|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Cashmere Donna Karan
Kilka dni temu widziałam BC w Douaglasie katowickim,były dwie pojemności ale nie sprawdzałam jakie.
|
|
|
|
|
#272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łobabuniu! No nie ma co, połączenie Black Cashmere i woni spieczonej kiełbachy jest wyjątkowo, uroczo trafne.... ![]() Mam wielką nadzieję, że pisząc o ognisku, nie miałaś na myśli pieczenia prosiaka czy innych zdobyczy przemysły garmażeryjnego przy wtórze pieśni "Hej Sokoły". ![]() Black Cashmere to Dzieło Sztuki, a jako Dzieło Sztuki łaknie celebracji przy ogniu magicznym, gorejącym, dumnym, pierwotnym, pachnącym lasem i dzikimi iskierkami wspomnień z pradawnych czasów.... BC + kiełbacha na kijku = profanacja Jak widać mam bardzo osobisty stosunek do tych perfum
|
|
|
|
|
|
#273 | |
|
gamma Orionis
|
Cytat:
No dobrze, dość tych fatalnych wizji. Fakt, BC jest niezwykły - od niego zdaje się rozpoczął się mój intensywny i płomienny romans z kadzidłami. Ale czasem mnie nudzi, czy raczej nuży - może dlatego że jest zbyt popularny?... Mimo wszystko - perełka!
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Perełka, wiem, ale właśnie sie jej pozbyłam...
|
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Black Cashmere Donna Karan
A ja właśnie wygrałam aukcję na Allegro.
Mam, mam Black Cashmere (znaczy teoretycznie na razie )! RADOCHA!!!I osobiście uważam, że Black Cashmere przy ognisku mógłby wywołać raczej COFNIĘCIE się zjedzonej dopiero co kiełbasy. Więc nie pasuje absolutnie. Cóż, do najbardziej "jadalnych" zapachów to on nie należy.
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez tulipanka Czas edycji: 2007-10-15 o 21:02 Powód: post pod postem - proszę korzystać z funkcji edytuj |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo czasem mam wrażenie, ze potrafi obniżyć mi nastrój. Dlatego chyba lubię go wąchać a niekoniecznie nosić. A co do odpowiedniej oprawy dla zapachu.... hmmmm wlasciwie, to nie zastanawialam sie w tym przypadku, ale wydaje mi się, ze skoro osoba nosząca go jest silną osobowością, to i na ognisku z kiełbaską w ręku sobie z nim poradzi ![]() Zapach z tych, ktore się oswaja, by razem współgrać.... a ja taka niecierpliwa no i ten brak konsekwencji "kto tu rządz" |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze w ogóle nie udzielałam się w tym wątku mimo, że Black Cashmere kocham miłością dozgonną. To moja druga skóra. I była to miłość od pierwszego powąchania, mimo że przypadło to na moment gorących miesięcy.
Po Black Cashmere nic już nie było takie same. To właśnie BC sprawiło, że zaczęłam poszukiwać i ten zapach pokierował moje poszukiwania na odpowiednie tory. Ale zawsze z wielką przyjemnością wracam do Kaszmiru. Mimo, że komplementy za zapachy jakoś mnie nie łechcą, bo lubuję się w zapachach powszechnie uważanych za ''dziwne'' to wiele razy skomplementowano mnie za BC. Wiele osób mnie z nimi kojarzy. Kiedyś na spotkanie z przyjaciółką ubrałam Black, a Ona kilka godzin po spotkaniu napisała, że czuje jakby ten zapach ją opętał i chodził za nią cały dzień. |
|
|
|
|
#278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale istnieje też inne niebezpieczeństwo. BC to bardzo dymny zapach. Żeby tylko za bardzo nie "stopił się" z dymem ogniskowym i zapachem smażonej kiełbasy.
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeno widzę pewien problem - nie wiem, jak to będzie u Ciebie, skoro dla Ciebie BC jest demoniczne, bo na mnie przy Poeme BC to demonowy pikuś. Ten to dopiero wymaga odwagi ![]() (zamotałam, ale chyba wiadomo, o co mi chodzi) Życzę przyjemnego noszenia - szalenie lubię używać Poeme w te dni, kiedy nie patrzę pod nogi idąc chodnikiem, tylko wprost przed siebie, kiedy uważam, że pięknie wyglądam i kiedy chcę być zauważana ![]() Dla mnie to zapach z kategorii "Uwaga, nadchodzę, więc lepiej usuń się z drogi". |
|
|
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tak, Poeme- ten dopiero oznajmia- idę, idę!
|
|
|
|
|
|
#283 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
I rzeczywiście - tak ja Agu.s nie uważam, by ognisko z kiełbachą mu w czymkolwiek miało przeszkodzić. Po cóż byłby mi potrzebny zapach, którego nie mogę nosić tam, gdzie chcę? Moc i klimat zapachu tkwi we mnie, wbrew pozorom nie we flaszce i nie w otoczeniu. Mogę być mroczną czarodziejką na słonecznej plaży, mogę być promieniem słońca w deszczową noc. Black Cashmere to posłuszna potęga - jeśli potrafisz nad nią zapanować. Pasuje do długiej, czarnej sukni, pasuje i do glanów. Pod warunkiem, że nosi je właściwa osoba. Utożsamianie BC z jednym tylko stylem jest równie mylne, jak deklarowanie, że Baby Doll może nosić tylko różowa lolitka z patyczkiem z lizaka wystającym przez szczerbę w uzębieniu. Cytat:
![]() edit: Muszę jeszcze zgodzić się z Kotą - dla mnie również BC nie jest demoniczne. Nie jest nawet mroczne w sensie ponure. Jest nasycone: barwą, znaczeniem, mocą, ciepłem.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-10-15 o 21:39 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, to po raz kolejny jesteśmy zgodne w odbiorze - dla mnie to raczej jeden z tych oddalonych zapachów Offtopowo: Koto, obiecuję, że jutro wysmażę obiecaną listę na PW
|
|
|
|
|
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie Kaszmirrrrr bardzo podoba ... miekki kocia miekkoscia. Lekko alkoholowy i upajajacy. Moj rudy kocur ma podobny zapach futerka
A propos "kocich" zapachow Podobnie miekkie mroczne kadzidlo jest u Villoresiego (choc tam jest nacznie wiecje ziol - sa wyrazniejsze w kazdym razie). Mnie sie kojarza ze stylem i niewymuszona naturalna elegancja - zadne tam ognisko Nat
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kto by pomyślał - do niej pasowałby bardziej chociażby Black Cashmere. Ach, te pozory.![]() No, koniec offtopa.
|
|
|
|
#288 | ||
|
Zadomowienie
|
Oczywiście jakiś gotyk
![]() Cytat:
Jaka profanacja? nie rozumiem.... Dużym plusem byłoby to że zapach by się,,stapiał'' i stawał mniej agresywny czy drażniący (a tak na mnie ostatnio działa)Cytat:
........ Dla mnie najwiekszym plusem od kiedy poznałam BC było to że był INNY od reszty zapachów i to mnie zafascynowało (na jakiś czas), jednak to jest wg mnie zapach który absolutnie nie nadaje się do noszenia na skórze! Bo co może byc niezwyklego w polaczeniu kobieca skora + kadzidło>>?hmmm kto co lubi... Ja podziękuję. Jedyną rzecza wartą uwagi w BC jest ta jego innosc i tyle
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać każdy ma swoje racje, a poza tym - "Co nos, to opinia"
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jeszcze zdradzę wam, że najlepiej, to mi się sypia z BC, w tej konfiguracji sprawdza się jak najbardziej
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
Ja BC poznałam niedawno gdy w pracy dostałam w prezencie testerek
muszę przyznać że najpierw mnie przeraził i pomyślałam " co ja z tym zrobię?", ale po przetestowaniu na skórze zrobił na mnie lepsze wrażenie Teraz podoba mi się bardzo i cieszy mnie fakt, że koleżance z pracy, która też go dostała nie podoba się wcale i obiecała, że odda mi swój
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie teraz, kiedy wycofano juz BC z krakowskich perfumerii (w kazdym razie na pewno z Sephory) czuje zal... Ze nie posiadam tego pieknego czarnego kamienia na wlasnosc
Pewnie gdyby sobie lezal, chocby sam tester, to pewnie nie kupilabym. A tak nosze sie z zamiarem kupna od 2 lat i teraz juz raczej po sprawie, przynajmniej jesli chodzi o testy. Nie mialam odwagi kupic tego zapachu, choc to troszke moje klimaty, bo takie cerkiewne. Drewno i kadzidlo - super, tylko, ze nie znam osobiscie nikogo (poza wizazem) kto znioslby ten zapach. No, mam jednego kolege, ktory przyznal, ze lubi te czarne perfumy, ale to chyba tylko po to, zeby mi sie przypodobac Dziewczyny, KUPIC czy NIE?
|
|
|
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby nie było: skoro Ci się podobają to KUPUJ! Bo będzie coraz gorzej je dostać - a tak to są nawet jeszcze na Allegro Więc myślę że jak się nie polubicie to nie będzie trudno ich opchnąć czy wymienić
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#294 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Kupuj !
W razie rozczarowania, na pewno znajdziesz chętnych, którzy z ochotą odkupią, lub wymienisz na targowisku na inny zapach.
Feels like pins and needles in my heart... So long... I can feel it tearing me apart..." ♥ Edytowane przez SpanishMyszka Czas edycji: 2007-11-05 o 12:17 Powód: literówka :] |
|
|
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Wyglada na to, ze zanim kupie, to jesczez powacham
Wg pani z Douglasa, z ktora rozmawialam przez tel., maja jeszcze BC. Wiec dzis tam lece na niuchanie
|
|
|
|
|
#297 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Leć, leć Ropuszko. I wąchaj koniecznie na ciele. Jeśli okażesz mu trochę ciepła pokaże Ci swoje prawdziwe oblicze. A właściwie Twoje - bo on na różnych osobach różnie pachnie. ![]() Powodzenia!
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyznam, że BC to żelazna pozycja na mojej zapachowej półce od lat - wiem, że zapach jest hmmm... kontrowersyjny (dla mnie po prostu piekny), ale pierwszy raz spotkałam się z porównaniem do gotującego się rosołu
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Mam, mam Black Cashmere (znaczy teoretycznie na razie
)! RADOCHA!!!
, bo czasem mam wrażenie, ze potrafi obniżyć mi nastrój. Dlatego chyba lubię go wąchać a niekoniecznie nosić.

Pewnie gdyby sobie lezal, chocby sam tester, to pewnie nie kupilabym. A tak nosze sie z zamiarem kupna od 2 lat i teraz juz raczej po sprawie, przynajmniej jesli chodzi o testy. Nie mialam odwagi kupic tego zapachu, choc to troszke moje klimaty, bo takie cerkiewne. Drewno i kadzidlo - super, tylko, ze nie znam osobiscie nikogo (poza wizazem) kto znioslby ten zapach. No, mam jednego kolege, ktory przyznal, ze lubi te czarne perfumy, ale to chyba tylko po to, zeby mi sie przypodobac