|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Np. ja tam leczyłam swoje dolegliwości i brak ciąży tam na NFZ. Pierwsze, co lekarz skierował do szpitala na badania. I po dokładnym(!) pół roku okazało się, że będzie Dzidek W szpitalu też miałam tam dobrą opiekę. Więc dziewczyny, na serio, zależy kogo traficie. I wcale nie bronie szpitala na Polnej, bo nasłuchałam się o różnych opinii, relacji. Choćby tak jak pisała mi Tamlin całkiem niedawno .---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Po prostu.. Dearline.. Musiałaś trafić na buca, któremu zależy tylko na pieniądzach |
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ właśnie dzwonił do szpitala i rozmawiał z panią pełnomocnik ds. praw pacjenta. Mamy napisać pisemną skargę do dyrekcji szpitala. Oczywiście zamierzamy to zrobić. Sama jestem ciekawa co z tego wyniknie. Wiem jedno... w ciąży nie powinnam sobie zawracać głowy takimi głupotami, a tutaj proszę... szpital ginekologiczno-położniczy dostarcza mi dodatkowych wrażeń. Zamierzam to oczywiście również podkreślić w owym liście.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-04-11 o 11:36 |
|
|
|
|
#273 |
|
Rozeznanie
|
Sojka ty to porządna firma jesteś, już mi napisałaś, że będzie chłopak. Dziękuje ślicznie
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym szpitalu jest ich multum
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
sojka ubranka cudne
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
maggie123 ja miewam różny śluz, zmienia swoje barwy. Czasem jest żółty, czasem kremowy. Raz jest go więcej raz miej. U Ciebie ta luteina potęguje też pewnie jego ilość. Ja bym się nie martwiła tym, ale poczekaj jeszcze na info od specjalistek od lutki
![]() Czy Wasze brzuchy też tak ściemniały? Ja mam skórę jakbym dopiero co z wakacji wróciła. Coś mi melatonina w organizmie wariuje
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Tak szlafroczek
Maggie ja się rzucam tylko na wieszaki przy których jest 50% niewiele tego jest ale jakoś zawsze na coś trafiam
|
#278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zresztą w mojej książce ciążowej było napisane, że międzu 18 a 22
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Czy będą się różniły prenatalne od połówkowych?
Szczerze to cały czas myślałam, że połówkowe to takie.. zwykłe usg, jak zawsze + prenatalne. Ale chyba się pomyliłam?
|
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
Maggie ja jem duphaston 3 razy dziennie i luteinę 1 raz dziennie wieczorem. I nic takiego u mnie się nie dzieje. Możesz zadzwonić do lekarza? Mi przy ostatniej wizycie powiedział, że samodzielnie mogę zwiększyć dawkę leku do 3 właśnie duphastonów i 2 lutein gdyby bóle brzucha były częste, a że były zwiększyłam to piewrsze bo te czopki to masakra
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
podczepiam sie pod pytanie
|
|
#282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33465200]ja ostatnio kupiłam bielendy balsam nawilzający do ciała dla kobiet w ciąży sexy mama i jest bardzo fajny,jestem zaskoczona bo fajnie nawilża,nie mam żadnych czerwonych krostek i takich tam[/QUOTE]
Też mam sexy mamę na rozstępy nie był drogi, dobrze się wchłania (i szybko!)
|
|
|
|
#285 |
|
Wtajemniczenie
|
Badanie USG w II trymestrze do 24 tygodnia - ocena budowy narządów
Badanie to jest wykonywane najczęsciej między 20 a 22 tygodniem. W tym okresie ciąży Twój maluch nie mieści się już cały na ekranie. Oceniamy jego położenie, czyli, czy ma na dole główkę czy pupę, oraz ustawienie, czyli z której strony jest kręgosłup malca. Patrzymy razem z Tobą na ruchy dziecka, jak macha rączkami, połyka płyn owodniowy i „oddycha” - to wszystko świadczy o jego dobrostanie. Dalej oceniamy jego serduszko, bardzo dokładnie. Okres ciąży , w którym się teraz znajdujesz pozwala nam na najlepsze zobrazowanie serca. Patrzymy na cztery komory – dwa przedsionki i dwie komory, oceniamy odpływ z prawej i lewej komory, patrzymy dokładnie na ciągłość przegrody międzykomorowej i międzyprzedsionkowej. Nie denerwuj się więc, że badanie to jest dłuższe niż ostatnio. Mamy teraz zdecydowanie więcej do obejrzenia – kończyny, szyję, brzuszek, nerki, żołądek, pęcherz moczowy, kręgosłup, ośrodkowy układ nerwowy, pępowinę, łożysko. Patrzymy również na to, co interesuje Cię najbardziej – czy nosisz pod sercem synka czy córkę Patrzymy z Tobą na buzię dziecka, możemy Ci ją pokazać w trójwymiarze. Oceniamy przepływy w tętnicy środkowej mózgu, tętnicy pępowinowej, przewodzie żylnym – prawidłowe przepływy świadczą o dobrostanie Twojego dzidziusia. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Tak opisują to badanie w przychodni, gdzie ja się zapisałam. Piszą potem jeszcze o właśnie teście podwójnym z krwi itd. ale co do samego usg to tyle.
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No widzisz, a mój olał dzidzię (5 imnut może jej poświęcił) i skupił się tylko na łożysku i szyjce
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam już
u mniejest cieplutko, słoneczko pięknie świeci aż chciało się spacerować ![]() Cytat:
nie zostawiłabym tego tak ... jak można? ehh niech TŻet z tym zrobi porządek macie do tego prawo i domagajcie się komfortowego traktowania !
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
jakie ja mam dziś smaaaaki
najpierw szynak konserwowa w rulonikach andziewanych twarodkiem z chrzanem teraz kawa i pączek, i gotuje mi sie fasolka zielona szparagowa a tak w ogóle na obaid mam pomidorową ![]() Jakaś głodna jestem
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i swoje zdanie co jest potrzebne a co nie ![]() takie przewijak jest rewelacyjny, najpierw byłam do niego jakoś nastawiona anty bo myślałam że to taki niepotrzebny bayer ale na prawdę jest super wygodny na pewno go zakupię pedzie na liście podstawowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o przewijaku nakładanym na łóżeczko ??? ja zakupiłam ACNOSANT T w aptece dałam 8,82
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki za ten Acnosant, dziś zakupię
|
|
|
|
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
gda ,widze,ze tez czaisz sie na bugaboo cameleona-to moj no1 na liscie wozkowej
![]() u nas lozeczko bedzie tradycyjne drewniane-regulowane i z wyjmowanymi szczebelkami.napewno wiecej czasu poswiecimy na wyborze odp materaca.. dearlie ,faktycznie lekarz na badaniu prenatelnym zachowal sie skandalicznie,delikatnie mowiac-tak wiec walczcie z Tz o swoje prawa i nie popusccie tego. dziewczyny kupuja juz ubranka,a ja jak narazie sie powstrzymuje-czekam na wyprzedaz letnia-oj,bedzie sie dzialo..
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam o tym z TŻem i stwierdził, że nie ma, co przesadzać . No i w sumie.. Chodzę tylko na wąsik, więc za duża partia ciała to nie jest. Może facet ma rację?
|
|
|
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
Colds moja kosmetyczka odradziła mi depilacje woskiem okolicy bikini. Chciałam zrobić przed porodem, ale mówiła mi, że nie da rady. Miała sytuacje, że kobieta dostała skurczy na fotelu podczas depilacji.
Ale wąsik będę robić dalej
|
#296 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a te twardnienie piersi które się ma pare dni po porodzie,nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale to jak pokarm sie zbiera i strasznie bolą piersi i karmienie to też występuje jesli w ogole nie karmi sie piersią
|
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Głowa mnie boli ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33468540]Dziewczyny a te twardnienie piersi które się ma pare dni po porodzie,nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale to jak pokarm sie zbiera i strasznie bolą piersi i karmienie to też występuje jesli w ogole nie karmi sie piersią [/QUOTE]Twardnienie piersi występuje przy zastoju pokarmu, najczęściej podczas nawału. U nie karmiących też może wystąpić, jeśli piersi nie będą opróżniane i pokarm będzie w nich zalegał. Zastój bardzo boli!!! |
||
|
|
|
#298 |
|
Konto usunięte
|
tamlin czyli jak nie bede karmic to i tak musze uzwywać odciągacza i opróżniać piersi z pokarmu,tak?
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Podsumowując.. Też nie mam zamiaru rezygnować ![]() tamlin - Rozumiem, że będąc z Paulą w ciąży miałaś lekarza z Poznania? Jeżeli można spytać, kogo? |
|
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
A najgorzej kiedy kobieta kobieta nie karmi wcale i chce zablokowac produkcje pokarmu, wtedy przecież się nie odciąga żeby nie stymulować laktacji.
Zastoje mleczne rzeczywiście bardzo bolą, sama to przechodziłam, miałam takie wielkie guzy twarde w piersiach bliżej pach. Jedna kobieta na mojej sali na położnictwie urodziła niestety martwego dzidziusia (jakaś cesarka bardzo wcześnie) lekarz na obchodzie zalecił jej noszenie za ciasnego biustonosza, lub bandażowanie piersi, aby powstrzymać laktacje- masakra!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

.
niewiele tego jest ale jakoś zawsze na coś trafiam