Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-11, 11:33   #271
colds
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
toż to skandal z tymi prenatalnymi na tej waszej nieszczęsnej Polnej !!
Jakbym wzieła takiego ;/

Przecież powinie debil dać opis USG
Z tą Polną to różnie bywa. Zależy na kogo się trafi
Np. ja tam leczyłam swoje dolegliwości i brak ciąży tam na NFZ. Pierwsze, co lekarz skierował do szpitala na badania. I po dokładnym(!) pół roku okazało się, że będzie Dzidek
W szpitalu też miałam tam dobrą opiekę. Więc dziewczyny, na serio, zależy kogo traficie. I wcale nie bronie szpitala na Polnej, bo nasłuchałam się o różnych opinii, relacji. Choćby tak jak pisała mi Tamlin całkiem niedawno .

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Po prostu.. Dearline.. Musiałaś trafić na buca, któremu zależy tylko na pieniądzach
Stary 2012-04-11, 11:35   #272
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jak to nic? to jaka jest przezierność? nic nie wiesz? masakra ja bym tam wróciła i poprosiła o swoje wyniki badań prenatalnych do konsultacji ze swoim lekarzem prowadzącym ... no jak tak można !

masz rachunek za badania ????
Wiem, że to głupio, ale... nie wiem nawet jaka przezierność Lekarz z prędkością światła rzucał jakieś parametry. Ja jako laik w tych sprawach niestety nie znałam ich znaczenia, więc nie wiem NIC. Nie wiem nawet ile waży lub mierzy maleństwo!!! Mam rachunki.

TŻ właśnie dzwonił do szpitala i rozmawiał z panią pełnomocnik ds. praw pacjenta. Mamy napisać pisemną skargę do dyrekcji szpitala. Oczywiście zamierzamy to zrobić. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie. Wiem jedno... w ciąży nie powinnam sobie zawracać głowy takimi głupotami, a tutaj proszę... szpital ginekologiczno-położniczy dostarcza mi dodatkowych wrażeń. Zamierzam to oczywiście również podkreślić w owym liście.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-04-11 o 11:36
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:36   #273
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Sojka ty to porządna firma jesteś, już mi napisałaś, że będzie chłopak. Dziękuje ślicznie
Stary 2012-04-11, 11:38   #274
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wiem, że to głupio, ale... nie wiem nawet jaka przezierność Lekarz z prędkością światła rzucał jakieś parametry. Ja jako laik w tych sprawach niestety nie znałam ich znaczenia, więc nie wiem NIC. Nie wiem nawet ile waży lub mierzy maleństwo!!! Mam rachunki.

TŻ właśnie dzwonił do szpitala i rozmawiał z panią pełnomocnik ds. praw pacjenta. Mamy napisać pisemną skargę do dyrekcji szpitala. Oczywiście zamierzamy to zrobić. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie. Wiem jedno... w ciąży nie powinnam sobie zawracać głowy takimi głupotami, a tutaj proszę... szpital ginekologiczno-położniczy dostarcza mi dodatkowych wrażeń. Zamierzam to oczywiście również podkreślić w owym liście.
Bardzo ważne będzie nazwisko lekarza, który wykonywał badanie.
W tym szpitalu jest ich multum
Stary 2012-04-11, 11:40   #275
sandra23s
Zadomowienie

sojka ubranka cudne a to z hello kitty to szlafroczek?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:46   #276
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

maggie123 ja miewam różny śluz, zmienia swoje barwy. Czasem jest żółty, czasem kremowy. Raz jest go więcej raz miej. U Ciebie ta luteina potęguje też pewnie jego ilość. Ja bym się nie martwiła tym, ale poczekaj jeszcze na info od specjalistek od lutki

Czy Wasze brzuchy też tak ściemniały? Ja mam skórę jakbym dopiero co z wakacji wróciła. Coś mi melatonina w organizmie wariuje
Stary 2012-04-11, 11:47   #277
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
sojka ubranka cudne a to z hello kitty to szlafroczek?
Tak szlafroczek

Maggie ja się rzucam tylko na wieszaki przy których jest 50% niewiele tego jest ale jakoś zawsze na coś trafiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 11:48   #278
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie wiem jak będzie z moim połówkowym ehh bo dzisiaj mam wizytę 19t .. a kolejna będzie 23t ... uż przed prenatalnymi ... no i jopa bo powinno być w 20tygodniu tak ?
ja na swoje idę na początku 22go tygodnia - tak mnie panie zapisały i powiedziały, że to jest termin ok, bo jeszcze same jak się u nich zapisują liczą który to tydzień, więc też uznałam, że się nie będę z nimi sprzeczać - w końcu wiedzą chyba co robią
zresztą w mojej książce ciążowej było napisane, że międzu 18 a 22
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 11:57   #279
colds
Zakorzenienie

Czy będą się różniły prenatalne od połówkowych?
Szczerze to cały czas myślałam, że połówkowe to takie.. zwykłe usg, jak zawsze + prenatalne. Ale chyba się pomyliłam?
Stary 2012-04-11, 12:00   #280
elena_100
Wtajemniczenie

Maggie ja jem duphaston 3 razy dziennie i luteinę 1 raz dziennie wieczorem. I nic takiego u mnie się nie dzieje. Możesz zadzwonić do lekarza? Mi przy ostatniej wizycie powiedział, że samodzielnie mogę zwiększyć dawkę leku do 3 właśnie duphastonów i 2 lutein gdyby bóle brzucha były częste, a że były zwiększyłam to piewrsze bo te czopki to masakra

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:01   #281
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Szczerze to cały czas myślałam, że połówkowe to takie.. zwykłe usg, jak zawsze + prenatalne. Ale chyba się pomyliłam?
podczepiam sie pod pytanie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:03   #282
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tego co ja się doczytałam to połókowe to coś jak pierwsze prenatalne, tylko bada się dziecko w "częściach" bo się całe na ekranie nie mieści, a poza tym widać jak rozwijają się poszczególne organy, jak przepływa krew przez serduszko, jak bejbik połyka płyn owodniowy. Tak się naczytałam. Może ktoś doświadczony zweryfikuje

Stary 2012-04-11, 12:08   #283
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Z tego co ja się doczytałam to połókowe to coś jak pierwsze prenatalne, tylko bada się dziecko w "częściach" bo się całe na ekranie nie mieści, a poza tym widać jak rozwijają się poszczególne organy, jak przepływa krew przez serduszko, jak bejbik połyka płyn owodniowy. Tak się naczytałam. Może ktoś doświadczony zweryfikuje
Czyli, że to po prostu prenatalne?
Stary 2012-04-11, 12:08   #284
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33465200]ja ostatnio kupiłam bielendy balsam nawilzający do ciała dla kobiet w ciąży sexy mama i jest bardzo fajny,jestem zaskoczona bo fajnie nawilża,nie mam żadnych czerwonych krostek i takich tam[/QUOTE]

Też mam sexy mamę na rozstępy nie był drogi, dobrze się wchłania (i szybko!)
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:12   #285
elena_100
Wtajemniczenie

Badanie USG w II trymestrze do 24 tygodnia - ocena budowy narządów
Badanie to jest wykonywane najczęsciej między 20 a 22 tygodniem. W tym okresie ciąży Twój maluch nie mieści się już cały na ekranie. Oceniamy jego położenie, czyli, czy ma na dole główkę czy pupę, oraz ustawienie, czyli z której strony jest kręgosłup malca. Patrzymy razem z Tobą na ruchy dziecka, jak macha rączkami, połyka płyn owodniowy i „oddycha” - to wszystko świadczy o jego dobrostanie. Dalej oceniamy jego serduszko, bardzo dokładnie. Okres ciąży , w którym się teraz znajdujesz pozwala nam na najlepsze zobrazowanie serca. Patrzymy na cztery komory – dwa przedsionki i dwie komory, oceniamy odpływ z prawej i lewej komory, patrzymy dokładnie na ciągłość przegrody międzykomorowej i międzyprzedsionkowej. Nie denerwuj się więc, że badanie to jest dłuższe niż ostatnio. Mamy teraz zdecydowanie więcej do obejrzenia – kończyny, szyję, brzuszek, nerki, żołądek, pęcherz moczowy, kręgosłup, ośrodkowy układ nerwowy, pępowinę, łożysko. Patrzymy również na to, co interesuje Cię najbardziej – czy nosisz pod sercem synka czy córkę Patrzymy z Tobą na buzię dziecka, możemy Ci ją pokazać w trójwymiarze. Oceniamy przepływy w tętnicy środkowej mózgu, tętnicy pępowinowej, przewodzie żylnym – prawidłowe przepływy świadczą o dobrostanie Twojego dzidziusia.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Tak opisują to badanie w przychodni, gdzie ja się zapisałam. Piszą potem jeszcze o właśnie teście podwójnym z krwi itd. ale co do samego usg to tyle.

Stary 2012-04-11, 12:19   #286
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Badanie USG w II trymestrze do 24 tygodnia - ocena budowy narządów
Badanie to jest wykonywane najczęsciej między 20 a 22 tygodniem. W tym okresie ciąży Twój maluch nie mieści się już cały na ekranie. Oceniamy jego położenie, czyli, czy ma na dole główkę czy pupę, oraz ustawienie, czyli z której strony jest kręgosłup malca. Patrzymy razem z Tobą na ruchy dziecka, jak macha rączkami, połyka płyn owodniowy i „oddycha” - to wszystko świadczy o jego dobrostanie. Dalej oceniamy jego serduszko, bardzo dokładnie. Okres ciąży , w którym się teraz znajdujesz pozwala nam na najlepsze zobrazowanie serca. Patrzymy na cztery komory – dwa przedsionki i dwie komory, oceniamy odpływ z prawej i lewej komory, patrzymy dokładnie na ciągłość przegrody międzykomorowej i międzyprzedsionkowej. Nie denerwuj się więc, że badanie to jest dłuższe niż ostatnio. Mamy teraz zdecydowanie więcej do obejrzenia – kończyny, szyję, brzuszek, nerki, żołądek, pęcherz moczowy, kręgosłup, ośrodkowy układ nerwowy, pępowinę, łożysko. Patrzymy również na to, co interesuje Cię najbardziej – czy nosisz pod sercem synka czy córkę Patrzymy z Tobą na buzię dziecka, możemy Ci ją pokazać w trójwymiarze. Oceniamy przepływy w tętnicy środkowej mózgu, tętnicy pępowinowej, przewodzie żylnym – prawidłowe przepływy świadczą o dobrostanie Twojego dzidziusia.
mój gin już to sprawdzał podczas ostatniego usg w połowie marca (to był 15-16tc) a za 2 tygodnie (22tc) znów sobie podpatrzymy. Powiem Wam, że to niesamowity widok serduszka, tego, jak przepływa krew... Oby wszystko było dobrze, jak ostatnio.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:30   #287
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
mój gin już to sprawdzał podczas ostatniego usg w połowie marca (to był 15-16tc) a za 2 tygodnie (22tc) znów sobie podpatrzymy. Powiem Wam, że to niesamowity widok serduszka, tego, jak przepływa krew... Oby wszystko było dobrze, jak ostatnio.

No widzisz, a mój olał dzidzię (5 imnut może jej poświęcił) i skupił się tylko na łożysku i szyjce

Stary 2012-04-11, 12:40   #288
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Oj mamuska, ale piękne zdobycze

Konczi nie idź!!
wróciłam już u mniejest cieplutko, słoneczko pięknie świeci aż chciało się spacerować

Cytat:

nie zostawiłabym tego tak ... jak można? ehh niech TŻet z tym zrobi porządek macie do tego prawo i domagajcie się komfortowego traktowania !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 12:59   #289
Enigmama
Raczkowanie

jakie ja mam dziś smaaaaki
najpierw szynak konserwowa w rulonikach andziewanych twarodkiem z chrzanem teraz kawa i pączek, i gotuje mi sie fasolka zielona szparagowa a tak w ogóle na obaid mam pomidorową
Jakaś głodna jestem

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-11, 13:15   #290
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi lampka nocna jest przydatna, ale nie wiem czy musisz wymieniać komodę. Są przewijaki, które można założyć na łóżeczko.
te przewijaki sa bardzo wygodne . Ja wynajmuje mieszkanie i wychowywało się to parę dzieciaczków od urodzenia, więc już jakieś doświadczenie mam i swoje zdanie co jest potrzebne a co nie
takie przewijak jest rewelacyjny, najpierw byłam do niego jakoś nastawiona anty bo myślałam że to taki niepotrzebny bayer ale na prawdę jest super wygodny na pewno go zakupię
pedzie na liście podstawowej
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
To i ja zakupie ten specyfik przyda się na moją podrażnioną skóre.
No i to łóżeczko turytyczne też zakupie, bo pewnie większość czasu będziemy spędzać u babci na wsi. W sumie to wygoda będzie z takim łóżeczkiem Też dopisałam do listy. Mąż oszaleje jak mu ją pokaże. Teraz będę w domciu siedzieć to będę miała duuużooo czasu na robie listy potrzebnych rzeczy dla maluszka
też mi się wydaje że łóżeczko turystyczne jest niezbędne, często będziemy wyjeżdżać do babci a dziecko w takim łóżeczko pośpi nawet 3 lata, i na wakacje jest idealne
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

co do ACONSAN T moge powiedziec, że jest bardzo fajny, ale ja po kilku zastosowaniach dostałam uczulenia i to na plecach tylko, że ja stosowałam w walce z tradzikiem, który podobno miał w ciazy zniknać
a gdzie go można kupić? w aptece ?
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Dzisiaj piękne słoneczko świeci, tak jak i wczoraj

Chciałam wam pokazać kolejne lumpkowo-tescowe zdobycze
ten szlafroczek mnie rozczulił jest przeeeeeeesłodki
Stary 2012-04-11, 13:18   #291
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
te przewijaki sa bardzo wygodne . Ja wynajmuje mieszkanie i wychowywało się to parę dzieciaczków od urodzenia, więc już jakieś doświadczenie mam i swoje zdanie co jest potrzebne a co nie
takie przewijak jest rewelacyjny, najpierw byłam do niego jakoś nastawiona anty bo myślałam że to taki niepotrzebny bayer ale na prawdę jest super wygodny na pewno go zakupię
pedzie na liście podstawowej

też mi się wydaje że łóżeczko turystyczne jest niezbędne, często będziemy wyjeżdżać do babci a dziecko w takim łóżeczko pośpi nawet 3 lata, i na wakacje jest idealne

a gdzie go można kupić? w aptece ?

Mówisz o przewijaku nakładanym na łóżeczko ???
ja zakupiłam ACNOSANT T w aptece dałam 8,82
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 13:28   #292
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

Mówisz o przewijaku nakładanym na łóżeczko ???
ja zakupiłam ACNOSANT T w aptece dałam 8,82
tak, takim na łóżeczko jest na fajnej wysokości bo nie trzeba się do dziecka schylać

dzięki za ten Acnosant, dziś zakupię
Stary 2012-04-11, 13:29   #293
Hatti
Rozeznanie

gda ,widze,ze tez czaisz sie na bugaboo cameleona-to moj no1 na liscie wozkowej

u nas lozeczko bedzie tradycyjne drewniane-regulowane i z wyjmowanymi szczebelkami.napewno wiecej czasu poswiecimy na wyborze odp materaca..

dearlie ,faktycznie lekarz na badaniu prenatelnym zachowal sie skandalicznie,delikatnie mowiac-tak wiec walczcie z Tz o swoje prawa i nie popusccie tego.

dziewczyny kupuja juz ubranka,a ja jak narazie sie powstrzymuje-czekam na wyprzedaz letnia-oj,bedzie sie dzialo..
Stary 2012-04-11, 13:44   #294
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Depilacja woskiem w domu i w gabinecie Na skórę nakłada się rozgrzany wosk (albo nasączone nim plastry). Gdy zastygnie, trzeba go zdecydowanym ruchem zerwać ze skóry. Wosk usuwa włoski wraz z cebulkami. W ciąży jednak lepiej nie stosować tego sposobu – ani w domu, ani u kosmetyczki. Po pierwsze, ból podczas depilacji powoduje stres, którego przyszła mama powinna unikać. Po drugie, rozgrzany wosk działa drażniąco na ścianki naczyń krwionośnych i może sprawić, że trwale się rozszerzą. W niektórych gabinetach kosmetyczki stosują do depilacji wosk kremowy, który nie jest gorący, lecz ciepły. Jest bezpieczniejszy dla naczynek, ale zabieg boli tak samo jak wykonany gorącym woskiem
Zalecacie się do tego?

Rozmawiałam o tym z TŻem i stwierdził, że nie ma, co przesadzać . No i w sumie.. Chodzę tylko na wąsik, więc za duża partia ciała to nie jest. Może facet ma rację?
Stary 2012-04-11, 13:53   #295
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Colds moja kosmetyczka odradziła mi depilacje woskiem okolicy bikini. Chciałam zrobić przed porodem, ale mówiła mi, że nie da rady. Miała sytuacje, że kobieta dostała skurczy na fotelu podczas depilacji.
Ale wąsik będę robić dalej
Stary 2012-04-11, 13:59   #296
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dziewczyny a te twardnienie piersi które się ma pare dni po porodzie,nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale to jak pokarm sie zbiera i strasznie bolą piersi i karmienie to też występuje jesli w ogole nie karmi sie piersią
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:05   #297
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą Polną to różnie bywa. Zależy na kogo się trafi
Np. ja tam leczyłam swoje dolegliwości i brak ciąży tam na NFZ. Pierwsze, co lekarz skierował do szpitala na badania. I po dokładnym(!) pół roku okazało się, że będzie Dzidek
W szpitalu też miałam tam dobrą opiekę. Więc dziewczyny, na serio, zależy kogo traficie. I wcale nie bronie szpitala na Polnej, bo nasłuchałam się o różnych opinii, relacji. Choćby tak jak pisała mi Tamlin całkiem niedawno .

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Po prostu.. Dearline.. Musiałaś trafić na buca, któremu zależy tylko na pieniądzach
Dokładnie zależy na kogo się trafi, jednak będąc od strony personelu i widząc co tam się dzieje to szpital jest koszmarny. Bardzo fajny oddział jest onkologii i endokrynologii. No i położnictwo IV.

Cytat:

Kochana ja bym tego tak nie zostawiła, napiszcie tą skargę bez dwóch zdań. A jeszcze bym pojechała tam i udałą głupią że zapomniałam wyniku badań bo lekarz tak szybko wszystko załatwił. Ciekawe co by zrobili. Przecież to jest chore jak Cię potraktowali. Jak ja byłam tam z Paulą na usg 3d to z 30 minut ją oglądał doktor. Co prawda żadnej rozpiski co i jak nie dostałam, tylko płytę.

Głowa mnie boli

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33468540]Dziewczyny a te twardnienie piersi które się ma pare dni po porodzie,nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale to jak pokarm sie zbiera i strasznie bolą piersi i karmienie to też występuje jesli w ogole nie karmi sie piersią[/QUOTE]
Twardnienie piersi występuje przy zastoju pokarmu, najczęściej podczas nawału. U nie karmiących też może wystąpić, jeśli piersi nie będą opróżniane i pokarm będzie w nich zalegał. Zastój bardzo boli!!!
Stary 2012-04-11, 14:12   #298
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

tamlin czyli jak nie bede karmic to i tak musze uzwywać odciągacza i opróżniać piersi z pokarmu,tak?
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-11, 14:14   #299
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Colds moja kosmetyczka odradziła mi depilacje woskiem okolicy bikini. Chciałam zrobić przed porodem, ale mówiła mi, że nie da rady. Miała sytuacje, że kobieta dostała skurczy na fotelu podczas depilacji.
Ale wąsik będę robić dalej
Zawsze robiłam tylko wąsik, ale z ciekawości zaczęłam szukać jak to jest z tym woskowaniem .
Podsumowując.. Też nie mam zamiaru rezygnować

tamlin - Rozumiem, że będąc z Paulą w ciąży miałaś lekarza z Poznania? Jeżeli można spytać, kogo?
Stary 2012-04-11, 14:15   #300
Sojka1990
Zadomowienie

A najgorzej kiedy kobieta kobieta nie karmi wcale i chce zablokowac produkcje pokarmu, wtedy przecież się nie odciąga żeby nie stymulować laktacji.
Zastoje mleczne rzeczywiście bardzo bolą, sama to przechodziłam, miałam takie wielkie guzy twarde w piersiach bliżej pach.
Jedna kobieta na mojej sali na położnictwie urodziła niestety martwego dzidziusia (jakaś cesarka bardzo wcześnie) lekarz na obchodzie zalecił jej noszenie za ciasnego biustonosza, lub bandażowanie piersi, aby powstrzymać laktacje- masakra!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości