|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Sloneczko, my z mężem byliśmy na ślubie i weselu przyjaciół, jak byłam w 12 tygodniu. Niby jeszcze nie było widać, ale prawie wszyscy wiedzieli, że jestem w ciąży. Żadnych dobrych rad nie słyszałam, bo wszyscy byli bardziej zaabsorbowani młodymi
|
|
#272 |
|
Zadomowienie
|
hello
no moje Panie oddawałam dziś krew i siuśki do tego super ekstra obciążenie glukozą no muszę stwierdzić, że obciążenie było spore tak mnie cięło po zębach że myślałam że nie wyrobię fuj fuj co za ulepek ohydny po dwóch godzinach mnie dziabła drugi raz jak wróciłam do domu ro wypiłam pół litra gorzkiej herbaty z cytrynąSłoneczko co ja tu widzę siusiaczek się nam pokazał super wielkie gratki ![]() co do ślubów to ja mam ślub brata mężulka rodzę początkiem lipca a ślub we wrześniu ciekawe jak to będzie no pojawić się muszę ale ile tam będę to nie wiem pewnie szybko się wymknę do małego spowrotem
|
|
#273 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko: śliczne ubranka
![]() ale sobie wczoraj napędziłam stracha... gdy wstałam rano poszłam do łazienki i tam w moczu zauważyłam kilka niewielkich krzepików krwi a jak sie podtarłam to też papier był zabarwiony na ...teraz nie wiem jak to nazwać ale chyba na brunatno. Powiedziałam tŻtowi a on jak to on zadecydował że jedziemy do szpitala. W szpitalu żadnego plamienia ani krwi nie było. Lekarz mnie zbadał i wszystko ok było. Powiedział, że na drugi raz radzi żeby tyle nie panikować bo plamienia i lekkie krwawienia mogę jeszcze nie raz mieć do końca ciązy a bardziej to chyba badanie i wziernikowanie szkodzi. Myslalam ze jestem w 10t 4 dniu a wg usg jest to 11t i 3 dzien. Takze znowu zmienila mi się data porodu na 19.09. Na początku był to 21.09, potem 24.09 a teraz 19.09... Jak długo to wszystko się bedzie jeszcze zmieniało?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna ja nie patrzę na te terminy późniejsze bo za każdym razem wychodzi co innego tzn data się minimalnie przesuwa .... ja trzymam się tp z usg które robione było w 7tc i w sumie teraz w 19 tc się dokładnie potwierdziło chodź na wcześniejszych wizytach wychodził tp wcześniej
Shirka no dziwnie tak mieś siusiaka w brzuszku
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
Tak napisałyście o terminach porodów i mi się przypomniało, ze na pierwszym usg "kropeczka" była większa o niecały tydzień niż wynikało z OM. Potem na każdym kolejnym usg Dzidziuś był większy o 5-10 dni w porównaniu do OM. Jednak ja zawsze termin porodu liczyłam wg OM i tego jednego terminu sie trzymałam cały czas. Ale teraz sobie uświadomiłam, że urodziłam dokładnie tydzień przed terminem, czyli jakby usg nie kłamało
Ale i tak przyjmuję to jako przypadek ![]() Wydaje mi się, ze nie ma co się stresować i zmieniać termin porodu co miesiąc (bo najczęściej co miesiąc mamy usg). Co ma być to będzie a wiadomo, że w 37 czy 38 tc juz tak naprawdę trzeba liczyć, ze wszystko może się zdarzyć w każdej chwili. Kurczę, fajnie tak być w ciąży, liczyć tygodnie, wyczekiwać kolejnego usg, poznania płci, kompletować wyprawkę......
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
abz: slyszałam, ze najlepiej z pieluch nie wychodzić i dobrze jest gdy dwojka czy trojka dzieci jest raz po razie...
myslicie nad kolejnym brzdącem?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam dzisiejsze fotki Michałka do albumu
|
|
#278 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie to taka radosc pokazac ten moj brzus innym mamusiom, bo po prostu jestem z niego dumna, dumna, ze mam w srodku mojego synka ukochanego No i tak w ogole to ja lubie sobie poogladac rozne brzuchy ![]() Cytat:
Ja uwielbiam patrzec na twoje zdjecia z ciazy, mialas sliczny brzuszekBoski Hej kobitki ![]() Alez mnie TZ wpienil przed chwila No po prostu az krzyknelam, zeby dotarlo do tego zamakaronionego lbaMowie mu, ze teraz mam jako tako sile i zrobie to i tamto w domu, no i zaczelam robic, na to on - po 3h od rana przy komputerze, ogladal zamieszki w Grecji i cieszyl sie jak dziecko - wstaje, przymila sie i mi mowi:choodz do lozeczka, pospimy sobie jeszcze... ![]() To ja mu mowie, ze nie, bo nie chce mi sie spac i nie chce czasu tracic, zreszta po poludniu - jak mamy razem dni wolne - zawsze idziemy na chwilke sie zdrzemnac, wiec niech on jedzie na ta swoja silownie, jesli nie chce nic w domu porobic a ja zajme sie sprawami dla mnie istotnymi. Nie! Bo on teraz chce spac i to koniecznie przytulony do mnie...!!!! ![]() To mu sie wyrwalam, juz wsciekla i mu powtarzam, ze ja mam co robic i nie pojde, to on ze ja jakas wariatka jestem i ze Nino bedzie mial sfiksowana matke a ja na to, ze ojciec nie lepszy, bo kawal lobuza ![]() I mu mowie znowu, ze Nino ma przyjsc na swiat za 7 tygodni a moze nawet wczesniej a my nie mamy jeszcze tak wielu spraw pozalatwionych, jego pokoik caly czas czeka na zmiane podlogi a przyszlemu tatusiowi nawet nie chce sie poszukac faceta, ktory ta podloge zrobi, bo zamieszki w Grecji sa wazniejsze ![]() Az nie moglam zlapac tchu z tej wsieklosci Teraz nawet szafy sprzatnac nie moge, bo skunks poszedl spac, wiec znow zobota mi stoi Daczego on nic nie rozumie...
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko
Chłopem sie nie przejmuj, nie warto. Machnij na niego ręką i już. Z nimi tak jest, że z najwspanialszego czasem durnota wyłazi Lind, jaki on już duży! I śliczny Odpoczywasz chociaż trochę, kobieto droga?
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-03-05 o 12:54 |
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
|
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
lindsley: a ja nie moge obejrzeć tych zdjęć...? tzn nie widzę ich...
|
|
|
|
#283 |
|
Zakorzenienie
|
Lind, dbaj o siebie
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam Ci zaproszenie...
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko czasem na te chłopy
jest potrzebna ... ja na sytuacje stresujące kupiłam melisę ![]() Lind Michaś jak zawsze słodki |
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Miedzy mna a TZem juz lepiej, wiec mozemy w spokoju wyjechac na nasz weekend nad oceanem ![]() Zaraz sie pakuje i jedziemy ![]() Buziaki!
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Anessa: miłego wyjazdu
![]() Lindsley: dzięki, Michaś jaki dużyyy już jest śliczny chłopiec
|
|
|
|
#288 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
wpadłam na chwilkę ![]() u mnie już 38tc leci ![]() Cytat:
fajnie jest wiedzieć kto w brzuszku mieszka ![]() Cytat:
![]() super zgrabny brzusio Cytat:
![]() kurcze ja akurat w 33tc nie mam zdjęcia
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-03-06 o 15:17 |
|||
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Anessko fajnie, ze się pogodziliście - i miłego wyjazdu ![]() Słoneczko gratuluję SYNUSIA jak ja bym chciała juz wiedzieć kto tam mieszka u mnie ![]() Ciekawe jak tam Tity, pewnie już w domku są z Leonkiem... |
|
|
|
|
#291 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Sloneczko gratuluje synka Brzuszki macie słodkie i te mniejsze i te większe Ciekawe jak Tity się miewa, czy już wróciła do domu i w ogóle jak Leon ![]() Jesteśmy po ostatkach i dziś je ochorowujemy Ehh zalegam w łóżku, nawet się troszkę pouczyłam, czekam na kolację - ciekawe co tam małżonek wymyśli Starlett, jak wrażenia po zdj aparatu? Jak długo będziesz retencyjny nosić? TITY widzę CIĘ
|
||||||||||||||||||||
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Daniś takie przeczucia miałam na córcię że jak gin mówił że syn to aż do tej pory nie mogę uwierzyć, cieszę się ogromnie z synusia ale jakoś dotrzeć to do mnie jeszcze nie może ... fajnie jest wiedzieć kto w brzusiu mieszka bo można zabrać się za zakupy
![]() Lind Michasia w Twoim avatarku nie poznałabym, taki już "dorosły" ![]() Izabela no czemu tak mało nas odwiedzasz? ja się czujesz? to już blisko !! Zgadnij a Twój Maksio jak się ma? pokazałabyś nam jakieś zdjątko mnie znów czuję napięcie w żebrach i skóra swędzi ba brzuchu, czoś czuję że czeka mnie większy wzrost ... ostatnio jak tak miałam to moment mi brzuch podrósł muszę się zaopatrzyć w kremik bo mi się skończył wczoraj
|
|
|
|
|
#293 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Na początek Sloneczko gratuluję synka Anessko śliczny brzuszek ![]() Dzisiaj dopiero wyszliśmy do domu ![]() We wtorek jeszcze przed wyjazdem jeszcze położyliśmy się obejrzeć serial, żeby szybciej zleciał czas, a tu w połowie odcinka chlup.... No to pojechaliśmy, 2 godziny leżałam ze skurczami pod ktg i potem mnie uśpili, pocięli, po obudzeniu zaraz dali mi Leosia i tak z nim leżałam kilka godzin Niestety muszę karmić przez kapturek, ale je jak smok i jestem wykończona. Jeszcze mi się nie udało przespać 2 godzin ciurkiem. Mam nadzieję, że z czasem to się unormuje. No to lecę bo już kwili![]() Dziękuję za gratulacje i komplementy ![]() Buziaki dziewczyny ![]() Mam pytanie do dziewczyn co już urodziły. Wasze dzieci też tak dużo jadły na początku? Tak z godzinę umie ciumka i za pół godziny do godziny znowu chce. Mało kiedy prześpi 2 godziny. A tą wiadomość pisze od 4 godzin....
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Tity jeszcze raz ogromne gratulacje
|
|
|
|
|
#295 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tity uściskaj Leosia
i regeneruj się w każdej wolniejszej chwili ![]() Sloneczko, brzunio rośnie ojjj rośnie synuś ma u Ciebie wygodnie ![]() Jak wrzuce zdj na komp to wkleje do albumu Dam Wam znać
|
||||||||||||||||||||
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczsynki!
Ja po przeprowadzce, moze za tydzien wróćę w końcu do spokojnego , normalnego zycia ![]() Póki co: Anesska, teraz już mam 25 latek, a TP zmienił mi sie na 20sierpnia ![]() W ogóle wszystkie was ściskam mocno!! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- TITY!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!! HURA HURA!! PAMIETAM, JAK DOPIERO ZASZŁAŚ W CIĄŻĘ, A TERAZ PROSZĘ ![]() aLE SUPEROWO!!! ŚCISKACZE DLA CIEBIE I MALUCHA!!!!!!!!!!!!!![]() : *---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Słoenczko, gratuluję chłopczyka!!
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Wstawiam zdjęcie mojego usmiechniętego słoneczka ![]() Dzisiaj tylko raz się w nocy obudził
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
tity ekstra uśmiech
a jak Twój Tż to wszystko "przeżył"? siedział z Wami w szpitalu dużo? buziaki
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Tity! SŁODZIAK!!!
Co do karmienia, to mój jadł (i nadal je) często, ale szybko się najadał. Ale niektóre dzieci ciumkają znacznie dłużej, po prostu uczy się ssać, myślę, że z czasem krócej to będzie trwało. Super, że karmisz piersią Nocki się unormują, nasz po ok.6 tygodniach zaczął przesypiać ok.6 godzin ciurkiem, a niedługo później nawet 8-9! A w ogóle teraz moja bida malutka jest chora Ma zapalenie oskrzeli. Wczoraj była prywatnie bardzo fajna pani doktor, przepisała antybiotyk, mam nadzieję, że szybko pomoże bo biedny strasznie kaszle i chrobocze przy oddychaniu, ma też trochę katar, więc jeść mu dużo trudniej Niby nie ma gorączki i ogólnie wygląda na to, że ma dosyć dobry nastrój przez większość czasu, ale jak kaszle, to tak okropnie mi go żal No nic, byle do przodu, mam nadzieję, że leki szybciutko pomogą (pierwszą dawkę antybiotyku dostał wczoraj po południu - i muszę go pochwalić, że połknął pięknie i jeszcze się uśmiechnął )
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.

no pojawić się muszę ale ile tam będę to nie wiem pewnie szybko się wymknę do małego spowrotem

dla mnie bez sensu i przez to niepotrzebnie niektóre się nakręcają, że z nimi coś nie tak jest
No po prostu az krzyknelam, zeby dotarlo do tego zamakaronionego lba
- wstaje, przymila sie i mi mowi:

Odpoczywasz chociaż trochę, kobieto droga? 

bo biedny strasznie kaszle i chrobocze przy oddychaniu, ma też trochę katar, więc jeść mu dużo trudniej