Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 20:15   #271
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

katarzynkaoo na każdym wątku tego typu jest lista i ktoś tej listy pilnuje, to jest tylko orientacyjna lista
tak, wiem, siedzę na takim wątku jakieś 2 lata stąd moje zdziwienie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:16   #272
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochana ja tez jeszcze nie miała, teraz sie okazuje ze z głupim badaniem ginekologicznym mam problem
no ale ty jesteś na początku ciąży, a u mnie to już 16 tydzień poza tym pisałaś, że lekarka powiedziała ze zaleca takie badania

Cytat:

Nic się nie przejmuj (a genetyczne i prenatalne to to samo)
ja sie nie przejmuję właśnie
dla mnie te badania powinno się robić gdy są ku temu jakieś powody, coś nie tak wychodzi w trakcie ciąży, albo w rodzinie były już jakieś przypadki chorób. A widzę, że teraz to prawie każda osoba robi, i nie wiem czy ja jestem wyrodną matką że nie odczuwam potrzeby robienia tych badań, czy po prostu lekarze teraz tacy jacyś przewrażliwiieni
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:17   #273
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
no powiedziała ze za badania prenatalne czyli pewnie wszystkie pomiary plus ta krew, a co do wskazań no to raczej nie ma wskazań, przynajmniej ja nic o tym nie wiem(na wizycie dostałabym filmik i zdjęcie)
jutro tam zadzwonie do tego miejsca gdzie robią i najpierw wypytam o ceny itd i upewnie sie co w tej cenie chcą robić itd
upewnij się koniecznie, może w cenie jest manicure i pedicure

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Ja się "wymiksowuję" z tego towarzystwa.
bye
Stary 2011-03-15, 20:18   #274
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, dziewczyny troszkę się zachowujecie jakby to był elitarny klub, i jakby ten wątek był jakiś hermetyczny.
Przecież to dopiero początek ciąż,a wy już dywagujecie zapisywać czy nie i czy skreślać Chyba się za bardzo przejęłyście.

Gdzieś tam w tle:
agnyska81
Może jakieś sugestie, co robić z dziewczynami, które się jeszcze zgłaszają? Nie wiem czy dopisywać do listy, a potem usuwać, jakby to były jednorazowe wizyty w wątku? Nie chcę decydować jednoosobowo.

Moja odp : OMG

Ja się "wymiksowuję" z tego towarzystwa.

a ja nie rozumiem tonu twojej wypowiedzi
i nie rozumiem czemu sie czepiasz?
na każdym watku sa tego typu listy aby nam prosciej było sprawdzac kiedy jest np termin porodu djakiejśc dziewczyny itd
często jest tez tak ze ktos wpada napisze 3 posty wpisuje sie na liste a potm juz nigdy nie wraca, a im wiecej na tej liscie bałaganu to cięzej nam to ogarnbąć, a osobie prowadzącej taka liste jeszcze ciężej sie ją prowadzi ot i tyle, wiec zamiast sie w ten sposób zachwywac to mogłas dołączyć do dyskusji , nikt nie mówił ze niemile widzimy nowe osoby bo wręcz przeciwnie im nas wiecej tym weselej

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
upewnij się koniecznie, może w cenie jest manicure i pedicure

bye
to ja poproszę mycie i prostowanie włosów do tego pakietu
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:19   #275
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Na usg genetyczm byłam w piątek. Mój partner był zachwycony po raz pierwszy widział dziecko, słyszał bicie serca. Badanie trwało prawie 40 min więc miał szansę się napatrzeć Dziecko wierci się strasznie, zgina i prostuje nogi, ręke, wkłada kciuk do ust, zasłania oczka pięściami...Bedzie chyba ruchliwe Niestey skrzyżowało nogi w taki sposóbże nie dało się w żąden sposób określić płci. Anatomicznie jest idealne. Wymiary, budowa, praca serca, zastawek itd. Jedynie wymiatr przezierności karkowej był niepokojący stąd zalecenie amniopunkcji. Na razie zastanawiam sie nad tym. I niestety coraz bardziej denerwuję..
Kaileight, przesyłam moc dobrych myśli i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Ostatnio nie mam jakoś dobrego humoru, chociaż wiosna się robi na całego..za dużo mam nerwów z TŻ.
Na lepszy humor

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hmmm do dopochowowego zawsze się rozbierałam - tzn bielizna i spodnie, bo tak to źle by było raczej - i dla pacjentki i dla lekarza
Ja pisałam o tym przez brzuch Miałam mieć takie, to mnie lekarz nie kazał się rozbierać, a potem się okazało że mało co widać i jednak muszę zdjąć gacie. Ale po prostu poradził mi, żebym zsunęła spodnie poniżej kolan i też dało radę zrobić to wewnętrzne.

Cytat:
heja juz jestem

jestem i czuje sie tak:
widziałam dzidzie bije serduszko i sie rusza to wiem na pewno i jestem przeszczęśliwa
To super wieści
A gdzie dane do listy?

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
własnie ujrzałam w faktach kolegę z liceum wypowiadającego się jako ekspert od giełdy jestem pod wrażeniem, w sumie widziałam się z nim w poprzednią wielkanoc, ale nie wiedziałam, że taki sławny
Hihi, ja dziś w Faktach widziałam zespół z mojego miasta, który był na występach w Japonii, same znajome twarze dziś w TV

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
U nas polecani są jeszcze dr Tiszler i dr Pabian (ale to pewnie o nich też słyszałaś).
Tiszler to chyba dla kobiet o baaaaardzo mocnych nerwach Jest ordynatorem w moim pobliskim szpitalu i cieszy się złą sławą. Fachowcem jest, ale też niezłym chamem.
Moją mamę operował, ale to inna historia, bo ona pokazywała mu się z tatą, z którym Tiszler chodził do jednej klasy w liceum, więc dla mamy był wyjątkowo miły

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:20   #276
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Natko, byłam u swojego, nawet mi nie wspominał, żebym szła gdzie indziej zmierzył mi tą NT, pokazał kość nosową, powiedział, że wszystko jest dobrze..a teraz jak czytam jakie Wy macie pomiary, obliczenia, co Wam sprawdza, to się zaczynam martwić
w razie czego mam jeszcze czas, żeby zrobić u kogoś innego to badanie, u mnie 13 tydzień teraz i właśnie się zastanawiam co robić..
Hmm trochę dziwne Po pierwsze się nie martw, jest tyle dziewczyn, które wcale tego badania nie miały i było dobrze Dopytaj swojego gina o szczegóły tego badania, może on je ma gdzieś ale tobie nie mówił bo stwierdził, że Ci to do szczęścia niepotrzebne Albo idź do kogoś innego jeśli bardzo się martwisz i Cię to uspokoi

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:22   #277
luii
Zadomowienie

Cytat:
ja dostałam opis, zdjęcia i film nagrany na CD, tu możecie go obejrzeć - KLIK

to było tylko usg prenatalne, nie mam żadnego skierowania na badania prenatalne, więc nie ma mowy o pobieraniu krwi. Do tego ja byłam u specjalisty od USG, a nie u swojej lekarki.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

tak, u doktora M
filmik świetny, dzidzia sliczna
Naprawdę masz szczegółowy ten opis, nam poza pomiarem NT nic innego nie powiedział

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 20:24   #278
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
tak, wiem, siedzę na takim wątku jakieś 2 lata stąd moje zdziwienie
W takim razie nie rozumiem Twojej poprzedniej wypowiedzi

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no ale ty jesteś na początku ciąży, a u mnie to już 16 tydzień poza tym pisałaś, że lekarka powiedziała ze zaleca takie badania

ja sie nie przejmuję właśnie
dla mnie te badania powinno się robić gdy są ku temu jakieś powody, coś nie tak wychodzi w trakcie ciąży, albo w rodzinie były już jakieś przypadki chorób. A widzę, że teraz to prawie każda osoba robi, i nie wiem czy ja jestem wyrodną matką że nie odczuwam potrzeby robienia tych badań, czy po prostu lekarze teraz tacy jacyś przewrażliwiieni
Kiedyś tak było i jakoś kobiety w ciąży dawały radę a teraz czasami to nie mało zamieszania wprowadza

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-15, 20:26   #279
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Natko, byłam u swojego, nawet mi nie wspominał, żebym szła gdzie indziej zmierzył mi tą NT, pokazał kość nosową, powiedział, że wszystko jest dobrze..a teraz jak czytam jakie Wy macie pomiary, obliczenia, co Wam sprawdza, to się zaczynam martwić
w razie czego mam jeszcze czas, żeby zrobić u kogoś innego to badanie, u mnie 13 tydzień teraz i właśnie się zastanawiam co robić..
jak już wcześniej pisałam, ja nie miałam wcale takich badań robionych. I nie martwi mnie to, pewnie niektóre teraz pomyślą że wyrodna matka ze mnie, ale ja po prostu ufam jego lekarzowi i w to że nie ma konieczności robienia takich badąń bo wszystko jest ok
tak czasami sobie myśle, że to po prostu im chodzi o kase :rollleys: po prostu wykorzystują każda okazje by przyszła mama mogła się upewnić, że z dzidzią wszystko ok.

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-03-15 o 20:29
Stary 2011-03-15, 20:28   #280
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
jak już wcześniej pisałam, ja nie miałam wcale takich badań robionych. I nie martwi mnie to, pewnie niektóre teraz pomyślą że wyrodna matka ze mnie, ale ja po prostu ufam jego lekarzowi i w to że nie ma konieczności robienia takich badąń bo wszystko jest ok
wcale nie wyrodna kochana , jak nie czujesz takiej potrzeby to po co
ja sie przynaje ze chce bo zdjątko z 4d jest super i chce takie u siebie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:31   #281
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
bye
krótko, zwięźle i na temat

Cytat:
Hmm trochę dziwne Po pierwsze się nie martw, jest tyle dziewczyn, które wcale tego badania nie miały i było dobrze Dopytaj swojego gina o szczegóły tego badania, może on je ma gdzieś ale tobie nie mówił bo stwierdził, że Ci to do szczęścia niepotrzebne Albo idź do kogoś innego jeśli bardzo się martwisz i Cię to uspokoi
porozmawiam jeszcze z mężem co on myśli, zresztą on ma niesamowity dar uspokajania mnie i ma w sobie tyle optymizmu, że mógłby pół świata obdzielić chyba
dziękuję Ci

Cytat:
no właśnie mignął mi gdzieś Twój post wcześniej. Czyli nie jestem sama

nie wiem, pomyślę jeszcze nad tym

a na razie zmykam na Usta-Usta

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:32   #282
acelinka
Zakorzenienie

Asik ale co innego zdjątko a co innego takie badanie ja moze też pójde na usg w 3d właśnie tylko po to zdjątko ale to wtedy robią bez tych wszystkich pomiarów.
Stary 2011-03-15, 20:43   #283
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ja też tylko poznałam przezierność karkową i kość noskową.
Przy tym waszym pakiecie badań to jak nic

Ja jeszcze dzisiaj na pocztę z ok 20 wielkimi listami z ubraniami i ok 20 paczkami- tak mi się nie chce .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:44   #284
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja też tylko poznałam przezierność karkową i kość noskową.
Przy tym waszym pakiecie badań to jak nic

Ja jeszcze dzisiaj na pocztę z ok 20 wielkimi listami z ubraniami i ok 20 paczkami- tak mi się nie chce .
dzisiaj???
Stary 2011-03-15, 20:44   #285
cotynato
Zakorzenienie

A tak w ogóle to wy te filmiki i zdjęcia 3d macie za free?
Bo ja będę dopłacać 50 zł do wizyty żeby filmik nagrała.

Wymianka.
Stary 2011-03-15, 20:47   #286
lausanne
Wtajemniczenie

ale pędzicie nie nadrobię... ale za to miałam intensywny dzień! po pierwsze byłam na wszystkich badaniach, następnie u alergologa z dzieckiem, potem na zakupach spożywczych i nie tylko - wreszcie kupiłam buciki dziecięcie (a to wcale nie takie proste) i dwa nowe biustonosze - piękne a jeden naprawdę sexi a co! jak walczyć o małża to walczyć Nawet jeśli biustonosze są 75B No cóż, mogę się jedynie pocieszac że straciłam biust w słusznej sprawie - wykarmiłam dziecko... Ale czasem zal bierze że przed ciążą i karmieniem były C-D... nie mówiąc już o kształcie Byłam też u fryzjera - i jestem już prawie blondi Jeszcze raz muszę je pofarbować za jakiś czas i podobno ma się utrzymać wreszcie jasny kolor No a na wieczór miałam gości - znów na urodziny synka w sumie każdy powod jest dobry
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 20:47   #287
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj???
ale chęci brak.

Wymianka.
Stary 2011-03-15, 20:59   #288
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:

Kość nosowa na szczeście jest widoczna, pępowina 3trójnaczyniowa, zastawka w sercu i przepływ krwi prawidłowy

Kurde a mi nic nie mówiła o zastawce,przepływie krwi i pępowinie
ja tez nic nie wiem o tych trzech powyzszych. musze sie zapytac gina jak bede znów

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
1 kg sera tłustego lub półtłustego
150 g masła
300 g cukru
2 łyżki mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
8 jajek
1 budyń
skórka otarta z 1 sparzonej cytryny
sparzone rodzynki

Ser mielimy, gotujemy budyń. Masło ucieramy z 2/3 porcji cukru i dodajemy żółtka, ubijamy. Dodajemy do tego ser i ostudzony budyń, skórkę, mąkę, proszek i rodzynki. Mieszamy. Białka ubijamy z resztką cukru, dajemy do reszty masy i delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem lub smarujemy masłem i sypiemy bułką, jak kto woli. Pieczemy w 180 C aż będzie złocisto-brązowy. Najlepiej sprawdzać patyczkiem czy ciasto nie przywiera Smacznego!
hmm dzieki za przepis zrobie przez weekend

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Co do pomiarów na USG tym genetycznym to różnie jest z wynikami, przytoczę chociażby sytuację mojej koleżanki (ma 25 lat):
"Cześć Kochane Ja dzisiaj świętuję-właśnie spadł mi wielki ciężar z sercaOdebrałam wyniki testu PAPP-A i są rewelacyjne Ryzyko zespołu Downa-1:18841; zespołu Edwards'a-1:48389, a zespołu Patau'a-1:151117:jupi : Tym samym amniopunkcja jest zbędna, a ja mogę nareszcie naprawdę zacząć cieszyć się tą ciążą"
2 tygodnie po porodzie:
"[..]Okazało się, że nasza córeczka ma zespół Downa Nie spodziewałam się tego kompletnie po tak rewelacyjnych wynikach testu PAPPA(ryzyko 1:18841). 17 dni w szpitalu to był najgorszy czas w moim życiu, a teraz jeszcze Małą złapała jakąś infekcję, a ponieważ brakuje jej 5 dni do miesiąca, to najprawdopodobniej znowu czeka nas szpital [...]"
I na usg też było wszystko w porządku
boze ta historia mnie dobiła

wogole ogladałam ten filmik ktorejs z was i kurcze tak mysle - moj sie tak nie ruszał bardzo ani tak nie skakał... taki leniwy był.. moze jest cos nie tak ?
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:01   #289
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
A tak w ogóle to wy te filmiki i zdjęcia 3d macie za free?
Bo ja będę dopłacać 50 zł do wizyty żeby filmik nagrała.
ja za całą wizytę płaciłam 200 pln - w tym opis ze zdjęciami oraz CD z filmem.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dwa nowe biustonosze - piękne a jeden naprawdę sexi a co! jak walczyć o małża to walczyć Nawet jeśli biustonosze są 75B No cóż, mogę się jedynie pocieszac że straciłam biust w słusznej sprawie - wykarmiłam dziecko... Ale czasem zal bierze że przed ciążą i karmieniem były C-D... nie mówiąc już o kształcie
walcz, walcz! trzymam co do biustu, nie obraź się, ale czy na pewno masz B? bo wiesz, miseczka to różnica między obwodem pod biustem i obwodem w biuście, a B to 15 cm różnicy, byłaś kiedyś u brafitterki? pytam, bo mi się też kiedyś wydawało, że mam 95 D...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-15, 21:04   #290
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
porozmawiam jeszcze z mężem co on myśli, zresztą on ma niesamowity dar uspokajania mnie i ma w sobie tyle optymizmu, że mógłby pół świata obdzielić chyba
dziękuję Ci
prawidłowe podejście

acelinka
a tam zaraz wyrodna

antiopa a może spał? Mój za to tak wywijał, że się go zmierzyć nie dało

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-15, 21:05   #291
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
wogole ogladałam ten filmik ktorejs z was i kurcze tak mysle - moj sie tak nie ruszał bardzo ani tak nie skakał... taki leniwy był.. moze jest cos nie tak ?
filmik jest mój, ale nie stresuj się, ja godzinkę przed walnęłam sobie kawkę
Stary 2011-03-15, 21:05   #292
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość

Nie świruj!! Każde dziecko jest inne! A może to była pora drzemki

Co do Pepco (chyba tak to się pisze) to maja fajne ceny ale nie należy liczyć na super jakość. Moje bodziaki i kaftaniki z tego sklepu bardzo szybko się porozciągały, ale muszę powiedzieć, że parę sztuk body z Cocodrillo też się brzydko rozciągnęło, więc czasami nie ma sensu przepłacać.

Co do listy i jej uaktualniania to z góry mówią, że nie dam rady się tak udzielać aktywnie jak Wy. Same zobaczycie jak to jest jak się ma dzieciątka po prostu brakuje czasu. Tak więc nie skreślajcie mnie od razu

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:10   #293
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FERBY Pokaż wiadomość
dziewczyny jak walczycie z rozstępami?
ja smarowałam się Oliwką dla dzieci -podobno rewelacja ale wczoraj dostałam uczulenia i pojawia sie problem-czy w naszym stanie mozna pić wapno-POMOCY bo się zadrapię ( 7tydzień ciąży )
Pozwolicie, ze napisze Wam jak to było u mnie z rozstępami.
Juz od ok 12 tc smarowałam sie oliwką Bambino, pozniej kupiłam krem na rozstepy Gerbera, i jeszcze miałam te z Babydream. Smarowałam sie codziennie wieczorem. Do 36 tc brzuszek był super gładki (a dodam, ze w pierwszej ciązy przytyłam 25 kg i brzuchol miałam ogromny). W 37 tc zobaczyłam rozstepy na brzuchu. Popękał mi z dnia na dzien. Byłam załamana... pozniej pojawiły sie na piersiach i udach nic nie mogłam zrobic.
Takze w moim przypadku te wszystkie specyfiki nie pomogły.

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
O jaaaaaaaaaaa a my z mamą nie wytrzymałyśmy i kupiłyśmy 4 body i skarpetki dla dzidziusia! Po pierwsze już dłużej nie mogłyśmy sie oprzeć a po drugie w Pepco jest teraz promocja bodziaki za 5 zł. Czytałam trochę na innych forach i bardzo często mamy chwalą właśnie ciuszki z Pepco. Że są tanie i bawełna bardzo dobrej jakości nie rozciąga się w praniu. No to dzidziuś ma już pierwsze ubranka
Popieram
Uwielbiam Pepco. Mój synek ma wiekszosc ciuszków własnie z tego sklepu. Gatunkowo wg mnie są super (choc słyszałam tez negatywne opinie).

Cytat:
heja juz jestem

jestem i czuje sie tak:
widziałam dzidzie bije serduszko i sie rusza to wiem na pewno i jestem przeszczęśliwa

Bardzo dobra wiadomosc.
A co do ginki to naprawde jakas dziwna. Powinna wykonac badanie bo nigdy nie wiadomo czy np. z szyjka macicy wszystko w porzadku. A cisnienie tez obowiązkowe, pomiar wagi.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:23   #294
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ja za całą wizytę płaciłam 200 pln - w tym opis ze zdjęciami oraz CD z filmem.

walcz, walcz! trzymam co do biustu, nie obraź się, ale czy na pewno masz B? bo wiesz, miseczka to różnica między obwodem pod biustem i obwodem w biuście, a B to 15 cm różnicy, byłaś kiedyś u brafitterki? pytam, bo mi się też kiedyś wydawało, że mam 95 D...
o to dużo w takim razie lżej mi na duchu i łatwiej będzie dać te 50 zł więcej

Ok to idę na tą pocztę całodobową oby mnie baba nie zabiła jak zobaczy ile mam do wysłania

Wymianka.
Stary 2011-03-15, 21:31   #295
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
zja mam swój tłuszczyk na brzuchu, ale miałam dzisiaj robione normalnie przez brzuch i wszystko było widać

w Pharmatonie są właśnie od razu kwasy omega
Dziekuje za odpowiedz

Śliczny ten Twoj maluszek i super, ze wszystko w porządku

Cytat:
w ogóle to mam wrażenie ze jestem jedyną osobą która nie miała usg prenatalnego ani genetycznego ani żadnego innego poza tym zwykłym
Ale chyba miałas badana przeziernosć karkowa i obecnosc kości nosowej?

Wg wikipedii to powinno byc oceniane podczas padania USG:
Parametry oceniane w badaniu między 11. a 14. Hbd
  • ocena budowy jaja płodowego:
    • echo płodu
    • stwierdzenie prawidłowej budowy pęcherzyka żółtkowego (do końca 12. Hbd)
    • stwierdzenie prawidłowej budowy owodni i kosmówki
    • kosmówkowatość (liczba kosmówek) w ciąży wielopłodowej
  • ocena czynności serca płodu (FHR)
  • długość ciemieniowo-siedzeniowa (CRL)
  • wymiar dwuciemieniowy główki płodu (BPD)
  • ocena anatomii płodu.
  • przezierności karkowej (NT)
  • oceny obecności i pomiar kości nosowej (NB).

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:36   #296
lewaloff
Rozeznanie

dziś na kolację będą lody
Stary 2011-03-15, 21:43   #297
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
dziś na kolację będą lody
Kusiło mnie strasznie żeby sobie kupić ale bałam się, że będą jeszcze z zeszłego roku (jak to w sklepach na wsi) no a zjadłabym zjadła
Swoją drogą niezła pora jak na kolację

Dominik

Martynka
Stary 2011-03-15, 21:48   #298
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Kusiło mnie strasznie żeby sobie kupić ale bałam się, że będą jeszcze z zeszłego roku (jak to w sklepach na wsi) no a zjadłabym zjadła
Swoją drogą niezła pora jak na kolację
O tej porze lody
To ja idę ogórkiem kiszonym zagryść na dobranoc

Podzielę się z wami spostrzeżeniami, może macie podobne ?
Mój mąż wkońcu jakoś czule się zachowuje, wogóle bardziej się dogadujemy, rozumiemy. Wiadomo fochy fochami, ale o coś się zmieniło na dobre oczywiście . Mam nadzieję że tak zostanie baa bedzie jeszcze lepiej
Jesteśmy chyba tym przypadkiem kiedy ciąża zbliża

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:49   #299
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki za kciuki byłam kiedyś na takiej rozmowie ze "specjalistką - panią doradcą" przy okazji zakupów w triumph'ie - nie wiem kto to brafitterka ale ta kobieta mnie mierzyła i stwierdziła że to idealne 75C. Od tamtej pory wszystkie biustonosze kupowalam z takim oznaczeniem na metce i były zawsze dobre... Potem w ciąży piersi urosły i za nic sie nie mieściły w stanik ale obwód mi sie nie zmienil(mierzyłam centymetrem), w ogole w tamtej ciązy miałam tylko brzuszek - piłeczkę (w tej chyba nie będzie tak dobrze ) Potem jak mialam pokarm no to wiadomo kilka razy dziennie piersi miały różną wielkość, ale miałam biustonosz do karmienia... no a teraz nie wiem czy to na pewno B, mówię tak, bo takie biustonosze (75B na metce) były dobre ogólnie jakby nie patrzeć zrobiły się dwa orzeszki... I moze za duzo o tym mowie ale dziewczyny serio to przeżywam!jak jakas siksa ale może wlaśnie dlatego że mam kłopoty w małżeństwie i przez to bardzo podkopaną pewnośc i wiare w siebie?

a poza tym nie mam mdłosci może już i nie wymiotuję jak spray czy no air ale za to od dłuższego czasu co zjem to wyrzucam z siebie druga stroną to tez chyba nie jestt normalne!!!

co do badań - nie dają one na pewno 100% pewności ale bardzo uspokajają jak sa w porządku. Ja wierzę że wszystkie jak tu jesteśmy będziemy miały zdrowe dzidziusie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 21:58   #300
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
O tej porze lody
To ja idę ogórkiem kiszonym zagryść na dobranoc
smacznego!

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Podzielę się z wami spostrzeżeniami, może macie podobne ? Mój mąż wkońcu jakoś czule się zachowuje, wogóle bardziej się dogadujemy, rozumiemy. Wiadomo fochy fochami, ale o coś się zmieniło na dobre oczywiście . Mam nadzieję że tak zostanie baa bedzie jeszcze lepiej Jesteśmy chyba tym przypadkiem kiedy ciąża zbliża
u mnie było dobrze wcześniej, więc nei obserwuję jakiejś gwałtownej zmiany, ale czuły jest i troskliwy

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
co do badań - nie dają one na pewno 100% pewności ale bardzo uspokajają jak sa w porządku. Ja wierzę że wszystkie jak tu jesteśmy będziemy miały zdrowe dzidziusie
wierzę i ja!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości