zlej jakosci sie nei wystawia na sprzedaz. Zazwyczaj to tzw. zwykle sklepy czyly Next, H&M czy New Look ale trafiaja sie pereleczki tj np: Karen Millen ![]() Tylko ze trzeba sie nabiegac bo sklepiki malusie sa i nigdy nie wiadomo kiedy kots cos fajnego przyniesie. A dla dzieci to sa zazwyczaj tony rzeczy. Ale czasem taniej kupic w Primarku lub Peackocks - szczegolnie takie sukienusie na jeden raz np. dla maluszkow. Bo wiadomo ze szybkio wyrosna. A jakosc wbrew pozorom nie jest zla. ja ostatnio kupilam kuzynce 2 letnie sukienki w paski i kwiatuszki dla cory z rajstopkami i zaplacilam £2 (na wyprzedazy!) Znowu sie rozgadalam. ![]() ![]() Buzaki dziewczynki! Milego dnia! ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() zazwyczaj mowie wtedy: " dziekuje, to jest taka stara sukienka, kurteczka itd" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że nie tylko ja jestem taką maniaczką lumpków ![]() Lubie chodzić na łowy ale kupuję tylko to co naprawdę wpadnie mi w oko, w ten sposób mam kurtkę jesienno zimową ciążową za 15 zł, która była nowiutka i z metką ![]() ![]() Mam tez kilka sukieneczek i zestawów na lato dla dziewczynki hehe Trafiają się tez metkami nowiutkie. No i teraz dla mnie tuniczki czy sweterki, które ponoszę kilka miesięcy jedynie. Najsmoieszniejsze jest, ze właściwie wszystkie ciuszki dla maluszka są bardzo dobre jakościowo, a jak oglądałam nówki w sklepach to niestety niektóre były z takich okropnych materiałów, ze sama bym tego nie założyła a co dopiero maluchowi z delikatną skórą... I fakt nigdy bielizny czy butów tego to nawet po najbliższej rodzinie nie założę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny melduję tylko że jestem, nie zostawili mnie w szpitalu, jest w sumie ok, ale jestem tak strasznie zmęczona krojeniem, pieczeniem i tym wyjazdem do katowic że nie mam sił nawet pisać...Wszystko wam napiszę jutro, obiecuję
![]() Miłego wieczorku ![]()
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny.....ale objedliśmy się rogalami
![]() Dzieciaki już śpią ![]() Idziemy się kapać z Tż i z lampką winka do łóżka spać ![]() 22Kamilka22 na szpital jeszcze czas ![]() Cieszę się, że wróciłyście do domku. Pamiętaj jutro piętek....obiecałaś spakować torbę ![]() Kolorowych snów!!!! Pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale dzisiaj tu pustki, ja też zaraz zmykam w odwiedziny ![]() ![]() ![]() Wpadnę wieczorkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Rozeznanie
|
Cześć!!!
Zaglądam już drugi raz.............. A tu taka cisza ![]() Nikt nic nie pisze...... Gdzie się podziałyście? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() No więc skoro tu takie pustki to może przynajmniej ja coś naskrobię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mamy imprezkę imieninową u mamy a jutro i pojutrze już u mnie na mieszkanku prasowanko ubranek Mai, szycie zasłon (jaki piekny materiał mama kupiła ![]() ![]() ![]() koralik za buziaczka dla Majuni dziękujemy i również przesyłamy ![]() ![]() ![]() ![]() judkama no to półmetek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Cześć Kobiety!
Widzę, że niektórzy długi weekend maja także od wizażu ![]() My wczoraj byliśmy u moich rodziców na obiadku, więc stanie przy garach miałam z głowy, a dziś wypucowałam całe mieszkanie. Chyba dostane @ (pierwszą od porodu ![]() ![]() Judkama no to teraz już z górki ![]() ![]() 22Kamila22 jak byś tak urodziła w pierwszych dniach grudnia , to byś miała piękny prezent na Mikołaja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Połówkowe za półtora tygodnia mam ![]() 22Kamila22 no to już niedługo kruszynka będzie na zewnątrz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale Wam zazdroszczę: pierwsze ruchy, meblowanie, i tej 'wielorybiej' wagi
![]() ![]() A teraz pytanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze będziesz narzekać, że maleństwo Cię kopie po żebrach i po żołądku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u nas nic nowego... wczoraj byliśmy na imieninach szwagra, dzisiaj u szwagierki na urodzinach, także ciastami jestem obżarta na maxa ![]() dziewczyny mające dzieci, może opiszemy w klubie nasze porody? może będą chciały dziewczyny ciężarne poczytać ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Jakoś się stresuje :P Sama wizyta u gina jest krępująca a tu jeszcze z TŻtem, eszzz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Farrah z chęcią poczytam opisy porodów
![]() ![]() ![]() Zmalowana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Hura
![]() Napisałyście coś jednak ![]() Ja wczoraj zabrałam rogale, winko i rodzinkę i pojechałam do siostry. Tam zrobiliśmy imieninki Tż ![]() Rano Nikoś mnie budzi i mówi : " Nie śpię już od godziny i chciałem zgłosić, że nie zrobiłaś nam śniadania" ![]() Aż mi się go żal zrobiło.... mój głodomorek kochany. W wolne dni od przedszkola nie wstaję z dziećmi. Rzeczy mają uszykowane. Chcą być bardzo samodzielni więc sami się ubierają ![]() A że robią to razem to chichrają się strasznie, Nikodem pomaga Natalce, razem idą siusiu i to trwa, trwa i trwa........ a ja mam jeszcze chwilkę na sen ![]() Dziś popołudniu pojechaliśmy z dziećmi na kryty plac zabaw. Pełne szaleństwo........ teraz już smacznie śpią ![]() Zmalowana trzymam kciuki za udaną wizytę ![]() Też chodziłam z Tż - miło to wspominam. Jutro znów sama w domku z dzieciakami, bo mąż do pracy... ![]() Uciekam spać. Pa pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Jak mój TZ nie mógł iść ze mną na wiztyę to nagrywałam usg,żeby mógł sobie obejrzeć. Zresztą używając stop klatki mogę mu wyłumaczyć co tam widać. Pamiętam pierwszą wizytę w pierwszej ciąży- byliśmy razem było to cudowne-mąż miał łzy w oczach jak lekarz pokazał mu fasolkę mówiąc,że to jego dziecko .Nawet usg dopochwowe nie było wtedy dyskomfortem. Myślę,że to dobry pomysł iść tam razem. Jeśli miałam badanie to TŻ-ta nie było, prosiliśmy go po badaniu dopiero na usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Życzę Wszystkim miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Heloł Laseczki
![]() Obawiam się, że mam mało do gadania, bo TŻ przyjeżdża i koniec kropka ![]() Zaraz idę na zakupy i biorę się za gotowanie kapuśniaku, pranie, sprzątania. A wieczorem ide na parapetówkę do kumpeli z pracy. A podczas takie wizyty wspólnej u gina to od razu wchodzimy razem czy TŻ dopiero dochodzi potem ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zadomowienie
|
My wchodziliśmy od razu razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
22Kamila22 masz już spakowaną torbę. Co masz w tej torbie?Ja do szpitala będę jechać autem albo taksówką(zależy od stanu) i nie chcę brać niepotrzebnych rzeczy. Z drugiej strony prawdopodobnie przez jakiś czas nikogo przy mnie nie będzie więc muszę mieć ze sobą wszystko co potrzebne. Zabieram się do tego pakowania ale coś zabrać się nie mogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Znowu szaro buro na dworze... Ja dzisiaj nagotowałam białego barszczyku i kluseczki kładzione do tego ![]() Koralik czy Twoje dzieci przechodziły bunt dwulatka????
![]() |
![]() |
#294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To był straszny czas, zdarzało mi się płakać nad nim, jego zachowaniem........ bałam się, że już mu tak zostanie ![]() Trwał to długo, bo dobre półtora roku ![]() Teraz jest prawie idealnie ![]() Jak każdemu zdarza mu się złościć ale umie już zapanować nad emocjami, rozmawiać.....wiele rzeczy rozumie i pozwoli sobie wytłumaczyć to co dla niego niejasne w spokoju ![]() Natalka raczej przechodzi ten czas bardzo spokojnie. Już teraz skutkuje spokojna rozmowa, tłumaczenie... ![]() To chyba nagroda za cyrki jakie przechodziliśmy z Nikosiem ![]() Jak u Was wygląda taki bunt? Nikoś właśnie wyjeżdża z tatą na basen, a ja z Natalką będziemy malować paznokcie ![]() mamz moja @ ( jeden poród cc, drugi sn) jest bardziej bolesna. Gdzieś wyczytałam, że tak się często zdarza po cc. Niestety już nie pamiętam dlaczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
Koralik właśnie u nas jest tragedia na chwilę obecną, dokładnie tak jak opisałaś... no i to się zaczęło jakieś 3-4 dni temu... nigdy mnie mały nie uderzył, a teraz już dwa razy dostałam od niego.. nie wiem co robić, tłumaczę mu, ale co z tego jak przeprosi i mówi, że nie będzie, a za chwilę jest znowu to samo... też się boję, że mu tak zostanie
![]() rzuca wszystkim co ma pod ręką, chowa się w kąt, jak źle zrobi i zaczyna płakać... żal mi go widzę, że nie potrafi sobie poradzić z emocjami... przytulam go, mówię, że go kocham, ale on się wyrywa, nie chce mnie słuchać, szczypie, gryzie itd... osiwieję jak tak dalej pójdzie... no ale pocieszyłaś mnie, że to minie ![]() Dziewczyny w ciąży: Urodzenie dziecka, (ten cały poród) to jest pikuś w porównaniu z wychowaniem dziecka! ![]()
![]() |
#296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Farahh ŚWIĘTE SŁOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Wiem jak Tobie jest teraz ciężko, smutno, źle, przykro....... Doskonale Cię rozumiem ![]() Gdzieś wcześniej pisałam o komentarzach na ten temat i propozycjach podania syropu na uspokojenie... ![]() ![]() ![]() A niestety codzienne życie i bycie mamą jest dalekie od pięknych, kolorowych zdjęć w gazetach ![]() Takie wtrącanie najbardziej denerwuje ![]() W tej sytuacji najlepszy sposób to spokój i opanowanie. Synkowi wszystko przejdzie - zobaczysz ![]() I tak jak my z Tż jeszcze będziecie to wspominać z uśmiechem ![]() Trzymaj się dzielnie. Jestem z Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Farah...serdeczne uściski ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Hej!
O proszę, jak się siostry kochają! ![]() Dzięki koralik za miłe słowa, mam nadzieję, że wkrótce to wszystko minie ![]() miłej niedzieli życzę i lecę zaraz z dziećmi na salę zabaw!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.