|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Targowiskowe ploteczki part II
Cytat:
![]() no mam mam |
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;29605929]Ja bym dała do jakiegoś "kontenera" dla biednych
spakowałam cały wór właśnie na ten cel, 1 rzecz od tej dziewczyny zostawię sobie bo dobra i mi się podoba a resztę rozdam już mam chętną |
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie mam takie, niezwiązane z tematem i być może trochę głupie...
![]() Są jakieś ograniczenia co do ilości znaków w poście? Bo zostawiłam sobie tylko jednego posta w książkowym na dokładkę i tak dokładam, dokładam, a nie wiem czy mi nagle miejsca nie braknie
|
|
|
|
#275 | |
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
, a info jest po próbie zapisania zmiany dopiero .Może próbuj co jakis czas zapisać i potem od nowa, żby nie marnować czasu i pracy
|
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;29605929]Ja bym dała do jakiegoś "kontenera" dla biednych
Kontenery to bujda - rzeczy z nich trafiają do sortowni odzieży używanej, a nie dla potrzebujących; to już nie są kontenery PCK. Lepiej zanieść w konkretne miejsce - w internecie można znaleźć adresy punktów, w których taką odzież się przyjmuje, a w ogóle najlepiej oddać je konkretnej, potrzebującej osobie. |
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
witki mi opadły - znalazłam wizażankę która w tym miesiącu założyła już 3 wątek
|
|
|
|
#280 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
jeden wish - można wybaczyć
|
|
|
|
#283 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
ale wymiana już dziś była TRZECIA
|
|
#285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Raczej nie mam komu zanosić, po prostu jak czegoś się nie nosi, to ja czy mama wrzucamy do kontenera... Czasem są to np 2 rzeczy, wcześniej przy większych porządkach znalazło się więcej. Wierzyłam, że to dla biednych . A skąd masz te informacje?
|
|
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie nawet w klatce jak ogłoszenia były z PCK o zbiórce odzieży, było napisane, że nadwyżki odzieży zostaną odsprzedane do sortowni. istnieje coś takiego jak nadwyżka odzieży?;o
|
|
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 69 pkt / 100% pozyt.
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;29627194]
![]() ![]() Raczej nie mam komu zanosić, po prostu jak czegoś się nie nosi, to ja czy mama wrzucamy do kontenera... Czasem są to np 2 rzeczy, wcześniej przy większych porządkach znalazło się więcej. Wierzyłam, że to dla biednych . A skąd masz te informacje?[/QUOTE]Kiedyś był o tym program, chyba nawet w Uwadze
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Raczej nie mam komu zanosić, po prostu jak czegoś się nie nosi, to ja czy mama wrzucamy do kontenera... Czasem są to np 2 rzeczy, wcześniej przy większych porządkach znalazło się więcej. Wierzyłam, że to dla biednych . A skąd masz te informacje?[/QUOTE]U mnie w miejscowowsci otworzyli wielki ciucholand a wlascicielem jego jest wlasciciel firmy Wtorpol, do ktorej laduja wlasnie ciuchy z konteneru
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Raczej nie mam komu zanosić, po prostu jak czegoś się nie nosi, to ja czy mama wrzucamy do kontenera... Czasem są to np 2 rzeczy, wcześniej przy większych porządkach znalazło się więcej. Wierzyłam, że to dla biednych . A skąd masz te informacje?[/QUOTE]ponoć to jest tak iz kontenery PCK zostały sprzedane prywatnej firmie. Oznaczenia zostały a firma czerpie zyski
|
|
|
|
#290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mimo wszystko to jest oszukiwanie ludzi, którzy myślą, że ubrania trafią do osób potrzebujących...
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i z tego co mi wiadomo. Wtórpol oddaje częśc ciuszków PCK i płaci im niemała kase
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Że płaca im kasę nie wiedziałam.
A wiem, bo była z tego niezła afer. Kontenery były oznaczone znakiem PCK, ale należało do jakiejś prywatnej firmy. Nieświadomi ludzi wrzucali ciuchy z myślą o potrzebujących, a tak naprawdę ciuchy wędrowały do sortowni odzieży używanej. Ale skoro płacą PCK za to niezłą kasę to ok, tylko ciekawe na co PCK to przeznacza. |
|
|
|
#293 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
EDIT: i jest to legalne
|
|
|
#294 |
|
Konto usunięte
|
Masakra
. Jak można brać od ludzi ciuchy a później tym handlować??Z tą nadwyżką odzieży to śmieszne. Przecież na różnych wsiach jest tyle biednych dzieci, np z rodzin patologicznych, nie wierzę, że są jakieś nadwyżki i jakieś ciuchy leżałyby niepotrzebnie, tzn, że nie byłoby na nie zapotrzebowania. Poza tym...po co PCK kasa zamiast odzieży?? Ciuchy i tak by się przydały ludziom, wszak nago nikt nie zamierza chodzić. Oni robią przecież też zbiorki z kasą (?), więc pieniądze też im wpadają i gdyby chcieli kupić np żywność, to też mają gotówkę. Zbiórki żywności też są organizowane, co prawda nie wiem, czy akurat przez PCK, ale z tego co wiem, to w czasie powodzi oni organizowali. I jak tu wierzyć w dobre intencje... Mnie zawsze zastanawiało, czy ci, którzy zbierają na zwierzaki, serio pożytkują na nie te pieniądze. Tak łatwo jest żerować na ludzkich uczuciach... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- A na takich kontenerach nie powinno być wiadomości, gdzie ta odzież trafia? Nie każdy chyba to wie, ja np nie wiedziałam i zapewne nie tylko ja. Czuję się trochę oszukana, chciałam pomóc, a nabijam grosze jakimś ciucholandom. |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;29635276]Masakra
. Jak można brać od ludzi ciuchy a później tym handlować??Z tą nadwyżką odzieży to śmieszne. Przecież na różnych wsiach jest tyle biednych dzieci, np z rodzin patologicznych, nie wierzę, że są jakieś nadwyżki i jakieś ciuchy leżałyby niepotrzebnie, tzn, że nie byłoby na nie zapotrzebowania. Poza tym...po co PCK kasa zamiast odzieży?? Ciuchy i tak by się przydały ludziom, wszak nago nikt nie zamierza chodzić. Oni robią przecież też zbiorki z kasą (?), więc pieniądze też im wpadają i gdyby chcieli kupić np żywność, to też mają gotówkę. Zbiórki żywności też są organizowane, co prawda nie wiem, czy akurat przez PCK, ale z tego co wiem, to w czasie powodzi oni organizowali. I jak tu wierzyć w dobre intencje... Mnie zawsze zastanawiało, czy ci, którzy zbierają na zwierzaki, serio pożytkują na nie te pieniądze. Tak łatwo jest żerować na ludzkich uczuciach... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- A na takich kontenerach nie powinno być wiadomości, gdzie ta odzież trafia? Nie każdy chyba to wie, ja np nie wiedziałam i zapewne nie tylko ja. Czuję się trochę oszukana, chciałam pomóc, a nabijam grosze jakimś ciucholandom.[/QUOTE] mnie kiedyś z PCK dosłownie pogonili gdyż iż ponieważ: przyniosłam dzwony, ciul że dobrej jakości i w dobrym stanie (niemodne, co pani tutaj przynosi!) przyniosłam bez metek, lub jedynie h&m (pani! kto to weźmie!) |
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, jak napisałam - są punktu, gdzie przyjmuje się ubrania dla potrzebujących.
W Łodzi np. Caritas, czy Schronisko towarzystwa im. Brata Alberta. Ja akurat najczęsciej zawożę do schroniska różne niepotrzebne rzeczy (stare koce, grube, grube, stare swetry). Zresztą na stronie, na której są podane konkretne adresy, gdzie można zanieść ciuchy jest adnotacja: "Przypominamy jednocześnie, że pojemniki do zbiórki ubrań wystawione na wielu łódzkich osiedlach, są własnością prywatnej firmy, a rzeczy tam wrzucone nie trafiają do PCK." ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
Żartujesz? No ładnie.Mój tata kiedyś zawiózł do Caritasu i byli bardzo wdzięczni. |
|
|
|
|
#297 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
czy mam prawo zgłosić wizażankę , która pisze do mnie na pw i chce kupić ode mnie marynarkę?
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje nadal sprawa z przekupkami... Jak mam stac się wiarygodna gdy nie mogę doprosić się o przekupkę i to osoby która ma ich sporo i dosyc spory staz...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

, a info jest po próbie zapisania zmiany dopiero
.

. A skąd masz te informacje?

. Jak można brać od ludzi ciuchy a później tym handlować??
No ładnie.