|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
A te próby wątrobowe zrobiłaś?
![]()
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#274 |
Zadomowienie
|
ja na Twoim miejscu bym pojechała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
Gratuluje udanych wizyt ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dziś u kosmetyczki, przywiozła mnóstwo ciuszkow po swoim synku. Zaopatrzyłam się w jakieś 30 ciuszków, głównie spodni, sweterków i bluzeczek za dobrą cenę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
Mały mi zaraz zrobi dziurę w brzuchu
![]() ![]() ![]()
#277 |
Zadomowienie
|
Dopiero w przyszłym tygodniu mam je zrobić na kolejną wizytę 23.12. Wyniki otrzymam dopiero w dniu wizyty
No zobaczymy co będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#279 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do męża i siusiaka pamiętam, że i mój się zawsze cieszył, gdy go widział na usg ![]() Cytat:
![]() ![]() A po co ci prześcieradło, nie lepiej kupić taki foliowy ochraniacz który kładzie się pod normalne prześcieradło z gumką? ja tak robiłam i w razie awarii tylko samo prześcieradło było do prania, tak więc polecam Cytat:
http://allegro.pl/sliczna-koszulka-k...774700356.html http://allegro.pl/koszulka-kaftanik-...738447156.html I wiem, że w Textil market są tez niedrogie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I moja się rozbrykała po czekoladzie, jeszcze mąż nie czuje, gdy rękę trzyma na brzuchu, ale dzis tak coś wypchnęła, że brzuch mi normalnie zafalował ![]() Zabierzcie mnie od komputera i allegro bo na koncie nic nie zostanie ![]() ![]() A w dodatku pękła nam deska w toalecie, a mąz zakupił taką świetną niestandardową prostokątną muszlę do geberitu, że teraz albo kupić deskę w cenie ponad 300 zł, albo za tyle samo w ogóle nowy zestaw muszli z deską. I skłaniam się ku drugiej opcji, przynajmniej teraz będzie normalna owalna. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
nawet nie przypuszczałam, że juz nowy watek... witamy sie zatem z Kornelką.
nadrobilam po łebkach - wybaczcie. mam nadzieje, ze teraz bede juz bardziej na biezaco. od ubieglego tygodnia fatalnie sie czulam, brzuch jak kamien i to okropne uczcucie naciskania na szyjke... czulam sie, jakby Kornelka juz sobie droge do wyjscia przepychala. lezalam dzielnie, jednoczesnie pracujac zdalnie. dzis juz o niebo lepiej. postaram sie w miare mozliwosci czesciej udzielac. sciaskam wszystkie mamy i ich brzuszki ![]()
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wlasnie dzis gin zauwazyl u synka torbielke naczyniowa w glowce. Powiedzial, ze nie jest duza, ze to sie czesto zdarza i w wiekszosci przypadkow samo wchlania. Bedziemy to obserwowac. Twierdzi, ze skoro na usg polowkowym nic nie bylo widac na lepszym sprzecie, a teraz torbielka jest, to rownie dobrze za miesiac moze juz nie byc po niej sladu. A ja i tak sie tym stresuje. Napiszesz cos wiecej, jak to u Was wyglada? Poza tym ok. Mam8kg na plusie, dostalismy kolejne zdjecie klejnotow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale lepiej idź na IP wtedy się upewnisz ![]() Tylko weź pod uwagę, że jak będą mieli miejsce to mogą cię zatrzymać na 3 dni ![]() Mnie też ciągle bolą plecy ![]() Mogę sobie zmniejszyć dawkę antybiotyku, ale nie wiadomo jaki to będzie miało wpływ na dziecko. Mówił też, że mogę sobie coś kupić na tą wątrobę, ale w aptece okazało się, że w ciąży nic nie można ![]() Z0staje dieta - już ja to widzę ![]() Cytat:
Na szczęście masz już za sobą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A taki ochraniacz wystarczy? A to musi być na całe łóżeczko rozłożone czy może być mniejszy, żeby nie przeciekło ![]() Ja i tak muszę kupić prześcieradła, bo mam tylko jedno więc myślałam już o tych nieprzemakalnych ![]() ![]() Tylko pytanie czy da się na nich spać ![]() Co do toalety ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości ile kg na plusie w którym tygodniu??
U mnie 28tc - 8kg..A w ost 2 tygodniach 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak słodziak! ![]() Cytat:
![]() A ja dziś kupiłam sobie kozaczki. Jeszcze nie wiem czy jestem z nich zadowolona bo wydają się trochę sztywne, ale może jakoś się 'rozejdą'. A w ogóle kupić dobre buty na zimę to masakra jakaś. Połowa to szpile a ja sobie biegania w szpilach w ciąży nie wyobrażam, inne znów na tak gładkiej podeszwie, że pewnie posunęłabym w nich jak na lodowisku, część zamszowa (w sam raz na śnieg i sól, nie ma co... ![]() A wgl to trochę się zmachałam tym szukaniem i mierzeniem. Muszę chyba zacząć w końcu brać poprawkę na to, że jestem w ciąży.... A tak poza tym to dzień spędziłam raczej pracowicie. Miłego wieczorku, ![]()
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Ale mi niedobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#288 | |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() A wiecie co - może to wstyd, ale jak tak czytałam jak pisałyście o ubrankach to połowę rzeczy zastanawiałam się co to w ogóle jest? ![]() ![]() Jak wróciłam do domu to zorientowałam się, że światełka, które tak pieczołowicie z Małżem wieszaliśmy w sobotni zimny wieczór, nie działają ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę się położyć |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, dzięki za kciuki
![]() Gratulacje za udane wizyty i zdrowe Malenstwa!! ![]() Komisja ok ![]() ![]() Koniec końców zwolnienie zasadne ![]() Wybaczcie ze dopiero teraz opisuję, ale dziecko nam pól domu zarzygało ![]() Dodatkowo moje trzykrotnie operowane kolano spuchlo jak balon i jak do jutra sie nie wchlonie, to jadę na punkcję tego dziadostwa, bo chodzić nie moge. To chyba tyle nowości. Miłego wieczoru dla Was!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale koniecznie daj to sprawdzić bo jak wątroba to lepiej wcześniej ja wykryć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
mona1, elunka88, amelka2006 - dziekujęza słowa wsparcia.
Lekarz na badaniu bardzo długo ogladał serduszko, pytałam czy wszysko w porzadku na to on ze nie ma obaw do niepokoju zebym sie nie martwiła ale zalecił echokardiografie serca dziecka a ja odchodze od zmyslów. Cały dzień lerze i płacze. Jutro wbijam sie na wizyte (nieplanowaną) do mojej gin, zobaczymy co ona powie i czy wysle mnie na to badanie na kase chorych czy nie. Już sie dowiadywałam w prywatnych klinikach kosztuje ok 250zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() ![]() Mnie juz parę dni bolą plecy :/ siedziec źle, leżeć tez źle :/ martwi mnie to ze nie tyje juz 25 tc a ja dalej 4 kg na plusie :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | ||||
Moderator
|
Bardzo dziekujemy za wszystkie komplementy
![]() ![]() ![]() Elunka - tez wlasnie pierwsze co pomyslalam to ze wlasnie taki pucus troche ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale gratuluje duzego interesu ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#295 | ||||
Wtajemniczenie
|
hehe no jak sobie znajdziesz inne zajecie to jest szansa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kolba noo swietne wiesci i ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowym wątku.
Chciałabym się częściej udzielać, ale zwyczajnie nie mam czasu... Antek nie daje za bardzo siedziec przy kompie, a jak już siądę (gdy śpi) to ostatnimi czasy robię zakupy przeróżne - częściowo z Polski (przyjaciółka moja przyjeżdża do nas na Święta ![]() ![]() ![]() U nas ok, Mała kopie, ja rosnę sobie pomału. Myślimy intensywnie nad imieniem... chyba będzie Kalinka. Jeszcze rozważamy inne, ale to na razie przeważa. Myślimy też nad organizacją jakiejś opieki nad Antkiem na koniec ciąży i wiosnę. Pozdrawiam Was serdecznie i mam nadzieję odzywać się częściej |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jedź z kolanem do ortopedy ![]() Półśpiochy mają uciętą jedna nogawkę i jest ich połowę mniej ![]()
![]() |
#298 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie tez czasem napierdziela wątroba mimo, że przy antybiotykach biorę osłonowo jakieś lacidofile i jem sporo jogurtów, maślanek. A jeszcze tyle czasu brania przede mną ![]() Podkład się kupuje pod rozmiar łóżeczka. Jak go podłożysz pod prześcieradło z gumką, to nie będzie się zsuwał. Przydał się też przy odpieluchowaniu. O prześcieradłach nieprzemakalnych nie wiem nic, nie używałam. Póki co siadamy na poklejonej desce, bo decyzja nie podjęta ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja poluję na strój pastuszka na jasełka ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Ela dzięki że jesteś ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wlasnie sie doinformowalam co to tak naprawde jest ![]() ![]()
![]() Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2013-12-11 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.