|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
Tak zalecila mi pediatra. Ale ja przestalam podawac bo polaczylam ten lek z ulewaniem , bo wydawalo mi sie ze problem z ulewaniem(a szlo Jej az przez nos) pojawil sie wkrotce po tym jak zaczelysmy stosowac sab simplex. Szukalam info w necie na ten temat i nic nie znalazlam , wiec nie wiem. Jak narazie (odpukac ) nie mamy wiekszych problemow z brzuszkiem, wiec moze to akurat taki okres miala, ze Ja bolal albo ja cos zjadlam ![]() Czasami sie prezy, wygina, ale to najczesciej jak baczek albo kupka idzie ![]() A byc moze skoro jest uczulona to wlasnie te problemy stad wynikaja, zobaczymy jak bedzie na diecie bezmlecznej, mam nadzieje ze lepiej!
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Moja Andrea budzi się dziś co godzinę na jedzenie z tym że je 5-10 min i zasypia
![]() A tak pcha ciągle piąstki do buźki ![]() P1020795.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli nie jestes madrzejsza niz bylas ![]() A po kontroli wszystko w porzadku? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
![]() Fajnie macie! My tez sie za czyms rozgladamy ![]()
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Ewelinka zaśmiała się dziś na głos. Tak prawdziwie
![]() Aż mi łzy do oczu podeszły ![]()
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() evvcia dziekujemy za komplementy ![]() bylismy dzis u moich dziadkow 4h Wiktorek ma imie po dziadku i jeszcze sie usmiecha do niego wiec dziadek wniebowziety ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Straszna sytuacja ![]() Evvcia - gratuluje pieknie zdanego egzaminu ![]()
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, musimy to przemyślec jeszcze, finansową stronę.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Wtajemniczenie
|
Najprawdopodbniej tak, wiekszosc dzieci chyba wyrasta, Adas mial i wyrosl w kazdym razie, wiec oby!
Karolca, swietnie z tym smiechem ![]()
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Biedna Viki, ucałuj od cioć z wizażu desia, Oby ta skaza jak najszybciej minęła.
Cytat:
![]() karolca super z tym śmiechem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli zdiagnozowano na podstawie plam i wyników krwi? A ten Bebilon jest na zniżce jeszcze czy nie? Bo kiedyś był refundowany w 50%, a teraz nie wiem..? Buziaki na pocieszenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Wtajemniczenie
|
No ale co mowil?
Bo Ciebie chyba nadal boli i ciagnie? Dlugo tak moze byc? Lena - tak, plamy sa typowe dla skazy, ten wynik krwi tez , plus to ze ja jestem alergiczka i Adas byl , no i czas sie zgadza- bo skaza ujawnia sie po ukonczeniu 1-go miesiaca zycia ![]() No wiec jak wszystko sie zsumuje to taka jest diagnoza, no a czy trafna to sie okaze czy Jej to zacznie schodzic. Bo w sumie jest to zdiagnozowane bez testow na alergie, wiec w 100 % diagnoza nie jest jakos udowodniona. Bebilon pepti jest refundowany, kosztuje jakies 8 zl , a bez recepty 21, czyli duza znizka! I Tobie i Juliczce dziekuje ![]()
#227 |
Zakorzenienie
|
Desia kurcze wspolczuje skazy, mialam nadzieje ze to zwykla wysypka
![]() ![]() Karolca, mowilam juz ze bym najchetniej Twojego meza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
a moje dziecko tak dzis spalo na spacerku do apteki (tyle kocykow bo spala i wzielam ja z kocem po prostu do gondoli zeby jej nie budzic
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Julka slodka, jakie ma pulchniutkie nozki, uwielbiam dzieciece faldki ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Ale Kajunia sliczna w tej czapeczce na avatorku ![]()
![]() |
#230 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie o ochronę przed słoncem.
Co polecacie? Krem, spray? Ja póki co osłaniam Ewelinkę przed bezpośrednim slońcem bo potrafi byc bardzo mocne (skoro mnie w dwie godziny spaliło, to co dopiero takiego malucha). Jak jest to 5-10 minut to ok, ale jak wiem, że będzie dłużej to mimo wszystko okrywam ją tetrą lub zakładam osłonkę na wózek ale wtedy w gondolce robi się znacznie cieplej. Chcę więc kupić filtr. Dla siebie potrafię wybrac odpowiedni kosmetyk, ale dla dziecka nie.
#231 | |||
Wtajemniczenie
|
Desia biedna Viki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() moje dziecko ukąpane, jakaś padnięta nic nie zjadła tylko od razu zasnęła, zero marudzenia, zero niczego ![]()
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis jest dzien sikania, najpierw meza opsikal mlody jak szli do kapieli ![]() ![]() godzine wiktorek 15 minut darl sie w nieboglosy jak mu piers dalam to jeszcze bardziej ![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-29 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Zadomowienie
|
Emigra super plany..oby tylko teraz kredyt na korzystnych warunkach znaleźć
![]() A Julcia super pulchniutka.. Evcia ![]() Cudniaste fotki Laurki, i jaki uśmieszek ![]() Tikki biedna psinka...nienawidzę kleszczy.. No Morfik rośnie jak na drożdżach...kolejny tydzień i kolejne ponad 300 g więcej na wadze ![]() Karolca ja też myślęże ta rozłąka w czasie delegacji męża może wyjść na dobre..zatęskni porządnie to może doceni ![]() Brawa dla Ewelinka za śmieszek ![]() Agabi ale chamstwo..no ale na pomoc od naszego kraju to ja już przestałm mieć nadzieję...najlepiej jak najwięcej zabrać od ludzi i jak najmniej dać. Grrr.... ![]() Lenka czemu nie chcą wam z ubezpieczenia wypłacić kaski za urodzenie córci? Desia kurcze ale was trafiło z ta skazą białkową ![]() Super za to, że bioderka ok.. Cytat:
![]() ![]() Wiecie że muszę Małemu co dzień dawać świeżutki ręcznik...za każdym razem jak nie sisi to kupka albo oba naraz hahaha..dobrze go luzuje ciepła woda... Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2012-05-29 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde myslicie ze Jula pulchna? Mi sie ona taka chudzinka wydaje ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieci śpią. Dzisiaj walczyłam sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja Viki tez pulchniaczek slodki, nie to co Adas - szczypioreczek z Niego zawsze byl ![]() Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Ja jakos nie jestem zdziwiona ta skaza, ja bylam na 99% pewna ze Ona bedzie miala, bo to w duzej mierze dziedziczne. Ale tez mysle ze wyrosnie z tego, jestem dobrej mysli! Najwazniejsze - zawsze sobie mysle, ze wiadomo w czym tkwi problem, wtedy mozna zaradzic, najgorzej jak sie nie wie o co chodzi! A Viki padla 2 godziny temu i spi! Nie wiem czy budzic Ja na kapanie, w sumie to mi Jej zal, tyle dzisiaj emocji bo pol dnia nas w domu nie bylo no i pediatra rano i bioderka, wiec nie wiem. Chyba odpuscimy sobie kapiel!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-29 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Madziulka też już spi ![]() ![]() ![]() ![]() Dzis w nocy Madzia tak się wierciła że jak się obudziłam o 4 na karmienie to ona była prawie go góry nogami ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Jeśli chodzi o włosy to mnie wychodzą więcej niż garściami ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie,dziecioczki śpią, tż wybiegł z domu , mam czas dla siebie
![]() ![]() ![]() ![]() Desia oj szkoda,że to jednak skaza, co Ty będziesz jeść? Mam nadzieję,że szybko z tego Viki wyrośnie ![]() Desia a jak tam sąsiad co tak się darł na dzieci? Coś się dzieje? A propos przeprowadzek , poszukiwań domów , ja wciąż w dylemacie czy moja wiocha ma zostać czy pchać się bliżej roboty ![]() Agabi współczuję sytuacji , mam nadzieję,że odwołanie zostanie rozpatrzone pozytywnie ![]() Lena ja też do roczku posiedzę w domu, chciałabym dłuzej ale nie wiem jak to będzie finansowo właśnie ![]() Karolca taki śmiech dziecka jest wspaniały, a przed nami milion magicznych chwil ![]() ![]() ![]() U nas dzisiaj dziwna kupka troszkę, więc albo nadmiar truskawek albo szpinak nie przypasił, za to zachowanie na medal ....zobaczymy czy jutro będzie inna kupka, dzisiaj był szpinak znow, nie było truskawek |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego nie jesz mięsa? Indyk podobno jest najbezpieczniejszy przy alergiach i całkiem nieźle smakuje... Ale ja też narzekam na to, że nie mogę nic jeść... ostatnio mi Hania narzekała mocno jak zjadłam pół surowego jabłka - tylko gotowane mogę... i w ogóle żadnych warzyw surowych Mała nie toleruje...ale będę powolutku wprowadzać i sprawdzać po kolei co mogę jeść, bo już mam dość Cytat:
![]() A niechby mi mój powiedział, że On ma sporo pracy a ja tylko siedzę w domu z Małą ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A moja Hania dziś jadła co półtorej godziny i w między czasie spała jakieś 5-10minut a poza tym była cały czas aktywna ![]() ALe po kąpieli pięknie odpłynęła samiutka... położyłam do łóżeczka, pocałowałam w czółko i przykryłam kocykiem i Hania już spała... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ma słodkie nóżki ![]() Moja Kaja powoli dopiero nabiera krągłości, bo tak to chudzinka była, takie patyczki z nóżek miała, ale już powoli się robią takie słodkie, niemowlęce ![]() Uwielbiam Ją miziac po tych nóziach i rączkach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.