![]() |
#271 |
lokalna gwiazda
|
Dot.: Spot PiSu
Wyrak, a dlaczego nie chcesz nic napisać na temat spotu PiS?
Nie znalazłeś odpowiedniego cytatu? Nie wolno ci? Czy wiesz, że Grecja padła z powodu rozdętych na maksa świadczeń socjalnych? Skąd PiS weźmie pieniądze, jeśli obniży podatki, a zwiększy wydatki na wszystko? Dlaczego napisałeś, ze cię żadna partia ni grzeje, ni ziębi, a cały czas za PiSem agitujesz? Ewentualnie jedziesz po innych partiach, co na jedno wychodzi. Czy ty nie łamiesz jakiegoś regulaminu uparcie pisząc nie w temacie wątku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie nic tylko dodrukować pieniędzy ![]() No albo się pomodlić, też praktykowane przez PiS w polskim parmalencie, jak widać nawet (po czasie) zadziałało, takie deszczowe lato teraz mamy: http://www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
lokalna gwiazda
|
O, właśnie, trzeba uważać o co się prosi, bo jeszcze się spełni.
No i teraz wiadomo, kto za powodziami stoi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat jesli przegraja te wybory, to sie beda swietnie mieli. Przegwizdane to ma zwyciezca tych wyborow, a jako, ze sobie PO nawarzylo, to niech sobie wypija. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego, ze PO ma zapedy mocno ograniczajace wolnosc obywateli - rekordowa ilosc podsluchow, proby ograniczenia wolnosci internetu, kary za antyrzadowe hasla i do jasnej ciezkiej ABW u studenta ze strona o Komorze. Dlatego, ze PO, majac bezprecedensowe srodki na rozbudowe infrastruktury, konczy kadnecje w atmosferze skandalu na A2, z nie pobudowanymi drogami i bajzlem na PKP. Itd. itp. Wole po prostu partie, z ktorej jakims procentem postulatow sie zgadzam i nie mam wiekszych problemow, niz ta, ktora teoretycznie ma blizsze mi obietnice, ale w ogole ich nie spelnia, nie rzadzi, tylko sobie spija smietanke. Cytat:
![]() ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Jesteś absolutnym mistrzem wybiórczego czytania/słuchania. Wow, to się nazywa talent. Gratuluję.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
lokalna gwiazda
|
Wyrak, a czemu ludziom z PiSu słowa premier Tusk przez gardło nie przechodzą?
Czy uważasz, że kryzys w USA i rozróby w Londynie spowodowała PO? Czy naprawdę nie znajdujesz słów, które pozwoliłyby ci opisać swoje odczucia w stosunku do spotu PiSu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Idź z czym chcesz, i myśl, że masz rację.
![]() EOT |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#278 |
lokalna gwiazda
|
I co ma rząd PO do regulaminu forum? Jesteś po tych samych tabletkach, co prezes?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() ♥ na wizażu od 2007 ♥ Edytowane przez E f f i Czas edycji: 2016-08-25 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Na Dworcu Głównym w Gdańsku, są napisy
"KACZYŃSKI TO BÓG" "KOCHAM JAROSŁAWA - ALIK" i znak Polski Walczącej. Wyrak przyznaj się że byłeś w trójmieście na wakacjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, ze zamiast odpowiedzi, to raczej dostaniesz takie teksty: Cytat:
Musz, sama wiesz, jakie sa realia zycia w PL, przynajmniej tak wynika z tego co pisalas, ale jak przychodzi do polaczenia sytuacji z tym co robi rzad, to sypiesz takimi tekstami.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Ojesu no nie wierzysz. Następnym razem jak będę jechać SKM do pracy to cyknę fotę
![]() A sypię takimi tekstami bo co pozostaje w najbardziej beznadziejnych sytuacjach? Nawet mi się nie chce mądrze wypowiadać na temat bo co to da. Możemy zrobić to samo co się dzieje aktualnie w Londynie, ja tam jestem za. Obierzmy tylko cel i zwróćmy uwagę na problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Wiecznie niezdecydowana
|
Niektórzy ludzie chyba zbrodniarzy na oczy nie widzieli...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
lokalna gwiazda
|
Effi, nie uważasz, ze czas światowego kryzysu to nie pora na eksperymenty z rządem? Póki co, gospodarka jest na plusie, a Kaczyński co ma do zaoferowania? Pamiętam go mówiącego: Mnie interesuje wladza! I co jeszcze? Wojenka z sąsiadami? Snucie teorii spiskowych? Już teraz Ziobro usiłuje być adwokatem we wlasnej sprawie-pogrążył Leppera i najlepiej osobiscie wyjaśnilby, co się stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
ja glosuje na PO dlatego, ze po prostu nie widze zadnej lepszej altenatywy. co nie znaczy, ze uwazam, ze oni są ok. nie, nie uwazam. ale uwazam, ze PIS jest jeszcze gorszy.( a raczej pan prezes)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Niektórzy ludzie chyba mocno zaniedbali lekcje historii.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Generał Jaruzelski jest postacią bardzo kontrowersyjną. Dla niektórych zbrodniarz, dla innych człowiek, który ocalił Polskę od rozlewu krwi. Nie można tym drugim zarzucać, że nie znają historii, bo nie mają na temat tego człowieka takiego samego zdania jak Ty czy Wyrak.
Mnie jest osobiście żal już tego starego schorowanego człowieka, pod którego domem rok w rok zwykle gówniażeria nie pamiętająca komuny wykrzykuje obraźliwe hasła. Nawet Jan Paweł II z Jaruzelskim rozmawiał i mu nie ubliżał, jak to niektórzy potrafią z umiłowaniem. Dla mnie jest to człowiek, który znalazł się w takiej sytuacji politycznej, w jakiej się znalazł. Dokonywał wyborów obarczonych sporymi konsekwencjami i sporo można mu na pewno zarzucić. Ale zbrodniarzem bym go nie nazwała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |
Wiecznie niezdecydowana
|
Niektórzy chyba o nic się nie pytają rodziców, ani dziadków.*
*jeżeli mamy się licytować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
Ja pytałam i jakoś niebezpiecznie blisko mi do zdania Wyraka w kwestii Jaruzela.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Wiecznie niezdecydowana
|
U mnie nie. Tym bardziej nie będę się zagłebiać w kwestii pana Jaruzelskiego, gdyż jestem zdania, że kto nie żył w tych czasach, to tak naprawdę g*wno o tym wie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
No jak to co, przecież to największy sukces PO! Wmówienie "młodym światłym wykształconym" , że popieranie PiS jest obciachem, jest "większym złem", bo przecież na ową partię głosują wyłącznie paranoiczne mohery ze słomą w butach, bezustannie i nienawistnie postrzykujące jadem, więc z czym do ludzi
![]()
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Zakładam, że moi rodzice i dziadkowie mają prawo do swojego zdania, bo żyli.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Wiecznie niezdecydowana
|
Nie zrozumiałaś mnie. Przeczytaj jeszcze raz mą wypowiedź, bo tłumaczyć oczywistych rzeczy szczerze nie chce mi się.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... a niektorzy bywaja na ul Ikara i czasem jednego zbrodniarza maja szanse ocenic na oczy. Cytat:
![]() Tak w ogole, to teraz retoryka PO na tym sie opiera Ostatnio mial do zaoferowania obniazanie podatkow i ciecie wydatkow, natomiast PO od czterech lat oferuje rozdete wydatki i podnoszenie podatkow ![]() ![]() Komunistyczny zbrodniarz, strzelajacy do wlasnych obywateli, zarzadzany z Kremla i utrzymujacy kraj w zaleznosci od Sowietow jest "bardzo kontrowersyjny", a wojskowy, ktory odpowiada na wyrok sadu najwyzszego i parlamentarna uchwale, jest juz be ![]() Prosze tego nie odbierac jako wyraz poparcia dla Pinocheta, ale to cytowane wyzej to jaja i tyle ![]() Cytat:
Junta ratowala sobie dupsko, a tu wyskakuja z "ratowanie od rozlewu krwi". Zenujace Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Uwielbiam argument - stary schorowany. To samo bylo mowione o Humerze chocby - takie kanalie nagle staja sie biednymi staruszkami ![]() Cytat:
![]() To juz nie wspominajac o tym, ze Ty akurat wiesz, kto kiedy zyl.
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze i jest zbrodniarzem, ja oceniac nie bede, natomiast nie rozumiem teraz, po tylu latach checi zemsty, wsadzenia go za kratki czy buk wie czego, kiedy staruszek ledwo juz po ziemi chodzi, co to da? Edytowane przez yoona Czas edycji: 2011-08-09 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Abstrahując od tego czy jest czy nie-a czemu łapie się stareńkich zbrodniarzy wojennych z Jugosławi, czemu przez lata polowało się na hilterowców?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | ||
Wiecznie niezdecydowana
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem wlaśnie, i tego nie rozumiem. bo o ile rozumiem sądzenie 50 czy 60 paro latka, to wtrącanie do więzienie faceta po 80 który już ledwo zipie i najpewniej zarz umrze to nie wiem czemu ma służyć, chyba tylko lepszemu samopoczuciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Sprawiedliwości. Chodzi o to, żeby sąd stwierdził winny czy nie winny, bo niektóre zbrodnie nie ulegają przedawnieniu i choćby nawet takiego staruszka mieli do więzienia nie wsadzić, bo zdrowie na to nie pozwoli, to będzie prawnie stwierdzone-winny tej i tej zbrodni.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.