|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak poza tym o Dzien Dobry. Bylam wczoraj z Adasiem na szczepieniu. Wazy 6 kg (a w domu Go wazylam to mial 6.2 kg ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
moj pierwszy @ po porodzie nie byl az tak intensywny, ale ja mialam odrazu z odstawienia, wiec nie wiem czy bez tabletek tez by taki byl ... (ginek kazal mi odrazu brac antyki , nie czekajac na @) w przyszlym tygodniu czeka mnie juz nastepna i zastanawiam sie czy tez bedzie tak bezbolesna
![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas nocka jak zawsze ostatnio super mlody spal od 23 do 6 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Ona, przykro mi
![]() ![]() Desiu jak Twoja waga teraz? Moja magicznie sama spada - jem normalnie, ruszam sie jak ruszalam, a przez tydzien zeszlo mi 0,7 kilo samo z siebie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() A jeszcze chcialam pytac butelkowe mamy - jak czyscicie butelki? normalnym plynem do naczyn czy specjalnym do butelek? bo ja od poczatku uzywam specjalnego do butli z NUKa ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Aaaa Cytrynka nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tych przesypianych nocek ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też czytałam o tej diecie, że conajmniej 4tyg, a mi położna kazała po dwóch tygodniach wprowadzić jogurt i się zastanawiam co robić... może to nie skaza... zresztą Hania nie ma żadnych plam, tylko wysypkę, która robi się bardziej czerwona jak śpi na którymś policzku, a tak, to jest całkiem jasna... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do nocek abys nie wykrakala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja to mam więcej niż potop masakra ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tą wodą u nas tak samo i mała się krztusi ![]() ![]() Dzień dobry! U mnie noc tragedia, jedzenie 22.15 i przed 1.00 a potem od 2.00 co chwila się wybudzała w efekcie od 3.00 nie zmrużyłam oka dopóki tato nie wstał przed 7.00 i się małą nie zajął, a ja jak zasnęłam to zaspałam na uczelnię na zajęcia ![]() ![]() ![]() Od kilku dni spałam już bez stanika i wkładek, bo miałam z rana sucho,a dziś w nocy mnie zalało i to po 4 godzinach - dziwne... Musiałam się przebrać bo byłam cała mokra. Miłego dnia! Muszę się znów uczyć, ale postaram się zajrzeć ![]()
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
Ona szczepisz refundowanymi ?
Moja Basiulka jutro kończy 12 tyg i mamy mieć już 2-ie szczepienie i znowu 3 wkłucia niestety. Ale nic damy radę jakoś, mój synek też tak był szczepiony ![]() Desia- współczuję problemów z córeczką, szkoda, że też jest podatna na alergię. Podziwiam Cię, że pomimo tego iż nie jesz mięsa to chcesz przejść na dietę bezmleczną by karmić Viki. Szczerze mówiąc chyba bym nie dała rady psychicznie i przeszła bym na mm jak bym była na Twoim miejscu. Jesteś dzielną mamą! Agabi No niestety tak jest z tym naszym ubezpieczeniem, że tylko czekają na okazję by pozbawić kogoś renty. Przede wszystkim odwołaj się i nie ma z tym na co czekać. Zaraz do lekarzy i robić badania by mieć jak najwięcej badań i argumentów, że jesteś chora i to do końca życia. Dobrze jest też poradzić się prawników, żeby podpowiedzieli co jeszcze możesz zrobić w tej sprawie. Mój teść też ma trwałe inwalidztwo ale związane z kręgosłupem. To długa historia. W każdym bądź razie od 2 lat ciągnie się sprawa o odszkodowanie bo teściowi należy się minimum 50% urazu a dostał tylko 15%. Robi wszlekie badania jakie każą, zgłasza się na rozprawy a oni dalej czegoś chcą. Ostatnio był w Warszawie badali go znani lekarze i przyznali, że ma trwały uraz i jemu się należy renta do końca życia. A co roku wołają go na komisję i dają rentę na rok. Chamstwo co nie miara. Robią z człowieka nie dość, że zdrowego to jeszcze i głupiego. Szkoda tylko, że nimi nikt nie pomiata. Lena_mi wiek zmieniłam ![]() Karolca w sprawie filtrów nie pomogę. Z tego co mi wiadomo to raczej do roku czasu nie powinno się dzieci tymi specyfikami smarować. Co do smoczków to ja przy synku i teraz przy córci jestem tylko na Nuku. Dla mnie są ok. Nie jestem przekonana do tych okrągłych z Canpolu- jakoś mi się nie spodobały. A jak syn miał raz takiego to strasznie się ślinił. Zimno dziś u mnie. Ale deszczu jak nie było tak nie ma. Chyba ze 3 tyg już nie padało. Deszczu trzeba bo ogród słabo rośnie niestety. Ja butelki myłam zawsze zwykłym płynem tylko dokładnie płukałam. A żeby czyścić osad z herbaty i mleka to nie używałam szczotki do butelek, tylko uciekałam się do pewnego domowego sposobu ![]() ![]()
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
ale do podawania wody/herbatki zmienilas smoczek na wiekszy?
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#282 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I powiem Wam ze jestem Klamczucha ![]() ![]() Butelki myje w zwyklym plynie do naczyn w cieplej wodzie a potem oczywiscie je wygotowywuje. Cytat:
![]() ![]() Ide dzisiaj do fryzjera sciac te moje wlosy bo juz nie moge z Nimi wytrzymac! Wychodza mi garsciami!! Sa wszedzie, doslownie wszedzie. Wczoraj to az zatkalam wanne przy myciu ich.... ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
A sposob z ryzem dziala? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
hm czyli tylko ja myje NUKiem? Moze tez zaczne zwyklym plynem ... bo ten z NUK tani nie jest ...
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
to i ja pochwalę się swoim golaskiem, bo dawno mojej córci tu nie było
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | ||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy wasze dzieci nie wkladaja sobie nozek miedzy szczebelki? Po karmieniu o 5 maly byl strasznie rozkoszny, podnosil sobie nozki razem z pupa i przekrecal sie na boczek, przy czym co chwile te nozki wkladal pomiedzy szczebelki. Nie zmrozyla m juz oka, tylko wyjmowalam nozki zeby nic sobei nie zrobil..
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny karmiace piersia i podajace butelke, nie macie problemow z jedzeniem z cycka? Ja karmie piersia, ale na spacery zaczelam brac butle z mlekiem (nie ma u mnie lawek i nie mam jak nakatrmic) i wode, i zauwazylam ze malemu nieraz nie chce sie wysilac na jedzenie z piersi. On otwiera buzie i czeka (a wczesniej pieknie jadl), chyba musze odstawic te butle, ale nie wiem jak sobie inaczej radzic... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ja też butelki myję zwykłym płynem do naczyń. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Za niedługo będziemy mieć gościa. Przychodzi żona brata mojego męża. Więc odmeldowuję się na jakiś czas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja walcze z piersią od wczoraj. Znow w jednej piersi zrobily mi sie guzki i to nie małe, od wczoraj masuje, rozgrzewam i przystawiam.. Dzis jest lepiej, ale czuje jakby mnie kto skopał po piersi ![]() Nie wiem czemu mi sie tworza te guzki, przeciez Szymon je czesto i intensywnie ![]() ![]() evvcia gratuluje zdanego egzaminu! Widzialam Laurke na mailu, jest śliczna! ![]() agabi bardzo wspolczuje ![]() Cytat:
Super ze bioderka ok. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Po prostu chcialam Ci pokazac o co mi chodzi z tymi kontrastowymi kolorkami ![]() Mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z tej co zamowilas ![]() Cytat:
Ja mam chuste tkaną bawełnianą Natibaby i jestem z niej bardzo zadowolona. Dlugosc jej to 5 metrow.
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-30 o 10:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Słyszałam też, że niektóre dzieci chcą jedynie smoki z tej pomarańczowej gumy a nie przezroczyste. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Flowerbombka ale Morfeuszek rośnie. Śliczny chlopczyk
![]() ![]()
#291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje dziecko po prawie dwóch godzinach aktywności padło ![]() ![]() Ona moja pediatra to nie wierzy kobietom na słowo, że karmią i nie raz każe pokazywać jak Pani karmi dziecko - mi kazała ![]() Teraz z karmieniem już w ogóle nie kolorowo, z piersi rzadko mi je jak należy, muszę ściągać. Robię to ok. 6 razy na dobę (ściągam 150-200ml zajmuje mi to 20min ręcznym laktatorem), a mała je tak co godzinę-półtorej po 60-90ml (wychodzi około 12-15razy) tak jakby na żądanie, no ale z butli i nie wiem jak długo tak pociągniemy. Na razie jest niby ok. Oczywiście przystawiam ją, ale to już chyba walka z wiatrakami. Przez te jej początkowe śpiochstwo i późniejsze zapalenie piersi wszystko się sypnęło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy obie ![]() ![]()
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#294 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy dzień przynosi cos nowego i niezwykłego ![]() Cytat:
![]() ale porozglądam się w sklepach i posprawdzam wszystko co mają ![]() Cytat:
a teraz na spacerach też nie chcę ryzykować i wolę posmarować nózki czy rączki kremem z filtrem, bo często jest tak, że słońce świeci prosto w wózek. Jeśli mnie słońce w godzinę czy dwie potrafi mocno opalić, to co dopiero taką delikatną skórę. Wiem, nadmiar kosmetyków jest zły, ale nadmiar słońca również może zaszkodzić (skórze).
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprytne to ![]() ![]() Aguśka oby zapalenie się nie przyplątało ![]() ![]() CO do smoczków to moja Nina akceptowała tylko kauczukowe, czyli żółte, Kai kupiłam od razu taki sam z NUKA, ale ostatnio dwie nocki bez smoka się obyły ![]() Krem na słońce miałam taki jak Aguśka Nivea, byliśmy na wakacjach z Niną, wiadomo zawsze nie na słońcu, ale jednak smarowałam , teraz też tak będę robić. Dzisiaj mam 4 rocznice ślubu ![]() No nic , wracam do sprzątania, dzisiaj zapowiedziała się koleżanka na kawkę. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-05-30 o 11:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Konia najlepszego z okazji rocznicy slubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/pas-gorset-wyszczu...tml#tabsAnchor taki mam i nie ćwiczę w nim bo nie mam czasu ćwiczyć przy Oskarze ostatnio na nic czasu nie mam Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Udało mi się umyć okna bo teściowa zajęła się Oskarem przez 1,5 godz. a potem znów zaczął się płacz teraz śpi w gondolce ale ten sen jakiś płytki ;/ muszę w końcu się zapisać do lekarza bo dziś już 6 tygodni po porodzie.... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.