|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Zanka dlatego Filip wygląda zdrowo i ma fajny kolor cery. A mój to wygląda jak dziecko, które rodzice głodzą i które słońca nie widziało... Ale to dlatego, że cerę ma po tacie-blady i podkrążone oczy.
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#273 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedź..Jestem w takim stanie, że aż się poryczałam ze wzruszenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem sama..tzn jest siostra w pobliżu, młodsza, trochę mi pomaga ale boi się Radka więc z nim mi nie pomoże.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
Pozwolę się wtrącić, moja Ala miała taka wysypkę bodajże w 5tyg. kiedy spała, była spokojna krostki był w kolorze skóry, kiedy płakała denerwowała się czerwieniły sie i robiły bardzo widoczne, takie jak na zdjęciu, które wstawiłas. Jesli występują one na całej buźce, główce, na uszkach jest to łojotokowe zapalenie skóry i wystarczy przemywac przegotowaną wodą w miare możliwości często, lub nadmanganianem potasu. Nam wystarczyła sama woda, po ok tygodniu wszytsko znikneło. Mam wspaniała położną środowiskową, która to zdiagnozowała, obyło się bez interwencji lekarza. Jednak nie uważam się za specjalistke, każdy przypadek może byc inny. |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Aż się boję z Radkiem wyjść na spacer, nie chce żeby się rozwrzeszczał....
Mi położna i pediatra powiedziały, żeby dziecku ubierać jedną warstwę więcej niż sobie... Dziewczyny a co z tymi kupkami? rzadkie, i jak bączki puszcza to trochę kupki wypłynie. żółto-zielona z kawałeczkami, normalne? Kiedy kupka się zmieni? |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tą kupka to normalne. Jak karmisz piersia kupki mogą być różne, czasem nawet z domieszką zielonego. U nas też czasem takowa występuje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zadomowienie
|
ja troche lepiej sie poczulam
nakarmilam malego i cyca mi oproznil zazylam konska dawke apapu i goraczka sie zbila skoro lepiej sie poczulam to zabralam sie za porzadkowanie i mycie pralni - do tej pory sluzacej jako magazyn pudelek ![]() tz mnie uslyszal i przegonil, kazal sie polozyc - a mnie sie nudzi w lozku ![]() nerola - dziekuje za rady ![]()
#278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-08-25 o 17:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zadomowienie
|
nie pisalam ze wczoraj mielismy pierwsza, poza szpitalna wizyte u pediatry
maly byl bardzo grzeczny, caly czas patrzyl w okno nie pisnal nawet przy rozebraniu do zwazenia i samym wazeniu doktorka obejrzala go dokladnie i nie miala zastrzezen ![]() mamy se zglosic ok 5tyg w celu pobrania krwi na badania kontrolnei jak bedzie ok, maly bedzie szczepiony w 6tyg no i mam sie zdecydowac czy doszczepiac na pneumo i meiningokoki
#280 |
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie o dietę przy karmieniu piersią czy można jeść:
- szynkę surową wędzoną - łososia surowego wędzonego - sery pleśniowe - sery na mleku niepasteryzowanym w szpitalu położna od laktacji mówiła że jak dziecko skończy miesiąc można pić lampkę wina oczywiście po karmieniu, czy któraś z Was słyszała taka opinię? z góry dziękuję za odpowiedź (ale mam chcice na to wszystko co wyżej napisałam mniam mniam) |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
witam wszystkie niemialam jak dac znac bo jak na zlosc na porodowce zepsol mi sie telefon
![]() KORMELKA JEST JUZ Z NAMI URODZILA SIE 23.08 O 16.05 2800G 52 CM JEST BOSKA ![]() GRTULACJE DLA bRUMKA I DAKARO NARAZIE TYLE ZOBACZYLAM JAK BEDE MIALA WIECEJ CZASU TO OPISZE CO I JAK I WAS NADROBIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Tak na szybkko napisze ze urodzilam sama jak o 7 odeszly pojechalismy do szpitala a tam szyjka cala zero rozwarcia a wod niema wiec pod kroplowke i lezenie od godziny 10 do porodu czyli do 16 niemoglam wstac z lozka zabronily mi bo niby jakies ryyzko istnialo bo glowka wysoko moje parte trwaly 20 min i po nich zaczal sie armagedon lozysko bylo calkowicie przyklejone do macicy wiec wyciagalli recznie potem lyczekowali trwalo do ok godziny myslalm ze umre mam 9 szwow cala szyjka macicy mi pekla ale ogolnie moge rodzic drugi raz,bo warto dla tegogo malego baka ,caly tatus moje ma tylko uszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Staram się lekko ją ubierać, jak gorąco i zero wiatru to rampers, jak chłodniej to sam pajac. Zależy... Teściowa i tak zawsze że jej zimno ![]() Nawet teraz w domu jest w bodach z długim i skarpetkach i ta gada czy nie za zimno. ehhh..ostatni raz słyszę to z jej ust, następnym razem nie będę się patyczkować. NATKA Ty masz elastyczną chustę: jakiej firmy? jak Ci idzie z wiązaniem? bo tak myślę, że chyba jednak zdecyduję się na elastyczną póki nie mam wprawy,a jak spodoba nam się chustowanie i Sara urośnie to zakupię tkaną. Oczywiście za nami wieczorny atak ryku. Wieczorami tak mnie umorduje że potem padam po jej kąpieli i myślę o spaniu, nie mam siły nic przy sobie zrobić. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
wrzucilam zdjecie Nelki w klubie
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jedną warstwę więcej, ale pamiętajcie, ze człowiek w takie dni jak dziś (przynajmniej u mnie, to by skóre z siebie zdjął), przykrycie to też warstwa. Moja nawet śpi w samym bodziaku + kocyk ![]() Ja Agate ubieram mniej więcej tak jak siebie. Jak mi zaczyna byc chłodno po ramionach to zakładam długi rękaw. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i gratulacje ![]() Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-08-25 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mysle,ze potrzebuje twojej bliskosci, czuje ze jestes smutna bo maz wyjechal. A dzieci maja tak,ze jak tobie ejst zle to tak naprawde on chce do ciebie a ty bys chciala odpoczynku... ja tak mialam kiedy goraczkowalam i mialam drgawki. emilie chciala do mnie a ja jej nawet piersi nie umialam utrzymac... on Cie w ten sposob wspiera !! Cytat:
Spróbuj innej pozycji. Mnie też czasem bolały na poczatku, teraz niee Cytat:
![]() wiec normalne. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Kochane, ja tak na szybko daję znać - jest dobrze!
Jutro opiszę całą sytuację, bo mały nie daje mi siedzieć na kompie ... dziękuję za Wasze kciuki - przydały się! i cieszę się, że postanowiłam dać mu tą ostatnią szansę. EDITKO GRATULUJĘ BARDZO BARDZO !
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() młody po kapieli, ale wciąż by przy mnie siedział. moja kolezanka (matka 2 dzieci) powiedziała, że tak bedzie do mniej więcej 3 miesiąca życia. tylko mama i koniec. ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Editko ogromne gratulacje!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypoć się do końca i daj bakteriom uciec ! Spróbuj odciągać kiedy wuczyjesz gulki ok 40ml - mnie pomogło. Laktacja mi sie unormowała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja w końcu zdecydowałam się na ubranko na chrzest.. http://allegro.pl/show_item.php?item=1738885348 Cena zabójcza, ale teściowa powiedziała że Emilie ma wyglądać jak królewna i cena nie gra roli,więc wybrałyśmy ten komplecik ![]() Agulaabar dziękuje za link ![]() Zanka za 7 tydzień Leny ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az mi ciary przeszły !! jestem szczęśliwa razem z Tobą !! ![]() Ubieranie - Ja sama nie wiedziałam jak ubierać mała, bałam się że za ciepło albo za zimno...no i co chwile " nie jest jej za zimno?" ![]() Na spacer jak wieje czapeczka, choć wolę patent pieluchy na uszko, bo mała strasznie się poci na szyi no i nie podoba mi się w czapce ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak coś ,to dzwoń ![]() Jak sie cieszę,ze spadłą gorączka!!! Do wyra marsz wygrzewć się i odpoczywać a nie do roboty ![]() Cytat:
W końcu jest ![]() Cytat:
![]() Super,fajnie,bosko,cudown ie,wspaniale!!! ![]() Życzę powodzenia a mężusiowi przesyłam więcej oleju do główki ![]() Jak sie cieszę!!! Cytat:
Taaa...?Unormowała?To wspaniale ![]() Mi dziś ciary przeszły jak usłyszałam stękanie Dawidka Kolinki ![]() Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-08-25 o 20:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Editko gratulacje ![]() mała dziś miała bodziaka bez rękawków i to wszystko i lekarka powiedziała, że dobrze jest ubrana, bo widuje dzieci przy takim upale w długich rękawach, długich spodniach i skarpetkach, czapka na uszy plus kocyk ![]()
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-08-25 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam ffirmy ByKay POLECAM jest rewelacyjna ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.