Spot PiSu - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-08, 14:11   #271
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: Spot PiSu

Wyrak, a dlaczego nie chcesz nic napisać na temat spotu PiS?
Nie znalazłeś odpowiedniego cytatu?
Nie wolno ci?
Czy wiesz, że Grecja padła z powodu rozdętych na maksa świadczeń socjalnych?
Skąd PiS weźmie pieniądze, jeśli obniży podatki, a zwiększy wydatki na wszystko?
Dlaczego napisałeś, ze cię żadna partia ni grzeje, ni ziębi, a cały czas za PiSem agitujesz? Ewentualnie jedziesz po innych partiach, co na jedno wychodzi.
Czy ty nie łamiesz jakiegoś regulaminu uparcie pisząc nie w temacie wątku?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 17:04   #272
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Skąd PiS weźmie pieniądze, jeśli obniży podatki, a zwiększy wydatki na wszystko?
To jest właśnie takie myślenie - chcemy jeździć po dobrych drogach, leczyć się w dobrych szpitalach u dobrych specjalistów, kształcić na dobrych uczelniach, mieć zadbane wsie i miasta i tak dalej - a podatki najlepiej płacić jak najniższe, albo żadne.

Normalnie nic tylko dodrukować pieniędzy
No albo się pomodlić, też praktykowane przez PiS w polskim parmalencie, jak widać nawet (po czasie) zadziałało, takie deszczowe lato teraz mamy:
http://www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 19:55   #273
I am Rock
lokalna gwiazda

O, właśnie, trzeba uważać o co się prosi, bo jeszcze się spełni.
No i teraz wiadomo, kto za powodziami stoi.
Stary 2011-08-08, 20:10   #274
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Nie wiem jakie ma znaczenie ale wiem, że piał o zaletach Gierka (a taki przecież antykomunista) żeby podlizać się elektoratowi SLD -
A niech sobie pieje - jego poglady, jego brocha. Dla mnie jeden i drugi czerwony kacyk, tyle, ze Jaruzelski to po prostu zbrodniarz, a Gierek tylko oberkacykiem. Co w zwiazku z tym ?

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Przegrają te wybory i wejdą na równię pochyłą.
Akurat jesli przegraja te wybory, to sie beda swietnie mieli. Przegwizdane to ma zwyciezca tych wyborow, a jako, ze sobie PO nawarzylo, to niech sobie wypija.

Cytat:
Napisane przez southie Pokaż wiadomość
Tu już tak głupio dowaliłeś, że nawet mi się komentować tego nie chce, jeżeli ktoś tak wcześniej napisał to jego sprawa, mnie w to nie mieszaj.
Pytam sie tylko.

Cytat:
Napisane przez southie Pokaż wiadomość
Nie będe już z Tobą polemizować, bo jesteś hipokrytą, który oskarża wszystkich o "ciupanie"(tak to szło?) na PiS i Kaczyńskiego, a leci Ci piana jak zobaczysz gdzieś wypowiedź o PO, jeżeli Ty tego nie widzisz no to cóż żyj w swoim świecie iluzji.
Co Ty (wy?) macie z ta piana? Rzad PO-PSL to partacze, co sie da obiektywnie stwierdzic, nie trzeba do tego zadnych emocji wkladac min. dlatego, ze po zestawieniu faktow jest wszystko czarno na bialym

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Wyrak, a czy ludzie nie mają zwyczajnie prawa czuć niechęci do danej osoby i nie musieć przy tym sypać cytatami i wydarzeniami na forum byle tylko udowodnić tę niechęć? Nikt się przed Tobą nie musi tłumaczyć ze swoich opinii, a Twoje zacne wypowiedzi i tak nie wpłyną na zwiększenie poparcia dla jedynej, w Twojej opinii, słusznej partii. Głosuj sobie na kogo chcesz i my zrobimy to samo, a wyniki wyborów pokażą jakie są sympatie. I tyle.
Nie no, mozesz, mnie zastanawia dlaczego. Uwazam, ze z dwojki PO - PiS to ludzie PO sieja nienawisc i agresje, na co podalem cytaty. Jesli sobie uwazasz ot tak po prostu, ze PiS = nienawisc, to oczywiscie Twoje prawo; tylko choc nie ozdabiaj tego tekstami o jedynej slusznej partii (co gorsza, slabsze umysly jak widze w to wierza, jak mi sie kaza tlumaczyc z wypowiedzi Kaczynskiego ); bo ja uwazam, ze PO mowi chamskim i agresywnym jezykiem nie dlatego, ze tamta czy siamta partia jest sluszna czy nie, tylko dlatego, ze faktycznie mowi - na co istnieje masa przykladow.

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
O jakim niczym innym?
O Kutzie mi się nie chce szukać, nie dodawaj sobie i nie pochlebiaj.
W swietle naszej rozmowy pojde jednak z wszystkim innym

Cytat:
Dlaczego napisałeś, ze cię żadna partia ni grzeje, ni ziębi, a cały czas za PiSem agitujesz? Ewentualnie jedziesz po innych partiach, co na jedno wychodzi.
Dlatego, ze wole partie, ktora obniza podatki i wydatki - jak PiS, niz partie, za ktorej rozdecie wydatkowe jest ogromne i do tego podwyzsza podatki jak PO.

Dlatego, ze PO ma zapedy mocno ograniczajace wolnosc obywateli - rekordowa ilosc podsluchow, proby ograniczenia wolnosci internetu, kary za antyrzadowe hasla i do jasnej ciezkiej ABW u studenta ze strona o Komorze.

Dlatego, ze PO, majac bezprecedensowe srodki na rozbudowe infrastruktury, konczy kadnecje w atmosferze skandalu na A2, z nie pobudowanymi drogami i bajzlem na PKP.

Itd. itp. Wole po prostu partie, z ktorej jakims procentem postulatow sie zgadzam i nie mam wiekszych problemow, niz ta, ktora teoretycznie ma blizsze mi obietnice, ale w ogole ich nie spelnia, nie rzadzi, tylko sobie spija smietanke.

Cytat:
Czy ty nie łamiesz jakiegoś regulaminu uparcie pisząc nie w temacie wątku?
Nie no, ciagaty jak rzad PO normalnie Jak mandaty po 500zl za okrzyki antyPO

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 20:18   #275
Linaewen
Zakorzenienie

Jesteś absolutnym mistrzem wybiórczego czytania/słuchania. Wow, to się nazywa talent. Gratuluję.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 20:22   #276
I am Rock
lokalna gwiazda

Wyrak, a czemu ludziom z PiSu słowa premier Tusk przez gardło nie przechodzą?
Czy uważasz, że kryzys w USA i rozróby w Londynie spowodowała PO?
Czy naprawdę nie znajdujesz słów, które pozwoliłyby ci opisać swoje odczucia w stosunku do spotu PiSu?
Stary 2011-08-08, 20:22   #277
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
W swietle naszej rozmowy pojde jednak z wszystkim innym
Idź z czym chcesz, i myśl, że masz rację.
EOT
Stary 2011-08-08, 20:26   #278
I am Rock
lokalna gwiazda

I co ma rząd PO do regulaminu forum? Jesteś po tych samych tabletkach, co prezes?
Stary 2011-08-08, 21:23   #279
E f f i
Raczkowanie

♥ na wizażu od 2007 ♥

Edytowane przez E f f i
Czas edycji: 2016-08-25 o 16:12
E f f i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 22:53   #280
muszynianka
Zakorzenienie

Na Dworcu Głównym w Gdańsku, są napisy
"KACZYŃSKI TO BÓG"
"KOCHAM JAROSŁAWA - ALIK"
i znak Polski Walczącej. Wyrak przyznaj się że byłeś w trójmieście na wakacjach
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 22:59   #281
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E f f i Pokaż wiadomość
Zrobię offa trochę, ale co mi tam Chcę spytać osoby, które są za PO: dlaczego PO to partia, której ufacie i na nią głosujecie?
W moim środowisku trafiam na osoby, które są za PO tylko dlatego żeby do władzy nie doszedł Kaczyński, wybaczcie, ale dla mnie to słaby argument. I najgorsze, że gdy chcę się jednak dowiedzieć od tych osób czy mają jakąś wiedzę w dziedzinie polityki, czy znają programy choć tej wybranej partii okazuje się, że nie. Nie wiem jak Was, ale mnie takie coś rusza. Ludzie nie mający zupełnie pojęcia o sytuacji politycznej w Polsce idą, głosują i nawet nie wiedzą na co i to tylko dlatego, żeby komuś utrudnić dojście do władzy. Choć żeby nie było, że spotykam tylko ograniczonych ludzi() to powiem, że spotykam i tych z PO, którzy wiedzą co mówią, znają świat polityki i założenia ich partii, i bardzo ich szanuje, jednak moim zdaniem na teorii PO skończyło. Ja przyznam, że po ich obietnicach wyborczych byłam entuzjastycznie nastawiona do ich rządów, jednak dziś mogę stwierdzić, że mnie zawiedli. Dlatego chcę poznać zdanie ludzi bardziej obeznanych w dziedzinie polityki i dowiedzieć się dlaczego głosują dalej na PO, mimo że spełnianie obietnic wyborczych to nie jest ich najmocniejsza strona. (Wiecie może dam im jeszcze szanse w tych wyborach)
Mam w sumie podobne odczucia - ze jakos nikt nie potrafi podac zadnych konkretow, dlaczego glosuja akurat na PO

Tyle, ze zamiast odpowiedzi, to raczej dostaniesz takie teksty:

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Na Dworcu Głównym w Gdańsku, są napisy
"KACZYŃSKI TO BÓG"
"KOCHAM JAROSŁAWA - ALIK"
i znak Polski Walczącej. Wyrak przyznaj się że byłeś w trójmieście na wakacjach

Musz
, sama wiesz, jakie sa realia zycia w PL, przynajmniej tak wynika z tego co pisalas, ale jak przychodzi do polaczenia sytuacji z tym co robi rzad, to sypiesz takimi tekstami.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2011-08-08, 23:13   #282
muszynianka
Zakorzenienie

Ojesu no nie wierzysz. Następnym razem jak będę jechać SKM do pracy to cyknę fotę

A sypię takimi tekstami bo co pozostaje w najbardziej beznadziejnych sytuacjach? Nawet mi się nie chce mądrze wypowiadać na temat bo co to da.
Możemy zrobić to samo co się dzieje aktualnie w Londynie, ja tam jestem za. Obierzmy tylko cel i zwróćmy uwagę na problem
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 07:14   #283
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Jaruzelski to po prostu zbrodniarz
Niektórzy ludzie chyba zbrodniarzy na oczy nie widzieli...
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 07:31   #284
I am Rock
lokalna gwiazda

Effi, nie uważasz, ze czas światowego kryzysu to nie pora na eksperymenty z rządem? Póki co, gospodarka jest na plusie, a Kaczyński co ma do zaoferowania? Pamiętam go mówiącego: Mnie interesuje wladza! I co jeszcze? Wojenka z sąsiadami? Snucie teorii spiskowych? Już teraz Ziobro usiłuje być adwokatem we wlasnej sprawie-pogrążył Leppera i najlepiej osobiscie wyjaśnilby, co się stało.
Stary 2011-08-09, 16:40   #285
yoona
Zakorzenienie

ja glosuje na PO dlatego, ze po prostu nie widze zadnej lepszej altenatywy. co nie znaczy, ze uwazam, ze oni są ok. nie, nie uwazam. ale uwazam, ze PIS jest jeszcze gorszy.( a raczej pan prezes)

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 16:55   #286
kasiaen1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość

Niektórzy ludzie chyba mocno zaniedbali lekcje historii..
Stary 2011-08-09, 17:05   #287
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
Generał Jaruzelski jest postacią bardzo kontrowersyjną. Dla niektórych zbrodniarz, dla innych człowiek, który ocalił Polskę od rozlewu krwi. Nie można tym drugim zarzucać, że nie znają historii, bo nie mają na temat tego człowieka takiego samego zdania jak Ty czy Wyrak.

Mnie jest osobiście żal już tego starego schorowanego człowieka, pod którego domem rok w rok zwykle gówniażeria nie pamiętająca komuny wykrzykuje obraźliwe hasła. Nawet Jan Paweł II z Jaruzelskim rozmawiał i mu nie ubliżał, jak to niektórzy potrafią z umiłowaniem.

Dla mnie jest to człowiek, który znalazł się w takiej sytuacji politycznej, w jakiej się znalazł. Dokonywał wyborów obarczonych sporymi konsekwencjami i sporo można mu na pewno zarzucić. Ale zbrodniarzem bym go nie nazwała.
Stary 2011-08-09, 17:05   #288
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
Niektórzy chyba o nic się nie pytają rodziców, ani dziadków.*

*jeżeli mamy się licytować.
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Stary 2011-08-09, 17:17   #289
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy chyba o nic się nie pytają rodziców, ani dziadków.*

*jeżeli mamy się licytować.
Ja pytałam i jakoś niebezpiecznie blisko mi do zdania Wyraka w kwestii Jaruzela.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-09, 17:33   #290
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja pytałam i jakoś niebezpiecznie blisko mi do zdania Wyraka w kwestii Jaruzela.
U mnie nie. Tym bardziej nie będę się zagłebiać w kwestii pana Jaruzelskiego, gdyż jestem zdania, że kto nie żył w tych czasach, to tak naprawdę g*wno o tym wie.

Stary 2011-08-09, 17:38   #291
malagaw
Zakorzenienie

Cytat:
chcialbym wreszcie od kogos uslyszec co jest powodem tego poparcia,
No jak to co, przecież to największy sukces PO! Wmówienie "młodym światłym wykształconym" , że popieranie PiS jest obciachem, jest "większym złem", bo przecież na ową partię głosują wyłącznie paranoiczne mohery ze słomą w butach, bezustannie i nienawistnie postrzykujące jadem, więc z czym do ludzi
Stary 2011-08-09, 17:43   #292
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagaw Pokaż wiadomość
No jak to co, przecież to największy sukces PO! Wmówienie "młodym światłym wykształconym" , że popieranie PiS jest obciachem, jest "większym złem", bo przecież na ową partię głosują wyłącznie paranoiczne mohery ze słomą w butach, bezustannie i nienawistnie postrzykujące jadem, więc z czym do ludzi
Tak, jasne, bo wszyscy poza wyborcami PiSu to kompletni idioci, którzy sami nie potrafią ocenić wywodów prezesa i jego wiernych poddanych, to tylko "media im wmówiły"
Stary 2011-08-09, 17:44   #293
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie. Tym bardziej nie będę się zagłebiać w kwestii pana Jaruzelskiego, gdyż jestem zdania, że kto nie żył w tych czasach, to tak naprawdę g*wno o tym wie.
Zakładam, że moi rodzice i dziadkowie mają prawo do swojego zdania, bo żyli.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-09, 17:45   #294
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Zakładam, że moi rodzice i dziadkowie mają prawo do swojego zdania, bo żyli.
Nie zrozumiałaś mnie. Przeczytaj jeszcze raz mą wypowiedź, bo tłumaczyć oczywistych rzeczy szczerze nie chce mi się.

Stary 2011-08-09, 18:34   #295
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Możemy zrobić to samo co się dzieje aktualnie w Londynie, ja tam jestem za. Obierzmy tylko cel i zwróćmy uwagę na problem
Znaczy sie... sklepy chcesz kroic ?

Cytat:
... a niektorzy bywaja na ul Ikara i czasem jednego zbrodniarza maja szanse ocenic na oczy.

Cytat:
Effi, nie uważasz, ze czas światowego kryzysu to nie pora na eksperymenty z rządem?
Nie no, pewnie, lepiej zostawic rzad, ktory nas zadluza na potege, co stalo sie przyczyna problemow gospodarczych Grecji, Irlandii, Hiszpanii, Portugalii

Tak w ogole, to teraz retoryka PO na tym sie opiera

Cytat:
a Kaczyński co ma do zaoferowania?
Ostatnio mial do zaoferowania obniazanie podatkow i ciecie wydatkow, natomiast PO od czterech lat oferuje rozdete wydatki i podnoszenie podatkow

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Generał Jaruzelski jest postacią bardzo kontrowersyjną.
Ta co sie kilka dni temu pyszczyla na Pinocheta.

Komunistyczny zbrodniarz, strzelajacy do wlasnych obywateli, zarzadzany z Kremla i utrzymujacy kraj w zaleznosci od Sowietow jest "bardzo kontrowersyjny", a wojskowy, ktory odpowiada na wyrok sadu najwyzszego i parlamentarna uchwale, jest juz be

Prosze tego nie odbierac jako wyraz poparcia dla Pinocheta, ale to cytowane wyzej to jaja i tyle

Cytat:
Dla niektórych zbrodniarz, dla innych człowiek, który ocalił Polskę od rozlewu krwi. Nie można tym drugim zarzucać, że nie znają historii,
Szczegolnie wytrwale ratowal w Grudniu 1970 i w stanie wojennym - ktory byl zlamaniem nawet koslawego prawa PRLu.

Junta ratowala sobie dupsko, a tu wyskakuja z "ratowanie od rozlewu krwi". Zenujace

Cytat:
bo nie mają na temat tego człowieka takiego samego zdania jak Ty czy Wyrak.
Tylko na tyle Cie stac - jak papuga "Wyrak, Wyrak"

Cytat:
Mnie jest osobiście żal już tego starego schorowanego człowieka, pod którego domem rok w rok zwykle gówniażeria nie pamiętająca komuny wykrzykuje obraźliwe hasła.
Twoja wiedza nt. tego, kto tam chodzi, jest najwyrazniej zerowa.

Uwielbiam argument - stary schorowany. To samo bylo mowione o Humerze chocby - takie kanalie nagle staja sie biednymi staruszkami

Cytat:
Twoje zalozenie jest calkowicie absurdalne - o Stalinie i Hitlerze nie powiesz, ze byli zbrodniarzami, bo wowczas nie zylas ?

To juz nie wspominajac o tym, ze Ty akurat wiesz, kto kiedy zyl.

Stary 2011-08-09, 18:38   #296
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Generał Jaruzelski jest postacią bardzo kontrowersyjną. Dla niektórych zbrodniarz, dla innych człowiek, który ocalił Polskę od rozlewu krwi. Nie można tym drugim zarzucać, że nie znają historii, bo nie mają na temat tego człowieka takiego samego zdania jak Ty czy Wyrak.

Mnie jest osobiście żal już tego starego schorowanego człowieka, pod którego domem rok w rok zwykle gówniażeria nie pamiętająca komuny wykrzykuje obraźliwe hasła. Nawet Jan Paweł II z Jaruzelskim rozmawiał i mu nie ubliżał, jak to niektórzy potrafią z umiłowaniem.

Dla mnie jest to człowiek, który znalazł się w takiej sytuacji politycznej, w jakiej się znalazł. Dokonywał wyborów obarczonych sporymi konsekwencjami i sporo można mu na pewno zarzucić. Ale zbrodniarzem bym go nie nazwała.

moze i jest zbrodniarzem, ja oceniac nie bede, natomiast nie rozumiem teraz, po tylu latach checi zemsty, wsadzenia go za kratki czy buk wie czego, kiedy staruszek ledwo juz po ziemi chodzi, co to da?

Blogowy świat

Edytowane przez yoona
Czas edycji: 2011-08-09 o 18:42
Stary 2011-08-09, 18:52   #297
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość

moze i jest zbrodniarzem, ja oceniac nie bede, natomiast nie rozumiem teraz, po tylu latach checi zemsty, wsadzenia go za kratki czy buk wie czego, kiedy staruszek ledwo juz po ziemi chodzi, co to da?
Abstrahując od tego czy jest czy nie-a czemu łapie się stareńkich zbrodniarzy wojennych z Jugosławi, czemu przez lata polowało się na hilterowców?
Stary 2011-08-09, 18:54   #298
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Twoje zalozenie jest calkowicie absurdalne - o Stalinie i Hitlerze nie powiesz, ze byli zbrodniarzami, bo wowczas nie zylas ?
powiem tyle-jesteś śmieszny/śmieszna. Porównujesz Stalina, Hitlera do Jaruzelskiego? Gratuluję wiedzy

Stary 2011-08-09, 18:58   #299
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Abstrahując od tego czy jest czy nie-a czemu łapie się stareńkich zbrodniarzy wojennych z Jugosławi, czemu przez lata polowało się na hilterowców?
no nie wiem wlaśnie, i tego nie rozumiem. bo o ile rozumiem sądzenie 50 czy 60 paro latka, to wtrącanie do więzienie faceta po 80 który już ledwo zipie i najpewniej zarz umrze to nie wiem czemu ma służyć, chyba tylko lepszemu samopoczuciu.

Blogowy świat

Stary 2011-08-09, 19:00   #300
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
no nie wiem wlaśnie, i tego nie rozumiem. bo o ile rozumiem sądzenie 50 czy 60 paro latka, to wtrącanie do więzienie faceta po 80 który już ledwo zipie i najpewniej zarz umrze to nie wiem czemu ma służyć, chyba tylko lepszemu samopoczuciu.
Sprawiedliwości. Chodzi o to, żeby sąd stwierdził winny czy nie winny, bo niektóre zbrodnie nie ulegają przedawnieniu i choćby nawet takiego staruszka mieli do więzienia nie wsadzić, bo zdrowie na to nie pozwoli, to będzie prawnie stwierdzone-winny tej i tej zbrodni.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości